Kuntayhtymä kaksineuvoinen edelläkävijä!

pusanhehkutus

Tämän päiväisestä sanomalehti Ilkasta ja Järviseudun Sanomista saimme lukea Kuntayhtymä kaksineuvoisen "menestystarinaa johtaja Pusan aikana". Johtaja Pusa toi esille sen, kuinka hän on loistokkaasti vienyt eteenpäin vanhuspalvelurakennemuutosta. Ja kuinka hänelle oli sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n virkamiehet v.2014 "kuittailleet" Kauhavan mustasta alueesta, hänen siirryttyään Kaksineuvoisen johtajaksi. Hyvin erikoinen Pusan kommentti. THL:n tutkimusten mukaan v.2014 kaikki kuntien johtavat viranhaltijat olivat tietoisia alueensa kehityskohteesta ja pyrkivät suunnitelmallisesti toimenpiteisiin laitospainotteisen hoidon purkamamiseksi eli Pusa ei tuonut tätä suunnitelmaa mitenkään uutena kuntayhtymään, se oli jo käynnissä. Hän vain toteutti sitä omalla tavallaan kahden vuoden aikana. Tästä muutoksen johtamisesta olemme laajalti eri mieltä kuin Pusan itse, onko se onnistuneesti toteutettu? Kuntayhtymässä muutosjohtaminen on tapahtunut hajota ja hallitse periaatteella Pusan aikana. Itse ikäihmisiä, omaisia ja perustyötä tekevää hoitohenkilöstöä ei ole kuunneltu millään tavoin. Tiedottaminen asioista on puuttunut lähes kokonaan. Vanhuksen kotona on saattanut käydä täysin vieras ihminen, toimintakyvyn "pisteyttäjä", joka on todennyt ykskantaan yli 90 vuotiaalle, että olet niin hyvä kuntoinen, että kotipalvelun käynnit loppuvat tähän. Vanhus on hätääntynyt ja ahdistunut tästä ja tämä on johtanut turvattomuuden tunteesta johtavaan laitoshoitokierteeseen. Muualla kunnissa, kuntayhtymissä ja kaupungeissa muutosjohtaminen on tehty yhteistyössä asianomaisten kanssa. Yhtenä esimerkkinä johtamisen puutteista, ikäihminen, joka on vuosia tarvinnut useampia viikottaisia käyntejä paikallisessa terveyskeskuksessa kroonisen sairautensa vuoksi. Hänen kotonaan ei ole kukaan käynyt perehtymässä asuinolosuhteisiin, minkälaisissa olosuhteissa hän todellisuudessa elää! Eli tämä osoittaa juuri sen ettei yhteistyötä yli sektoreiden ole tehty kuntayhtymässä. On ollut Pusan valitsemia pikkujohtajia, joita hän on ohjeistanut ja kuunnellut, mutta itse työtä tekevää henkilökuntaa ei ole kuultu eikä heidän mielipiteitään ole arvostettu. Laitoshoidossa olevat vanhukset eivät ole muuttaneet mihinkään. Hoitoyksikön nimi on vain muutettu esim. asuinpalveluyksiköksi. Näin toimimalla vanhuksen maksut hoidostaan ovat lisääntyneet merkittävästi ja hoitajajien määrää on vähennetty. Mitään virikkeitä ei ole tarjolla. On kyseessä nk. sosiaalinen kuolema, paljon ennen kuin fyysinen kuolema tapahtuu. Lainsäädännön mukaan tulisi vanhukselle laatia hoito-ja palvelusuunnitelma yhdessä omaisten kanssa. Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa ei ole näin toimittu. Hoito- ja palvelusuunnitelma ei ole se, jos yksittäinen hoitaja kirjoittaa sen potilasasiakirjoihin omasta näkökulmastaan! Eli lyhyesti Pusan tämän päiväinen hehkutus on vain sanahelinää. Mutta jokainen tavallinen lukija sen ymmärtää, mistä on kysymys.

1

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pusalleterveiset

      Erinomainen kirjoitus tämän päivän Ilkka lehdessä. Juuri näin sen pitäisi mennä.
      Tiedottaminen muutosjohtamisessa on tärkeintä. Se on niin työntekijän kuin asiakkaan kunnioittamista. Alla oleva suoraan lehdestä.

      Lukijoilta: Työsuojelun oltava mukana muutoksissa

      Sunnuntai 29.01.2017

      Muutoksilta ei voida välttyä työpaikoilla. Muutokset koskettavat työntekijöitä, joiden kohdalla puhutaan esimerkiksi tehtäväkuvien muuttumisesta, toimipisteen muutoksesta tai kokonaisuudessaan organisaatiomuutoksesta, mutta muutokset koskettavat myös työntekijöitä, joilla mikään ei muutu.

      Yksi suuri muutos, jota työnantajat parhaillaan miettivät ja valmistelevat on tuleva sote ja maakuntauudistus. On arvioitu, että tämän uudistuksen myötä noin 220 000 työntekijää siirtyy maakuntien palvelukseen. Miten näin mittavassa uudistukisessa huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla siitä, että henkilöstön jaksaminen, työterveys ja työhyvinvointi tulee huomioiduksi?

      Näkemyksemme mukaan uudistus voidaan saattaa maaliin parhaalla mahdollisella tavalla vain pitämällä työsuojelutoiminta vahvasti mukana muutoksen valmistelussa! Työsuojeluvaltuutetuilla on tuntemus mm. työsuojelulainsäädännön seikoista, jotka tulee huomioida kun rakennetaan uutta. Sote ja maakuntauudistus on uuden rakentamista.

      Muutoksessa työntekijän tunteiden kirjo on laaja. Ensilamaannuksesta ja pelosta mennään innostukseen tai muutoksen torjuntaan. Tehdään surutyötä ja koetaan iloa. Jokainen kokee muutoksen omalla tavallaan, mutta kenenkään reaktiota ei tule vähätellä.

      Ei ole yhtä ainoaa tapaa selvitä muutoksesta tai käsitellä sitä. Toinen haluaa työstää asiaa puhumalla, toinen miettii hiljaa itsekseen, mutta muutoksesta on puhuttava. Epätietoisuus aiheuttaa psyykkistä kuormitusta, mikä taas heijastuu työn tekemiseen. Epätietoisuus lísää olettamuksia. Ellei tiedä asian todellista tilaa, silloin tehdään ”oma päätös” asioista.

      Muutos ei ole aina helppo työnantajallekaan. Johdon ja esimiesten voi olla vaikea kertoa työntekijöille keskeneräisiä asioita. On kuitenkin helpompi ymmärtää muutoksen tarpeellisuus ja vaikutus, jos on alusta asti tietoinen asiasta. Kun työntekijöille alusta asti kerrotaan muutoksen mahdollisuudesta, sen ymmärtäminen on helpompaa.

      Muutostilanteet aiheuttavat uupumuksen tunnetta ja oma jaksaminen on koetuksella. Omasta jaksamisesta on hyvä pitää huolta. Tee sitä, mikä tuntuu itsestäsi hyvältä. Työsuojeluvaltuutetuilla on oikeus olla mukana uudistuksen tai muutoksen valmistelun suunnittelussa. Oman työpaikkasi työsuojeluvaltuutetut ovat tukenasi työhyvinvointiin ja työkykyyn liittyvissä asioissa.

      JHL Pohjanmaa Työsuojelun tukiryhmä:

      VESA ISOMÖTTÖNEN

      Vaasa

      TIMO MANNERMAA

      Seinäjoki

      KRISTIINA HOHENTHAL

      Kokkola

      HANNU PUSKA

      Alavus

      EIJA KOSKI

      JHL

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe