Aihe

Maitohappoasiadoosi ja metforem varoitus.tiesitkö?

metforem

Katsokaa tutkimus - Käypäoito ei käy kaikille Metforem ja maitohappoasidoosi.-prof. Tapani Rönnemaa. Terveykeskus lääkärit eivät tiedä mistä on kysymys. Jos sinulla on maksa tai munuaisvika tai olet yli 60v. ja Metforemannokset suuria. Maitohappoasidoosin kehittyminen mahdollista. Oireet voivat olla -voimakas väsymys , voimakas lihaseikkous lihaskivut krampit oksentelu yleistilan heikkous. tajunnantason lskua. Terveyskeskuslääkärit eivä laita tutkimuksiin , joka pitää tehdä. verikaasuanalyysi, happo- emästasapainon mittaus se voi pelastaa potilaan hengen jos hän saa välittömästi hoitoa. - Itse olen ollut sairas kolme viikkoa, ei tutkimuksia vaan lähete psykiatriselle sairaanhoitajalle???Kyllä tässä vaiheessa olen jo niin masentunut kun en ole saanut tarvittavaa apua, että hyvä keskustuapu onkin tarpeen. Myöskin ambulanssin heitteillejättö yöllä kolmen aikaan kun olo jo todella huono ja tajunnantaso laskenut, Käskivät mennä txilla Seinäjoelle päivystykseen.

12

586

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • wedfvc

   etformiini on Käypä hoito -suosituksen mukaan aikuistyypin diabeetikon ensisijaislääke hyperglykemian hoitoon jo diagnoosivaiheessa. Metformiinin hengenvaarallinen haittavaikutus on maitohappoasidoosi. Sen riski lisääntyy munuaisten tai maksan vajaatoiminnassa sekä erilaisten elimistön hypoperfuusioon johtavien tautitilojen yhteydessä. Maitohappoasidoosin riskiä pidetään yleisesti vähäisenä, mutta sairaaloiden päivystyksissä sekä valvonta- ja teho-osastoilla nämä potilaat eivät ole harvinaisuuksia. Metformiinia käyttävän potilaan yleistilan heikentyessä tulee muistaa maitohappoasidoosin mahdollisuus. Nopea diagnoosi ja tehokas hoito voivat pelastaa potilaan hengen.

   Lisää linkin takana.

   http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2008/10/duo97262

   • metforem

    ap. Kiitos vastauksesta. Toivottavasti moni lukee tuon artikkelin. Kysyisin paraneeko maitohappoasidoodi itsekseen? Olen juonut paljon vettä, sekä "onnekseni" olen kokenut niin voimakasta vihantunnetta tk. lääkäreitten välinpitämättömyyttä kohtaan, olen huutanut ja kironnut monta päivää. Ja sitten tajusin että juuri se on pelastanut minut elon puolelle, ADRENALIININ runsas erittyminen lihaksistoon ym verenkiertoon. En tiedä olenko oikeassa .


   • hpv16
    metforem kirjoitti:

    ap. Kiitos vastauksesta. Toivottavasti moni lukee tuon artikkelin. Kysyisin paraneeko maitohappoasidoodi itsekseen? Olen juonut paljon vettä, sekä "onnekseni" olen kokenut niin voimakasta vihantunnetta tk. lääkäreitten välinpitämättömyyttä kohtaan, olen huutanut ja kironnut monta päivää. Ja sitten tajusin että juuri se on pelastanut minut elon puolelle, ADRENALIININ runsas erittyminen lihaksistoon ym verenkiertoon. En tiedä olenko oikeassa .

    Maitohappoasidoosi on myrkytystila ja se saattaa tietysti poistua kun myrkyn lähde poistuu mutta kyllä se on sen verran vaarallinen, että vaatii sairaalahoitoa. Tuo on suhteellisen harvinainen eli Fimealle ilmoitetaan tuosta keskimäärin 6 kertaa vuodessa. Yleisin syy on Metformiini+runsaasti alkoholia.

    http://sic.fimea.fi/metformiini_ja_maitohappoasidoosi


   • metforem

    Kiitos . Ymmärsin itsekin että olisi pitänyt päästä sairaalaan. En käytä tippaakaan alkoholia, että syy on maksavika ja 64v ikä siihen liian suuret annokset metforemia 6 vuotta. Sitten tuli tämä lopullinen romahdus.- Olen nyt juonut sitruunavettä, rusinavettä ja oliiviöljy valkosipuli sitruuna juomaa neljän päivän maksanpuhdistuskuuri. - Eilen vielä heikko olo ja oksetti, mutta nyt ainakin vielä tuntuu olevan parempi olo. Päivä kerrallaan, mutta terveyskeskuslääkärille en mene. - kun ei heillä ole tietoa asiasta kuinka vaarallinen maitohappoasidoosi on.


  • deekaksi

   "Metformiini ei sovi alkoholin suurkuluttajille. Se ei myöskään käy diabeetikoille, joilla on maksasairaus, munuaisten vajaatoiminta tai vaikea sydämen vajaatoiminta. Siksi pitkään sairastaneet ikäihmiset saattavat joutua vaihtamaan metformiinin toiseen lääkeaineeseen."

   http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/lehdet/diabetes-lehden_juttuarkisto/laakehoito/uudet_verensokerilaakkeet_muuttavat_diabeteksen_hoitoa.641.news

   Siis metformiini käytön voi estää mm. maksasairaus.

   Itse käytän metformiinia. Jos otan alkoholia vähänkin enemmän, jätän metformiinitabletit väliin jo senkin takia, että alkoholi estää vähintään yhtä tehokkaasti verensokerin nousun kuin metformiini. Maksahan keskittyy tällöin polttamaan alkoholia eikä puske glukoosia verenkiertoon. Itse asiassa on paras nauttia jonkin verran hiilihydraattia alkoholin ohella.

   • metforem

    Kiitos tiedoista. - Ja tänään ensimmäinen päivä kolmeenviikkoon kun jaksoin kävelylle (tarkoittaa 200m) kävin elämän kunniaksi myöskin lounaalla. Insuliini alkaa vaikuttamaan ja lisäksi Januvia lääkitys. - Johan se riittikin "oksetuskrapula". Metforemilla ilman alkoakin muutaman vuoden.


   • valkonen.ryssä

    deekaksi
    Puhut asiaa. Häppä maistuu välillä allekirjoittaneellekin. Teen juuri samoin. Sokerit pysynyt ihan ok.


  • SairaaloLOINEN

   Minulla oli metformiini annokset: 2x1000 mg ja 1x1gr. Jalat eivät totelleet. Asiaa ei sen kummemmin tutkittu, jätin vain metformiinin kokonaan pois. Myöhemmin vaihdettiin myös janumet sydänosastolla. En kerro mihin, ettei synny matkimista. siellä vaihdettiin myös muitakin lääkkeitä ja määriä. Määrät olivat kasvaneet tk käynnellä. Parhaaksi lääkkeeksi olen havainnut
   liikunnan . Talvella hankalaa. Olo on siedettävän hyvä. Pahinta hoitooni liittyvää tapahtui jorvissa
   vuodeosastolla jossa "kotka" hotaja kailotti esim. lääkärin käynnellä : TÄÄLLÄ KAVERILLA ON SITTEN DIABETES !. Joo no nyt mä tiedän sen. Pitäkää itsestänne huolta.

   • tdrhgfhghfhg

    Tuossahan taisi mennä metformiiniannostus jo suositellun maksimin ylitse, kun jo pelkkää metformiinia meni 3000 mg ja Janumetista vielä lisää.


  • näinmulla

   Vuonna 2011 tehty ohitusleikkaus. 2015 saatu D2 diagnoosi. Metformen 1G aamuin illoin. Syksyllä mitattu pitkäaikaissokeri 5.7. Olutta tulee nautittua päivittäin 4 - 6. Viikonloppuna saattaa mennä koko koppa. Lumityöt ja kesällä parinkytäkilometrin pyörälenkit sujuu. Ei sillee ongelmia. Kait olen onnekas.

  • veijo70863873

   näinmulla

   Tarpeetonta leikkiä sairaudellasi. Olut on nestemäistä leipää.

   Ei silleen ongelmia ----vielä.

   • tiller7777

    Kannattaa lukea LÄÄKÄREILLE tehdyt lääkkeitten pakkausselosteet. Löytyy netistä. Samalla saa osviittaa lääkärin ammattitaidon arviointiin. Jos sivuvaikutuksia (esin. aivovernvuoto, sydänkohtaus, munuaistauti jne.) tulee yhdelle kymmenestä tai kahdestakymmenestä, on se paljon.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4976
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1887