Miksi nyt haukkuu

voihyväntähen

lieksalinen Roswiitta lökäpöksyt ja lippalakkipäät, heitä ei tämä hienotar voi sietää. Kuitenkin eleli toistakymmentä vuotta näiden inhotuksien keskellä Lieksassa. Nyt kun pääsi Joesuuhun asutelemaan piti oikein juttu tehdä Ilta Sanomiin tästä muiden halveksija tyhjäpäästä.

151

2065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pmpmpmpmpl

      Onko kyse Roswitha Utriaisesta.

    • siittääpä

      Onpi

    • annetaan.jo.rauha

      Ei hän lieksalaisia hauku. Rakkaussuhteista on kysytty ja hän sanoo:"– Näitä kaiken maailman lökäpöksyjä ja lippahattuja en voi sietää. Joku taso pitää olla. Rakkaussuhteisiin en enää lähde, kauneuskuningatar nauraa hersyvästi kun häneltä tiedustelee viimeaikaisia kuulumisia."
      On niitä muuallakin kuin Lieksassa.

      Samoin kiusaajia: "Paremmasta elämästä haaveilu oli ymmärrettävää, sillä Roswithaa kiusattiin.

      – Joka kerta kun tulin koulusta, sain kuulla, että tuo on sen saksalaisen äpärä. Se oli yhtä persehelvettiä. Silloin päätin, että jos joskus pääsen Lieksasta, niin näytän kaikille. Mulla on selvä viha–rakkaus -suhde Lieksaan. Se on kuitenkin synnyinpaikka ja koti. Mutta mun aikani oli lähteä. Kiusaaminen jätti silti arvet."

      "Vuonna 1999 Roswithan Lieksassa asunut äiti sairastui. Ainoa lapsi keskittyi äitinsä saattohoitoon. Elämä muuttui kansikuvista arkiseen arkeen.

      – Jouduin laittamaan käyttöön ne kirkossa oppimani asiat. Jotkut sanoivat, että onko se nyt seonnut. Luuleeko se olevansa Jeesuksen morsian. Olin taas Lieksassa silmätikkuna. Ahdistuin.

      Roswitha jäi kuitenkin Lieksaan. Hän pyöritti äidin vanhassa kotitalossa muodin museota 13 vuotta."

      "Museo meni lopulta kiinni ja uusi koti löytyi Joensuusta vuoden 2016 lopussa.

      – Olen nopeatempoinen. Kun Joensuun-kämppä löytyi, otin sen heti. En halua kuitenkaan kuolla Joensuussa. Olen nöyrä kun pääsin tähän, mutta hämmästyksekseni huomasin, etten ole vieläkään tyytyväinen. Olen levoton, ikuinen etsijä. Luulin, että tämän ikäisenä rauhoittuu, mutta ei. Joensuu on välisatama. Mulla on vielä matkaa jäljellä."

      Vaan kaunis on vieläkin!

      • vanha.vaari

        Juuri näin!

        Täällä valitetaan kiusaamisesta ja samalla ollaan valmiita taas haukkumaan henkilö, joka on jo saanut osansa siitä pahuudesta.

        Hän ei meitä taatusti häiritse, joten annetaan jo vihdoin olla!

        Onnelisia eläkevuosia kaikille lieksalaislähtöisille toivottaen.


      • Tuulitakkityyne

        Kyllä tämä samainen leidi on aiemmin lehtien palstoilla ihan itse haukkunut lieksalaista tuulipukukansaa muotitiedottomaksi. Ja kielenkäyttö lehtihaastattelussa tuntui uskovaisen suuhun hieman oudolta.


      • eihousutvaanmies

        Ihmisiä ne on lippalakkiset ja lökäpöksyisetkin miehet. Voivat olla ihan mukavia ja kilttejäkin, kun paremmin uskaltaa tutustua. Eikä ne muualla kuin Lieksassakaan asuvat miehet ansaitse haukkumista vaatteittensa perusteella.


      • tarkista.jupinasi
        Tuulitakkityyne kirjoitti:

        Kyllä tämä samainen leidi on aiemmin lehtien palstoilla ihan itse haukkunut lieksalaista tuulipukukansaa muotitiedottomaksi. Ja kielenkäyttö lehtihaastattelussa tuntui uskovaisen suuhun hieman oudolta.

        Eihän Rosviitta sano olevansa uskovainen vaan hänen tyttärensä Marianne.


      • möhrys

        Ainakin nuorena Rossukka on ollut todella kaunis. Ikä tekee kuitenkin tehtävänsä


    • Minä muistan Roswithan aina sellaisena pienenä vilkkaana tyttönä.

      • Niin jäi sanomatta, että hänen äitinsä tunsin aika hyvin.


    • hajuvesipilvi

      Että sellainen persoona.

    • mikänoussupäähän

      Juu, tää samahan oli uimahallissakin täys pakkeli päällä, vaikka ohjeissa snotaan että tarttis käydä pesulla! Turha diiva tää vanhempi malli!
      Jos on teinposkessa rengas tyhjänä, niin ajan ohi nostaen lippahattuani!

    • riswitarox

      Ihan oikein että haukkuikin liekalaisia vatipäitä ja muutti muualle. Kuka hullu siellä nyt asuis... Tai siis hullut vain asuu, heh.

      • Tämä_on_todettu

        Noin on.
        Suurimmalla osalla lieksalaisista ei ole muuta annettavaa kuin jatkuva herja milloin mitäkin ja ketäkin kohtaa. Tälläkään palstalla muita ihmisiä haukkuvia kirjoittajilla ei olisi siihen varaa, sillä melkoisella varmuudella he ovat tyhjänpäiväisiä paskapusseja joista ei ikinä ole mihinkään ollut eikä tule olemaan. Vain yhteiskunnan, eli Kelan ja sosialihuollon elättivariksia.
        Näin teen toki itsekin tällä kertaa, mutta kohteet on oikeita, eikä niitä jotka ovat elämässään myönteistä ja näkyvää saavuttaneet.


    • ettäsilleen

      Vanhoille ämmille on ihan sama vaikka asuisi riswitarox nimimerkin kanssa paskatunkiolla, ja levittelisi siellä ianikuisia riepujaan jotka ei ketään kiinnosta!

    • Muistan Roswithan lyseolaisena, sievänä, tumma- ja pitkähiuksisena tyttönä 60-luvun alkuvuosilta. Sellaisen erikoisuuden hänestä voinen kertoa, että hän kävi lukion seitsemänsistä luokista molemmat eli sekä A-luokan että B-luokan lukuvuosina 1960 - 1962. Hän kirjoitti ylioppilaaksi hyvin arvosanoin keväällä 1963.

      • kylän.ehdoton.kaunotar

        Katoin kuvaa Eeva lehden kannesta vuodelta -66. Käsittämättömän kaunis hän on siinäkin. Eikä silloin fotoshopattu.

        Ei se ihme ole, että vieläkin häntä kadehditaan. Siitä nuo pahat puheet kertovat.


    • yötäpäivää

      Oliko jo silloin aina aurinkolasit päässä?

      • Tuskinpa Roswitha tai muutkaan käyttivät koulussa aurinkolaseja tuolloin. 50-luvulla ilmestyivät markkinoille ensimmäiset guttaperkasta valmistetut aurinkolasit, joita käytettiin vain keväthangilla. UV -suojaa niissä ei ollut eikä niillä koreiltu kuten nyt. 70-luvulla aurinkolasit olivat jo niin suuret, että niiden taakse sai piiloon jo suurenkin naaman.

        Nykyään aurinkolaseja käytetään yötä päivää – jos ei koko aikaa silmillä, niin ainakin päälaella. Joidenkin silmäsairauksien takia niiden käyttö voi olla perusteltua pilviselläkin säällä.

        Olen havainnut, että on hyvin ikävänoloista keskustella henkilön kanssa, joka käyttää aurinkolaseja, joiden linssien läpi eivät silmät näy eikä henkilö ymmärrä poistaa laseja päästään. Katsekontakti pitää keskustelun yhteydessä saada.


      • Verrata_voi
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Tuskinpa Roswitha tai muutkaan käyttivät koulussa aurinkolaseja tuolloin. 50-luvulla ilmestyivät markkinoille ensimmäiset guttaperkasta valmistetut aurinkolasit, joita käytettiin vain keväthangilla. UV -suojaa niissä ei ollut eikä niillä koreiltu kuten nyt. 70-luvulla aurinkolasit olivat jo niin suuret, että niiden taakse sai piiloon jo suurenkin naaman.

        Nykyään aurinkolaseja käytetään yötä päivää – jos ei koko aikaa silmillä, niin ainakin päälaella. Joidenkin silmäsairauksien takia niiden käyttö voi olla perusteltua pilviselläkin säällä.

        Olen havainnut, että on hyvin ikävänoloista keskustella henkilön kanssa, joka käyttää aurinkolaseja, joiden linssien läpi eivät silmät näy eikä henkilö ymmärrä poistaa laseja päästään. Katsekontakti pitää keskustelun yhteydessä saada.

        Mieluimmin ne aurinkolasit silmille kuin karvahattu!

        https://static.ylilauta.org/files/ry/orig/jwdkjrok/karvalakki.jpg



    • Minullakin Roswihasta tosi positiiviset kokemukset ihmisenä.Varmasti käynyt sellaisen elämänkoulun niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä että hattua täytyy nostaa!!

    • Parhaiten on jäänyt Roswithasta mieleen, kun hän istui talvella kelkassa valkoinen "turkki" päällä, ja Vieno äiti veti.
      Kylällä näin usein.

      • Tulin vuosien aikaan tuntemaan myös kaikki Roswithan tädit ja enot, sekä muutaman serkun, en monia.
        Tädit ja enot olivat ahkeraa, ja työteliästä joukkoa.


      • Oythj

        Sun täytyy olla jo sata vuotias.


    • jkhgudhjddssssss

      Paremmin kävisi turhapurolasit kuin tuommoiset isot okulaarit!

    • lökähousu.ja.lippalakki

      Uskoontulohan on se viimeinen oljenkorsi, että pääsee lehtien palstoille, ja huomion kohteeksi? Mutta mitäs sitten jos sekin kortti on käytetty?

      • kaapista.ulos

        Varmempi keino on kun sanoo tulleensa kaapista ulos.


      • jees pääsin henkilöön tutustumaan ja myös haukuttuna ihmisenä ja ihmisenä todella vilpittömänä henkilönä jolla on oma taiteellinen näkemys ja todella on ihminen joka pitää pintansa eli todella ei ole mitenkään pikkusieluinen ja jolla on karismaa ja rohkeutta ja näkemystä maailman menosta omalta kantilta. Tarvitsemme Lieksan julkisuuskuvaan henkilöitä siten että pysymme maailna kartalla ja nyt olisi mahdillisuus jopa muotimaailmaan saada lieksalaista muotia jota nyt on jo reinot ja ainot mutta eiko aikanaan ne olisi voinut jo olla mukana honkatuotteen mökillä? tämä on minulta jälkiviisautta. Mutta edelleen toivoisin mainoksia miten maukasta ruokaa lieksasta saa on leipää on kastikkeita on kukkoja eli todella evästä ja mitä vielä jos kala noppaa ja voit olla onnekas kun etelässä ei ole lunta niinpä tulehan koiravaljakkoajeluun .kuinka moni meitä Lieksalaissista on ede ajellut jäätietä pitkin ja tuntee edes kolin mahdollisuudet ja olleet kanntosiipialuksen kyydissä ja autolautalla jopa laulaen karaokeristeilyllä joka oli hyvin suosittu


      • Edelleen totean ideana laula pielisen kuninkaaksi risteilyllä pielisen kuten hyvä juttu jo oli viime vuonna ja laiva oli täynnä. Oli maisemaa oli tunnelmaa oili mahdollisuus kuvata maisemaa auringonlaskua ja ihmisiä . eli monenmoisilölle harrasteille ja ammateille ja siitä vaan lähdetään musiikin maailmaan sibeliusta kuuntelemaan tähän maailmaan, tukevasti autolautalla jossa vilut soi ja pianot siinä maisemassa. Mutta koskaan unhoittamatta Lieksan ainutlaatuista säveltäjää Heino Kaskea ja pankakoskea itsellani ainakin liimautu aikanaan kuunnellessani tämän sävelmäm tulkitsijaa Janne Mertasta joka asuu nyt Lieksassa kun koskaan lapsenna on oillut noin hienoa asiaa kokenut pidän todella Lieksasta


      • markkukorpinen kirjoitti:

        Edelleen totean ideana laula pielisen kuninkaaksi risteilyllä pielisen kuten hyvä juttu jo oli viime vuonna ja laiva oli täynnä. Oli maisemaa oli tunnelmaa oili mahdollisuus kuvata maisemaa auringonlaskua ja ihmisiä . eli monenmoisilölle harrasteille ja ammateille ja siitä vaan lähdetään musiikin maailmaan sibeliusta kuuntelemaan tähän maailmaan, tukevasti autolautalla jossa vilut soi ja pianot siinä maisemassa. Mutta koskaan unhoittamatta Lieksan ainutlaatuista säveltäjää Heino Kaskea ja pankakoskea itsellani ainakin liimautu aikanaan kuunnellessani tämän sävelmäm tulkitsijaa Janne Mertasta joka asuu nyt Lieksassa kun koskaan lapsenna on oillut noin hienoa asiaa kokenut pidän todella Lieksasta

        Ylipäätään satama alueelle kehittämis ideoita ja varsinkin toteuttajia kun löytyisi.Miten olisi pienimuotoinen tanssilava?...Nyt lipsahti ketjun aiheesta,sorry!


      • einytsuakehuta
        markkukorpinen kirjoitti:

        Edelleen totean ideana laula pielisen kuninkaaksi risteilyllä pielisen kuten hyvä juttu jo oli viime vuonna ja laiva oli täynnä. Oli maisemaa oli tunnelmaa oili mahdollisuus kuvata maisemaa auringonlaskua ja ihmisiä . eli monenmoisilölle harrasteille ja ammateille ja siitä vaan lähdetään musiikin maailmaan sibeliusta kuuntelemaan tähän maailmaan, tukevasti autolautalla jossa vilut soi ja pianot siinä maisemassa. Mutta koskaan unhoittamatta Lieksan ainutlaatuista säveltäjää Heino Kaskea ja pankakoskea itsellani ainakin liimautu aikanaan kuunnellessani tämän sävelmäm tulkitsijaa Janne Mertasta joka asuu nyt Lieksassa kun koskaan lapsenna on oillut noin hienoa asiaa kokenut pidän todella Lieksasta

        Pysyhän nyt nyt ite aiheessa joka on R M ei MK!!!!!!


      • Samoin pysy sitten aisojen välissä kuten vikuri hevoselle sanotaan ja kuiskataan korvaan .Millaisia muistoja ja hyviä asioita olisi sinulla kerrottavana henkilöstä RM


    • OmaKehuParasKehu

      No eihän lieksa muuta tarvitse, kun meillä on karaoke markku, ja koko maailma on avoin!

      • Markkuvastaa

        Eikö ole hyvä kun meilllä oli hyviä mannekkiiniä ja pääsimme jopa nettiin. kuten v oinen nähdä kuvista niin hyvin meni


      • Toivottavasti maailma tulee myös toisten ihmisten hyväksymisellä paremmaksi. Tuo vanha aatami joka on kademieli on kuin käärme ihmisessä ,joka on aina valmis puremaan ja sehän oli jo aikojen alussa ,joten se on ihmisessä perisynti.


    • terveisiämehuttamosta

      Mistä kuvista?

      • appelsiiniä

        appelsiinilehtoon


    • trubadurix.et.laula

      Tuskin kukaan jadehtii tavallista karaokemölisjää, vaikka ne johonkin jatkokisaan pääseekin, ne on laulajat ihan erikseen!

      • No oli ainakin mukava olla tiimissä joka järjesti näytöksen "appelsiinilehtoon" on katsottavissa youtubessa joten pysytään aiheessa


      • "appelsiinilehtoon muotinäytös" hakusana


    • Pahempipaikka

      Ikävää että Rospuutto hylkäsi lieksan,, oli niin lieksan imago? Miksi sitä uutta kantosiipialusta ristitty Rospuutoksi!

    • Tartun tuohon appelsiinilehtoon.
      Olen joskus käynyt tutustumassa tuhansien hehtaarien appelsiiniviljelyksiin, ja vähän pienempiin banaaniviljelyksiin.
      Asuin jonkin aikaa paikassa jossa osoitteeni oli "Appelsiininkukkapolku" suomennettuna.

      • On hyvä Kamuttaja ,että olette nähneet "muailimaa" niin minäkin tosin turistina seitsemässätoista valtiossa.
        Kuitenkin olen tuonut esiin tuon Lieksassa olleen tapahtuman jossa oli ammattitanssija esiintymässä ja mannekiininäytös joka oli Rosvitan suunnittelema ja olin mukana laulamassa se löytyy kuuklettamalla appelsiinilehtoon muotinäytös.Esityksiä oli silloin pari ja tupa oli täysi kuten voinette havaita. eli talkootyötä saada jotakin äntiin ilman apurahoja.MK


      • vapiseekoääni
        markkukorpinen kirjoitti:

        On hyvä Kamuttaja ,että olette nähneet "muailimaa" niin minäkin tosin turistina seitsemässätoista valtiossa.
        Kuitenkin olen tuonut esiin tuon Lieksassa olleen tapahtuman jossa oli ammattitanssija esiintymässä ja mannekiininäytös joka oli Rosvitan suunnittelema ja olin mukana laulamassa se löytyy kuuklettamalla appelsiinilehtoon muotinäytös.Esityksiä oli silloin pari ja tupa oli täysi kuten voinette havaita. eli talkootyötä saada jotakin äntiin ilman apurahoja.MK

        Tuli katsottua youtube video, jossa laulat Liljankukkaa. Kuuntelemassa ja katselemassa oli myös musiikkia oipiskellut tyttäreni ja arvio oli "Tuo äijähän laulaa väärin menee nuotin vierestä." Tyttärelläni on absoluuttinen nuottikorva. Liekö laulajan iästä johtuvaa tuo äänenen ylenmääräinen "värryytys."


      • miepäkuulin

        Tietääkös Kamuttaja missä oli Lieksan "appelsiinilehto"


      • vapiseekoääni kirjoitti:

        Tuli katsottua youtube video, jossa laulat Liljankukkaa. Kuuntelemassa ja katselemassa oli myös musiikkia oipiskellut tyttäreni ja arvio oli "Tuo äijähän laulaa väärin menee nuotin vierestä." Tyttärelläni on absoluuttinen nuottikorva. Liekö laulajan iästä johtuvaa tuo äänenen ylenmääräinen "värryytys."

        Äijä on voittanut kyllä laulaessaan tuota kappaletta Kimmelissä tangomarkkinoiden tangokisan ja sitten olin myöhemmin myös seinäjoella senioritangokisassa Kuuntele sitten vielä IS televisiosta SM kisan lauluni koska olin nytkin edustamassa muutaman henkilön kanssa pohjois karjalaa. No hypi hypi lauletaan kansanlaulussa mutta joka tapauksessa toiset tekee ja toiset huutaa kuin päätä leikattaisiin kateudessaan MK


      • Tarkkuuutta
        vapiseekoääni kirjoitti:

        Tuli katsottua youtube video, jossa laulat Liljankukkaa. Kuuntelemassa ja katselemassa oli myös musiikkia oipiskellut tyttäreni ja arvio oli "Tuo äijähän laulaa väärin menee nuotin vierestä." Tyttärelläni on absoluuttinen nuottikorva. Liekö laulajan iästä johtuvaa tuo äänenen ylenmääräinen "värryytys."

        Pysytäämpäs aiheessa eikä pilipali laulajassa.Aiheena Roswita.


      • vapiseekoääni kirjoitti:

        Tuli katsottua youtube video, jossa laulat Liljankukkaa. Kuuntelemassa ja katselemassa oli myös musiikkia oipiskellut tyttäreni ja arvio oli "Tuo äijähän laulaa väärin menee nuotin vierestä." Tyttärelläni on absoluuttinen nuottikorva. Liekö laulajan iästä johtuvaa tuo äänenen ylenmääräinen "värryytys."

        Kuitenkin huomautan että pääpaino oli keskustelussa roswitan työ ja nimenomaan muoti ja muotinäytös oliko siihen jotakin päkättämistä


      • miepäkuulin kirjoitti:

        Tietääkös Kamuttaja missä oli Lieksan "appelsiinilehto"

        En muista tarkkaan, mutta mielessä pyörii, että oliko jossain aseman takana.


    • 50kertaa.olet.kehunut

      Mukavahan tuo on kun lopultakin kerroit olleesi laulamassa tuossa tilaisuudessa!

    • joalkaariittää

      Pitää vaatia youtubea poistamaan tuo video,,ihan vaan ihmisten hermojen säästämiseksi!

      • Kerroinhan että Eero laulaa miljoona ruusuja se soi silloin juuri radiossa.
        ja että olin Juhannuksena Jongunjoella hän esiintyi siellä


      • aina.ankeinen.siellä

        Oletko koskaan ajatellut sellaista vaihtoehtoa, että et kirjoittaisi mitään jokaiseen asiaan, kun aina vain haukkumista on asianasi?


    • entinen-laulaja

      Useimmat, sekä mies- että naiskuorolaulajat ymmärtävät lopettaa laulamisen kun ääni menee iän myötä 60 - 70 vuoden iässä. Lauluääneen tulee todellakin tuo "värryytys" ja se kuuluu myös kuoron läpi. Kuoronjohtajan pitää olla topakampi ja poistaa tuollaiset värryyttäjät pilaamasta kuorolaulun.

      • Kysymys on siitä miten yleensä kuntoa hoitaa ja onko kuulo tallella ja ääni.Olen kuullut myös monta erilaista kuoroa ja jos ei värryytä niin valskaava ääni kuuluu selvästi nuoreltakin ja ei kaikki nuoretkaan ole pärjänneet kuorossa mutta ihan hyvä huomio muuten.


    • vaidaharrastus

      Niin totta ja täällä eräs jo kahdeksatta kymppiä lähestyvä kuorossa laulanut rouva loukkaantui tosissaan kuoronjohtajan puututtua asiaan.

      • Olipä jälleen hauska juttu pääsitte sitten aiheesta lökäpöksyistä minua haukkumaan." Missä raato on sinne kotkat kokoontuvat" todetaan isossa kirjassa


      • vaihdaharrastus

        Ei mikään hauska juttu vaan ihan tositapaus.


      • omasyyomavika
        markkukorpinen kirjoitti:

        Olipä jälleen hauska juttu pääsitte sitten aiheesta lökäpöksyistä minua haukkumaan." Missä raato on sinne kotkat kokoontuvat" todetaan isossa kirjassa

        Itsehän vedit laulusi ja youtubesi tähän keskusteluun.


      • omasyyomavika kirjoitti:

        Itsehän vedit laulusi ja youtubesi tähän keskusteluun.

        Kyllä koska se liitty aiheeseen mitä aloituksessa mainittu henkilö on saanut täällä asiallisesti äntiin ,tarvitsemme edelleen tekijöitä ja toimijoita, jolla on kykyä ja taitoa ja myöskin halua toimia positiivisella mielellä Lieksassa


    • poltta-poltta

      Nevalaisen Eeron paras hitti lienee "polttava rakkaus", missä hän laulaa: poltta poltta mä kohta aivan savuan äääh hyvä luoja...poltta poltta

    • tää.on.tosi

      tuota appelsiinilehdosta tuli vain 2 vuotta vanha muotinäytös ei muuta eikä make siinä laula mitään

      • Muotinäytös Liljankukka 1200 yli katsojia


      • olet.höppänä
        markkukorpinen kirjoitti:

        Muotinäytös Liljankukka 1200 yli katsojia

        olisit heti laittanu oikean etkä höpissyt appelsiinilehdosta


      • Löydätkö sitten itsesi torilta 1718 katsojaa ja hämärän kaupan illasta tai muusta tilaisuudesta joka on kuvattu Lieksasta


    • räksytiräksyt

      Pressan itsenäisyyspäiväjuhlissa sopi ikämiehen laulaa, mutta Lieksassa pikkutilaisuudessa sekin on räkytettävä asia.

      • Kyllä vaan tuo veteraanin laulu sai myöskin presidentin myös herkistymään..On ollut kunnia olla hyvin usein ikämiesten kanssa kuorossa jossa oli noin tuhat laulajaa ja viisituhatta kuulijaa Joensuun arenaalla.
        Edelleen ystävän päivänä kokoonnumme veteraanien parissa ja laulamme myös ja olemme jo nähneet ja kokeneet miten työtä tekemällä olemme suomen kansa saattaneet hyvinvoinnin sinullekkin kenties joka et sitä ymmärrä vieläkään MK


    • Tarkkuuutta

      Elä laula siellä.Ja aihe oli edeleen Roswita eikä halusin olla laulaja,mutta en ole oikea laulaja,uskottelen osaavani laulaa osio.

      • vaarillaonsaari

        Jääkärin morsian" Oon vuosia monta jo harhaillut elon merta mä myrskyävää" sitäkin aikanaan Lieksalaiset musiikkiopiston laulajat esittivät. Nähtäväksi jää saadaanko nyt sitten laulunopetusta nuorille? Tuossa näytöksessä sentään oli nuoria joille "rossu" oli mummo


      • Tekstistälaulajatry
        vaarillaonsaari kirjoitti:

        Jääkärin morsian" Oon vuosia monta jo harhaillut elon merta mä myrskyävää" sitäkin aikanaan Lieksalaiset musiikkiopiston laulajat esittivät. Nähtäväksi jää saadaanko nyt sitten laulunopetusta nuorille? Tuossa näytöksessä sentään oli nuoria joille "rossu" oli mummo

        Kunhan ei laulun opettajaksi minkäänvaltakunnan karaoke ynisiää oteta vaan ammattilainen niin kuin soitin puolen opettajat on!Antaa karaoke ynisiöitten vaan täällä ja icellassa,ynnä muissa kissan ristijäisten SM-kisoissa päteä/kehua itseänsä.


      • Todella opettajalla pitää olla pätevyys ja olen voinut opiskella laulua eri musiikkiopistoissa joissa on ollut diplomilaulunopettajat ,joten se siitä kohtaani kohdistuneista herjoista se loukkaa myöskin oopperalaulajia ja muita kouluttajia jossa olen oppia saanut myöskin elävän orkesterin kanssa seniorikisassa esimerkiksi finaaliin laivalle.ja kuorokokemusta on jo viisikymmentä vuotta mutta harjoitelu ei ole päättynyt vielä
        On kuitenkin niin,että moni kuten Jari Sillanpää on tullut karaoken kautta suosituksi ja Lieksalaiset ovat menestyneet Nytkin jopa tuhannesta yrittäjästä finaaliin myös kevyen musiikin saralla muuten.
        Mutta todella moni ei pärjää edes suunsoitossa minulle kun suu loksahtaa kuin hohtimet ammolleen ja siihen jää huonot vehkeet kun ei ole sitten edes puristusvoimaa kun ei ole työtä oppinut tekemään jotkut.eli näin "runeperin" päivänä Oi maamme Suomi.


      • omakehuariittää
        markkukorpinen kirjoitti:

        Todella opettajalla pitää olla pätevyys ja olen voinut opiskella laulua eri musiikkiopistoissa joissa on ollut diplomilaulunopettajat ,joten se siitä kohtaani kohdistuneista herjoista se loukkaa myöskin oopperalaulajia ja muita kouluttajia jossa olen oppia saanut myöskin elävän orkesterin kanssa seniorikisassa esimerkiksi finaaliin laivalle.ja kuorokokemusta on jo viisikymmentä vuotta mutta harjoitelu ei ole päättynyt vielä
        On kuitenkin niin,että moni kuten Jari Sillanpää on tullut karaoken kautta suosituksi ja Lieksalaiset ovat menestyneet Nytkin jopa tuhannesta yrittäjästä finaaliin myös kevyen musiikin saralla muuten.
        Mutta todella moni ei pärjää edes suunsoitossa minulle kun suu loksahtaa kuin hohtimet ammolleen ja siihen jää huonot vehkeet kun ei ole sitten edes puristusvoimaa kun ei ole työtä oppinut tekemään jotkut.eli näin "runeperin" päivänä Oi maamme Suomi.

        Kummassa oli vika, sinussa vai opettajassa kun et osaa laulaa? Joku meni kuitenkin pieleen!


      • Todella sinulla on näpertelyä olla näpelöitsemässä jatkuvasti tietokonetta kuin hanurilla säkkijärven polkkaa ,mutta nyt siitä ei tule mitään sinun soitostasi se on kuin ripuli ja palkeet menee kurttuun ja kuuluu hanurista vain huokaus.
        On kuitenkin aikanaan ja vieläkin mahdollisuus harrastaa mitä osaan ja taidan ja aika isoja ryhmiä olen vetänyt ja myöskin monenlaista hommaa opettanut aikanaan joten kädentaitoakin on ja haistan aika hyvin myöskin tuulia, ja olen nähnyt monta sukankuluttajaa ja tiedän myös sen ,että jotkut kulkevat ilman sukkia kun niitäkin on pitänyt meiltä kirpparilta varastaa.
        Mutta kuitenkin edelleen jotkut tekee ja toimii kun vpk ja sitten tulee arvostelijat perässä onko tuli oikein sammutettua.
        On kuitenkin hyvä antaa välillä toistenkin yrittää ja pitää oma selkä ja halu ettei käy kuin aikanaan yhdelle miehelle kun entinen emäntä tuumasi mikä se uusi akka on mitä se tekee niin naapuri tuumasa se on jokin jalkoihin liittyvä ja luustoon niin vastaus oli valmiina olisiko hänellä sitten selkään tukia myös kun se mies oli niin selkärangaton ja hegottivat asialle


      • voukuuttaako

        Taas läksi kun lämpisi.


      • Vexi Salmi ja Matti Siitonen tekivät kappaleen jonka Hanne lauloi "Hän on mun lökäpöksyni mun" katsoin videon ja hyvin kuvaavaa vahinko ,etten ole kuvassa vaikka siinä markku mainitaan kuvassa tuotako kuvaa sitten "rossu "on tarkoittanut kirjaimellisesti


      • Tsottsot
        markkukorpinen kirjoitti:

        Todella opettajalla pitää olla pätevyys ja olen voinut opiskella laulua eri musiikkiopistoissa joissa on ollut diplomilaulunopettajat ,joten se siitä kohtaani kohdistuneista herjoista se loukkaa myöskin oopperalaulajia ja muita kouluttajia jossa olen oppia saanut myöskin elävän orkesterin kanssa seniorikisassa esimerkiksi finaaliin laivalle.ja kuorokokemusta on jo viisikymmentä vuotta mutta harjoitelu ei ole päättynyt vielä
        On kuitenkin niin,että moni kuten Jari Sillanpää on tullut karaoken kautta suosituksi ja Lieksalaiset ovat menestyneet Nytkin jopa tuhannesta yrittäjästä finaaliin myös kevyen musiikin saralla muuten.
        Mutta todella moni ei pärjää edes suunsoitossa minulle kun suu loksahtaa kuin hohtimet ammolleen ja siihen jää huonot vehkeet kun ei ole sitten edes puristusvoimaa kun ei ole työtä oppinut tekemään jotkut.eli näin "runeperin" päivänä Oi maamme Suomi.

        Miten se loukkaa oopperaLAULAJIA jos sanoo ettei mitään karaokeinsiöitä laulunopettajaksi,eipäs nostella itseään ammattilaisten tasolle.


    • eimummoksi

      Rossu ei ole mielellään MUMMO. Mummoillehan kelpaa lökäpöksy-lippispapat.

    • Tekstistälaulajatry

      Tottahan se on,käyt koulua vaikka kuinka ja luulet olevasi sen perusteella mailman napa,mutta ei se pelkkä käyminen riitä jos ei ole lahjoja,täytyy valita vaikka karaoke sitten.Siinä voi kehua että miljoona yleisö löytyy.

      • Toiset tekee ja toiset huutelee puskista "ampu tulee" se on ihan smanlaista kun yksi aate aikanaan juoppohulluna oli mukamas sodassa oli kyröllä ojan pohjassa ja kova meteli sieltä kuulu, kepin kanssa osoitteli lehmiä panssarivaunuksi.
        Miten yleensä koulusta suoriudutaan,ennen ainakin piti olla läsnä ja suorittaa kokeet ja myöhemmin myöskin tenttiä ja suorittaa kurssitutkinnot. myöskin musiikkiopistoissa edelleen mutta laulun opetusta ei nyt siellä ole joskin ensiviikolla vierailijat samaan aikaan kun Joensuussa on kuorolaisille opetusta.
        Minulle ei ole mitenkään uutta tuon henkilön asiattomuus ja huvittaa tuo Hannen laulu hän on mun ja kuva hyvin osuva tavan ihmisiä joskin aikanaan sain tarkistaa kellon kun aina kahvitauko alko tuollaisella kappaleella ,joten lupasin kasetista jo suuren summan jotta voisin polkea sen ryttyyn


    • Kamerakäräjät

      Sillanpää on aivan toista maata kuin karaoke ynisijät,turha missään sivulauseissakaan verrata moiseen lahjattomien yninään

      • Kuitenkin sillanpää on hänkin alussa on laulanut karaokea. Karaoke on monelle ihmiselle kun hän on lavalla yksi purkautumistie tunteelle ja vähemmän on tappeluita siten häiriköt on erikseen rellestämässä nyrkit savessa.Oli aikanaan äidillä poikia ja pestyt vaatteet kun kylille lähtivät mutta kun takaisin tulivat sanoo heidän äiti kuin koiran raatoja takki hajalla polvet auki ja nyrkit savessa


    • eläyritäkkään

      Elä selitä,,laulusi menee niin, että ensimmäinen värssy on suoraa huutoa, ja loput kertausta!

    • Urkki-Kara-Okei

      Karaoke on Japanissa kehitelty laulumuoto laulutaidottomille. Kunnolla nuotinvierestä laulaminen on karaoken suola ja hauskuus. Karaokelaulajan sävelkorva ei voi kärsiä, koska sitä ei ole. Mitä surkeampi esitys, sen parempi!

      • Sinun näkemys on tuo asiasta jos pidät mölyämisestä ja toisten ihmisten haukkumisesta niin näkemys on sekin Kuten Roswita on todennut lökäpöksyt että se olisi sinun elämän suola nauttia surkeasta esityksestä silloin voinet kokea tietysti,että laulat huussissasi paremmin ähkiessä

        Yksi versio on myös se,että Japanilaiset kostivat atomipommin karaokella. lainaan Heikki Turusta joten hän on kirjailija parempi ja uskon että olen laulajana parempi olen kuullut esityksen
        Olen kyllä sitten esiintynyt 14 divisioonan tilaisuudessa kirkossa solistina kuorojen ja puhallinorkesterin solistina ja ainakaan ei minua käsketty pois musiikkimajurin toimesta ja tunnettu kuoromies sulasolista vielä Sortavalassa muisti laulujuhlilla että lauloin ilman mikkiä ja teksti tuli selkeästi

        Joten miten on kuka tekee mitäkin joka tapauksessa tarvitsemme myönteistä ajattelukykyä ja suuri joukko nyt haluaa laulaa yhdessä ja kun on esim Joululauluja niin kirkossakin on porukkaa ettei siellä ole sitten vaan tämän kylän tytöt saarnatuolin vieres virsikirja kainalossa ja toisen maan/ kylän pojat mieles


    • eikiusatamuttenkorvia

      Yleensä Japanissa varataan huone , jossa omalla porukalla lauletaan karaokea ja pidetään hauskaa.

      • Kyllä suomessa on myös karaoketakseja Joensuussa onko Nurmeksessa
        Onko missä muualla ollut pohjois karjalassa kuuluisaa muoti ihmistä?


    • totuuksiakin

      Muoti-ihmistä?? Muotisuunnittelija on muoti-ihminen. Vaate-esittelijä , mannekiini =vaateripustin. Varmaankin tuollaisia henkilöitä on Pohjos-Karjalassa ollut monia. Mutta ko. rouvallahan oli tupakkialalla toiminut sulho, joka joutui työnantajansa kehoituksesta eroamaan tästä ko. rouvasta hänen maineesa takia.

      • tavallinen.tauno

        Räksyttäjä juoru-ukko taas vauhdissa. Et pysty ottamaan häneltä pois kuuluisuutta mallina ja muotinäytösten järjestäjänä, vaikka kuinka haluaisit.

        Elä ja anna toisten elää!

        Me kunnioitamme kaunista naista, emme hauku häntä kateuksissamme. Emme edes siitä P.....kateudesta, josta naisviha kumpuaa.


      • muuallemennyt

        Niin Ropi on kaunis ja ylväs naisihminen. Antaa hänen loistaa. Hänen taiteensa on hän itse. Komea nainen oli äitinsäkkin. Kaikkea hyvää hänen elämääsä ja vapauttavaa on varmaan asua muualla kuin Lieksassa. Toivottavasti saa talonsa myytyä niin pääsee vielä suurempiin ympyröihin.


    • minä.en.jäisi

      Pariisihan se olisi muoti immeiselle se viimeinen paikka asettua eläkepäiviä viettämään! Mitästä perkelettä suomeen jäämään, jos on mahdollista päästä pariisin hienostopiireihin!

    • maalaikaupunkijoj

      Niin mutta kun siellä Parriisissa onkii pilvin pimmein vielä kaunniimpia nii ei erottus niin hyvin kun Jojensuun pikkukylän raitilla.

      • hyvin.säilyneitä

        Kyllä omassa ikäluokassaan (73v) aika pitkälle pärjäilee!


      • Olipa eläkkeella opettaja kaavoihin kangistunut mitkä värit sopivat miehen vaatteisiin melskasi huoltoasemalla minulle .kun katsotte vaikka seniorilegenda kisan vaatetustani niin menestyin muotivaatteissa punaista ja ruskeaa yllä kyseessä oli iso kauppa Raisiossa jossa oli erilaisia liikkeitä kahdessa kerroksessa jossa oli portaikko ja esiintymislavalle näki kahdesta kerroksesta pukeutuminen oli hyvin harkittu joka on aina osa esiintymistä kilpailuissa ne jo monesti ohjeissa todetaan ja siihen seikkaan olen myös saanut lavatähtikoulutuksessa ohjeita. eli siinä suhteessa hieman ilmaista oppia Teille josta itse olen maksanut ja joskus menestynyt ja viulut maksanut itse niinhan artisti tekee kun ei ole urheilija joita palkitaan Lieksassa vuosittain silti kateudensiipi käy johonkin henkilöön MK


      • raitahousu
        markkukorpinen kirjoitti:

        Olipa eläkkeella opettaja kaavoihin kangistunut mitkä värit sopivat miehen vaatteisiin melskasi huoltoasemalla minulle .kun katsotte vaikka seniorilegenda kisan vaatetustani niin menestyin muotivaatteissa punaista ja ruskeaa yllä kyseessä oli iso kauppa Raisiossa jossa oli erilaisia liikkeitä kahdessa kerroksessa jossa oli portaikko ja esiintymislavalle näki kahdesta kerroksesta pukeutuminen oli hyvin harkittu joka on aina osa esiintymistä kilpailuissa ne jo monesti ohjeissa todetaan ja siihen seikkaan olen myös saanut lavatähtikoulutuksessa ohjeita. eli siinä suhteessa hieman ilmaista oppia Teille josta itse olen maksanut ja joskus menestynyt ja viulut maksanut itse niinhan artisti tekee kun ei ole urheilija joita palkitaan Lieksassa vuosittain silti kateudensiipi käy johonkin henkilöön MK

        Kellähän vilahti kateuden siipi kohti urheilijoita. Etkö haluakkaan ihmisten kiinnittävän huomionsa lauluusi vaan vaatteisiisi. Ehkäpä haluatkin erikoisilla vaatteillasi vetää huomion pois "värryytyslaulustasi"


      • Totesian asian ja en siinä henkilöinyt ketään. Kuten totesin kun kilpaillaan niin siihen totesin että jopa järjestäjät antavat ohjeita että pitää olla siistit vaatteet eli ykköset päällä ja sopimukset ovat kirjalliset jopa myöskin esiintymiskunnon osalta eli pitää olla esiintymiskunnossa ei siis alkoholin vaikutuksen alainen.
        Muuten tunne hyvinkin yleisurheilun koska luin sähköisessä ajanotossa 20vuotta tuloksia ja olen myöskin suorittanut toimitsijakortin myös kuuluttajaksi aikanaan.

        Joten koitahan pärryyttää


    • aennaahumalassa

      Tusako se humalassa kehuu voheltaa ihteään? Luulisi jo koko suomen tietävän lavatähti kisastasi jossa et pärjänny!

      • Lavatähtikisoja ei nyt ole mutta aika pitkälle niissäkin menestyin ja monissa kisoissa vielä on meriittiä tällä ikää.
        Kyllä varmaan olen hyvinkin tunnettu eripuolilla suomea jossa olen kisaillut jo parikymmentä vuotta ja oikein mukavia ihmisiä tavannut ja voinut myös heitä kannustaa siinäkin tilanteessa kun emäntä oli saattohoidossa ja vielä pysty lähtemään peruuki päässä kun hoidot veivät tukan sitemmin hautaan. Mutta kuitenkin heti tein työtäni yleisön edessä ja kun äitini oli juuri kuollut niin en kertonut siitä etukäteen autossa toisille mutta laulu oli eron hetki se levy ei soinut ja juontaja totesi laula nyt vaikka jänis istuu maassa.Lauloin minä se olen soittajapoika ja laulan aamusta asti ja yleisö tykkäsi sitten pystyin laulamaan myös tuon eron hetki. Lähtisitkö sinä? voitin EL Pohjois karjalan kisan tulomatkalla sanoin asian toisille
        Joskus on todella raakaa ja ajattelemattomia sanojia,että pääsithän perinnölle.

        Tiedätkö köyhällä ei ole perillisiä sillä on vaan jälkeläisiä. Äitini joskus tuumasi minun ollessa lapsi ,että kyllä sinulla on ollut köyhät vanhemmat ja kovin ei värkkiä ole ollut eli nahkapalaa kun takapuolikin on kahdesta palasta. MK


    • Jotenkin.olen.huomannu

      Ainahi kehumisenlahjat on ollut hyvänä eväänä maailmalle lähtiessä!

      • Hyvä kun olet huomannut sen seikan,että olemme ihmisiä jotka emme ole vähällä päässeet ja verissä on yrittäminen, ei meille ole sitä kultalusikalla annettu aikuiseksi saakka,että äitee olisi essun helemasta antanut rahaa kun muuten henki häneltä lähtisi. Uskon että meillä on tuon ajan kakaroolle joitakin arvoja annettu kasvatuksessa ja silimille ei ole pitänyt hyppiä kakarootten pohjalaisittain sanottuna kersojen.
        Ei kotini ovi eres narahtanut kun poika maailmalle lähti, ja kissakin v li. no naapurista sain matkarahan lainaksi ja harjoittelijan palkasta heti maksoin takaisin kun sentään ruoka oli talosta ja niin sitä sitten aikanaan tultiin Lieksaan huonolla kansakoulutodistuksella ( silimää tekeväksi) sano yksi


      • Eli oli pohjalainen mies jota tuntemaon haukkui kuten täällä on tapana. niin tuo henkilö antoi vettä myllyyn huoltoasemalla todeten sanoppa muuta ja mitä huonolla kansakoulutodistuksella sai pitäjässä herran paikan. se on aika vinha perä monesti ja niin taisi olla minunkin osa. mutta todella sanon vaan että aina olen heikompia puollustanut ja heidän asioita ajanut vaikka todella kuten näette itseni ristille nauliten joidenkin taholta


    • Eiookkaanviisas

      Huonolla kasvatuksella tuon ajan pohjaaalaiset!Meillä opetettiin että "viisas pitää pienempää suuta."Se viisaus on itseään kehumaan opetetulta unohtunut.

      • Läheretkö nyt syyttämään äiteetäni? nyt sinä taisit haksahtaa pahemman kerran koko suvun eres
        Jos meitä kersoja oli neljä siihen sitten minulla on myös sisaruksia jota pidän siskona ja veljinä jotka ovat saaneet aikanaan kodin minun isän ja äidin luona ja jotka ovat minun rakkaitani niin sinä taitamaton alat sitä arvostelemaan kuin aikanaan yhteiskoulun opettaja joka halusi olla herra ja hidaldo kun oli niin virkaintoinen kun kutsui lasta omalla nimellään vaikka siitä oli ennakkoon mainittu pääsykokeissa. jolloin äitini oli todennut lapsen hoitajana syö minut karvoineen päivineen. mutta minä katson lapsen etua. Teidän pitäisi tuntea aina lapsen turva. oli hiljaisuus koittanut opettajien huoneessa .eli sensanon sinulle- Jos sinulla on yhtään rakkautta ja näkemystä asioissa niin elä kehtaa. koska sinä loukkaat niin monta ihmistä


    • Noista laulajista puheen ollen, niin Lieksassa asui joskus oopperalaulaja Heino Ainsaar..

      • lyhytolionni

        Oli hetken aikaa naimisissa Roswithan äidin Vienon kanssa.


    • Olisikkohan Lieksan appelsiinilehto ollut rantakylässä?

      • Ojanmies

        En tiedä oliko appelsiinilehto missä mielestäsi mutta mannekiiniesitys jossa oli ammattitanssija toi eri värejä esityksessä ja sitä varmaan on harvoin lieksassa nähtävissä


      • Muistelen, että Rantakylästä käytettiin joskus nimeä Appelsiinilaakso ja viereisestä Kevätlahdesta nimeä Riviera. Kesäisin laitapuolenkulkijat oleilivat Rivieralla. Päihtyneenä esiintyminen ja häiriköiminen julkisilla paikoilla ei ollut tuolloin hyväksyttyä, suotavaa tai sallittua kuten nykyään.


      • wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Muistelen, että Rantakylästä käytettiin joskus nimeä Appelsiinilaakso ja viereisestä Kevätlahdesta nimeä Riviera. Kesäisin laitapuolenkulkijat oleilivat Rivieralla. Päihtyneenä esiintyminen ja häiriköiminen julkisilla paikoilla ei ollut tuolloin hyväksyttyä, suotavaa tai sallittua kuten nykyään.

        Wanha voisi aloittaa ketjun Rantakylästä?Sen verran tapahtumarikas ja muutoinkin vilkkaasta kaupunginosasta kyse jota ei enää ole.Todennäköisesti alun perin kylän väestö koostui rautatieläisistä ja sahan työläis perheistä?


      • ruskisoldat kirjoitti:

        Wanha voisi aloittaa ketjun Rantakylästä?Sen verran tapahtumarikas ja muutoinkin vilkkaasta kaupunginosasta kyse jota ei enää ole.Todennäköisesti alun perin kylän väestö koostui rautatieläisistä ja sahan työläis perheistä?

        Taidanpa paneutua aiheeseen ja aloittaa uuden keskustelun kun ehdin aseman seudun elämästä 1950-luvulla. Asuin itsekin alueella 40-luvun lopulta vuoteen 1953, tosin rautatien kauppalan puoleisella osalla lähellä nykyistä ABC asemaa. Posti tuli osoitteella Kallioleikkaus, mikä tarkoitti konkreettisesti rautatien takia leikattua kalliota.


      • mehunsaantipaikka

        Kyllä se oli Rantakylä.


      • pienipellavapää
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Taidanpa paneutua aiheeseen ja aloittaa uuden keskustelun kun ehdin aseman seudun elämästä 1950-luvulla. Asuin itsekin alueella 40-luvun lopulta vuoteen 1953, tosin rautatien kauppalan puoleisella osalla lähellä nykyistä ABC asemaa. Posti tuli osoitteella Kallioleikkaus, mikä tarkoitti konkreettisesti rautatien takia leikattua kalliota.

        Rantakylä oli Kevätniemen työläisten asuinaluetta. Mummoni ja ukkini olivat 20-l loppupuolella rakentaneet sinne mökin. Olivat molemmat sahalla työssä ja mummi oli myös räätäli ja ompeli vaatteita ihmisille. Vielä 50-luvulla siellä asui mm. Tonterit, Louhelaiset, Tunttuset, Mikkoset, Makkoset, Närhit,Kärkkäiset,Puumalaiset, Kupariset jne.


      • pienipellavapää kirjoitti:

        Rantakylä oli Kevätniemen työläisten asuinaluetta. Mummoni ja ukkini olivat 20-l loppupuolella rakentaneet sinne mökin. Olivat molemmat sahalla työssä ja mummi oli myös räätäli ja ompeli vaatteita ihmisille. Vielä 50-luvulla siellä asui mm. Tonterit, Louhelaiset, Tunttuset, Mikkoset, Makkoset, Närhit,Kärkkäiset,Puumalaiset, Kupariset jne.

        Hyvin mielenkiintoista! Meidän lähinaapuri oli tuolloin nimeltään Niemi. Mies Toivo työskenteli työasiamiehenä ja hän piti toimistoa kotonaan. Vaimo oli kotirouva Anni ja eräs pojista oli Raimo. Raimon muistan, kun leikin pienenä hänen kanssaan. Heidän talo on vieläkin pystyssä lähellä myöhemmin rakennettua puhelinkeskuksen taloa.

        Radan takana Rantakylässä käytiin monessa mökissä kylälemässä tai asioimassa. Eräs kyläpaikka oli Salmela. Isäntä Väinö oli hevoskuski hoidellen ihmisten kuljetustarpeita. Juomavesi haettiin läheisestä veturirallista. Kyllille mentiin asemaravintolan ja poliisiaseman välistä. Lähikauppoja olivat Vehkakankaan "ylleinen liike" ja "porvari". Kauppojen kohdalle oli suora tientapainen ja se alkoi veturitallin tienoilla olleen pitkän varastorakennuksen luota. Kevätniemen kauppa olikin jo kauempana.


      • wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Hyvin mielenkiintoista! Meidän lähinaapuri oli tuolloin nimeltään Niemi. Mies Toivo työskenteli työasiamiehenä ja hän piti toimistoa kotonaan. Vaimo oli kotirouva Anni ja eräs pojista oli Raimo. Raimon muistan, kun leikin pienenä hänen kanssaan. Heidän talo on vieläkin pystyssä lähellä myöhemmin rakennettua puhelinkeskuksen taloa.

        Radan takana Rantakylässä käytiin monessa mökissä kylälemässä tai asioimassa. Eräs kyläpaikka oli Salmela. Isäntä Väinö oli hevoskuski hoidellen ihmisten kuljetustarpeita. Juomavesi haettiin läheisestä veturirallista. Kyllille mentiin asemaravintolan ja poliisiaseman välistä. Lähikauppoja olivat Vehkakankaan "ylleinen liike" ja "porvari". Kauppojen kohdalle oli suora tientapainen ja se alkoi veturitallin tienoilla olleen pitkän varastorakennuksen luota. Kevätniemen kauppa olikin jo kauempana.

        korjaan...veturitallista. Olihan vedenhakukin jonkinlaista rallia!


      • pienipellavapää
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Hyvin mielenkiintoista! Meidän lähinaapuri oli tuolloin nimeltään Niemi. Mies Toivo työskenteli työasiamiehenä ja hän piti toimistoa kotonaan. Vaimo oli kotirouva Anni ja eräs pojista oli Raimo. Raimon muistan, kun leikin pienenä hänen kanssaan. Heidän talo on vieläkin pystyssä lähellä myöhemmin rakennettua puhelinkeskuksen taloa.

        Radan takana Rantakylässä käytiin monessa mökissä kylälemässä tai asioimassa. Eräs kyläpaikka oli Salmela. Isäntä Väinö oli hevoskuski hoidellen ihmisten kuljetustarpeita. Juomavesi haettiin läheisestä veturirallista. Kyllille mentiin asemaravintolan ja poliisiaseman välistä. Lähikauppoja olivat Vehkakankaan "ylleinen liike" ja "porvari". Kauppojen kohdalle oli suora tientapainen ja se alkoi veturitallin tienoilla olleen pitkän varastorakennuksen luota. Kevätniemen kauppa olikin jo kauempana.

        Rantakylällä oli oma kauppa OL pielisen sivumyymälä. Voihan olla, että mummoni on ommellut jotain vaatteita teidänkin perheelle. Hän oli taitava ompelija jolla oli laaja asiakaspiiri. Vetutitallin vettä mummolassakin juotiin.


      • pienipellavapää kirjoitti:

        Rantakylällä oli oma kauppa OL pielisen sivumyymälä. Voihan olla, että mummoni on ommellut jotain vaatteita teidänkin perheelle. Hän oli taitava ompelija jolla oli laaja asiakaspiiri. Vetutitallin vettä mummolassakin juotiin.

        Hyvin mahdollista, että mummosi ompelemia vaatteita minäkin käytin pienenä poikana. Varmaankin kävin äidin kanssa niitä teillä ompeluttamassa.


      • mummonpyörä
        wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Hyvin mahdollista, että mummosi ompelemia vaatteita minäkin käytin pienenä poikana. Varmaankin kävin äidin kanssa niitä teillä ompeluttamassa.

        Ja nämä koski Roswithaa kerro miten etkö ossa kunnioittaa rosvitrhaa vain onko jotain hampaankolossa syö kettos ensin ja tule sitten takasin


      • mummonpyörä kirjoitti:

        Ja nämä koski Roswithaa kerro miten etkö ossa kunnioittaa rosvitrhaa vain onko jotain hampaankolossa syö kettos ensin ja tule sitten takasin

        Arvostan ja kunnioitan Roswithaa. Voin sanoa, että olimme koulukavereita. Kävimme samaa kansakoulua neljä vuotta ja samaa oppikoulua kahdeksan vuotta ja vieläpä samaan aikaan. Samalla luokalla emme kuitenkaan koskaan olleet. Asuin 400 metrin päässä hänen kotitalostaan, eli asuin melkein naapurissa.

        Roswitha on vienyt rohkeasti Lieksaa maailmankartalle enemmän kuin moni meistä kirjoittajista. Monet lieksalaiset ovat pilanneet ja pilaavat edelleenkin Lieksan mainetta kirjoituksillaan esimerkiksi maahanmuuttajista ja päättäjistämme.

        Arvostelu ja asiattomuus ovat monissa viesteissä etusijalla, mutta rakentavia avauksia ja keskusteluja harvoin näkee Lieksan keskustelupalstalla.


      • tarkasti.seurannut

        Täyttä asiaa! Kunnioitan puolestani Wanhan lieksalaisen tapaa kirjoittaa!


      • wanha_lieksalainen kirjoitti:

        Arvostan ja kunnioitan Roswithaa. Voin sanoa, että olimme koulukavereita. Kävimme samaa kansakoulua neljä vuotta ja samaa oppikoulua kahdeksan vuotta ja vieläpä samaan aikaan. Samalla luokalla emme kuitenkaan koskaan olleet. Asuin 400 metrin päässä hänen kotitalostaan, eli asuin melkein naapurissa.

        Roswitha on vienyt rohkeasti Lieksaa maailmankartalle enemmän kuin moni meistä kirjoittajista. Monet lieksalaiset ovat pilanneet ja pilaavat edelleenkin Lieksan mainetta kirjoituksillaan esimerkiksi maahanmuuttajista ja päättäjistämme.

        Arvostelu ja asiattomuus ovat monissa viesteissä etusijalla, mutta rakentavia avauksia ja keskusteluja harvoin näkee Lieksan keskustelupalstalla.

        Juuri niin sitä samaa asiaa olen koittanut todeta. Mutta kas sitten ryöppy tuli tuttuun tyyliin niskaani mitään kovin rakentavaa ei siten ollut mutta ehkäpä nyt Wanhan -lieksalaisen viesti menee perille ja keskustelu olisi tämän jälkeen rakentavaa


      • oikeatgeenit
        mummonpyörä kirjoitti:

        Ja nämä koski Roswithaa kerro miten etkö ossa kunnioittaa rosvitrhaa vain onko jotain hampaankolossa syö kettos ensin ja tule sitten takasin

        Niinpä . Ei liene ihme että Roswithasta kasvoi niin kaunis ja uljas nainen. Hänhän ei olekkaan geeneiltään sitä persjalkasta lieksalaista mallia, koska isänsä oli uljas, arjalainen, komea saksalainen natsiupseeri. Sattui myös äitinsä olemaan kookkaampaa sorttia, joten siitä saa kiittää mallipituuttaan.


    • Enymmärräsinua

      MK mitä sinä ajat takaa näillä kirjoituksilla, voisitko selventää en tarkoita tätä pahalla ? Toiseksi eikös tämä ollut Rosin tekemisistä ja sanomisista ollut aloitus!

      • En ole nyt hiihtokisoissa ja siinä takaa ajajana vaan tarvitsemme Lieksaan henkilöitä jotka pystyvät liikkumaan ja tekemään työtä umpihangessa eturintamassa ja tässä pakkasessa. Vaikka tahtoo lunta tulla tupaan joka suunnalta ja jäitä porstuaan niin siinäpä sitten mummo saa luistella.

        Eli olen mielestäni tuonut esiin asian, että tekemistä riittää jokaiselle ja asennetta pitää muuttaa jokaisen yrittämisen suuntaan, eikä vaan löytää toisesta ihmisestä vikoja vaan löytää vahvuuksia ja olen varma siitä, että jokaiselle on annettu jokin lahja elämään ja ne on erilaiset minulla myös ja kyseisellä henkilöllä on ollut myös oma tehtävä jota hän on elämänsä aikana suorittanut ja onko se ollut sinulta pois? Mielestäni tarvitsemme jopa elämässä ennakkoluulottomuutta tarttua työhön ja toimeen. on monenlaista kättä on hyvää ja on pahaa ja käsi joka tarttuu myös paskaan sanoo äitee joka eli 91 vuotiaaksi ,joten siinä oli jo elämää nähnyt ja turhat kotkotukset oli kaukana hän täyttäisi tänävuonna satavuotta MK


    • eivielähoidokki

      Kyllä nykyisin ainakin vanhusten hoitotyössä saa ihan varmasti tarttua miltei päivittäin siihen p.....n. Toivottavasti ne kädet, jotka vanhuksia hoitavat ovat niitä hyviä.

      • Kyllä tunnen asian mitä on hoitotyö sitä olen tehnyt eri hoitolaitoksissa ja monet kerrat huusinaluset eri taloissa aikanaan kylällä tyhjentänyt.Muistan yhdenkin tapauksen kun sedän kanssa vietiin paskatynnyriä pellolle hevosella kumikärryissä ja pyörät ojaan ajettuna että olisi helpompi saada tynnyri alas tynnyri oli jo hieman kohmeessa ja kun setä meni sitä siirtämään niin hevonen läksi ja kaikki paskat tuli sedän päälle..setä vain tuumasi kuka sun käski lähteä. mun piti mennä mettähän nauramaan.
        Luin myöskin kirjan unohdettu osoite joka kertoo vanhustenhoidosta.Siinä pappa tuli kylälle ja ekä kertaa sitten teki tarpeet posliinipyttyyn ja ei osannut vetää vessanpönttöä niin sitten talommiehelle tuumasi huusinalunen on täynnä jotta sellaista tarinaa. Mutta siivonnut olen myös kurkkupaskaa ja todella siinä on kädet ja nenä saanut tottua monenlaiseen työhön MK


    • minustaeiolisi

      Kunnioitan todella niitä ihmisiä jotka tekevät hoitotyötä näinä aikoina , kun heidän selkänahastaan oteaan kaikki mikä irti saadaan. On ainainen kiire ja palkka ei päätä huimaa. Fyysisestikkin työ on raskasta ja moni tuttu hoitotyöntekijä onkin selkävaivainen.

    • ulkomaanapua

      Onneksi tuli hoitoalalle lisäkäsiä ulkomailta, muuten lieksa olisi kusessa!

    • onpahyvä

      Niin on se hyvä. Joko on puolet vanhustenhoitajista ulkomaalaisia siellä?

    • fsfgfgfggggd

      Jo vähän yli puolet!

    • kielipuolipotilas

      Sehän hyvä. Varmaan osaavat jutella hyvin suomenkielellä käydessään mummojen ja ukkojen kodeissa hoitokäynneillä.

      • etäinen.hoitaja

        Kymmenessä vuodessa ulkomaalaiset ovat oppineet täydellisesti suomen kielen ja suorittaneet polkupyörä- ja autokoulun sekä lähi- ja kaukohoitajan tutkinnot. Saamme olla kiitollisia entiselle kaupunginjohtajalle kun hän kutsui nämä ahkerat ulkomaan kansalaiset Lieksaan paikkaamaan ankaraa työvoimapulaa. Hoitokäynnit onnistuvat mainiosti karjalanpiirakoita ja lanttukukkoja paistellen pillereiden jaon lomassa.


      • tulenviivana
        etäinen.hoitaja kirjoitti:

        Kymmenessä vuodessa ulkomaalaiset ovat oppineet täydellisesti suomen kielen ja suorittaneet polkupyörä- ja autokoulun sekä lähi- ja kaukohoitajan tutkinnot. Saamme olla kiitollisia entiselle kaupunginjohtajalle kun hän kutsui nämä ahkerat ulkomaan kansalaiset Lieksaan paikkaamaan ankaraa työvoimapulaa. Hoitokäynnit onnistuvat mainiosti karjalanpiirakoita ja lanttukukkoja paistellen pillereiden jaon lomassa.

        No voe heleskutti, nythän pittäähi muuttaa Lieksaan eläkepäiviksi, kun siellä onpi niin hyvät hoijjot vanhuksille.


    • Roswithan äiti, tädit ja enot tunsivat minut.
      Eräs hänen serkuistaan kunnostautui Estonian pelastusoperaatiossa.

    • pienipellavapää

      Roswithan äiti tunsi myös minut ja äitini. Oli aikoinaan sanonut tulleensa Keskuskoululle kulttuurikilpailuja katsomaan takiani. Kilpailuissa hääräsi mukana toimitsijana Uki Voutilainenkin.

    • Uki oli perhetuttavia, kävi joskus kylässä.
      Hän oli kova kävelemään huolimatta fyysisestä asiastaan.

      Vai olit sinä kulttuurikilpailuissa.
      Ne oli aikoinaan melko yleisiä, ja taso oli korkea.

      • pienipellavapää

        Niiden kilpailujen loputtua Uki nauhoitti voittajaesitykset vanhalla suurella "kelanauhurilla" ja tämä nauhoitus tuli sitten myöhemmin eräänä sunnuntaipäivänä ulos radiosta. Muistaakseni ohjelman nimi oli Nousevia kykyjäkö.
        Ja vielä Vienosta ; hän olisi ottanut minut harjoittelijaksi kampaamoonsa, mutta äiti sanoi ei. Syy siihen oli että usein nämä kampaamoharjoittelijat tekivät ihan muuta kuin kampaamohommia. Keväisin esim. tervailivat Vienon venettä siinnä nykyisen Puustellin rannassa.


    • Pienipellavapää tulee aina puskista ja "siivoaa koko pöydän",saisi nykyään tulla useammin:)

    • pienipellavapää

      Olen pysynyt poissa koska tällä palstalla on niin paljon joutavia "huutelijoita" asiaa kirjoittajille.
      Vielä Vienoon viitaten, ei minusta kampaajaa tullut.

    • iso.kaljupää

      Pieni pellavapää olisi kiva kun kirjoittaisit useammin, sinun kirjoituksia on kiva lukea.

      • sinänsä tultiin aiheeseen joutavuuksien rasististen ja haukkumisten aiheesta pois jälkeen, että eiköhän olisi uusi ketju historiaan.Kävin minäkin vienon parturissa ja kerroin että minulla on niin jäykkä tukka aina koin kouluaikana kiusaamista että etutukka on markulla kuin Lintholmin sialla niin vieno totesi mulle pitääpä kertoa asia vävylle että parturoi sian etutukan nyt myös että monenlaista.En todella asioista tiennyt pitäjään tullessani


    • prääääähh

      No on se hyvä että jotain jäykkää on,,,edes tukka ja käytös!

      • Joo on se vaan paha asia kenties sinullekkin jos morsiamen pitää laittaa suruhunnun päähän jos sulhasta tuodaan laudalla kun siten on jäykkä ainoastaan. otan osaa


    • eiedesdopingauta

      Parempi kun et kehuskele, sinäkin olet siinä iässä että olet jo täysi seniili ja naisille täysin vaaraton!

      • No elä vertaa siihen että jaksakko sinä enää piirtää kusella kirkkovenettä hankeen vai pitääkö hakea kastelukannu ja siihen teetä kun saattaapi oma kusi olla jo värjäytynyttä punaiseksi.Anteeksi niiltä joilla on sairauksia.
        On kuitenkin todella niin,etten enää ja en ole tarvinnut koskaan puskea itseäni tanssiessani törkeästi tappi edellä koska siihen ei ole tarvetta ja kun se ei johtaisi mihinkään vaan on näiden tämän kylän saamattomien miesten unelma ja kun ei enää löydä omaa pissavehjettä tuon rummun alta. Muistan kun meillä oli häät niin niin yksi tarjosi kossua soittajalle hanuristille ja oli itse isomahainen niin tuumasi kun naukkasi pullosta,että rumpalille kans ,jotta hieman otan vitsinä nuo jutut herjat kohtaani MK


    • piskejä.ootte

      Rakkikoirat tappelee taas että suolenpätkät lentelee.

    • kasniin

      Harvalla yli 70 ukolla on naisen tarvetta enää, ja voihan se kirkkoveneen tehdä puutarhavesiletkullakin!

      • Nythän taas vitsin murjaisit on se mojovaa kun mummo on puutarhaletkun kanssa sängyssä ja toteaa tuolle kuhnurille kastelen ensin kukkamaan tällä puutarhaletkun avulla.sinähän olet keinot keksinyt hah ha


    • Löysänakki

      Totta se on,jäykkää ei ole kuin tukka ikämiehillä paitsi pillereillä.Ei siihen auta vaikka kuinka vastaisi hauskalla muoritarinalla.

    • siinäsulleohjetta

      Vanhalla ukolla ja akalla on sama vaikka olisi vesiletku peitonalla, kun ei seiso niin ei! Mäne kirkkoon jos tulee ihme parantaja, se saa vaivaisetkin liikkumaan, mutta kuolleita ei nekään pysty herättämään, jotta turha mennä mulkkua näyttämään!

      • lasinenlaulukirja

        Kirkko se seisoo kylällä koko ajan välillä vaan oli kirkontorni hieman vinossa ja sitäkin piti pykätä aikanaan.
        Eukko lähti kirkkoon sinne minne menee ne kylän tyttäret virsikirja kainalossa ja ei enää tullut ukon lokäpöksyn luo, vaan lähti pitämään ellin poksia. Niinpä ukko meni maate niinkuin ennenkin pullo jalkojenvälissä ,mitä sitten tuliko kuka paikalle. oli ollut meteliä sitä ennen, kakarat ja akka lähti ja paikalle saapui ne tutut lähiomaiset


    • outojajuttuja

      Hmmm, mitähän tuosta pitäisi ajatella? Aika sekavaa juttua? Mites lääkityksesi, pitäiskö laittaa ajantasalle!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      287
      6701
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2092
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1541
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1351
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1107
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1053
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      307
      928
    8. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      767
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      763
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      44
      745
    Aihe