Avoin kirje kirkkomme anarkistipapeille

Sanamieseikirjoilla

Rakkaat anarkistipapit, veljet ja sisaret! Olette antaneet pappislupauksen, jonka mukaan olette sitoutuneet noudattamaan kirkon järjestystä. Siis pelaamaan yhteisillä pelisäännöillä.

https://www.kotimaa24.fi/blogit/avoin-kirje-kirkkomme-anarkistipapeille/

Se, mihin olette omalla julkisella ilmoituksellanne ryhtymässä 1.3.2017, ei ole yhteisten pelisääntöjen noudattamista, vaan anarkismia ja sooloilua. Olette ottaneet kirkkolain ja -järjestyksen tulkinnan omiin käsiinne. Vetoatte kunnon skismaatikkojen tavoin lakiin, Tunnustuskirjoihin, Lutheriin, omaantuntoon, Raamattuun – jopa Pyhän Hengen ilmoitukseen ja Jumalan tahtoon. Tai siis tarkemmin sanoen omaan tulkintaanne kaikesta tästä.



Tätä pidätte myös kirkon ”uudistumisen edellytyksenä” ja reformaation jatkumona. Ikään kuin kirkko uudistuisi oman käden oikeudella ja suuri reformatorinen löytönne olisi ”yksin Suomen laista, joka ei vielä ole edes voimassa”.



Eikö todellakaan mikään lamppu syty teissä? Kuvitteletteko, että mikään seurakunta ottaisi teidät töihin, jos heti kättelyssä ilmoittaisitte, ettette aio noudattaa yhteisiä pelisääntöjä? Tai jos olette jo seurakunnan palveluksessa, ettei esimiehenne puuttuisi tällaiseen solistiseen toimintaan – varsinkin, jos hän haluaa itse noudattaa kirkon järjestystä ja yhteisiä pelisääntöjä?



Te olette mielestänne "oikeassa", kun lapsellisessa uhmakkuudessanne piiloudutte tässä vaiheessa sellaisen lain taakse, joka ei ole vielä edes voimassa. Jo tämä osoittaa, millaisilla aikeilla olette liikkeellä. Teillä ei ole mitään aikeitakaan pysyä pappislupauksessanne eikä noudattaa yhteisiä pelisääntöjä. On pakko kysyä: missä muussa asiassa aiotte rikkoa pappislupauksenne ja olla noudattamatta yhteisiä pelisääntöjä? Jos olette uhmakkaita ja piittaamattomia tässä asiassa, mikä saisi luottamaan siihen, ettei sama toistu jossain muussa asiassa?



Haette jo etunojassa marttyyrinkruunua päähänne luottamalla maallisen lain suojaan, kun aiotte pelata omaa itsekästä peliänne. Teette tämän hurskaasti vetoamalla siihen, että "kyse on ihmisistä ja heidän palvelemisestaan". Juuri näin ovat tehneet Luther-säätiöläiset ja muut, joille kirkon ykseys ja järjestys on vain sytyke omien ykseyttä repivien intohimojen roihulle. Hekin ovat vain kuunnelleet ”kentän ääntä” ja halunneet palvella niitä, jotka muuten kokisivat jäävänsä kirkon ulkopuolelle. Sellaiset äänet ovat seireenien ääniä, joissa ei kuulu Kristuksen kirkon ykseyden kunnioitus.



Apostoliseen yksimielisyyteen ja konsiiliseen periaatteeseen kuuluu sana: "Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi.." (Apt 15:28) - ei siis "Pyhä Henki ja minä olemme nähneet hyväksi..". Olisiko viisasta odottaa uutta, yhteistä kirkolliskokouksen päätöstä tässä avioliittoon vihkimisasiassa ja mennä siihen saakka kirkkojärjestyksen mukaisesti, kuten piispat ovat meitä yhteisesti ohjeistaneet?



Minulla on teille nyt tässä vihkimisinnossanne vain yksi apostolinen neuvo: "Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja" (Ilm 2:5).

13

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirkkoon.kuuluva

      Kaikki Raamatussa on tulkintaa tai ainakin melkein kaikki ja tämä on jo monesti todettu joten miksi tämä aihe on nostettu jälleen esille?

      • Koska palstan ns. "oikeauskoiset" elävät sellaisessa fantasiamaailmassa jossa heidän omat kuvitelmansa ovat totta.


      • Homous ja lesbous ei ole tulkinnan varaa Raamatussa.


      • Mikään Raamatuussa ei ole tulkintaa vaan Jumalan sanaa. Jos sinä et sitä hyväksy tai ymmärrä älä siitä Raamattua syytä.


    • Kirjoititko samanlaisen kirjeen kapinapaleille jotka ovat vuosien ajan, osa edellenkin, vastustaneet naispappeutta?

      Heillekään ne yhteiset pelisäännöt eivät oikeen ole kelvanneet vuosien varrella.

      • nähty.on

        Katsoin tuossa kanssa, että tuon kirjeen alkuperäinen kirjoittaja asuu pappisvaimonsa kanssa :) No siis jopa kelpaa hänkin keppihovoseksi.


      • Niin, onko tämän kirjoituksen suora kopioija Espoonlahden ev.lut. seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen, jolloin asia on ok. Vai kopioiko joku muu? Oliko hänellä lupa tähän Turtiaiselta?


      • mitä-sitten
        mummomuori kirjoitti:

        Niin, onko tämän kirjoituksen suora kopioija Espoonlahden ev.lut. seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen, jolloin asia on ok. Vai kopioiko joku muu? Oliko hänellä lupa tähän Turtiaiselta?

        Mitä mieltä olet kirjoituksen sisällöstä?


      • mitä-sitten kirjoitti:

        Mitä mieltä olet kirjoituksen sisällöstä?

        Siihen olen kommentoinut jo.


    • Kirjeen oli kirjoittanut Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra.
      Anarkistipappi oli häneltä uusi mielenkiintoinen määritelmä.

    • Juuri tällaisten pappien takia erosin kirkosta pari vuotta sitten kun vastaava valittiin oman seurakuntani kirkkoherraksi.

      Kirkko siunaa eläimiä Senaatintorilla jouluna. Mutta nämä eräät haluavat ehdottomasti, ettei samaa sukupuolta olevia ihmispareja siunata saatikka vihitä. "Rukoillaan samaa sukupuolta olevan parin kanssa ja puolesta" on törkeää kyykyttämistä, mitä kirkko on tehnyt vuosia eri muodoissa: kirkkohan on vastustanut systemaattisesti: 1) homoseksuaalisuuden dekriminalisoimista 2) homoseksuaalisuuden sairausluokituksen poistamista 2) rekisteröityjä parisuhteita silloin kun ko. lait on aikoinaan säädetty. Nyt, kun tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan alle kuukauden päästä, kyykyttäminen ja nöyryyttäminen jatkuu Ev.Lut. kirkossa yhä.

      Vaikken kirkon jäsen tai uskovainen olekaan, niin voiko olla mitään nöyryyttävämpää kuin termi "samaa sukupuolta olevan parin kanssa ja puolesta rukoileminen", kun vaihtoehtona olisi "siunaaminen"? Tulee lähinnä yritys poisrukoilla homoutta, tai yritys rukoilla taivaspaikkaa vaikka homojen kanssa/puolesta rukoillaankin.

      Sairasta.

    • MissäKristus

      Mikä on Kristuksen kirkko? Oletteko omineet Kristuksen itsellenne? Onko raamatussa mainintaa Kristuksen kirkosta?

    • ytgtfrdede

      Hyvä aloitus sinänsä mutta perus faktat on jääneet ymmärtämättä!

      Tässä kristittyjen ja kristillisten erottavaa faktaa:

      Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.

      Jeesus ei ole rikollisen kristinuskon seurakuntien perustaja vaikka niin uskotaan/väitetään.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
      "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
      kristityt tappoivat myös kristillisen Pietarin.
      Eikä Jeesusta Häntä seuranneet kristilliset tappaneen.

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

      Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

      uskontunnustus...
      FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
      järjettömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      HUOM!
      Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjiä ovat uskontunnustuksen antaneet.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
      "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."

      ------------------

      Kristilliset = Jeesuksen opetuslapsineen perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.

      Näistä, KRISTILLISTEN; Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen kristittyjen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla kristityt verovapaan rahan keinottelijat.
      ----------

      JOTEN PALVELKAA herra jumalianne heidän omilla nimillä jotta olisitte rehellisiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      148
      2076
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      116
      1612
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      95
      1407
    4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1390
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1302
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      208
      1155
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      49
      1111
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      205
      1106
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1067
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      241
      909
    Aihe