Mitä Konepajalle?

TilatKäyttöön

Kohta on lähes 70 vuotta kaupungissa toiminut työnantaja historiaa Sahanmäessä, kun VR konepaja sulkee 2018 lopussa ja sille ei enää mahda mitään.
Joten mitä tilalle? Hallia on melkein pari hehtaaria ja 30 hehtaaria maata.
Vastaavaa raskasta teollisuutta, kulttuuritoimintaa, tapahtumahalli, vai jotain muuta?

22

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedon.antaja

      Suurvokki. Tilat remontoidaan isolla rahalla sopiviksi.

    • JaskaSuorapuheinen

      Malmin lentokentän kaikien nykyisten hallien tekniset toiminnot mahtuvat konepajan halleihin. Vuokralaisille väliseinillä sopivia tiloja. Lentokentän rullaustie nykyisen radan paikalle aivan kentän viereen. Tulijoita ja työpaikkoja tulisi ja verotuloja Hyvinkäälle runsaasti. Mutta työpaikkoja vastustavat tietysti viheränkyrät kiivaasti kiviä heitellen ja valtavaa meteliä pitäen, mutta silti teen ehdotuksen työpaikkojen puolesta. Kaikkihan tietävät kuinka Malmin historiallista kenttää ollaan työpaikkoineen häätämässä. Kestääkö kaupungin kantti lobata työpaikkoja?

      • HyväEhdotus

        Malmin kentän toiminnot Hyvinkäälle, tuossa on ideaa!


      • Muualla.osataan

        Pyhtään kunta nappaa lentokentän. Siellä on alue varattu ja omistuspohjaa kerätään käyttäjiksi. Asenne paikkakunnalla on positiivinen hankkeelle joka tuo uusia työpaikkoja hiljaiseen kuntaan.


      • RomanMaisaviekaiken

        Stockmannin tuotto on ollut surkea, Phoebus-rahaston salkunhoitaja kirjoittaa blogissa.
        Salkunhoitaja Anders Oldenburg kertoo myyneensä pois Phoebusin kaikki Stockmann-osakkeet.

        Myynnin ajoitus saattaa vaikuttaa hassulta, Oldenburg toteaa Phoebusin blogissa. Hän kehuu Stockmannin puheenjohtajaa Jukka Hienosta ja toimitusjohtajaa Lauri Veijalaista yhtiön parhaaksi johtokaksikoksi sen modernin historian aikana. Myöskään osakkeen hinta ei päätä huimaa.

        Oldenburgin mukaan yhtiöllä on kuitenkin ”kuihtuva, syvästi tappiollinen tavarataloliiketoiminta”. Viime vuonna tavaratalot tekivät 45 miljoonaa euroa tappiota.

        – Kun ynnäämme nämä huomaamme, että kiinteistöjen arvo ja nettovelka suunnilleen kumoavat toisensa. Lindexin arvo per Stockmann-osake on 9–10 euroa. Tavaratalojen arvo on vähän plussalla tai vähän miinuksella riippuen katsojan optimismin asteesta, Phoebusin salkunhoitaja kirjoittaa.

        Phoebus sai osakkeista 7,32 euroa, mitä joku voi pitää alennushintana.

        – Stockmannin ylivelkaantuminen kuitenkin tarkoittaa, että osakkeiden arvo on kovin epävarmalla pohjalla eikä yhtiön kilpailukyky myöskään enää täytä kriteerejäni.

        Oldenburg muistuttaa kertoneensa jo puolitoista vuotta sitten, että aikoo luopua Stockmannista. Hän kuitenkin odotti kuulevansa yhtiöstä positiivisia uutisia, kuten Lindexin erillisnoteerauksen tai kiinteistöjen myyntejä.

        – Stockmann oli Phoebuksen ensimmäisiä sijoituksia ja sen tuotto on ollut surkea, Oldenburg kirjoittaa.

        Siksipä hän aikoo seurata yhtiötä jatkossakin, mutta vain katsomosta käsin.


      • Miksi.näin
        Muualla.osataan kirjoitti:

        Pyhtään kunta nappaa lentokentän. Siellä on alue varattu ja omistuspohjaa kerätään käyttäjiksi. Asenne paikkakunnalla on positiivinen hankkeelle joka tuo uusia työpaikkoja hiljaiseen kuntaan.

        Pyhtäällä ja naapurikunnissa on hankkeelle positiivinen ilmapiiri. Alueelle halutaan työpaikkoja ja siinähän niitä tulee. Kun kentän pohjatöitäkin on jo tehty osittain, niin tuskin hanke pysähtyy. Jossakin nämä asiat vain osataan viedä yhteisesti eteenpäin, kun muualla vain pähkäillään ja asetetaan esteitä. Sitten ihmetellään miksei tänne kukaan investoi.


    • MunatontaToimintaa

      Kaupungilla ei ole kanttia tuohon, eikä minkään muunkaan suuren toimijan kanssa neuvotteluun. Suomeen olisi luultavasti tulossa Teslan sähköautotehdas ja sopivia paikkoja haeskellaan eri maista, kuten A-P uutisoi. Tämä olisi jopa maailmankin mittapuulla logistisesti huippu paikka, plus vielä, että rautatiet kulkee pajalta suoraan Helsingin ja Hangon satamien kautta maailmalle.

      Kaupunki kuitenkin ilmoitti, ettei kiinnosta maailmanlaajuinen suuryritys, tai työpaikat!!, vaikka olisi näin loistava mahdollisuus!

      Tuntuu, ettei kaupungilla ole tosiaankaan munaa olla neuvottelemassa mistään isommasta. Pikkufirmojen kanssa se on paljon kivempaa. Kaupunki varmaan taas odottaa ihmettä ja että tiloihin tulisi pk -yrityksiä täyteen, joiden pysyvyyttä ei voida taata, tai jos edes yleensäkään kukaan tulee.
      Näin kaupungin viimeaikaisia toimia katselleena voin ennustaa, ettei se saa tiloihin ketään. Tilat seisoo tyhjänä, kunnes ovat pilalla.

      Kaupunki tuntuu tosiaan olevan vässykkä neuvottelemaan suurten toimijoiden kanssa. Ikäänkuin maataan sohvalla ja odotetaan lottovoittoa. Leipää ei kovin pitkään kanneta nenän eteen, joskus se on itse haettava kaukaakin.

      • Hyvinkään.Mafia

        Siinä on yksi huono puoli. Tuon kiinteistön omistaa valtio yhtiönsä kautta. Mahdollisesta myynnistä ei pääse hyötymään kukaan yksityinen. Hanke ei tule toteutumaan.


      • TilatKäyttöön

        Totta on, mutta nykyinen omistaja on ilmoittanut, ettei se tee kiinteistöllä mitään ja lopettaa toiminnot päästäkseen siitä eroon. Omistaja ei ole myöskään esittänyt, tai suunnitellut korvaavia toimintoja kiinteistölle, joten se toden näköisesti tulee myyntiin. Kuten Villatehdas aikoinaan siirtyi valtiolta kaupungille, voi tässä käydä samoin, tai joku sijoittaja sen voi myös hankkia omistukseensa, ellei sitten valtion yhtiön toimesta tiloihin tule vuokralainen.

        Mutta oli omistaja kuka hyvänsä, olisi tiloille kokonaisuudessaan löydettävä järkevää käyttöä ja mieluiten sellaista, joka tuo työpaikkoja. Toista konepajaa tuskin tulee.

        Kohteella on sen verran merkittävä historiallinen arvo, että purkaa sitä ei myöskään sovi.


      • MunatontaToimintaa

        Silti on hölmöä, ettei kaupunki halua sähköautotehdasta mihinkään, vaikka on olevinaan niin ekologinen. Taitaa olla lyhyen ajattelun tulos. Kuka nyt ei ottaisi noin hyvää tilaisuutta vastaan. Toisi mainetta ja kun kaupungissa on jo ennestäänkin korkean teknologian kansainvälisiä yrityksiä, niin mikä on, ettei kelpaa yksi huippuyhtiö lisää??? Vässyköidään mielummin ja pidetään kaupungista matalaa profiilia, ettei vaan kukaan meitä muistaisi.


      • Mieti.kokonaisuutta
        MunatontaToimintaa kirjoitti:

        Silti on hölmöä, ettei kaupunki halua sähköautotehdasta mihinkään, vaikka on olevinaan niin ekologinen. Taitaa olla lyhyen ajattelun tulos. Kuka nyt ei ottaisi noin hyvää tilaisuutta vastaan. Toisi mainetta ja kun kaupungissa on jo ennestäänkin korkean teknologian kansainvälisiä yrityksiä, niin mikä on, ettei kelpaa yksi huippuyhtiö lisää??? Vässyköidään mielummin ja pidetään kaupungista matalaa profiilia, ettei vaan kukaan meitä muistaisi.

        Sähköautotehtaalle on ottajia ja se menee meren rannalla, nähtävästi Atlantin rannikolle. Ei mitään mahiksia näin vaikeiden yhteyksien perällä.


    • Exehkavakaka

      Siinä olisi efkavalle hyvä halli

    • somaleja_konepajalle

      Perustetaan sinne suomen suurin somaliravintola.

      Somalit ovat tunnettuja hyvästä ruoasta sekä yrittäjyydestä ja samalla suomen kansantalous lähtee kasvu-uralle.

    • Kunnontorspo

      Ilmailumuseo Vantaalta Hyvinkäälle. Vantaalla se on ihan perslävessä. Konepajalla olis hyvät korkeet tilat museolle siltanostureineen jolla saa lentsikat kattoon näytille.

      • juuuuuuu

        Juu, ilmailumuseo ja siihen kylkeen kentällä järjestettävien rokkitapahtumien huolto- ja kulttuuritilat.


      • Lieneekö

      • Lieneekö

    • KariNyyssöjaksaa
    • Aito-Jorma-tuomaroi

      Ja muu Jukolanviesti tanssii kilpailuissa makkaran myynnissä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe