R.I.P Tervasaari

MitäsNytTehrään

Hyvinvointi loppuu nyt.

Tervasaaren tukijalkaa purkavat nyt puolalaiset – jauhoi hyvinvointia yli 30 vuotta Valkeakoskelle
Työmaa-aita BillerudKorsnäsin edustalla Valkeakosken Tervasaaressa kertoo ohikulkijoille, että paperikone 7:n purku on alkanut. -

10

2212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YrittäjäSuomesta

      Nyt kovapalkkaiset paperimiehetkin saa kokea miltä tuntuu olla työttömyyskorvauksella ja sitten pudota kelanrahoille kun ansiosidonnainen on syöty. Ammattiliitot suomessa osaa pitää huolen siitä että työpaikat viedään ulkomaille pikkuhiljaa vanhoista vauraista pian köyhtyvistä tehdaskaupungeista.Olisitte tehnyt vähän halvemmalla työnne,niin tätäkään ei tarvitsisi kokea.

    • Ruotsiinvaan

      Kannattaisi kaikkien billerudilaisten lähteä Ruotsiin, jos sieltä on työpaikka tarjottu.

    • elantoahakeen

      Hyvä että työttömiksi jäävät lähtevät sinne mistä oikeesti töitä löytyy, eikä jäädä koti Koskiin nurkille lojumaan. Hattua nostan näille nuorille miehille, oikein tehty elättävät itsensä ja perheensä. Valkeakoskella kun ei ainakaan tehdasalan työpaikkoja ole eikä tule.

      • Tyhjät

        Tämä on uinuva kylä


    • Ruotsiinmarsmatkakäy

      Koskikarassa on alko minkä nurkille ei kannata jäädä notkumaan vaikka kuinka kovia liitonrahoja sen 300pv saisi niin senjälkeen vasta pudotaan köyhyyteen.

    • Kirpputorikeisari

      Perustakaa kirpputoreja tyhjiin teollisuushalleihin , se on tulevaisuutta suomessa ja ollut muotia joka kylässä mistä tuotantolaitoksia lopetettu.Lumput ja rätit vaihtaa omistajaa ja kauppa käy.

    • kvartaalitalous69

      Olihan se tieto että tuo masiina loppuu koskista kun umppi sen myi, aikataulu vain oli kysymysmerkki. Sinällään homma lähti persmäkeen kun sellunkeittely lopeteltiin, sen jälkeen nimittäin loppu on vain ajan kuluttelua, koska uusia koneita ei kannata tällaiseen yksikköön perustaa, mihin raaka-aineet ja taas vastaavasti lopputuotteet pitää rahdata kumipyörillä tai kiskoilla. No sätkä jo lopahti, viskoosi kyllä menee kaupaksi kiihtyvään tahtiin, mutta tehtaan lopusta saadaan lähinnä kiittää valtiota joka takaa verotuksellaan sen ettei sijoitetavaa pääomaa kotimaasta löydy, siksi teollisuuslaitokset (pk7 tai sätkä tai moni muu) joutuu ulkomaalaisten käsiin, ja sitä myöden se sitten siirretäänkin muualle.

      No tampereen nukkumalähiönä kyllä pärjäillään, kaupungin olisi kannattanut panostaa vaan kymmeniä vuosia aikaisemmin pienyrityksiin näiden jättien sijaan, voisi olla nyt paljon enemmän työpaikkoja pienissä paikallisesti omistetuissa puljuissa.

    • TodellakinRIPkoski

      Koskista tulee kriisikunta jota elinvoimaisemmat alueet joutuu pitämään hengissä.

    • jens_stolt

      Ei tilanne onneksi ole niin paha, kuitenkin terviksen ja koskilaisten onnena tehtaan kohtalo on ollut hidas näivettyminen, toisin kuin voikkaalla jne. paikoissa joissa koko tehdas lyötiin toppiin kerrasta. Hidas työpaikkojen väheneminen on johtanut siihen että tyypit ehtivät hommaamaan uusia töitä eikä tule tuollaista isoa rysähdystä, umpin pääkonttorin mukana meni jo isoin siivu yhteisöverotuottojakin, joten ei tässä ihan kurimukseen jouduta vaikka tehdas loppuu. Eiköhän niihin halleihin jotain saada tilalle kun infra on jo valmiina ja upm varmaan antaa tiloja puoli-ilman jos joku tarvii. Kun tehdas lopullisesti loppuu siellä on enää tuskin muutamaa sataa enemmän henkilökuntaa.

      Eli ei muuta kuin kehittelemään uutta liiketoimintaa. Toki paperiporvareille tämä on ikävää kehitystä, mutta kyllä jos nöyryyttä löytyy niin löytynee töitäkin muilta aloilta. Sinällään jos olisin nyt paperihommissa terviksessä, hoitelisin henk.koht talouden seuraavien vuosien aikana velattomaksi, voi sitten rauhassa katsella tilannetta päivärahoilla kun ei ole asuntolainoja tai muuta maksua niskassa painostamassa.

    • Rattola

      Ei Tervasaaren tarrakoneet ole välittömässä vaarassa, mutta pidemmällä aikavälillä tehdas hiipuu pois. Sitä ennen UPM rakentanee uutta tarrakapasiteettia esim. sellutehtaan kylkeen Raumalle tai markkinan ytimeen Saksaan. Pidemmällä aikavälillä UPM lopettanee Jämsässä ja Valkeakoskella kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe