Mistä Jumala ei tykkää ...

missäolemmejamenemme

Voiko seurakunnan vanhimmisto ja johto toimia niin, ettei Jumala tykkää?

Valitettavasti!

- ehkä pahimpia on se, kun Jeesuksen omia ajetaan ulos seurakunnan yhteydestä
- ongelma on myös se, että virka pannaan avoimeen hakuun, vaikka on jo etukäteen pedattu siihen valittava, jota sitten 'hehkutetaan' parhaana hakijana tai jopa niin, että osan hakijoiden hakemuksista heitetään roskikseen ilmoittamatta hakijalle kuin vasta jälkikäteen, että et tullut valituksi
- että Jumalan seurakunnalle antamia tiloja ei huolleta eikä hoideta, vaan sitten kun tilat menevät kurjaan kuntoon, aletaan pyytää Jumalalta uusia tiloja (antaisitko sinä uudet tilat?)
- että aletaan palvoa Raamatun sijasta joitakin amerikkalaisia julistajia ja heidän opetuksiaan = heitä ei saa lainkaan arvostella
- aletaan viihdyttää ihmisiä ja viihtyminen tulee ykkösasiaksi ja Jeesuksen kohtaaminen toissijaiseksi
- seurakuntaan pääsee opetuksia, jotka eivät kestä Raamatun mukaista arviointia
- kun tulee taloudellisia ongelmia seurakuntaan, aletaan syyllistää seurakuntalaisia, että ette uhraa tarpeeksi ja vedotaan Vanhan Testamentin uhreihin ..

Jeesus ei olekaan enää keskiössä, eikä seurakunnan pää ja johtaja, vaan 'tempuista' tulee keinoja ja yrityksiä ostaa Jumalalta siunauksia ja seurakunnan menestystä!

Pitäisikö vanhimmiston ja seurakunnan johtajien välillä tehdä parannusta ja katsoa, missä he itse kulkevat ja mihin he seurakuntaan ovat johtamassa - Jeesuksen kanssa kulkemiseen rakkaudessa vai johonkin muuhun?

Eihän tällaisista saa edes seurakunnassa puhua, ei näitä voi ottaa esiin - siitähän tulee lähtö heti! Olisiko tässäkin jotain opittavaa?

Jeesuksen siunausta sinulle, pysy ristin juurella!

12

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mistämotiivista

      Osaisiko joku sanoa, että miksi Jumala lopetti Lahdesta kaksi ylistysseurakuntaa.

      Elämän Lähde seurakunta on lopettanut ja myös Ilmestysmaja seurakunta on lopettanut. Molemmissa oli ylistys erityisesti arvossa.

      Miksi Jumalalle ei kelvannut tuo?

      Kerron oman ajatukseni asiasta jonkun ajan päästä.

    • mistämotiivista

      Tähän ei ole kukaan uskaltanut kommentoida, vaikka tuo nimimerkki jo antoi pienen vihjeen.

      Ylistys tänäpäivänä seurakunnissa ei ole lähtöisin Jumalan ylistämistä, vaan siitä motiivista, että seurakuntaan saadaan ihmisiä, etenkin nuoria, jotta he viihtyisivät noissa tilaisuuksissa. Motiivi ei ole siis Jumala, Kristus keskiössä, vaan ihmisten viihdyttäminen kovaäänisellä ja reippaalla musiikilla, johon nuoret maailmassa ovat tottuneet. Toinen motiivi, joka on joskus tullut myös esiin, on ollut se, että Jumala siunaa seurakuntaa, jossa Jumalaa ylistetään = ylistystä pidetään keinona 'lypsää' Jumalalta siunauksia. Taas ollaan väärästä motiivista liikkeellä.

      Jumala joutuu tällaisista motiiveista lähteneet ylistysseurakunnat viemään nöyryyden kouluun tai lopettamaan ne, niinkuin Lahdessa on jo kahdelle ylistysseurakunnalle käynyt.

      Tätä Jumalalta siunauksien metsämistähän on harrastettu seurakunnissa maailman sivu. Samoin sitä monet yksityiset uskovatkin harrastavat väärien opetusten seurauksena. Monesti ajatellaan, että kymmenykset tai joku muu Vanhan Testamentin laki tuo seurakuntaan ja uskovan elämään siunauksia lisää, eli kun sinä annat Jumalalle euron, niin Jumala moninkertaisena antaa sen sinulle takaisin - tämä ajattelutapa on Herralle kauhistus, et voi käydä kauppaa Jumalan kanssa, et voi ostaa siunauksia rahalla, et joidenkin lakitekstien noudattamisella, et ylistyksellä, rukouksella, et paastolla, et edes Jumalalle tehdyillä hyvillä teoilla. Seurakunnankaan ei pitäisi yrittää käydä kauppaa Jumalan kanssa.

      Jeesus Kristus on ainoa uskovan ja seurakunnan siunauksien lähde ja kaikki hyvä tulee Kristuksen sovituksen tähden niin uskovalle, kuin seurakunnalle. Tämä totuus pitäisi kirjoittaa jokaisen uskovan sydämeen suurin kirjaimin ja myös seurakuntien seinille valtavan kokoisin kirjaimin. Jumala ei hyväksy Kristuksen sovituksen alentamista tai väheksymistä milloinkaan. Jotakin omaa lisää Kristuksen työhön, on Jumalalle kauhistus ..

      Meille ei ole muuta siunausten lähdettä, kuin Jeesus Kristus ja vain hän!

      Kaikki mitä me teemme yksilöuskovina tai seurakuntana on tehtävä rakkaudesta Kristukseen ja mitään muuta motiivia ei saa olla. Me emme saa odottaa mitään takaisin siitä, mitä Jumalalle annamme yksilöuskovina ja seurakuntina, meidän palkanmaksupäivämme on yksilöinä vasta perillä. Seurakunnalle siunaukset tulevat vain siten, että Jumala antaa uusia uskoontulleita seurakunnan yhteyteen, jos seurakunta on Kristus keskiössä ja motiivina vain ja ainoastaan evankeliumin vieminen kaikkeen maailmaan ja seurakunnassa olevien uskovien rakastaminen ja hyväksyvä kohtaaminen silloinkin, kun mielipiteet menevät moneen eri suuntaan. Seurakunnasta ei saisi koskaan ajaa Kristuksen omia pois mielipiteiden tai uskonkäsitysten tähden. Vanhimpien ja seurakunnan paimenten tehtävä on ruokkia ja rakastaa, jotta ihmiset kokevat edes vähän sitä Kristuksen rakkautta lähimmäisten kautta.

      Tällaisia ajatuksia minulle nousee aiheessta ..

    • On varmaan ihan hyväkin asia, että internet toimii nykyisin monille varoventtiilinä jonne voi purkaa anonyymisti ja turvallisesti pettymyksiään ja turhautumisiaan. Toivon että helpottaapi oloa. Taivaan Isän siunausta! :)

    • ylistysonmatka

      Niin, Jumalan ylistys on matka, matka on pitkä. On koettava monet taistelut ja vaarat ja koettava niistä selviytyminen Jumalan ihmeiden avulla, jotta voi päästä siihen sydämen tilaan, jossa ylistys nousee sydämestä eikä ole ulkoista.

      Kun ajattelemme sitä, kun Daavid hyppi kaikin voimin ja ylisti Jumalaa, niin mitä kaikkea oli jo Daavid kokenut sitä ennen, kuin hän pääsi tuohon ylistykseen. Hän oli kokenut Goljatin kohtaamisen, Saulin keihään väistämiset, pakeneminen Saulin sotajoukkoja ja sodat ja ryöstöt, jossa Daavidin porukalta oli viety kaikki. Niissä tapahtumissa koettu Jumalan apu johti lopulta vasta siihen, että Daavid voideltiin Israelin kuninkaaksi ja saattoi lopulta tuoda Herran liitonarkkua takaisin kotiin ... vasta silloin Daavidin sydän oli valmis ylistämään Herraa ...

      Näitä ylistyksen matkoja voimme lukea useita Raamatusta...

      • kokovaloon

        Älä nyt viitsi tehdä oppia yhdestä Daavidin hypetyksestä. siitä on jo tehty niinmonta sellaista että puoli mailmaa tulisi niistä täyteen.

        opi lukemaan Raamattua ja lakkaa noista detaljien pinsetöimisistä.

        koko tuo ylistyshöpötys on niin lapsellista tekemällä tehtyä polttopisteen siirtelyä kuin olla voi!


      • Ei_syytellä
        kokovaloon kirjoitti:

        Älä nyt viitsi tehdä oppia yhdestä Daavidin hypetyksestä. siitä on jo tehty niinmonta sellaista että puoli mailmaa tulisi niistä täyteen.

        opi lukemaan Raamattua ja lakkaa noista detaljien pinsetöimisistä.

        koko tuo ylistyshöpötys on niin lapsellista tekemällä tehtyä polttopisteen siirtelyä kuin olla voi!

        Jotkut tykkää virsistä, toiset kuoroista ja jotkut jopa vauhdikkaammasta ylistyksestä.
        Ei pidä ottaan niin vakavasti ja alkaa muita syytteleen jos haluavat ylistää Jeesusta.

        Jumala varmasti pitää kaikesta ylistyksestä jossa ylistetään Herraa.


    • jury

      Jumala ei ole niin pieni, että hän tarvitsisi kenenkään ihmisen "ylistystä". Ihminen tekee sitä siksi, että saisi enemmän. Jumala antaa sitä, mitä ihminen tarvitsee, ylistämättä. Ylistäminen on alistamista.

      • Ei_syytellä

        En minä ainakaan ylistä siksi että saisin enemmän.
        Ylistän siksi että kiitän Jeesusta mitä hän on jo antanut meille.


    • alistajat

      Kertokaapa mulle tyhmälle se miksi tilaisuuksissa pitää soittaa taustalla taustamusiikkia, kun joku rukoilee? siis loppuhuipennuksissa. Miksei voi olla hiljaista? Miksi ylistyksestä on tehty pakkorituaali? Ei se ole ylistystä, se on hypetystä että voisi päästä fiilikseen ja saada jotain itselleen. Fiiliksiä. Ja ajatelkaa, samaan aikaan kun hyvä uskikset käyvät ylistysbileissään, tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ovat yksinäisyydessä kotonaan, masentuneina, ilman toivoa, ehkä jopa ilman ruokaa ja lääkkeitä, ei ole ketään pitämässä huolta, auttamassa, kuuntelemassa, joku nukkuu ulkona ilman kattoa pään päällä, joku vetää viinaa kun elämä on romuttunut. Tuhansittain murheellsia tarinoita. Mutta uskikset käyvät viihdyttämässä itseään, jopa useammin kuin ns. tavalliset ihmiset juoksevat konserteissa. Leipää ja sirkushuveja kansalle. Sitä riittää.

    • Vapaakirkkojuhlat

      Oli vapaakirkko kesäjuhlat. Talous oli kuulemma kunnossa. Kolehti 60.000 kerättiin yhdessä päätilaisuudessa. Kerrottiin että kulut on peitetty. Rahat vietiin muovikasseissa toimistohuoneeseen pöydän alle johon kaikilla oli vapaa pääsy kokoushallilla. Vastuuhenkilöt oli huolimattomia ja seurakuntaan sinisilmäisesti otetut alkoholisti hyyssättävät vei rahat. Seuraavassa kokouksessa kerrottiin että talous on paljon jäljessä tavoitteista ja lisää rahaa tarvitaan. Koskaan ei tehty rikosilmoitusta koska srk vanhimmista ja johto olisi joutunut korvausvastuuseen. Äitini kuuli vahingossa vanhimmiston keskustelua asiasta.

      Asia haudattiin vaikenemisella. Ihmiset ihmetteli nopeita talouskäänteitä juhlien taloudessa.

    • Praisethelord

      Missä kohtaa Raamatussa kielletään ylistäminen?

      Ylistän Herraa päivittäin, en sen vuoksi, että Hän olisi ylistyksestäni riippuvainen, vaan osoittaakseni kiitollisuutta Hänen armoaan kohtaan. Ylistys on samalla rukous, avaan sydämeni Herralle ja kiitän siitä, että Jeesus sovitti syntini ristillä vuokseni ja meidän kaikkien vuoksi. Amen. Kiitos Jeesus!

      Meillä jokaisella on erilainen tapa harjoittaa uskoa, ei ole oikeaa eikä väärää. Herra rakastaa meitä kaikkia.

      Jumalan siunausta kaikille ja rakastetaan lähimmäisiämme.

      • tanakinviela

        Näin on, mutta ylistämiselle on annettu Vapaakirkon uuskarismaattisuudessa jo kauan sitten uusi merkitys. Sen opetetaan olevan tie Jumalan yhteyteen, kun Jeesus Kristus on tie Jumalan luokse. Tämä ’ylistäminen’ eli samojen sanojen loputon toisto, ei ainakaan minua vie Jumalan läsnäoloon. Joitakin se vie haluttuun tunnetilaan. Esimerkiksi New Vine -tapahtuman jälkeen jo edesmennyt johtaja kehui, että saimme johdettua ihmisiä Jumalan läsnäoloon. Ensin pitäisi määritellä missä Jumala on läsnä ja missä ei. Sanan mukaan hän on joka päivä läsnä omiensa kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe