DNA:n metylaatio on RNA:n ohjaamaa

Solujen erilaistumiseksi, eli niiden vaaditun tehtävän määrittämiseksi, solussa olevat geenit tulee merkitä epigeneettisillä markkereilla, etupäässä sytosiiniemäksiin kiinnittyvillä metyyliryhmillä (CH3). Solu käyttää DNA:n metylaatiota myös vaimentaakseen ja aktivoidakseen geenejä. Tällä mekanismilla solu voi säädellä proteiinituotantoa sekä laadun, että määrän suhteen. (http://learn.genetics.utah.edu/content/epigenetics/control/)
Tämä on useista mekanismeista myös merkittävin, joka vaikuttaa eliöiden ulkoiseen olemukseen sekä ominaisuuksiin.

Evolutionistit kuvittelevat, että DNA:n metylaatiota ohjaavat geenit. Tämä on pseudotieteellinen harhaluulo. Nykytiede on havainnut, että DNA:n ja histonien metylaatiota ohjaa ja säätelee RNA. Tähän tehtävään solu käyttää etupäässä pieniä interferoivia RNA-molekyylejä:

https://www.researchgate.net/publication/24312289_RNA-directed_DNA_methylation_and_demethylation_in_plants

Vastaavia tutkimuksia on tehty jo useita ja löydät niitä esim. hakusanoilla:
rna directed dna methylation
rna mediated dna methylation

Merkillepantavaa on, että DNA:ssa epigeneettisiä markkereita on vain kahta päätyyppiä, eli metylaatio ja asetylaatio. RNA:ssa sen sijaan on havaittu vaikuttavan yli sata kemiallista modifikaatiota, jotka ovat toistaiseksi tieteelle suurimmaksi osaksi tuntemattomia. Varmaa on kuitenkin, että ko. markkereita eivät geenit säätele. Sen sijaan voitte lukea esim. ravinnon tai stressin säätelemästä RNA-metylaatiosta hakusanoilla:

diet n6-methyladenosine
stress n6-methyladenosine

Ja koska geenien metylaatiotasot saavat aikaan sekvenssimuutoksia, on perusteltua väittää, että DNA:n sekvenssimuutokset ovat RNA:n ohjaamia tapahtumia. Geenisekvenssit ovat RNA:lle varsin karkeita kirjastoja, joita RNA käyttää tuottaakseen vaadittuja proteiineja ja säädelläkseen useita solun mekanismeja.

Populaatiogenetiikka on osoittautunut vakavasti virheelliseksi tieteenalaksi. Ei ole olemassakaan sellaista käsitettä kuin mutaatioiden ohjaama evoluutio. Kaikki vakavasti otettavan tieteen havainnot viittaavat Älykkääseen Suunnitteluun ja Luomiseen.

14

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palstahistoriaan merkittäköön:

      ROT pakoilee jälleen tähän uuteen ketjuun aiemmissa paljastettuja valheitaan ja kysymyksiä joihin ei kykene vastaamaan, viimeksi tästä ketjusta:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14718865/miksi-epigenetiikka-ei-johda-evoluutioon

      Johon vuorostaan pakeni vaikka kuinka monesta muusta aiemmasta, kuten tästä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14714863/laktoosin-sietokyky-johtuu-geenimutaatioista#comment-88689529

      Muistutetaan nyt tässä alkuun parista avoimesta kysymyksestä:

      - Missä sijaitsee aitotumallisten eliöiden soluissa informaatio, jonka perusteella transkriptiossa muodostuu RNA:ta, esim. microRNA:ta?
      - Periytyykö laktoositoleranssin tuottavat geenimuutokset?
      - Jos vaihdat ihmisen geenisekvenssit sipulin geenisekvensseihin, saatko tuloksena ihmisen? Vai onko sittenkin niin, että ne geenisekvenssit ovat aivan keskeisessä asemassa eliöiden ominaisuuksien määrittäjänä?

    • ihmeissäänolija

      On käsittämätöntä, että tuo ROT jaksaa tuota valhesirkustaan pyörittää päivästä toiseen. Ei miettinyt häpeälomallaan, että mitä meni viime kerralla vikaan. Syyttäkää ad hominemista jos ette muuta keksi, mutta kyllä nyt on ihan perusteltua sanoa, että osa noista uskovaisista on aivan kaheleita tapauksia! Mikä muu tuon voisi selittää!?

    • Jos olisit lukenut ylläolevan aloitukseni, olisit samalla saanut vastaukset kysymyksiisi. Olen kyllä jo vastannut niihin muissa ketjuissa, mutta koska olet kykenemätön lukemaan ja ymmärtämään, niin tässä lyhyet vastaukset:

      Missä sijaitsee aitotumallisten eliöiden soluissa informaatio, jonka perusteella transkriptiossa muodostuu RNA:ta, esim. microRNA:ta?

      Vastaus: Biologisen informaation sijaintia ei voi paikallistaa. Sitä on monen tyyppistä.
      - Digitaalista (geenisekvenssit)
      - Analogista (metylaatio, kromatiinin taipuminen, 3D genomi, flanking binding sites jne.)
      - Metadata (DNA:n säätelyverkostot, lyhyet ja pitkät koodaamattomat RNA-molekyylit, toinen ja kolmas informaatiokerros jne.)

      Muistakaamme kuitenkin, että biologinen informaatio jaetaan lisääntymisprosessien yhteydessä. Elämää syntyy vain elämästä. Ja tiedämme kuka on Tie, Totuus ja Elämä.

      Periytyykö laktoositoleranssin tuottavat geenimuutokset?

      Tämä kysymys on virheellisesti aseteltu. Laktoositoleranssia eivät geenimuutokset aiheuta, vaan se on epigeneettisen geenisäätelyn seurausta. Geenisekvenssin muutos on todennäköisesti markkeri RNA:lle, jotta se nopeammin löytää transkriptioon tarkoitetun geenin oikeasta kromosomista. Epigeneettiset merkinnät periytyvät jopa sadanteen sukupolveen. Sekvenssimuutoksetkin periytyvät. Epigeneettisten muutosten takia aiheutuneita geenisekvenssimuutoksia tunnetaan ihmisen genomissa lähes miljoona. Nämä ovat johtaneet n. 200 000:een geneettiseen sairauteen. Joka vuosi havaitaan 10 000 uutta geneettistä sairautta. Joka vuosi syntyy n. 400 000 lasta, joilla on sellainen uusi geneettinen sairaus, jota ei ole heidän vanhemmillaan. Syy on silti vanhempien ja heidän isovanhempiensa huonoissa elintavoissa.

      Jos vaihdat ihmisen geenisekvenssit sipulin geenisekvensseihin, saatko tuloksena ihmisen? Vai onko sittenkin niin, että ne geenisekvenssit ovat aivan keskeisessä asemassa eliöiden ominaisuuksien määrittäjänä?

      Tuon kysymyksen voisit myös muotoilla uudelleen. MIten ihmisen geenisekvenssit voisi vaihtaa sipulin kanssa?

      Mutta geenisekvenssit eivät määritä eliön ominaisuuksia. Luettuasi nykytieteen saavutuksia, tulet vielä joskus ymmärtämään tämän.

      • "Digitaalista (geenisekvenssit)"

        Ja mitäs jää jäljelle jos jätät tuon osan pois? Mitäs metyloit? Mistäs saat RNA:t jne?

        "Laktoositoleranssia eivät geenimuutokset aiheuta, vaan se on epigeneettisen geenisäätelyn seurausta."

        Voi voi kun se on ihan kokeellisesti tutkittu, että muuttamalla niitä geenisekvenssejä seurauksena on muutoksia geenisäätelyyn, esim. kaksinkertainen laktaasientsyymin tuotanto. DNA määrittää geenit, mukaanlukien säätelygeenit.

        "Epigeneettiset merkinnät periytyvät jopa sadanteen sukupolveen. Sekvenssimuutoksetkin periytyvät."

        Ja mitähän kuvittelet noiden sekvenssimuutosten periytymisen aiheuttavan? Jos siitä sekvenssistä poistetaan laktoositoleranssin tuottava muutos, mitä tapahtuu?

        "Tuon kysymyksen voisit myös muotoilla uudelleen. MIten ihmisen geenisekvenssit voisi vaihtaa sipulin kanssa?"

        Älä kiemurtele. Myönnätkö että jos pohjalla ei ole oikean eliön geenisekvenssejä, et saa kyseistä eliötä aikaan millään?

        "tiedämme kuka on Tie, Totuus ja Elämä."

        Elvis.


      • Vastaan taas, kunhan esität kommenttisi asiallisesti.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Vastaan taas, kunhan esität kommenttisi asiallisesti.

        Kuules jeesustelija, kirjoittelit juuri itse edellisen vastauksesi alussa minusta näin:

        "koska olet kykenemätön lukemaan ja ymmärtämään"

        Joten voit taas lopettaa tuon idioottimaisen jeesustelusi jostain asiallisuuksista ja myöntää vain ihan suoraan ettet kertakaikkiaan pysty antamaan suoria vastauksia suoriin kysymyksiin, koska ne paljastavat hörhöilyjesi järjettömyydet.


      • Vastaan , kunhan esität kommenttisi asiallisesti.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Vastaan , kunhan esität kommenttisi asiallisesti.

        Et vastaa, koska et pysty, ja siksi esität pelkkiä tekosyitä ja kiemurteluja.


      • Teen aiheesta uuden aloituksen lähipäivinä. On kiva kouluttaa sinua.


      • TaamattuOnSoopaa
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Teen aiheesta uuden aloituksen lähipäivinä. On kiva kouluttaa sinua.

        Nyt sitten odotamme tuota uutta aloitusta,joka tuo Draamattuhemmollemme Nobelin palkinnon.
        En tosin pidätä hengitystäni sitä odottaessani.
        ROT:n palstahistoria viittaa kokonaisuudessaan siihen,että hänen pitäisi kouluttaa ennen kaikkea itseään.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Teen aiheesta uuden aloituksen lähipäivinä. On kiva kouluttaa sinua.

        Ja sinne pakeni taas kun olisi pitänyt myöntää että ilman DNA:ta ei ole sitä ilmeisesti ROTin mukaan Jeesuksen luomaa RNA:takaan, eikä mitä metyloida jne.

        Säälittävää toimintaa.


    • pöyristyjä

      Pahoittelen offtopicia, mutta sen verran täytyy tässä välissä kysyä, että onko tuo röyhkeys suhteellisesti nimenomaan hellarien piirre? Koska sellainen vaikutelma minulle on tullut joskus, mutta otanta on niin pieni, etten ihan sen varassa lähde asiaa lukkoon lyömään.

    • luotu

      On se mukavaa, kum palstalla on oikeasti asiansa osaava täsmätieteellä evoluution kumoava kreationisti. Huvittavaa, kun evoluutikoilla on vastauksena vain ympäripyöreää käsienheiluttelua, kun vastassa on tarkat tieteellisesti tutkitut mwkanismit, jotka todistavat yli 100% varmuudella evoluution mahdottomaksi.

    • DRHouse

      Eli taas bibbeli todistaa ettei evoluutiota ole evoluution toiminnalla. Säälittävää...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1527
    2. 41
      895
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      886
    4. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      819
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      59
      818
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      788
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      745
    8. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      48
      729
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      729
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      682
    Aihe