perusasioita

totuusoppiko

Jeesus syntyi joosefin ja marian perheeseen. He, niin kuin jeesuakin eli jeesus, olivat rodultaan juutalaisia. Myös uskonto oli juutalaisuus. Jeesus kävi sapattina synagoogassa ja opetti juutalaisia miehiä eli omia opetuslapsiaan. Jeesus eli jeesus ei koskaan eronnut synagoogasta eikä luopunut uskostaan eikä häntä erotettu synagoogasta. Hän kehoitti rukoilemaan jumalaa, ei häntä itseään. Hän sanoi jumalan hengen hänen kauttaan tekevän ihmeet ja tunnusteot. Hän käski kiittää jumalaa ja ylistää yksin häntä. Matteuksen evankeliumi opettaa sukuluetteloissa, että joosef oli jeesuksen maallinen isä, miten sen jokainen ottaa, saa päättää itse. Luomisteko on jumalan hengen.
Kiirastulioppi, oppi pahoista hengistä, raamatun kertomukset helvetistä, joissa ihminen elävältä poltetaan tulimeressä ikuisesti, eikä koskaan kuole, aina vaan kituu, ovat ihmisten kehittämiä mielikuvia. Helvetti-oppi periytyy lukemani mukaan gehenna-nimiseen roskien ja ruumiiden polttopaikkaan jerusalemin ulkopuolelle, joka oli olemassa tuhansia vuosia sitten. Itse uskon tähän. Minä uskon raamattuun, mutta uskon myös ihmiseen ja pidän osaa raamatusta historian kirjoituksena ja luen raamatun historiaa. Niihin kuuluu muun muassa pilatuksen kirjeet (Pontius Pilatus), jotka löytyvät netistä.

5

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä_aloitus

      Selvästi tälläkin palstalla monet tarvitsevat ihan perusopetusta Raamatusta ja silti nähdään että ihmisen ei ole helppo parannusta tehdä ja Raamatussa myös selvästi että Isän Jumalan täytyy vetää ihmistä parannukseen että syntyy aito uudestisyntyminen ihmiselle.

      • JES.7:14. Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.

        MATT.1:23. "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.

        Jeesus syntyi Jumalan pojaksi neitseestä MATT.1:24. Herättyään unesta Joosef teki, niinkuin Herran enkeli oli käskenyt hänen tehdä, ja otti vaimonsa tykönsä
        25. eikä yhtynyt häneen, ennenkuin hän oli synnyttänyt pojan. Ja hän antoi hänelle nimen Jeesus.

        Mormonit uskovat, että Jeesus syntyi Isä Jumalan fyysisellä kontaktilla Mariaan ei neitseestä. Ja katoliset että Maria oli ikuinen neitsyt tai on.


    • Ristille_kirjoitettuna

      Jeesus kuoli koska oli Juutalaisten Kuningas, ja toki tähän kirjoitukseen tahtoivat muutosta Jeesuksen vastustajat, muttei sitä muutettu siitäkään syystä vaan totuus esitettiin sillä kirjoittaja tiesi johtajien kateuden Jeesusta kohtaan.

      Myös Jeesuksen syntyessä aivan oikein Juutalaisten Kuningasta kumartamaan tulleet kysyivät missä syntyisi ja Beetlemiin menivät ja lahjansa antoivat Jeesukselle, ja toki Jeesuksen valtakunta on ollut luomisesta taivaassa jo sen kuusi vuosituhatta ja vasta seitsemänneksi laskeutuu alas taivaasta Herran päivänä ja siihen pyhät juutalaiset pääsevät sillä ovat siihen arvolliset kuten Jeesus ja apostolinsa ja ne, joiden nimet ovat Jumalan elämänkirjassa. Tilaa riittää ja silti monet pitävät parempana tätä maailmallista taivaallisen juutalaisuuden sijaan.

    • Eipä siinäkään ole mitään järkeä, että Jeesus käskee ensin ottaa kukkaron ja ostaa miekkoja, sitten menee Getsemaneen odottamaan noutajia ja kaverit olis taistellut noutajia vastaan, mutta Jeesus kieltää.
      Myöhemmin sitten syyttää, että jos omat olis taistellut minun puolesta, niin olishan tässä voinut kuninkaaksi päästä, mutta nyt, kuninkuus ei ole tästä maailmasta.

    • Teologian.alkeet

      Raamattua ei voi lähteä arvuuttelemaan ja siitä muita opettamaan, jolloin saattaa syyllistyä myös muiden johtamiseen pois totuudesta. Asiat eivät myöskään selviä vain "lukemalla Raamattua". Raamattu on korkeampaa tiedettä ja osoittaisi suurta nöyryyttä ottaa vastaan se tieto, jonka teologia antaa.

      Niin juutalainen, kuin esim. kristillinenkin. Katolinen kirkko esim. ei syntynyt niin kepeästi kuin harhaopettajat haluavat väittää. Se oli pitkällisen teologisen työn tulos. Samaten esim. Martti Luther ei ollut vain joku hullu munkki, vaan syvällisesti asioita tutkinut teologian tohtori.

      Kiirastulioppi mm. on suoraan juutalaisuutta, jos aloittaja himppa vaivautuisi "tutkimaan" asiaa. Mutta koska tältä foorumilta ovat lahkolaiset hyvin häätäneet pois itse juutalaisuskontoiset ja vierasuskoiset rahamiehet väijyskelevät tiliotteineen, tähän asiaan tuskin saadaan ihan aidosti juutalaista vastausta.
      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      140
      1395
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      164
      880
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      154
      762
    6. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      756
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      614
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe