Suurriistavirka-apu lopuu!

SyyJaSeuraus

Lieksan lehden jutun perusteella metsästäjät lopettaa poliisin avustamsen kolarissa loukkantuneiden eläinten etsinnässä!
Eli nyt viherpiiperöt pääsi tavoitteeseen kun vaativat petokantaa niin suureksi, ettei koiria voi enää käyttää loukkaantuneiden eläinten jäljittämiseen!
Ehdotankin seuraavaa!
Poliisi voi jatkossa soittaa Pohjois-Karjalan luontoaktivisteille, tai luontoliitolle, greenpeacen riukupaskavastaavalle, tai muille luonnonsuojelutahoille, että aktivistit itse jäljittää loukkaantuneet eläimet poliisin kaverina!
Aktivistit voi käydä kursseja loukkaantuneiden eläinten hoitoon esim. metsäolosuhteissa? Varaatte puolijoukkue telttoja ja kaminoita että voitte pitää loukkaantuneille eläimille kenttäsairaakaa ja joukkosidontapaikkaa vaikka talviolosuhteissa! Tai sitte kannatte vaikka autonalle jääneen hirven paareilla eläinlääkärin vastaanotolle ja maksatte itse kaikki kulut!
Pahimmassa tapauksessa lopetatte pahasti loukkaantuneen eläimen vaikka istumalla sen ympärillä nälkälakossa viikon, kunhan olette ensin kahlinneet itsenne ketjulla telttakaminan savutorveen! Kuolleen eläimen voitte sitten haudata omalla joukolla ja pitää muistopuheet ja itkutalkoot, sekä samassa tilaisuudessa puheita metsästäjien raakuudesta, myös unohtamatta mainita turkistarhaajia! Niin ja eikä metsähakkuidenkaan ehdoton kieltäminen tilaisuudessa laskisi tunnelmaa!
Saatte varmasti aatteellenne lisää näkyvyyttä, ja sitämukaa saamme maamme petokannan erittäin runsaaksi, joka nyt on arvionne mukaan erittäin alhainen!

224

3752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjehkjehkjeh

      Mitä luultavammin myös toisia paikkakuntia on liittymässä hommaan mukaan, joten viherpiiperöille riittää kolarielukoiden elvytyskeikkoja!

    • Niinminämielenipahoitin

      Eipä olisi uskonut, että tuollaisia mielensäpahoittajia löytyy miehisistä miehistä. Ovat kuin kiukuttelevia murkkuja joiden herkkää mieltä on loukattu. Uskottavuus riistamiehiin menee, jos tämä uutinen on totta.

      • Kunpelkkäpuhumineneiauta

        Tämän päätöksen takana ei ole pelkästään metsästäjät, vaan kaikki jotka kokevat susipolitiikan pelkäksi pelleilyksi. Eikö ole ihan järkeenkäypää, että solvauksen, homottelujen ym. nimettelyjen ja ryöpytyksen palkaksisaavan ei ole mitään mieltä omalla vapaa-ajallaan, omilla kustannuksillaan, omia koiria vaarantaen toimitella yhteiskunnan yleiseenturvallisuuteen kuuluvia tehtäviä.

        SRVA on tunnollisesti hoitanut poliisin apuna tehtäviä, joista omalta osaltani kiitän ja kumarran. Joskun kuitenkin on hyvä heittää se pallo takaisin ja katsoa, kuinka hommat järkeytyvät, ja vastuuta mm. pedoista, alkavat kantaa muutkin kuin metsästäjät.
        Vastuuta omista toimistaan ja ideologiastaan, toivon petoja vimmalla, ja vastuullisuudesta viisveisaavilta, lyhytnäköisyyteen syylistyviltä, suojelijoiksi ja susimiehiksi itseään nimittäviltä ongelman osapuolilta.

        Jokaisen on jo aika herätä todellisuuteen, eikä kuvitella seisovansa turvassa maailman tappiin jonkun muun selän takana. Sieltä on varmaankin ollut mukava huudella ja ilkkua, mutta eiköhän sen aika ole nyt loppu.


    • Lisäävirkavaltaa

      Ei muuta kuin virkavaltaa lisää niin ei tarvitse vaivata riistamiehiä, kun eivät oikein yhteistyökykyisiltä vaikuta. Poliisivoimia lisäämällä ehkä tulisi lisää resursseja myös valvoa kaikenlaisia laittomuuksia. Poliisilla olisi aikaa paneutua mm. eläinsuojelurikkomuksiin, laittomiin metsästyksiin ja kalastuksiin, rasistiseen kirjoitteluun ja kunnian loukkauksiin.

      • Kunpelkkäpuhumineneiauta

        Ai yhteisTYÖkykyisiä? Mikäs nyt mättää? Miksi ne yhteistyökykyiset pitäisi olla mielestäsi automaattisesti niitä metsästäjiä. Kyllä se järki pitää olla kerjätessäkin, niin olen kuullut sanottavan, ja vanhoista sananlaskuista sitä viisautta voisi itse kukin käydä ammentamassa.


      • q55y6u7i

        poliisit vahtii kirosanoja netissä ei ne jouda kytistämään haavakkoja metsissä


    • uusikäytäntö

      Piipertäjät laittaa varmaan hirvikolaripaikan viereen metsään teltan pystyyn ja odottavat,kun eläin kituu kuoliaaksi. Tämän jälkeen pitävät rituaaleja ja rohkein tekee nuotion johon leikkaa palan hirveä kypsymään. Olvin rekka ruo kaljakoreja pinon teltan viereen ja rituaalit jatkuu aamuun saakka.

      • Kunpelkkäpuhumineneiauta

        Eiköhän ne piipertäjät piiperrä vähin äänin takavasemmalle ja ovat hissunkissun kuin kusi sukassa. Tuskin ovat valmiita mitään kovin fyysistä ja rasittavaa valmiit tekemään vapaa-ajallaan, se kun jo vaatisi muutakin, kuin pelkkää fantasiointia!


    • SyyJaSeuraus

      En kyllä ihmettele yhtään jos metsästäjät tympääntyy? Miksi pitäisi koiransa uhrata josta on maksanut pentuna rahaa ja kouluttanut tunteja laskematta, kuskannut autooillaan satoja, ellei tuhansia kilometrejä metsään oppimaan, että mitä pitää tehdä! Ja vain sen vuoksi että vihreät aktivistit haluaa runsaasti petoja? Mikä hiton velvollisuus metsästäjillä olisi koiransa tapattaa, ja toisekseen koiraa ei enää lakimuutoksen vuoksi lasketa hyötyeläimeksi jos susi tai karhu sen tappaa? Vahinko menee koiranomistajan piikkiin! Valtion peto jos tappaa, niin valtio ei korvaa!
      Minusta tuntuu että ne itsekkäät valittavat murkut löytyy sieltä aktivistien puoleta, jotka itkee kun eivät suostu tekemään pelastustöitä heidän hyysäämillen pedoille, ja uhraamaan koiriaan? Ei viherpiiperoiden ole tarvinnut hikoilla metsissä loukkantuneiden elukoiden perässä juostessa, enempi on tainnut hiki tulla minkki ja kettutarhoilla pahojaan tehdessä!
      Mikään ei estä aktivisteja menemään poliisen avuksi jäljittämään, ja elukan löytyessä opastatte poliisin paikalle lopettamaan eläin?
      Vai mikä estää? Löydätte te ne elukat, kun löydätte paikatkin minne mennä häiriköimään kun jossain on metsästys käynnnissä!
      Sisäministeriöhän varmaan miellellään palkkaa uusia poliiseja jahtaamaan kolarihirviä, kalamiehiä, navettojen tarkastajia, ja elleivät perusta uutta osastoa hommaa varten!
      Kirjoittelua taas valvoo suomi 24 moderaattorit!

    • onhyvähomma

      Suomihan on poliisivaltio, hoitakoopt hommansa -niinpäin kuin tykkäävät, suomen kansalaisethan näille vapaata riistaa.

      stopit auttamisille poliisivaltiossa

    • Huuhaaukot

      Niin oli minustakin naurettava juttu Lieksan lehdessä niin kuin aloittajan mielestä,onhan se todella pelottavaa mennä metsään jalkansa katkaisutta hirveä hakemaan kun joka puun takana susi vaanii!Yleensä se matka on parisataa metriä.Ehdotankin että etsitään pari pelotonta metsästäjää ja jätetään nämä nyky lökäpöksyt valittamaan hirviluvista kun eivät metsään uskalla mennä.

      • luonnollinen-hävitys

        Näistähän tulee ruokaa näille pedoille ja pääsevät oikein vielä lisääntymäänkin, ouuujeeeess


      • Niinmakaakuinpetaa

        Piiperöt ovat niin kovakalloisia ja tietämättömiä, mutta eiköhän se Siperia opeta :)))


      • kyllähävettäävähä

        täysin samaa mieltä.ei taija olla mistään kotosin nämä mehtä"miehet".


    • SyyJaSeuraus

      Viherpiiperöt hoitaa nyt homman,,tehokkaammin kuin metsästäjät!
      Miten ne nyt piiperöiden mielestä eläimet kärsii jos niitä ei jäljitetä ja lopeteta? Eikös teidän luontoon laskemat ketut ja minkit ole kuolleet osin nälkään, kun ne ei pärjää luonnossa? Eikö siinä eläimet kärsi?

    • Huuhaaukot

      Pari hirveä vuoteen lopetettavissa.Rajavartiostosta saa kyllä asiantuntevaa virka-apua niitä poikia ei metsä pelota.

      • Rajamiesrajavartiosta

        Hahahahaaaaa......et viitsis vielä parempaa vitsiä murjaista!


      • Tuumastakotoimeen

        Piiperöt voivat sitten joutessaan muun tekemisen puutteessa käydä lopettamassa ne autojen kolhimat karhut, ahmat ja ilvekset. Eikun villapipot kenolleen ja liehuparrat liehumaan!!!


    • hienohomma

      Siinähän tuota rajatapauksille, eli rajakurvareille on hommaa, ei tarvitse ajella joutavia sitten valtion autolla, niinkuin nyt päivittäin!
      Ja saavat tehdä lisää työtä palkkansa eteen, ja niillä on valtion koirat, ja ei haittaa jos susi nappaa!

      • Pölhölle_tiedoksi

        Rajakoira ei ole hirvikoira. Se koulutettu aivan muuta varten kuin hirvijahtiin.


      • Miesrajalta

        Kaikennäköisiä vihertietäjiä sitä täälläkin on. Rajakoira muka hirveä jäljittämään.
        Khattirehut se kyllä haistaa, mutta ei taida hirvet pössytellä.


    • brouhahhhhaaa

      Miksi viherpiiperöt delegoi homman heti muille, kuten rajamiehille? Mikä estää teitä hommaa tekemästä? Itse eivät uskalla metsään mennä kuin isolla joukolla jonnekkin häiriköimään?
      En puhuisi rohkeuudesta teidän asemassa mitään!

      • Hyviänuosananlaskut

        Tietysti delegoi, sehän on koko homman suola. Tuosta piiperöiden rohkeudesta: Tyhjät padat kolisevat eniten! Sehän ei tietysti ollut kenellekkään mikään päivän uutinen.


    • Huuhaaukot

      No niin,homma ratkaistu!Lökäpöksyt saa jäädä pirttiin piipittämään hirviluvista jotka itse lahtasivat yhettömiin.Rajamiehet hoitavat pillurallia ajellessa hirvenlopetukset,tehtävään menee n.20 min olettaen ettei sudet syö jo siinä raviojassa.

    • tolokuttomatpolliissit

      Polliisit antavat niin pirunmoisia sakkojakin nykyään jotten minä ainaskaan näitten kanssa velijeile risthuuuusss.

      näillä ei mitään tolokkua ei ole ei

    • DDDDDDDDDDD

      Ja viherpiiperö saa mennä rauhassa navetoihin, minkki ja kettutahoille häirköimään, ei siellä tarvitse pelätä muuta kuin isännän haulikkoa!
      Ja rajamiehet hoitaa elukoiden lopetukset kun viherpiiperöt pelkää aseen pamausta, menee kusi ja paska niiltä housuun jos pamahtaa, kun ne on armeijan käymätöntä homo ja lesboporukkaa!

    • Melkeinbeatles

      Onkohan nyt nostettu suurriistavirka-apu melkein jumalan rooliin?Enemmänkin pelle hermannin hätäaputoimisto?Taineet itse itsensä nostaa?

      • Mikäsiinämättää

        SRVA on sanonut irti itsensä sylkykuppiroolistaan ja samalla päättänyt, että ei ole mitään mieltä "heittää helmiä sioille".

        Onko siinä jokin ongelma, vai miksi tämä asia niin kovasti vaivaa???


    • Ryhtiliikettä

      Riistamiehet ovat nostaneet itsensä isä Jumalan yläpuolelle. Kaupungin päättäjät uskovat ja kustantavat taksikyydit pelkästään riistamiesten antamien tietojen perusteella. Todella objektiivinen tietolähde. Jos riistamiehillä olisi halua ja kykyä yhteistyöhön niin he voisivat osallistua koululaisten kuljetuksiin, jos todellinen petovaara on olemassa. Tällaisilla toimilla he saisivat omille näkemyksilleen positiivista julkisuutta ja tämä olisi oiva tapa muokata mielipiteitä ei-metsästäjienkien keskuudessa. Nyt vaan uhotaan ja kiukutellaan naurettavuuksiin saakka. Ryhtiliikettä niin maine ei mene ihan kokonaan.

      • Eitoistenmaksettavaksi

        Nyt kyllä haukut väärää puuta! Koska sudet ovat tietyn piirin haluamaa harrastusainesta, niin tietenkin susihyysäreiden kuuluu myös huolehtia ja kantaa oma vastuunsa OMASTA HARRASTUKSESTAAN, eihän muutkaan lähetä omia harrastuskululaskujaan naapurin maksettavaksi. Sehän nyt vallan HULLUA olisi, eikö niin?


    • pieneläinvirka-apu

      Saa entiset vouhottajat jo lopettaa. Susisadut on jo kuultu monta kertaa. Toivottavasti maltillisemmat miehet perustaa uuden ryhmän.

      • Eiautaitkutmarkkinoilla

        Miksi piiperöt nyt niitä metsästäjiä niin kovasti kaipaavat ja nillittävät? Hoidelkaa kuulkaas nyt ihan ite oma soppanne, niin hyvä tulee, eikä tarvitse muita syytellä.

        Loukkaantuneen karhun kainalossa on piiperön niin hyvä olla.


    • suosittelen.teille

      Ryhtiliikettä viherpiiperöt! Antakaa te nyt oikeat lukemat viranomaisille, kun tuo susihomma nyt loppui, eipähän tule liioiteltuja lukuja?
      Ja lapset voi palata normaalisti kulkemaan ilman petokyytejä, ja kaupunki säästää! Metsästäjät luovuttaa nyt teille kuljetusvastuun, jos ei teillä ole autoja, niin sitten vaikka keppihevosilla, niitähän viherkommari aktivisteilla riittää!

    • Melkeinbeatles

      Miksi kaupungin pitää maksaa koulukyydit?Ei meidänkään lapset ilmaiseksi ole päässeet.Onko tuo kaikki pelko luotu suurriistavirka-apu miesten havainnoista kun kukaan muu tunnu susia näkevän?

      • Varomitätoivotsilläsevoi

        Vai ei tunnu näkevän? Mikähän siinä lie vikana jos ei TUNNU näkevän. Jos "näkemiset" alkaa "tuntua", niin silloin ollaan jo myöhässä heräämisen suhteen.
        Itse olen nähnyt susia kuusi erikertaa ja kahdessa tapauksessa niistä joutunut suden seuraamaksi. Onni on ollut myötä, eikä onneksi ole TUNTUNUT miltään, mitä nyt hiuksia nostatellut ja selkäpiitä kylmännyt.

        Melkeinbeatles voisi lyhentää kuontalonsa pois silmien edestä, niin olisi paremmat mahdollisuudetkin myös nähdä niitä susia, ja jos Melkeinbeatleksellä kävisi myös oikein hyvä tuuri, niin se näkeminen voisi myös ihan kunnolla TUNTUA!

        Toivon, että näet niin että tuntuu ja tuntuukin sitten kunnolla!


    • TohtiikoKysyä

      Oliskohan syytä paneutua Yhdistyslakiin.
      Eikös Lieksan Riistanhoitoyhdistyksenyleinen kokous ja ja sen tekemä päätös ole se, perustetaanko yhdistyksen alueelle kyseinen toiminta sovituilla ehdoilla. Onko tällaista päätöstä.
      Mikäli oikein muistan niin missään kokouksessa ei ole annettu mandaattia yhdistyksen hallitukselle tai toiminnanohjaajalle lähteä tekemään ko, sopimusta tai varsinkin purkaamaan sitä.
      Rhy:ä sitoo yhdistyslain pykälät.

      • reiskakotona

        Toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin. Hälytysjärjestelmä käynnistyy poliisin antamalla virka-apupyynnöllä.
        Kysyä pitää, Onko yhdistyksen kokous päättänyt lopettaa kyseisen toiminnan. Tai onko se edes antanut lupaa sitoutua kyseiseen sopimukseen.
        Yhdistyslaki sitoo myös Lieksan Riintanhoitoyhdistystä.


      • q55y6u7i

        rhy ei pysty käskemällä pakottamaan yhtään ukkoa koirineen metsään.


      • Vapaaehtoista

        Ei toimi orja työvoimalla! Suomen laissa kielletään orjatyövoiman käyttö.


    • Mikkäänlie

      Kunhan aikuuset ukot kiukkuavat vaan kun eivät pääse susia lahtaamaan,naurettavaa?

      • heleskutinsakottajia

        Kyllä sudet hoitavat, jos ei pollarit uskalla elukkojen peräs juosta, on nämä kyllä muuten niin niin raukitsia ja huono kuntoisiakin vielä nämä miliisit.

        montakos sataa näitä on revolverinsa kantajaa patukoineen alueeella


    • Lökäpöksymetättäjät

      Riistamiehet ne vasta adoniksia ovatkin,persviiva vain vilkkaa.

      • Aikuisuuteenkuuluuvastuu

        Kuvitteletko olevasi jotenkin vitsikäs solvatessasi? Sinulle ei viitsi kovin pahasti sanoa, mutta kasva nyt kuitenkin ensin aikuiseksi. Lapsi olet ja lapsekkaat ajatukset, ja hyvä niin.
        Aikuisuus kuitenkin on ennenkaikkea vastuunkantamista myös muista eikä pelkästään omasta itsestään. Aikuinen myös yleensä kykenee asettumaan toisen ihmisen asemaan, eikä tieten tahtaan käyttäydy itsekeskeisesti niin, että muut joutuvat kantamaan vastuuta sinun tekemistä teoista ja päätöksistä.

        Ikävää, jos olet pahoittanut mielesi tästä SRVA toiminnan lakkauttamisesta, mutta se ikävä sinun nyt kuitenkin on kannettava ihan itse, koska mielipiteinäsi olet myös itse siitä vastuussa. Miksi siis riuhdot ja potkiudut kuin uhmaikäinen lapsi, vai etkö itsekkään tiedä mitä ihan oikeasti haluat?

        T.Äiti


    • kopoti.kopoti

      Otappa piiperö keppihevosesi ja mene metsään laskemaan susien jälkiä, että viranomaiset saa susitilanteesta oikeaa tietoa,,,metsästäjiin kun ei ole luottamista!

    • piiperöintiä

      Ei poliisit jouda riistahommiin,jos aina pitää kaupungilla pitää järjestystä,kun huumeiset piiperöt rettelöivät pitkin kyliä.

      • ylisakottajat

        Joutihan nämä hesassa Suomi Ensin teltankin purkaa jotkat ja näitten laittomien jättivät pystyyn jotta poliisit ei multas ainakaan enää myötätuntoa saa sakottajat.

        ketkut suomemme tuhoajat


      • mukas-suomenhurma

        Koskaan en näille päivää moikkaa, enkä kivaa ajatustani lohkase, on nämä pirhuja niin.


    • itisvinkulat

      Matut saa leirillään rautatientorilla mekastaa, ja suomi ensin leiriin kytät hyökkäsi purkamaan? Alkaa tuntua että tämä maa on jo menetetty muslimeille virkavallan ja politikoiden suostumuksella!
      Susia on on politikoissa ja poliiseissa!

      • matujenparatiisi

        Siinähän liekalaiset paateroi näitä ja hyvää tulee, saatepas vielä kokea.


      • RassetRiesana

        Ei rasseperikset osaa pysyä erossa tästäkään ketjusta. Tännekin tungetaan koska itku pääsee jos heidän ikuista mamujankutustaan ei huomioida.


      • q55y6u7i
        RassetRiesana kirjoitti:

        Ei rasseperikset osaa pysyä erossa tästäkään ketjusta. Tännekin tungetaan koska itku pääsee jos heidän ikuista mamujankutustaan ei huomioida.

        suvakithan tässä se riesa on,ne kun toteuttaa näkemyksiiän muiden kustannuksella eikä omillaan.


      • Viimeaikoina
        RassetRiesana kirjoitti:

        Ei rasseperikset osaa pysyä erossa tästäkään ketjusta. Tännekin tungetaan koska itku pääsee jos heidän ikuista mamujankutustaan ei huomioida.

        Ihan vaan kysyn. Onko suvakilla ollut vaikeuksia palstan pyörittämisessä?


    • Mistä syystä he ilmoittavat lopettavansa avun?

      • Kelpaakonämä

        Viralliseksi syyksi ovat ilmoittaneet, etteivät halua enää riskeerata koiriaan susivaaran takia.
        Ihan ymmärrettävää, koska mitä järkeä on lähteä mihin vuorokauden aikaan tahansa kolaroituja hirviä ja suurpetoja, omia koiriaan, autojaan ja aikaansa käyttäen saadakseen vain sudensuojelijoilta palkaksi räksytystä.

        Huono "palkka" erittäin vaativasta ja vaarallisesta hyväntekeväisyyteen perustuvasta työstä. Koirien käyttö olisikkin sulaa hulluutta, koska esim. pienriistan metsästys koiralla on jo aikaa sitten ollut susialueella pelkkää venäläistä rulettia, joten metsästys kulttuuri alkaa olla entisen talven lumia.
        Jos on ostanut, kouluttanut ja hoitanut koiran henkilökohtaista metsästysharrastusta varten, kiintyen siihen, niin ei sitä pikkukummassa halua mennä syöttämään susille ihan huvikseen.

        Kuitenkin sopimuksen irtisanomisella lienee tarkoitus myös herätellä kanssaihmisiä osaltaan ottamaan myös kantaa susimäärän paikoin kohtuuttomaksi nousseesta määrästä, joka ei ole yksinomaan metsästäjien päänvaiva, kuten suden suojelijat väittävät. Olemme kaikki susialueella asuvina kantaaottavia ja vastuussa siitä, minkä verran turvallisuus asiat huomioiden voi susi määrä olla. Susi määrä pysyy alhaisena vain silmänkääntötempulla, kun edellisen vuoden kanta-arvioon unohdetaan lisätä syntyneet pennut. Sama kaava on jatkunut jo ties miten pitkään!

        Ei ole oikein, että muualta määrätään, ja täällä pitäisi nöyränä vain vikistä. Kohtuutonta on edes vaatia SRVA-henkilöitä "hoitelemaan hommia", niin kuin Manulle illallista, jos vaivan palkaksi ei saa edes sitä kissan palkkaa. Palkkana itse pidän hyvää mieltä, kiitosta hyvin hoidetusta työstä ja mahdollisuutta metsästys harrastukseen. SRVA on taivaanlahja petoalueela asuville, harmi jos sitä ei olla valmiita tunnustamaan.

        En ole itse metsästäjä!


      • Kelpaakonämä kirjoitti:

        Viralliseksi syyksi ovat ilmoittaneet, etteivät halua enää riskeerata koiriaan susivaaran takia.
        Ihan ymmärrettävää, koska mitä järkeä on lähteä mihin vuorokauden aikaan tahansa kolaroituja hirviä ja suurpetoja, omia koiriaan, autojaan ja aikaansa käyttäen saadakseen vain sudensuojelijoilta palkaksi räksytystä.

        Huono "palkka" erittäin vaativasta ja vaarallisesta hyväntekeväisyyteen perustuvasta työstä. Koirien käyttö olisikkin sulaa hulluutta, koska esim. pienriistan metsästys koiralla on jo aikaa sitten ollut susialueella pelkkää venäläistä rulettia, joten metsästys kulttuuri alkaa olla entisen talven lumia.
        Jos on ostanut, kouluttanut ja hoitanut koiran henkilökohtaista metsästysharrastusta varten, kiintyen siihen, niin ei sitä pikkukummassa halua mennä syöttämään susille ihan huvikseen.

        Kuitenkin sopimuksen irtisanomisella lienee tarkoitus myös herätellä kanssaihmisiä osaltaan ottamaan myös kantaa susimäärän paikoin kohtuuttomaksi nousseesta määrästä, joka ei ole yksinomaan metsästäjien päänvaiva, kuten suden suojelijat väittävät. Olemme kaikki susialueella asuvina kantaaottavia ja vastuussa siitä, minkä verran turvallisuus asiat huomioiden voi susi määrä olla. Susi määrä pysyy alhaisena vain silmänkääntötempulla, kun edellisen vuoden kanta-arvioon unohdetaan lisätä syntyneet pennut. Sama kaava on jatkunut jo ties miten pitkään!

        Ei ole oikein, että muualta määrätään, ja täällä pitäisi nöyränä vain vikistä. Kohtuutonta on edes vaatia SRVA-henkilöitä "hoitelemaan hommia", niin kuin Manulle illallista, jos vaivan palkaksi ei saa edes sitä kissan palkkaa. Palkkana itse pidän hyvää mieltä, kiitosta hyvin hoidetusta työstä ja mahdollisuutta metsästys harrastukseen. SRVA on taivaanlahja petoalueela asuville, harmi jos sitä ei olla valmiita tunnustamaan.

        En ole itse metsästäjä!

        Kyllä kelpaa.
        Herättely taitaa olla tarkoitus, sillä haavoittuneen verijälkiä seuratessa ei koiraa lasketa irti.


      • louman

        Ei lasketa irti ei mut on se koira pitänyt kouluttaa siihen työhön ja se ei tapahdu vain pelkässä liinassa roikottamalla. Jos luulet että otat minkä vaan turrikan hihnan päähän ja lähdet jäljittämään niin olet kyllä aika hukassa. Hirvikin saatta kolari tapauksissa mennä vielä kilometrikaupalla. Vaativaa työtä se on koiralle.


      • louman kirjoitti:

        Ei lasketa irti ei mut on se koira pitänyt kouluttaa siihen työhön ja se ei tapahdu vain pelkässä liinassa roikottamalla. Jos luulet että otat minkä vaan turrikan hihnan päähän ja lähdet jäljittämään niin olet kyllä aika hukassa. Hirvikin saatta kolari tapauksissa mennä vielä kilometrikaupalla. Vaativaa työtä se on koiralle.

        Kyllä minä tiedän tuon asian aivan käytännön kautta.
        En minä ollut tuo joka sekarotuisia tarjosi.
        Kerron esimerkkinä, että täällä käytetään hirven ja peuran verijäljelle, jopa mäyräkoiria ja eri spanielimuunnoksia.
        Ne on kaikki koulutettuja.

        Jos on karhun tai suden verijälki (kolarin seuraus), niin sitten on vähän rotuja jotka seuraa.
        Olen kouluttanut harrastukseksi koiria vuosikymmenet, joten en puhu mutua.


    • vieläkö.on.keppihevosia

      Viherpiiperöt ne niitä susia haluaa tarhata, niin ottakoot vastuun myös koulukuljetuksistakin, ja loukkaantuneista elukoista?
      Mitä te omasta harrastuksestanne sälytätte muille vastuun, se ei ole oikein! Metsästäjät ei nyt enää uhraa koiriaan piiperöiden susille, siinäpähän jäljittelette keppihevosen kanssa, mutta varokaa ettei susi syö keppihevosianne! Sitten olette kusessa kun ei mielenosoituksiin olekkaan enää keppihevosia!
      https://www.youtube.com/watch?v=X-imDUm0YKM

      • Kivabiisi

        Olipas mukava päivän piristys!


    • jaghjgfgahf

      Turhaa itkua. Kyllä byracka osaa kohteen jäljittää narunpäässäkin, jos se yleensä mitään osaa. Sitä ei muutenkaan voi vapaaksi päästää. Se voi jäädä vaikka auton alle.

      • Omaakoiraakouluttanut

        Tietenkin myös sekarotuiset voi olla ihan kelpo jäljestäjiä. Luontaiset taipumukset, jo nuorena verijäljen vetäminen ja paljon harjoituksia. Jälkikoiraksi "virkatöihin" pitää olla (voin olla väärässä) virallista näyttöä. Tiedä sitten voiko jäljestyskokeisiin osallistua sekarotuinen, kun kokeet ovat rotujärjestöjen ja Kennelliiton järjestämiä ja tarkoituksena edistää rodunjalostusta.
        Kaikista jäljestysvalioistakaan ei kuitenkaan ole varmuutta, uskaltavatko seurata esim. karhua.

        Ilmeisesti kuitenkin halusit olla ilkeä ja vähätellä jäljestykseen koulutettujen koirien arvoa.


      • Omaakoiraakouluttanut kirjoitti:

        Tietenkin myös sekarotuiset voi olla ihan kelpo jäljestäjiä. Luontaiset taipumukset, jo nuorena verijäljen vetäminen ja paljon harjoituksia. Jälkikoiraksi "virkatöihin" pitää olla (voin olla väärässä) virallista näyttöä. Tiedä sitten voiko jäljestyskokeisiin osallistua sekarotuinen, kun kokeet ovat rotujärjestöjen ja Kennelliiton järjestämiä ja tarkoituksena edistää rodunjalostusta.
        Kaikista jäljestysvalioistakaan ei kuitenkaan ole varmuutta, uskaltavatko seurata esim. karhua.

        Ilmeisesti kuitenkin halusit olla ilkeä ja vähätellä jäljestykseen koulutettujen koirien arvoa.

        Yleensä verijäljillä käytetään muitakin kuin hirvenhaukkujia.
        Karhun tai suden verijälkeen ei moni koira uskalla.


      • Hirvi.on.ekolihaa
        kamuttaja kirjoitti:

        Yleensä verijäljillä käytetään muitakin kuin hirvenhaukkujia.
        Karhun tai suden verijälkeen ei moni koira uskalla.

        Hirviporukoissa samaa koiraa käytetään molempia metsästäessä. Siitä vaan googlelle. Sama uskaltautuu suden jäljelle.


      • Koiranomistaja
        Hirvi.on.ekolihaa kirjoitti:

        Hirviporukoissa samaa koiraa käytetään molempia metsästäessä. Siitä vaan googlelle. Sama uskaltautuu suden jäljelle.

        Rajakoira vinkaisten haavikkokarhun jäljiltä lähtee karkuun, samoin suden.


      • Hirvi.on.ekolihaa kirjoitti:

        Hirviporukoissa samaa koiraa käytetään molempia metsästäessä. Siitä vaan googlelle. Sama uskaltautuu suden jäljelle.

        Tuossa asiassa on google vajavainen tietäjä.
        Tuolla ylempänä kerroin kouluttaneeni koria vuosikymmeniä, tiedän ja tunnen metsästysrodut aika hyvin.
        Hirvenmetsästyksessä yleisin Norjan harmaa(kansankielellä) on hyvä hirvelle, sekä peuroilla, ja seuraa hyvin niiden verijälkeä, mutta vain harvat lähtee karhun tai suden jäljille.
        Tämä on nähtyä käytäntöä, sanoi Google mitä hyvänsä, mutta kun se ei metsästä.

        Karjalankarhukoirat uskaltavat lähes poikkeuksetta, samoin itälaikat ja Venäjän ajokoira.
        Anteeksi vain kärkevän tuntuinen mielipide, mutta näissä asioissa metsästystä harrastaneet, ja koirien kanssa olleet jätetään usein kuulematta, ja päätöksiä tehdään asioista tuntemattomien toimesta.

        Sen vielä kerron itsestäni, vaikka se voi johtaa parhaassa (tai pahimmassa) tapauksessa paljastumiseeni, että riistanhoitoyhdistykset, ja metsästysseurat ovat pyytäneet minua tilaisuuksiinsa, kertomaan susien, karhujen ja muiden *Suomen suurpetojen käyttäytymisestä, etenkin poikkeustilanteissa.


      • sekopääHorisee

        Ai että ihan koiran kouluttajakin vielä. Tuopa olikin uutinen.
        Seuraavaksi kamuttaja onkin sitten Zanzibarian sulttaanin morsmaikkujen testiajaja.


      • hehhehheheee
        kamuttaja kirjoitti:

        Tuossa asiassa on google vajavainen tietäjä.
        Tuolla ylempänä kerroin kouluttaneeni koria vuosikymmeniä, tiedän ja tunnen metsästysrodut aika hyvin.
        Hirvenmetsästyksessä yleisin Norjan harmaa(kansankielellä) on hyvä hirvelle, sekä peuroilla, ja seuraa hyvin niiden verijälkeä, mutta vain harvat lähtee karhun tai suden jäljille.
        Tämä on nähtyä käytäntöä, sanoi Google mitä hyvänsä, mutta kun se ei metsästä.

        Karjalankarhukoirat uskaltavat lähes poikkeuksetta, samoin itälaikat ja Venäjän ajokoira.
        Anteeksi vain kärkevän tuntuinen mielipide, mutta näissä asioissa metsästystä harrastaneet, ja koirien kanssa olleet jätetään usein kuulematta, ja päätöksiä tehdään asioista tuntemattomien toimesta.

        Sen vielä kerron itsestäni, vaikka se voi johtaa parhaassa (tai pahimmassa) tapauksessa paljastumiseeni, että riistanhoitoyhdistykset, ja metsästysseurat ovat pyytäneet minua tilaisuuksiinsa, kertomaan susien, karhujen ja muiden *Suomen suurpetojen käyttäytymisestä, etenkin poikkeustilanteissa.

        kamuttaja
        17.2.2017 21:21
        No johan nyt tempun teit, kun paljastit kaikille henkilöllisyyteni.
        Sen verran on yhteyttä poliisivoimiin, että olen kiertänyt heidän mukanaan, erään miljoonakaupungin katuja öiseen aikaan kaikkein, levottomimmilla alueilla viikonloppuisin.
        Osallistuin heidän mukanaan operaatioihin poikkeusvaltuuksin.


      • kerro.meille.koska
        sekopääHorisee kirjoitti:

        Ai että ihan koiran kouluttajakin vielä. Tuopa olikin uutinen.
        Seuraavaksi kamuttaja onkin sitten Zanzibarian sulttaanin morsmaikkujen testiajaja.

        On osoittanut jo monessa aiemmassa ketjussa kovan luokan koiratietoutta. Sinä taas mitä sinä olet osoittanut, ai niin kovan luokan rakkikoira olet ilman mitään tietoutta. Koska laitat kuvat tammenlehvämitaleista ja Mannerhemin kunniakirjasta.


    • Karvasonkalkki

      Joku sudenhalaaja peukuttelee omia värssyjään. No joutavalla jotakin :)

    • SRVA-joutaa-mennä

      Nyt puhaltaa Suomessa niin kylmät tuulet, ettei täällä riitä enää rakkautta ja empatiaa ihmisillekään. Sitten, kun tuo asia on taas kunnossa, niin palataan sitten hyysäämään noita elukoita. Edelleen: kyllä luonto hoitaa ja on aina hoitanut. Ja todellisuudessa ei metsästäjiäkään kiinnosta hittojakaan mikään elukka ja sen kärsimykset - omia viettejään vaan haluavat toteuttaa. Siinä se on - se totuus.

      • srvas

        Kyllä luonto hoitaa....mutta nykyään kituen.Koskee ihmisiä ja luonnon eläimiä.


      • Elämmerealimaailmassa

        Mieluummin ne vietit, kuin narniafantasiat.


    • piiperon.vitunlämmitin

      Montako sekarotuista tai muuta puudelia on viherpiipertäjillä jotka raaskivat laittaa vitunlämmitin rotuisen koiransa jäljityshommiin sellaisille paikoille jossa susia on?
      Rohkenen epäillä että vonkuvat poliisi ja rajakoiria apuun, ettei oma vitunlämmitäjä joudu sudensuuhun!

    • Metsäjaeläimet

      Piireroiden puudelit hommiin. Kohde haavoittunut karhu. Piiperot karhujahtiin. Sen haluaisin nähdä.

      Metsä ei ole peloittava. Se on vain teidän päissänne. Se pelko pimeää metsää kohtaan.

      Erämaata ja sen asukkeja.

      • Metsäjaeläimet

        Kuka lähtee mukaan erämaahan, josta on ainakin 70 km lähimpään kylään?

        Tähän voi ilmoittautua.


      • Metsäjaeläimet kirjoitti:

        Kuka lähtee mukaan erämaahan, josta on ainakin 70 km lähimpään kylään?

        Tähän voi ilmoittautua.

        Minä ilmottaudun :)


    • Oikea.susi.häviää

      Mikäs se olikaan viherpiiperön numero johon soittaa? Mitäs piiperöt tekee sen oikean suden geeniperimän säilyttämisen eteen? Vai onko sama että pohjoismaista oikea susi häviää koirasuden tarhausken vuoksi?Oikealle sudelle käy kuten naalille, eli kettu syrjäyttää sen? Samoin koirasusi syrjäyttää oikean suden!
      Menkää piiperöt Lieksan Kivivaaraan ja huutakaa,,,Eläköön koirasudet!

    • Minä myös. Suurvirtaamaan.

      Paljon on asiaa yllä tullut. Kamuttajan tietämystä ihmettelen.

      Monta on ollut koiraa metsällä kanssani, aitoveristä, minullakin. Monttujuhliakin on pidetty. Rakkaudella koirille hyville on hartaudella tieten. Arvostettaville. Turha on ajan muistoissa rypeä, jos ei ole lankaa, ajatuksen antaa, veren virvoin punaista veisaten. Olkoon olematta, joku ymmärrys suuri; etsien.
      Paljon olen mukana edelleen näissä touhuissa. En valoisin katso puolin toista, en ensimmäistäkään.

      Susi. Tulee salakavalasti likelle. Katsoo ilmeettömästi aidosti silmiini. Ei susi tee mitään. Minä en pysty suuria tekoja itsekään tekemään. Ammun. Varoituslaukauksen, uutta vivuten patruunaa pesään, meni ensimmäinen vain etujalkojen väliin osumalla maahan.. Susi ei edes säikähdä. Susi katsoo minun silmiini tunteettomasti. Kääntyy jolkotellen. Loittonevaa sutta en viitsi enää edes ampua toista kertaa, koska en osunut siihen edes ensimmäiselläkään. tarkoituksella. En virkavallan, en suden kanssa olla piirileikkiä tulevaa käydä. Ajattelen. Menkööt pois. Pitkältä matkalta haavoittaisin vain. Aiheuttaisin turhaa kärsimystä. Onko ajatuksen tähtäin aidosti kohdallaan kun oikein ryhdytään miettimään?

      Joskus tuntuu epäselvältä. Päätökset, vai onko aikaa sitten kehittynyt kehittyvä ja oleva kehittynein ihminen parasta laatua;)
      No, tietenkin ihmisen mieli mielensä kiinnostuksineen ja kiimoineen;)

      Minä? Saa kysyä. Vastaan jos tahdon vastata, lyödä vaikkapa miten vastaan vastalleni. Saunassa;)

    • 410

      Uutisoinnin mukaan Lieksan Riistahoitoyhdistys olisi sanonut tuon sopimuksen irti.
      Uutisointi ei voi pitää paikkaansa, koska yhdistyksen kokous on vasta maaliskuussa.
      Oikea sanamuoto olisi, että Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Räty sanoi SRVA:N sopimuksen irti.
      Koska kyseessä on yhdistys, lienee paikallaan palata lähtökuoppaan, ja kysyä. Milloin yhdistyksen yleisesssä kokouksessa on käsitelty kohta perustaa Lieksaan Srva.

      • lopeta_lässytys

        Sinunko mielestäsi yhdistyksessä voi tehdä päätöksiä ainoastaan yleisissä kokouksissa?

        Kannattaisikohan sinun hieman vielä perehtyä yhdistyslakiin??

        -


      • PerehdyinJO
        lopeta_lässytys kirjoitti:

        Sinunko mielestäsi yhdistyksessä voi tehdä päätöksiä ainoastaan yleisissä kokouksissa?

        Kannattaisikohan sinun hieman vielä perehtyä yhdistyslakiin??

        -

        4 luku

        Päätösvalta

        16 §

        Päätösvallan käyttäjät

        Päätösvalta yhdistyksessä kuuluu sen jäsenille.


      • lopeta_lässytys
        PerehdyinJO kirjoitti:

        4 luku

        Päätösvalta

        16 §

        Päätösvallan käyttäjät

        Päätösvalta yhdistyksessä kuuluu sen jäsenille.

        Et sitten jaksanut lukea 16§:sta kuin pelkän ensimmäisen virkkeen?!

        Olisi ollut kovin suotavaa, että olisit jaksanut tavata vielä hieman pidemmälle, sillä heti lainaamaasi seuraavassa virkkeessä kerrotaan, että

        "Säännöissä voidaan kuitenkin jäljempänä säädetyllä tavalla määrätä, että päätösvaltaa käyttävät:
        1) yhdistyksen valtuutetut;
        2) yhdistyksessä sekä siihen suoraan tai välillisesti kuuluvissa yhdistyksissä jäseninä olevat yksityiset henkilöt liittoäänestyksessä."

        Lisäksi päätösvallasta kerrotaan laajemmin 17§;ssä, mutta sen lukeminen lienee sinulle jo kovasti ylivoimaista.


    • aktiivi.metsästäjä

      Kamuttaja näköjään tuntee metsästyskoirat hyvin. Täyttä faktaa kirjoittaa.

    • vemäjä

      Minua kiinnostaa tuo Venäjän ajokoira tietääkö Kamuttaja mistä saisi hyvän yksilön?

    • joopatijoopa

      Missä arvelit uskaltaa ajattaa venäjänajokoiralla?

      • Omaakoiraakouluttanut

        Eikö keskustelu koskenut jäljestämistä, eikä ajattamista?


      • pikku.oikaisu

        410 on täysin hakoteillä. Mistä ihmeestä vetäisi:

        "Uutisointi ei voi pitää paikkaansa, koska yhdistyksen kokous on vasta maaliskuussa.
        Oikea sanamuoto olisi, että Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Räty sanoi SRVA:N sopimuksen irti. "

        Kokous oli 15.02. ja täyttä puppua on väittämäsi.


    • vemäjä

      Venäjän ajokoiralla voiajattaa melkein missä vain Lieksassa ei jäljestys kiinnosta vaan metsästys.

    • Tiedon.puute

      Oliko muuten kokouksessa puhetta tästä, ja miten siitä keskusteltiin?

    • piiperö1

      Voi herrantähden että on onnetonta sakkia nämä metsästäjät=peräkammarinpojat. Mitä muuta voi odottaa jostain Lieksasta löytyvän?! Hahhahhah, kuolen nauruun.
      Metsään ei uskalleta mennä ilman koiraa ja pyssyä, ettei vaan PETO tule vastaan ja murahda. Silloin olis jo löysät housussa.

      • BillPower.Kanada

        Piiperrä tavallasi. Tikusta et tulta hetkeä enempää saa tosipaikan tullen. Olemme yksilöitä. Sinä tukea ja turvaa ajatuspetojesi kanssa tarttisit tukevan auttajasi kera. kirjoitit tyylillä, joka naurattaa hieman minua.


    • Makkaranpaistelija

      Voisihan tuo kamuttaja jättää hieman hyviä neuvoja, kun on asiantuntija monella alalla, vaikka Lieksan Riistanhoitoyhdistykselle.

      Merkittävänä palstahenkilönä hänen neuvojaan varmaankin tuotaisiin esille metsästäjäpiirien kautta kokouksissa ja nuotiopuheissa.

      • sinkomies

        Merkittävä todellakin, kaikkine sininikeineen ja yksinkirjoittelijana. HuuHaa hemmo


    • Joka pystyy venäläisellä metsästämään löytää kyllä niitä omien järjestöjen kautta.
      Tällä hetkellä minulla on yksi hyvä tiedossa, mutta siitä on kiinnostunut tavallinen kuntoilija, joten antaa mennä sinne.

    • Kerron makkaranpaistajalle erään jutun.

      Alkusyksystä luonani (täällä) kävi eräs Pohjois-Karjalan johtavia riistamiehiä, keskustelemassa ja kyselemässä mielipiteitä, hirvien ja suurpetojen määrien suhteista.
      Hän viipyi täällä kaksi päivää ja oli kovin kiinnostunut mielipiteistäni.
      Ei sieltä huvikseen lähdetä tänne muuten vain juttelemaan.

      Kyseinen henkilö ei kirjoittele, eikä ole koskaan kirjoitellut millään keskustelupalstalla, joten ei täällä henkilöllisyys selviä.
      Joissain piireissä vielä arvostetaan tietoani.

      • ystävänne

        Aika rohkeasti latelet asioita. Tunnen edellämainitun suhteen lähes kaikki nuo mainitsemasi johtavat riistamiehet; ilman lainaumerkkejä tai niiden kera.

        Kuitenkin, sanon sinun saapastelevan täällä sen sortin saappaissa, että hattua nostan kyvyillesi, eikä minua uteliaisuus vaivaa kuten eräitä.

        Mielenkiinnolla vain odottelen tulevaa ja sen tuomaa tietoisuuden lisää, joka on hyvinkin hämärän peitossa monelle muulle tällä palstalla, vielä.


    • hissanmaikk

      On se tuo kamuttaja ihmemies. Ei ole aihealuetta jossa se ei olisi asiantuntija. ( Remmi luistaaa jo )
      Milloinkahan kamuttaja lähtee asiantuntijaksi Pisa tuloksien analysointiin kautta Jyväskylän opettajakoulutuksen tekemään viimeiseen tutkimukseen.

      • Makkaranpaistelija

        Ivaat vain itseäsi hissanmaikka. Ajatusavaruutesi on niin suppea, että et osaa lokeroida asiaa pienen vedätyksen rannoilta, saati seuloa tai varstata oikeita jyviä akanoista.

        Asiallinen oli vastauksesi kysymykseeni kamuttaja.


    • oikea.hissanmaikka

      Hissanmaikk sinulta on jo hihna katkennut ja jakopää mennyt sekaisin.

    • olutolut

      Voi Reppana kamuttaja.
      Milloin teet tutkimuksen tölkkipanttiautomaattien toiminnasta. Litlissähän se on paras.
      Ainakin sen pohjalta kun siellä sinut usiammin näkee.

      • Osittain olet oikeassa.
        Lidlissä käyn joskus, se on totta.
        Kuitenkin jos näet minua Lieksan Lidlissä usein, niin sitten erehdyt pahoin henkilössä.
        En ole ikinä käynyt siellä.

        Viimeksi käydessäni Lieksassa vuonna 2005 kävin S-kaupassa kerran.
        Jäi mieleen siitä, kun unohdin lompakon kassalle, niin joku asiakas juoksi sen kanssa jälkeeni, ja niin sain lompakon takaisin.
        Siellä on rehellistä väkeä.

        Jos näet minut siellä, niin tule toki juttelemaan, niin tarjoan sinulle kahvit.
        Älä arkaile, en minä sinua lyö.


    • Saluki

      Kamuttaja on osoittanut jo pitkin matkaa jopa vuosia melkoista kiinnostusta koiriin ja koira tietämystä. Luetellut milloin mikäkin rotu ilmestyi Lieksaan ja kenelle. Sitä olen ihmetellyt ja arvostan suuresti näin koiraihmisenä.

    • onsevanha

      Jokahomman kyllä kamuttaja taitaa, joten alan epäillä että ikää pitää olla vähintään 120 vuotta, että olet kaikkea kerinnyt tekemään, mitä olet kehunut!

    • En minä ihan joka hommaa osaa, mutta en nyt saa mieleen, mikä olisi sellainen jota en osaa ;;-)))(oli sitten vitsi jos et ymmärtänyt onsevanha).

      Minulla on aina ollut harrastuksina luonto, lukeminen (tietokirjojen), liikunta, koirat.
      Kymmenien kilometrien patikkareissut eri luontokohteissa, välillä viikko jopa pari jatkuvaa vaellusta, varusteissa niin kameraa, kiikaria kuin mikroskooppia, sekä muistiinpanovälineet.

      Minua ei juuri ole sohvalta tavannut, muuta kuin silloin kun on oltu kylässä.
      Nukun mieluummin laavulla kuin sängyssä, niin kesällä kuin talvella.

      Olen aikoinaan kohtalaisen hyvin tutustunut, myös Pohjois-Karjalan metsiin.

      Nyt on ikä ja terveys esteenä entisenlaiseen vaelteluun, mutta olen toipunut syksyisestä leikkauksesta sen verran, että päivittäin kuljen jo vajaan 10 km lenkkejä.

    • kuha.kyselen

      Missäs välissä olet töitä kerinnyt tekemään jos aina olet luonnossa ollut?

      • Näinkinon

        Joissakin ammateissa "oleskellaan" paljon luonnossa ja jotkin ammatit mahdollistavat nuorena eläkkeelle siirtymisen.


    • vulpes.vulpes

      On melkonen sissi tuo kamuttaja, mutta ilmeisesti nauttii tuollaisesta spartalaisuudesta. Kuinkahan moni hänet täällä todella tuntee ja tietää.

    • Minä tunnen hyvin ja paljastan!Hän on Havukka-ahon ajattelija eli Konsta Pylkkänen,tunnetaan myös lempinimellä Pylkkerö.

    • kamuttajanMummo

      Oekampi lempinimi on Eunukki. Myös Sopraanoksi kuulun mainittavan.
      Nuo nimethän kamuttaja sai sen jälkeen, kun mummosa opetti sitä uimaan avannossa. Samalla takoi päähän pikkasen kovaa seksuaalivalistusta, ettei mummon haarukkaan tarvitse ängetä yösydännä.
      Tarina ei kuitenkaan kerro, saiko kamuttaja jo silloin eläkepapertit, vai kutsunnoissa.

    • Tervehdys "kuha.kyselen" jaa että töitä, mitä ne sellaiset on, sitä murresanaa en muista kuulleeni ;-))

      Noo totta puhuen niin kuin sanoin harrastuksena, mutta osa työstäkin on liittynyt jollain tavoin ajoittain luontoon.
      Silloin kun tein työtä niin tein usein pitkiä päiviä ja otin ylityöt vapaina.
      Joskus vieraan töissä kiire aikoina, voin joutua parikin kuukautta tekemään 19 - 20 h päiviä.
      Siitä tulikin mukavasti vapaata jos lasket prosenttitunnit.
      Olihan minulla myös lomia.

      Vieraan työstä olin poissa yli kymmenen vuotta, jolloin sain itse määritellä jonkun verran työaikaani, riippuen toimeksiantojen määrästä (yritystoimintaa).
      Yrittäjänäkin olin väliin pitkiä päiviä, mutta oli vapaampaakin.
      Lisäksi noita eläkevuosia on kertynyt kaksinumeroinen luku, ja kunto oli hyvä eläkkeelle jäädessä.
      Vasta reilu vuosi on mennyt heikommin, mutta nyt taas alkaa vauhti palata.
      Kuukauden parin päästä menen taas laavuille.

      • MeneLääkäriinValehtemaan

        Oot ollut kova sälli. Pari kuukautta ja työtunnit per päivä 19-20 tuntia.
        En laske prosenttitunteja, vaan voin sanoa kokemuksesta, että kamuttaja horisee ja valehtehtelee raskaasti.


    • Kuulehan Ruskisoldaatti, minä vien sinut kohta saunan taakse, kun paljastit nyt viimeisenkin rippeen henkilöllisyydestäni ;-))

    • Sori vaan Kamuttaja mutta mikroskooppi oli se mikä käski salaisuuden aukaisemaan :) Kaikille kyllä suosittelen laavulla yöpymistä,edes yksi yö.Siinä jo aukeaa kummasti yhteys luontoon ja myös se miten mukava on päästä kotiin,saunaan ja omaan sänkyyn.

    • tatjaanag

      VOI VOI kun ei Ari Kerosen hirviteurastoamolle, tule ollenkaan hirviä teurastettavaksi! (Taisi mennä vitkuiksi koko hanke he heh )Sudet siis pitää tappaa että kerosen kaltaiset. saisi himohommiaan tehda, metsästää ja tappaa hirviä!

    • kateelliselle.apinalle

      Aikä pösilö olet ja kateellinen teurastajan työstä! Oikaisuna, hirvet ammutaan metsään, ei niitä teurastamolla tapeta,,paloitellaan vain!
      Ja toisekseen hattua nostan Arille kun työllistää itsensä lihahommissa, mutta normaalistihan lieksassa ei saisi työllistää itseään, koska se aiheuttaa närää, ja jos siitä vielä saa rahaa, niin sitä pahempaa!
      Siinä olet oikeassa, että sudet joutaa tappaa vaikka sukupuuttoon!

      • metsästänyt36vuotta

        Jos ihmisellä on oikeus huvikseen tappaa, eikö sudella ole oikeus tappaa nälkäänsä.
        Pihasta jos koiran hakee saa ampua, mutta metsässä koira on suden reviirillä.


      • vanha.vaara

        Raamatussa on kolme pahaa eläintä: käärme, sika ja susi.


      • kateelliselle.apinalle
        metsästänyt36vuotta kirjoitti:

        Jos ihmisellä on oikeus huvikseen tappaa, eikö sudella ole oikeus tappaa nälkäänsä.
        Pihasta jos koiran hakee saa ampua, mutta metsässä koira on suden reviirillä.

        Tappakoon sudet vaikka hevosia, mutta älä syyttele kateuksissasi ainakaan nimeltä ketään, tai kerro reilusti mitä sulla on hampaankolossa lieksalaista liha-alan yrittäjää kohtaan, ja mieluummin nimellä ja osoitteella, että voidaan hamekangas tuoda sinulle oikeaan osoitteeseen!


      • metsästänyt36vuotta

        Liha-alan yrittäjä ei kuulu tähän mitenkään!
        Voit toki keuhkota ja nimitellä ihmisiä ihan kuten haluat. Kyllä me muutkin saamme mielipiteemme SUSISTA ilmaista. Niin tein.
        Naisten halventamisyritykset noilla kommenteillasi ei liioin ole asiallista.


      • kunnioitusta.kaikille

        Meijän seurasta yks naisten mollooja sai hatkat. Nuoret miehet on paljon viisaampii näissä kysymyksissä.


    • Venäjän ajokoira on mainio jäniksen ja rusakon ajaja. Viihtyy hyvin lasten kanssa mutta metsällä tietää mitä tehdä. Syksyllä kävin Lieksassa tämän toteamassa, eräällä sukulaisellani on tuollainen.

    • Hieno Rotesti, olet päässyt tutustumaan todelliseen työmyyrään.
      Jos olisin vielä metsiä kulkeva, niin voisinkaveriksi ottaa sellaisen, koska sillä on hyvä vainu ja osaavalle helppo käsitellä.
      Vainulla on merkitystä jos aikoo saada hyviä kuvia, koska tietää jotain olevan lähellä, vaikka ihminen ei sitä aavista.

    • Tatjaanag

      Kun tämä Lieksan susitilanne on mikä on eli ylisuuri, niin pitäisikö antaa tappaa METSÄSTÄJIEN enemmän susien luonnollista pääravintoa eli hirviä?
      Tuohan johtaa siihen että sudet alkaa hakea saalista yhä enemmän muualta kun harvoiksi käyneistä hirvistä. Tuolloin kohteena on jo ulkona olevat tuotantoeläimet, mm hevoset, koirat ja kentien lapsetkin!
      Parissa kommentissa sorruitte ihan muuhun kun esim esittämään järkevää ratkaisua pulmaan ! Ääliömäistä teiltä!
      Jokatapauksessa sudet on ja pysyy Lieksassa!
      Henkilökohtaisesti olen itse sitä mieltä että Lieksan rhy alue, tulisi määritellä susivapaaksi alueeksi vuosittain!
      Susia kyllä tulee rajan takaa uusia etsimään reviiriä, pääosin ne tulee saaliseläinten. kuten hirvien houkuttelemina..kuten on nyt käynyt!

    • vihreänuttuisille

      Venäläiset on syyllisä, ne ampuu hirvet ja sudet muuttaa suomeen! Menkää aktivistit venäjänpuolelle ja laittakaa itsenne riimulla puuhun kiinni protestiksi! Venäläiset kiittää ja kumartaa, sekä lopettaa hirvien ampumisen!

    • Pupupöksy

      Ensivuonna hirvet säästyy kun lahtarit eivät enää uskalla mennä metsään.

    • vieläkö.on.keppihevosia

      Ei menekkään, vaan viherpiiperöt ovat ajomiehinä,,tai eihän ne miehiä ole,,mutta ajamassa kuitenkin passimiehille hirviä!
      Säikyttelevät keppihevosillaan hirvet pakosalle passimiesten eteen!

      • kaikki.sut.tunnistaa

        Joka ketjussa näyt käyvän ihmisiä solvaamassa. On sulla varmasti hyvä mieli!


    • Tatjaanagin kanssa olen samoilla linjoilla noista susiasioista. Ohi otsikon toki kirjoittelu sen sijaan silloin tällöin on ihan ok, eihän sitä joka asiaan tarvitse uutta ketjua perustaa jos asia jotenkin kaukaisesti tulee mieleen tai siitä on kommentoitavaa henkilöön liittyen tai asiaan liittyen. Tosin tuo lihanjalostamojuttu ja sen mollaaminen oli täysin asiatonta ja mihinkään kuulumatonta. Täysin vääräkantainen mielipide pösilöltä kateelliselta. Minä kannatan yrittämistä henkeen ja vereen
      .
      Sipilän hallitus kun on lakeja niin runsaasti tehtaileva, niin yritystoimintaan saisivat rustata roppakaupalla sitä helpottavia lakeja. Nykyisin yrittäminen tuntuu olevan aivan, sanoisin jopa rikollista toimintaa monen tarkkailulain verotuksen byrokratian ja muun jarrutuksen näkökulmasta katsoen. Hyi hitto miten on ääliömäistä tuo kaikki uuden yrityksen aloittamisen paperishow ja muu hankaloittaminen.

      Suurriistavirka-avun lopettaminen oli ilmiselvä kannanotto, ei suinkaan poliisia eikä muita yhteistyötahoja kohtaan, vaan älytöntä ylemmältä taholta tulevaa suojelu ja viherpolitiikkaa kohtaan. Tässä maassa alkaa saada liian suuren vallan ymmärtämättömät sählääjät ja suojelutahot. Lapissa aikoinaan erällä ollessani, kuulin eräältä paikkakuntalaiselta metsästäjältä: ”Ei luontoa tarvitse suojella, luonto suojelee itse itseään”. Ei tietenkään ihan totta, mutta ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli.

      Susien puolesta kantaansa esille tuovien aktivistien olisi syytä käydä joskus tutustumassa vaikkapa lumikelillä susilauman hirventappotantereeseen. Siinä on aarien tanner ja verta yltä ympäriinsä ämpäritolkulla. Sen jälkeen kuvittelemaan hirven kärsimyksiä ja sitä aikaa, minkä kesti tuo ruokapöydän kattaus, susille. No, tuota en voi kutsua eläinrääkkäykseksi, ymmärrän että luonnossa on luonnon lait ja susi tekee näin saadakseen elää.

      Aikoinaan ihminen toimi hieman samoin tavoin. Heimot piirittivät saaliseläimen suurin joukoin, ja keihäin, kivikirvein ja naruin ym. tapettiin suurriistaa ravinnoksi. Intiaanit ajoivat jopa satapäisiä biisonilaumoja jyrkänteeltä alas. Sitä saattoi jo kutsua massateurastukseksi. Nämä entisaikojen menetelmät eivät olleet eläimille yhtä armollisia kuin nykyasein ammuttu lähes heti tappava luoti.

      No nyt sitten vastaan inttelijät sanovat: ” Nykyaikana ihmisen ei tarvitse tappaa saadakseen ruokaa.” Ei niin, mutta metsästystä ei pidä mielestäni nähdä riistan saalistamisena ja tappamisena, vaan kokonaisuutena. Tuon SRVA:n lopettamispäätös uutisen ensikertaa kuultuani minäkin ajatuksenani erehdyin pitämään sitä epäonnistuneena ja provosoivana päätöksenä, mutta tarkemmin asiaa ajatellen tulin toisiin aatoksiin. Se on meidän metsästäjien edunvalvontaa mitä suurimmin määrin. Enemmän pitäisi vaan osata tehdä ratkaisuja jotka olisivat tasapuolisia ja ryhtejä eri osapuolien näkövinkkeleistä.
      Metsästyksellä on yhteiskunnallisesti erittäin suuri merkitys, ja se on sata vuotta täyttävässä Suomessamme jalo perinne jota on vaalittava.

      Metsästäjien joukko on sen verran suuri, että sillä on suuri merkitys monelle sektorille. Viime vuosien lainsäädäntö on mennyt usein täysin pieleen, maalaisjärjelläkin ajatellen. Metsästäjät, jotka tekevät usein monitahoista pyyteetöntä työtä, ovat oikeutettuja saamaan äänensä kuuluville näissä kyseisissä asioissa enemmän. Yhä enemmän.

      On todella valitettavaa, että typeryys päätöksenteossa ruoskii yrittäjien lisäksi myös hyvää harrastustoimintaa. Susia on aivan liikaa. Kannanhoidollisesti lajilla ei todellakaan ole mitään hätää.

      Toivon vilpittömästi että päätösten teko oikenee, että SRVA voitaisiin aloittaa uudestaan Lieksassa.

      Ken ei vielä tarkkaan tiedä mitä SRVA tarkoittaa, voi käydä tutustumassa tuolta.
      https://riista.fi/riistatalous/riistavahingot-ja-konfliktit/suurriistavirka-apu/

    • susia.on.suojeltava

      Tuo viimeinen kommentti on eläinlahtarin mielipide jossa ei ole järjen häivää ja eihän siinä ollut mitään perustelujakaan.

      • Jospasesiitä

        Edellisestä kirjoituksesta kuitenkin se järki nimenomaan löytyy, toisin kuin omasta kirjoituksestasi, joka on kuin tuulen heiluttamien huulten hepatusta, jolla ei ole mitään järjen kanssa tekemistä.

        Plussat siitä, että lopultakin suostuit ottamaan käyttöön ne isotalkukirjaimet. Toivossa elän, että samoin toimisit myös sen terveen järjen suhteen.


    • Olipahan erittäin asiallinen kirjoitus. Jospa suojelija avaisit silmäsi ja hankkisit vaikka elämän.

    • sussiunatkoon

      Tässäpä susipolitiikassa se näkyy mitä seuraa, kun kaupunkilaiset päättää maalaisten asioista? Homma karkaa lapasesta kun kaupunkilaiset luulee tietävänsä mikä on oikea määrä susia kehäkolmosen ulkopuolella? Ei tarvita teeveessä yleistä hälytystä jos sudet lompsii lasten kiusana koulutiellä, että tarvitaan jo autokyydityksiä lapsille! Kehäkolmosen sisäpuolella susi aiheuttaa jo yleisen vaaran hälytyksen teveehen? Miten voi ihmiset olla etelässä ja muualla suomessa eriarvoisessa asemassa susien suhteen?
      Leviäisi nyt susipopulaatiot helsinkiä myöten ja runsaasti, niin saisitte pälyillä itsekkin olantaakse pimeällä lenkkeillessäne, tai eihän teilla ole pimeää, kun kaikkialla on katuvalot!

      • Jospasesiitä

        Luojalle kiitos siitä, että sudet ovat jo levinneet sinne ja susi on nopea lisääntyjä, joten eiköhän se siitä, pikkuhiljaa!


    • biologi.mäkinen.T

      Eihän tuossa sheriffin kirjoituksessa ollut kummia kummempia lahtarin piirteitä. Luonnollista kommentointia kaikesta eläimellisestä menosta oli tekstinsä rivienkin välistä luettuna perustellen.
      Nimimerkki susia.on.suojeltava taas puolestaan ei osannut perustella millään tavalla tuntojaan. Ainoastaan eläinlahtariksi syytellen, perustelun häivettäkään ei ollut kommentissaaan. olisi selitellyt edes Ähtärin susien luontaista tarvetta käydä 7-vuotiaan lapsen kimppuun, syötettynä ja kylläisinä, mutta ei!

      Ymmärryksen vajeelle ei monestikaan ole apua, vaikka kuin yritettäisiin parempaan päin hoivata vaikkapa lyhyitä sananmuunnoksia. Sellaista elämä on. Laaja objektiivinen oivallus vaatii tiettyä olemusta, voimaa, katsontakantaa ja eniten potentiaalista voimaa käsitellä omaa ja toisten ihmiselävien mieltä tavalla joka on selkeästi tasapuolisen järkeenkäypää useimmille tolkun ihmisille.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702212200074384_uu.shtml

    • jäsen410

      Ja kenenkään äly ei näy menevän tilanteeseen, kuinka yhdistys toimii.
      Uutisoinnessa ja poliisien kommenteissa on mainittu, että Lieksan Riistanhoitoyhdistys olisi sanonut tuon sopimuksen irti.

      On tullut seurattua noita Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen kokouksia pitkällä aikaa paikalla ollen , ja en nyt muista milloin olisi ollut asialistalla Srva:n perustaminen saatikka irtisanominen.

      Joten, kuinkahan tuo homma oikein kuljeskelee, päätöksenteon valossa.

      • pwijgpijwpiogfj

      • 410jäsen

        Joo ihan kiva kun laitoit tuon liitteen.
        Ja kun sen lukee, tuntien yhdistyslakia. niin kohdassa kolmas pykälä kappaleet 11 ja 12 se mainitaan.
        Onko yhdessäkään yhdistyksen kokouksessa toimintasuunnitelmissa mainittu Srva:n perustamista. Tai onko sen peruuttamista mainittu tai käsitelty.
        Miksikö kysyn tätä.
        Koska julkisuudessa mainitaan, että Lieksan Riistanhoitoyhdistys olisi Srva:n irtisanonut.
        Ei ole voinut tehdä sitä, koska uskoakseni perustamista ei ole koskaan yhdistyksen kokous hyväksynyt sitä toimintasuunnitelmiinsa ja varsinkin sen sopimuksen peruuttamista ei ole käsitelty yhdistyksen kokouksissa.

        Jokuhan tuon Srva sopimuksen on irtisanonut, mutta olisi ollut korrektia kertoa se julkisuuteen oikealla sanamuodolla. Eikä sotkea siihen Lieksan Riistanhoitoyhdistystä.


      • 410jäsen

        Ja toivon mukaan nuo kolme Srva:n yhteyshekilöä jotka on mainittu Lieksan Riistanhoitoyhdiksen sivulla, eivät ole irtisanoneet tuota sopimusta.
        Hehän ovat kirkkaasti esteellisiä yhdistyslain mukaan, käsittelemään ja tekemään lausuntoja Srva:n suhteen.

        Nyt kysymys, kuka irtisanoi tuon sopimuksen. Yhdistyksen hallitusko.

        Hallituksessa käsitellyistä asioista laaditaan päätöspöytäkirja, johon merkitään päätökset ja ketkä
        ovat ottaneet osaa asioiden käsittelyyn. Pöytäkirjan allekirjoittavat puheenjohtaja ja sihteeri.

        Pöytäkirja on kahden pöytäkirjan tarkistajan tarkistettava.
        Jos hallituksen jäsen on esteellinen tietyn asian käsittelyyn ja päättämiseen, asiasta tehdään
        merkintä pöytäkirjaan.


      • jäsen410

        No ihan varmasti toinen sopijapuoli eli poliisi, on varmistanut, kuka on esteellinen. Kuhan kötiset.


      • 4wgaegergea
        410jäsen kirjoitti:

        Ja toivon mukaan nuo kolme Srva:n yhteyshekilöä jotka on mainittu Lieksan Riistanhoitoyhdiksen sivulla, eivät ole irtisanoneet tuota sopimusta.
        Hehän ovat kirkkaasti esteellisiä yhdistyslain mukaan, käsittelemään ja tekemään lausuntoja Srva:n suhteen.

        Nyt kysymys, kuka irtisanoi tuon sopimuksen. Yhdistyksen hallitusko.

        Hallituksessa käsitellyistä asioista laaditaan päätöspöytäkirja, johon merkitään päätökset ja ketkä
        ovat ottaneet osaa asioiden käsittelyyn. Pöytäkirjan allekirjoittavat puheenjohtaja ja sihteeri.

        Pöytäkirja on kahden pöytäkirjan tarkistajan tarkistettava.
        Jos hallituksen jäsen on esteellinen tietyn asian käsittelyyn ja päättämiseen, asiasta tehdään
        merkintä pöytäkirjaan.

        Ja HÖPÖHÖPÖ!!

        Lopeta nyt jo lopulta tuo turha jankutuksesi!

        SRVA on riistahallintolain 10§:ssä mainittua metsästäjien vapaaehtoistoimintaa, jonka organisoiminen ja edistäminen on samaisessa pykälässä säädetty riistanhoitoyhdistyksen tehtäväksi. Linkki riistahallintolakiin: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110158#L2P10

        Irtisanomalla poliisin kanssa SRVA:Sta tehdyn sopimuksen riistanhoitoyhdistys nyt vain ilmoittaa, ettei vapaaehtoisia toimijoita enää ole, koska petovahinkojen riski on Lieksan alueella niin suuri.

        Vai onko sinun mielestäsi kohtuullista pakottaa henkilö riskeeraamaan tai jopa uhraamaan oma koiransa ?


      • eiköVaan

        Niin,kyllähän tuossa oikeampi uutisointi kuuluisi olla.

        Lieksan Srva:n yhteishenkilöt ja vapaaehtoistoimijat sanovat tekemänsä sopimuksen poliisin kanssa irti.

        Lieksan riistanhoitoyhdistyksen vetäminen tuohon uutisointiin on kyllä virhe.


      • w9pijfvpesirjvpwsrjfsp
        eiköVaan kirjoitti:

        Niin,kyllähän tuossa oikeampi uutisointi kuuluisi olla.

        Lieksan Srva:n yhteishenkilöt ja vapaaehtoistoimijat sanovat tekemänsä sopimuksen poliisin kanssa irti.

        Lieksan riistanhoitoyhdistyksen vetäminen tuohon uutisointiin on kyllä virhe.

        No ei tarvi. Uutisointi on ihan oikein.

        Yhdistyslaki, 6 §:
        "Rekisteröinnin oikeusvaikutukset

        Yhdistys voi hankkia oikeuksia ja tehdä sitoumuksia sekä olla asianosaisena tuomioistuimessa ja muun viranomaisen luona, jos se on rekisteröity siten kuin tässä laissa säädetään.

        Rekisteröidyn yhdistyksen jäsenet eivät vastaa henkilökohtaisesti yhdistyksen velvoitteista."
        ( http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503#L1P6 )

        ja

        Yhdistyslaki 36§:
        "36 §
        Yhdistyksen nimenkirjoittajat

        Hallituksen puheenjohtajalla on oikeus kirjoittaa yhdistyksen nimi, jollei tätä oikeutta ole rajoitettu jäljempänä 3 momentissa tarkoitetuin tavoin.

        Yhdistyksen säännöissä voidaan määrätä, että oikeus yhdistyksen nimen kirjoittamiseen on lisäksi:

        1) yhdellä tai useammalla hallituksen jäsenellä;

        2) asemansa perusteella muulla henkilöllä; tai

        3) henkilöllä, jolla on siihen hallituksen erikseen antama henkilökohtainen oikeus.

        Vajaavaltainen tai konkurssissa oleva ei voi edustaa yhdistystä eikä toimia sen nimenkirjoittajana. Oikeutta yhdistyksen nimen kirjoittamiseen voidaan säännöissä rajoittaa niin, että kahdella tai useammalla henkilöllä on vain yhdessä oikeus kirjoittaa yhdistyksen nimi. Muuta rajoitusta ei saa merkitä yhdistysrekisteriin.

        Yhdistyksen allekirjoituksessa tulee olla yhdistyksen nimi ja nimenkirjoittajan tai nimenkirjoittajien omakätinen allekirjoitus."
        ( http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503#L6P36 )


      • 410jäsen

        Jo vain. Katsoppas kun, yhdistyksen kokouksessa jäsenistö hyväksyy yhdistyksen tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja sekä antaa vastuuvapauden aiemman vuoden yhdistyksen toiminnasta.
        Mikäli ja kun, kuten Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen kokouksissa ei ole käsitelty Srva:n perustamista ja eikä sen lakkauttamista, sitä ei voi Riistanhoitoyhdiksen nimissä lopettaa.
        Kun siellä on ollut joitakin vapaaehtois ( jotka on saaneet korvauksen tekemästään työstä ) toimijoita, jotka on huseeranneet Srva:ssa, heidän tulee ulkilausumansa saattaa julkisuuteen omilla nimillään.
        Eikä Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen nimissä.
        Jos haluat kumota tämän, niin kerro milloin ja missä yhdistyksen kokouksessa on Srva perustettu. Tai sopimus purettu.


      • wpegrjpeogjwreajg
        410jäsen kirjoitti:

        Jo vain. Katsoppas kun, yhdistyksen kokouksessa jäsenistö hyväksyy yhdistyksen tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja sekä antaa vastuuvapauden aiemman vuoden yhdistyksen toiminnasta.
        Mikäli ja kun, kuten Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen kokouksissa ei ole käsitelty Srva:n perustamista ja eikä sen lakkauttamista, sitä ei voi Riistanhoitoyhdiksen nimissä lopettaa.
        Kun siellä on ollut joitakin vapaaehtois ( jotka on saaneet korvauksen tekemästään työstä ) toimijoita, jotka on huseeranneet Srva:ssa, heidän tulee ulkilausumansa saattaa julkisuuteen omilla nimillään.
        Eikä Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen nimissä.
        Jos haluat kumota tämän, niin kerro milloin ja missä yhdistyksen kokouksessa on Srva perustettu. Tai sopimus purettu.

        Ei kaikkien pikku asioiden takia tarvitse pitää yhdistyksen kokouksia. Tai erikseen kokouksia, joissa päätettäisiin semmoisista asioista, jotka jo lakisääteisesti yhdistykselle kuuluvat.

        SRVA on riistahallintolain 10§:ssä mainittua metsästäjien vapaaehtoistoimintaa, jonka organisoiminen ja edistäminen on samaisessa pykälässä säädetty riistanhoitoyhdistyksen tehtäväksi.

        Mikäli jäsenistön valtaosa olisi ollut tyytymätön SRVA-toiminnan käynnistäneisiin henkilöihin, heille ei vuosikokouksessa olisi myönnetty vastuuvapautta, eikä varsinkaan valittu seuraavalle kaudelle jatkamaan tehtävissään.

        Mitä tulee sopimuksen irtisanomiseen, nimim. "pikku.oikaisu" kirjoitti viestissään 18.2.2017 21:00 seuraavasti: "Kokous oli 15.02. ja täyttä puppua on väittämäsi. ", eli mitä ilmeisimmin kyseisessä kokouksessa asiasta on päätetty.

        Ja vaikka ei olisi päätetykään, yhdistyksen vastuuhenkilöillä on silti oikeus tehdä ja purkaa sitoumuksia yhdistyksen nimissä. Kuten edellä jo yhdistyslaista olimme jo oppineet.


      • jäsen410
        wpegrjpeogjwreajg kirjoitti:

        Ei kaikkien pikku asioiden takia tarvitse pitää yhdistyksen kokouksia. Tai erikseen kokouksia, joissa päätettäisiin semmoisista asioista, jotka jo lakisääteisesti yhdistykselle kuuluvat.

        SRVA on riistahallintolain 10§:ssä mainittua metsästäjien vapaaehtoistoimintaa, jonka organisoiminen ja edistäminen on samaisessa pykälässä säädetty riistanhoitoyhdistyksen tehtäväksi.

        Mikäli jäsenistön valtaosa olisi ollut tyytymätön SRVA-toiminnan käynnistäneisiin henkilöihin, heille ei vuosikokouksessa olisi myönnetty vastuuvapautta, eikä varsinkaan valittu seuraavalle kaudelle jatkamaan tehtävissään.

        Mitä tulee sopimuksen irtisanomiseen, nimim. "pikku.oikaisu" kirjoitti viestissään 18.2.2017 21:00 seuraavasti: "Kokous oli 15.02. ja täyttä puppua on väittämäsi. ", eli mitä ilmeisimmin kyseisessä kokouksessa asiasta on päätetty.

        Ja vaikka ei olisi päätetykään, yhdistyksen vastuuhenkilöillä on silti oikeus tehdä ja purkaa sitoumuksia yhdistyksen nimissä. Kuten edellä jo yhdistyslaista olimme jo oppineet.

        SRVA on riistahallintolain 10§:ssä mainittua metsästäjien vapaaehtoistoimintaa, jonka organisoiminen ja edistäminen on samaisessa pykälässä säädetty riistanhoitoyhdistyksen tehtäväksi.

        Mikäli jäsenistön valtaosa olisi ollut tyytymätön SRVA-toiminnan käynnistäneisiin henkilöihin, heille ei vuosikokouksessa olisi myönnetty vastuuvapautta, eikä varsinkaan valittu seuraavalle kaudelle jatkamaan tehtävissään.

        Yllä lainaukseset.
        Eli Srva on vapaaehtoistoimintaa jonka Rhy organisoi. Kuten kirjoitit.
        Ja alempi kappale. Miksi yhdistyksen kokouksessa tulisi antaa vastuuvapaus, vapaaehtoistyöstä, josta valtio palkan maksaa?????

        Vastuuvapaus annetaan yhdistyksen hallitukselle vuosikouksessa, ja mikäli hallituksessa on Srva:n kuuluvia henkilöitä he ovat jäävejä tekemään yhdistyksen nimissä päätöksiä, koskien Srva:a.
        Näin se menee kun yhdistyslakia luetaan.


      • wgrfaewrgeargeargragaer
        jäsen410 kirjoitti:

        SRVA on riistahallintolain 10§:ssä mainittua metsästäjien vapaaehtoistoimintaa, jonka organisoiminen ja edistäminen on samaisessa pykälässä säädetty riistanhoitoyhdistyksen tehtäväksi.

        Mikäli jäsenistön valtaosa olisi ollut tyytymätön SRVA-toiminnan käynnistäneisiin henkilöihin, heille ei vuosikokouksessa olisi myönnetty vastuuvapautta, eikä varsinkaan valittu seuraavalle kaudelle jatkamaan tehtävissään.

        Yllä lainaukseset.
        Eli Srva on vapaaehtoistoimintaa jonka Rhy organisoi. Kuten kirjoitit.
        Ja alempi kappale. Miksi yhdistyksen kokouksessa tulisi antaa vastuuvapaus, vapaaehtoistyöstä, josta valtio palkan maksaa?????

        Vastuuvapaus annetaan yhdistyksen hallitukselle vuosikouksessa, ja mikäli hallituksessa on Srva:n kuuluvia henkilöitä he ovat jäävejä tekemään yhdistyksen nimissä päätöksiä, koskien Srva:a.
        Näin se menee kun yhdistyslakia luetaan.

        "Miksi yhdistyksen kokouksessa tulisi antaa vastuuvapaus, vapaaehtoistyöstä, josta valtio palkan maksaa?????"

        Tarkoitatko, että yhdistyslaki sinun mielestäsi määrää jotakin sellaista, että ainoastaan vastikkeettomasta vapaaehtoistyöstä voidaan myöntää vastuuvapaus?

        Niinkö? Kertoisitko tarkemmin, mitä määräystä oikein tarkoitat?


    • kommentit.perusteltuja
      • Susiaonpaljonenemmät

        En jaksanut kuunnella, kuin alun tuosta sössötyksestä. JOS EDELLEEN sössötetään samaa pas... susien määrästä, kuin edellisessä kanta-arviossa, eli v. 2016 kevään kannanhoidollisen metsästyksen jälkeen ja ennen viime keväistä LISÄÄNTYMISkautta, joka tarkoittaa niitä syntyneitä pentuja. Niitä VIIME KEVÄÄNÄ SYNTYNEIYÄ PENTUJA EI OLE EDELLEENKÄÄN LISÄTTY siihen toistuvaan mantraan 210-235 sudesta. 210-235 syntyneet pennut v. 2016= ???!!! Kysymys, johon ei ole edes jostain syystä mitään arviota annettu.

        Joulukuussa 2016 tehty arvio koski pelkästään laumoja ja nekin lisääntyi 50%.

        Oliko tuo sössöttäjä tuossa Yle:n nauhalla Kimmo Ohtonen?


    • Eikitkutellenvaankunnol

      SRVA:n lakkauttaminen tepsisi kaikkein parhaana ravistelijana, kun pääkäupukiseudulla ei olisi käytettävissä kyseistä virka-apua. LUKE:n toimistoista kaksi neljästä on Etelä-Suomessa , ja muutkin päättäjät ja "päättäjät" ovat ahtautuneet sinne, joten painetta sinne suunnalle, siellä päätöksetkin tehdään. Jo yhden vuoden katkos SRVA toiminnassa luultavasti riittäisi.

    • niihäse

      SRVA pitäisi lakkauttaa koko maassa niin alkaisiko tulla ymmärrystä mitä on pyyteetön työ omilla kustannuksilla ja ajalla yhteiskunnan hyväksi. Tämä ei ainoastaan koske Lieksaa. Yhteistyötä tekeviä nimitellään teurastajiksi ja himo tappajiksi vaikka kyse on ihan muusta.

      • Eivitkutellenvaankunnol

        Kyllä! Lisäksi raivostuttaa se, kun asia susihyysääjien taholta käännetään aina niin, ikäänkuin sudet eivät olisi kenenkään muun, kuin metsästäjien päänvaiva, vaikka koskee samalla tavalla kaikkia kansalaisia.

        Siksi tuo SRVA pitäisikkin lopettaa kokonaan, tai ainakin hyllyttää joksikin aikaa, että myös ne, jotka ei koe sutta/karhua uhaksi heräisivät horroksestaan kohtaamaan todellisuuden, eivätkä eläisi kuplassa.


    • Vieläkö.on.keppihevosia

      Viherpiiperöt ovat omiaan keppihevosineen jäljittämään auton kanssa kolaroinutta sutta tai karhua,,koska susi ja karhu ei ole vaarallinen missään tilanteessa!
      Nimismies voi soittaa lähimmälle keppihevosen omistajalle, ja antaa käskyn jäljitykseen? Valtio korvaa uuden keppihevosen jos jotain kuitenki sattuu! Piiperö voi karauttaa petoelikon löydettyään puunjuurelle ja kiivetä puuhun, josta antaa koordinaatit poliisille, että elikko on löytynyt!
      Poliisin tulo tosin saattaa kestää itä-suomessa pitempään kuin helsingissä!

    • Jospasesiitä

      Olikohan viherpiiperön lapsi se Ähtärissä susien repimäksi joutunut? Näin voisi ainakin kuvitella, ettei kukaan tervettäjärkeä käyttävä mene susihäkille vehtaamaan.
      Piiperöt ainakin ovat kovin polleina kertoneet, miten heidän lapset ei sutta pelkää ja heidän lapset tietävät, ettei susi tee mitään.
      Tämän tietäen voisikkin olettaa, että vanhemmat ovat itse lapsensa laittaneet poseeraamaan "kiltin" suden kanssa, että voi sitten ylpeänä ladata kuvan Facebookkiin.

    • suentassumie
    • vaari1947

      Kyllä ne ihmiset kapea-alaisiksi näissä nettikeskusteluissa yritetään pilkata. Itse en ole ollut aktiivi luonnonsuojelija, mutta annan heille hyvin paljon arvoa. Lapsuudessani joutsenia ei näkynyt koskaan. Nyt näen niiden muuttoa joka kevät.
      Marjoja ei voinut poimia silloin kun vesakkomyrkyt suihkutettiin metsiin. Linnun munien kuoret ohenivat ja myrkky rikastui ravintoketjussa. Navetta myrkytettiin DDT:tä sisältäneellä aineella. Suuresti rakastamani maanviljelysympäristö rehevöitti meidänkin järven.

      Eläinten lisäksi he ovat tehneet työtä metsien, soiden, vesistöjen ja ilmaston parissa. Valtavia kansainvälisiäkin haasteita.

      Ylilyöntejä ja tietämättömyyttä on nähty nuorten toiminnassa. Se ei poista kiistattomia saavutuksia. Tutkittua tietoa saadaan ja tuotekehittelyä tehdään ympäristönäkökulmasta koko ajan. Se että lapsenlapseni saavat elää tällaisessa luontoympäristössä on paljolti ympäristöihmisten ansiota. Monet meistä lähtevät mukaan, kun on innostajia. Nyt viimeksi miljoona linnunpönttöä. Lihan syönnin vähentäminen, kierrätys ja lajittelu jne...

      Metsästäjissä (kai noin 300 000 kaikkiaan) on myös paljon luonnonsuojelijoita. Myös suurriistavirka-avun tarjoajissa. Koirasusista Luontoliitto varoitti jo yli 10 vuotta sitten ja vaati tuonnin lopettamista. Susihaittojen torjuntaan he ovat osallistuneet aitaustalkoilla ja karkoituksilla.
      Kunnioitan sekä kunnollisia metsästäjiä että luonnonsuojelijoita.

      Minä piiperö hiihdin lapsena Nurmijärven suunnalla kyläkouluun talvisin nelisen kilometriä, sillä matkalla susien pyytämisen lippusiimojen yli mentiin -50 luvulla. Kotona ei peloteltu. Nykyisin isän lapsuuden koti on loma/eläkepaikkana ja karhu/t selvästi asustavat ympäristössä. Jäljistä ei voi erehtyä. Susia ei ole näkynyt, mutta lähialueelta on lehtien mukaan havaintoja. Jäniksiä olisi paljon ruuaksi. Hirvet on lähisuolta hävinneet. Niin koiramme kuin lapsenlapsemme liikkuvat vapaasti ympäristössä. (On omaa maatamme, eikä häiritä linnunpesintää.) Toissakesänä talissa oli parhaimmillaan 8 keppihevosta, jotka ylittivät esteitä ja toivat meille vanhoille iloa seurata ratsastajien riemua!

      • suttakenpelkää2017

        Hieno kirjoitus vaarilta194 Jatka samaan tyyliin.


      • näkemyksellistä

        Juuri noin. Ei ole yhtä oikeaa, eikä huonoa. Se on vain tätä somen vastakkainasettelua. Ei todellisia ihmisiä.


      • hyvin.kuitenni.kirjotti

        Eikö Vaari ole tajunnut, että täällä pittää AINA haukkuu vouskuttoo! Joka asiista riita rakentoo ja sittä jankuttoo!!


    • eipäs.keksitä.valheita

      Nyt suentassu louskuttaa leukojaan aivan turhaan. Lehdessäkin oli iso juttu siitä sudesta ja ihmeteltiin miten komeat ja virheettömät hampaat sillä oli kulmahampaan mitta oli 25 mm. Se oli nuori urossusi. Meillä on vanhassa almannakassa muistiinpano siitä kun se oli sukulaismies joka ampui.

    • ajattelemista.älyisille

      Näin on vaari marjat metsästäjä vain hullunkiilto silmissä haluaa ampua sudet ja kaikki mikä liikkuu. Ei se koirasusi ole paha juttu ne ei tee ihmiselle mitään onhan niitä lapsiperheissäkin. Niiden avulla voisi saada kaikki sudet hyvin taajamiinkin sopiviksi. Ehkä metsästäjä rauhoittuisi tappokiihkostaan. Metsästyksen syitä on tasan tarkkaan yksi TAPPAMISENHIMO.

      • miettimistävähäälyisille

        Mitä hyötyä tosta koirien ja susien risteyttämisestä on? Ainakin saadaan oikea susi hävitettyä geeniperimältään, mutta löytyy niitä vielä muutaman vuoden ajan eläintarhoista, jossa voi käydä katsomassa oikeaa sutta! Kettuhan syrjäytti naalin, niin miksei koirasusui syrjäytä oikeaa sutta!


      • koirasusiensuojelua

        Luontoliitto ajaa koirasusien poistamisen puolesta ja sehän on kirjattu myös EU:n susidirektiiviin.
        Näyttää kuitenkin, että nyt on puurot ja vellit menneet pahasti sekaisin, kun nm. "ajattelemista.älyisille" olettaa, että koirasusia olisi suojeltava millä keinolla tahansa.
        Näinhän ei virallisesti ole, mutta valitettavasti näin kuitenkin on käytännössä. Sudensuojelussa ei olekkaan ollut enää kyse siitä sudensuojelusta, vaan pelkästä periaatteesta suojella mitä tahansa, olkoonpa sitten vaikka koirasusi.
        Siksi vahvasti epäilenkin, että osa fanaattisella raivolla "sutta" puolustavinaan, puolustaa todellisuudessa omaa lemmikiksi ottamaansa koirasutta, joka viipottaa nyt pitkin metsiä elämässä luonnonmukaista elämää.


    • mää.ain.kuule

      Mää taas kuulin kylänlahden metsämiehilt, että viekin metsämiehet oli sanont, että sillä suvella oli osaproteesi jossa oli osittain hyviä ja huonoja hampaita! Jos sitä sutta ei olisi ammuttu, niin se olisi viety helsinkiin korkeasaareen ja kaik hamppa vaihettu uussi!

    • vouhottajia

      Mie tuas kuulin et kylänlahe erämiesten 'vouhottaja' olisi ihan nähnyt takavuosina, tietynä päivänä,2 sutta ja ihan läheltä n 50 piästä muoantestä .siinä pellolla!
      Saakeli kun nauratti tuokin tapaus minkä sillä viikolla kuulin!
      Minä olin kyseisen pellonvierusmetsässä kaverini kanssa, puita tekemässä ja meil oli mukana 2 alskanhyskya, jotka siellä pelloilla käyskenteli!
      Koko kylänlahti oli vatvonut susista kun yksi harhaluuloinen houreitaan levitti, pitkin kylää!

      • Murrehaltuun

        Opettelehan ensin kunnolla Pohjois-Karjalan murretta, kun ei vielä näy luistavan!


    • mää.ain.kuule

      Mutta on sitä kuule tuolla juuankin puolella, minä luulen että kunhan ne hukat alkaa tulemaan, niin eiköhän viijä alaskahuskyä häntä suorana kotio päin!

    • hukanvastustaja

      Susien määrä on nyt sen verran suuri täällä Lieksan hoitoalueella, että jos oikeat päätökset eivät tule kehiin, meidät hukka perii. Voi voi, kun rannan alueen muutto talvilaidun hirvetkin syövät, ja kohta jonkun lapsen. Lapsi tietenkin pahin menetetyin hukan suuhun pahin tapaus, jota en kenellekään toivo.

      Vaikka hirvilupien myöntö on Nihkeää ollut ristanhoitoyhdistyksen taholta oikeisiin täsmäpaikkoihin, niin petopolitiikassa olen yhdistyksen kanssa samaa mieltä.

      Nykyisin monet tahot "sähläävät" päätöstentekoa liian paljon. Onnetonta, mitä tahansa asioiden hoitoa. Eikö löydy ryhtiä? Palo on tietyissä piireissä sen vertaa suuri, että kohta purkautuu sanan sana, ja teotkin.

    • vapaa.ajattelija

      Hoh hoh hoijaa. Asioilla pitäisi olla oikenemisen taipumus, mutta tokko sitä ristiriitaisissa itsekkäiden tahojen kanssa tulee koskaan tapahtumaan. Virtsa venhojamme vie vaikka sen pitäisi olla puhdasta vettä. Tukevasti on tuskan tielle menossa osa turhissa itsestäänselvyyksissä. Onko turhaa kysyä, onko tolkun ihmiset vähissä?

      • vapaa.ajattelija

        No. Jatkakaa. olenhan vain, nomikään. Joku ihmeellinen Uskon piika Matti.
        Hymyilen, sekä pirulliseen, että jumalaiseen partaani. Kanssanne.


    • eräs.erämies
    • vieläkö.on.keppihevosia

      Miten koirasusien tarhaaminen ja poistaminen onnistuu, kun yksi juippi taitaa kivivaaraan houkutella venäjällä tarhattuja koirasusia, ja piiperöt suuomessa kannattaa koirasusien tarhaamista!
      Antaa susien levitä, sama ampua koira häkkiin ennekuin laskea susien revittäväksi metsään?
      Ja mikä laki käskee SSRV miesten laskea koirat susien raadeltavaksi?
      Koirat on yksityisyysomaisuutta, eikä niitä laki määrää uhrattavaksi!
      Menkööt piiperöt keppihevosineen susia jäljittämään!

    • eräs.erämies

      SSRV tarkoittanee, seurakuntasisar ryhtyy vattuilemaan;) Keskustelussa ja tuoksinassa on osapuolia monta. Sikäli on asiallista vaikka näinkin, ilman suurempia ylilyöntejä ja syyttelyitä.

    • vapaa.ajattelija

      No nythän minä keksin. Siellä Kivivaarassahan on joku ranskatar susityttö. Tehdään koko Lieksan kaupungin alueesta sellainen metsästyksen tutkimusalue kaikkine potkupotenttiaaleineen ja hankepäälliköksi tämä susiasiantuntija koirineen ja vekkuloineen. Jokaiselle Lieksalaiselle metsästysseuralle 100.000 eemeliä alkututkimusrahaa susien, hirvien ja kaiken muun suojeltavan projektitutkimukseen. Lisäksi nämä erittäin ammattitaitoiset riistanhoitoyhdistyksen johtohenkilöt koulutukseen tällä hankerahalla.
      ja somalit palkataan rahoituksen myötä kirjuriksi Kivivaaran vaaroille kynämerkkaamaan eläimellistä liikettä.

    • pirullinen.mies

      Liian vaikea toteuttaa. Eikä muutenkaan toimisi.
      Sävyisintä olisi hetki odottaa. Ei asiat hoidu, varsinkaan vaikeat, hetkessä.

      Käykää vaikka kusella välillä, ehkä kaarenne aikana jotain etenemistä tapahtuu.

    • toinen410

      tota noin. Kertokaaas mikä kokous ja mikä taho se on kokoontunut päättämämään Srva:n lopettamista. Eli sopimuksen purkua poliisin kanssa.
      Kertokaahan tämä ensin. Yhdistyksen kokoushan on vasta maaliskuussa.

      • pirullinen.mies

        Höpöttäjä. Kokous oli jo!

        Toki en niiin tyhmä ole elämän passissakaan, että en oivaltaisi sinun vedättävän. Nostattavan KOSTEUTTA liukastavaa keskusteluun tähän. Typeryyttä ei ole usko tyhmän, typeryyttä on kaltaisesi vedätys.


      • pirullinen.mies

        Ja toki toivon vilpittömästi, että et ole uskova tyhmä;)


      • eräs.erämies

        Ei tollaasta tyhmyyttä löyrä kui peilistään. On vissi näin sanassakin suuressa.
        Tantereet ei vielä tutise. Käyköön riistanhoitoyhdistyksen johto hieman imemässä totuutta tuttopullosta.

        Tää koko touhu vain hieman harmittaa.


    • piiperöille

      Onkos tuo SRVA juttu semmoinen joka velvoittaa yksityisomasuudessa olevan koiran uhraututmaan haavakko eläimen jäljestämiseen? Jos on, niin voihan koiranomistaja mennä koira hihnassa satametriä metsään tupakalle, ja tulla pois sanoen ettei löytynyt? Haettu on mutta ei löytynyt!

    • hommannähnyt

      Ajatuksena hyvä rajoittaa kolarihirvien jäljestystä. Kuitenkin aina niitä löytyy lihanahneita rikkureita hakemaan niitä kolarihirviä. On se nähty eripuolilla valtakuntaa!

    • tykkään.kotkista

      Onhan korppikotkakin elämän jätteet siivoaja ja yksi laji.

      PS. kyllä nyt on julkisivuineen aller laittanut robotin vastaan robotin; heh heh

    • Tietäjä.iänikuinen

      Asiaan ja aloitukseen. Odotellaan Joensuun aaltoja kunhan Räty ja Törrönen selitellen selvittävät asiansa ja yhteytensä ja koko balettitanssinsa hyvän, laillisuuden ja ryhdikkyytensä kautta.

      PS. Osaamattomien ei pitäisi ryhtyä.

    • SyyJaSeuraus

      Parasta olisi auton tai muun moottoriajoneuvon vakuutukseen sitoa maksu kolari eläinten jäljitykseen, ja lopettamiseen? Eli se maksaa joka törmäilee, kuten mopot ja kevytmnoottori pyöräilijät!
      Ei metsästäjien kontolle pidä laitaa muitten vahinkoja!

      • lerppaerkki

        Kytketyllä koiralla haetaan kolarihirvet ja pihakarhut,
        Missä kohtaa siihen susi pääsee koiran syömään.
        Vain silloin kun, kun nuoria koiria koulutetaan vastoin sopimusta.


    • näin.pitää.mennä

      Miksi pitää nuoria koiria laskea jäljille? Nehän on yksiyisom oaisuutta?Maksaa se nuorikin koira samanverran kuin vanhakin! Maksettakoon metsämiehille kunnon korvaus jos joutuu vahinkoeläimiä jäljittämään, ja lopettamaan! Ei metsästäjille kuulu viherpiipertäjien kolarihirvet! Autroilijat maksakoon vakuutuksissa vahingot? Ei se paljon tee autoa kohden!

    • herkkäerkki

      Kumpaakohan tuossa aiheessa oikein touhutaan.
      Suurpetopolitiikkaa Lieksan Riistanhoitoyhdiksen nimissä vai omaa eduntavoittelua käyttäen Srva:a keppihevosena vapaaetoistyössä, josta tekijöille maksetaan korvaukset.

      Sellaistakin voisi kyllä kysyä, miksei tuota aihetta ole tuotu yhdistyksen jäsenille päätettäväksi vuosikokouksessa. Kun kuitenkin yhdistyksen nimissä harrastellaan.

      • w349ufg0powerfv

        Parahin nimim. "herkkäerkki"!

        Oletko sinä itse henkilökohtaisesti mukana SRVA-toiminnassa?

        Ellet ole itse mukana, selittäisitkö tarkemmin, minkä syiden vuoksi olisit halunnut tunkea nokkasi asiaan, joka ei sinulle kuulu?

        Millä oikeudella sinä olisit halunnut päättää vieraiden henkilöiden omistamien, kasvattamien ja kouluttamien koirien hengen riskeeraamisesta petoalueilla?

        Ole hyvä ja selitä!


      • herkkäerkki

        Sehän on jo kertaalleen kerrottu.
        Srva on vapaaehtoistyötä josta saadaan korvaus. Joten nämä vapaaehtoistoimijat voineekin antaa lausumiaan omissa nimissään, eikä sotkea siihen Lieksan Riistanhoitoyhdistystä.
        Silloin kun siihen sotketaan riistanhoitoyhdistys, asia olisi oikeaoppisesti käsiteltävä avoimesti yhdistyksen kokouksessa.
        Aivan kysymyksenä koskien Srva:a ?
        Kuinka monta jäljitystehtävässä olevaa koiraa on sudet Suomessa raadelleet. Tai Lieksassa.


      • afgawefawfa
        herkkäerkki kirjoitti:

        Sehän on jo kertaalleen kerrottu.
        Srva on vapaaehtoistyötä josta saadaan korvaus. Joten nämä vapaaehtoistoimijat voineekin antaa lausumiaan omissa nimissään, eikä sotkea siihen Lieksan Riistanhoitoyhdistystä.
        Silloin kun siihen sotketaan riistanhoitoyhdistys, asia olisi oikeaoppisesti käsiteltävä avoimesti yhdistyksen kokouksessa.
        Aivan kysymyksenä koskien Srva:a ?
        Kuinka monta jäljitystehtävässä olevaa koiraa on sudet Suomessa raadelleet. Tai Lieksassa.

        No ei.

        Koko SRVA-toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin.

        Poliisi ei tee sopimuksia yksityishenkilöiden kanssa, vaan ainoastaan riistanhoitoyhdistysten kanssa.

        Et muuten selittänyt sitä, minkä vuoksi haluat väkisin tunkea nokkasi asiaan, joka ei sinulle kuulu?


      • herkkäerkki
        afgawefawfa kirjoitti:

        No ei.

        Koko SRVA-toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin.

        Poliisi ei tee sopimuksia yksityishenkilöiden kanssa, vaan ainoastaan riistanhoitoyhdistysten kanssa.

        Et muuten selittänyt sitä, minkä vuoksi haluat väkisin tunkea nokkasi asiaan, joka ei sinulle kuulu?

        Yhdistyksen jäsenellä on kyllä oikeus kommentoida yhdistykselle kuuluvia asioita.
        Vai onko Lieksassa siirrytty aikaan jossa puheenjohtaja ja toiminnanohjaaja määrää yhdistyksen asioiden hoidon.


      • wrgafaaevedvWEAFAW
        herkkäerkki kirjoitti:

        Yhdistyksen jäsenellä on kyllä oikeus kommentoida yhdistykselle kuuluvia asioita.
        Vai onko Lieksassa siirrytty aikaan jossa puheenjohtaja ja toiminnanohjaaja määrää yhdistyksen asioiden hoidon.

        Yhdistyksen(kin) asioita voi vapaassa maassa kommentoida hän, jota kommentoiminen sattuu huvittamaan. Ei kommentoiminen edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

        Yhdistyksen puheenjohtajan ja toiminnanohjaajan tehtäviin nimenomaan kuuluu hoitaa yhdistyksen asioita esim. tekemällä ja irtisanomalla sopimuksia yhdistyksen nimissä.

        Ja jollei touhu satu jäsenistön enemmistöä miellyttämään, tulee palaute sitten viimeistään seuraavassa vuosikokouksessa.

        Sinun touhussasi kummastuttaa se, että miksi ihmeessä haluat sekaantua SRVA-asiaan, vaikka et mitä ilmeisimmin ole itse touhussa millään tavalla mukana? Millä tavalla luulet räkätyksesi auttavan SRVA-vapaaehtoisia, Lieksan riistanhoitoyhdistystä tai poliisia? Tai jotakin edellä nimeämätöntä tahoa, mitä?

        Vai onko niin, että "kommentointisi" tarkoitus onkin nimenomaan vahingoittaa SRVA-toimintaa?


    • kateellisille

      Korvaus on paikallaan niille jotka joutuu elukoita jäljittelemään kolarien jälkeen? Vai kiinnostaako arvostelijoita otta homma itselle talkootyönä!
      Ajoneuvojen vakuutusmaksuihin voisi sisällyttää jonkun rahaston, josta maksetaan etsintäpalkkiot!
      Kaikillahan on tietysti mahdollista ottaa koira, kouluttaa se ja ruveta rikastumaan jäljityshommilla!

    • vapaametsästäjä

      Jos minulla olisi koira, oma, kallis rakas ostettu, ja haluaisin hyvää hyvyyttäni viedä riskialttiissa susitilanteessa sen kolarihirven tai muun jäljille, odottaisin kyllä riskiin nähden verrattavaa korvausta. Riistanhoitoyhdistyskin on laintarkoittamassa velvoitteessaan nyt hieman "hampaaton" jos koiranomistavat rivijäsenet sanovat totaalisen stopin. Herrat ja muut tässä ehkä nyt korkea-arvoisella pelillään tohtivat kotvan lakitietoudellaan ym. oikeutetusti leikitellä. Katsotaan miten ajatus oikenee ylätaholla. Minulla ei ole vastaan puolin ja toisin, huvittaa vain koko touhu taas. Ja kaikki lähti taas sudesta! Susi on susi jo syntyessään! Ajatus sutta suojellen sudeksi muuttuva.

    • passiukko

      Hirvenliha on sen verran arvokasta että kyllä niille elukoille ahneita hakijoita löytyy.
      Saattavat jopa kiistellä kuka saa hakea lihat pois ja myydä!

      • kateelliselle.ukolle

        Sulla vissiin kokemusta, vai etkö päässyt osille kun olet katkera? Mitähän niillä kuumeisen elukan lihoilla tekee? Yleensä haavakot tai kolarielukat ovat kuumeessa muutaman tunnin sisällä!
        Minä en söisi ainakaan, koirille korkeintaan!


      • Tuttuaon

        Kolaritilanne on eläimelle jo yksistään niin stressaava, että liha on pilalla ja muuttunut stressilihaksi, joka on kuin tummanpuhuvaa kumia, joka ei mureudu.
        Teurastamoista stressilihaeläimen rudot eivät päädy ihmisravinnoksi, eikä kauppojen hyllylle.


    • liekkö-asiassa-perää

      Luin jostain, että loukkaantunut tai ampumalla haavoitettu karhu menee melko yleisesti suolle vesiojaan sulan maan aikana?
      Kait se kylmä vesi lievittää kipuja!

    • Tatjaanag

      Lieksassakin sekoittaa pakkaa möläytyksillään, kaksi saman sukunimen omaavaa! Toinen,joku insnöyri väittää että hirviä on tuhotomasti liikaa ja toinen ei taas ole hiihtämälläkään sutta nähnyt, saati niiden jälkiäkään!....Siis ketä uskoa kansan? Miksi sitten hirviä ei saanut metsästää viime syksynä? Oliko susipopulaatio nälkäkuoleman partaalla ja siksi hirvet rauhoitettiin? Oliko hirvet niin vähissä että kannanhoidollisesti metsästys, kiellettiin kuten virallinen ilmoitus oli?
      Tuohon soppaan kun lisää kiihkometsästäjät, joiden mielestä jokainen susi pitää tappaa ja ne, jotka vaatii isoja hirvilupia että voisi tappaa hirvetkin! Soppaa sekoittaa ne jotka ei susia löydäkkään ...sunnuntaisella hiihtolenkillään ja kirjoittelevat vielä lehtiin! Toinen taas kuvissaan esittelee männyntamikkoa, josta yksi ja ainut puun latva oli syöty.. hirvien toimesta! ..Mikä lieneekään se totuus?

      • Erkinkaima

        Poikkeaa aiheesta, mutta kommentoidaan.
        Lieksan alueen metsästettävästä hirvikannasta puuttuu noin 500 hirveä.
        Kuinkas monta valitushirveä tapettiin siellä surullisen kuuluisassa Rannanalueella 2000-luvun alussa vuosien aikana.
        Olikos se juuri tuo 500 hirveä.
        Juuri tuon takia siellä Lieksan pohjoisosassa on isoja, laajoja alueita, joissa ei hirviä ole,
        Tästä voi kyllä kiittää myös riistonhoitopiiriä.


    • kateus.ja.kiima

      Niitä pielisen rantahirviä olisi pitänyt siirtoistuttaa pohjoisosien tyhjille alueille? Hirvellä kun ei ole vaellusviettiä nähtävästi sieltä pohjoisalueelta pielisen rannoille, vai onko? Vai kävikö niin, että pohjois alueiden hirvenmetsästäjät ampui ahneuksissaan hirvikannan olemattomiin, ja lopuista piti pedot huolen!
      Nytpä on hyvä kitistä kun pakastimesta on lihat syöty!

      • herkkäerkki

        No kommentin heitän.
        Jos nyt tuo edellisen kirjoituksen tekijä ei muista, niin talvenpaikan siirtyminen alkoi 2000-luvun alussa.
        Samaan aikaan hirvieläinten talvilaitumille siirtyminen muuttui. Aiemmin lännestä itään, mutta 2000-luvun alkupuolilla tapahtuikin niin, että hirvien siirtymä olikin talvilaitumille, kohti pohjoista.
        Pohjois-Suomessa tapettiinkin sitten hirviä vallan julmasti. Kts tilastot.
        Jos nyt jossitellaan, niin Lieksan ja ympärillä olevien yhdistysten alueilla olevien hirvitalousalueiden kannanheittoihin johtuu ammattitaidottomuudesta riistahallinossa ja ahneudesta rannanmailla.
        Ei osata nähdä kokonaisuutta.
        Jos nyt esimerkkinä sanoisi, 2000 luvun alussa esim Kitsin alueella ei ollut tuottavaa hirvikantaa lainkaan. Maltillisella lupahakemisella siellä on ehken Lieksan vakain hirvikanta. Eli eteläpuolen Lieksaa.


    • kolisevanmamoilija

      Onkos ne kuntavaalit tulossa.
      Eihän se nyt PerusSuomalaisten Lieksan Rätyn Esa ole hakemassa näkyvyyttä moisella aiheella.
      os näin, niin olisi jättänyt Lieksan Riistanhoitoyhdistyksen siitä pois.

    • heitänajatuksen

      Eikö muka hirviä ole pielisen rannoilla josta ne voisi lähteä pohjoiseen?
      Minusta kun tuntuu että nuo pedot on " kouluttaneet" hirvet ettei ne lähde pohjoiseen? Hirvihän varmaan siirtää ajanmyötä sen petopelkonsa jälkeläisilleen, ja varmaan se vaellusvietti loppuu?
      Vai onko liian utopistinen ajatus? Mutta olen kuullut olevan hirviä mitkä ei siedä koiran haukkua, vaan ottaa ritolat kilometrien päähän?
      Olisko pedot niitä hirviä kouluttanut?

      • herkkäerkki

        Joopa joo. Nyt unohdat sen olennaisimman.
        Pedot niinkuin karhut ja sudet opetetaan siihen valmiiseen lounaspöytään kameroiden edessä. Ei tämä nykyinen susipopulaatioa osaa edes hirveä tappaa.
        Se hakee autotallista laatikkoon pakattua hevosenlihaa tai Höljäkästä kuvauspaikalta.
        Kumoapa tämä.


      • Jokoneontutkittumitäovat
        herkkäerkki kirjoitti:

        Joopa joo. Nyt unohdat sen olennaisimman.
        Pedot niinkuin karhut ja sudet opetetaan siihen valmiiseen lounaspöytään kameroiden edessä. Ei tämä nykyinen susipopulaatioa osaa edes hirveä tappaa.
        Se hakee autotallista laatikkoon pakattua hevosenlihaa tai Höljäkästä kuvauspaikalta.
        Kumoapa tämä.

        Kyllä sudet osaavat hirvet saalistaa, toisin kuin nämä autotallista lihaa hakevat 14 kiloiset "sudet", joten "herkkäerkkikin" voisi raapaista korvallistaan ja miettiä, mitähän ne tämmöiset "sudet" mahtaakaan olla. Ei ainakaan mitään oikeita susia!


    • heitänajatuksen

      Tuota nyt ei voi kumota kukaan, että nuo haaskat tekee vain pelkkää vahinkoa elukoiden käytökseen? Joku tolkku tuossakin hommassa pitäisi olla, koska elukat tottuu ihmisen hajuun ja tietää missä ihmisiä, siellä ruokaa! Sitten tulee näitä pihakäyntejä, ja sitämyöten sotatila viherpiiperöiden kanssa, kun niiden mielestä kaikki pitäisi sallia mitä pihoihin tulee, ja kaatolupia ei missään nimessä!
      Tästähän tämä SRVA jupakkakin taitaa juurensa juontaa!

      • SusMyösSenKetjunHuipulla

        Eiköhän yksi sopankeittäjä ole LUKE, antamalla virheellistä tietoa susien määrästä, koska ei ole tilastoinut syntyviä pentuja mitenkään. Alkukeväällä tehtyihin arvioihin ei ole missään vaiheessa lisätty keväällä syntyneitä pentuja!!!

        Aikamoinen kömmähdys, sanoisin! Eipä sitten ole ihme, jos susia kirmaa jo kaupunkialueilla. Suden ja ihmisen kohtaamisten lisääntymiset laittaisin kyllä susikannan nopean kasvun ja hirvikannan romahtamisen syyksi, kuin haaskojen. Ihminen on mieltänyt itsensä joksikin muuksi kuin eläimeksi, vaikka kuitenkin suden näkövinkkelistä katsottuna olemme vain eläimiä muiden joukossa ja siten osaltamme myös sitä suden ravintoketjua.


      • kesytetäänLisää

        Tuostahan on tolkutettu jo kymmenisen vuotta. Haaskojen pito tulisi ehdottomasti kieltää koko maassa. Sieltä nuo ongelmat tulee.


      • Jokunappaakeppihevoseksi
        kesytetäänLisää kirjoitti:

        Tuostahan on tolkutettu jo kymmenisen vuotta. Haaskojen pito tulisi ehdottomasti kieltää koko maassa. Sieltä nuo ongelmat tulee.

        Miksi tuo susimäärien kasvu on niin vaikea joillekkin myöntää? Eihän tuossa ole mitään tolkkua! Haaskojen pidon tietenkin voisi lopettaa, mutta siihen loppuisi sitten se haaskojen ympärille rakennettu matkailubisnes.
        Susi kuitenkin pysyy edelleen sutena, lopetettin sitten haaskalta kuvaus, tai ei.

        Tällä hetkellä sudet ovat aiheuttamassa pelkoa jo neljänkymmenen kilometrin päässä Senaatitorilta, ei siihen mitään haaskoja ole tarvittu. Tosin savolainen Satu voi pitää suden levittäytymisen syynä sitä, että eduskuntaan on valittu liian haaskan näköisiä kansanedustajia. Riittäähän se jo keppihevoseksi sekin, paremman puutteessa!


      • OnkoVaikeaaTajuta

        Ai eikö. Jos pidät pienpetohaaskaa navetan takana vaikka kymmenen vuotta tappamatta niitä, niin ketut ja supikoirat syö kädestäsi.
        Ei suurpedot poikkea siitä mihinkään. Samalla tavoin niidenkin ihmispelko muokkautuu.


    • vieläkö-on-keppihevosia

      Kuhmo lähtee myös sopimuksen purkuun viranomaisten kanssa, ja muita paikkakuntia on tulossa lisää mukaan!
      Nyt alkaa viherpiipertjille kultaiset ajat, saavat laittaa petoluvut mielensä mukaan ja jäljitellä kolarielukoita sillointällöin keppihevosillaan!
      Miten paksussa lumessa keppihevosella pääsee?

      • OmaRiista1232

        Lapsellista nimittelyä, jota ei pidä luulla meidän kunnon metsästäjien harrastamaksi! Ne on huutelijat ja miehet erikseen.


      • Sieläonratsureimat

        Ei ne missään lumihangessa niiden keppihevostensa kanssa laukkaa, vaan lumettomia Helsingin katuja. Siellä on hyvä laukata ja rallattaa "Hei laukka ratsu reima..."


    • vieläkö-on-keppihevosia

      Kunnon metsästäjä ei yleensä vääristele tietoa mitä riista ja petomääriin tulee, mutta viherpiipertjiltä sekin onnistuu!
      En tarkoita kunnon metsästäjiä kirjoituksessani!
      Saa sitä huudellakkin jos siltä tuntuu,,kuten sinäkin!

      • Piiperrystäkerrakseen

        Piipertäjät piipertävät piiperövalheitaan, joita pikkupiiperöt pitävät piiperöntotena.


    • ville.veitsi

      Susiasiassa lehdet julkaisivat valeuutisen Ähtärin eläinpuistosta. Kuten luonnonsuojelijat ilmoittavat, susi ei ole maassamme hyökännyt ihmisen kimppuun sataan vuoteen.

      • wfijepwoejrgpozsejgpa

        Höpötystä!

        Totta kai se on hyökkäämistä, jos purraan kädet säpäleiksi niin, että ihmislapsi joutuu sairaalahoitoon ja leikkauksiin tapahtuneen vuoksi.

        Onneksi ei käynyt pahemmin.


    • heikotEväät

      Onhan se tapa tuokin Esan aloittaa kuntavaalikampanjansa.

    • kepakkoheppa

      Olisko keppihevosella pärjännyt paremmin?

    • KysytäänNäin

      Kuis olikaan se haaskanpito tuossa Lieksanjoki varressa rjölässä. Joka poliisintoimesta kiellettiin. Montako karhua tapettiin taajamaan sen takia. Olikos kaksi. Puhumattakaan niistä susista, jotka siellä kävi.
      Ja jatkoa.
      Montako haaskaa on vielä lähellä taajamaa. Märäjälahti,Kylänlahti, Jamali, Koriseva, Tainionvaara.
      Oliskohan syytä puhua asiaa.

    • haaskaaon

      Yksi haaska on keljänpurolla!

    • Kiprunkalle

      Joku Kiiskinen kertoi takaviikoina, hiihdelleensä myös kivivaarassa ym reissujen toteamus oli ettei sudenjälkiä ollut yhtään! Nyt ammattilainen Asko, on kuvannut jopa 9 suden jäljet ja vieläpä syödyn hirven! Parasta onkin kun ei nuo 2 Kiiskistä, enää kumpikaan osallistu julkisesti yhtään mihinkään, hirvi tai susikeskusteluun! Heidän päätelmänsä näyttää oleva luulottelua ja se on jo paha juttu!

      • Hiihtämäänvain

        Minkä tunnen hiihtäjä-Kiiskistä, niin hän ei valehtele luonto- eikä muissakaan asioissa. Hän esittelee vain omia luontohavaintojaan. Kettusen kuvat ja jutut lehdessä olivat taas hysterian lietsomista. Kuvankäsittelyllähän saa vaikka moninkertaiset suden jäljet kuvaan ja Lieksan lehti ne kyllä näyttävästi ne julkaisee.


    • Kyllä.Asko.Tietää

      Se tahtoo olla noitten viherpiipertäjien näkemys erilainen, kuin normaalijärkisen luonnossaliikkujan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe