666- mitä tarkoittaa?

fdgdgg

Mitä 666 tarkoittaa?


Raamattu vastaa
Raamatun viimeisen kirjan mukaan luku 666 on merestä nousevan seitsenpäisen ja kymmensarvisen pedon luku eli nimi (Ilmestys 13:1, 17, 18). Tuo peto edustaa maailmanlaajuista poliittista järjestelmää, joka hallitsee ”jokaista heimoa ja kansaa ja kieltä ja kansakuntaa” (Ilmestys 13:7). Nimi 666 osoittaa, miten perinpohjaisesti tämä poliittinen järjestelmä on epäonnistunut Jumalan silmissä. Kuinka niin?

Enemmän kuin pelkkä nimi. Jumalan antamilla nimillä on jokin merkitys. Esimerkiksi Abramille, jonka nimen merkitys on ’isä on korkea (korotettu)’, Jumala antoi nimen Abraham, joka merkitsee ’väkijoukon (paljouden) isää’ (1. Mooseksen kirja 17:5, alaviitteet). Jumala antoi pedolle nimen 666, koska se kuvaa pedolle ominaisia piirteitä.

Luku kuusi merkitsee epätäydellisyyttä. Raamatussa luvuilla on usein vertauskuvallinen merkitys. Luku seitsemän edustaa yleensä kokonaisuutta tai täydellisyyttä. Luku kuusi, joka on yksi vähemmän kuin seitsemän, voi tarkoittaa jotain, mikä on Jumalan silmissä epätäydellistä tai vaillinaista, ja se voidaan yhdistää Jumalan vihollisiin (1. Aikakirja 20:6; Daniel 3:1).

Kolmesti toistaminen korostuskeinona. Toisinaan Raamatussa korostetaan jotain mainitsemalla se kolme kertaa (Ilmestys 4:8; 8:13). Nimi 666 tähdentää siksi voimakkaasti sitä, että Jumala pitää ihmisten poliittisia järjestelmiä perin pohjin epäonnistuneina. Ne eivät ole onnistuneet saamaan aikaan pysyvää rauhaa ja turvallisuutta, jotka vain Jumalan valtakunta voi taata.

Pedon merkki

Raamatussa sanotaan, että ihmiset saavat ”pedon merkin”, koska he seuraavat petoa ”ihaillen” – jopa siinä määrin, että palvovat sitä (Ilmestys 13:3, 4; 16:2). He tekevät näin osoittamalla maalleen ja sen vertauskuville ja sotavoimille palvonnan kaltaista kunnioitusta. Eräässä uskontoja käsittelevässä teoksessa sanotaankin: ”Kansallismielisyydestä on tullut hallitseva uskonnon muoto nykymaailmassa.” (The Encyclopedia of Religion.) *

Millä tavoin joku saa pedon merkin oikeaan käteensä tai otsaansa? (Ilmestys 13:16.) Jumala sanoi Israelin kansalle sille antamistaan käskyistä: ”Teidän on – – sidottava ne tunnusmerkiksi käteenne, ja niiden on oltava otsanauhana silmienne välissä.” (5. Mooseksen kirja 11:18.) Israelilaisten ei ollut tarkoitus pitää käsissään tai otsallaan mitään kirjaimellista tunnusmerkkiä. Sen sijaan Jumalan sanat ohjaisivat kaikkia heidän toimiaan ja ajatuksiaan. Pedon merkkikään ei ole mikään kirjaimellinen merkki, kuten ihoon tatuoitu 666, vaan se on vertauskuvallisesti niillä, jotka ovat poliittisen järjestelmän ohjailtavissa. Ne, joilla pedon merkki on, asennoituvat Jumalaa vastaan. (Ilmestys 14:9, 10; 19:19–21.)
https://www.jw.org/fi/raamatun-opetukset/kysymyksiä/mitä-666-tarkoittaa/

84

3605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enkäytäfoliohattua
    • seonihmisenluku

      Vastaus alkuperäiseen viestiin: tarkoittaa, että se kuusikuusikuusi on ihmisen luku. Ihan niin kuin siellä sanotaan. Tosin 90-luvun Raamatun käännökseen lisättiin sana eräs. Joten siitä tulikin erään ihmisen luku. Mutta kyllä se alkuperäisenä oli ihan vain (jokaisen) ihmisen luku. Syytä olettaa, jos on pyhiä ihmisiä ilman alhaisia tunteita, niin heidän lukunsa on joku muu kuin tuo petomaisen ihmisen luku.

      • jovarhainenmaininta

        Luku kuusikuusikuusi mainitaan Raamatussa ensimmäisen kerran kuningas Salomonin kohdalla. Se kertoo kullan määrän, jonka kuningas Salomon keräsi verona.


      • kylläonkykyjä

        Sieltä VT:stä löytyy myös se “joka saa tulenkin laskeutumaan taivaasta maahan“ - josta Ilmestyskirjassa mainitaan.


      • tulipamieleeni

        Nythän mä vasta tajusin.

        Vuonna 2011 tein pienen kokeen ja laitoin kaikki Ilmestyskirjassa luetellut pedonpäät siinä järjestyksessä kuin ne esiteltiin numeroina googlehakuun ja katsoin, että mitä tulos näyttää.

        Tuli erään EKP:n, Euroopan keskuspankin, kokouspöytäkirja, ja silloin tajusin, että se petojen lukumäärä, joiden päässä oli kruunut vastasi maita, joilla vielä oli käytössä rahana kruunut, eikä euroja. Muuten löytö vastasi kokouksessa luetellut jäsenmaat täsmällisen tarkkana lukumääränä.

        Näin löysin - kadonneeksi ihmettelemäni - Suomen kultavarannon. Nimittäin Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen oli allekirjoittanut luvan myydä Suomen kansa kultaa, jota piti olla alunperin noin 49.ooo kiloa.

        No, muutama vuosi myöhemmin samainen henkilö antoi tiedon lehdistöön, että kulta on jälleen kasassa samana lukumääränä, ja jatkossa sitä valvotaan tarkemmin.

        Enpä aikaisemmin huomannut tuota yhteyttä kuningas Salomoniin ja kultaan, mutta ehkä ainakin tuo kohta profeetiasta on jo täyttynyt.


      • kultavarantotarkennus

        Täsmennän tähän vielä, että tuo Suomen kulta on siis vanhalta ajalta jäänyt, jolloin jokaisen maan keskuspankkien holveissa piti olla kultaa silloisen, liikkeelle lasketun valuutan/rahan suhteessa, ja sitä kutsuttiin valuuttavarannoksi. 70-luvulla valuutta vapautettiin tästä kultamääräyksestä, ja alkoi järjetön rahan vivutus, josta sitten tulikin ongelma, koska markkinoilla on jatkuvasti rahaa enemmän kuin sillä on mitään katetta.

        Kun jäsenmaat liittyivät euroon (Suomi tilivaluuttana vuonna 1999) oli jokaisen maan luovutettava EKP:lle 80 prosenttia tuosta valuuttavarannosta. Suomen kansan kullasta ei oltu puhuttu mitään enää vuosikymmeniin, ja niinpä oli pelkona, että se katoaa kaikessa hiljaisuudessa kenenkään kaipaamatta, kun tuli vielä tietoa, että koko EKP:kin lopetetaan, kun saadaan valmiiksi pankkiunioni. Kulta-asia ei liity vain Suomeen. Esimerkiksi pankkikriisinaikana selvisi, että niin Kreikalla kuin Portugalillakin on Saksan ohella Euroopan suurimmat kultavarannot. Oli myös uutinen, että Saksa kotiuttaa kultansa.

        “Suomen Pankilla on valuuttavarannossa noin 49 tonnia kultaa. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen kertoi Yle TV1:n Ykkösaamussa, että tulevaisuudessa useissa keskuspankeissa säilytettävää kultaa valvotaan tarkemmin.

        – Olemme päättäneet, että tulemme lähivuosina säännöllisesti tarkastamaan kultavarannot, Liikanen sanoi.“

        https://yle.fi/uutiset/3-7150727


        “Nyt se alkaa: Saksa kotiuttaa kultaansa maailmalta“

        https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001782841.html

        Alunperin tämä kaipaamani kulta-asia tuli unesta ja kultaisesta avaimesta, jonka Hitler unessa antoi minulle, että voisin vapauttaa hänen vankinaan pitämät ihmiset. Mikä sitten tuo kultaseikkailu tuossa uutisoinnissa on, en tiedä mihin se katosi välillä, miten se sitten palasikin jälleen, ja miksi nyt sitä valvotaan tarkemmin. Jotain hämärää siinä oli tapahtunut, se on selvä.


      • lothringeninristi

        Tuon kultaisen avaimen lukkoon laitettava kärki oli risti, jossa oli kaksi poikkipuuta. Wikin mukaan kyseessä oli Lothringenin risti, kun tutkin sitä. Avaimen se pää, jota pidetään kädessä oli häntäänsä syövä käärme, ouroboros - kertoi wikipedia myös. En tuotakaan ollut koskaan aikaisemmin nähnyt edes kuvissa - kuten en ristiäkään - mutta löytyi googlaamalla.

        Ja jatkossa selvisikin, että koko EU onkin eräiden eurooppalaisten yksityishenkilöiden (liittyy terästeollisuuden yhdentymiseen) perustaman maattoman puolueen jättimittava hanke, jonka käynnistäjä löytyy Itävallan keisarisuvusta (Pyhä roomalais-saksalainen keisarikunta) , ja jonka sukunimen toinen osa on Lothringen. Kyseinen henkilö on luennoinut usein myös Turun Yliopistolla, nyt jo edemennyt. Hänen nimensä oli Otto von Habsburg-Lothringen, ja hänen poikansa Karl Habsburg-Lothringen on nyt suvun päämies ja itävaltalainen poliitikko.

        Mutta miksi juuri Hitler, jäin ihmettelemään.

        Kyseinen terästeollisuus on juuri Lothringenin alueelta Ranskasta, joka on myös Jeanne de Arcin syntymäaluetta, ja niinpä kyseinen Lothringenin risti on hänen tunnuksensa. Alkuperäisenä olen nähnyt tuon tunnuksen myös Pyhän Catherinen kuvassa hänen kädessään. Catherine (suomeksi pyhä Katariina) kuoli vuonna 305 martyyrina väiteltyään Jeesuksen sanojen viisaudesta Rooman keisarin valitsemien valtakuntansa viisaimpien miesten kanssa, ja voitettuaan heidät (Catherine oli pitkälle opinnut matemaatikko ja filosofi) sekä hänet että viisaat väittelijät surmattiin.


      • pienimaailma

        Catherinen surmaamisessa tuli ongelmia - kerrotaan, että kun häntä yritettiin kiduttaa, niin kidutusvälineet hajosivat (tästä kidutuspyörän nimeksi on tullut Katariinan pyörä), ja kun häntä koitettiin Jeanne de Arcin tavoin polttaa roviolla, niin tuli ei tarttunut häneen. Myös Jeanne de Arc kertoi - kun katolinen kirkko oli tuominnut hänet noitana roviolle - että Catherine oli ilmestynyt hänelle vankityrmässä. Lopulta Catherine oli surmattava katkaisemalla kaula.

        Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta liittyy tietysti myös Rooman keisareihin ja Catherine (kuolinvuoden ja ajankohdan mukaan) liittyi nimenomaan keisari Konstantinuksen, jonka äiti oli pyhä Helena. Pyhä sen mukaan, että Helena olisi löytänyt Jeesuksen aidon ristin, josta kerrotaan palasen kulkeutuneen Suomeen vanhaan Hattulan Pyhän ristin kirkkoon. Hattulassa asuva suntio oli hän, joka näki ladon seinään heijastuneen äiti Mariaksi tulkitun kuvajaisen 7.8. 2011. Kuva löytyy googlaamalla, syystä tai toisesta se on poistettu lehdestä.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011080714171866_uu.shtml

        Kyseessä on täsmälleen sama hetki, kun itselleni tapahtui ihme toisella puolella Eurooppaa, ja jonka ihmeen seurauksena oivalsin, että miksi Jeesus jätti taivasten valtakunnan avaimet nimenomaan pyhälle Pietarilla, vaikka tiesi jo etukäteen Pietarin kieltävän hänet kolmasti ennen kuin kukkokaan on laulanut.


      • solinvictusjumala

        Keisari Konstantinuksen - oikeammin Konstantinus suuri - tunnus on punainen risti, jonka hän näki taivaalla Mulviuksen sillan taistelun aikana ja kuuli äänen joka sanoi, että tässä merkissä olet voittava. Kyseessä ei ollut kristinuskon risti, vaan kuolemaansa asti keisari Konstantinus palvoi Sol Invictusta. Hänen väitetään kuolinvuoteellaan kääntyneen kristinuskoon, mutta uskallanpa epäillä ko. tilannetta - joka tapauksessa tällä väitteellä Konstantinuksesta saatiin ensimmäinen kristitty keisari.

        “Pakanuutta ei vielä kielletty eikä kristinuskosta tehty valtionuskontoa. Keisari ei vielä tässä vaiheessa suosinut kristinuskoa ehdottomasti yli muiden, ja Sol Invictuksen kuvaa lyötiin yhä rahoihin.[4]“

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Konstantinus_Suuri

        Se mistä selviää, että Catherinen ja viisaiden miesten murhan takana olikin Konstantinus Suuri, eikä hänen edeltäjänsä, selviää toukokuun 305 tapahtumista, sekä nimeltä mainitun keisarinnan vierailusta Catherinen tyrmässä.


      • keisarillistatunnusta

        Tuo edellä mainittu Konstantinus Suuren punainen risti on Otto Habsburg-Lothringenin perustaman EU-suunnitelman tunnus, eli Pan-Eurooppaliikkeen, joka tänä päivänäkin tiettävästi kokoontuu Brysselin EU-rakennuksissa, ja jonka keskus on myös Suomessa Turun kauppakorkeakoulussa.

        http://www.paneuropa.org/~fi/historia.shtml

        Punaisen ristin ympärille on otettu tunnukseen lisäys, eli ne 12 tähteä ilmestyskirjan apokalyptisesta madonnanäystä, joka on myös EU-lipussa tunnuksena. Minusta valinta on ollut aina vähän erikoinen, kun ajatellaan kyseisen näyn ennustavan maailman tuhoa. Vai onko tekijöillään ollut meitä enemmän tietoa? Jos haluatte tietää, että miltä Sol Invictus-jumala näyttää, niin hänet on kuvattu Ranskan Yhdysvalloille lahjoittamaan vapaudenpatsaaseen.


      • meidänideologia

        Pan-Eurooppaliikkeen omalta historiansivuilta on luettavissa, että millä rodunjalostuksellisella agendalla Eurooppaa lähdettiin luomaan. Tämä löytyy siellä mainitun ideologiaisän, Richard Coudenhove-Kalergin, wikilinkistäkin:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi

        Perustajajäseniin liittyy myös Saksan sodan ajan valtiovarainministeri Konrad Adenauer, joka Israelin perustamisen - vuonna 1948 - jälkeen lähettii kansanmurhasta rahallista korvausta Israeliin vuonna 1952. Adenauer on myös edellä mainitun Lothringenin yhdistyneen terästeollisuuden maattoman puolueen perustajajäseniä, jolla tällä hetkellä on diktatuurivalta EU:ssa Lissabonin sopimuksen perusteella.

        On löytynyt asiakirja, jossa kerrotaan Euroopan Unionin perussunnitelmien tehdyn jo toisen maailmansodan ajan Saksassa, ja vain jokin aika sitten oli uutinen, että Saksa tulee rahoittamaan miljoonilla euroilla Adenauerin toimistoon liittyviä tutkimuksia, koska vielä sodankin jälkeen valtiohallintoon palkattiin 70-luvulle asti pääosin vain natseja.


      • väärennettyäoppia

        Ja mitä tulee apokalyptiseen madonnaan ja EU-tähtiin - meidän kristinuskomme on Sol Invictus-uskoa ja pakanuutta; Rooman keisari asetti Jeesuksen henkilönä nimeltä kristus Sol Invictuksen tilalle, jolloin saatiin kansa yhtenäiseksi yhdistämällä pakanuus ja kristinusko (kristinuskossa pakanallinen ihmisuhriajattelu ja okkultiset riitit verenjuonteineen ja ruumiin syönteineen sekä kaste ja ylösnousemus) jotka tulevat Baal-jumalalta ja mithralaisuudesta VT:stä, joka oli Rooman vallanaikana Sol Invictus-jumala -niminen.

        Vakuudeksi piispa Huovinen:

        “Yhteiskunnat ovat turmeltuneet, kun hallitsija on halunnut auringoksi. Antiikin keisarit pitivät itseään aurinkoina, joita kaikkien tuli palvoa ja kumartaa. Meidänkin naapurissamme piti valtaa Isä Aurinkoinen, tosin kaikkea muuta kuin aurinkoisella tavalla.

        Juhannuksen aurinkoa ihaillessa sopii muistaa, että Kristuskin on aurinko, Toinen Aurinko, erotukseksi maallisista auringoista. Pakanallisten hallitsijoiden nimelle annettiin uusi merkitys. Kristus on Voittamaton Aurinko, Sol Invictus.“

        http://www.helsinginhiippakunta.evl.fi/piispa/helsingin_hiippakunnan_piispat/eero_huovinen/puheenvuoroja/?x20117=1379280


        Teologian tohtori Tarkki:

        “Jos veristä sijaiskärsimystä korostava kristinusko tulisi markkinoille nyt, se todennäköisesti kiellettäisiin tai saisi ainakin K18-merkinnän. “

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kristinusko-2-0

        Jeesus itse tuomittiin harhaoppiseksi vuonna 309, kun keisari oli Catherinen väittelyn kautta saanut tietää Jeesuksen sanojen viisauden ja Jeesuksen alkuperäiset puheet ja opetukset määrättiin sen jälkeen hävitettäväksi. Nämä löytyivät sinetöidyistä saviruukkuista Egyptin autiomaasta vuonna 1945.

        Munkit eivät olleetkaan totelleet käskyä.


      • mielenkiintoinenlöytö

        Minusta on erittäin mielenkiintoista, että samana vuonna 1945 Mika Waltari, pappissuvun vesa, julkaisi kirjansa Sinuhe egyptiläinen. Mika Waltarihan on käsitellyt uskontoa useissa teoksissaan. Elämäkerrassaan hän kertoi tuosta mystisestä luomiprosessista, jossa egyptiläiset todella kummittelivat hänelle niin, ettei perheen koirakaan uskaltanut tulla hänen työhuoneeseensa.

        “Sinuhe egyptiläinen on suomalaisen kirjailijan Mika Waltarin kirjoittama historiallinen romaani, joka ilmestyi WSOY:n kustantamana vuonna 1945, ja josta tuli nopeasti kansainvälinen menestys. Romaania pidetään Waltarin pääteoksena. Sinuhe egyptiläinen on käännetty 40 kielelle, tuoreimpana marinkielinen käännös.“

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinuhe_egyptiläinen

        “Nag Hammadin kirjastoksi kutsutaan Egyptistä al-Qasrin kylästä läheltä Nag Hammadia joulukuussa 1945 tehtyä tekstilöytöä. Löydön muodostivat 13 nahkaan käärittyä papyruskirjaa, jotka oli haudattu sinetöidyissä ruukuissa. Löydön tekivät paikalliset maanviljelijät.“

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nag_Hammadin_kirjasto



        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinuhe_egyptiläinen


      • 333777999
        jovarhainenmaininta kirjoitti:

        Luku kuusikuusikuusi mainitaan Raamatussa ensimmäisen kerran kuningas Salomonin kohdalla. Se kertoo kullan määrän, jonka kuningas Salomon keräsi verona.

        Jep, Solomon — tuo vanha jutikka...


      • 333777999
        kultavarantotarkennus kirjoitti:

        Täsmennän tähän vielä, että tuo Suomen kulta on siis vanhalta ajalta jäänyt, jolloin jokaisen maan keskuspankkien holveissa piti olla kultaa silloisen, liikkeelle lasketun valuutan/rahan suhteessa, ja sitä kutsuttiin valuuttavarannoksi. 70-luvulla valuutta vapautettiin tästä kultamääräyksestä, ja alkoi järjetön rahan vivutus, josta sitten tulikin ongelma, koska markkinoilla on jatkuvasti rahaa enemmän kuin sillä on mitään katetta.

        Kun jäsenmaat liittyivät euroon (Suomi tilivaluuttana vuonna 1999) oli jokaisen maan luovutettava EKP:lle 80 prosenttia tuosta valuuttavarannosta. Suomen kansan kullasta ei oltu puhuttu mitään enää vuosikymmeniin, ja niinpä oli pelkona, että se katoaa kaikessa hiljaisuudessa kenenkään kaipaamatta, kun tuli vielä tietoa, että koko EKP:kin lopetetaan, kun saadaan valmiiksi pankkiunioni. Kulta-asia ei liity vain Suomeen. Esimerkiksi pankkikriisinaikana selvisi, että niin Kreikalla kuin Portugalillakin on Saksan ohella Euroopan suurimmat kultavarannot. Oli myös uutinen, että Saksa kotiuttaa kultansa.

        “Suomen Pankilla on valuuttavarannossa noin 49 tonnia kultaa. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen kertoi Yle TV1:n Ykkösaamussa, että tulevaisuudessa useissa keskuspankeissa säilytettävää kultaa valvotaan tarkemmin.

        – Olemme päättäneet, että tulemme lähivuosina säännöllisesti tarkastamaan kultavarannot, Liikanen sanoi.“

        https://yle.fi/uutiset/3-7150727


        “Nyt se alkaa: Saksa kotiuttaa kultaansa maailmalta“

        https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001782841.html

        Alunperin tämä kaipaamani kulta-asia tuli unesta ja kultaisesta avaimesta, jonka Hitler unessa antoi minulle, että voisin vapauttaa hänen vankinaan pitämät ihmiset. Mikä sitten tuo kultaseikkailu tuossa uutisoinnissa on, en tiedä mihin se katosi välillä, miten se sitten palasikin jälleen, ja miksi nyt sitä valvotaan tarkemmin. Jotain hämärää siinä oli tapahtunut, se on selvä.

        Lääk.tiet. lis. Vesa-Ilkka Laurio, suuri suomalainen revisionisti:

        "Raha- ja pankkijärjestelmämme itsessään pakottaa jatkuvaan lisälainan ottamiseen. Rahajärjestelmämme on velkarahajärjestelmä, jossa raha tulee kiertoon vain pankeista velkaa (eli ”rahaa”) ottamalla. Lainattavat rahansa pankit luovat tyhjästä, pelkkänä kirjanpitotoimena. Koska korkoihin ei erikseen luoda rahaa, syntyy tilanne, jossa yhteiskuntaan virtaa koko ajan velkaa eli rahaa niin paljon kuin sitä pankeista otetaan lainaksi mutta takaisin on samalla koko ajan maksettavaa tuo lainaksi otettava määrä korko, siis enemmän kuin rahaa on olemassakaan. Siksi yhteiskuntaan on syntynyt jatkuva lisälainaamisen pakko entisistä veloista selviämiseksi. Siksi elämme jatkuvassa velanottopakossa (yhteiskunta pysähtyy ja tuhoutuu, jos velanotto lopetetaan ja raha loppuu kaikkialta), velkakierteessä, velkavankeudessa ja nyt jo täydessä orjuudessa muutenkin.

        Velkarahajärjestelmän käyttöön ottaminen merkitsee siis maan ja kansan joutumista pankkiirien täydelliseen orjuuteen. Siitä pääsee irti vain luopumalla kyseisestä järjestelmästä ja luomalla oma terve raha järjestelmä, joka ei perustu velkaan vaan työhön.

        Pankkiirien orjuuteen Suomen kansa joutui jo v. 1863 Suomen suurruhtinaskunta-aikana, kun J. V. Snellman, Fabian Langenskiöld (senaatin finanssitoimikunnan päällikkö; Snellman seurasi häntä kesällä 1863), pankkiirien yksityinen luottolaitos Suomen Hypoteekkiyhdistys ja (takaajana) itse Suomen Suurrruhtiaskunta, siis valtio, perustivat (keisarin luvalla) maahan itsenäisen rahan, jonka alkupääoma (3 miljoonaa Preussin taalaria eli n. 9 miljoonaa silloista markkaa; suuri summa silloin, noin 9% BKT:sta) otettiin lainaksi yksityiseltä Rothschildien (juutalaisia) pankkilaitokselta (johon yhteyksiä oli luonut Snellman Saksan-vuosinaan 1840-luvun alussa ja joita yhteyksiä hän piti koko ajan yllä). Tämä Suomen juutalaisorjuuteen sitova velkarahajärjestelmä otettiin käyttöön v. 1865. Markka (silloinen ”hopeamarkka”) alistettiin Suomen Pankille, ja Suomi tuli rahataloudellisesti riippumattomaksi Venäjästä. Rothschildien hopeamarkka julistettiin ainoaksi lailliseksi maksuvälineeksi Suomessa (näin Suomi sidottiin orjuuteen).

        Jotta koko ajan kasvavat velanhoitokulut saataisiin orjuuttajille maksettua, Suomi keräsi tullituloja ja otti pian käyttöön myös erilaisia tuloveron esiasteita (esim. ”suostuntavero”; pysyvä tulo- ja omaisuusverolaki astui voimaan v. 1921). Vuosina 1860-1890 BKT kasvoi 2,2% vuodessa, ja valtionvelan suuruus oli tuona aikana luokkaa 9-15% BKT:sta, joten velan määrä kasvoi koko ajan (kuten velkarahajärjestelmässä väkisin käy). Pankkien ja muiden rahoituslaitosten luottovoluumi oli v. 1860 11 miljoonaa markkaa ja v. 1913 jo 1,6 miljardia markkaa (netistä kaivamieni tietojen mukaan). Suomen raha on siis vuodesta 1863 lähtien ollut osa juutalaista väkisin velkaannuttavaa, orjuuttavaa ja tuhoavaa velkarahajärjestelmää. Suomi on 153 vuotta ollut juutalaisten absoluuttinen orja. Joka kontrolloi velkaa (”rahaa”), kontrolloi kaikkea (jopa ohi lakien).

        Jos jatkuvasta velanotosta luovutaan, raha loppuu yhteiskunnasta ja kaikki tuhoutuu. Jatkuva lisälainan ottaminen on järjestelmässämme pakko (järjestelmästä itsestään johtuen)."


      • 333777999
        meidänideologia kirjoitti:

        Pan-Eurooppaliikkeen omalta historiansivuilta on luettavissa, että millä rodunjalostuksellisella agendalla Eurooppaa lähdettiin luomaan. Tämä löytyy siellä mainitun ideologiaisän, Richard Coudenhove-Kalergin, wikilinkistäkin:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi

        Perustajajäseniin liittyy myös Saksan sodan ajan valtiovarainministeri Konrad Adenauer, joka Israelin perustamisen - vuonna 1948 - jälkeen lähettii kansanmurhasta rahallista korvausta Israeliin vuonna 1952. Adenauer on myös edellä mainitun Lothringenin yhdistyneen terästeollisuuden maattoman puolueen perustajajäseniä, jolla tällä hetkellä on diktatuurivalta EU:ssa Lissabonin sopimuksen perusteella.

        On löytynyt asiakirja, jossa kerrotaan Euroopan Unionin perussunnitelmien tehdyn jo toisen maailmansodan ajan Saksassa, ja vain jokin aika sitten oli uutinen, että Saksa tulee rahoittamaan miljoonilla euroilla Adenauerin toimistoon liittyviä tutkimuksia, koska vielä sodankin jälkeen valtiohallintoon palkattiin 70-luvulle asti pääosin vain natseja.

        Tarkoitat "kansallissosialisti". Älä käytä juutalaista termiä "natsi".

        Maaton puolue... Israelhan on maaton maa, jonka perustaminen kielletään Raamatussakin. Jeesus sanoo juutalaisten tulevan hänen yhteyteensä vielä kerran.


      • 333777999
        väärennettyäoppia kirjoitti:

        Ja mitä tulee apokalyptiseen madonnaan ja EU-tähtiin - meidän kristinuskomme on Sol Invictus-uskoa ja pakanuutta; Rooman keisari asetti Jeesuksen henkilönä nimeltä kristus Sol Invictuksen tilalle, jolloin saatiin kansa yhtenäiseksi yhdistämällä pakanuus ja kristinusko (kristinuskossa pakanallinen ihmisuhriajattelu ja okkultiset riitit verenjuonteineen ja ruumiin syönteineen sekä kaste ja ylösnousemus) jotka tulevat Baal-jumalalta ja mithralaisuudesta VT:stä, joka oli Rooman vallanaikana Sol Invictus-jumala -niminen.

        Vakuudeksi piispa Huovinen:

        “Yhteiskunnat ovat turmeltuneet, kun hallitsija on halunnut auringoksi. Antiikin keisarit pitivät itseään aurinkoina, joita kaikkien tuli palvoa ja kumartaa. Meidänkin naapurissamme piti valtaa Isä Aurinkoinen, tosin kaikkea muuta kuin aurinkoisella tavalla.

        Juhannuksen aurinkoa ihaillessa sopii muistaa, että Kristuskin on aurinko, Toinen Aurinko, erotukseksi maallisista auringoista. Pakanallisten hallitsijoiden nimelle annettiin uusi merkitys. Kristus on Voittamaton Aurinko, Sol Invictus.“

        http://www.helsinginhiippakunta.evl.fi/piispa/helsingin_hiippakunnan_piispat/eero_huovinen/puheenvuoroja/?x20117=1379280


        Teologian tohtori Tarkki:

        “Jos veristä sijaiskärsimystä korostava kristinusko tulisi markkinoille nyt, se todennäköisesti kiellettäisiin tai saisi ainakin K18-merkinnän. “

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kristinusko-2-0

        Jeesus itse tuomittiin harhaoppiseksi vuonna 309, kun keisari oli Catherinen väittelyn kautta saanut tietää Jeesuksen sanojen viisauden ja Jeesuksen alkuperäiset puheet ja opetukset määrättiin sen jälkeen hävitettäväksi. Nämä löytyivät sinetöidyistä saviruukkuista Egyptin autiomaasta vuonna 1945.

        Munkit eivät olleetkaan totelleet käskyä.

        Transsubstantiaatio on harhaoppia, hyvä ihminen. Lue evankeliumi eli UT:n neljä ensimmäistä kirjaa, niin ymmärät kupletin juonen. Jeesus=Herra. Kaikki muu on turhaa. Meidän kirkot (ort., kat. ja myös ev.lut.) ovat kaikki läpimätiä rahalaitoksia.


    • 1234567---

      Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi.
      Pedon muuttama lepopäivä on ollut pedonmerkkinä siitä alkaen kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki, eli alusta asti. Tuomioiden julistaminen on eri asia kuin merkin aikaansaaminen paavin toimesta keskiajoista lähtien, mutta merkki säilyy muuttumattomana ajan loppuun saakka.

      v.364 jKr. Katolisessa Laodikean konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.

      Jumalan merkki on sapatti.

      • pyhäsapatti

        No, entä noitasapatti?

        Vasta 100 vuotta uskonpuhdistuksen jälkeen vietettiin kunnon noitakäräjät Ahvenanmaalla - vuonna 1666 - mistä ne vasta levisivät koko Euroopan laajuisiksi - eikä tuolla ollut mitään tekemistä katolisen kirkon kanssa. Suomalaispastori oli käynyt noitaopissa Saksassa.

        Tuomiot tosin luki oikeuslaitos, eikä kirkko.

        Kirkolla on ollut hyvinkin läheinen suhde näihin okkultisiin menoihin aina. Koko Raamatun tulkintakin perustuu Tuomas Akvinolaiseen, jonka alkemistikirjoitus on löytynyt Baijerilaisesta luostarista Saksasta, mutta kirkko itse on kyllä tuominnut alkemian saatananpalvonnaksi.

        Baijerilaista miesluostaria johti pyhä Valburg, englantilaisnainen, josta Vappu on saanut nimensä, ja jos katsotte Vapun historiaa, niin voitte havaita, että miten eläimellistä menoa Vappuna on Euroopassa ollut. Vappuna lentelivät myös noidat Kyöpelivuorelle.

        ”Saksassa vappuyö tunnetaan noitien ja taikuuden yönä.[8] Käsitys noitien lentämisestä sapattiinsa valpurinyönä (saks. Walpurgisnacht) on arveltu olevan perua yleisestä pakanallisten juhlien leimaamisesta paholaisen teoiksi.[9] Nykyisin Beltanea juhlivat toukokuun ensimmäisenä päivänä uuspakanat, kuten wiccat. Beltanen aikana elävien ja kuolleiden maailman välisen rajan ajateltiin olevan ohuimmillaan. Sapatti oli myös tärkeä hedelmällisyysjuhla.[10]”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vappu

        Miten pyhä Valburg onkin tullut antaneeksi tällaiselle juhlalle nimensä?!


      • sietäämiettiähistoriaa

        Jumalan merkki on sapatti - todetaan edellä. Kyllä varmasti onkin VT:n Baal-jumalan, joka vaati Aabrahamiakin uhraamaan oman poikansa, johon tuo koko verinen ihmisuhri- ja kärsimysluterilaisuuskin perustuu. Jeesuksen Isä Jumala on sitten eri Jumala.

        Tuollaiset noitaroviomenot ja tulella ihmisten tappaminen ei todellakaan ole mitään pyhää touhua.


      • LakiV

        Oletteko unohtaneet lukea Adventistit KOKO Raamattunne? Eikö ainakin yksi apostoleista sanonut, että saa pyhitää minkä hyvänsä päivän, sapatti- tai paastopäiväksi? "Joku pitää pyhänä eri päivän kuin toinen, ja eräs syö vain kasviksia, se kaikki on silti hyvää, kunhan tehdään vain Jumalaamme kiittäen." tms.
        "Ei ihminen ole sapattia varten, vaan sapatti ihmistä varten". Jeesushan jopa paransi ihmisen sapattina, ja farisiat tms. kirjansa oppineet, koska eivät kyenneet samaan, varsinkaan parantamaan ketään, paheksuivat moista. Pahoin pelkään, että adventismin perustaminen erilliseksi lahkoksi, vain sapatin kunnioittamiseksi oli melko turhaa, koska ei lepopäivää silloin tarvitse, kun ei olla tehty rasittavaa työtä, tai olla yksinkertaisesti väsyneitä viikon aherruksen jäljiltä?! JUMALA OLI VÄSYNYT, kun julisti seitsemämmen päivän sapatiksi... Jos te ette ole, mikä on todennäköistä, älkää pitäkö turhia sapattejanne, älkääkä ruvetko mokomaa minään "Pedon merkkinä pitämään", eikö pedot varsinkin laiskottelisi vaikka joka päivä, jos niiden annettaisiin?
        Ihmsikunnalla silti tosiaankin ALKAA sapttivuosituhat, siitäkin syystä, että koneemme tekevät niin paljon vaikeimmista töistä, virallisestihan on kohta mennyt 6000 vuosi Aadamin ja Eevan lankeamisesta Paratiisistaan tänne maan päälle takas., ja alkaa 6000-7000 vuosituhat, jolloin SAATANA ON SIDOTTUNA, ja JUMALAKIN LEPÄÄ, JA IHMISKUNTA silti sen päätteeksi nurisee, ja SEURAAVAN viikon aluksi ja edellisen lopuksi, Saatana pääsetään pakoon? Tällöin silti alkaa kohta Hellvetti ja maa on 7000 vuotta levossa, kaikista pitämättömistä sapateista, ja muusta liian rankasta atomin päivittämisestä, ja auringollakin on helpompaa, kuin ei tarvitse enää maaplaneetan päällä päivittää atomaarisesti niin monen vehkeen kaoottista liikettä... Onko maailmanloppu, tai vain tämän nykyisen luomissyklin LOPPU, vain 1000 vuoden päässä, tai siis vain ihmisten syntitoimien päätös, ja vanhurskaiden aika alkanee? Tiedehän ei lupaa edes oman aurinkomme kosahtavan ehkä miljardiinkaan vuoteen, ja se uskomus on hyvä, vaikkemme sitä voikaan todistaa, tietenkään...


      • 1234567---
        LakiV kirjoitti:

        Oletteko unohtaneet lukea Adventistit KOKO Raamattunne? Eikö ainakin yksi apostoleista sanonut, että saa pyhitää minkä hyvänsä päivän, sapatti- tai paastopäiväksi? "Joku pitää pyhänä eri päivän kuin toinen, ja eräs syö vain kasviksia, se kaikki on silti hyvää, kunhan tehdään vain Jumalaamme kiittäen." tms.
        "Ei ihminen ole sapattia varten, vaan sapatti ihmistä varten". Jeesushan jopa paransi ihmisen sapattina, ja farisiat tms. kirjansa oppineet, koska eivät kyenneet samaan, varsinkaan parantamaan ketään, paheksuivat moista. Pahoin pelkään, että adventismin perustaminen erilliseksi lahkoksi, vain sapatin kunnioittamiseksi oli melko turhaa, koska ei lepopäivää silloin tarvitse, kun ei olla tehty rasittavaa työtä, tai olla yksinkertaisesti väsyneitä viikon aherruksen jäljiltä?! JUMALA OLI VÄSYNYT, kun julisti seitsemämmen päivän sapatiksi... Jos te ette ole, mikä on todennäköistä, älkää pitäkö turhia sapattejanne, älkääkä ruvetko mokomaa minään "Pedon merkkinä pitämään", eikö pedot varsinkin laiskottelisi vaikka joka päivä, jos niiden annettaisiin?
        Ihmsikunnalla silti tosiaankin ALKAA sapttivuosituhat, siitäkin syystä, että koneemme tekevät niin paljon vaikeimmista töistä, virallisestihan on kohta mennyt 6000 vuosi Aadamin ja Eevan lankeamisesta Paratiisistaan tänne maan päälle takas., ja alkaa 6000-7000 vuosituhat, jolloin SAATANA ON SIDOTTUNA, ja JUMALAKIN LEPÄÄ, JA IHMISKUNTA silti sen päätteeksi nurisee, ja SEURAAVAN viikon aluksi ja edellisen lopuksi, Saatana pääsetään pakoon? Tällöin silti alkaa kohta Hellvetti ja maa on 7000 vuotta levossa, kaikista pitämättömistä sapateista, ja muusta liian rankasta atomin päivittämisestä, ja auringollakin on helpompaa, kuin ei tarvitse enää maaplaneetan päällä päivittää atomaarisesti niin monen vehkeen kaoottista liikettä... Onko maailmanloppu, tai vain tämän nykyisen luomissyklin LOPPU, vain 1000 vuoden päässä, tai siis vain ihmisten syntitoimien päätös, ja vanhurskaiden aika alkanee? Tiedehän ei lupaa edes oman aurinkomme kosahtavan ehkä miljardiinkaan vuoteen, ja se uskomus on hyvä, vaikkemme sitä voikaan todistaa, tietenkään...

        >>> Eikö yksi apostoleista sanonut, että saa pyhittää minkä hyvänsä päivän <<<<<

        Adventistit uskovat mitä Jumala on kirjoittanut omalla sormellaan kivitauluun: MUISTA ! Siis muista pitää Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Jumala on kaikkien ihmisten yläpuolella.

        Jumalan sanaa: En minä liittoani riko, enkä muuta sitä, mikä on minun huuliltani lähtenyt.

        Jumalan sanaa: Jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu sanoo HERRA. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Tulee aika, että minä kokoan KAIKKI KANSAT JA KIELET ja he tulevat ja näkevät minun kunniani.

        Sapatti on Jumalan merkki.


      • Anonyymi

        Jos sunnuntain lepopäivänä viettäminen on pedon merkki, niin kuinka se on hankaloittanut sinun 1234567--- ostamistasi ja myymistäsi? Raamattu sanoo ettei voi ostaa eikä myydä, jos ei ota pedon merkkiä, kun se järjestelmä tulee.


    • Kirjakääröt

      Jaak.4:14 Biblia (1776). Jotka ette tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Sillä mikä on teidän elämänne? Se on löyhkä, joka vähäksi (hetkeksi) näkyy, mutta sitte katoo.

    • niinseaikamenee

      Vuonna 1666 aloitti Ahvenanmaa mittavat noitakäräjät ja vuonna 1999 suomi liittyi tilivaluuttana euroon. Luku 666 tuli esille myös Ulvilan tutkimuksissa, myöhemin väitteillä jopa saatananpalvonnasta, ja Jukka S. Lahti oli perustanut firmansa Julius 1999.

      • numerotvähissä

        Kuukautta myöhemmin, kun Suomessa oli ensimmäinen EU-huippukokous vuonna 2006 murhattiin Jukka Lahti, ja vuonna 1999 nuori tyttö, Raisa Räisänen, katosi EU-huippukokouksen aikana.


      • Anonyymi
        numerotvähissä kirjoitti:

        Kuukautta myöhemmin, kun Suomessa oli ensimmäinen EU-huippukokous vuonna 2006 murhattiin Jukka Lahti, ja vuonna 1999 nuori tyttö, Raisa Räisänen, katosi EU-huippukokouksen aikana.

        Uhreja paholaiselle, vai mistä kyse?


    • Wikipediasta

      Jo 1500-luvulla muuan Lutherin kannattaja kiinnitti huomiota siihen, että kun nimityksessä vicarivs filii dei lasketaan yhteen niiden kirjainten lukuarvot (V=5, I=1, C=100, D=500, L=50), jotka ovat samalla roomalaisia numeroita, saadaan summaksi (5 1 100 1 5 1 50 1 1 500 1) = 666, pedon luku,[2] joka Ilmestyskirjassa on antikristuksen tunnus.[3] Tätä pidettiin todisteena siitä, että paavi on Antikristus. Nykyäänkin tällaisia väitteitä esitetään varsinkin seitsemännen päivän adventistien keskuudessa.[1]

      Ainakin Paavit Leo IX ja Paavali VI ovat käyttäneet virallisissa asiakirjoissa arvonimeä Vicarius filii dei.[4]Arvonimi on nähty paavin kruunussa vuonna 1845 Gregorius XVI:n aikana, mutta sen jälkeen paavit ovat poistaneet arvonimen kruunusta, eikä kruunuja ole tallella aiemmalta ajalta.[5] Vicarius filii dei on muunnos arvonimestä Vicarius Christi ("Kristuksen sijainen"), joka on virallinen paavin arvonimi. "Anti-" sanassa Antikristus tarkoittaa "olla jonkun sijasta" tai "jotakuta vastaan". Paavin arvonimellä Vicarius Christi on sama merkitys kuin antikristuksella, kun se käännetään vaihtoehtoisessa merkityksessä "Kristuksen sijainen".

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vicarius_filii_dei

      • filade

        Viimeinen Antikristus on kuningas (Dan.11:36, 45).

        666 numeroarvon saa myös Ellen Whitestä, mutta vihanajan Antikristuksen numeroarvo paljastuu seurakunnan ylöstempauksen jälkeen.
        Antikristuksen valtakunnan symbolista tulee pedon merkki. Joilta nämä tunnukset puuttuvat valtakunnan alueella, oikeasta kädestä tai otsasta ei voi ostaa eikä myydä (Ilm.13:14-18).
        Merkin ottajat joutuvat kadotuksen iankaikkiseen vaivaan, ja vihanajan (Dan. 8:19, 11:36, 1Tess.1:10).
        Seurakunta ei siis tule kokemaan antikristuksen numerolukua, eikä pedon merkkiä (miekan jäljiltä toipuvan Kreikanmaailmanvallan logoa).


      • sdfsd
        filade kirjoitti:

        Viimeinen Antikristus on kuningas (Dan.11:36, 45).

        666 numeroarvon saa myös Ellen Whitestä, mutta vihanajan Antikristuksen numeroarvo paljastuu seurakunnan ylöstempauksen jälkeen.
        Antikristuksen valtakunnan symbolista tulee pedon merkki. Joilta nämä tunnukset puuttuvat valtakunnan alueella, oikeasta kädestä tai otsasta ei voi ostaa eikä myydä (Ilm.13:14-18).
        Merkin ottajat joutuvat kadotuksen iankaikkiseen vaivaan, ja vihanajan (Dan. 8:19, 11:36, 1Tess.1:10).
        Seurakunta ei siis tule kokemaan antikristuksen numerolukua, eikä pedon merkkiä (miekan jäljiltä toipuvan Kreikanmaailmanvallan logoa).

        Paavi on jo nyt Vatikaanin valtion kuningas. Paavista tulee maallinen hallitsija laajemminkin.


      • Hihukki

        EI tuu. Höh, tietenkään ei. Paavin valta vähenee kaiken aikaa, nykyään Paavia ei uskota edes aborttiasiassa, ja kristinusko on nykyään enemmistölle europpaa ihan yx hailee, samoin kuin Suomalaisille luterilaisuus nykyään. Ja sepä ei ollutkaan kristinuskoa, koska kristinuskoa EI TEHTY insitituutiksi, Jeesuksen toimesta lainkaan, vain "uskovien ystävysuhteita syventävä liittoutuma, perhekokoontumisia tms."; jolla ei ollut Jeesukselta pienintäkään lupaa järjestäytyä "toiseksi valtiovallaksi", tai muuksikaan maalliseksi organisaatioksi, vaan olemaan vain uskontoaan levittävä organisaatio, ihan ihmisten omien kykyjen ja kutsumusten mukaisesti. Ei nykyään yksikään insitituuksi järjestäytynyt kirkko, ole oikeaa kristillisyyttä, tätä mieltä mää oon. Koska koko ajanhan me kuulemme vaikka ja mistä piispojen ja pastorienkin väärinkäytöksistä, varsinkin katolisten historiassa, mutta siinäkään ei ole kyse tietenkään vielä siitä, etteivät olisi silti kristittyjä, mutta ei synninpäästöä tule saada miltään "papiltakaan" vaan tarkasti ja oikeasti siltä henkilöltä, jota vastaan rikkoivat...ANTEEKSIPYYNTÖ ei kaikille riitä, jos oli aiheutettu vammoja, taloudellisia ongelmia tai suorastaan kuolemia, vaan tällöin on kaikki kyettävä korvaamaankin. Anteeksipyyntö soveltuu ja riittää vain pienissä psykologisissa ongelmissa, missä jotakuta pikkasen herjattiin ja kiusattiin... Jeesuksen kuolema oli pohjimmiltaan vain siitä syystä, että saisimme HENKENSÄ itseemme, kaikki Jeesuksen gurumaiset sanat jms. Ei synnintekijät pelastu jos eivät käänny synneistään, vaikka nussisivat Jeesustaan kuinka homoina hyvänsä.


      • LAkiV

        Millä hyvänsä laskennallisella muuttujamäärittelyllä, saataisiin kenen hyvänsä nimestä laskettua 666. Nuo sattui olemaan jollakin vanhalla Roomalaisella tavalla laskettuna 666, mutta hölmöä noissa laskelmissa on se, että noista KATOSI osa nimen informaatiota! Yhtä hyvinhän joku laskematta jäänyt merkkikin saattoi olla suorastaan koko homman päinvastoin kääntävä merkitys tms. A = 111, K = 2, I = 3 ja höps: A*K*I = 666, omakin nimeni olisi "Pedon luku", ja yhtä helppoa olisi se laskea sunkin nimestä. TOSIN leuhkitaanpa nyt, että eräällä pankkinumeroinnilla A, K olisi jotakin 6 ja 66 tms... mutta ei siinä ole muutakuin muuttujien vakioittamisesta kysymys, eli millä numerolla muuttujakirjainta nyt sitten haluaakaan merkitä.

        JOS aakkoset katsoo järjestyksessä, niin triviaalein ja informaatiota kadottamattomin tapa olisi laskea A = 1, B = 2 jne. Ö = 29. Ja TÄLLÖIN V = 22*29^1 = 638 JA Ä = 28*29^0 = 28 ja nyt koko 666 on vain tavu VÄ, mitä armeijassa hoettiin paljonkin, VÄBÄÄ, saimme kokea yhtenään mm. Gonien toimesta, ja tuohan viittaisi jopa omaan VÄINÖÖMME?! Pitäisikö VÄINÖÖ palvoa kohta Ilmestyskirjan 666-petona? Samapa tuo, pystyt laskemaan sen myös omastakin nimestäsi, JOS haluat...


      • dfgd
        LAkiV kirjoitti:

        Millä hyvänsä laskennallisella muuttujamäärittelyllä, saataisiin kenen hyvänsä nimestä laskettua 666. Nuo sattui olemaan jollakin vanhalla Roomalaisella tavalla laskettuna 666, mutta hölmöä noissa laskelmissa on se, että noista KATOSI osa nimen informaatiota! Yhtä hyvinhän joku laskematta jäänyt merkkikin saattoi olla suorastaan koko homman päinvastoin kääntävä merkitys tms. A = 111, K = 2, I = 3 ja höps: A*K*I = 666, omakin nimeni olisi "Pedon luku", ja yhtä helppoa olisi se laskea sunkin nimestä. TOSIN leuhkitaanpa nyt, että eräällä pankkinumeroinnilla A, K olisi jotakin 6 ja 66 tms... mutta ei siinä ole muutakuin muuttujien vakioittamisesta kysymys, eli millä numerolla muuttujakirjainta nyt sitten haluaakaan merkitä.

        JOS aakkoset katsoo järjestyksessä, niin triviaalein ja informaatiota kadottamattomin tapa olisi laskea A = 1, B = 2 jne. Ö = 29. Ja TÄLLÖIN V = 22*29^1 = 638 JA Ä = 28*29^0 = 28 ja nyt koko 666 on vain tavu VÄ, mitä armeijassa hoettiin paljonkin, VÄBÄÄ, saimme kokea yhtenään mm. Gonien toimesta, ja tuohan viittaisi jopa omaan VÄINÖÖMME?! Pitäisikö VÄINÖÖ palvoa kohta Ilmestyskirjan 666-petona? Samapa tuo, pystyt laskemaan sen myös omastakin nimestäsi, JOS haluat...

        Paavin nimestä laskettu luku perustuu vakiintuneeseen gematriaan. Sinä laadit omasta päästäsi laskentakaavoja, joita ei käytetä gematrisessa perinteessä.


      • fghd
        filade kirjoitti:

        Viimeinen Antikristus on kuningas (Dan.11:36, 45).

        666 numeroarvon saa myös Ellen Whitestä, mutta vihanajan Antikristuksen numeroarvo paljastuu seurakunnan ylöstempauksen jälkeen.
        Antikristuksen valtakunnan symbolista tulee pedon merkki. Joilta nämä tunnukset puuttuvat valtakunnan alueella, oikeasta kädestä tai otsasta ei voi ostaa eikä myydä (Ilm.13:14-18).
        Merkin ottajat joutuvat kadotuksen iankaikkiseen vaivaan, ja vihanajan (Dan. 8:19, 11:36, 1Tess.1:10).
        Seurakunta ei siis tule kokemaan antikristuksen numerolukua, eikä pedon merkkiä (miekan jäljiltä toipuvan Kreikanmaailmanvallan logoa).

        Ellen Whitesta laskettu luku 666 ei perustu käsittääkseni mihinkään vakiintuneeseen gematriseen perinteeseen. Paavin arvonimestä saatu luku sen sijaan perustuu.

        Olen aivan varma, että antikristus on paljastunut ja se on paavi.


      • LakiV

        Niin, varsinkin Mormoonien kirja, puhui Porttouskonnosta, joka olisi mieluummin Saatanaan, kuin Jumalaan liittymässä ja liittynyt, ja moni nykyjan protestantti ajattelee sen olevan juurikin muinainen Katolinen Kirkko. Paavi on yksilö ammatissaan, siinä missä muutkin ihmiset, ei ketään voi tai saa harjoittamansa ammatin takia syyttää antikristukseksi. Jos tietäisit antikristusennustuksia, niin Antikristus tulee olemaan vielä toiseksi tuntemattoman ammattikunnan edustaja, jossa hän saa suurta suosiota, mutta hänellä tulee olemaan monia merkkejä suuresta haureudesta, esim. "spitaalia käsissään ja jopa otsassaan"; jotka olisivat silti parantuneet, ja hyvin synkeät kulmakarvat, ja siksi hänen ystävänsä pilailisivat häntä jopa ihmissudeksi tms. mutta erityisesti hänen vihansa ja Jeesuksen Kristuksen kunniaa ja valtaa vastaan ja Häntä seuraavia kohtaan olisi hänen ensisijainen antikristustunnusmerkkinsä. Nykyinen Paavi EI OLE käsittääkseni erityisesti Kristusta ja opetustaan vastaan, vaan vain korkea-arvoisin piispa kyseisessä puljussa, nimeltä Katolinen Kirkko. Se teki, monta antikristillistä tekoa, puolustaessaan valtaansa ja rahavarojaan, ja jopa uskovaiset jesuiitoista joutuivat noudattamaan Jeesuksen käskyjä, eli leikata jopa käsiään pois, jotteivat joutuisi murhaamaan omaa kansaansa, kun inkvisiitiota käytettiin. Se etupäässä noitien ja tiedemiesten vaino todella oli Saatanan aikaansaama lankeemus katolisessa kirkossa. Nykyinen paavi taitaa olla opetuksiltaan ihan normaali pastori, vaikkakin hieman raha-rikkaampi ja kuuluisampi kuin he...


      • LakiV
        fghd kirjoitti:

        Ellen Whitesta laskettu luku 666 ei perustu käsittääkseni mihinkään vakiintuneeseen gematriseen perinteeseen. Paavin arvonimestä saatu luku sen sijaan perustuu.

        Olen aivan varma, että antikristus on paljastunut ja se on paavi.

        "Omasta päästäsi laskin pedon lukuja"? Ei, vaan aivan tavallista matikantunneilla opetettua muuttuja/vakiomäärittelyä käyttäen...


      • fhfg
        LakiV kirjoitti:

        "Omasta päästäsi laskin pedon lukuja"? Ei, vaan aivan tavallista matikantunneilla opetettua muuttuja/vakiomäärittelyä käyttäen...

        Laskentakaava ei ole käytössä gematriassa. Jaarittelet täällä jonnen joutavia. Paavin arvonimestä tehty laskelma on gematrian perinteen mukainen. Kirjaimilla on vakiintunut lukuarvo, kuten on ollut antiikin kreikan kielessä ja hepreassa. Heprean kielessä kirjoitetaan sanat pelkillä konsonanteilla, joten vokaaleilla ei ole lukuarvoa.


      • 1234567---
        filade kirjoitti:

        Viimeinen Antikristus on kuningas (Dan.11:36, 45).

        666 numeroarvon saa myös Ellen Whitestä, mutta vihanajan Antikristuksen numeroarvo paljastuu seurakunnan ylöstempauksen jälkeen.
        Antikristuksen valtakunnan symbolista tulee pedon merkki. Joilta nämä tunnukset puuttuvat valtakunnan alueella, oikeasta kädestä tai otsasta ei voi ostaa eikä myydä (Ilm.13:14-18).
        Merkin ottajat joutuvat kadotuksen iankaikkiseen vaivaan, ja vihanajan (Dan. 8:19, 11:36, 1Tess.1:10).
        Seurakunta ei siis tule kokemaan antikristuksen numerolukua, eikä pedon merkkiä (miekan jäljiltä toipuvan Kreikanmaailmanvallan logoa).

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.

        Tulee valita oikein, että pääsee tempaukseen mukaan kun Jeesus tulee toisen kerran. . Jumalan viha tulee kohtaamaan pedon kumartajia Ilmestyskirjan mukaan, kolmas enkeli varoittaa.


      • 333777999
        fghd kirjoitti:

        Ellen Whitesta laskettu luku 666 ei perustu käsittääkseni mihinkään vakiintuneeseen gematriseen perinteeseen. Paavin arvonimestä saatu luku sen sijaan perustuu.

        Olen aivan varma, että antikristus on paljastunut ja se on paavi.

        Katso Paavin pikku hattua kalotillaan ja nokkaa miehen päässä.


      • Anonyymi
        fghd kirjoitti:

        Ellen Whitesta laskettu luku 666 ei perustu käsittääkseni mihinkään vakiintuneeseen gematriseen perinteeseen. Paavin arvonimestä saatu luku sen sijaan perustuu.

        Olen aivan varma, että antikristus on paljastunut ja se on paavi.

        Paavi on valkeaksi tekeytynyt punainen kardinaali. Punainen on 666 nanometriä https://simplicable.com/en/visible-spectrum


    • Krevokki

      666? SIgma sigman sisässä ja sen sisällä vielä "sigma", tms. Ala alan sisässä ja senkin sisällä vielä ala?! Eräässä mielessä tietokoneen mikropiirin kuvailua. Ihmisyyteen tulee näet "neljäs peto", joka tulee liittymään konemaailmaan, konkreettisesti. Ensimmäisiä kyborgin esimuotoja? Stephen Hawking, joka käyttää syntetisaattoria puhumiseen, ja liikkuvaa rullatuolia, koska hänellä on vakava "lihasrappeuma sairaus"? Amerikkalaiset profeetat ovat ennustaneet, että(kuten Terminaattoreilla) ihmisiltä tullaan sairastuneita, tai tuhoutuneita elimiä korjaamaan koneilla. Nykyään ei olle vielä keksitty paljoa mekaanisia tai elektronisia laitteita, jotka hylkimisreaktiona keholle tulehduksitta selviäisivät ihmisen elimistössä, mutta ilmeisesti joillakin lääkkeillä kyetään hylkimisreaktiot poistamaan, eli täytyy kyborgien jatkuvasti nappailla tabuja, jotta hylkimistä ei elimistössään tule tapahtumaan. KYBORG = puoliksi ihminen, puoliksi robotti, ja monet huippunörtit, vaikeasti vammautuneet, ja eräät sotilaat tulevat olemaan osa tuota "neljättä ihmistyyppiä", jonkalaisia ei silti vielä monia ole. Parin sadan vuoden päästä lienee jo enemmän?!

    • LakiV

      "Ne, joilla pedon merkki on, asennoituvat Jumalaa vastaan."

      Tuo oli silti alunperin:"Jumala on ITSEKIN ylpeitä vastaan", koska ylpeät ovat tietävinään jotakin kuin Jumala, kuten laskennon suhteen on. Pedon suhteen ei ole näin. Se ei ole ensimmäisessä petoudessaaan ylpeä, vaan pelokas, haurea, vihainen ta kateellinen olento. Sen "neljäs muoto" on ylpeä kuitenkin, mutta ei edes siinä määrin, mitä Jumala itse on. Peto on Raamatun symboliikassa etupäässä "vain" vahvaa fyysistä valtaa käyttävä organisaatio, joka käyttää esim. PELON VOIMAA; siis pimeän puolen voimaa, ja se on yksi Jumalan Kerubeista, jonka JUMALA on pistänyt pitämään ihmisiäkin ruodussaan ja karsinakategorioissaan, ammateissaan ja lainkuuliasina tms. ja pedon voima on se, millä selvitään, kun pitää päästä fyysisesti pakoon, tai surmata tai nurjertaa vastustajansa.

      Kun Johannes silti sanoi, että VÄÄRÄ PROFEETTA, PETO JA SAATANA menevät Helvettiin, niin se ei tarkoita, että PETOKERUBIUS, esim. sen kyky puolustaa ensijaisesti itseään ja perhettään, menee helvettiin, vaikka ehkä lihansyönti tulee silti joskus olemaan pahemminkin syytetty ominaisuus, mutta sitä ei tällähetkellä tunnisteta "pedon merkiksi", kenellä hyvänsä. Jesaja näet ennustaa, että lihan syönti lopetetaan, jopa pedoista osa sen lopettaisi, JOSKUS, vaikka Taddeus, Juudas(ei Iskariot), Jeesuksen opetuslapsista, esitti, että mitä hyvänsä kaupoissa tarjolla olevaa lihaa saa silti aivan loppuun asti syödä, eikä siitä Jumalakaan kaikkia syyttäisi, ja myös Paavali kehui Lihan Syöjiä uskossaan vahvoiksi. Ja se outo tarina Wanhassa Testamentissa, joka kummastuttaa minua vieläkin silti, että Abelin lihauhri oli Jumalan silmissä parempi, kuin se sama vanha kasvisuhri, minkä KAIN teki. Ehkä oli silti kyse vain mielenlaadusta, kasvisuhri olisi ollut yhtä hyvä, jos Kainilla ei olisi ollut jokin synti mielessään, "hän halusi jo aiemminkin kai murhata veljensä".

      Vaikka pitäisit kaiken, mutta sinulta se yksi, vähäisin laki, joka monelle on armo, et ole selviävä omin avuin viimeiseltä tuomiolta muutakuin Saatanasi, syyttäjän mukaan matkaan.

    • Tässä.on.oikea.ratkaisu

      Jo 1500-luvulla muuan Lutherin kannattaja kiinnitti huomiota siihen, että kun nimityksessä vicarivs filii dei lasketaan yhteen niiden kirjainten lukuarvot (V=5, I=1, C=100, D=500, L=50), jotka ovat samalla roomalaisia numeroita, saadaan summaksi (5 1 100 1 5 1 50 1 1 500 1) = 666, pedon luku, joka Ilmestyskirjassa on antikristuksen tunnus. Tätä pidettiin todisteena siitä, että paavi on Antikristus. Nykyäänkin tällaisia väitteitä esitetään varsinkin seitsemännen päivän adventistien keskuudessa.

      Ainakin Paavit Leo IX ja Paavali VI ovat käyttäneet virallisissa asiakirjoissa arvonimeä Vicarius filii dei.[4]Arvonimi on nähty paavin kruunussa vuonna 1845 Gregorius XVI:n aikana, mutta sen jälkeen paavit ovat poistaneet arvonimen kruunusta, eikä kruunuja ole tallella aiemmalta ajalta.[5] Vicarius filii dei on muunnos arvonimestä Vicarius Christi ("Kristuksen sijainen"), joka on virallinen paavin arvonimi. "Anti-" sanassa Antikristus tarkoittaa "olla jonkun sijasta" tai "jotakuta vastaan". Paavin arvonimellä Vicarius Christi on sama merkitys kuin antikristuksella, kun se käännetään vaihtoehtoisessa merkityksessä "Kristuksen sijainen".

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vicarius_filii_dei

      • filade

        Pedon nimen luku on Syyrian vihan ajan, vasta toisen kuninkaan Antikristuksen nimen numeroarvo 666, laskettuna mahdollisesti heprean kielestä.

        Dan.8:9. Ilmoituksen mukaan neljäksi valtakunnaksi jakautuneesta Kreikan maailmanvallan alueelta nousee Antikristus.
        Jerusalemissa on vihanajalla temppeli jonka saastuttaa olemalla jumala (Dan11:21-45; Matt 24:15: 2Tess2:4; Ilm11:1-2).


      • Anonyymi
        filade kirjoitti:

        Pedon nimen luku on Syyrian vihan ajan, vasta toisen kuninkaan Antikristuksen nimen numeroarvo 666, laskettuna mahdollisesti heprean kielestä.

        Dan.8:9. Ilmoituksen mukaan neljäksi valtakunnaksi jakautuneesta Kreikan maailmanvallan alueelta nousee Antikristus.
        Jerusalemissa on vihanajalla temppeli jonka saastuttaa olemalla jumala (Dan11:21-45; Matt 24:15: 2Tess2:4; Ilm11:1-2).

        Onko tuo jakautuminen jo tapahtunut?


    • mistälöytyytieto

      On väärin laskea lukua 666, kun kyseessä on kuusisataa kuusikymmentä kuusi. Siis kirjaimet, ei numerot.

      Se kohta Ilmestyskirjasta:

      13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
      ......
      18. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

      Toinen aikakirja, luku 9:

      13. Kullan paino, mikä yhtenä vuotena tuli Salomolle, oli kuusisataa kuusikymmentä kuusi talenttia kultaa,

      Ilmestyskirjan jae 13. : kuka oli se VT:n henkilö, joka sai tulen laskeutumaan taivaasta maahan?

      • kuningastenkirjasta

        Se on Ensimmäinen kuningasten kirja ja luku 18:

        30. Niin Elia sanoi kaikelle kansalle: "Astukaa minun luokseni". Ja kaikki kansa astui hänen luoksensa. Niin hän korjasi Herran alttarin, joka oli hajotettu.
        31. Ja Elia otti kaksitoista kiveä, yhtä monta kuin oli Jaakobin poikien sukukuntia, hänen, jolle oli tullut tämä Herran sana: "Israel on oleva sinun nimesi".
        32. Ja hän rakensi kivistä alttarin Herran nimeen ja teki alttarin ympärille ojan, johon olisi mahtunut kaksi sea-mittaa jyviä.
        33. Sitten hän latoi puut, paloitteli mullikan ja pani kappaleet puiden päälle.
        34. Ja hän sanoi: "Täyttäkää neljä ruukkua vedellä ja vuodattakaa se polttouhrin ja puiden päälle". Ja hän sanoi: "Tehkää se toinen kerta". Ja he tekivät niin toisen kerran. Vielä hän sanoi: "Tehkää se kolmas kerta". Ja he tekivät niin kolmannen kerran.
        35. Niin vesi juoksi ympäri alttarin; ojankin hän täytti vedellä.
        36. Ja kun oli tullut hetki, jolloin ruokauhri uhrataan, astui profeetta Elia esille ja sanoi: "Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että minä olen sinun käskystäsi tehnyt kaiken tämän.
        37. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin."
        38. Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa.


      • sekohtadellä

        Edellä oleva katkelma oli Johanneksen Ilmestyksestä luku 13.


      • lukukolmetoista

        Varmaan kannattaa lukea myös Ensimmäinen kuningasten kirja ja luku 13.


      • pienimaailma

        Mormoonit ovat siinä käsityksessä, että intiaanit ovat kadonnut Israelin kansa - tämä tulee esille muissakin yhteyksissä mm. maya-intiaanien Popol vuh eepoksessa, joka kertoo siitä, että miten piru pääsi vaikuttamaan Raamatun kertomukseen. Perussa pidetään Popol Vuh eepoksen Kukulkaania - päähenkilöä - apostoli Tuomaksena.

        Ja tästä tulee mielenkiintoinen yhteys chihuahua koiraan, jota sanotaan maya-intiaanien kasvattamaksi. Sata vuotta ennen kuin Kolumbus löysi Amerikan on jo Sikstuksen kappeliin tehty taulu Mooseksesta, jossa esiintyy kuulemma ihan ilmielävä chihuahua-koira. Toinen yhteys Mooseksen kansan ja maya-intiaanien välillä ovat nämä uhrikukkulat ja itsensä viiltely, sekä veren vuodattaminen, joka kuului maya-pappien toimenkuvaan.

        Katkelma tuosta kohdasta Raamattua, kun Elia saa tulen laskeutumaan taivaasta maahan:

        Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty.
        27. Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää".
        28. Niin he huusivat vielä kovemmin ja VIILSIVÄT ITSEÄÄN tapansa mukaan miekoilla ja keihäillä, NIIN ETTÄ HEISTÄ VUOTI VERTA.
        29. Kun puolipäivä oli kulunut, joutuivat he hurmoksiin, aina siihen hetkeen asti, jolloin ruokauhri uhrataan. Mutta ei ääntä, ei vastausta, ei vaarinottoa!

        Maya-intiaanien kulttuuri kukoisti vielä ajanlaskun jälkeenkin 800-900 vuotta.

        Uskonto oli tärkeä mayoille, joiden johtajia pidettiin jumalten jälkeläisinä.[1][2] Mayojen ylimystö harjoitti pyramiditemppelissään muun muassa erilaisia uhrirituaaleja, joissa uhrattiin myös ihmisiä.[3][4]

        Jeesus on myös ihmisuhri ja kirkko käyttää - tosin vertauskuvainnollista - verta ja ruumista rituaaleihinsa.


      • ihmisuhrikultti

        Näin faktana on todistettu, että meidän kristinuskon muotomme (Jeesus itse tuomittiin vuonna 309 harhaoppiseksi) roomalaisen, juutalaisen fariseus Paavalin tekemänä - joka oli juutalaisneuvoston jäsenenä tuomitsemassa Jeesuksen kuolemaan - on VT:n pakanajumala Baalin palvontaa.


      • satakuntalainen46

        Kun yhdessä kommentissa väitettiin että luku 666 on kirjaimilla ei numeroilla, niin väitän toisin.
        Olen 1982 nähnyt näyn: sinisellä taivaalle ilmestyi iso viivasuora risti, kuten Kreikan tai Skotlannin lippu. Kristuksen tunnus on risti. -Meni 20 minuuttia ja kun katsoin ikkunasta risti oli hävinnyt ja ristin leikkauskohtaan oli tullut 666 joka on antikristuksen tunnus. Mikään lentokone ei pysty tekemään sitä. Luin siihen aikaan Ilmestyskirjaa ja ajattelin näitä asioita. Oletan että enkeli teki sen.


      • merkittävänäky

        Jos olet tuollaisen näyn nähnyt, olet tähnyt todella suuren ja merkittävän näyn. Nimittäin tuo risti, jossa on yhtä pitkät viivat ei viittaa kristukseen, vaan on Konstantinus Suuren risti Mulviuksen sillan taistelusta. Hän näki tällaisen ristin taivaalla ja kuuli äänen: Tässä merkissä olet voittava. Konstantinus suurta väitetään ensimmäiseksi kristityksi keisariksi, mutta todellisuudessa hän palvoi Sol Invictusta, jonka kuva on lyöty sen ajan rahoihinkin - myös vapauden patsas on Sol Invictus. Hänen väitetään kuolinvuoteellaan vasta tulleen kristinuskoon, mutta tuollainen väite on kyllä erikoinen ottaen huomioon kuolevan henkilön tilakin.

        Mutta joka tapauksessa hänen äitinsä väitetään löytäneen Jeesuksen aidon ristin, pyhän Helenan, josta rististä olisi kulkeutunut Suomeen asti palanen Hattulan pyhän ristin kirkkoon, jossa suntio näki elokuussa 2011 näyn, jonka tulkitsi Neitsyt Marian ilmestymiseksi ladon seinään - se oli ollut kuin jokin hologrammi ja googlaamalla siitä löytää kuvia. Tuo Hattula on ollut merkittynä jo keskiajalla pyhiinvaellusreittikalenteriin.

        Konstantinuksessa on vain sellainen ongelma, että kun hän tuli valtaan 305 niin samaan aikaan pidätettiin Catherine -niminen nainen, joka oli viisas matemaatikko ja filosofi ja väitteli Jeesuksen sanojen viisaudesta keisarin valitsemien - sanotaan - sadan viisaan miehen kanssa. Näin keisari sai haltuunsa tuon viisauden, josta olen varma, että edelleenkin säilytetään Vatikaanin uumenissa. Tämän jälkeen Catherine ja viisaat miehet surmattiin.

        Väitetään, että Catherinen ja miesten murhien takana olisi ollut joku muu keisari kuin Konstantinus Suuri, mutta ei kovin paljoa tarvitse tutkia, kun ajallisesti tämä nimenomaan osuu Konstantinukseen - tarina myös kertoo Catherinen vankityrmässä olleen keisarinnan nimen, joka on sama kuin Konstantinuksen vaimo.

        Vuonna 309 Jeesus julistettiin harhaoppiseksi ja häneen liittyvät opetukset määrättiin hävitettäväksi ankaran sanktion uhalla, jotka sitten löytyivät sinetöidyistä sarivuukuista Egyptin autiomaasta v 1945. Siellä oli ainoa mittava evankeliumi Jeesuksen sanojen kokoelma.

        Tämä oli historiaa, mutta Konstantinus Suuren risti on koko EU:n perustajan - Pan-eurooppaliikkeen tunnuksena, mutta ristin ympärille on otettu Ilmestyskirjasta tuo tähtikehä, joka ennustaa kaiken loppua. Tätä olen ihmetellyt.. Pan-eurooppaliikkeen ideologian takana on tämä henkilö - linkistä kannattaa katsoa hänen kirjansa lainaukset, jotka siis ovat EU:n ideologisena perustana. Toinen merkittävä nimi siellä on Kondrad Adenauer, jolla on sitten isompi rooli - todella suuri - tämänkin päivän EU:ssa ihan käytännön politiikassa, koska voimassa on Lissabonin sopimuksen mukaan Kolmannen tien politiikka ja sosiaalinen markkinatalous, jotka molemmat ovat lähtöisin Adenauerista.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi

        Tämä lyhyesti.
        :


      • satakuntalainen46
        merkittävänäky kirjoitti:

        Jos olet tuollaisen näyn nähnyt, olet tähnyt todella suuren ja merkittävän näyn. Nimittäin tuo risti, jossa on yhtä pitkät viivat ei viittaa kristukseen, vaan on Konstantinus Suuren risti Mulviuksen sillan taistelusta. Hän näki tällaisen ristin taivaalla ja kuuli äänen: Tässä merkissä olet voittava. Konstantinus suurta väitetään ensimmäiseksi kristityksi keisariksi, mutta todellisuudessa hän palvoi Sol Invictusta, jonka kuva on lyöty sen ajan rahoihinkin - myös vapauden patsas on Sol Invictus. Hänen väitetään kuolinvuoteellaan vasta tulleen kristinuskoon, mutta tuollainen väite on kyllä erikoinen ottaen huomioon kuolevan henkilön tilakin.

        Mutta joka tapauksessa hänen äitinsä väitetään löytäneen Jeesuksen aidon ristin, pyhän Helenan, josta rististä olisi kulkeutunut Suomeen asti palanen Hattulan pyhän ristin kirkkoon, jossa suntio näki elokuussa 2011 näyn, jonka tulkitsi Neitsyt Marian ilmestymiseksi ladon seinään - se oli ollut kuin jokin hologrammi ja googlaamalla siitä löytää kuvia. Tuo Hattula on ollut merkittynä jo keskiajalla pyhiinvaellusreittikalenteriin.

        Konstantinuksessa on vain sellainen ongelma, että kun hän tuli valtaan 305 niin samaan aikaan pidätettiin Catherine -niminen nainen, joka oli viisas matemaatikko ja filosofi ja väitteli Jeesuksen sanojen viisaudesta keisarin valitsemien - sanotaan - sadan viisaan miehen kanssa. Näin keisari sai haltuunsa tuon viisauden, josta olen varma, että edelleenkin säilytetään Vatikaanin uumenissa. Tämän jälkeen Catherine ja viisaat miehet surmattiin.

        Väitetään, että Catherinen ja miesten murhien takana olisi ollut joku muu keisari kuin Konstantinus Suuri, mutta ei kovin paljoa tarvitse tutkia, kun ajallisesti tämä nimenomaan osuu Konstantinukseen - tarina myös kertoo Catherinen vankityrmässä olleen keisarinnan nimen, joka on sama kuin Konstantinuksen vaimo.

        Vuonna 309 Jeesus julistettiin harhaoppiseksi ja häneen liittyvät opetukset määrättiin hävitettäväksi ankaran sanktion uhalla, jotka sitten löytyivät sinetöidyistä sarivuukuista Egyptin autiomaasta v 1945. Siellä oli ainoa mittava evankeliumi Jeesuksen sanojen kokoelma.

        Tämä oli historiaa, mutta Konstantinus Suuren risti on koko EU:n perustajan - Pan-eurooppaliikkeen tunnuksena, mutta ristin ympärille on otettu Ilmestyskirjasta tuo tähtikehä, joka ennustaa kaiken loppua. Tätä olen ihmetellyt.. Pan-eurooppaliikkeen ideologian takana on tämä henkilö - linkistä kannattaa katsoa hänen kirjansa lainaukset, jotka siis ovat EU:n ideologisena perustana. Toinen merkittävä nimi siellä on Kondrad Adenauer, jolla on sitten isompi rooli - todella suuri - tämänkin päivän EU:ssa ihan käytännön politiikassa, koska voimassa on Lissabonin sopimuksen mukaan Kolmannen tien politiikka ja sosiaalinen markkinatalous, jotka molemmat ovat lähtöisin Adenauerista.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi

        Tämä lyhyesti.
        :

        Vielä siitä näystäni. Olin jo silloin Jeesukseen uskova ja samoin uskon että Ilmestyskirjan tapahtumat voivat alkaa piankin. En tiedä mistä Skotlanti on ottanut lipputunnuksensa. Mutta uskon että se kuvaa Kristuksen ristiä eikä Sol Invictusta . Kannatta opiskella Ilmestyskirjaa vaikka se kova kirja onkin.


      • salomonkoavain

        Ahaa, eli kyse ei ollut samanlaisesta rististä, vaan Skotlannin risti on ikään kuin vinossa. MIelenkiintoista.

        Mahtaisiko olla merkitys nyt Salomolla ja Temppeliherroilla - Salomohan oli ensimmäinen Raamatussa, jossa kohdin mainitaan tuo luku 666, ja temppeliherrat ovat luoneet koko länsimaisen pankkijärjestelmän perustan aloittamalla pyhiinvaeltajien rahojen tallettamisesta.Tähän toimintaan linkin mukaan kelpuutettiin vain konnat ja roistot Paavin ja kuninkaan yhteistyönä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Temppeliherrain_ritarikunt

        Risti ei ole samanlainen, mutta jos idea onkin siinä, että risti menee vinoon? Siis vääristyy - se Jeesuksen sanoma on vääristynyt? Eikö Skottilainen riitti liity jotenkin Temppeliherroihin?

        Yhdistän siis tämän jutun nyt pankkimaailmaan.


      • satakuntalainen46

        Vielä siitä näystäni. Se oli joko niinkuin Kreikan lippu tai Skotlannin lippu, katsomakulmasta riippuen. Sieltä mistä sitä katsoin se oli kuin Skotlannin mutta alhaalta katsoen Kreikan. Tästä on nyt turha enempää vääntää. Risti on Jeesuksen tunnus ja 666 antikristuksen !


      • 333777999
        salomonkoavain kirjoitti:

        Ahaa, eli kyse ei ollut samanlaisesta rististä, vaan Skotlannin risti on ikään kuin vinossa. MIelenkiintoista.

        Mahtaisiko olla merkitys nyt Salomolla ja Temppeliherroilla - Salomohan oli ensimmäinen Raamatussa, jossa kohdin mainitaan tuo luku 666, ja temppeliherrat ovat luoneet koko länsimaisen pankkijärjestelmän perustan aloittamalla pyhiinvaeltajien rahojen tallettamisesta.Tähän toimintaan linkin mukaan kelpuutettiin vain konnat ja roistot Paavin ja kuninkaan yhteistyönä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Temppeliherrain_ritarikunt

        Risti ei ole samanlainen, mutta jos idea onkin siinä, että risti menee vinoon? Siis vääristyy - se Jeesuksen sanoma on vääristynyt? Eikö Skottilainen riitti liity jotenkin Temppeliherroihin?

        Yhdistän siis tämän jutun nyt pankkimaailmaan.

        Paavin ansiotahan tämä pankkikiristyksen antaminen juutalaisille oli. Kryptojuutalaisia lienevät lähes kaikki paavit. Haepa kuvahaulla kuvia Paaveista, niin hiffaat. Pieni hattukin on niin nätisti kalotillaan, että!


    • 666777888

      Hyvin yksinkertaista. Luku 666 tarkoittaa kuusisataakuusikymmentäkuusi. Onko vaikeaa ymmärtää?

      • platoninakatemiasta

        Ei ole, jos on käynyt Platonin akatemian, kuten minä - kirjoitettu asu, kuten Ilmestyskirjassa on, tarkoittaa aivan toista liittyen tuohon lukuun 666. Se tarkoittaa kolmea sanaparia, ja siksi se on kirjoitettava kuusisataa kuusikymmentä kuusi. Kyseessä on ympyrän kaari, ja sen puoliväli on 333.

        usko-toivo-rakkaus
        tie-totuus-elämä
        isä-poika-pyhähenki

        Tätä sivuaa linkistä löytyvä kirjoitus, mutta he eivät ole keksineet, että miksi näin on.

        "Rajatietokirjailijana kunnostautunut Jukka E. Nieminen on tehnyt havainnon, että suuri osa suomalaisista kivikirkoista - erityisesti eteläisessä Suomessa - on rakennettu 33,3 km päähän toisistaan. Aika uskomaton väite. Lisäksi muutamassa tapauksessa kirkot ovat ympyrän kehällä, jonka säde on tuo sama 33,3 km. Ja muutamassa tapauksessa on useita kirkkoja suoralla viivalla 33,3 km etäisyyksillä toisistaan."

        https://www.tottosaari.com/kevennys


      • käyttäkääaivojanne

        Ette voi tietää, että mitä luku kuusisataa kuusikymmentä kuusi tarkoittaa ennen kuin olette ratkaiseet tuon.


      • mitäraamattualuette
        platoninakatemiasta kirjoitti:

        Ei ole, jos on käynyt Platonin akatemian, kuten minä - kirjoitettu asu, kuten Ilmestyskirjassa on, tarkoittaa aivan toista liittyen tuohon lukuun 666. Se tarkoittaa kolmea sanaparia, ja siksi se on kirjoitettava kuusisataa kuusikymmentä kuusi. Kyseessä on ympyrän kaari, ja sen puoliväli on 333.

        usko-toivo-rakkaus
        tie-totuus-elämä
        isä-poika-pyhähenki

        Tätä sivuaa linkistä löytyvä kirjoitus, mutta he eivät ole keksineet, että miksi näin on.

        "Rajatietokirjailijana kunnostautunut Jukka E. Nieminen on tehnyt havainnon, että suuri osa suomalaisista kivikirkoista - erityisesti eteläisessä Suomessa - on rakennettu 33,3 km päähän toisistaan. Aika uskomaton väite. Lisäksi muutamassa tapauksessa kirkot ovat ympyrän kehällä, jonka säde on tuo sama 33,3 km. Ja muutamassa tapauksessa on useita kirkkoja suoralla viivalla 33,3 km etäisyyksillä toisistaan."

        https://www.tottosaari.com/kevennys

        Tätä huomiota en ole itsekään tullut ajatelleeksi. Tuolla "kuka antaa tukholman profetian jatkon" osiossa kerrotaan kahdesta kakkosesta, jotka päällekäin laittamalla (yläkiekurat toisiaan koskettaen) saadaan useampia lukuja aikaan. Jos joku osaisi senkin periaatteen tai yhtälön ratkaista tjsp.


    • 1234567---

      Saksalainen professori Andreas Helwig (1572 - 1643) selvitti pedon luvun VIISAASTI. Hänen mukaansa se tulee sanasta VICARIVS FILII DEI.

      1700-Luvun Luterilaiset virret kertovat pedosta antikristuksesta paavista, joka Jumalan käskyi wastaan räyskyi.

      • pilkkakirkko

        Olipa rohkeaa! Ymmärrettiinköhän se, että samasta äitikirkosta oli luterilaisuuskin lähtöisin?!


    • 616666131313

      Vanhimmissa Ilmestyskirjan teksteissä tuo luku oli 616.Myöhemmin se muutettiin muotoon 666.Mutta oli luku sitten 616 tai 666,niin nekin ovat vain numeroita.Numeroista ennustamista kutsutaan numerologiaksi ja numerologia on eräs okkultismin monista alakulttuureista.Eli jokainen joka "ennustaa" numeroista ja numeroiden avulla,on okkultisti.

      • mitäraamattualuette

        Ei liene enää tarvetta ennustaa, että 1944=1 9=8, ja 4 4=8...
        Entä vuonna 2020? (20 20=40) Mitä raamatussa kerrotaan tästä luvusta?
        Lisäksi tulossa joku saturnuksen ja pluton konjuktio kauriissa, joka tapahtuu vain joka 500. vuosi, ja alkaa kuun pimennyksellä, ja 3 vuotta myöhemmin pluto on vesimiehen tähdistön suunnassa, jolloin viimeksi tällöin ranskassa oli vallankumous. Vesimiehen oppositio on leijona. Monia hallitsijoita tuolloin kaatuikin. Mielenkiintoisia aikoja eletään.


      • mitäraamattualuette
        mitäraamattualuette kirjoitti:

        Ei liene enää tarvetta ennustaa, että 1944=1 9=8, ja 4 4=8...
        Entä vuonna 2020? (20 20=40) Mitä raamatussa kerrotaan tästä luvusta?
        Lisäksi tulossa joku saturnuksen ja pluton konjuktio kauriissa, joka tapahtuu vain joka 500. vuosi, ja alkaa kuun pimennyksellä, ja 3 vuotta myöhemmin pluto on vesimiehen tähdistön suunnassa, jolloin viimeksi tällöin ranskassa oli vallankumous. Vesimiehen oppositio on leijona. Monia hallitsijoita tuolloin kaatuikin. Mielenkiintoisia aikoja eletään.

        1 9=8?
        Mitä vinoilette? Pikku virhe.


    • älykkyysvainpuuttuu

      Oletko noin tyhmä että et tiedä mitä tarkoittaa joku 777 tai 666, pitäisi vähän lukea historiaa, muinaistakin historiaa jotain, kun 7 on onnen merkki, 6 on epäonnenmerkki.... paskaa kun eivät osaa lukea muinais mesopotamiaakaan ollenkaan.... turhaa lähteä yliopistoihin ollenkaan pelleilemään.

    • 554tg
    • Anonyymi

      666 nanometriä on ihmisveren punainen. Punalippuja on Roomassa ja Istanbulissa (2. Rooma) ja Moskovassa (3. Rooma). Antikristuksen oppi on ihmisoppi ja se on punalipun oppi. Turkin Islam ja Kiinan kommunismi löytävät toisensa. Tulos on myös punalippu kuten natsien kolmannessa valtakunnassa. Saatanan valtaistuin vietiin museoon Berliiniin Turkin Pergamonista. Punalippu ja totalitarismi. https://simplicable.com/en/visible-spectrum

      • Anonyymi

        Miten niin Moskova 3. Rooma? Miten Antikr. oppi ihmisoppi? Punalipun? Kommunismin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin Moskova 3. Rooma? Miten Antikr. oppi ihmisoppi? Punalipun? Kommunismin?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Moskova,_kolmas_Rooma

        Ihmisoppi: Luterilainen termi. Tarkoittaa kaikkea ihmisen keksimää kuten anekauppa. Eksytys.

        Antikristuksen väri on punainen, punalippu oli Rooman ja natsien, kommunistien ja on yhä Turkin ja Kiinan lippu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Moskova,_kolmas_Rooma

        Ihmisoppi: Luterilainen termi. Tarkoittaa kaikkea ihmisen keksimää kuten anekauppa. Eksytys.

        Antikristuksen väri on punainen, punalippu oli Rooman ja natsien, kommunistien ja on yhä Turkin ja Kiinan lippu.

        "Ajatus kolmannesta Roomasta kiteytyi lopullisesti munkki-Filofein ennuskirjeessä Vasili III:lle vuonna 1510, jossa hän kirjoitti: ”Kaksi Roomaa on luhistunut, kolmas pysyy, eikä neljättä tule.”
        Toisin kuin joskus on esitetty, Filofei tarkoitti Roomalla koko Venäjää, eikä Moskovan kaupunkia"

        Venäjä pysyy.


    • Anonyymi

      Presidentti Joe Biden ajaa miljardien dollarien elvytyspakettia, mutta kongressissa sitä vastustetaan, koska pakettiin ei ole rahaa ja se tuhoaa USA:n talouden. Biden vakuutti, että paketti viedään läpi kesti se 6 MINUTTIA, 6 PÄIVÄÄ TAI 6 VIIKKOA. Kiinassa kytee talouskaaos massakonkurssien ja kroonisen sähköpulan takia, koska maalla ei ole varaa ostaa kivihiiltä ja talvi tulee. Nyt viritetään suurta talousromahdusta.

      Tässä Bidenin 666-puhe 1.10.2021: https://youtu.be/TVVqNoWZQls?t=25

    • Anonyymi

      Luku 6 tarkoittaa epätöydellistä eli luku epätäydellinen epätäydellinen epätäydellinen siinä sanotaan myös että se on ihmisen luku jos ajattelee nyky yhteiskuntaa niin eikä tää ole aika epätäydellinen siis moraalittomuus ja kaikki rehottaa

    • Anonyymi

      Ilmestyskirja: 13:18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.
      Jaakobin kirje: 3:8 mutta kieltä ei kukaan ihminen voi kesyttää; se on levoton ja paha, täynnä kuolettavaa myrkkyä.
      Ihmisen luku on 6 ja tämä kuvaa ihmisen historiaa. Aina kun tämä luku tulee täyteen, niin tapahtuu ihmiskunnan historiassa jotain suurta. Tässä muutama esimerkki. Luvut ovat suuntaa antavia ja ihmisen historiaan tiedoissa voi olla hieman heittoa, mutta Jumala laskee omalla tavallaan ja alkaa aslkun eri ajankohdasta kuin mitä historian kirjoitus tekee, koska Hän tietää milloin se tahahtuma todellisesti alkoi, vaikka ilmenee myöhemmin.
      1. 666.
      2. 2 kertaa 666 = 1332 Veden paisumus ja
      3. 3 kertaa 666=1998. Aabraham eli. Siunaus koko ihmiskunnalle siemenen kautta, joka on Jeesus Kristus.
      4. 4 kertaa 666 = 2664. Israel palaa maahansa eksoduksesta.
      5. 5 kertaa 666 = 3330. Noin seitsemän sataa vuotta ennen Jeesusta Israel joutui pakkosiirtolaisuuteen. 721 eaa.: Assyrian kuningas Sargon II tuhoaa Israelin ja vie heimot pakkosiirtolaisuuteen.
      6. 6 kertaa 666 =. 3996. Ihminen ja Jumala Jeesus Kristus syntyy.
      7. 7. kertaa 666 =4662.
      8. ( kertaa 666 = 5328. 1328 vuotta Jeesuksen ensimmäisestä tulemisesta ja tuolloin tapahtui paljon. Oli kylmä kausi, rutto ja uskonpuhdistus.
      9. 9 kertaa 666 = 5994. Ylösotto. On noin 2000 vuotta Jeesuksen insimmäisestä tulemuksesta. Nyt on jo 2021, mutta Raamattu laskee erilailla ja ihmisten ajanlaskussa täytyy olla virheitä. Tämä tapahtuma on kuitenkin lähiaikoina.
      Näitä voi jatkaa ja ihmeellisellä tarkkuudella ne osuu suunnilleen aikoihin, joloin maailman historiassa tapahtui jotain merkittävää.

      • Anonyymi

        Ja muunnettuna meidän vuosiksi...?


    • Anonyymi

      "Sinä päivänä kun hän syntyy, kaikki, jotka asuttavat maan neljää äärtä, ymmärtävät, että hän on syntynyt, niinkuin todistaa se kirjoitus, joka sanoo, "silloin jokaisessa talossa kuolleen ruumis on oleva merkkinä....
      Kukaan ei pysty kätkemään itseään häneltä. Kaikki ne, jotka hän itse tappaa, ja jotka kuolevat nälästä tai janosta hänen valtansa aikana, ovat Jumalan valittuja. Ja jokaisen, joka uskoo häneen, hän tulee merkitsemään otsaan yhdellä merkillä, eikä kukaan voi pyyhkiä pois tuota laitetta."

      • Anonyymi

        "eikä kukaan voi pyyhkiä pois tuota laitetta."

        Kyseessä elektroniikka. Hämmästyttävää, että tuolloin käytettiin sanaa "laite".


    • Anonyymi

      ISIS = 1515
      Vierekkäiset luvut summataan ja saadaan 666

    • Anonyymi

      Ilmestyskirja: 13:18 Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.

      Jaakobin kirje: 3:8 mutta kieltä ei kukaan ihminen voi kesyttää; se on levoton ja paha, täynnä kuolettavaa myrkkyä.

      Ihmisen luku on 6 ja tämä kuvaa ihmisen historiaa. Aina kun tämä luku tulee täyteen, niin tapahtuu ihmiskunnan historiassa jotain suurta. Tässä muutama esimerkki. Luvut ovat suuntaa antavia ja ihmisen historiaan tiedoissa voi olla hieman heittoa, mutta Jumala laskee omalla tavallaan ja alkaa laskun eri ajankohdasta kuin mitä historian kirjoitus tekee, koska Hän tietää milloin se tapahtuma todellisesti alkoi, vaikka ilmenee myöhemmin.

      1. 666.

      2. 2 kertaa 666 = 1332 Veden paisumus ja

      3. 3 kertaa 666=1998. Aabraham eli. Siunaus koko ihmiskunnalle siemenen kautta, joka on Jeesus Kristus.

      4. 4 kertaa 666 = 2664. Israel palaa maahansa eksoduksesta.

      5. 5 kertaa 666 = 3330. Noin seitsemän sataa vuotta ennen Jeesusta Israel joutui pakkosiirtolaisuuteen. 721 eaa.: Assyrian kuningas Sargon II tuhoaa Israelin ja vie heimot pakkosiirtolaisuuteen.

      6. 6 kertaa 666 =. 3996. Ihminen ja Jumala Jeesus Kristus syntyy.

      7. 7. kertaa 666 =4662.

      8. ( kertaa 666 = 5328. 1328 vuotta Jeesuksen ensimmäisestä tulemisesta ja tuolloin tapahtui paljon. Oli kylmä kausi, rutto ja uskonpuhdistus.

      9. 9 kertaa 666 = 5994. Eli noin 1994 jälkeen Jeesuksen. Silloin tapahtui paljon, kun kommunismi kukuiui maailmasta monessa valtiossa.

      Ylösotto. On noin 2000 vuotta Jeesuksen insimmäisestä tulemuksesta. Nyt on jo 2021, mutta Raamattu laskee erilailla ja ihmisten ajanlaskussa täytyy olla virheitä. Tämä tapahtuma on kuitenkin lähiaikoina.

      Näitä voi jatkaa ja ihmeellisellä tarkkuudella ne osuu suunnilleen aikoihin, jolloin maailman historiassa tapahtui jotain merkittävää.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe