Eliölajien määrää on rajusti liioiteltu

https://www.sciencenews.org/article/number-species-depends-how-you-count-them

Tiedemiehet myöntävät, että luonnossa elävien eliölajien määrää on lioiteltu n. 5-13 kertaisesti.

Näin käy kun evoluutiobiologeilta puuttuu ymmärrys siitä, miten eliöiden adaptoitumismekanismit toimivat.

Tutkitaanpa ns. lajiutumista hieman tarkemmin.

Eliöt adaptoituvat epigeneettisten säätelymekanismien ansiosta. Adaptoituminen saattaa johtaa eliön ominaisuuksien muuttumiseen. Eliön ulkoisen olemuksen muututtua epigeneettisiä muutoksia on jo runsaasti, mikä vaikuttaa eliön tuottaman feromonin laatuun. Feromoni ohjaa pariutumiskäyttäytymistä. Useimmiten varioituneen eliön kohdalla tilanne on siis se, että se kykenisi lisääntymään ns. kantalajinsa kanssa, mutta feromoniohjauksen vuoksi se ei hakeudu parittelemaan. Suomeksi sanottuna, se kykenee, mutta ei halua. Eläintarhoissa saatetaan havaita mielenkiintoisia poikkeuksia. Tutkikaa vaikka. On myös havaittu, että ravintotyypin tuoksut ohjaavat parittelukäyttäytymistä.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16290036
https://www.sciencedaily.com/releases/2003/09/030923065326.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21339807

Suunnittelun näkökulmasta tämä vaikuttaa erittäin loogiselta, koska jos erinäköiset, mutta samaa lajia edustavat eliöt parittelisivat, niin lopputulos ei vahvistaisi biodiversiteettiä. Luonnon monimuotoisuus heikkenisi.

Kun eliö on varioitunut kantalajistaan niin paljon, että se on kokenut useiden epigeneettisten tekijöiden aiheuttamia sekvenssimutaatioita sekä niistä aiheutuvaa kromosomikatoa, muodostuu eliöiden välille lisääntymiseste. Pienet kromosomierot eivät aina johda täydelliseen lisääntymisesteeseen, mutta suuremmat erot sen aiheuttavat.

Voit tutkia minkä tahansa eliön ns. evolutiivisen sukupuun ja verrata sitä ko. suvun eliöiden kromosomimääriin. Huomaat, että useimmiten kromosomikato tapahtuu puun oksan haarautumiskohdassa. Hyvä esimerkki on kettulajien kromosomimäärät:

Bat-eared fox 72 chromosomes
Gray Fox 66 chromosomes
Fennec Fox 64 chromosomes
Bengal Fox 60 chromosomes
Kit Fox 50 chromosomes
Tibetan sand fox 36 chromosomes
Red Fox 34 chromosomes

Ja voit verrata tuota taulukkoa ns. evolutiiviseen puuhun:

http://www.nature.com/nature/journal/v438/n7069/images/nature04338-f10.2.jpg

Kaikki kettulajit edustavat siis yhtä ja samaa luotua lajia (kind). Mutaatiot aiheuttavat biologisen informaation häviämistä kaikilla eliöillä. Laajan mittakaavan evoluutiota ei tapahdu. Sellaista ei ole koskaan havaittu viimeisen 160 vuoden aikana, vaikka darwinistinen harhaoppi on myrkyttänyt tiedeyhteisöt ja sitä kautta suurimman osan ihmisistä. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

9

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olipas taas hupaisa aloitus parahin ROT/Tomi Aalto.

      "Tiedemiehet myöntävät, että luonnossa elävien eliölajien määrää on lioiteltu n. 5-13 kertaisesti."

      Löytyykö koulustanne englannin kielen opettajaa, joka voisi opettaa sinua lukemaan omia lähteitäsi?

      Oikeasti tuolla kerrotaan, miten tietyt pelkästään geneettisiä eroja tarkastelevat tietokoneohjelmat voivat jakaa tutkittavan populaation liian hienojakoisesti, jos tuloksissa ei lisäksi huomioida esim. tekijöitä jotka erottavat lajit maantieteellisesti.

      Tosin sekin riippuu ihan lajille käytetystä määritelmästä mitä pidetään lajina ja mitä populaation alaryhmänä. Kas kun lajirajat ovat evoluution katkottomissa ketjuissa vain määrittelykysymyksiä.

      "Näin käy kun evoluutiobiologeilta puuttuu ymmärrys siitä, miten eliöiden adaptoitumismekanismit toimivat."

      Noin käy kun ei ymmärrä englantia tai lukemaansa yleensä, eikä varsinkaan biologiaa.

      "Tutkitaanpa ns. lajiutumista hieman tarkemmin."

      Löytyykö koulustanne biologian opettajaa, joka voisi opettaa sinulle hieman biologiaa?

      Et selvästikään ymmärrä lajiutumisesta yhtään mitään ja sekoilet noloja feromonikauppiaan mainospuheita paikkaan johon ne eivät kuulu.

      "Suunnittelun näkökulmasta tämä vaikuttaa erittäin loogiselta, koska jos erinäköiset, mutta samaa lajia edustavat eliöt parittelisivat, niin lopputulos ei vahvistaisi biodiversiteettiä. Luonnon monimuotoisuus heikkenisi."

      Löytyykö koulustanne opettajaa, joka voisi opettaa sinulle hieman logiikkaa?

      Heikentyykö ihmispopulaatiokin silloin, jos keskenään erinäköiset ihmiset lisääntyvät? Vahvistuisiko biodiversiteetti kenties parhaiten insestillä, silleen Raamatun malliin?

      "Kun eliö on varioitunut kantalajistaan niin paljon, että se on kokenut useiden epigeneettisten tekijöiden aiheuttamia sekvenssimutaatioita"

      Hienoa että sentään taas myönnät mutaatiot ja niiden periytymisen lajiutumiseen johtavina evoluution oleellisina mekanismeina. Virhekäsityksesi epigeneettisten tekijöiden painoarvosta on tuohon nähden toissijaista.

      "Voit tutkia minkä tahansa eliön ns. evolutiivisen sukupuun ja verrata sitä ko. suvun eliöiden kromosomimääriin."

      Löytyykö koulustanne käsityönopettajaa, joka voisi takoa kalloosi, että on todella, todella noloa miten jankkaat noita kromosomimääriäsi edelleen yhtä nolosti kuin Mark5 jankkaa samaa kehäpäätelmäänsä, vaikka sinulle on kerrottu lukemattomat kerrat, ettet tajua asiasta yhtään mitään:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14548743/kromosomimaarat-eivat-kerro-informaation-maaraa

      "Laajan mittakaavan evoluutiota ei tapahdu."

      Löytyykö koulustanne matematiikan opettajaa, joka voisi kertoa sinulle, että laskemalla yhteen 1 1 1 ... riittävän monta kertaa saat tuloksena suuren numeron? Katsos kun pienet muutokset kumuloituvat ja mikään ei estä niitä kumuloitumasta.

      "Sellaista ei ole koskaan havaittu viimeisen 160 vuoden aikana"

      Löytyykö koulustanne elämänkatsomustiedon/etiikan opettajaa, joka voisi opettaa sinulle, että valehtelu on väärin?

      "vaikka darwinistinen harhaoppi on myrkyttänyt tiedeyhteisöt ja sitä kautta suurimman osan ihmisistä."

      Löytyykö koulustanne/kunnastanne rehtoria, sivistysjohtajaa tai vanhempainyhdistystä, joita voisimme pyytää opettamaan sinulle mitä siitä seuraa, jos lasten opetuksesta vastaava ihminen esittelee harhaisia valheita tieteestä ja sen tekijöistä ja yhteisöistä?

      Vieläpä aihealueilla joita opettaa lapsille, ja joista siksi pitäisi tajutakin jotain. Ja lisäksi esittää vielä salaliittoteorioita/harhoja suurimmasta osasta ihmisiä, joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä kattaa myös useimmat niistä muista opettajista ja lasten vanhemmista. Joka antaa syyn epäillä, että saatat käyttää luottamusasemaasi väärin ja pyrit kääntämää lapsia vanhempiaan, opettajiaan, tiedettä ja koulussa opetettavaksi tarkoitettua tietoa vastaan, ja vieläpä verorahoilla.

      Kas näyttäähän sieltä löytyvän:

      Hämeenkosken koulujen vanhempainyhdistys ry:n Facebook-sivut:

      https://fi-fi.facebook.com/Hämeenkosken-koulujen-vanhempainyhdistys-ry-123240214445187/

      Hämeenkosken Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan yhteystiedot:

      http://www.koskenkohinat.fi/yhdistykset/name/hameenkosken-vanhempainyhdistys/

      Hollolan sivistysjohtajan ja Pohjoisen palvelualueen perusopetuksen rehtorin yhteystiedot:

      http://www.hollola.fi/yhteystiedot

      Onkos kukaan vielä vinkkaillut kutsuja tälle palstalle/näihin ketjuihin noihin suuntiin? Hämeenkoskelaisten näkemykset olisivat varmastikin hyvin mielenkiintoista luettavaa täällä monienkin mielestä, eikö vain?

      Ja jos joku Hämeenkosken vanhempainyhdistyksen jäsen, Hämeenkosken koulua käyvän lapsen vanhempi tai joku Hämeenkosken/Hollolan perusopetuksesta vastaava henkilö sattuu tähän ketjuun päätymään, vaikka saamansa vinkin vuoksi, niin tässä pari kuntaanne/kouluanne käsittelevää ketjua, jotka kannattaa ainakin lukaista:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14732328/tiedemiehet-muuttavat-ajattelutapaansa
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14729804/evoluutioteoria-vai-luominen-kumpi-tulisi-valita

    • Voisit nyt edes ottaa selville noiden kettujen suomalaiset ja tieteelliset nimet.

      Ei kannattane kysyä, miten selität sen, että vähäkromosomisin laji on ketuista ylivoimaisesti laajimmalle levinnyt ja kaupanpäällisiksi ilmeisesti suurikokoisin.

      • etkö.tiennyt

        Tämähän selittyy sillä, että geenistö rappeutuu koko ajan. Siksi uudemmilla lajeilla on aina vähemmän geenejä kuin aikaisemmilla.


      • Vulpes vulpes on siis uusin ja rappeutunein ja silti se on ketuista kookkain ja ravinnon suhteen kaikkiruokaisin ja laajimmalle levinnyt. Vähiten rappeutunut Otocyon megalotis puolestaan on ravinnoltaan erikoistunein ja kooltaan yksi pienimmistä. Selvää kuin pläkki.


      • Etsipä tapaus, jossa kromosomeja olisi tullut lisää. Partenogeneessiä ei lasketa mukaan,koska se on ihan suunniteltu mekanismi, joka mahdollistaa aseksuaalisen lisääntymisen.

        Jos löydät, niin tee siitä uusi aloitus.Olisin erittäin kiinnostunut lukemaan siitä.


      • kunhan.kommentoin
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Etsipä tapaus, jossa kromosomeja olisi tullut lisää. Partenogeneessiä ei lasketa mukaan,koska se on ihan suunniteltu mekanismi, joka mahdollistaa aseksuaalisen lisääntymisen.

        Jos löydät, niin tee siitä uusi aloitus.Olisin erittäin kiinnostunut lukemaan siitä.

        Jospa nyt itse ensin osoittaisit, että Red Fox on jotenkin rappeutunut muoto lajista Bat-eared Fox. Tai ylipäätään jonkin kiistattoman tapauksen siitä, että lajista X jolla on N kromosomia on jotenkin rappeutunut laji Y jolla on N - 20 kromosomia. Muutenhan joku Ilkimyksen sukulainen voi vaikka huomauttaa, että ihminen (46 kromosomia) on sinun periaatteitasi noudattaen rappeutunut gorillasta (isompi koko ja 48 kromosomia).

        Mutta ethän sinä tajua näistä asioista hevonhännän vertaa. Kummallista että olet kyennyt valmistumaan luokanopettajaksi.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Etsipä tapaus, jossa kromosomeja olisi tullut lisää. Partenogeneessiä ei lasketa mukaan,koska se on ihan suunniteltu mekanismi, joka mahdollistaa aseksuaalisen lisääntymisen.

        Jos löydät, niin tee siitä uusi aloitus.Olisin erittäin kiinnostunut lukemaan siitä.

        Polyploidia on hyvin tavallista kasveilla. Kromosomeja tulee kerralla lisää niin että heilahtaa.


    • jos.jos.jos.jos.jos.jos

      Tieteelle ominaista on tottakai tuoda esiin todellisuutta mm. korjaamalla virheellisiä väittämiä. Näin tieteestä tulee entistä kattavampaa ja varmempaa, jonka avuin kaikenlaisen jumaluushömpän voi vähitellen jättää taakseen ja katsoa, mitä TODELLISUUDELLA on tarjottavana. Uskomuksellisuus on niin muinaiselämää, että....

    • Itse asiassa et tiedä eliölajien lukumäärää ellet ole itse laskenut niitä ja tehnyt risteytyskokeita lajirajojen selvittämiseksi. Näin sanoo mark5istis-jyristinen tiede.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      156
      3979
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      60
      1535
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      274
      1295
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      44
      1074
    5. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      305
      1056
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      53
      992
    7. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      68
      963
    8. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      54
      939
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      52
      934
    10. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      65
      904
    Aihe