3-5km täyspakkaus päällä kouluun 5-10 vuotiaat

HuoliLapsista

Mitkä kelit, jäätävää!!!! Tulee heitä surku : (

65

1288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flfk

      Tämä asia pitää uuden valtuuston välittömästi korjata. Samoin laittoman korkeat aamu ja iltapäivätoiminnan maksut.

    • KaikkienEtu

      Lempäälässä ei näytetä arvostettavan lapsiperheitä, eikä inhimillisyyttä. On häpeällistä ja kohtuutonta laittaa pienet koululaiset ja eskarilaiset kävelemään lähes 5km, paukkupakkasilla, liukkailla, pimeällä, kuin rankka sateissa ja myrskyissä. Lapset joutuvat hyvin eriarvoiseen asemaan asuinpaikasta riippuen, eikä me kaikki voida asua kohtuullisen matkan päässä koulusta, eikä muuttaa, jos lähikoulu laukkautetaan tai koulupiiriä muutetaan.
      Meidän kaikkien tulisi olla yhteisvastuussa lasten hyvinvoinnista ja ymmärtää lapsen rajoitteet ja sen väistämättömän asian, että 3-5 km/suunta on lapselle kohtuuton.
      Tämä asia tulisi uuden valtuuston ensisijassa korjata, se ollaan velkaa lapsillemme ja tulevaisuudelle, joka maksaa itsensä takaisin.

    • Tahdon-asia

      Samaa mieltä edellisten kanssa. Mistä muusta tahansa olisi säästettävä ja kohteita kyllä löytyisi.

    • Lapseton_mailmanmatkaaja

      Jos teillä ei ole varaa viedä lapsianne kouluun/järjestää kyytiä heille niin muuttakaa koulun viereen tai älkää tehkö lapsia!

    • TotuusLapsista

      Kuka tätä maata ja kuntaa pyörittää silloin kuin SINÄ olet vanha ja raihnainen ;
      meidän lapsemme ja lapsenlapsemme.

      • LinkolaOnOikeessa

        luonto pelastuu kun minä viimeisenä kuolen. Tai sitten täällä matut kaataa metsiä ja vie puuta aavikolle......


    • ei_matuile

      Ei kannata tähän maahan lapsia enää tehdä, ainakaan tyttölapsia. Matupoika tullee suurella todennäköisyydellä olemaan hänen kumppaninsa tulevaisuudessa.

    • seurattu_on

      Hyvin nuo laasonportin koululaiset koulumatkansa näyttävät pyöräilevän. Kunto kohoaa ja keuhkojen tilavuus kasvaa, hapenottokyky paranee ja ovat terveempiä liikkumattomiin lapsiin verrattuna.

      • KULJUNVAIHEILTA

        9-10km/ matka, säännöllisesti, tekisi varmaan hyvää päättäjille ja sinullekkin, mutta matkaa saisi olla oikeassa suhteessa enemmän, sekä myös autot pois kokonaan käytöstä. Boonuksena ja plussana putoisi samalla ylimääräiset kilot ja ajatukset samalla selkiytyisi.


      • seurattu_on

        Tekisi todella hyvää vaan kun jo hyvin ikääntyneenä en sitä liikuntaa pysty vammojen ja kulumien takia tekemään enää muutakuin 5-6 km päivässä kävellen tai n. 20km pyörällä.

        Aiemmin kyllä tein koulu ja työmatkojakin kävellen, hiihtäen ja polkupyörällä tuon reilu 10 km päivässä ja päälle vielä 5-10 km hiihtolenkit.

        50 vuotta kuormittavassa työelämässä vaati veronsa.

        Jos katsot tarkemmin aluen koulusta kotiin pyöräileviä lapsia niin näyttää siltä, että he suorastaan iloiten ajavat pyörällä koulumatkan.

        Kysyppä vaikka heiltä itseltään, saatat yllättyä vastauksesta ja saattaa olla ettei se ole sinun mielesi mukainen.


    • Säännöt

      Hä! onko jotkut vanhemmat päästäneet 1-2 lk oppilaat vastoin sääntöjä pyörällä kouluun? minun käsitykseni mukaan se on perustellusti kielletty.
      Olkoonkin niin, että 3-5km on kohtuuton matka kävellen.

    • Kova_äija7

      Takavuosina on kävelty paljon enemmänkin. Enää ei kävellä. Syödään hesee, sen huomaa nykynuorista. Itse olen kovakuntoinen salikarju enkä räplää älypuhelinta juuri lainkaan ainakaan yleisellä paikalla. hävetkää.

    • Mennä-toisen-asemaan

      Tässä tapauksessa on kysymys jopa viisivuotiaista pienistä lapsista, joilla on nykylain mukainen esikoulupakko, ja nämä lapset ovat liian pieniä kulkemaan jopa 5km.suunta.
      Kysyn lähettäisitkö itse lapsesi tai lapsenlapsesi kouluun lähes viiden kilometrin päähän jalkaisin ja ok. ihan hyvällä omallatunnolla?

      Koska asia on lähes jokaisessa Suomen kunnassa ymmärretty, niin siellä koulukyyti on järjestetty 0-2 luokan oppilaille matkan ylittäessä 3km.
      Meillä Lempäälässä monin paikoin puuttuu jopa julkinen joukkoliikenne, joka mahdollistaisi edes omalla kustannuksella kulkemisen, joka sekin on tosin 5-vuotiaille vielä vaikeaa ja riskialtista.

    • seurattu_on

      Mikä tehtävä sitten on sillä valkoisella linjaautolla joka liikennöi laasonportille ja mihin lapsia aamulla nousee ja illemmalla poistuu. Toinen auto näyttää olevan Mikkolan punainen linjaauto joka myös ajaa laasonportin ohi.

      • AutottomalleTärkeä

        Hienoa, ja Paljon Kiioksia tiedosta, sillä en tiennyt että Laasonporttiin on järjestetty jo joukkoliikenne. Tämän tieto tuli enemmän kuin tarpeeseen, ja pitää välittömästi ottaa aikatauluista selvää.


      • seurattu_on

        Kannattaa katsoa aikataulut linkistä ja kysyä mikä liikennöi laasonportin ohi.
        Myös koululaisbussin aikataulu on hyvä kysyä ja otetaanko siihen vuoroon muita.

        http://www.mikkola.info/aikataulut.html


    • äänetesiin

      Nythän teillä on mahdollisuus äänestämällä oikeata ehdokasta vaikuttaa alueen koulukyydityksiin. Tuolla suunnalla on monenlapsen äiti ehdokkaana jolla on sydän paikallaan, sen tiedän. Apilaihmisiä en voi kuitenkaan suositella sen verran pyrkyreitä ja kovasydämmisiä kun ovat.

    • KaikkienEduksi

      Toivottavasti tämä ehdokkaana oleva äiti on saanut viestinsä perille kaikkiin kotitalouksiin ja asia on tavoittanut pienten lasten vanhemmat ja isovanhemmat.
      En ole samalta asuinalueelta, mutta asia on tärkeä ja yhteinen, joten toivottavasti
      hän tulee valituksi ja vie valituksi tultuaan määrätietoisesti asiaa eteenpäin .

      Mannerheimin lastensuojeluliitto korostaa, että lapsiin ja perheisiin satsaaminen maksaa itsensä korkoineen takaisin. Tämän päivän työelämä on hektistä ja perheen- ja työn yhteensovittaminen on haastava, ja siksi työssäkäyviä perheitä ei ole järkevää enää entisestään kuormittaa.

      Tuo satsaus olisi pitkässä juoksussa kaikkien Lempääläläisten etu.

    • TärkeäPointti

      Empatia, huolenpito ja välittäminen, se kantaa pitkälle ja kasvattaa vastuullisia taspainoisia ja työtä pelkäämättömiä aikuisia.

    • seurattu_on

      Korjaillanpa sitten viestiä kun ei nipottajan mielestä saa esittää kaikkia hyödyttävää faktaa.

      Lempäälässä on kuljetusetu joka antaa kunnan esi - 2.luokkalaisia varten erityisen koulukuljetusedun. Jos heidän koulumatka ylittää 3 kilometriä järjestetään hänelle maksuton koulukuljetus

      Tämän voi tarkistaa Lempäälän kunnan koulukuljetusperiaatteista jotka on päivätty 1.8.2016. Asia löytyy kunnansivuilta palvelut - kasvatus ja opetus - koulutus - koulukuljetukset.

      Että mistä nämä väitteet Lempäälän esi ja alakoululaisten viidenkilometrin kävelyihin tulee onko puheille perusteita.

      Niin se vain on, että joittenkin henkilökohtasista pyrkimyksistä ja vallanhimosta saavat kaikki kuntalaiset maksaa. Osoittaa myös kuinka täysin ilman kritiikkiä suurin osa "kirjoittajista" ovat valmiita seuraamaan kellokasta...

    • EnnenTyytyväinen

      Nimimerkki seurattu-on, sinulla on valitettavasti vanhentunutta tietoa, ajalta jolloin Lempäälässä oli maan tyytyväisimmät asukkaat.
      Jotain kummallista päätösten suhteen yllättäen tapahtui, sillä oli jo selvin äänin äänestetty 3 kilometrirajan pitämisessä ennallaan ???

    • Tietäääää

      Elokuusta 2016 alkaen on kilometriraja muuttunut 3:sta- 5km:een. Siitä asti monissa pitkämatkalaisten pienten koululaisten perheissä on pahoinvointi kavanut, vanhemmat ovat olleet neuvottomia, lapset itkuisia ja yöt vaikeita.
      Helppo sitä on ulkopuolisten huudella, toista se on elää oikeasti sitä pitkämatkalaisten pienten koulaisten lapsiperheen arkea.

    • seurattu_on

      Miksi kunnan sivuilla annetaan ja jaetaan tietoa joka on vanhentunut?.
      Siellä otsikossa lukee näin: LEMPÄÄLÄN KUNNAN KOULUKULJETUSPERIAATTEET 1.8.2016 ALKAEN. Missään siellä ei sanota, että tieto ei pidä paikkansa joten silloin sitä on pidettävä myös nykykäytäntönä.

      Jos kunnassa ei pystytä päivittämään omia sivuja niin silloin on epäilys, että kaikki ei ole siellä kohdallaan, niinkun ei olekaan. Miksi halutaan näyttää asioiden olevan toisin kun ne todellisuuden mukaan on?.

      Rahastaa kunnan päättäjät kyllä osaa mm. perusteettomalla hulevesimaksulla jota joudun maksamaan vaikka kunta ei koskaan tuo sadevesiviemäriä yksityistien varteen eikä sille tarvetta olekaan mutta tarvetta on saada kunnan rahastaa jotta saadaan Rämön ostama turha muutaman sana mittainen mainoslause maksettua.

      Humpuukia, vedätystä ja kuppikuntien etuja, sitä hän se kunnan touhu pitkälti on.

      Sitte tuohonasiaan pyydän selvennystä mikä on Lastusista tulevan punaisen Mikkolan linjaauton osuus alueen koulukuljetuksissa ja tuon valkoisen koulubussin osuus.

      Ja muiskaa yrittää äänestämällä vaikuttaa kunnan lapsivihamielisen byrokratian kulkuun.

    • Eriarvoisia-koululaisia

      Uskoakseni siellä on osa lasten vanhemmista järjestäneet omalla kustannuksellaan lapsilleen kuljetuksen. Alueella asuu tiettävästi paljon nuoria perheitä, joilla on paljon koululaisia, ja pieneen autoon ei montaa lasta mahdu.
      Ikävä asia, että lapset joutuvat hyvin eriarvoiseen asemaan paikasta ja vanhempien varallisuudesta riippuen.
      Mutta pitkämatkalaisten koululaisten vanhemmat on laitettu kaikkialla Lempäälässä seinää vasten, ja kaikki joilla on pienikin taloudellinen mahdollisuus yrittää löytää jonkin keinon, vaan ikävä kyllä siihen ei kaikilla ole resursseja.

    • leijonat_kehiin

      Se pdf tiedosto kunnan sivuilla on ollut voimassa lukuvuoden 1.8.2015-31.7.2016 eikä sitä ole päivitetty nykytilanteeseen. Sen sijään tekstissä on nykytilanne selvitetty.

      Nyt on LEIJONAÄIDEILLÄ mahdollisuus näyttää voimansa..... vaalit.

    • Tosiasiaaa

      Valtuustoon olisi tosiaan tilausta lapsiperheellisillä, heitä pitäisi saada sinne useampia, jotta saisivat asioita eteenpäin.
      Heillä on laaja skaala asioita lähellä sydäntä ajatellen ihmisen elinkaarta, ja siten heillä on empatiaa myös vanhempia ihmisiä kohtaan, sillä näillä nuorilla aikuisilla on vanhemmat ja onnekkaimmilla myös isovanhempia.
      Ihmisten hyvinvointi näkyy verotulojen nousuna, vähentää ongelmia, lisää aktiivisuutta ja työvuosia, vanhusten toimintakyky säilyy kauemmin ja lapsista kasvaa empaattisia ja vastuuntuntoisia aikuisia.
      Ensimmäiseksi kilometriraja 3 km on saatava takaisin.
      Se on sääli kun nuorilla useilla aikuisilla, perhe ja työ sekä lasten harrastukset vievät aikaa niin paljon, ettei kaikilla enää riitä aikaa osallistua kunnallispolitiikkaan.
      Mutta tsemppaan heitä jotka ehtivät ja toivottavasti myös tulevat valituksi.

    • epätietoisille
    • EiMenePerille

      Huomio! Lähes jokainen lautakunnassa istuva valtuutettu äänesti kilometrirajaksi 3km.

      Joku tai jotkut jyräsi kylmästi lautakunnassa istuvien äänen, sekä ohitti hädissään olevien lasten ja vanhempien hätähuudon.

      Varhaiskasvattajana elämäntyöni tehneenä, olen suorastaan peloissani lasten turvallisuuden puolesta, ja sitä voisi kuvailla jopa pienempien heitteille jätöksi.

      • EtsiessäLöytyi

        Netistä äsken löytyi, että jo Lokakuussa 2014 esitettiin kilometrirajan nostamista, ja silloin ainoastaan jäsenistä kaksi kannatti ja yksi oli ilman kantaa ja muut äänestivät kilometrirajaksi edelleen 3km.
        Nimet kannatajineen löytyi samaisesta pöytäkirjasta


    • epätietoisille

      Kasvatus- ja opetuslautakunta on kuitenkin se joka on antanut ehdotuksen jonka kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto on hyväksynyt. Liitteenä pöytäkirja kunnanvaltuuston käsittelystä.

      http://www2.lempaala.fi/d5web/kokous/20164743-7.HTM

      Kasvatus- ja opetuslautakunta esittää mm. ettei yhden alueen koulukyyditys rajojen muutos kohtele tasapuolisesti koko kunnan aluetta ja ja ettei aloite aiheuta muutoksia kasvatus ja opetuslautakunnan hyväksymiin koulukuljetus periaatteisiin.

      Todetaan myös ettei koulumatkaa voida pitää erityisen vaarallisena

      Jos lautakunnassa on äänestetty niin siitä ei löydy mainintoja ja mahdollinen valitusta puoltava äänestystulos ei ole tullut päätökseksi.

    • Varmaa-tietoa

      Nimimerkkille epätietoisille, antamasi linkki käsitteli kansalaisaloitetta, ja siitä ei ole tiedossa olevaa äänestystä.

      Äänestäminen tapahtui toisessa yhteydessä aikaisemmin, jo silloin kun koulukuljetuksen kilometrirajan nostamista ensimmäisen kerran esitettiin. Minulla ei valitettavasti ole nyt antaa siihen linkkiä, mutta tiedoksi, että se löytyy netistä ja siinä on äänestys tulos ja nimet ketkä äänestivät puolesta ja vastaan.

      • epätietoisille

        Mikä viestissä oli sääntöjen vastaista ?.

        Kuitenkaan Kasvatus- ja opetuslautakunnan pöytäkirjasta kokouksesta joka on pidetty 12.4.2016 ei löydy mitää äänestykseen viittaava vaan he esittävät kilometrimatkan nostoa 5 km ja täten hyväksyvät säästöt Lempäälän koululaiskuljetuksista.

        http://www2.lempaala.fi/d5web/kokous/20164698-7.HTM


      • Koskettaa-monia
        epätietoisille kirjoitti:

        Mikä viestissä oli sääntöjen vastaista ?.

        Kuitenkaan Kasvatus- ja opetuslautakunnan pöytäkirjasta kokouksesta joka on pidetty 12.4.2016 ei löydy mitää äänestykseen viittaava vaan he esittävät kilometrimatkan nostoa 5 km ja täten hyväksyvät säästöt Lempäälän koululaiskuljetuksista.

        http://www2.lempaala.fi/d5web/kokous/20164698-7.HTM

        Tapahtuma ja äänestys oli paljon tuota aikaisemmin ja kylillä oltiin jo pitkään huhuiltu huolestuneina tuon kilometrirajan nostamisen pelossa.
        Kunnan suunnitelmista oli ilmeisesti pikkulinnut laulaneet ja asiasta käytiin kaikkialla Lempäälässä vilkasta keskustelua, ja sitä ei millään tahdottu uskoa.
        Aloinpa sitten itse seuraamaan netin kautta kunnan kokouksia, ja muistaisin tuon kokouksen asiasta olleen jo ehkä loka-marraskuussa 2015.
        Asia oli listalla ja esitettiin, mutta joku esitti vastalauseen ja asia meni äänestykseen, ja äänestettäessä valtaosa vastusti sitä. Olin jo helpottunut, mutta pian jo selvisi, että asia ei jäänytkään valitettavasti siihen, ja lopun me tiedämmekin.
        Tämä asia on ollut vaikea asia heille joita se on koskettanut, niin lapsille kuin heidän vanhemmilleenkin ja asiasta on uskoakseni paljon enemmän keskustelua muilla nuorempien käytämillä foorumeilla.


      • epätietoisille

        Keväällä 2015 on pidetty Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokous jossa lukuvuodeksi 2015 - 2016 kuljetusraja on päätetty 3 km. Kunnassa kuljetukset on päätetty vuosittain. Saattaa sitten olla, että tuollainen suunnittelukokous on ollut seuraavalle vuodelle myöhemmin mutta silloin oli jo leukaremmit kireällä ja säästötavoitteet listattu, kuntalaiset sai todeta säästöjen purevan.

        Koittakaa nyt hyvät ihmiset äänestää niitä joilla on jalat maassa ja inhimillinen asenne elämään. Keskustan kehittäjät, siltojen rakentajat ja muut suurvisioiden esittäjä valtaan päästyään vievät rahat kunnan asukkailta jotka ei itse pysty vaikuttamaan tulevaisuuteensa. Suurpääoma kyttää jo näitä kunnassa kaavailtuja projekteja.


    • HUOLESTUNUT-VAARI

      Laasonportin asukasyhdistys on tehnyt asian eteen hyvää työtä ja heidän perustelunsa ovat hyvin perusteltuja.

      Alueen lasten pitkällä koulumatkalla on rasittavuuden lisäksi, pienille normaaleille luonnostaan uteliaille koululaisille, useampiakin houkuttelevia vaarallisia paikkoja.

      Heidän ahdinkoaan lisää edelleen se, että alueelta puuttuu julkinen joukkoliikenne, joten se tekee asiasta alueen asukkaille, moniin muihin alueisiin nähden, moninverroin vaikeampaa.

      Laasonportti on alkuaankin kaavoitettu lapsiperheille, ja odotetusti alueelle on muuttanut lähes pelkästään lapsiperheitä, ja lapsimäärät siellä tulee edelleen kasvamaan.

      Alueelta on ainoastaan yksi kulkureitti kouluun, ja edelleen lukion valmistuttua koululaisten määrät entisestäänkin huomattavasti reitillä kasvaa, joka luo väistämättä lisää vaaratilanteita tahallisin ja tahattomin kiilauksin (murrosikäiset teinit ja pienet lapset). Väkimäärään nähden kapea kävely-ja pyörätie kulkee välittömästi kiinni vilkkaassa autotiessä lisäten vaarallisuutta.

      Peräänkuulutan Laasonportin alueen lasten turvallisuuden puolesta, sekä kunnan, että valtuutettujen tekevän asian parantamiseksi pikaisesti jotain ja pienempien osalta laskevan kilometrirajan takaisin ennalleen (3km)

    • maailmamuuttunut

      Itsekin näen pieniä koululaisia painavine reppuineen ja voisin tarjota kyydin n. 1-2 km:n matkalle, mutta nykyään ei saa tarjota kenellekään kyytiä tai edes pysähtyä kohdalle ja kysyä onko kaikki hyvin?

      • epätietoisille

        No sitähän tässä itsekin olisin valmis tekemään mutta kun on elettävä vain omaa elämäänsä ja jätettävä heikommat oman onnensa nojaan. Vaikeuksiin joutuu jos jotenkin koittaa auttaa lapsia, leimataan jos miksi.


    • jaamukatäyspakkaus

      Koululaisten reppu ei ole edes lähellä ns. varusmiesten täyspakkausta. Vertailu siihen on järjetön. Toki repullakin sen verran painoa (ainakin ajoittain) on että pidemmän matkan kuljettaminen saattaa pänniä.

    • Ymmärrän-Ongelman

      Lapsenlapseni 3lk. reppu painaa paljon, ja niin se painoi myös suhteessa lapsen kokoon 1-2lk:lla. Olen käynyt häntä toisinaan vastassa, ja ihmetellyt asiaa. Onneksi hänen koulumatkansa on vajaa 3km, mutta siinäkin on usein repun painon vuoksi, ja säistä riippuen tekemistä.

    • EHDOTONkanta

      Äänestäjiä kohtaan olisi rehtiä ja oikeudenmukaista julkaista kaikkien ehdokkaiden pitävä kanta siitä kumpaa he kannattavat kilometrirajaksi, joko 3km tai 5km?

      • yksimielisiä

        Yksimielisiä ovat olleet ehdotuksessaan kuljetusrajaksi 5 km. Ehdotuksen on kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto yksimielisesti hyväksyneet.


      • LastenÄÄNI
        yksimielisiä kirjoitti:

        Yksimielisiä ovat olleet ehdotuksessaan kuljetusrajaksi 5 km. Ehdotuksen on kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto yksimielisesti hyväksyneet.

        Jos edellä kirjoitettu pitää paikkansa, niin se hämmästyttää, kummastuttaa montaa kulkijaa, eli että päättäjistä löytyy niin monta takin kääntäjää.

        Miten niin tärkeässä tehtävässä voi olla sellaista porukkaa, että mielipiteet vaihtuu noin tiuhaan vuodesta toiseen,se ei oikein vaakuuta.

        OUTOA! Onko lapset vuodessa muuttuneet ja kehittyneet niin paljon, että sille kilometrirajan nostolle oli perusteet, sillä lokakuussa-14, matkaa piti lähes jokainen lautakunnajäsen pienille lapsille ikähuomioiden liian pitkänä / jota se myös ihan rehellisesti kiertelemättä myös on. KATSOKAA nimet pöytäkirjasta.

        Tämä on tärkeääkin tärkeämpi asia perheille joita asia koskettaa, sekä myös monille myötätuntoisille myötäeläjille. Jos tälläisiä päätöksiä tehdään, niin se kertoo päätöksen tekijöistä mielestäni aika paljon. Jos päätökset ovat arvoasteikolla tälläisiä, ei kukaan voi tuntea olevansa turvassa, sillä mikä päätös koskee seuraavaksi ketäkin, ja mitä ryhmiä ?/ sen tulee aika näyttämään.

        TOKI! Kaikille ei ole vieläkään myöhäistä korjata tekemisiään, ja nyt laitetaan toivo myös uusien valittujen varaan. Toivotan uusille valtuutetuille viisautta ja sydämellisyyttä korjata välittömästi tuo vääryys ja muuttaa kilometrirajat ennalleen 3:een.


    • mätää_politiikkaa

      Mietippä paljonko suomi lähetti rahaa kreikkaan/euroopan pankeille ? oletko sinäkin ketjun aloittaja äänestänyt hallituspuoluetta ? on kuule menny muutama miljardi euroa kun pompen kaivoon, mutta onneksi jyrki k sai EU sta hyvän duunin.
      Tuosta tukisummasta olisi voinut antaa pienen siivun koulukuljetuksiin kunnille.

    • Harkitsematonta

      Ei voi olla totta 5km, en olisi päästänyt aikanaan omiani samanikäisinä kävellen tai pyörällä noin pitkälle koulumatkalle. Onneksi omat lapsenlapseni asuvat nyt kunnassa jossa asia on ymmärretty ja kilometriraja 3km.

    • IKÄVÄkyllä

      Vaalikone kysymykset on mielestäni huonoja ja puutteellisia sekä Lempäälän tapauksessa siinä olisi pitänyt ehdottomasti olla kysymys paljon keskustelua herättäneestä koululaisten kilometrirajasta.

    • HuoliJälkikasvusta

      Karkeasti ajatellen, voisi jopa kysyä, onko pienimmät 5-10-vuotiaat esi-,1-, ja 2 lk. oppilaat jätetty oman onnensa nojaan, ikäänkuin heitteille, jos heidän odotetaan kulkevan kävellen ilman aikuista lähes 5km.

    • FaktojaLapsista

      Jokainen voi mennä itseensä ja kuvitella miltä tuntuisi jos asia koskisi heitä tai heidän jälkeläisiään. Ilman käytyjä keskustelujakin pitäisi olla kaikille selvää, että noin pienet lapset ovat liian kypsymättömiä ja pieniä kulkemaan yksinään noin pitkiä matkoja.
      Jos päättäjät ovat toista mieltä, niin onko he oikeita henkilöitä hoitamaan tehtäväänsä, jos he ovat vieraantuneet lapsiperheen asioista, ja jos eivät ymmärrä miten puutteellisia valmiuksia lapsilla vielä tuossa iässä on. Matka on tuon ikäisille lapsille, monella tapaa liian turvaton, haastava, vaarallinen ja rasittava.

    • ItkuaParkuaJatkuvaa

      Matka tuntuu luissa ja ytimissä, kipeät nivelet särkevät, valvottaa öisin ja aamulla on vaikeaa lähteä kouluun.

    • rakentaako_kunta

      No nyt on linjavuoron 50 mahdollista ajaa laasonportille jos kunta rakentaa sinne kääntymispaikan, pakittaa auto kääntymispaikalla ei saa.

    • ENasuLaasonportissa

      Suurehkoja asuntoalueita lapsiperheille suunniteltaessa, ja aktiivisessa vaiheessa eläville kuntalaisille, mikäli matkaa on yli 2km keskustaan, lähikouluun, tai muihin liikenneyhteyksiin, niin tulisi ehdottomasti jo suunnitteluvaiheessa huomioida joukkoliikenne ja yhteydet.
      Vai onko Lempäälä joku taantunut tuppukylä ?

    • rakentaako_kunta

      Entiset palveluntarjoajat ei vuorojaan laasonportille ajaneet.
      Nyt tuottajana on 6. kesäkuuta 2016 alkaen Tampereen seudun joukkoliikenne. ja Virta-kampuksen valmistuminen tuo tarpeen uudelle yhteydelle. Jos kunta ei laasonportille tee kääntöaluette niin sitten kääntöalue tulee Virta-kampukselle.

      Toisaalta varikon piha-alue muodostaa nyt jo riittävän kääntöalueen. Hankaluutena on se, etä portti halutaan pitää kiinni iltaisin, yöllä ja viikonloppuna.

    • EN-ymmärrä

      EI HYVÄÄ PÄIVÄÄ !!! Eikös nuo Virta-kampusta käyvät lukiolaiset ole jo lähes täysi-ikäisiä(?) Matka Lempäälän keskustasta on lyhyehkö, ja lukiolaisten ikä ja koko huomioiden, sitä ei voida pitää myöskään heille liian vaarallisena, eikä rasittavana, ja pieni happihyppely "kävellen"olisi vain heille terveellistä /= pyöräily tulisi heiltäkin kieltää, kuten 0-2lk. oppilaille, puhumattakaan moottoriajoneuvoista, jotka ovat vaarallisia paitsi heille itselleen, niin sitä suuremassa määrin Laasonportilta kulkeville lapsille. EI OO TODELLISTA, että edes harkitaan asiaa, tässä olisi jo ainekset mihin ajankohtaisohjelmaan tahansa.
      ONKO MITÄÄN JÄRKEÄ ENÄÄ MISSÄÄN (?) jos tosiaan ei tuonne Laasonporttiin tuota bussiyhteyttä saada.

    • RahaaRiittää

      Laasonporttilaisilla tuntuu kyllä olevan fyrkkaa pussissa, sinnehän ollaan vetämässä kallista modernia valokuitu-nettiliittymää asuntoon jos toiseenkin. Jokin osarahoitusratkaisukin lienee siis mahdollinen, eli kunnan ei tarvitse maksaa ihan kaikkea.

      • Myötäelän

        Eiköhän sieltä makseta suhteellisen paljon verotuloja, ja kiinteistöveroja, joten niillä verotuloilla pitäisi saada samat palvelut kuin muillekkin kuntalaisille.
        En ole alueelta, mutta olen seurannut tilannetta ja myötätuntoni on täysin heidän puolellaan.


      • Ongelmatonta

        Selvää, linja-auto ajaa lukion ohi, niin lukiolaiset pääsevät siinä kulkemaan ja samainen linja-auto jatkaa edelleen kiertäen Laasonportin, ja sieltä pääsevät samalla kyytiä tarvitsevat, yksinkertaista eikö?

        Käyttäjät maksakoon normaalin linja-auto hinnaston mukaisen maksun.


      • RahaaRiittää

        Tämä olisi se optimaalisin ratkaisu. Lastenlipun hinta ei luulisi Laasonportin asukkaille olevan ongelma, tuskin muillekaan. Ainakin perusteet suuremmalle valittelulle lakkaisivat.


      • rakentaako_kunta
        Ongelmatonta kirjoitti:

        Selvää, linja-auto ajaa lukion ohi, niin lukiolaiset pääsevät siinä kulkemaan ja samainen linja-auto jatkaa edelleen kiertäen Laasonportin, ja sieltä pääsevät samalla kyytiä tarvitsevat, yksinkertaista eikö?

        Käyttäjät maksakoon normaalin linja-auto hinnaston mukaisen maksun.

        Alueella ei ole mitään sellaista katuyhteyttä jonka linjaautolla pääsisi kiertämään, tuota ihmettelin jo kaavan valmistuttua. Sinne ei myöskään kovin helposti kääntöpaikkaa saa. Todennäköistä myös on ettei alueen kaduille linjaautoa haluta.
        Eli todennäköistä on, etä kääntymispaikka on varikon piha.


    • UskonPäättäjiin

      Toisin kuin monissa muissa taajamissa, niin Laasonportissa on montakin paikkaa jossa on tilaa ja runsaasti mahdollisuuksia rakentaa kääntöpaikka.
      Alueelta on aikoinaan tehty kansalaisaloite joukkoliikenteen saamiseksi, joten kannatusta löytyy, ja lapsimäärien kasvaessa, tarve on edelleen kasvanut .
      Uskoni päättäjiin, ja luotan heidän tekemisiinsä, joten eiköhän olla iloisesti positiivisiä.

    • onnikalla

      Kääntöpaikaksi on kaavailtu eräiden tietojen mukaan Ristimäen hautausmaan parkkialuetta, syy ilmeisesti on hautausmaakäynnit.

    • LuotanPäättäjiin

      Tulevan lukion sijainti on mukavasti Laasonportille vievän tien varrella, ja epäilemättä linja-auto tulee kiertämään Laasonportin kautta, palvellen samalla useampien tarpeita.
      Muistaisin joskus Kunnajohtajankin näyttäneen asialle vihreää valoa.

      Matkan pituuden ja ikärakenteen vuoksi Laasonporttilaisille linja-autoyhteys on kuitenkin huomattavasti merkittävämpi ja tarpeellisempi, kuin itse lukiolaisille, sillä matkaa palveluihin, keskustaan, kauppoihin ja kouluihin, sekä jälleen muihin joukkoliikenne yhteyksiin on merkittävästi eneämmän.

      Liikenneyhteys Laasonporttiin elävöittäisi Lempäälän keskustan palveluita ja kauppaa.
      Haluamme olla paras kunta, jossa kaikilla asukkailla on hyvät edellytykset, missä asuu maan tyytyyväisemmät asukkaat, ja se on epäilemättä kuntalaisten, että päätöksistä vastaavien, sekä kunnanjohtajan yhteinen tavoite, ja siihen uskon ja siihen luotan.

    • onnikalla

      Älkää itsekkäästi unohtako, ettää tuo bussiyhteys ei ole pelkästään laasonporttilaisille vaan palvelee lastustenkulmalla asuvia ja sotavallantien asukkaita. Jotkut ehkä tulevat omilla kulkuneuvoillaan ja jatkavat bussilla eteenpäin, tarvitaan siis myös parkkitila näille kulkuneuvoille

    • Kannatan

      Olen saanut keskusteluista sen kuvan, että Laasonportilta on lähikoululle matkaa peräti 4km ja ylikin, ja alueella asuisi huomattava määrä koululaisia, jos tuo tieto pitää paikkansa, niin onhan silloin oikeus ja kohtuus, että sinne olisi myös bussiyhteys. On tuollainen matka kohtuuton pienille- ja isommillekkin koululaisille. Väitän ettei kovin moni aikuinen kulkisi tuollaisia matkoja jokaikinen arkipäivä säällä kuin säällä, mutta heillä on sentään mahdollisuus oman auton käyttöön. Eri asia olisi jos matka olisi 5km, niin silloin kaikille koululaisille järjestyisi jopa ilmainen kuljetus.

      • LukujaPöytään

        Olis kyllä kiva jos joku laittaisi 'lukuja pöytään'. Mistään ei oikein selviä kuinka iso ongelma kyseessä. Kangasalla on 5km raja myös, että ei se mikään harvinaisuus ole. Kunta ei ole myöskään velvollinen järjestämään koulukuljetusta koko matkalle, vaan osalle siitä siten että max. kävely on tuo 5km. Jos siis kilometrirajaa lasketaan, se ei välttämättä tarkoita että kiikutetaan koulun pihalle saakka ja lisäksi lähtöpäässäkin tulee kävelyä kuljetuksen lähtöpaikkaan.

        Säädetystä kilometrirajasta poikkeamista (kuljetuksen järjestämistä) voidaan perustella yleensä vain jos tieosuus todetaan vaaralliseksi. Tiedossani ei ole mikä taho tämän vaarallisuuden määrittää.


      • SyystäKotiäiti
        LukujaPöytään kirjoitti:

        Olis kyllä kiva jos joku laittaisi 'lukuja pöytään'. Mistään ei oikein selviä kuinka iso ongelma kyseessä. Kangasalla on 5km raja myös, että ei se mikään harvinaisuus ole. Kunta ei ole myöskään velvollinen järjestämään koulukuljetusta koko matkalle, vaan osalle siitä siten että max. kävely on tuo 5km. Jos siis kilometrirajaa lasketaan, se ei välttämättä tarkoita että kiikutetaan koulun pihalle saakka ja lisäksi lähtöpäässäkin tulee kävelyä kuljetuksen lähtöpaikkaan.

        Säädetystä kilometrirajasta poikkeamista (kuljetuksen järjestämistä) voidaan perustella yleensä vain jos tieosuus todetaan vaaralliseksi. Tiedossani ei ole mikä taho tämän vaarallisuuden määrittää.

        Kysymys ARVOISTA, INHIMILLISYYDESTÄ SEKÄ HUOLENPIDOSTA ;

        Nimimerkille LukujaPöytään, Kyllä olet oikeassa, että Kangasalalla on myös raja 5km, joka on yksi harvoista paikkakunnista, mutta siellä on hyvin toimiva kattava joukkoliikenne, joka osaltaan helpottaa asiaa.

        Kunnan ei velvoiteta järjestettävän koulukuljetusta, ihan niin kuin kirjoitit, mutta useimilla paikkakunnilla on asian tärkeys ymmärretty ja kuljetus järjestetty, joista voi lukea paikkakuntien sivuilta päätöksistä perusteluja ( esim. että lasten ikä huomioiden kyky selviytyä on vielä puutteellista , jne, jne..............). Näin oli myös ennen Lempäälässä. Tämä on lapsiperheille valtavan tärkeä ja merkittävä asia ja monesti kynnyskysymys siihen onko molempien vanhempien mahdollista käydä työssä.

        Moni asian kanssa kamppaileva vastuullinen vanhempi on tilanteen vuoksi ikäänkuin pakotettu jäämään kotiin, ja silloin paikkakunnan kuvitellut "säästöt" jää näennäiseksi.


    • Kuljunperältä

      Laskennalliset kuljetuksista tulevat säästöt valuvat verotulojen laskun myötä hukkaan, jos yhä useammat vanhemmat jäävät kotiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe