Askola tahtoo kirkon irtautuvan kristinuskosta

tähän.on.tultu

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa Askola ja Vikström tahtovat kirkon irtautuvan kristinuskosta
Teologian maisteri Irja Askola ja teologian tohtori Björn Vikström esitellään Helsingin Sanomissa ”piispoiksi”, jossa asemassaan he ovat kirjoittaneet lehden pääkirjoituksen 25.2.2017 samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Teologit sanoutuvat irti kristillisestä uskosta.
Irja Askola ja Björn Vikström esittävät samaa sukupuolta olevien avioliitot ”myönteisiksi muutoksiksi“. Molemmat kertovat ohjeistaneen jopa papistoaan, että he pyydettäessä ja halutessaan osallistuisivat samaa sukupuolta olevien parien ”hääiloon”.
Askola ja Vikström kohdistavat ankaran sanansa kirkkoa ja kristillisiä liikkeitä vastaan:
”Kirkko ja kristilliset liikkeet ovat aiheuttaneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille syviä haavoja ja traumoja. Häpeään ja vaikenemiseen pakottaminen on ollut julmaa.”

”Viimeistään nyt kirkoissa tulisi havahtua siihen, että seksuaali¬vähemmistöt eivät ole ulkopuolisia. He ovat kirkossamme läsnä ja kantavat siitä monin tavoin vastuuta. Iloitsemme siitä, että luterilaisen kirkon työntekijöillä ja luottamushenkilöillä on mahdollisuus solmia yhteiskunnan mahdollistama avioliitto samaa sukupuolta olevan kumppaninsa kanssa.”

Askola ja Vikström ilmoittautuvat sanoutuvansa irti Raamatun arvovallasta ja luotettavuudesta lähimmäisenrakkauden nimissä. Piispoina esiintyessään nämä teologit esittävät mielipiteensä, jonka varaan he rakentavat muutosvaatimuksensa:
”kirkon opetus perheestä, seksuaalisuudesta ja avioliitosta on muuttunut vuosisatojen aikana.”
Irja Askolan ja Björn Vikströmin esittämät mielipiteet ovat saaneet jo sekä kiitosta että moitteita.

Valtiotieteen maisteri Matti Niiranen kirjoittaa 25.2.2017 viitaten Askolan ja Vikströmin mielipiteeseen, että juuri nyt olisi ”symbolisesti erinomainen aika kirkon uudistamiselle”, koska Matti Luther julkaisi 95 teesiään Wittenbergin linnankirkolla 500 vuotta sitten 31.10.1517.

Matti Niirasen mukaan Askolan ja Vikströmin ”linjaus on hyvä, mutta riittämätön”.
Helsingin kaupunginvaltuutettu Matti Niiranen (Kokoomus) ei ”luterilaisen juhlavuoden symbolista päätöstä” juhlistaen lainkaan piittaa siitä, että Martti Luther oli äärimmäisen tiukkasanainen samaa sukupuolta olevien seksuaalisuhteita vastaan.

Sosionomi, kirkon nuorisotyönohjaaja ja Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Susanna Koivula muistaa kirjoituksessaan, että kirkkovuoden mukaan tuhkakeskiviikkoa – katumuksen ja parannuksen vertauskuva – on 1. maaliskuuta, jolloin samaisena päivänä astuu voimaan avioliittolain muutos:
”Silloin olisikin Suomen ev.lut. kirkolla syytä valella tuhkaa päälleen juhlimisen sijasta”.

Susanna Koivula arvostelee, että kirkoissa alkaa nyt tämä sama virsi, jonka mukaan kaikkia parisuhteita olisi kutsuttava avioliitoiksi tai muutoin ihmisiä syrjitään ja kohdellaan epätasa-arvoisesti:
”Näemmä. Voi sitä teologista kärrynpyörää, jolla tällaiseen johtopäätökseen on päästy piispanhiipan alla ja se on nyt kuin saarnastuolista julistettu (kirkko)kansalle.”

Koivula muistuttaa, että Raamatussa avioliitto ei koskaan esiinny sukupuolettomana instituutiona:
”Raamatussa avioliitto ei esiinny koskaan sukupuolettomana instituutiona. Muistutan mitä Jeesus itse sanoi avioliitosta: Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. (Matt.19:5)”

Tuhkakeskiviikon alla Koivula päättää kirjoituksensa juonipaljastukseen:
”Juonipaljastus: Pian meillä on ensimmäiset kapinapapit, jotka vihkivät nais- ja miespareja ja valtamedia tulee kruunaamaan heidät uuden ajan vapaustaistelijoiksi. Saatte nähdä.”

184

1734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitos-ap

      Hyvä aloitus!

      • TukehunNauruun

        Avioliittoko kristinuskon kaataa, minä kun luulin että Jeesuksen ylösnousemus.


      • SuomenVapaussota1918

        Äänislinna on raiskattu (sen ne osaa)!


      • WomenForTrump

        Republikaanit ja Demokraatit yhdistyvät hävittämään WC-paperin putinin.

        Kaikki olemme yhtä.


      • RaimoLasikivi
        WomenForTrump kirjoitti:

        Republikaanit ja Demokraatit yhdistyvät hävittämään WC-paperin putinin.

        Kaikki olemme yhtä.

        Joo o niin helposti puhutaan sivuraiteella. Ainoa tärkeä asia on lopettaa russia.


      • kannatan

        Todellakin!


    • KapinaPapit

      Hyvin Koivula tiesi miten jotkut papit alkavat kapinoimaan kirkkoaan ja työnantajaansa vastaan.

      • En vain tajua mitä kristillistä siinä on, että yksi sukupuolinen suuntaus pidetään pannassa. Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta.


      • ei.syntihyväksyntää
        torre12 kirjoitti:

        En vain tajua mitä kristillistä siinä on, että yksi sukupuolinen suuntaus pidetään pannassa. Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta.

        Homoseksi on synti ja kauhistus Jumalalle?


      • hyväksy.tosiasia
        torre12 kirjoitti:

        En vain tajua mitä kristillistä siinä on, että yksi sukupuolinen suuntaus pidetään pannassa. Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta.

        Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22; Room. 1:26-27; 1. Kor. 6:9). Room. 1:26-27 opettaa nimenomaan, että homoseksuaalisuus on seurausta Jumalan kieltämisestä ja tottelemattomuudesta Häntä kohtaan. Kun ihminen jatkaa elämistä synnissä ja epäuskossa, Raamattu kertoo meille, että Jumala ”luovuttaa” hänet vielä kamalampaan ja paheellisempaan syntiin näyttääkseen hänelle, miten turhaa ja toivotonta on elämä erossa Jumalasta. 1. Kor. 6:9 sanoo, että homoseksuaaliset vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa.

        Jumala ei luo homoseksuaalisia ihmisiä. Raamattu sanoo, että ihmisestä tulee homoseksuaali synnin vuoksi (Room. 1:24-27) ja pohjimmiltaan omasta tahdostaan. Ihmisellä saattaa olla synnynnäisesti suurempi taipumus homoseksuaalisuuteen, aivan kuten joillakin on taipumusta väkivaltaisuuteen tai joihinkin muihin synteihin. Tämä ei anna ihmiselle lupaa tehdä syntiä antamalla periksi syntisille mielihaluilleen. Jos jollakulla on taipumusta vihaan tai raivoon, saako hän silloin antaa periksi noille taipumuksille? Eipä tietenkään! Sama pätee homoseksuaalisuuteen.

        Raamattu ei kuitenkaan kuvaa homoseksuaalisuutta sen suurempana syntinä kuin mitään muutakaan. Kaikki synti loukkaa Jumalaa. Homoseksuaalisuus on vain yksi niistä asioista, jotka 1. Kor. 6:9-10 luettelee asioina, jotka pitävät ihmisen poissa Jumalan valtakunnasta. Raamatun mukaan Jumalan anteeksianto on tarjolla yhtä lailla homoseksuaalille kuin avionrikkojalle, epäjumalanpalvelijalle, murhaajalle, varkaalle jne. Jumala myös lupaa kaikille Jeesukseen Kristukseen turvautuville voiman voittaa synnin, myös homoseksuaalisuuden (1. Kor. 6:11; 2. Kor. 5:17; Fil. 4:13).


      • Jakeita.riittää
        torre12 kirjoitti:

        En vain tajua mitä kristillistä siinä on, että yksi sukupuolinen suuntaus pidetään pannassa. Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta.

        Hetero on hetero Jumalan armosta. Ei hetero voi röyhistää ritaansa ja ylpeillä tällä ominaisuudellaan, sillä hän ei ole sitä itse itselleen valinnut. Se on syntymälahja. Aivan sama homoudella. Se on myötäsyntyinen ominaisuus, ja on aivan turhaa yrittää muuttaa sitä. Olemme luojanluomia kaikki.
        Mikä oikeus heterolla on tuomita homo ja kieltää häneltä perhe. Läheinen rakas puoliso, koti ja tulevaisuus?
        Mitä hetero siinä menettää?

        Heterot juhlivat avioliittoaan katetraalissa röyhelöissä ja silintereissä uskoen Jumalan siunaavan sen, vaikka eivät itse kovinkaan innokkaita kirkossakävijöitä olisikaan, vaan päin vastoin eläisivät kutakuinkin maallista elämää synteineen päivineen.

        Avioliittoa hetero ei soisi homoille, vaan pitää vihkimistä raskaana syntinä papille, ja avaimena kadotukseen. Hän etsii Raamatusta tukea ylenkatseelleen, kuten aloittajakin on huolella tehnyt.
        Hetero lyö rintaansa ja sanoo, katso, minä en ole syyllistynyt mihinkään näistä. Olen parempi kuin tuo toinen. Niinhän fariseuskin teki temppelissä.

        Homot kuitenkin saattaisivat suhtautua paljon suuremmalla hartaudella saamaansa siunaukseen, sillä he osaavat antaa arvon sille, että heidät vuosisatojen kaunan ja vainon jälkeen on hyväksytty tasavertaisiksi ihmisiksi yhteiskunnassa.

        Minusta kristinuskon yksi sanoma on, ettei kukaan ole toista parempi. Samassa veneessä ollaan ja tulemme pelastetuiksi vain armon kautta.
        Jumala loi Paratiisissa kaksi ihmistä. Millä oikeudella heidän jälkeläisensä nyt lajittelevat toisiaan eri ryhmiin ja tuomistevat ne, jotka elävät eri tavoin kuin valtaryhmä? Kuka loppujen lopuksi määrittelee, millaisen ihmisen tulee olla?

        Missä on synnitön ihminen? Obvatko homojen synnit suuremmat kuin heteron? Kuka ne punnitsee?


      • ei.syntihyväksyntää kirjoitti:

        Homoseksi on synti ja kauhistus Jumalalle?

        Homoseksiä on kuule niin monenkirjavaa, kuten on heteroseksiäkin. Jumalalle on syntiä vain osa seksin harrastamisesta. Homolle Jumala on antanut kiellon maata miehen kansa. Kaikki muu on OK; kysy vaikka Jumalalta itseltään.


      • raamatun.totuus
        torre12 kirjoitti:

        Homoseksiä on kuule niin monenkirjavaa, kuten on heteroseksiäkin. Jumalalle on syntiä vain osa seksin harrastamisesta. Homolle Jumala on antanut kiellon maata miehen kansa. Kaikki muu on OK; kysy vaikka Jumalalta itseltään.

        Tuolla logiikalla kaupasta varastaminen on syntiä, mutta esimerkiksi tupakilla käynti työaikana ei ole, vaikka varastat siinä työnantajan aikaa, sitä työaikaa, josta sinulle maksetaan.
        Löytyyhän näitä esimerkkejä.
        Ja mehän käytiin keskustelua kanssasi juuri niistä raamatunkohdista, joissa sanotaan, että nimenomaan vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnottomaan. Ja nimenomaan se, että mies makaa miehen kanssa kuten naisen kanssa maataa. ELi kaiketi nainen ja mies tekevät muutakin kuin ovat yhdynnässä. Eikö seksuaalisuuteen kuulu muukin. Vai meinaatko että kun raamatussa ei lue, että jos mies laittaa elimensä toisen miehen persiiseen, niin se on väärin, mutta suihin ottaminen on ihan ok? Mitä on riettaus? Luonnollisen yhteyden vaihtaminen luonnottomaan?

        Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

        Edelleenkin jokainen on vapaa harjoittamaan mitä seksiä kenekä tahansa tykkää, mutta se ei edelleenkään ole raamtun mukaista.
        Miksi pitää yrittää väkisin vääntää raamtun sanoista jotain mitä ne eivät ole?

        Miksi ei voi vain olla homo, lesbo bi, ja jättää raamattu niille jotka haluavat elää sen mukaan? Miksi kirkon pitäisi siunata liitto, jota raamattu, kirkon oletettu oppikirja, ei tunnusta?

        Koska homoutta ei voi raamatulla puolustaa, saatikka spn "avioliittoa", josta on suora käsky raamatussa. Erotkoon MIES äidistään ja isästään ja yhtyköön VAIMOONSA. Ja huom, olen itsekin mennyt naimisiin puolisoni kanssa 29 vuotta sitten maistraatissa, koska toinen meistä ei kuulunut kirkkoon. Nyt ei kuulu kumpikaan.

        Papit saavat tehdä vaikka joka päivä päätöksiään ja siunatkoon vaikka tuhannen tuhatta spn-liittoa, mutta Jumala ei tule mukana tuossa siunauksessa, koska Hän ei koskaan toimi oman sanansa vastaisesti.
        Pappien siunaamiset ja heidän "totuutensa" ei ole sama asia kuin raamatun totuus.


      • Eiolepannaa
        torre12 kirjoitti:

        En vain tajua mitä kristillistä siinä on, että yksi sukupuolinen suuntaus pidetään pannassa. Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta.

        "Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta."
        Aina ja jatkuvasti nämä homot ja homomieliset kirjoittavat palstalle asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Raamatussa sanotaan selvästi, että se, kun "mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan", on kauhistus. Ymmärtääkö homo asian niin, että voi olla olemassa avioliittoja, joissa ei harjoiteta seksuaalista kanssakäymistä, vaan liitto on puhtaan platoninen? Jos näin olisi, niin miksi liitto sitten ylipäätään solmittaisiin?
        Noista sukupuolisista suuntauksista voi vaan todeta, että Raamattu ei tunnusta muita kuin yhden sukupuolisen suuntauksen, joten minkäänlaista pannaakaan ei silloin ole.


      • niinpä-niin-
        Eiolepannaa kirjoitti:

        "Edes Raamattu ei esitä mitään sellaista asennetta."
        Aina ja jatkuvasti nämä homot ja homomieliset kirjoittavat palstalle asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Raamatussa sanotaan selvästi, että se, kun "mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan", on kauhistus. Ymmärtääkö homo asian niin, että voi olla olemassa avioliittoja, joissa ei harjoiteta seksuaalista kanssakäymistä, vaan liitto on puhtaan platoninen? Jos näin olisi, niin miksi liitto sitten ylipäätään solmittaisiin?
        Noista sukupuolisista suuntauksista voi vaan todeta, että Raamattu ei tunnusta muita kuin yhden sukupuolisen suuntauksen, joten minkäänlaista pannaakaan ei silloin ole.

        Joh. 9:31 Me tiedämme, ettei Jumala kuule syntisiä; vaan joka on jumalaapelkääväinen ja tekee hänen tahtonsa, sitä hän kuulee.
        Job 27:9 Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun ahdistus häntä kohtaa?
        Ps. 18:42 He huutavat, mutta pelastajaa ei ole, huutavat Herraa, mutta hän ei heille vastaa.
        Ps. 66:18 Jos minulla olisi vääryys sydämessäni, ei Herra minua kuulisi.
        Sananl. 15:29 Jumalattomista on Herra kaukana, mutta vanhurskasten rukouksen hän kuulee.
        Sananl. 28:9 Joka korvansa kääntää kuulemasta lakia, sen rukouskin on kauhistus.
        Jes. 1:15 Kun te ojennatte käsiänne, minä peitän silmäni teiltä; vaikka kuinka paljon rukoilisitte, minä en kuule: teidän kätenne ovat verta täynnä.
        Miika 3:4 kerran he huutavat Herran puoleen, mutta hän ei vastaa heille, vaan kätkee heiltä kasvonsa sinä aikana, koska he ovat pahoja töitä tehneet.
        Sak. 7:13 Samoin kuin hän huusi, mutta he eivät kuulleet, samoin he huutavat, mutta minä en kuule, sanoo Herra Sebaot.

        Biblia (1776)
        Mutta me tiedämme, ettei Jumala kuule syntisiä; vaan joka on Jumalan palvelia ja tekee hänen tahtonsa, sitä hän kuulee.

        Ruotsi (1917)
        Vi veta ju att Gud icke hör syndare, men också att om någon är gudfruktig och gör hans vilja, då hör han honom.

        Englanti (KJV 1789)
        Now we know that God heareth not sinners: but if any man be a worshipper of God, and doeth his will, him he heareth.


      • mamunvaimo
        hyväksy.tosiasia kirjoitti:

        Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22; Room. 1:26-27; 1. Kor. 6:9). Room. 1:26-27 opettaa nimenomaan, että homoseksuaalisuus on seurausta Jumalan kieltämisestä ja tottelemattomuudesta Häntä kohtaan. Kun ihminen jatkaa elämistä synnissä ja epäuskossa, Raamattu kertoo meille, että Jumala ”luovuttaa” hänet vielä kamalampaan ja paheellisempaan syntiin näyttääkseen hänelle, miten turhaa ja toivotonta on elämä erossa Jumalasta. 1. Kor. 6:9 sanoo, että homoseksuaaliset vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa.

        Jumala ei luo homoseksuaalisia ihmisiä. Raamattu sanoo, että ihmisestä tulee homoseksuaali synnin vuoksi (Room. 1:24-27) ja pohjimmiltaan omasta tahdostaan. Ihmisellä saattaa olla synnynnäisesti suurempi taipumus homoseksuaalisuuteen, aivan kuten joillakin on taipumusta väkivaltaisuuteen tai joihinkin muihin synteihin. Tämä ei anna ihmiselle lupaa tehdä syntiä antamalla periksi syntisille mielihaluilleen. Jos jollakulla on taipumusta vihaan tai raivoon, saako hän silloin antaa periksi noille taipumuksille? Eipä tietenkään! Sama pätee homoseksuaalisuuteen.

        Raamattu ei kuitenkaan kuvaa homoseksuaalisuutta sen suurempana syntinä kuin mitään muutakaan. Kaikki synti loukkaa Jumalaa. Homoseksuaalisuus on vain yksi niistä asioista, jotka 1. Kor. 6:9-10 luettelee asioina, jotka pitävät ihmisen poissa Jumalan valtakunnasta. Raamatun mukaan Jumalan anteeksianto on tarjolla yhtä lailla homoseksuaalille kuin avionrikkojalle, epäjumalanpalvelijalle, murhaajalle, varkaalle jne. Jumala myös lupaa kaikille Jeesukseen Kristukseen turvautuville voiman voittaa synnin, myös homoseksuaalisuuden (1. Kor. 6:11; 2. Kor. 5:17; Fil. 4:13).

        Homoseksuaalisuus ei ole mikään "taipumus". Se on yksilön ominaisuus, aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi oikea- ja vasenkätisyys. Eivät oikeakätisetkään sitä itse ole "valinneet" eikä oikeakätisillä ole mitään "taipumuksia" oikeakätisyyteen.

        Jos raamatussa väitettäisiin, että esimerkiksi "vasenkätisyys on synti", kuinka moni tasa-arvoisen avioliiton kauhistelija olisi nykytiedon valossa valmis toitottamaan tuota "totuutta" aamusta iltaan nettipalstoilla tai kirkon saarnastuolista kesät talvet? Toivottavasti ei kovin moni...

        Tämä on aivan sama asia. Raamattu voi väittää, että "homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä", mutta mikään totuus se ei silti ole. Homot harjoittavat homoseksuaalisuutta aivan samoin kuin heterotkin heteroseksuaalisuutta. Välillä avioliitossa, toisinaan avioliittoa solmimatta. Mikään synti se ei silti ole. On hyvä että piispat välillä näinkin selvin sanoin muistuttavat seurakuntalaisiaan tästä.

        Te "oikeaoppiset" voitte jatkaa keskenänne loputtomiin taivastelua aiheesta "pitääkö nyt ruveta kaikkia parisuhteita kutsumaan avioliitoiksi"? Olkaapa nyt edes rehellisiä itsellenne! Oletteko te tähänkään asti kutsuneet kaikkia parisuhteita avioliitoiksi? Tuskin. Vai miksi olisitte tähänkään asti kutsuneet avioliitoksi sellaisten ihmisten parisuhdetta, jotka eivät avioliittoa ole solmineet? Ja miten tämä asiantila nyt muka muuttuu? Jos pari on solminut Suomen lain mukaisen avioliiton, parisuhdetta kutsutaan silloin avioliitoksi. Mikä tässä on epäselvää?

        Eikö teillä oikeasti ole muuta taivasteltavaa? Kovin on pienet murheet jos näin on. Vai onko "totuus" sittenkin se, että teillä on suuri usko pieneen jumalaan? Onko kauhistuksenne todellinen syy se, että jumalanne saattaisikin oikeasti olla anteeksiantavainen ja kaikkivaltias, ja jos teille armo koittaisi niin se saattaisi koitua myös näiden teidän kauhistelemienne homojen hyväksi?! Ilman mitään sen kummempaa "katumusta"...


      • tamppikaula
        raamatun.totuus kirjoitti:

        Tuolla logiikalla kaupasta varastaminen on syntiä, mutta esimerkiksi tupakilla käynti työaikana ei ole, vaikka varastat siinä työnantajan aikaa, sitä työaikaa, josta sinulle maksetaan.
        Löytyyhän näitä esimerkkejä.
        Ja mehän käytiin keskustelua kanssasi juuri niistä raamatunkohdista, joissa sanotaan, että nimenomaan vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnottomaan. Ja nimenomaan se, että mies makaa miehen kanssa kuten naisen kanssa maataa. ELi kaiketi nainen ja mies tekevät muutakin kuin ovat yhdynnässä. Eikö seksuaalisuuteen kuulu muukin. Vai meinaatko että kun raamatussa ei lue, että jos mies laittaa elimensä toisen miehen persiiseen, niin se on väärin, mutta suihin ottaminen on ihan ok? Mitä on riettaus? Luonnollisen yhteyden vaihtaminen luonnottomaan?

        Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

        Edelleenkin jokainen on vapaa harjoittamaan mitä seksiä kenekä tahansa tykkää, mutta se ei edelleenkään ole raamtun mukaista.
        Miksi pitää yrittää väkisin vääntää raamtun sanoista jotain mitä ne eivät ole?

        Miksi ei voi vain olla homo, lesbo bi, ja jättää raamattu niille jotka haluavat elää sen mukaan? Miksi kirkon pitäisi siunata liitto, jota raamattu, kirkon oletettu oppikirja, ei tunnusta?

        Koska homoutta ei voi raamatulla puolustaa, saatikka spn "avioliittoa", josta on suora käsky raamatussa. Erotkoon MIES äidistään ja isästään ja yhtyköön VAIMOONSA. Ja huom, olen itsekin mennyt naimisiin puolisoni kanssa 29 vuotta sitten maistraatissa, koska toinen meistä ei kuulunut kirkkoon. Nyt ei kuulu kumpikaan.

        Papit saavat tehdä vaikka joka päivä päätöksiään ja siunatkoon vaikka tuhannen tuhatta spn-liittoa, mutta Jumala ei tule mukana tuossa siunauksessa, koska Hän ei koskaan toimi oman sanansa vastaisesti.
        Pappien siunaamiset ja heidän "totuutensa" ei ole sama asia kuin raamatun totuus.

        Kyllä raamattu pitää kirjoittaa uusiksi, sillä nykyisen raamatun mukaan piispa rikkoo oman kirkonsa perusäätöjä. Eikös yleensä säännönrikkojat eroteta.Vihkikaava ja lisääntykää miten toteutuu ?


    • Eli naispappeus, kirkon eronneiden vihkiminen, homoseksuaalien oikeus olla kirkossa töissä ja muut seikat olisi vielä menneet, mutta Askola pilasi kokokirkon.
      Älä huoli, Askola jää kohta eläkkeelle ja Teemu Laajasalo tulee tilalle.
      Vaikka ei se tilanne siitä muutu, eli edelleen satunnaisesti, kirkon papit vihkii saman sukupuolisia pareja avioliittoon.

      • onko.kutsu.tullut

        Joko olet saanut kutsun siskontyttösi lesbohäihin?


      • onko.kutsu.tullut kirjoitti:

        Joko olet saanut kutsun siskontyttösi lesbohäihin?

        ...kysyi eräs lampaan häihin pääsystä haaveileva pervo.


    • Irja Askola minun käsitykseni mukaan tahtoo kirkon yleisimminkin irtautuvan osin patriarkaalisesta VT:n uskosta ja lähestyvän enempi J.Nasaretilaisen opettamaa eettisyyttä.

      • Askola tahtoo irtautua täysin Jumalan Sanasta Raamatusta.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Askola tahtoo irtautua täysin Jumalan Sanasta Raamatusta.

        Jumalan sana, Raamattu, ei kiellä samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

        .-)


      • komppi_
        usko.vainen kirjoitti:

        Askola tahtoo irtautua täysin Jumalan Sanasta Raamatusta.

        Juuri näin.


      • seero
        usko.vainen kirjoitti:

        Askola tahtoo irtautua täysin Jumalan Sanasta Raamatusta.

        Samoin aamuinen naiskirkkoherra radiossa erottautui Raamatusta, kun totesi, että jos Paavali on homoseksiä vastaan, niin ajat ovat nyt muuttuneet. Aikojen muutos päättää näillä "totuuden" eikä Jumalan Sana.


      • seero kirjoitti:

        Samoin aamuinen naiskirkkoherra radiossa erottautui Raamatusta, kun totesi, että jos Paavali on homoseksiä vastaan, niin ajat ovat nyt muuttuneet. Aikojen muutos päättää näillä "totuuden" eikä Jumalan Sana.

        Perusteliko Raamatulla naiskirkkoherra väitettään?


      • säädös
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Jumalan sana, Raamattu, ei kiellä samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

        .-)

        Näissä mennään mitä Jumala on säätänyt ja Jumala ei ole säätänyt homoliittoja missään vaiheessa ilmoitettua Sanaa.


      • NiinEpäloogista

        <<<<<Irja Askola minun käsitykseni mukaan tahtoo kirkon yleisimminkin irtautuvan osin patriarkaalisesta VT:n uskosta ja lähestyvän enempi J.Nasaretilaisen opettamaa eettisyyttä.>>>>

        On SUURI loukkaus Jeesusta Kristusta kohtaan, esittää jonkun juopon, lesbon ja Raamattua noudattamattoman Irja Askolan muka lähestyvän Pyhän Jumalan oppeja, kun hän päinvastoin oksentaa päin kristinuskoa ja Jeesusta Kristusta!


      • NiinEpäloogista kirjoitti:

        <<<<<Irja Askola minun käsitykseni mukaan tahtoo kirkon yleisimminkin irtautuvan osin patriarkaalisesta VT:n uskosta ja lähestyvän enempi J.Nasaretilaisen opettamaa eettisyyttä.>>>>

        On SUURI loukkaus Jeesusta Kristusta kohtaan, esittää jonkun juopon, lesbon ja Raamattua noudattamattoman Irja Askolan muka lähestyvän Pyhän Jumalan oppeja, kun hän päinvastoin oksentaa päin kristinuskoa ja Jeesusta Kristusta!

        Jos Jeesus on olemassa, hän päättää suvereenisesti kuka noudattaa hänen tahtoaan eikä joku tuomitseva ja pahantahtoinen ihminen.


      • säädös kirjoitti:

        Näissä mennään mitä Jumala on säätänyt ja Jumala ei ole säätänyt homoliittoja missään vaiheessa ilmoitettua Sanaa.

        Eikä kieltänyt. :-)


      • kunhan_vastaan
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Jumalan sana, Raamattu, ei kiellä samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

        .-)

        Koska Raamattuun on vedottu valheella, niin pikkuisen Raamatun opetusta, johon kirkkomme opin, arvot ja käytännönkin pitäisi perustua:

        Matt 19
        1. Ja kun Jeesus oli lopettanut nämä puheet, lähti hän Galileasta ja kulki Jordanin tuota puolta Juudean alueelle.
        2. Ja suuri kansan paljous seurasi häntä, ja hän paransi heitä siellä.
        3. Ja fariseuksia tuli hänen luoksensa, ja he kiusasivat häntä sanoen: Onko miehen lupa hyljätä vaimonsa mistä syystä tahansa?
        4. Hän vastasi ja sanoi: Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi'

        1. Moos.1:27. Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
        1. Moos.5:2. Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi ja siunasi heidät ja antoi heille nimen ihminen, silloin kun heidät luotiin.

        5. ja sanoi: 'Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi'?

        1. Moos.2:24. Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.
        Mal.2:15. Niin ei tee yksikään, jolla on jäännöskään Hengestä. Mutta kuinkas se yksi -? Hän pyrki saamaan Jumalan lupaamia jälkeläisiä. – Ottakaa siis vaari hengestänne älkääkä olko uskottomat nuoruutenne vaimolle.
        1. Kor.6:16 Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.
        Ef.5:31. Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.

        6. Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.

        1. Kor.7:10 – 11. Mutta naimisissa oleville minä julistan, en kuitenkaan minä, vaan Herra, ettei vaimo saa erota miehestään;
        11. mutta jos hän eroaa, niin pysyköön naimatonna tai sopikoon miehensä kanssa; eikä mies saa hyljätä vaimoansa.

        7. He sanoivat hänelle: Miksi sitten Mooses käski antaa erokirjan ja hyljätä hänet?

        5. Moos.24:1 Jos joku ottaa vaimon ja nai hänet ja vaimo ei häntä enää miellytä, sen tähden että mies on tavannut hänessä jotakin häpeällistä, ja hän kirjoittaa hänelle erokirjan ja antaa sen hänen käteensä ja lähettää hänet pois talostaan,
        Matt.5:31 On sanottu: 'Joka hylkää vaimonsa, antakoon hänelle erokirjan.'

        8. Hän sanoi heille: Teidän sydämenne kovuuden tähden Mooses salli teidän hyljätä vaimonne, mutta alusta ei niin ollut.
        9. Mutta minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin.

        Matt. 5:32 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden, saattaa hänet tekemään huorin, ja joka nai hyljätyn, tekee huorin.
        Luuk. 16:18 Jokainen, joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee huorin; ja joka nai miehensä hylkäämän, tekee huorin.

        10. Opetuslapset sanoivat hänelle: Jos miehen on näin laita vaimoonsa nähden, niin ei ole hyvä naida.
        11. Mutta hän sanoi heille: Ei tämä sana kaikkiin sovellu, vaan ainoastaan niihin, joille se on suotu.

        1 Kor. 7:7 Soisin kaikkien ihmisten olevan niinkuin minäkin; mutta kullakin on oma lahjansa Jumalalta, yhdellä yksi, toisella toinen.
        1Kor. 7:17 Vaeltakoon vain kukin sen mukaan, kuin Herra on hänelle hänen osansa antanut, ja siinä asemassa, missä hänet Jumala on kutsunut; näin minä säädän kaikissa seurakunnissa.

        12. Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon.

        1 Kor. 7:32 Soisin, ettei teillä olisi huolia. Naimaton mies huolehtii siitä, mikä on Herran, kuinka olisi Herralle mieliksi;


      • Aaameeen
        sage8 kirjoitti:

        Jos Jeesus on olemassa, hän päättää suvereenisesti kuka noudattaa hänen tahtoaan eikä joku tuomitseva ja pahantahtoinen ihminen.

        Ja Jeesus päättää aina Jumalan tahdon mukaan! Amen


      • torre11
        seero kirjoitti:

        Samoin aamuinen naiskirkkoherra radiossa erottautui Raamatusta, kun totesi, että jos Paavali on homoseksiä vastaan, niin ajat ovat nyt muuttuneet. Aikojen muutos päättää näillä "totuuden" eikä Jumalan Sana.

        "Ajat ovat nyt muuttuneet" sanoi naiskirkkoherra.

        Olisi tosiaan kiintoisaa saada tietää millainen Raamattu olisi, jos se tehtäisiin nyt, ja kaikki tekstit olisivat nykyajan kirjoittajien kynästä. Vaikka sadan kirjoittajan tekemänä.


      • raamatun.totuus
        torre11 kirjoitti:

        "Ajat ovat nyt muuttuneet" sanoi naiskirkkoherra.

        Olisi tosiaan kiintoisaa saada tietää millainen Raamattu olisi, jos se tehtäisiin nyt, ja kaikki tekstit olisivat nykyajan kirjoittajien kynästä. Vaikka sadan kirjoittajan tekemänä.

        Samanlainen tietenkin, koska Jumala, eikä Hänen sanansa muutu koskaan.


      • Marionov
        NiinEpäloogista kirjoitti:

        <<<<<Irja Askola minun käsitykseni mukaan tahtoo kirkon yleisimminkin irtautuvan osin patriarkaalisesta VT:n uskosta ja lähestyvän enempi J.Nasaretilaisen opettamaa eettisyyttä.>>>>

        On SUURI loukkaus Jeesusta Kristusta kohtaan, esittää jonkun juopon, lesbon ja Raamattua noudattamattoman Irja Askolan muka lähestyvän Pyhän Jumalan oppeja, kun hän päinvastoin oksentaa päin kristinuskoa ja Jeesusta Kristusta!

        .. ja lahtiessaan paastaa pahalta haisevan kaasu purkauksen.


    • rukousta.vanhuksille

      Minua säälittää vanhat uskovat ihmiset jotka eivät käsitä mitä heidän kirkossaan tapahtuu. Ovat aivan paniikissa koska eivät voi ymmärtää mitä kirkko touhuaa....

      • Älä liioittele taas. Jopa vanhukset ymmärtää, ettei kirkko velvoita heitä osallistumaan noihin vihkitilaisuuksiin.


      • rukousta.vanhuksille
        nähty.on kirjoitti:

        Älä liioittele taas. Jopa vanhukset ymmärtää, ettei kirkko velvoita heitä osallistumaan noihin vihkitilaisuuksiin.

        Kirkko on näille vanhuksille yhtäkuin Jumalan seurakunta ja turva.
        Ketään ei pakoteta kuulumaan kirkkoon mutta miten vanhukset jotka ovat aina luottaneet kirkkoon saavat voiman lähetä sieltä?
        Minusta niiden joille ei kirkon oppi kelpaa pitäisi lähteä häpäisemästä pervouksilaan kirkkoa ja perustaa oma pervokirkkonsa.


      • nähty.on.ei.kirj
        rukousta.vanhuksille kirjoitti:

        Kirkko on näille vanhuksille yhtäkuin Jumalan seurakunta ja turva.
        Ketään ei pakoteta kuulumaan kirkkoon mutta miten vanhukset jotka ovat aina luottaneet kirkkoon saavat voiman lähetä sieltä?
        Minusta niiden joille ei kirkon oppi kelpaa pitäisi lähteä häpäisemästä pervouksilaan kirkkoa ja perustaa oma pervokirkkonsa.

        Asun itse paikkakunnalla jossa suurinosa väestöstä vanhuksia tai ainakin keski-ikäisiä . Kirkkomme on käyttöaste on varmasti hyvä. Lisäksi meillä on helluntai seurakunta ja lestaadiolaisiakin . Nyt täytyykin ihmetellä , että missä nuo sinun mainitsemasi vanhukset vaikuttavat koska eivät he ainakaan täällä suomen Raamattuvyöhykkeellä ole.


      • rukousta.vanhuksille
        nähty.on.ei.kirj kirjoitti:

        Asun itse paikkakunnalla jossa suurinosa väestöstä vanhuksia tai ainakin keski-ikäisiä . Kirkkomme on käyttöaste on varmasti hyvä. Lisäksi meillä on helluntai seurakunta ja lestaadiolaisiakin . Nyt täytyykin ihmetellä , että missä nuo sinun mainitsemasi vanhukset vaikuttavat koska eivät he ainakaan täällä suomen Raamattuvyöhykkeellä ole.

        Ihan joka puolella Suomea. Väitätkö sinä, että uskovatn vanhukset paikkakunnallasi ymmärtävät homoparien vihkisen kirkossa.


      • nähty.on.ei.kirj
        rukousta.vanhuksille kirjoitti:

        Ihan joka puolella Suomea. Väitätkö sinä, että uskovatn vanhukset paikkakunnallasi ymmärtävät homoparien vihkisen kirkossa.

        En minä sellaista väitä mutta sen väitän, että ymmärtävät , että kirkko tekee asiassa oman päätösensä ja oli se mikä hyvänsä se ei vaikuta mummojen kirkossa käyntiin eikä muutenkaan peruselämään, samalla tavalla menevät osuuskauppaan ja ostavat korppuja tuonkin jälkeen.

        Liekkö sitten syy tuohon rauhallisuuteen siinä, että nuo vanhukset ovat eläneet jo niin pitkään, että nähneet kirkonkin piirissä muutamankin muutoksen ja ymmärtäneet, ettei se kuitenkaan romuta heidän omaa uskoaan.


      • rukousta.vanhuksille
        nähty.on.ei.kirj kirjoitti:

        En minä sellaista väitä mutta sen väitän, että ymmärtävät , että kirkko tekee asiassa oman päätösensä ja oli se mikä hyvänsä se ei vaikuta mummojen kirkossa käyntiin eikä muutenkaan peruselämään, samalla tavalla menevät osuuskauppaan ja ostavat korppuja tuonkin jälkeen.

        Liekkö sitten syy tuohon rauhallisuuteen siinä, että nuo vanhukset ovat eläneet jo niin pitkään, että nähneet kirkonkin piirissä muutamankin muutoksen ja ymmärtäneet, ettei se kuitenkaan romuta heidän omaa uskoaan.

        Kysy joltain mummolta kirkossa asiaa niin tiedät!
        En puhunutkaan, että kirkko pystyisi uskovan uskoa Jumalaan romuttamaan mutta uskovan uskon kirkkoon kyllä.


      • rukousta.vanhuksille kirjoitti:

        Kysy joltain mummolta kirkossa asiaa niin tiedät!
        En puhunutkaan, että kirkko pystyisi uskovan uskoa Jumalaan romuttamaan mutta uskovan uskon kirkkoon kyllä.

        Anoppini joka on 84v ja aktiivinen kirkossa kävijä ollut aina. Sanoi kun oli tämä äänestys eduskunnassa, että " jos niitä kerran aletaan vihkimään niin täytyyhän kirkonkin sitten vihkiä "

        Erittäin teräväpäinen tummu , uskovainen mutta myös nähnyt elämänsä aikana suurempiakin asioita kuin jonkun marginaaliväestön naimisiinmenot.

        Uskon kyllä sen, että kaikenlaisissa lahkoissa nuo mummut ja papat pelotellaan ihan puolikuoliaaksi noilla maailmanlopun skenaarioilla ja sääliksi käy heitä.


      • rukousta.vanhuksille
        nähty.on kirjoitti:

        Anoppini joka on 84v ja aktiivinen kirkossa kävijä ollut aina. Sanoi kun oli tämä äänestys eduskunnassa, että " jos niitä kerran aletaan vihkimään niin täytyyhän kirkonkin sitten vihkiä "

        Erittäin teräväpäinen tummu , uskovainen mutta myös nähnyt elämänsä aikana suurempiakin asioita kuin jonkun marginaaliväestön naimisiinmenot.

        Uskon kyllä sen, että kaikenlaisissa lahkoissa nuo mummut ja papat pelotellaan ihan puolikuoliaaksi noilla maailmanlopun skenaarioilla ja sääliksi käy heitä.

        Tummusi ei olekaan sitten Raamattuun Jumalan sanan uskova.
        Luterilaisuudessa Raamattu on kaiken opin lähtökohta jos siitä poikkeaa on lahkolainen.
        Liberaaliteologia on lahko.


      • rukousta.vanhuksille kirjoitti:

        Tummusi ei olekaan sitten Raamattuun Jumalan sanan uskova.
        Luterilaisuudessa Raamattu on kaiken opin lähtökohta jos siitä poikkeaa on lahkolainen.
        Liberaaliteologia on lahko.

        Niin, että noi kätevästi ja pätevästi arvioit jopa anoppini uskonasteen, on sinulla ylimielisyys huipussaan.


      • mummuparka
        nähty.on kirjoitti:

        Anoppini joka on 84v ja aktiivinen kirkossa kävijä ollut aina. Sanoi kun oli tämä äänestys eduskunnassa, että " jos niitä kerran aletaan vihkimään niin täytyyhän kirkonkin sitten vihkiä "

        Erittäin teräväpäinen tummu , uskovainen mutta myös nähnyt elämänsä aikana suurempiakin asioita kuin jonkun marginaaliväestön naimisiinmenot.

        Uskon kyllä sen, että kaikenlaisissa lahkoissa nuo mummut ja papat pelotellaan ihan puolikuoliaaksi noilla maailmanlopun skenaarioilla ja sääliksi käy heitä.

        "Erittäin teräväpäinen tummu , uskovainen mutta myös nähnyt elämänsä aikana suurempiakin asioita kuin jonkun marginaaliväestön naimisiinmenot."

        Ainahan näitä nimikristittyjä on ollut joille se Jumalan tahto ei mitään merkitse. Monet heistä vaan mielistelevät pappeja ja heitä kumartelevat.


      • ontämänähty
        nähty.on kirjoitti:

        Niin, että noi kätevästi ja pätevästi arvioit jopa anoppini uskonasteen, on sinulla ylimielisyys huipussaan.

        Uskoville on aina ollut tärkeää, että erotetaan aivan varmasti aito epäaidosta. Tämä on meille elinehto ollut kautta vuosisatojen. Jumalan Pyhä Henki auttaa meidät tässä erotustyössä, että olemme varmalla kalliolla evankeliumin työssämme.


      • rukousta.vanhuksille
        nähty.on kirjoitti:

        Niin, että noi kätevästi ja pätevästi arvioit jopa anoppini uskonasteen, on sinulla ylimielisyys huipussaan.

        Kuka hyvänsä pystyy tummusi uskonasenteen päättelemään siitä mitä kirjoitit.
        Sinäkin pystyt kun luet Raamattua, ei se ole ylimielisyyttä vaan tietoa.


      • rukousta.vanhuksille kirjoitti:

        Kuka hyvänsä pystyy tummusi uskonasenteen päättelemään siitä mitä kirjoitit.
        Sinäkin pystyt kun luet Raamattua, ei se ole ylimielisyyttä vaan tietoa.

        Ja ajatella yhdestä toteamuksesta kaiken tuon päättelit, olet sinä etevä jopa niin, että piti tähän sitten raakkua useammalla nickillä :xd


      • rukousta.vanhuksille
        nähty.on kirjoitti:

        Ja ajatella yhdestä toteamuksesta kaiken tuon päättelit, olet sinä etevä jopa niin, että piti tähän sitten raakkua useammalla nickillä :xd

        Sinä hävisit taas ja alat siirtää maalia. Opettele keskustelemaan!


      • Räyhis se taas näyttää mallia miten keskustellaan :D


      • näiiiinon
        nähty.on kirjoitti:

        Ja ajatella yhdestä toteamuksesta kaiken tuon päättelit, olet sinä etevä jopa niin, että piti tähän sitten raakkua useammalla nickillä :xd

        Muuta emme tuosta mummusta tiedä kuin mitä edellä on todettu, ja huonolta näyttää taikka on annettu huono kuva hänestä.


      • voihuudot
        näiiiinon kirjoitti:

        Muuta emme tuosta mummusta tiedä kuin mitä edellä on todettu, ja huonolta näyttää taikka on annettu huono kuva hänestä.

        Voi mummua voi!


      • höpöhöpötaas
        nähty.on kirjoitti:

        Anoppini joka on 84v ja aktiivinen kirkossa kävijä ollut aina. Sanoi kun oli tämä äänestys eduskunnassa, että " jos niitä kerran aletaan vihkimään niin täytyyhän kirkonkin sitten vihkiä "

        Erittäin teräväpäinen tummu , uskovainen mutta myös nähnyt elämänsä aikana suurempiakin asioita kuin jonkun marginaaliväestön naimisiinmenot.

        Uskon kyllä sen, että kaikenlaisissa lahkoissa nuo mummut ja papat pelotellaan ihan puolikuoliaaksi noilla maailmanlopun skenaarioilla ja sääliksi käy heitä.

        mummulla alkanut jo sitten heittämään, se siitä teräväpäisyydestä, kun ei osaa näköjään edes raamattua lukea. Tai dementia iskenyt.


      • vasemmallevetää
        höpöhöpötaas kirjoitti:

        mummulla alkanut jo sitten heittämään, se siitä teräväpäisyydestä, kun ei osaa näköjään edes raamattua lukea. Tai dementia iskenyt.

        Mummo lukee Raamatua kuin piru.
        Onko Jumala todella sanonut..... ei ole sanonut.......


    • kristuksenoppi

      Käsittääkseni pääasia jatkossa on, että uskovat Suomessa pitävät yhtä yli seurakuntarajojen ja tunnustavat Raamatullisen tuhansia vuosia voimassa olleen Jumalan säätämyksen liittyen avioliittoon.Ei sille voi mitään jos jotkut sekoittavat pyhän ja epäpyhän.Uskovat pitävätmiehen ja naisen välisen pyhän avioliiton pyhänä.

      Samoin Raamatullista Kristillistä uskoa, Kristuksen oppia tunnustavat uskovat tunnustavat, että Jeesus Kristus KUOLI RISTILLÄ, ei kuollut muualla ja vuodatti VERENSÄ siinä ristillä roikkuessaan ja siinä ristillä KANTOI ja SOVITTI syntimme ja sanoi, se ON TÄYTETTY ja siis näin tapahtui syntiemme sovitus kristilisen opin mukaan ja siis Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan Golgatan ristillä vuotanut sovinto veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

    • asdfgasdfgasdfgasdf

      Ei ole mikään ihme että lahkoreliikit ovat äärimmäisen vittuuntuneita moderniin kirkkoon. Jäykät vanhukset eivät ymmärrä aikojen muuttuvan. Onneksi kaikille ovat kuitenkin sukupuuttoon kuoleva ihmislaji.

      • Jumala on sama eilen tänään ja iänkaikkisesti.
        Tätä vastaan kirkon liberaalipapit ja -piispat kapinoivat.


      • asdfasdfasdfasdfasdf
        usko.vainen kirjoitti:

        Jumala on sama eilen tänään ja iänkaikkisesti.
        Tätä vastaan kirkon liberaalipapit ja -piispat kapinoivat.

        Ja sinä et voi muuta kuin lässyttää joutavaa fundissontaa netissä.


      • asdfasdfasdfasdfasdf kirjoitti:

        Ja sinä et voi muuta kuin lässyttää joutavaa fundissontaa netissä.

        Kyllä, tuokin em. asia on funfamentalisesti muuttumaton tottuus.


      • sotajatkuu
        asdfasdfasdfasdfasdf kirjoitti:

        Ja sinä et voi muuta kuin lässyttää joutavaa fundissontaa netissä.

        No sodassahan kristityt ovat olleet koko ajan tätä maailmaa ja sen pahuutta vastaan aina Jeesuksen tuomiosta saakka.


      • asdfgasdfgasdf
        sotajatkuu kirjoitti:

        No sodassahan kristityt ovat olleet koko ajan tätä maailmaa ja sen pahuutta vastaan aina Jeesuksen tuomiosta saakka.

        En minä ole uskovaisten sotaisuutta koskaan epäillytkään. Mekin pitäisimme yhä orjia, jos sivistys ei ajaisi sotimisenne ohi.


      • näinonasiat
        asdfgasdfgasdf kirjoitti:

        En minä ole uskovaisten sotaisuutta koskaan epäillytkään. Mekin pitäisimme yhä orjia, jos sivistys ei ajaisi sotimisenne ohi.

        No ei ainakaan uskovaiset pitäisi orjia eikä koskaan ole pitänyt! Jeesus nimenomaan todisti, että ei ole orjaa eikä vapaata ei miestä eikä naista, vaan kaikki olemme samanarvoisia. Ja mehän tottelemme Jeesusta ja Jumalan tahtoa.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Jumala on sama eilen tänään ja iänkaikkisesti.
        Tätä vastaan kirkon liberaalipapit ja -piispat kapinoivat.

        VT:n Jumala suoritti etnisiä puhdistuksia, kansanmurhia ja lastenmurhiakin ja Jeesus käski rakastamaan vihollistaankin joten muutosta on tapahtunut jos on rehellinen.


      • sage8 kirjoitti:

        VT:n Jumala suoritti etnisiä puhdistuksia, kansanmurhia ja lastenmurhiakin ja Jeesus käski rakastamaan vihollistaankin joten muutosta on tapahtunut jos on rehellinen.

        Niin suoritti. Varjeli israelilaiset epäjumalanpalvelijoden hapatukselta. Niin tärkeää Jumalalle on varjella omiensa puhtautta. Jumala tulee Jeessuksen kautta eräänä päivänä tuhoamaan kaiken epäpyhän tästä maailmasta.
        Jeesus: Minä ja Isä olemme yhtä. On siis turhaa tehdä Jumalasta paha sen takia, että lähetti Jeesuksen lunastamaan kaikki jotka Häneen uskovat.


      • asdfgfdsagfdsgf
        näinonasiat kirjoitti:

        No ei ainakaan uskovaiset pitäisi orjia eikä koskaan ole pitänyt! Jeesus nimenomaan todisti, että ei ole orjaa eikä vapaata ei miestä eikä naista, vaan kaikki olemme samanarvoisia. Ja mehän tottelemme Jeesusta ja Jumalan tahtoa.

        Älä lässytä. Teille samanarvoisia ovat ainoastaan kanssanne samoin ajattelevat. Jos toisin olisi, tätä koko keskustelua ei tarvitisis edes käydä.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Niin suoritti. Varjeli israelilaiset epäjumalanpalvelijoden hapatukselta. Niin tärkeää Jumalalle on varjella omiensa puhtautta. Jumala tulee Jeessuksen kautta eräänä päivänä tuhoamaan kaiken epäpyhän tästä maailmasta.
        Jeesus: Minä ja Isä olemme yhtä. On siis turhaa tehdä Jumalasta paha sen takia, että lähetti Jeesuksen lunastamaan kaikki jotka Häneen uskovat.

        Puhuinko minä mitään Jumalan hyvyydestä tai pahuudesta? Sinä et kuitenkaan puhunut siitä mistä oli kyse vaan tapasi mukaan omia "jumalaisia tietojasi."


      • asdfgfdsagfdsgf kirjoitti:

        Älä lässytä. Teille samanarvoisia ovat ainoastaan kanssanne samoin ajattelevat. Jos toisin olisi, tätä koko keskustelua ei tarvitisis edes käydä.

        Miten määrittelet ihmisen arvon?


      • sage8 kirjoitti:

        Puhuinko minä mitään Jumalan hyvyydestä tai pahuudesta? Sinä et kuitenkaan puhunut siitä mistä oli kyse vaan tapasi mukaan omia "jumalaisia tietojasi."

        Jos sinä et tunne Jumalaa ja hänen tekemistensä tarkoitusta, eikö ole hyvä kun kerron sen sinulle?
        Kaikista parasta olisi tietysti, että lukisit itse asiat Raamatusta ja laajentaisit tietoasi Jeesuksen eettisistä opetuksista Raamattuun laajemmin.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Jos sinä et tunne Jumalaa ja hänen tekemistensä tarkoitusta, eikö ole hyvä kun kerron sen sinulle?
        Kaikista parasta olisi tietysti, että lukisit itse asiat Raamatusta ja laajentaisit tietoasi Jeesuksen eettisistä opetuksista Raamattuun laajemmin.

        Kukaan ei tunne absoluuttia, Jumalaa. Onko häntä edes olemassa, sitä ei kukaan rehellinen varmuudella tiedä.


      • sage8 kirjoitti:

        Kukaan ei tunne absoluuttia, Jumalaa. Onko häntä edes olemassa, sitä ei kukaan rehellinen varmuudella tiedä.

        Minulle ei ainakaan ole pienintäkään epäilystä Jumalan olemassaolosta.
        https://m.youtube.com/watch?v=VWMr7VSsCmw


      • TähtiDaavidin
        usko.vainen kirjoitti:

        Minulle ei ainakaan ole pienintäkään epäilystä Jumalan olemassaolosta.
        https://m.youtube.com/watch?v=VWMr7VSsCmw

        Jos sinulla ei ole pienintäkään epäilystä Jumalan olemassaolosta, niin miksi tarvitsit tuon youtube-linkin tueksesi?


      • TähtiDaavidin kirjoitti:

        Jos sinulla ei ole pienintäkään epäilystä Jumalan olemassaolosta, niin miksi tarvitsit tuon youtube-linkin tueksesi?

        En minä sitä tuekseni tarvitse mutta sinä voisit tarvita :D
        Kaunis laulu, eikö?


      • totuuuus
        sage8 kirjoitti:

        Kukaan ei tunne absoluuttia, Jumalaa. Onko häntä edes olemassa, sitä ei kukaan rehellinen varmuudella tiedä.

        Luuk. 10:22

        Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."


      • TähtiDaavidin
        usko.vainen kirjoitti:

        En minä sitä tuekseni tarvitse mutta sinä voisit tarvita :D
        Kaunis laulu, eikö?

        Kuitenkin tarvitsit. Lueskelin pitkästä aikaa tätä palstaa ja toisessa sinulle suunnatussa ketjussa et edes osannut vastata kysyjän yksinkertaisiin kysymyksiin. Muutama siellä osasi vastata asiallisesti aloittajalle, mutta et sinä koska uskosi on niin heikoissa kantimissa.

        Muistinvirkistykseksi tätä sinulta kysyttiin:
        "Kun täällä jatkuvasti päivystät, niin mitä usko sinulle merkitsee entä miten näkyy arjessasi? Entä miten koet Jumalan? Hänen läsnäolonsa, rakkautensa, vaikutuksensa ja johdatuksensa?"

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14741290/nimimerkki-usko-vainen


      • TähtiDaavidin kirjoitti:

        Kuitenkin tarvitsit. Lueskelin pitkästä aikaa tätä palstaa ja toisessa sinulle suunnatussa ketjussa et edes osannut vastata kysyjän yksinkertaisiin kysymyksiin. Muutama siellä osasi vastata asiallisesti aloittajalle, mutta et sinä koska uskosi on niin heikoissa kantimissa.

        Muistinvirkistykseksi tätä sinulta kysyttiin:
        "Kun täällä jatkuvasti päivystät, niin mitä usko sinulle merkitsee entä miten näkyy arjessasi? Entä miten koet Jumalan? Hänen läsnäolonsa, rakkautensa, vaikutuksensa ja johdatuksensa?"

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14741290/nimimerkki-usko-vainen

        Älä sinä luule olevasi minä ja määrittele tarpeitani :D
        Minusta nuo kysymykset ovat niin henkilökohtaisia, että en ala niistä tällä palstalla todistaaan. Henkilökohtaisesti kyllä todistan asioista.
        Suot kai minulle oikeiden pitää minulle tärkeät asiat ominani?


      • TähtiDaavidin
        usko.vainen kirjoitti:

        Älä sinä luule olevasi minä ja määrittele tarpeitani :D
        Minusta nuo kysymykset ovat niin henkilökohtaisia, että en ala niistä tällä palstalla todistaaan. Henkilökohtaisesti kyllä todistan asioista.
        Suot kai minulle oikeiden pitää minulle tärkeät asiat ominani?

        Tuskin sen ketjun aloittaja penäsi sinulta mitään syvää analyysia uskostasi. Pidä toki sinulle tärkeät asiat ominasi, se on parempi sinun omalta kannaltasi.


      • TähtiDaavidin kirjoitti:

        Tuskin sen ketjun aloittaja penäsi sinulta mitään syvää analyysia uskostasi. Pidä toki sinulle tärkeät asiat ominasi, se on parempi sinun omalta kannaltasi.

        En väittänyt penäneen yhtään mitään.
        Minä itse kai päätän mikä minulle on parasta? Päätä sinäkin mikä sinulle :D


      • usko.vainen kirjoitti:

        Älä sinä luule olevasi minä ja määrittele tarpeitani :D
        Minusta nuo kysymykset ovat niin henkilökohtaisia, että en ala niistä tällä palstalla todistaaan. Henkilökohtaisesti kyllä todistan asioista.
        Suot kai minulle oikeiden pitää minulle tärkeät asiat ominani?

        "Suot kai minulle oikeiden pitää minulle tärkeät asiat ominani? "

        Hyvä tietää että täällä kirjoittamasi asiat eivät ole sinulle tärkeitä.

        Muuten, miksi kirjoittlet tänne koko ajan asioista jotka eivät ole sinulle tärkeitä?


    • rehellisyyttä

      Lisäksi jatkossa on tärkeää merkata homokirkkorakennukset, että ihmiset sitten jatkossa osaavat karttaa näitä rakennuksia. Olisi rehellistä, jos kirkon viranomaiset itse merkkaavat vaikka kirkon oveen, että tässä kirkossa on vihitty vastoin kirkon säädöksiä homoseksuaaleja keskenään liittoon, koska nimenomaan kirkossakävijöille on aina ollut tärkeää, että pysytään Jumalan säätämyksissä. Näin sitten ihmiset voi huoletta mennä kirkkorakennukseen, jos tietävät, että ko. rakennus on turvallinen. Rehellisyyttä peräänkuulutan nyt siis kapina- ja homopapeilta.

      • On kyllä harvinaisen irvokasta, että juuri sinä, patologinen valehtelija Korkkiruuvi, tulet puhumaan rehellisyydestä – ja tietysti taas uudella kertakäyttönimimerkillä.

        Toki sinulla on tavallaan paljon rehellisyyttä plakkarissa, kun et sitä ole vielä koskaan ainakaan tällä palstalla kuluttanut.


      • epätietoinenolen
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        On kyllä harvinaisen irvokasta, että juuri sinä, patologinen valehtelija Korkkiruuvi, tulet puhumaan rehellisyydestä – ja tietysti taas uudella kertakäyttönimimerkillä.

        Toki sinulla on tavallaan paljon rehellisyyttä plakkarissa, kun et sitä ole vielä koskaan ainakaan tällä palstalla kuluttanut.

        No etkö pidä rehellisyyttä arvossa?


      • seonsitäevoluutiotakai
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        On kyllä harvinaisen irvokasta, että juuri sinä, patologinen valehtelija Korkkiruuvi, tulet puhumaan rehellisyydestä – ja tietysti taas uudella kertakäyttönimimerkillä.

        Toki sinulla on tavallaan paljon rehellisyyttä plakkarissa, kun et sitä ole vielä koskaan ainakaan tällä palstalla kuluttanut.

        Oletko kallotyyppi kokeillut edes päivittäin vieläkö levennyt lemuava takapuolesi irtoaa tuolista?

        vai joko on kasvanut kiinni martelaan!


    • vihervasuriperuskeputtaj

      Kristinuskon ydin ei ole avioliitossa vaan ihan jossain muualla. Väitän, että jumalalle on ihan sama, jos kaksi täysikasvuista saman lajin jäsentä aikoo harrastaa seksiä keskenään, kunhan se on vapaehtoista molemmille osapuolille, eikä aseta muita henkilöitä vaaraan. Siksi siis samaa sukupuolta olevien avioliitto ei ole syntiä. On taas eri asia, miten kirkon pitää suhtautua asiaan. Jos kirkko haluaa, niin samaa sukupuolta olevien avioliittoja ei tarvitse edes siunata. Sus siunakkoon.

      Väitän myöskin, että vaikka arvot ovat oikeistolaiset, niin se ei ole ristiriidassa edellisen kappaleen kanssa.

      Lisäksi väitän, että voi kannattaa vihreitä arvoja ja oikeistolasita politiikkaa sekä ensimmäisen kappaleen asiaa.

      • tunneasiat

        Synti ei ole Jumalalle ollenkaan ihan sama asia. Synti itseasiassa ratkaisee ihmisen kohtalon ikuisiksi ajoiksi.


      • Jumalan_tekstiä

        3. Moos. 18:22 - Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
        18:29 - Sillä jokainen, joka tekee minkä tahansa näistä kauhistuksista, hävitettäköön kansastansa, kaikki, jotka semmoista tekevät.

        Tämä on hyvin selkeää tekstiä, jonka mukaan Jumalalle ei suinkaan ole yhdentekevää ketkä seksiä harrastavat keskenään. Voihan olla, että hänen mielensä on muuttunut suvaitsevaisemmaksi 3000 vuodessa, niin ettei syntistä tämän takia tarvitse enää tappaa, kun Jeesus jo tapettiin.

        Sen verran kielteiseltä tuo Jumalan kanta kuitenkin kuulostaa, että häntä palvovan kirkonkaan ei pitäisi siunata homoavioliittoja. Niin paljon Jumalan käsitys synnistä tuskin on tuosta muuttunut.


      • vihervasuriperuskeputtaj

        Tunnetusti jumalan tahto muuttuu ajan funkitona. Selvimmin asia näkyy Raamatussa.


      • vihervasuriperuskeputtaj
        tunneasiat kirjoitti:

        Synti ei ole Jumalalle ollenkaan ihan sama asia. Synti itseasiassa ratkaisee ihmisen kohtalon ikuisiksi ajoiksi.

        Entä jos käyt ripittäytymässä. Mutta ai joo luterilaisille tämä ei ole mahdollista. Luterilaisuus on surkea uskonto ja ei johda minnekään muualle kuin kadotukseen, sillä kaikki tekevät syntiä. Hähhhää.


      • vihervasuriperuskeputtaj kirjoitti:

        Entä jos käyt ripittäytymässä. Mutta ai joo luterilaisille tämä ei ole mahdollista. Luterilaisuus on surkea uskonto ja ei johda minnekään muualle kuin kadotukseen, sillä kaikki tekevät syntiä. Hähhhää.

        Miksei luterilainen voisi ripittäytyä?
        Raamattu käskee uskovia tunnustamaan syntinsä toisilleen. Ei siinä pappia tarvita.


      • vihervasuriperuskeputtaj

        Ei tietenkään. Ei pappia, ei jumalaa, ei mitään = luterilaisuus.


      • Jumalan_tekstiä kirjoitti:

        3. Moos. 18:22 - Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
        18:29 - Sillä jokainen, joka tekee minkä tahansa näistä kauhistuksista, hävitettäköön kansastansa, kaikki, jotka semmoista tekevät.

        Tämä on hyvin selkeää tekstiä, jonka mukaan Jumalalle ei suinkaan ole yhdentekevää ketkä seksiä harrastavat keskenään. Voihan olla, että hänen mielensä on muuttunut suvaitsevaisemmaksi 3000 vuodessa, niin ettei syntistä tämän takia tarvitse enää tappaa, kun Jeesus jo tapettiin.

        Sen verran kielteiseltä tuo Jumalan kanta kuitenkin kuulostaa, että häntä palvovan kirkonkaan ei pitäisi siunata homoavioliittoja. Niin paljon Jumalan käsitys synnistä tuskin on tuosta muuttunut.

        "Kielteinen kanta " Jumalalla on moneen asiaan, sillä peräti lähes 50 tekoa ja tekemättä jättämistä hän on rankaissut kuolemalla.

        Taitaa olla niin, että suurin osa ihmisistä voisi olla varmuuden vuoksi olla menemättä naimisiin. Niin varmaan Jumalakin ajattelee.

        3. Moos 18 on lista kieltoja perhe-elämään. Miksi siis miehen kanssa makaaminen on juuri tässä kohtaa? Ehkä siksi, että miehen kanssa makaavat homot, biseksuaalit ja heterotkin. Jumala on tarkka, ollut jo "3000 vuotta".


    • Vaihto_päittäin

      Joo. Kiristinusko on liian lähellä juutalaisuutta. Hirveän murhanhimoista ja epärehellistä porukkaa.
      Vaihdetaan kirkon oppisuunta Budhalaiseksi. Ne on paljon rauhallisempia nuo Budhalaiset, eikä niin murhanhimoisia ja vihaajia kuin kristityt.

      • islam.tappaa

        Mites olisi rauhanuskonto islam?


      • Juutalaiset ovat nykyisin maltillista sekulaaria politiikkaa noudattava kansa enkä minä ainakaan näe, että he olisivat sotaisempia kuin maltilliset maallistuneet kristityt kansat, mitä nyt yksittäisiä ylilyöntejä ei oteta huomioon.

        Buddhalaiset ovat ilmeisesti yleisesti ottaen kyllä rauhantahtoisia.


      • ota.ensin.selvää
        sage8 kirjoitti:

        Juutalaiset ovat nykyisin maltillista sekulaaria politiikkaa noudattava kansa enkä minä ainakaan näe, että he olisivat sotaisempia kuin maltilliset maallistuneet kristityt kansat, mitä nyt yksittäisiä ylilyöntejä ei oteta huomioon.

        Buddhalaiset ovat ilmeisesti yleisesti ottaen kyllä rauhantahtoisia.

        Ihmiset eivät tunne buddhalaisuutta kauhean hyvin, koska luulevat sen olevan kristinuskoa suvaitsevaisempi uskonto. Christopher Hitchens kuvailee kirjassaan Jumala ei ole suuri, että ensimmäiset ulkomaiset Tiibetinkävijät olivat pöyristyneitä paikallisten julmuudesta. Buddhalaiset munkit pitivät kansaa käytännössä maaorjinaan ja sovelsivat heihin hirveitä rangaistuksia. Eri mieltä pääuskonnon kanssa olevia lahkoja vainotaan edelleen.


    • olemmeKristuksessa

      Tärkeää on, että uskovat Suomessa pitävät yhtä yli seurakuntarajojen ja tunnustavat Raamatullisen tuhansia vuosia voimassa olleen Jumalan säätämyksen liittyen avioliittoon.Ei sille voi mitään jos jotkut sekoittavat pyhän ja epäpyhän.Uskovat pitävätmiehen ja naisen välisen pyhän avioliiton pyhänä.

      Samoin Raamatullista Kristillistä uskoa, Kristuksen oppia tunnustavat uskovat tunnustavat, että Jeesus Kristus KUOLI RISTILLÄ, ei kuollut muualla ja vuodatti VERENSÄ siinä ristillä roikkuessaan ja siinä ristillä KANTOI ja SOVITTI syntimme ja sanoi, se ON TÄYTETTY ja siis näin tapahtui syntiemme sovitus kristilisen opin mukaan ja siis Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan Golgatan ristillä vuotanut sovinto veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

      • Ei kuitenkaan pitänyt itse eläessään ristikuolemaansa aivan ykkösasiana ihmisten pelastumisen suhteen mikäli kirjoitukset pitävät paikkansa.


      • ihan.selvä.juttu
        sage8 kirjoitti:

        Ei kuitenkaan pitänyt itse eläessään ristikuolemaansa aivan ykkösasiana ihmisten pelastumisen suhteen mikäli kirjoitukset pitävät paikkansa.

        Kyllä Jeesus sanoi täysin selvästi miksi tuli tähän maailmaan ja miksi tuli kärsimään.


      • ihan.selvä.juttu kirjoitti:

        Kyllä Jeesus sanoi täysin selvästi miksi tuli tähän maailmaan ja miksi tuli kärsimään.

        Ei kuitenkaan pitänyt ristinkuolemaansa ihmisen pelastuksen kannalta keskeisenä tapahtumana jos ollaan rehellisiä ja luetaan kirjoitukset tarkasti.


      • sage8 kirjoitti:

        Ei kuitenkaan pitänyt ristinkuolemaansa ihmisen pelastuksen kannalta keskeisenä tapahtumana jos ollaan rehellisiä ja luetaan kirjoitukset tarkasti.

        Nimeomaan piti kuolemaansa. Mitä sinä taas siitä rististä jankutat?


      • usko.vainen kirjoitti:

        Nimeomaan piti kuolemaansa. Mitä sinä taas siitä rististä jankutat?

        Jos et ymmärrä niin et ymmärrä.


      • sage8 kirjoitti:

        Jos et ymmärrä niin et ymmärrä.

        Kerro siis sinä miksi aina jankutat rististä.


      • sage8.ei.kirj
        usko.vainen kirjoitti:

        Kerro siis sinä miksi aina jankutat rististä.

        Koska Jeesus ei pitänyt raamatuntekstien mukaan ristinkuolemaansa (tai elämänsä loppua yleensäkään) minään ihmisen pelastuksen kannalta oleellisena tapahtumana vaan siihen raamatuntekstien mukaan vaikuttivat muut seikat enempi. Tämä on vaan fakta kirjoitusten mukaan.


      • sage8.ei.kirj kirjoitti:

        Koska Jeesus ei pitänyt raamatuntekstien mukaan ristinkuolemaansa (tai elämänsä loppua yleensäkään) minään ihmisen pelastuksen kannalta oleellisena tapahtumana vaan siihen raamatuntekstien mukaan vaikuttivat muut seikat enempi. Tämä on vaan fakta kirjoitusten mukaan.

        Tottakai piti.
        Mihin kirjoituksiin viittaat?


      • usko.vainen kirjoitti:

        Tottakai piti.
        Mihin kirjoituksiin viittaat?

        Ei pitänyt. Lue evankeliumit niin ymmärrät jos nyt niistä jotain ymmärrät.


      • sage8 kirjoitti:

        Ei pitänyt. Lue evankeliumit niin ymmärrät jos nyt niistä jotain ymmärrät.

        En ymmärrä. Nyt sinun tarvitsee selittää asia minulle. Odotan !


    • hyihyi

      Askola teki vakavan virkavirheen,koska syyllistyi alaikäiselle pojalle antamaan vuoden homotittelin. Törkeää homottamista.

      • oletko.synnitön

        Ilmianto vaan asianomaiselle taholle niin prosessi lähtee etenemään.


      • "virkavirheen" ... naurattaa :-)


    • kopsattua

      Homoparisuhde on syntiä, josta kastettu uskovakin menettää pelastuksensa. Pelastuksensa menettää myös se pappi, joka vihkii homoparin kirkollisin menoin.

      1 Kor 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,

      Mt 7:21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

      Papin velvollisuus on varoittaa homopareja synnistä. Jos pappi yllyttää homoseksin harjoittamiseen vihkimällä homoparin, niin Jumala laittaa papin syylliseksi tehtyyn syntiin.

      Hes 33:8 Ellet sinä puhu hänelle, ellet varoita häntä hänen elämänmenostaan, hän kuolee syntiensä tähden -- ja hänen kuolemastaan minä vaadin tilille sinut. 9 Mutta jos sinä varoitat jumalatonta hänen vaelluksestaan ja kehotat häntä kääntymään tieltään eikä hän silti käänny, hän kyllä kuolee syntiensä tähden mutta sinä pelastat elämäsi.

      Näistä kolmesta saa kovimman rangaistuksen helvetissä pappi, joka vihki homoparin.

      Jaak. 2:1 Veljeni, kovin monien teistä ei pidä ryhtyä opettajiksi, sillä te tiedätte, että meidät opettajat tullaan tuomitsemaan muita ankarammin.

      Pappien tulee nyt valita, joka pelastus tai kadotus. Kumpaa rakastatte enemmän maailmaa vai Jumalan sanaa? Nyt jaetaan papit vuohiin ja lampaisiin.

      • Olet aivan sekaisin.

        Sekoitat heti alussa homoparisuhteen ja synnin keskenään. Ei yhdessä eläminen ole synti ainakaan Raamatun mukaan.

        Sitten panet miehen kanssa makaamisella kaikki homoparit synnilliseksi, vaikka vain 30% homoseksuaalista makaa miehen kanssa ylipäätään.

        Mikä noista Raamatun paikoista on kielto mennä avioliittoon tai kielto papille vihkiä?


      • pappejaojennan

        "Homoparisuhde on syntiä, josta kastettu uskovakin menettää pelastuksensa. Pelastuksensa menettää myös se pappi, joka vihkii homoparin kirkollisin menoin."

        Ei tule viekoitella toisia syntiin, tämä ei ole papin tehtävä.

        2. Piet. 2:14
        heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.


        Matt. 18:6
        Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.


      • raamatun.totuus
        torre12 kirjoitti:

        Olet aivan sekaisin.

        Sekoitat heti alussa homoparisuhteen ja synnin keskenään. Ei yhdessä eläminen ole synti ainakaan Raamatun mukaan.

        Sitten panet miehen kanssa makaamisella kaikki homoparit synnilliseksi, vaikka vain 30% homoseksuaalista makaa miehen kanssa ylipäätään.

        Mikä noista Raamatun paikoista on kielto mennä avioliittoon tai kielto papille vihkiä?

        torrelle jo tuolla aikaisemmin vastasin, mutta laitetaanpas tähänkin, kun tykkää jankuttaa aina, ettei raamtussa lue sitä eiä tätä.
        Ja mehän käytiin keskustelua kanssasi juuri niistä raamatunkohdista, joissa sanotaan, että nimenomaan vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnottomaan. Ja nimenomaan se, että mies makaa miehen kanssa kuten naisen kanssa maataa. ELi kaiketi nainen ja mies tekevät muutakin kuin ovat yhdynnässä. Eikö seksuaalisuuteen kuulu muukin. Vai meinaatko että kun raamatussa ei lue, että jos mies laittaa elimensä toisen miehen persiiseen, niin se on väärin, mutta suihin ottaminen on ihan ok? Mitä on riettaus? Luonnollisen yhteyden vaihtaminen luonnottomaan?

        Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
        samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

        Edelleenkin jokainen on vapaa harjoittamaan mitä seksiä kenekä tahansa tykkää, mutta se ei edelleenkään ole raamtun mukaista.
        Miksi pitää yrittää väkisin vääntää raamtun sanoista jotain mitä ne eivät ole?

        Miksi ei voi vain olla homo, lesbo bi, ja jättää raamattu niille jotka haluavat elää sen mukaan? Miksi kirkon pitäisi siunata liitto, jota raamattu, kirkon oletettu oppikirja, ei tunnusta?

        Koska homoutta ei voi raamatulla puolustaa, saatikka spn "avioliittoa", josta on suora käsky raamatussa. Erotkoon MIES äidistään ja isästään ja yhtyköön VAIMOONSA. Ja huom, olen itsekin mennyt naimisiin puolisoni kanssa 29 vuotta sitten maistraatissa, koska toinen meistä ei kuulunut kirkkoon. Nyt ei kuulu kumpikaan.

        Papit saavat tehdä vaikka joka päivä päätöksiään ja siunatkoon vaikka tuhannen tuhatta spn-liittoa, mutta Jumala ei tule mukana tuossa siunauksessa, koska Hän ei koskaan toimi oman sanansa vastaisesti.
        Pappien siunaamiset ja heidän "totuutensa" ei ole sama asia kuin raamatun totuus.


    • sitäsaa.mitätilaa

      Aloituksen lopussa oleva juonipaljastus on ihan kohdillaan, ja sen juonen ovat kirjoittaneet aitoavioliittolaiset änkyrät, jotka ovat omalla änkyrätoiminnallaan pohjustaneet kapina"pappien" sankariroolin.

      • terkut.setaan

        Hyvä ja asiallinen kirjoitus!


    • pahatpapit

      Lopun ajan merkkejä.

    • Kuulostaa nuo aloittajan tulkinnat piispa Askolan ja piispa Vikströmin mielipiteistä hieman epäjohdonmukaisilta. Miksi piispat haluavat sanoutua kristinuskosta irti? Eihän siinä ole mitään logiikkaa. Jos he iloitsevat tasa-arvoisesta avioliittolaista, mikä mahdollistaa lain edessä myös samaa sukupuolta olevien parien yhtäläiset oikeudet solmia avioliiton, niin eihän se vielä tarkoita, että he luopuisivat kristinuskosta tai jos heillä tai jollakin kristityllä on hyväksyvä suhtautuminen tasa-arvoiseen avioliittoon, niin he eivät voisi olla kristittyjä.

      Eikö kristinuskon ydin edelleen ole Kristuksen pelastustyössä. Kristus kuoli meidän tähtemme ja sovitti syntimme, että me saisimme iankaikkisen elämän. Eikö juuri meidän kristittyjen tulisi osata iloita iloitsevien kanssa. Miksi meidän kristittyinä pitäisi olla estämässä ihmisiä sitoutumasta yhteiseen elämään ja saamasta yhtäläisiä oikeuksia.

      Piispoista kukaan ei ole kertonut, että kirkon virallinen kanta avioliittoasiaan olisi muuttunut. Mutta kenenkään ei tulisi kohdella epäkunnioittavasti ketään lähimmäisistään ei missään tilanteessa. Mielipiteitä on monenlaisia meidän kristittyjenkin kesken. Tärkeintä olisi säilyttää kunnioitus ja tasapuolinen suhtautuminen jokaiseen ihmiseen. Jokainen ihminen on arvokas Jumalan luoma. Miksi emme iloitsisi ja ottaisi osaa heidän juhlaansa, mikäli meitä niihin kutsutaan. Tällä hetkellä pappi voi rukoilla. Ehkä joskus vihkiä, kun ja jos kirkon kanta avioliitosta muuttuu.


      Merja-pappi

      • hömpsönpömpsön

        Eikö ole irtisanoutumista kieltää Jumalan sana Raamattu?
        Kunnioita siis uskovia ja Jumalan sanaa sinäkin!


      • tehkää.parannus

        Väitätkö, että tahallinen jatkuva synninteko on sovitettu?


      • leipäpapille

        Rukoilen, että sinäkin tulisit uskoon ja syntysit uudesti ja löytäisit Jumalan tahdon.


      • Tuo kirjoituksesi "Merja" on pelkkää liberaalin liturgiaa :D


      • exlutikka

        Onneksi en enää ole palkanmaksajasi.


      • qweqeqeqweq

        Marja-pappi. Sinulla on velvollisuus kertoa homoparille, etteivät he pelastu taivaaseen, jos elävät homoparisuhteessa. Pappi menettää pelastuksensa, jos hän vihkii homoparin.

        Jumala ei noudata kirkon omia kantoja viimeisellä tuomiolla, vaan Jumalan sanaa Raamatusta.


    • Juuyijjjlojoöjlj

      Joo ,mutta minäkin ollen kuullut että pääkaupunkiseutu on pimenemässä hengellisesti. Siellä ei enää julisteta Jeesusta. Se on kiellettyä.

      • Väärin kuultu.


      • pikkukorjaus

        Vain kirkoissa on kiellettyä.


    • cghkg

      Askolahan ei YLEn mukaan halua pappien vihkivän vastoin kirkon virallista kantaa.

      • Haluaa, mutta ei uskalla sitä sanoa.


      • suitsetsuuhun
        usko.vainen kirjoitti:

        Haluaa, mutta ei uskalla sitä sanoa.

        Irja on laitettu ruotuun. On viimeaikoina sooloillut ihan tarpeeksi pahaa kirkolle.


      • juurikinnoin
        suitsetsuuhun kirjoitti:

        Irja on laitettu ruotuun. On viimeaikoina sooloillut ihan tarpeeksi pahaa kirkolle.

        Juurikin noin!


    • Tänäpäivänä

      Tänä eksytyksen aikana uskovien tulee pysyä Sanassa ja näin olla yhtä Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä.Uskon perusta on Jeesuksen Kristuksen sovintoveressä.Vain tämän veren kautta pääsemme Taivaaseen.Tästä Jeesuksen Kristuksen verenvoimassa olevevasta totuudesta saatana yrittää harhauttaa ihmiset pois toisenlaiseen evankeliumiin ja siis lisää ja ottaa pois Raamatun sanasta kohtia ja muuttaa alkuperäistä evankeliumia.Lukekaamme ja tuntekaamme siis Raamatun sana ja muuttumaton Raamatun sana.

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0ahUKEwj_xseej7LSAhUDkSwKHYzABlIQFggkMAE&url=https://sites.google.com/site/tietojako/mirja-ronning-1992-kaeaennoes-ei-ole-luotettava&usg=AFQjCNEenII4NJVErTIo-1J7CWz-HHFmkw&bvm=bv.148073327,d.bGg

      Tärkeää on, että uskovat Suomessa pitävät yhtä yli seurakuntarajojen ja tunnustavat Raamatullisen tuhansia vuosia voimassa olleen Jumalan säätämyksen liittyen avioliittoon.Ei sille voi mitään jos jotkut sekoittavat pyhän ja epäpyhän.Uskovat pitävä tmiehen ja naisen välisen pyhän avioliiton pyhänä .

      Samoin Raamatullista Kristillistä uskoa, Kristuksen oppia tunnustavat uskovat tunnustavat, että Jeesus Kristus KUOLI RISTILLÄ, ei kuollut muualla ja vuodatti VERENSÄ siinä ristillä roikkuessaan ja siinä ristillä KANTOI ja SOVITTI syntimme ja sanoi, se ON TÄYTETTY ja siis näin tapahtui syntiemme sovitus kristilisen opin mukaan ja siis Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan Golgatan ristillä vuotanut sovinto veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

    • Askola tuskin antaa potkuja Helsingin papeille vaikka nämä vihkivät homoja vai onko se Askolan päätettävissä?

      Aloitukseen arvelen, että Askola tuo kristinuskoa lähemmäksi kristinuskoa kun tunnustaa todellisuuden ja tosiasiat.

      • Askolalla on ihan omat totuutensa eikä ne ole Raamatun totuuksia.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Askolalla on ihan omat totuutensa eikä ne ole Raamatun totuuksia.

        Raamatun totuudet ovat enimmäkseen taikauskoisen ja sen aikaisen kulttuurisellisen ajan totuuksia.


      • sage8 kirjoitti:

        Raamatun totuudet ovat enimmäkseen taikauskoisen ja sen aikaisen kulttuurisellisen ajan totuuksia.

        Raamatun totuudet ovat Jumalan totuuksia.


      • juurinäin_
        usko.vainen kirjoitti:

        Raamatun totuudet ovat Jumalan totuuksia.

        Aivan. Te eksytte koska ette tunne kirjoituksia, sanoi Jeesus.


    • uskonkirjoitettuunsanaan

      Merja -pappi ei taida uskoa Raamattuun itsekään. Raamatussa sanotaan, että pappi/opettaja joutuu suurempaan vastuuseen opettamisestaan. Tämä rakkaudeksi lähimmäisiään kohtaan muka selittely ei ole Raamatun mukainen. Synti pitää synniksi julistaman. Teot ovat syntiä, voi kauhistus Suomi, mihin olet menossa. Kyllä ne "vanhukset" ymmärtävät tänäänkin. Veljeni 82 v erosi myös kirkosta (ei uskosta!), kertoi että ei voi enää olla, kun tällaiset tulevat ajat olemaan. Itse olen eronnut myös.

      • leipääpapille

        Merja on tyypillinen liberaalipappi joka ei ole uudestisyntynyt vaan yliopiston kasvatti.


      • herra.herran.hokijoita
        leipääpapille kirjoitti:

        Merja on tyypillinen liberaalipappi joka ei ole uudestisyntynyt vaan yliopiston kasvatti.

        "Uudestisyntyneet" täällä ovat kaikkein valheellisimpia ja katalimpia. Malliesimerkkejä Jeesuksen ajan kirjanoppineista.


      • tietämättömälle
        herra.herran.hokijoita kirjoitti:

        "Uudestisyntyneet" täällä ovat kaikkein valheellisimpia ja katalimpia. Malliesimerkkejä Jeesuksen ajan kirjanoppineista.

        Et taida tietää mitä on uudestisyntyminen?


      • kakkukahvit
        tietämättömälle kirjoitti:

        Et taida tietää mitä on uudestisyntyminen?

        Esimerkistähän sen näkee mitä ovat ne, jotka itsensä sellaisiksi ovat ylentäneet.


    • ei.tunkua

      Ei pääse Askola huomenna hääkahveille

    • baabelia

      Kirkko haluaa sanella Jumalalle, mikä on oikein ja väärin, eikä päinvastoin. Papit ja piispat ilmeisesti tietävät asiat paremmin kuin Luojansa. He haluavat miellyttää enemmän ihmisiä kuin Jumalaa. Raamatun tutkiminen taitaa olla harvinaista heidän keskuudessaan.He puhuvat vain armosta, eivät Jumalan vanhurkaudesta. Haluavat olla suosittuja ihmisten, mutta ei Jumalan silmissä. Kyllä Raamatun opetus on hyvin selvä tässäkin asiassa. Vaikea sanoa, mihin he uskonsa perustavat, kun Raamattu ei enää kelpaa. Ihmisviisauteen. Vastenmielistä kuunnella ihmisiä, jotka sanovat uskovansa Jumalaan ja tahallaan hylkäävät hänen oppinsa ja periaatteensa.

    • Pudis55

      Hyvä niin, sillä, Uskonnot perustuvat rahan pummaamiseen, naisten ja lasten väkivaltaiseen kohteluun sekä homojen vihaamiseen. Askolakaan ei varmaan halua olla mukana tällaisessa.

    • baabelia

      Eikös Askola valittu Suuomen suurimman uskontokunnan Helsingin piispaksi, joka sanoo opetuksensa perustuvan Raamattuun. Eikö hän otakkaan Raamatun opetusta tosissaan. Oikeastaan tälläinen toiminta tuottaa häpeää Raamatulle, mistä sanotaan, että se on Jumalan henkeyttämä. Eli tuottaa häpeää sen henkeyttäjälle Jumalalle.
      Jumalan viisauden aliarviointia, ikäänkuin Jumalalla ihmisen Luojana olisi oikeus sanoa, mikä on oikein ja väärin. Tällaisilla uskonnollisilla johtajilla on suuri vastuu Jumalan edessä laumastaan. Jos annetaan ymmärtää, ettei Raamattua tarvitse ottaa vakavasti, se tuudittaa lauman ajattelemaan samalla tavalla.
      Suomen kaksi korkeimmassa asemassa olevaa hengellistä johtajaa välttelee Raamatun opetusta, mitä se kertoo heidän kyvystään ohjata ihmisiä uskomaan Raamattuun ja sen opetuksiin. Raamatun opetus ei ole polikointia tai vain sosiaalista julistusta. Sen kuvan saa monien pappien puheista.

      • "Raamatun opetus ei ole polikointia tai vain sosiaalista julistusta. Sen kuvan saa monien pappien puheista. "

        Totta, esim. Patmoksen sivuilla on lähinnä politiikkaan liittyviä juttuja.


      • Askola ei ole koskan toiminut edes pappina. On pelkkä virkamies.


      • tuoontotta
        usko.vainen kirjoitti:

        Askola ei ole koskan toiminut edes pappina. On pelkkä virkamies.

        Ei niin.


    • baabelia

      Ei ole pahemmin tullut seurattua Patmoksen sivustoja, mutta oikean ja väärän ero tulee ainavain selvemmäksi. Niinhän sen täytyy ollakkin. Ilmestyskirjan kuvaus Suuresta Babylonista toteutuu. Siinä kerrotaan väärän uskonnon ja maailman kuninkaiden, poliittisten järjestöjen liitosta. Ilmestyskirjan 18. luku kertoo ennustuksen, ja miten siinä tulee käymään.

      • Patmos tuo esille totuuden ja siksi sitä maailma vihaa.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Patmos tuo esille totuuden ja siksi sitä maailma vihaa.

        Onko Patmoksen sivuilla kerrotut asiat siis totuuksia?

        Oletko oikeasti tuota mieltä?


    • valtionkirkko

      Kaikki sukupuoli- ja kulttuurivähemmistöt tulisi erottaa kirkosta. Kirkko ei kuulu kaikille.

    • eikö.jo.riitä

      Mäkinen ja Askola saisivat jo mennä!

      • talkoot

        Miten vois auttaa startissa?


    • kirkoton

      Suomen luterilainen kirkko on hiekalle rakennettu. Se huojuu ja taipuu kaiken maailman tuulissa ja kumartaa sinne ja tänne. Kun tulee se isompi tuuli ja aalto, se kaatuu. Jos kerran raamatussa perverssien asioiden harjoittamisesta varoitetaan ankarasti eri kohdissa niin kuinka me voimme kuitata ne mitättömiksi?

      Ortodoksikirkko ja katolinen kirkko eivät vähääkään horju näissä asioissa. Taitavat kuitenkin olla kalliolle rakennettuja.

      • mamunvaimo

        "Ortodoksikirkko ja katolinen kirkko eivät vähääkään horju näissä asioissa. Taitavat kuitenkin olla kalliolle rakennettuja."

        Mukava kuulla:)! Sukupuolineutraali avioliittolakihan on ollut jo yli 10 vuotta voimassa muun muassa Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Argentiinassa, Uruguaissa, Brasiliassa, Meksikossa ja Etelä-Afrikassa. Eikä ole toistaiseksi tuottanut mikäänlaista hikkaa kalliolle rakennetulle katoliselle kirkolle...


    • eiksnäin

      Eikös paavikin ala jo pikkuhiljaa myötäillä yleistä mielipidettä. Ja ne paljastukset, joita tehdään heidän papistostaan,kertovat omaa kieltään. Mille pohjalle heidän opetuksensa rakennetaan?
      Patmos on myös oma lukunsa, minkä totuuden he kertovat? Heilläkin ihmisten seuraaminen ovat suuressa osassa.

    • rehellisestiulos

      Kuvaa hyvin nykyaikaa tämäkin ketju, tai ainakin osa siitä.
      Aivan yksinkertaiset ja selkeät asiat käännetään päälaelleen.
      Nykyaikana sininen sohva on punainen ja päinvastoin.
      Nämä värisokeat väittävät löytävänsä saman sukupuolen suhteille pohjan Raamatusta.
      On aivan koomista väittää niin, koska asia on täysin päinvastoin.
      Ihmiset todistavat itse itsestään nykyaikana vallitsevan ajanhengen tällä toiminnallaan.
      Olisi paljon kunniakkaampaa heille ottaa rohkea askel, ja erota sellaisesta hengellisestä yhteydestä joka asiaa ei hyväksy.
      En itse voisi kuvitella meneväni Sdp:n kokoukseen Keskustan puolueohjelma kädessä vaatimaan ja esittämään, että Keskustan kirjaamat asiat tulee nyt ottaa Sdp:n ohjeistuksiksi.
      Miten voi ihmiselle vaikeaa ymmärtää yhtä selkeimmistä Raamatussa olevista asioista.
      Kirjoitin siis selkeimmistä, en tärkeimmistä. Minusta asia ei todellakaan ole niin tärkeä kuin mitä annetaan ymmärtää, mutta vihollinen on taitavasti luonut tästä niin tärkeältä tuntuvan asian, että ihmiset eivät edes asian todellisia mittasuhteita näe.
      Asiaa puolustavilla on sokeus jopa siis niin suuri, että väitetään että Raamattu puoltaa samaa sukupuolta olevien suhteita.

      • raamatun.totuus

        tässä toteutuu raamatun sana:

        Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi!
        Voi niitä, jotka ovat viisaita omissa silmissään ja ymmärtäväisiä omasta mielestänsä!
        Voi niitä, jotka ovat urhoja viinin juonnissa ja aimomiehiä väkijuoman sekoittamisessa,
        jotka lahjuksesta julistavat syyllisen syyttömäksi ja ottavat oikeuden siltä, joka oikeassa on!
        Sentähden, niinkuin tulen kieli syö oljet ja kuloheinä raukeaa liekkiin, niin heidän juurensa mätänee, ja heidän kukkansa hajoaa tomuna ilmaan, sillä he ovat ylenkatsoneet Herran Sebaotin lain ja pitäneet pilkkanansa Israelin Pyhän sanaa.


      • VesaKaitera

        Rehellisestiulos kirjoitti: "Miten voi ihmiselle vaikeaa ymmärtää yhtä selkeimmistä Raamatussa olevista asioista.
        Kirjoitin siis selkeimmistä, en tärkeimmistä. Minusta asia ei todellakaan ole niin tärkeä kuin mitä annetaan ymmärtää, mutta vihollinen on taitavasti luonut tästä niin tärkeältä tuntuvan asian, että ihmiset eivät edes asian todellisia mittasuhteita näe.
        Asiaa puolustavilla on sokeus jopa siis niin suuri, että väitetään että Raamattu puoltaa samaa sukupuolta olevien suhteita."


        Olen ollut liki kymmenen vuotta tasa-arvoisen avioliittolain kannattaja, ja äänestin sitä ajaneen aloitteen puolesta Kokoomuksen Tampereen puouekokouksessa vuonna 2008. Homoseksuaalit voivat minun käsittääkseni olla tasa-arvoisia lain edessä Suomessa, ja tämä lakiuudistus selkiyttää heidän asemaansa ja vaikuttaa mm. perintöihin.

        Muttt sitten kun puhutaan kirkkohäistä, emme ole enää tasavertaisuusproblematiikassa vaan siinä, mikä on kirkon käsitys avioliitosta. Oman tunnustuksensa perusteella kirkko pohjaa Raamattuun, ja Raamatun käsitys homoseksuaalisuudesta on erittäin kielteinen. Voimme tietenkin jossitella sillä, että josa Raamattu olisi kirjoitettu Kreikassa tuommoiset 2500 vuotta sitten, niin sen käsitys homoseksuaalisuudesta olisi todennäköisesti hyvin erilainen kuin mitä se nyt kertoo tästä asiasta. Raamattuhan ei käsittääkseni suoraan kiellä homoseksuaalista avioliittoa, mutta sille on hyvin yksinkertainen syy: kukaan Raamtanut kirjoittajista ei todennäköisesti voinut arvata, että se nousisi suoranaiseksi vaihtoehdoksi Pohjoismaissa muutamia tuhansia vuosia myöhemmin. Keskeisin syy tähän on se, että näissä maissa on valtiokirkko, joka on ainakin välillisesti valtiokoneiston osa, ja kun avioliittolaki muuttui, niin se on aiheuttanut kovaa painetta kirkkoa kohtaan muuttaa käsitystään kristillisestä avoliitosta "muodinmukaisemmaksi".

        Omasta mielestäni käsitys kristillisestä avioliitosta on sakramentillinen (muodollisesti näin ei ole protestanttisessa kirkossa, mutta kylläkin katolisissa kirkoissa) ja silloin sen määrittelyä on haettava Raamatusta eikä lakikirjasta. Jos papit haluavat omissa nimissään siunata homoparit, niin siitä vaan minun puolestani, mutta kristilliseen vihkimiseen heidän on saatava kirkolliskokouksen tuota linjaa ajava muutos. Jos sitä ei tule, ja pappi kuitenkin vihkii homoparin, niin häntä tulee rangaista kirkon opin vastaisesta toiminnasta. Kirkon ei tule taipua joka tuulen mukana


    • kirkoton

      pelkäänpä että tästä kysymyksestä on tulossa luterilaista kirkkoa jakava tekijä, aivan romahdukseen asti. Romahdus johtuu siitä että merkittävä osa kirkon jäsenistä ei ole uskosta kiinnostunut ja kirkon asiat ovat yhdentekeviä. Mutta niin lienee paras.

    • gtfedswaswa

      Siis, ollaanko antamassa kirkkoja homoille?
      Jos
      niin antakaa kaupan päälliseksi se herra jumalakin niille:
      "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

      • Mdndn

        Ei Jumala ole kenellekään annettavissa koska Häntä ei ihminen omista.


    • Nykypäivä

      Täällä on hyvän pastorin vastine keskusteluun. Hän käy perusteellisesti läpi Raamatun valossa vastaansanojien kommentit.

      Homojen parisuhdetta ei kielletä Raamatussa?
      https://www.youtube.com/watch?v=2AzbB5QWwhI

      • kiitostästä

        Hyvä linkki!


    • vapaa-ajattelija_

      Nostetaan Irjan kunniaksi!

    • Askola yrittää pelastaa sitä vähää mitä vielä pelastettavissa on ristiriitaisesta ja enimmikseen käsittämättömästä Raamatusta.

    • STMariaSalome

      Lähetin Irja Askolalle niitä pahimpia porno kidutus ja sadismi kuvia
      mitä se Tom Of Finland piirtänyt

      en ole kuullut mitäänreaktiota
      Kiva jos teillä on normaali järki ( mietin juuri että onnistuin viemään kirjeitä joihin kopioin niitä piirroksia Hassille, Kanervalle,
      hetki kirjoitin epämääräisiin muistiinpanoihin... joo Haavisto ja Sinuhe Wallinheimo

      mutt olivatko he jo äänestäneet? sen puolesta että homoja vihkiä
      ( kun minä en ole poliitikko........

      Luin vaan äsken ett joku 30 ? päivä oli päätetty..
      mutta eihän tuossa kuussa edes ollut 30 päivää??

      viime kuussa , vain 28 päivää. ?

      Myös sähköpostilla laitoin niitä kuvia... en nyt muista keille kaikille ( myös Irja Askolalle.


      Näkyykö minun erinomaisuuteni ST Maria salomena tässä???

      että se Arkkipiispa Kari Mäkinen esim ei reagoinut myöskään
      ( hänelle lähetin
      muistaakseni kirjeen päälle liimasin niitä kuvia
      missä kidutettiin
      ( monta alastonta miestä piteli uhria
      joka roikkui raajoistaan ja elimestään
      yms

      joku työnsi nyrkkiä peräsuoleen rannetta myöten


      eih mit tekemistä rakkauden kanssa

      eivätkö he pysty erittelemään ollenkaan
      tai kantamaan vastuuta

      ilmoittamaan erehdyksestä
      anteeksipyytämään


      erittelemään että jos he kannattavat homojen vihkimistä koska se on rakkautta heistä,

      että he eivät kuitenkaan hyväksy pornoa,
      sadistisia pornokuvia, kidutuskuvia,
      tai ikärajaa elokuvassa 12

      kun kerrotaan piirtäjästä joka piirsi tuolalsiia ( kidustus porno sadismi kuvia)

      heistä se on vaan rakkaus
      kun kyse homoista
      homot on nyt vaan rakkaus Kirkon ihmisten mielestä?

      Ei niin sekopäitä he ei voi olla
      heteroissa on murhaajia ja mielisairaita
      ja homoissa on myös

      kaikki homous ei ole rakkautta.

      Mut miten saa sen että omatuinto toimia
      ( ettei ole Ismon alla? Luukkaan Raamatun
      tai Haavisto oli ehkä joku alkukristitty...

      Toni W oli Sebedeus. Hän loukkasi minua juuri..
      kun katsoin heidän keikakkalenteria ett koska on esitys jonen voisi mennä tapaamaan heitä

      niin siellä luki "Rakastakaatten toisianne- mekin teemme niin"

      ( Miten heillä sitten ei ole tajua tuostakaan
      jos heillä on rakkaus??
      Miten heitä ei satuta, ei ole omaatuntoa

      ei välitä kansasta
      ( ensin olis minusta pitänyt

      ( oikeast on siveettömyys ylipäänsä syynä ( katsoa voi Jannikan viimeisintä musiikkivideota

      ne miehet tahtoo sellaisen seksikäs asuisen tytön

      asetti sen edelle neitsyt ST Maria salomea

      he ei minua halunneet pelastaa

      ( ja luki " Ei kultaa, vaan rakastettu "

      Mutta silti he toimivat sen voimasta että ovat vanhoja kristittyjä
      siksi ovat rock tähtia

      siksi heillä on jotain sanottavaa... Jotain tunteita mahtipontisia , ylväitä, energiaa jne

      • q.v

        Siis lähetit eri ihmisille kuvia erilaisista sadomasokistisistä seksi akteista?

        Oletko kerännyt suurenkin kokoelman kyseisiä kuvia? Miksi? Kiinnostaako aihe sinua?

        Oletko S vai M?


      • STMariaSalome

        Tom Of Finlandin piirtämiä pornokuvia.
        Kidutus , sadismi, ryhmäseksi.
        Joissa ei mitään "rakkautta"


      • STMariaSalome

        siis niissä kuvissa on väkivalta
        Joita mikään 12 vuotias ei saa katsoa tietenkään.
        Siitä on varmaan laitkin.
        Ikäraja elokuvassa 12

        siksi heidän pitää käsitellä se asia.
        13, 14 vuotiaskaan ei sa akatsoa niitä Tom Of Finlandin piirroksia.
        Ei 15 vuotais.

        ja elokuvass a näytteli 15 vuotais.


        Irja Piispa kun antoi palkinnon hänelle ,

        se lisäsi sekomielisyyttä? Kukahan tahtoisi kaikkien erehdyksen selvittää.

        Poliisi voi mennä sekaisin jos katsoo niitä sadismi piirroksia kun niissä joissain on esim kolme poliisia työntämässä elimiä jonnekin

        Se voi olla paholaisen tarkoitus.
        ( Tai se oli... joskus. ) Toivon vaan että tulee se tietoisku
        jonka jo luulin annetun Tv ssä

        jne varoitus ei saa katsoa niitä kuvia
        jne


    • STMariaSalome

      Niin se Norjan Merimies Kirkko
      luin siitä että Tante ksi kutsuttiin nais hnklöä siellä joka auttoi köyhiä ja hädänalaisia.
      Varmaan siellä ruoka a tarjottiin.

      Köyhät tanssijatkin saattoi sieltä saada leipää, ( keittoa? tms

      ( en ole yhtään varma kävinkö siellä Kirkossa ( Williams gatan..
      ? Pioneer Street?

      jouduinköl minä luuttuamaan laattian? Jos minä vaikak keksin Tante nimityksen
      kun se on saksalainen niink olin saksankielinen ???

      Tai jos menin siksi! sinne ( Miksi häntä kutsuttiin saksan kielisellä tante sanalla?

      vai onko se Norjassakin tante?

      ( ehkä en edes käynyt siellä ) Näen portaat ja vaalean oven....

      mäki mene e loivasti alaspäin ( näin valokuvasta.. ) Näen ne merimiehet istumass apöydässä

      elävä näky huoneen avautuu ovi aukko vasemmalle
      ja vaateripustimet , takit, eteisessä

      Tante, pieni ? tum tuk? hymyleväinen, Kirkko se ympäristö ? Brooklyn?


      Olinko minä siel J aoli se toinen Kirkko jonka kuvasta muistin elokuvien henkeä..
      Cinemas ja tähteyden ( pääsin joh elokuvaankin esiintymään jos kus -30
      ( kun muistaisin sen nimen !

    • fjk9

      Ei tuossa avauksen lopun juonipaljastuksessa ole suurta vaikeutta. Niinhän se tulee menemään, ja ihan syystä. Kapinapapithan ovat jos eivät vapaustaistelijoita, niin ihmisoikeus ja tasa-arvotaistelijoita. Hyvä että sellaisia on kirkonkin piirissä edes muutamia.

      Eivät ole papit ensimmäisiä tässä(kään) tasa-arvoasiassa kuten eivät olleet naispappeusasiassakaan, mutta hyvä kun edes tässä vaiheessa, ja nythän, 1.3. alkaen *kapina*papeilla vasta on mahdollisuus osoittaa taistelunsa homoparien oikeuksien puolesta konkreettisesti - vihkimällä homopareja avioliittoon.

      Jos minä olisin homoavioliittoon vihkivä 'kapina'pappi niin olisi tuosta tittelistä todella ylpeä.

    • dhrst8

      Eiväthän a.o. piispat edes kehota pappeja vihkimään homopareja, ainoastaan iloitsemaan heidän puolestaan ja kanssaan. Mikä siinä on Raamatunvastaista. Olihan Jeesuskin tekemisissä esim. porttojen kanssa.

    • STMariaSalome

      Tom Of Finland elokuvan on tehnyt vauvat

      Piikoja aiem elämässä

      • raivonraitis

        Älä ota enää!


    • STMariaSalome

      oliko Jeesus porttojen kanssa tekemisissä.

      Jos hän rakasti Betanian Mariaa
      ei se Betanian Maria voinut olla portto.


      ja oli s ekertomus missä nainen kaivolla?
      viisi miestä sinulla on ollut ja se joka nyt on ei ole sinun.. sanoi Jeesus hänelle.

      Eihän s enyt ollut portto.

      Mitä muuta siellä Raamatussa ollut että Jeesus tekemisissä porttojen kanssa?


      Niin se Maria kaatoi öljyä hänen hiuksille.. ja joku esteli...
      sanoiko siinä, että se nainen saattoi olla huonomaineinen? tms?
      en muista...

      Ja Jeesus sanoi että antakaa hänen antaa se lahjansa..
      että köyhät teillä on aina, mutta Jeesus oli lähdössä ( se saa kyyneliin silmät..

      ( ja Maria itki ja pesi hiuksillaan Jeesuksen jalat tai pyyhki kyynelistä??

      Hän piti Jeesuksesta? Olisipa sellainen ihminen josta pitäisi niin paljon

    • Voi , että jaksaa väätää tästä homoasiasta.

      Todellisuus on kuitenkin se, että kirkko taipuu viimestään kahden vuoden sisällä, mahdollisesti jo toukokuussa ;)

      Se kun on vaan niin, että sama taho joka vetoaa Raamatun käsitykseen ja kuitenkin vihkii eronnneita , niin tuo ei vaan kestä sellasta lähempää tarkastelua.

    • mummonikin.eroaa

      Kauhea hulina uskonnosta. Jos tuollaiset piispat haluavat että kirkko irtautuu kristinuskosta, niin sehän on vain merkki siitä, että kirkot muuttuvat suomessa moskeijoiksi.
      Elikkä nyt onkin korkea aika erota siitä rahankeruulaitoksesta samalla.
      Kristinuskoa voi harrastaa ilman suomalaista kirkkoakin.

      • No mutta tuohan ei oikeastaan koske sinua koska olet varmaan eronnut "365" kertaa ;)


      • ja.saakin.hävitä

        Kirkko häviää omaan mahdottomuuteensa.


    • veni..vidi..vici

      Mikä estää pappeja jo tekemästä vihkimyksiä. Pappi vain siunaa avioliittoon ja rukoilee yhdessä parin kanssa ja sitten tekee ilmoituksen vain maistraattiin.

      Pappi voi jättää ilmoittamatta seurakuntaan, ei sitä kukaan tarkista.

      Näin papit voivat aivan rauhassa vihkiä kaikki parit avioliittoon, eikä kirkko voi eikä sen tarvitse puuttua asiaan.

      Tämä on win-win-win tilanne kaikille. Papit saavat siunata halutessaan, parit saavat sakramenttinsa ja kirkko voi näytellä kuurosokeaa.

      • sikaa.vihkimään

        Se estää, että kikossa avioliitto on vain miehen ja naisen liitto.


    • Olevalmiina

      Näin. Antaa kirkon mennä menojaan toteuttaessaan lähimmäisenrakkauttaan. Jäähän jäljelle uudestisyntyneiden seurakunta, joka kunnioittaa kaksoiskäskyn ensimmäistä puoliskoa vähintään yhtä paljon kuin jälkimmäistäkin. Tässä nyt toteuttivat sen mikä on ollut selvääkin selvemmin nähtävissä jo muutenkin. Olivat sentään rehellisiä.

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe