Ilmaista soittoa musiikkiopistolla

Hoo-Moilanen

Joku Janne Mertanen on tullut äskettäin Lieksaan ja tuonut mukanaan 175 000 euroa maksaneen flyygelinsä Musiikkiopiston tiloihin. Siellä hän harjoittelee ilmaiseksi ja antaa musiikkiopiston oppilaidenkin harjoitella ilmaiseksi arvokkaalla soittimellaan.

Huhu vieraasta harjoittelijasta on jotenkin kantautunut kuuluisan lieksalaisen kulttuurimestari Arto "Minä Määrään Täällä" Sihvosen korviin. Ilmaiseksi soittelu loppuu viimeistään keskiviikkona, jolloin asia otetaan pöydälle. Sihvosen mukaan oppilaiden ja Mertasen harjoittelusta on Mertasen maksettava päivittäin Lieksan kaupungille kohtuullinen summa mahdollisesti soittoäänistä rakennuksen rakenteille aiheutuvien vahinkojen korjaamiseksi. Muussa tapauksessa soitin on vietävä jollekin toiselle paikkakunnalle. Eihän Lieksassa mikä tahansa ole sallittua!

59

1523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mainostako.Lieksalle

      Tänään kerrottiin radiossa aloituksessa mainitusta asiasta. Lautakunta päättää Mertaselta perittävästä maksusta. Voi olla, että päätöksellä on kauas kantavat vaikutukset lieksalaiseen musiikkielämään. Todennäköisesti Mertasen flyygeli muuttaa jollakin toiselle myötämielisemmälle paikkakunnalle.

      • Mainosta

        Näin on. Todella törkeää sivistysjohtajan ehdotus, toivotaan että järki voittaa. Ihmeellistä tämä kaupungin touhu. Kun jotkut yrittävät ottaa kaikkien etua huomioon, niin kyllä siinä on vastavuoroisuus periaate otettava huomioon, Mertasille on tässä maassa ottajia.


    • todella.paha.moka

      Jo tuollainen ehdotus osoittaa suuren vastenmielisyyden musiikkia ja sen kehittämistä kohtaan. Kun jotain hyvää ollaan mahdollisesti saamassa Lieksaan, ollaan sitä heti kamppaamassa pois. Varmasti löytyy Mertaselle ottajia ja tuskin tällaisilla toimenpiteillä siihen kovin pitkään menee. Tunnen erittäin suurta häpeää olla lieksalainen tällaisissa järjenvastaisissa asioissa. Sivistysjohtajalla pitäisi olla sivistystä.

    • repalepianohitari

      Musiikkiopistolle joku voisi lahjoittaa vanhan venäläisen haitarin, sillä voisi opetella ilmaiseksi! Kallis flyygeli omistajineen kannattanee viedä muualle!

      • Hippa-Heikki

        Flyygelin ja sen omistajan siirtohankkeesta on tänään keskiviikkona 1.3.2017 palaveri.


    • Yamaha-ei-pärjää
    • upeaa.mahtavaa

      Iltasanomat ovat innoissaan uutisesta. Tulee etusivun juttu.

    • on.kova.isku.Mertaselle

      Mertanen on ymmällään!

      Ammattipianistina Janne Mertanen tuntee soitinten arvon ja on ymmällään syntyneestä tilanteesta.

      – Viime syksynä kun muutimme Lieksaan ja hankin tämän flyygelin, niin järkevimmältä paikalta tuntui silloin tuo musiikkiopiston sali. Ajattelin että salissa flyygeli palvelee tätä yhteisöä paremmin kuin omassa olohuoneessa.

      – En ajatellut lainkaan, että tällainen esitys voitaisiin tehdä, minun harjoitusmäärilläni se merkitsisi yli 10 000 laskua vuodessa. Samalla jos ajatellaan, että tämän kaltaisen konserttiflyygelin päivävuokra esimerkiksi festivaaleille on 1250 euroa päivässä, lisäksi rahdit ja vakuutukset, siitä tulee monen tonnin lasku päivää kohden.

      – En osannut ajatellakaan tällaista vaihtoehtoa, että tällainen soitin tarjotaan ilmaiseksi musiikkiopiston käyttöön ja vastalahjaksi siitä tulee iso lasku, pohtii Mertanen.

      • pimpelipomm

        175000euron piano.No lienee vakuutettu.Mutta jos antaa harjoitella ilmaiseksi ja musiikkiopiston oppilaidenkin harjoitella ilmaiseksi arvokkaalla soittimellaan niin eihän tätä yhtälöä voi kun pahoitella.


      • Näinkö_on

        Tuo siis näyttää siltä, että joku työyhteisöön kuulumaton (?) henkilö roudaa oman soittimensa yhteisillä verovaroilla ylläpidettävään tilaan ja muuttaa sen omaksi ilmaiseksi treenikämpäkseen. Onhan tuo aika erikoista.


      • MozartSchule

    • Mertanen on erittäin tervetullut tänne, eikä maksa mitään.
      Flyygelin kuljetuskin järjestyy ilmaiseksi.

    • voipersesentään

      Pankaa tuo maksun keksijä samaan kuormaan, mutta jättäkää lohjalla kuormasta!

      • wASKI

        Mertanen ja flyygeli on tervetullut lieksaan! JA JOS TEEKEE TIUKKAA NIIN RAHAN KERÄYS PYSTYYN.


      • Ei sitä Lieksasta pois noin "hyvää" miestä, vaan annetaan kunniamerkki, kun "järjestää" meille kunnon soittopelin.
        Ei sitä kannata pois sieltä tuoda, kun ei tiedä mitä hyvää vielä meille köyhille "järjestää" muutakin kuin flyygelin.


      • eiköhän.jo.sovita
        wASKI kirjoitti:

        Mertanen ja flyygeli on tervetullut lieksaan! JA JOS TEEKEE TIUKKAA NIIN RAHAN KERÄYS PYSTYYN.

        Mertanen ja flyygeli ovat jo Lieksassa. Musiikkiopiston rehtori on kaiketi hyväksynyt flyygelin sijoituspaikan. Rehtori on Mertasen aviopuoliso.


    • Mitenkähän tämä taas tuntuu siltä että vain Lieksassa tällainen onnistuu.Ensin onnistuttiin granulaattitehdas siirtämään Nurmekseen ja nyt tietenkin musiikkiopistoltakin ammatti-ihmiset jättävät Lieksan ihmeellisen rahastuksen perusteella?

      • Öhinäälehdessä

        Tämä on sitä lieksalaista pöhinää, joka luo yrittäjyyttä ja elinvoimaa.


    • asiat.järjestykseen

      Kuka maksoi Sibeliuksen pianon haalauksen Monolanniemen aittaan? Maksoiko Sibelius vuokraa pianon säilytyksestä aitassa? Maksoivatko Sibelius ja Aino aitan käyttömaksun jokaiselta vuorokaudelta? Ovatko kuitit tallessa? Lieksan hyvinvoiva johtaja velvoitettakoon selvittämään asian.

      • Annahhan-asian-olla

        Tämä painetaan villaisella, ja sovitaan että Sibeliuksella oli vain haitari tai huuliharppu mukana, ja hän roudasi ne Ainon kanssa kimpassa!
        Saamme muuten ruveta maksamaan takautuvasti Sibben suvulle, ja kaupungille jos selviää että piano on ollut messissä!


    • Junttia-vedetään
      • viisinkertainen.hinta

        Tarkoitatko vuosilukua. Se alkaa olla jo sen ikäinen, että sillä on todella arvoa. Kun ikää tulee, hinta nousee.


      • muusikko.dir

        Väärin. Kyseistä flyygeliä ei ole tehdaskunnostettu. Hampurissa peruskunnostus maksaa ja paljon. Instrumentti on "löysä".


      • KonsertissaKäynyt

        Mertasen soitin on 2000-luvulta, konsertissa juuri kuultu ja nähty. Ei selvästikään kaipaa mitään tehdaskunnostusta, uudenveroiselta näytti ja kuullosti!


    • Laatuinstrumentti

      9 jalan konsertti Steinway maksaa 50 000.
      http://www.ebay.com/itm/Steinway-D-9-foot-Concert-Grand-1962-New-York-/221892043821?hash=item33a9cbe42d:g:XgUAAOSwQPlV~5eP

      Tämä on Lieksan Steinwayta parempi, mutta 4 vuotta vanhempi.

    • vertaillaan.hieman

      Tokmannitasoisia flyygeleitä saa halvalla, mutta oikea konserttiflyygeli maksaa kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin euroihin.

      Flyygeli on hyvä sijoituskohde. Muutamassa kymmenessä vuodessa Steinway-flyygelin hinta nousee keskimäärin nelinkertaiseksi, ja viime vuosisadan alun Steinway-flyygelin hinta on nyt jo 14-kertainen. Eli mitä vanhempi soitin on, sen arvokkaampi se on.

      Huutokauppakamari Christie’s myi hiljattain Steinway-flyygelin 1,2 miljoonalla punnalla.

      Arvokkaissa konserttiflyygeleissä ei ole hintalappua kyljessä eikä niitä ole jokaisessa maitokaupassa myytävinä.

      Kitarankin saa muutamalla sadalla eurolla, mutta kunnollisesta soittimesta pitää maksaa kymmeniä tuhansia euroja.

      • vertaillaan.hieman

        Eli miljoonan euron flyygeleitäkin löytyy!


    • hissanmaikk

      jjja tuo hullllui kamuutajaa koetttgaa vetäää sen sinne kotiiisa

    • äääksinberg

      Pääsette tutustumaan meidän Artoon. Hänestä löytyy monta puolta. Siksi pääsikin lieksaan töihin. Kaupungin johtaja-ainesta.

    • kuntalaine

      Peruspointtihan on kuntalaisten yhdenvertainen ja tasapuolinen kohtelu.
      Myöskin tässä tapauksessa lienee aiheellista kysyä, miksi lupaa tai sopimusta soittimem säilyttämiseen ja tilojen käyttöä harjoitustilaksi haetaan jälkikäteen.
      Vai saako noihin kunnantiloihin viedä kuka tahansa ja mitä tahansa, kunhan ovet on vain avoina.

      • vilatelisti

        Saako sinne viedä pienen jollan ilman airoja ja vanhan mopon talvisäilytykseen.


    • ope-ent

      Ilmeisemmin kyseessä on lukollinen tila, jonne ei pikkumussukoilla ole ilman valvontaa mitään asiaa.
      Sehän on nähty joka koulussa, kuinka yhteistiloissa olevalla irtaimelle tapahtuu.

    • Karjalainen_kirjoittaa

      Voi jumal`auta, siinäpä sitä näkyy taas eräiden lieksalaisten idioottimaisuus. Huomattavasti aiheellisempaa olisi kun Janne Mertanen laskuttaisi flyygelin käytöstä 30€ joka ainosta soittokerrasta! Itseasiassa olisi parempi kun etsisi paikan soittimelleen jostain muualta ja jättäisi itsekin Lieksan taakseen lopullisesti.

      Mertasen flyygelistä haetaan sopuratkaisua Lieksassa

      Pianotaiteilija Janne Mertanen säilyttää arvokasta flyygeliään Lieksan musiikkiopiston salissa.Pianotaiteilija Janne Mertanen säilyttää arvokasta flyygeliään Lieksan musiikkiopiston salissa.
      Lieksan varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta päätti valtuuttaa hyvinvointijohtaja Arto Sihvosen neuvottelemaan pianotaiteilija Janne Mertasen kanssa vastikkeellisen yhteistyösopimuksen musiikkiopiston salin käyttämisestä ammatillisena harjoittelutilana.
      Mertanen säilyttää arvokasta konserttiflyygeliään Pielisen Karjalan musiikkiopiston Erkki Eskelinen -salissa, jossa se on musiikkiopiston oppilaiden käytössä. Mertanen toivoi voivansa harjoitella salissa aikoina, jolloin siellä ei ole toimintaa. Hän vastaisi myös soittimen huollosta ja vakuutuksista.

      Sihvosen alkuperäisessä esityksessä lautakunnalle Mertaselta olisi muun muassa peritty 30 euron korvaus kutakin harjoituskertaa kohden. Tästä olisi aiheutunut pianotaiteilijalle huomattavat kustannukset.

    • Puolintila

      Samalla voisi selvittää opiskelijoiden ilmainen hyväksikäyttö sivistysjohtajan metsästysmajalla?

    • KuntoJAhistoria
    • Schimmel

      Mainittakoon, että musiikkiopiston salissa on jo ennestään flyygeli jota oppilaat ja esiintyjät ovat saaneet käyttää. Mertasen flyygeli ei tullut akuuttiin tarpeeseen vaan hänen omaan käyttöönsä.

      Mertasen olisi pitänyt ennen flyygelin roudausta kysyä lupa ja tehdä sopimus salin käytöstä, silloinhan tämä olisi ollut selvä peli. Ketään ei varmasti haittaa kun tilaa käytetään joutoaikoina mutta lupa ja sopimus pitää olla. Muutenhan kuka tahansa kuntalainen voisi käyttää kaupungin tiloja miten huvittaa. Ja säilyttää vaikka vanhoja renkaita yhteisissä tiloissa.

      Kyllä hyvästä harjoitustilasta pitää maksaa vuokraa, ei luulisi muutama kymppi paljon lompsassa tuntuvan? Outo tämä ajatus että kun vien sähköurut treenikämpälle kaikkien käyttöön, niin ne maksavat vuokran.

      • KonsertissaKävijä

        Hmm, vertaus sähköurkuihin ja uutena 175.000 euron Steinway-flyygeliin on vähintäänkin ontuva. Samoin salissa olevan pienen Yamaha-flyygelin vertaaminen maailman arvostetuimpaan konserttiflyygeliin..."Muutama kymppi" päivässä on vuositasolla reilusti yli 10.000€, joten mistään mitättömistä vuokrista ei ole kysymys. Se että Lieksassa on tällainen huippusoitin tuo musiikkiopistolle varmasti myös -kuten on jo tuonutkin- korkeatasoisia esiintyjiä ja tapahtumia, kursseja yms...Kuulin mm. Paavali Jumppasen soittoa tammikuussa ensi kertaa Lieksassa. Kaupungilla ei tällaiseen soittimeen varmasti ole koskaan varaa, hienoa nyt kun sellainen on tarjolla ja Mertanen sitä antaa opetuksessakin käyttää.
        Mistään soittimen "säilyttämisestä" tässä tuskin on kysymys, kuten lehdistä on saanut lukea, tämä oli paras paikka soittimelle kaupungissa. Musiikkiopistolle ja Lieksan musiikkielämälle luulisi olevan pelkkää etua tästä.


      • Vaskitsat
        KonsertissaKävijä kirjoitti:

        Hmm, vertaus sähköurkuihin ja uutena 175.000 euron Steinway-flyygeliin on vähintäänkin ontuva. Samoin salissa olevan pienen Yamaha-flyygelin vertaaminen maailman arvostetuimpaan konserttiflyygeliin..."Muutama kymppi" päivässä on vuositasolla reilusti yli 10.000€, joten mistään mitättömistä vuokrista ei ole kysymys. Se että Lieksassa on tällainen huippusoitin tuo musiikkiopistolle varmasti myös -kuten on jo tuonutkin- korkeatasoisia esiintyjiä ja tapahtumia, kursseja yms...Kuulin mm. Paavali Jumppasen soittoa tammikuussa ensi kertaa Lieksassa. Kaupungilla ei tällaiseen soittimeen varmasti ole koskaan varaa, hienoa nyt kun sellainen on tarjolla ja Mertanen sitä antaa opetuksessakin käyttää.
        Mistään soittimen "säilyttämisestä" tässä tuskin on kysymys, kuten lehdistä on saanut lukea, tämä oli paras paikka soittimelle kaupungissa. Musiikkiopistolle ja Lieksan musiikkielämälle luulisi olevan pelkkää etua tästä.

        En halua millään tavalla tyrmätä mielipidettäsi, meillä jokaisella on oma katsantokanta ja hyvä se, kiitos näkemyksestäsi.

        Luepa uudelleen ja koeta sisäistää ajatus - ei rinnastettu Steinwayta ja sähköurkuja vaan koetettiin tuoda ajatus - kun tuon oman työkaluni kämpille kaikkien käyttöön, se kuittaa tilan vuokran. Ei se kyllä näin mene.

        Sillä Erkin salissa olevalla pienellä Yamaha-flyygelillä soittavat opiskelijat täyttä häkää eivätkä huomaa eroa Steinwayhin. Ammattilaiset kyllä huomaavat eron soundissa, mutta ei opiskelijat. Ihan sama kummalla kilkuttaa Aaronin kirjaa.

        Missä kaupungilla on ilmaista harjoitustilaa? Ei missään, kaikista lämmitetyistä (ja ilmastoiduista) tiloista pitää käyttäjien maksaa vuokraa. Olipahan sitten kyse urheilusta, musiikista tai karaokesta. Tämä tasavertaisuusperiaate koskee kaikkia kuntalaisia, sekä harrastajat että ammattilaiset maksavat harjoitustiloista vuokraa. Ammattilaiset kuitenkin voivat vähentää tällaiset menoerät verotuksessa, vai?

        Ajatus siitä, että kun on huippusoitin niin se tuo huippuesiintyjiä Lieksaan ja ihmiset tulevat kuuntelemaan satapäisin joukoin pianonkilkutusta, no ei. Lieksa on vaskimusiikin keskus, vaskimusiikki innoittaa kyläläisiä, sitä kuunnellaan joka torpassa ja nytkin odotellaan vuoden heinäkuista kohokohtaa, Waskiviikkoa.

        Tämän kohuflyygelin säilytyspaikka on musiikkiopistolla, joku nainen käy silloin tällöin kaatamassa vettä sen sisällä olevaan astiaan ilmeisesti sopivan kosteustasapainon säilyttämiseksi. Valitettavasti Lieksassa ei ole tuon arvosoittimen säilytykseen suunniteltuja tiloja, ei musiikkiopistolla eikä kulttuurikeskuksella. Mutta käykääpä vilkaisemassa Nurmes-talolla, siellä osataan säilyttää flyygeliä optimaalisissa olosuhteissa. Sietäisi Lieksan ottaa oppia tässä(kin) asiassa.

        Ugh.


      • lukkojenTakana
        Vaskitsat kirjoitti:

        En halua millään tavalla tyrmätä mielipidettäsi, meillä jokaisella on oma katsantokanta ja hyvä se, kiitos näkemyksestäsi.

        Luepa uudelleen ja koeta sisäistää ajatus - ei rinnastettu Steinwayta ja sähköurkuja vaan koetettiin tuoda ajatus - kun tuon oman työkaluni kämpille kaikkien käyttöön, se kuittaa tilan vuokran. Ei se kyllä näin mene.

        Sillä Erkin salissa olevalla pienellä Yamaha-flyygelillä soittavat opiskelijat täyttä häkää eivätkä huomaa eroa Steinwayhin. Ammattilaiset kyllä huomaavat eron soundissa, mutta ei opiskelijat. Ihan sama kummalla kilkuttaa Aaronin kirjaa.

        Missä kaupungilla on ilmaista harjoitustilaa? Ei missään, kaikista lämmitetyistä (ja ilmastoiduista) tiloista pitää käyttäjien maksaa vuokraa. Olipahan sitten kyse urheilusta, musiikista tai karaokesta. Tämä tasavertaisuusperiaate koskee kaikkia kuntalaisia, sekä harrastajat että ammattilaiset maksavat harjoitustiloista vuokraa. Ammattilaiset kuitenkin voivat vähentää tällaiset menoerät verotuksessa, vai?

        Ajatus siitä, että kun on huippusoitin niin se tuo huippuesiintyjiä Lieksaan ja ihmiset tulevat kuuntelemaan satapäisin joukoin pianonkilkutusta, no ei. Lieksa on vaskimusiikin keskus, vaskimusiikki innoittaa kyläläisiä, sitä kuunnellaan joka torpassa ja nytkin odotellaan vuoden heinäkuista kohokohtaa, Waskiviikkoa.

        Tämän kohuflyygelin säilytyspaikka on musiikkiopistolla, joku nainen käy silloin tällöin kaatamassa vettä sen sisällä olevaan astiaan ilmeisesti sopivan kosteustasapainon säilyttämiseksi. Valitettavasti Lieksassa ei ole tuon arvosoittimen säilytykseen suunniteltuja tiloja, ei musiikkiopistolla eikä kulttuurikeskuksella. Mutta käykääpä vilkaisemassa Nurmes-talolla, siellä osataan säilyttää flyygeliä optimaalisissa olosuhteissa. Sietäisi Lieksan ottaa oppia tässä(kin) asiassa.

        Ugh.

        Joo ja toinen ugh.
        Kun nyt tuossa on tohellettu flyygelin hinnasta sekä ym joutavuudesta aina omaan kehuun saakka, niin ihan perusjuttua. .
        Niin peruskysymys on. Millä luvalla ja millä sopimuksella tuo soitin on yleensä roudattu sinne saliin. Kuka siellä on ovia avannut ja ketkä sen järkäleen sinne kuljetti. Onko soittimen omistaja kunnan työntekijä, jolla on avaimet ko, tiloihin. Ihan kysymys, väliin, ilman kiihkoa.
        Jossakin kohtaa kunnan tilojen käytön suhteen on varsin messevä aukko.
        JA olen ihan satavarma siitä, että ettei ketään seiskaluokan Arttua lasketa takomaan tuon flyygelin koskettimia, malliin pajavasara.


    • henkkapa

      Tuo aloitus on kyllä tehty varsin tyhmällä sanamuodolla.
      Tutustukaapa Mertasen Jannen soitantaan ja levytyksiin aivan ensin.
      Kyseessä ei ole mikätahansa pilipali huuhaa esiintyjä.
      Ja aivan varmasti tuokin asia ratkennee.

      Kaikista tyhmintä tuossa on se, että sitä on ryhdytty lehtienpalstoilla ratkomaan.

      • vai.ihan.pianisti

        Nimimerkillä "henkkapa" ei ole ollenkaan huumoritajua. Ymmärsin heti, että aloituksessa on kysymys sarkasmista eli sanallisesta ironiasta, jossa viestin merkitys on erilainen tai päinvastainen kuin sanojen tavanomainen merkitys. Viestissä todellakin arvostetaan Mertasta, mutta ei kaiken määräävää hyvinvointijohtajaa, joka lienee arvioinut Mertasen joksikin tavalliseksi tallaajaksi.

        Kas kun ei ihan Sibelius!

        Asia kuuluu ehdottomasti lehtien palstoille, koska on se sen verran erikoinen Lieksankin oloissa.


      • henkkapa
        vai.ihan.pianisti kirjoitti:

        Nimimerkillä "henkkapa" ei ole ollenkaan huumoritajua. Ymmärsin heti, että aloituksessa on kysymys sarkasmista eli sanallisesta ironiasta, jossa viestin merkitys on erilainen tai päinvastainen kuin sanojen tavanomainen merkitys. Viestissä todellakin arvostetaan Mertasta, mutta ei kaiken määräävää hyvinvointijohtajaa, joka lienee arvioinut Mertasen joksikin tavalliseksi tallaajaksi.

        Kas kun ei ihan Sibelius!

        Asia kuuluu ehdottomasti lehtien palstoille, koska on se sen verran erikoinen Lieksankin oloissa.

        Mikäs tuossa on erikoista.
        Sekö, että kunnantilat on otettu käyttöön "omavaltaisesti"ilman hallinnollistapäätöstä tai sopimusta.
        Asioista tulisi puhua ja kirjoittaa oikeilla nimikkeillä.


    • paljon.kantajia

      Kapeita portaitako pitkin lienee Mertanen soittimensa kaikessa hiljaisuudessa kantanut musiikkopiston toiseen kerrokseen? Soitin painaa noin 500 kiloa.

    • Ei-ole-D274

      D-274 painaa 480 kiloa. Tämä on halvempi ja kevyempi malli.

      • KonsertissaKäynyt

        Mertasen soitin on juurikin tuo D-274, 2000-luvun soitin vieläpä...konsertissa kuultu ja nähty tuo soitin.


    • D-274

      Rajamäellä on Ruotsin radion Malmön D-274 myytävänä. Vuosimalli on 1962 ja Hampurissa tehty.
      65 000€ on pyynti. Uskon, että lähtee käteisellä 50 000 hintaan.

      • Usein maallikolla on toinen käsitys kun on poppivehkeet autossa ja korvatulpat korvissa ja auton ikkunat auki ja ajellaan edestakaisin vanhalla autorämällä jonkun esiintymislavan ohi.
        Mutta muuten tuossa kirjoituksessa on perää sikäli jos ole yksityisenä hankkimassa jotakin tavaraa. mutta kun on sitten kilpailulainsäädäntö muistan aikanaan kun tulin lieksaan ettei kukaan kauppa vitsinyt tehdä turhaa työtä eli tarjouksia ja näin ollen toiminnan aloittamisessa meni aikaa joten silloin oli sentään hieman maalaisjärjellä olevia luottamushenkilöitä ja uskoivat siihen, että on perusteltua ostaa työkaluja joilla voi jotakin tehdä. eikä ole vaan hyllyssa olevia muodon vuoksi kuin vanhallapiijalla tissit, kun ei tarvitse imettää.(kevennys) Mutta olen julkisesti todennut kuka hankki terveyskeskuksen penkit. niissä on rameutta mutta jos on saatu halvalla niin on halvan maku, kuin aikanaan laitoksen ruuassa öljyn maku eli ei kovin maittavaa sama se on myös soittimissa jos sillä työtätekevä ei saa sitä valita se on sama kuin pystymetästä laitettaisiin kaupan kassalle vaan nyökyttämään joo jo kyllä kyllä tai hoitamaan sikoja heittämällä ruuan sikojen niskaan kunhan hänessä on eiköhän tämä ole nyt sanottu MK


    • D-274

      Uusi D-274 maksaa 170 000. Käytetty on edullisempi, vaikka se Mersu. Taas 50 luvun lokinsiipiMersu maksaa miljoonia, mutta se on sitten eri juttu.

      • vähänköihmetyttää

        Miten ihmeessä sinne Lieksaan saadaan tällaisia idiootteja päättämään asioista? Tyhmäkin tajuaa näitä lukiessa, että ei siellä voi mitään yrittää tehdä. Kaikki yritykset lyödään maahan. Keneltä se sitten on pois, jos tuo arvosoitin onkin siellä salissa?


    • Voinko.minäkin

      ...tuoda lumikolan ja pari lapiota sekä petkeleen musiikkiopistolle kesäsäilöön. On tuo varasto käynyt vähän ahtaaksi. Katsoa saa mutta ei koskea ! Ollaan sitten sujut.

      • Minulta joutaa heti tuo lumikola en taida siihen enää koskea kun en pysty enää soittamaankaan julkisesti edes suutani syynä on tuo lumikola ja tuo noita joka ampui takaa nuolen selkääni saateri ihan kuin tällä palstalla useinkin takaapäin puskista


      • Cityvarasto

        Ilmoitelkaa onko siellä musiikkiopistolla vielä tilaa, pitäisi saada tuo tuulilasivene ja Terhi-perämoottori suojaan. Ja jos ne portaat eivät ole kovin jyrkät, tuon Sampo-leikkuupuimurin myös talteen sinne. Näillä saatte ajella ja puida niin että jyske käy.

        Soetellaan.


      • Lieksas
        Cityvarasto kirjoitti:

        Ilmoitelkaa onko siellä musiikkiopistolla vielä tilaa, pitäisi saada tuo tuulilasivene ja Terhi-perämoottori suojaan. Ja jos ne portaat eivät ole kovin jyrkät, tuon Sampo-leikkuupuimurin myös talteen sinne. Näillä saatte ajella ja puida niin että jyske käy.

        Soetellaan.

        Musiikkiopisto tuskin noilla tekee mitään, toisin kuin flygelillä...Soitin taitaa sitä paitsi olla käytössä, ei missään varastossa.


    • NytLirahti

      Mahotpa ite ampua itseäsi tällä palstalla selkään. Sotkeennuit noiden nimimerkkiesi kanssa ainoastaan.
      Siitä hyvä ainakin nyt, ettet haastanut itseesi poliisitutkintaan.

      • Ammuit nyt harhalaukauksen jälleen!
        Minulla on kaksi kirjoitusta tässä osiossa ja nimelläni MK


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      325
      7455
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2234
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1631
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1479
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1196
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1155
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      915
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      913
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      813
    Aihe