kaikki hyväkö minulta nyt on kiellettyä?

biabetesuhkaa

olen 40 vuotias pojankloppi. isompia lihavuuksia ei ole mutta vatsaa on hieman. sokeria olen nauttinut kuten kunnon sokeriaddiksi limsoissa ja karkeissa hurjaan tahtiin vuosikymmeniä. luin jutun jossa kerrottiin diabeteksesta ja useat oireet viittaa siihen että diabetes minulla jo on taikka siinä kiikunkaakun tuloillaan. kusettaa usein ja väsymystä on etenkin ruokailun jälkeen kovasti. siispä elämäntaparemonttiin.

olen nyt viikon ollut neljäsosalla mehuja ja limsoja, olen siirtynyt kivennäisveteen joka on hiilihapotettua. se vei elämästä iloa kun maku loppui. karkit samoin on kokonaan pois ja siirryin ostamaan pikkusuolaisia makean sijaan kun jotain iloa pitää saada korvikkeeksi.

lääkäriin en aio mennä kuten ei suomalaisen miehen kuulukaan. turha tuputtaa, en mene. sen sijaan aion ostaa sokerimittarin seuratakseni arvojani ja tosiaan se sokerin määrä nyt kovalla päätöksellä meni minimiin ja pysyy siellä.

tavoitteeni on että jos diabetes minulla sattuisi olemaan, häädän sen pois elämäntapamuutoksellani. liikuntaa saankin tarpeeksi työn kautta joten siihen en muutoksia tee.

kysynkin että mitä hyväskää voin enää syödä tai juoda kun kaikessa hyvässä on sokeria. pommac light olisi sokerivapaa ja on hyvää mutta siinä on taas aspartaamia joka on vissiin myrkky lähes. kaikki kivako nyt loppuu?

29

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv16

      Aspartaami ei ole myrkky ja karppisokeri on oikein hyvä makeutusaine.

      Sokeri ei aiheuta sinällään diabetesta mutta lihottaa ja erityisesti keskivartalolihavuus lisää diabetesta.

      • E950myrkky

      • hpv27
        E950myrkky kirjoitti:

        Tutkittua tietoa aspartaamista (E950):
        https://www.naturalnews.com/2018-10-25-health-activist-fda-agent-admits-to-promoting-aspartame-to-depopulate.html

        Jos joku ei tiedä, niin FDA on Suomen lääkelaitoksen ja Eviran yhdistelmä.

        Ihan kaikkea netistä löytyvää ei kannata uskoa. Aspartaami on aminohappojen asparagiinihapon ja fenyylialaniinin dipeptidin metyyliesteri. Se hajoaa ruuansulatuksessa noiksi aminohapoiksi ja niitä on muuallakin eikä niitä voi käytännössä välttää.

        Eryttrioli on kyllä sitä huomattavasti parempi makeutusaine.


      • Anonyymi

        olet näköjään aika tietämätön aspartaami E 950 on osoitettu alustavilla kokeilla /tutkimuksilla että on vaikutus syövän syntyyn. mutta toki saat syödä mitä haluat.minä lopetin kaikki makeisten syöminen,valmiit keksit, kaikki virvoitus juomat, kaikki valmiit marinaadit, kaikki valmiit leivonnaiset ym..... ja voin super hyvin ilman lääkkeitä.... liikun enemmän ja muutenkin omaksunut terveellisemmän elämän tavat.


      • Anonyymi
        hpv27 kirjoitti:

        Ihan kaikkea netistä löytyvää ei kannata uskoa. Aspartaami on aminohappojen asparagiinihapon ja fenyylialaniinin dipeptidin metyyliesteri. Se hajoaa ruuansulatuksessa noiksi aminohapoiksi ja niitä on muuallakin eikä niitä voi käytännössä välttää.

        Eryttrioli on kyllä sitä huomattavasti parempi makeutusaine.

        väärää tietoa jakelet.Aspartaami on hermomyrkky, lisäaine numerolla E951 Metanolimyrkytyksen uhrit ovat juonneet aspartaamia sisältäviä kevytjuomia 3 - 4 tölkkiä päivässä.
        kun aspartaasi lämpötila kohoaa yli 30 °c: tta ,sen puualkoholi"naamioituu" formaldehydiksi joka on tappava myrkky,sitten muurahaishapoksi,mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen
        Monet keinotekoiset makeutusaineet ovat aspartaamia.USA:n lääke- ja elintarvikevirastoon on raportoitu 92 erillaista aspartaami aiheuttamaa sairautta ja listan on julkaissut Freedom of Inforation Act.ja Alkuperäisestä luonnonsokerista on poistettu muutama sokerimolekyyli ja korvattu ne klooriatomeilla joka on vaikeasti hajoavaa,koska elimistöstä puuttuu sellainen entsyymi ja sen vuoksi se rikastuu rasvakudoksiin.
        sukraloosi on makeitusaine joka on hyväksytty elintarvikekäyttöön.


    • ami888

      Apteekeissa ja yksit. labroissa voit mittauttaa verenesokerin niin selviää miten akuutti on tilanne.

    • Ei_arvailla

      Ei pidä arvailla onko diabetestä tai tulossa se, jos kusettaa vähän enemmän. Pelkkien "oireiden" perusteella ei voi päätellä onko diabetestä tai ei. Siinä suhteessa diabetes on helppo "jokamiehenkin" diagnosoida mittaamalla verensokeri 12 h paaston jälkeen (terveyskeskuksessa tai itse ostetulla mittarilla). Jos verensokeri on tällaisen paaston jälkeen mitattuna useasti reilusti yli 6 tai 7, kannattaa ainakin korjata elämäntapojaan.

    • sokeri.on.pahin

      Sokerin voi jättää pois tai ainakin todella vähäiseksi ja siirtyä syömään sen sijaan rasvaa. Voi syödä kananmunia kohtuudella, elimistö kykenee hyödyntämään niitä sokeritautivaivaisenakin.
      Voi sitä sokerituotteitakin tankata vaikkapa viikonloppuisin "palkinnoksi" yhtenä, kahtena päivänä, arkipäivät on kuurilla sitten. Sokeri on vahingollisempaa kuin rasva, kunhan se rasva ei tule kaikista epäterveellisimmissä muodoissaan. Liikunta on myös tässä yhteydessä tärkeää.

      Aamukaurapuuron sekaan täysmaitoa jne. ja onko se hunaja sitten terveellisempää kuin kidesokeri, mene ja tiedä - ehkä. Alkoholi ja virvoitusjuomat kokonaan pois - yksi annos alkoholia tuskin ketään tappaa, mutta liika määrä tekee sen.
      Enkä suosittais käyttämään noita sokerittomiksi mainostettuja tuotteitakaan tai keinotekoisia makeutusaineita - ne saattaa laukaista sen ahmimisreaktion.

      Omaa terveyttä tuli aikoinaan tuhottua aika lailla reseptillä viinaa, virvoitusjuomia 1,5-2 litraa illassa, iso juustonaksupussi ynnä muuta roskaruokaa ahtamalla, maistui ne muuten helekuutin hyvälle - vaan terveys ei oikein tykännyt.

      • hpv16

        Ei taida toimia aloittajalla kun makea on herkkua mutta rasva ei.

        Jos on kakkostyypin diabeetikko ja makealle perso ja kykenee vähentämään sokerin syöntiä niin sitä sokeria ei kannata korvata millään. Näin laihtuu ja laihtuminen parantaa insuliiniresistenssiä.

        Verensokerin mittaus yksityisissä laboratorioissa tulee hyvin kalliiksi. Pari mittausta saanee tehtyä terveyskeskuksessa tai työterveydessä tai sitten voi ostaa oman mittarin apteekista. Lääkärissäkin kannattaa käydä.


      • Huono_vaihtoehto

        Eikä hiilihydraattia tule korvata rasvalla eikä ainakaan kovilla eläinrasvoilla.


      • veijasiallataas
        hpv16 kirjoitti:

        Ei taida toimia aloittajalla kun makea on herkkua mutta rasva ei.

        Jos on kakkostyypin diabeetikko ja makealle perso ja kykenee vähentämään sokerin syöntiä niin sitä sokeria ei kannata korvata millään. Näin laihtuu ja laihtuminen parantaa insuliiniresistenssiä.

        Verensokerin mittaus yksityisissä laboratorioissa tulee hyvin kalliiksi. Pari mittausta saanee tehtyä terveyskeskuksessa tai työterveydessä tai sitten voi ostaa oman mittarin apteekista. Lääkärissäkin kannattaa käydä.

        "Jos on kakkostyypin diabeetikko ja makealle perso ja kykenee vähentämään sokerin syöntiä niin sitä sokeria ei kannata korvata millään. Näin laihtuu ja laihtuminen parantaa insuliiniresistenssiä."

        Jälleen hyvä esimerkki siitä kuinka pihalla mainoksen- ja luulojennuhri hpv on diabeksen ravintokysymyksissä.


    • kannattaa-ajatella

      Monen asian muutos on helpompaa lopettamalla kaikki "paha", eikä vaan vähentää tai muuttaa hieman terveellisempään

      Tarkoitan, esim minä join limpsaa 20-30v palljon, pelottivat sokeritaudilla, lopetin kaikki limpsat ja siirryin huoneenlämpöiseen veteen. Olen 70 v ja juomani on vesi, juon sitä eniten ruokailujen välissä, ruokailussa lasillisen tai en yhtään.

      Vesikannu on keittiössä ja lasi mistä juon, vesipullo on myös yöt sängyssä josta juon kun näin vanhana kuivaa suuta.

      Ei kannata keksiä uusia makeutusaineita, sillä kaikki ovat epäterveellisiä mm hampaille, eikä niiden terveellisyydestä tiedä kukaan riittävästi, koska käyttäjiä ei ole tarpeeksi useiden vuosien varrelta.

      Siis parempi lopetttaa kokonaan kuin keksiä uusi pienempi paha.

      Lopetin suolakin kaikissa kotiruoassa, kun käytin suolaa ketsuppia sinappia liikaa ja joka paikassa. Nyt kaupan ruoat joita joutuu aina joskus syömään on törkeän suolaisia.

      Aina se lopetus ei onnistu, mutta kun yrittää, huomaa että limpsaton elämä on parempaa.

      Limpas varsinkin vie hampaatkin ja niiden laitto on hyvin kallista.

      • Kannu_kylmässä

        Laitapa se vesikannu jääkaappiin, juomavesi maistuu moninverroin paremmalta kylmänä (tunkkainen haju ja maku häviää).


      • Anonyymi

        Minulla eräs tuttu alla 50 vuotias lopetti niin suolan kun sokerinkin ja seurauksena oli elektrolyyttien tasapaino meni todella sekaisin ,muisti alkoi pätkimään , joten ihminen tarvitsee niin sokeria kun suolaaminen jonkun verran


    • lumiäijä

      Liiasta makeasta tottuu pois, niin kuin liiasta suolastakin, parhaiten yleensä onnistuu pikkuhiljaa vähentämällä. Valkoista sokeria vähemmäksi, tilalle ns pitkiä hiilihydraatteja eli kokojyvätuotteita, kuituja. Näin verensokeri pysyy paremmin tasaisena. Karkkien vaihto "pikkusuolaiseen" ei kuulosta hyvältä jos se tarkoittaa perunalastuja yms eli lisää suolaa ja rasvaa.

      Tavallinen ruisleipä, hedelmät, kasvikset hyvää "lääkettä" jos diabetes vaarana. Monilla iskee nälkäpiikkki senkin vuoksi ettei ruokavaliossa ole tarpeeksi proteiinia. Raejuusto tai vaikka rahka eri lisukkeilla hyvä välipala pitämään nälkää laitolla.
      Herkkuja ei tarvitse jättää kokonaan pois, kyse on määristä.

      Lääkärillä käyntiä ei kannata vältellä jos tosissaan epäilee diabetesta. Se voi olla vaarallinen hoitamattomana, hoidoksi voi riittää myös tablettihoitokin.

      • veijoaamuterveisettaas

        "Tavallinen ruisleipä, hedelmät, kasvikset hyvää "lääkettä" jos diabetes vaarana. "

        Kokonainen nippu luuloja.

        Sokerin korvaaminen sokerilla ei kai ole oikein hyvä ratkaisu-vai???


    • mietiasioita

      Se on asennekysymys, että kaikki kiva tarkoittaa vain makeaa.
      Kun makeasta pääsee eroon, se alkaa ällöttää, kun on tottunut terveelliseen ruokaan eikä "ällötysvälipaloja" tarvitse.
      Älä vaihda makeita sipsimössöihin.
      Siinä menet ojasta allikkoon.
      Tsemppiä !
      Et ole mikään pieni lapsi, miksi syöt kuin lapsi haluaisi syödä ?
      Makeita.

      • siitäsejohtuu

        koska lapset totutetaan makeaan. se on seurannut lapsesta saakka se makeantarve. se on addiktio.


    • veijasiallataas

      Aloittaja

      kuten poistoista huomaat niin ylläpidossa ei haluta sinun saavan asiallista tietoa.

      • Aiheellisia_poistoja

        Aloittaja on saanut asiallisia ja hyviä ohjeita ja ne ovat edelleen luettavissa ketjussa.


    • veijasiallataas

      Aiheellisia_poistoja

      Kun aloittaja luulee että sairaus hoituu uhittelemalla ja siihen päälle sitte jaetaan lisää luuloja niin eihän se tilanne siitä parane.
      makeanhimo on ihmisellä luonnollinen. Sitä käyttävät hyväkseen todella tehokkaasti elintarvikkeiden valmistajat joten pelkkä näkyvän sokerin poistaminen ei johda kovinkaan pitkälle ja diabeetikon kohdalla, kun neuvotaan samalla syömään kokojyvää, juureksia, kevyttuotteita, margariineja ja hedelmiä niin se johtaa ainoastaan sairauden pahenemiseen. Painonpudotus on ilman muuta hyväksi ylipainoiselle, myös diabeetikolle mutta ei se tauti sillä mihinkään häviä.

    • Anonyymi

      Miehelläni todettiin 2 diabetes... Hyvä kysymys mitä tehdä kun makean nälkä iskee. kokeilin käyttää näitä sokerittomia sokereita . Ja onnistuin valmistamaan ok keksejä ,kakkuja mutta luettuani sokerittoman sokereiden haitoista... En olekaan enään niin innokas niitä käyttämään ja siirryn valmistamaan hedelmäsokerista( tai satunnaisesti steviasta) tai makeutan aito vaniljaa käyttyäen ja sitruuna mehulla jolla saa ihania juustokakkuja luotua. Osa hedelmien oma mehulla voi makeuttaa leivonnaisia. tai käytä kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä ,joilla saa myös maukkaita kuivakakkuja

      • Hedelmäsokeri rasvoittaa maksaa. Minä käytän sokeria, erytriolia ja hiukan aspartaamia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Hedelmäsokeri rasvoittaa maksaa. Minä käytän sokeria, erytriolia ja hiukan aspartaamia.

        Minä puolestani käytän sokeria, erytritolia ja hiukan aspartaamia. Eläköön se pieni ero.


    • Anonyymi

      Sokerit olivat koholla vuosia sitten Veri kokeissa. Korona vuodet aikoja ei saanut terveyskeskus pytäkseen veri kokeisiin. Yhdistin päänärkyni sokeriin.Lopetin kaiken lappamisen suuhun missä sokeria tai keinotekoisa maketus aineita. Kun sitten kylillä tarjotaan kaikkea missä sokeria.Sanon ei kiitos.Milään ei menen perille.Silti sanon ei kiitos.Vatsani ei kuitenkaan kestä kaurapuuroa, ei ruis leipää vaikka kuin tervelistä olisi.

    • Anonyymi

      Karkkipäivä 1/vko ja silloinkin annoskoko huomioiden.
      Lopulta ruokavaliota kannattaa muuttaa vähitellen asteittain.
      Makuaisti kyllä tottuu ja liian rasvainen ruoka alkaa jopa etoa.
      Kävely on hyvää liikuntaa ja juuri nyt on sopiva hetki aloittaa.
      Liikunta tavalla ei sinänsä ole väliä, pääasia että tulee hieman hiki ja pulssi nousee sekä kestää väh. 30 min kerrallaan.

    • Anonyymi

      Minun äitini aikoinaan ei sitten millään lääkäriin ,vaikka yritin selittää että hänellä on diabetes . Otin töistä kerran mittarin lainaan ylipuhuin hänet että saan ottaa kokeet.

      Niin meni että mittari ei edes riittänyt niin korkealla oli arvot. Vein hänet sairaalaan välittömästi ja siellä sitten hoitivat siihen kuntoon että voi kotona alkaa antamaan pistoksia .kummallista toisilla kun ollaan niin vastaan lääkäriä vaikka ei edes käsitetä mitä kaikkea diabetes aiheuttaa hoitamattomana .
      Kaikkia muotoja ei itse saa hoidettua , ja kun aikansa ketkuttelee eikä mennä lääkäriin niin arvot voivat olla kriittisen korkealla kuten äidilläni oli.
      Niin että jos et halua mennä lääkäriin ja saada hoitoa ja neuvoja niin ei hyvää seuraa.
      Mutta jos ei tauti vielä ole päällä vaan vähän viitettä siitä niin silloin sen saa liikunnalla sokerit alas ja ruokavaliolla

    • Anonyymi

      Juo tavallista vettä ruokaillessa , se on parasta.
      Onhan niitä Ligth tuotteita mutta usein sisältää aspartaamia ja sitähän nyt kukaan ei halua kehoonsa viimeisten tutkimusten tuloksien vuoksi .

      • Anonyymi

        Satakertainen turvallisuusmarginaali

        Makeutusaineet luokitellaan elintarvikkeiden lisäaineiksi (E-koodi), joiden turvallisuus varmistetaan Euroopan elintarviketurvallisuusvirastossa (EFSA) koe-eläimillä. Vähimmäisvaatimus on, että rotilla tehdään 90 päivää kestävä syöttökoe. Kokeilemalla etsitään suurin annos (laskettuna painokiloa kohden), josta ei ilmaannu mitään haittoja. Tämä annos jaetaan varmuuden vuoksi 100:lla, jolloin saadaan ihmiselle turvallinen päiväsaanti (ADI, Acceptable Daily Intake).

        Esimerkiksi aspartaamin ADI-arvo on 40 milligrammaa painokiloa kohden päivässä. Virvoitusjuomissa aspartaamia saa olla enintään 600 milligrammaa litrassa. 70-kiloinen henkilö voi nauttia tällaista juomaa yli neljä litraa päivässä ennen kuin ADI-arvo ylittyy.

        Satakertainen turvallisuusmarginaali on erittäin tiukka. Jos sitä sovellettaisiin alkoholiin, olutta saisi nauttia enintään ruokalusikallisen ja viiniä teelusikallisen päivässä.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      271
      9047
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      15
      2826
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      56
      2076
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      356
      1847
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1798
    6. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1789
    7. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      39
      1749
    8. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1744
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      160
      1704
    10. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1701
    Aihe