Jos kromosomiluku osoittaa...

IlkimyksenKoululapsi

...eliön rappeutumisasteen, miten selitetään kreationistisesti esimerkiksi kettujen suvun tapaus? Kuten ROTtis on väsyksiin asti toistellut, Otocyön megalotiksella on 78 kromosomia kun Vulpes vulpeksen kromosomosomiluku taas on 32.

Silti Vulpes vulpes on ketuista suurikokoisin ja laajimmalle alueelle levinnyt. Lisäksi sen ravinto on paljon monipuolisempi kuin Otocyon megalotiksella. Miten tässä on päässyt käymään näin?

34

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jumala on luonut ketut ja niiden kromosomimäärät ja lajit sellaiseksi kuin ne on ollut tarpeen kullekin kettulajille. Ei meidän tarvitse tietää jokaista yksityiskohtaa.

      • smör.sentään

        No eipä tarvinnut kauan odottaa. Noinhan ne Raamatun ristiriidatkin selittyvät. Ja oikeastaan kaikki mitä ei satu juuri nyt tietämään.


      • Jos sinulla ei ole mitään täyspäistä sanottavaa, parempi kun jätät sanomatta. Kaikki tietävät jo että olet kehäpäättelevä uskonkriisin kourissa kamppaileva idiootti. Ei sitä tarvitse joka ketjussa nostaa esille.


      • IlkimyksenKoululapsi

        "Ei meidän tarvitse tietää jokaista yksityiskohtaa."

        Kiitos viisaista sanoistasi! Noin vastaan vastedes aina opettajalle kun hän kyselee ikäviä!


      • Näin siis Mark5ilaisen kreationistisen koulukunnan mukaan. Siinä ei uskota rappioluutioon.


    • Kaikki kettulajit ovat varioituneet yhdestä ja samasta kantalajista, jonka genomi on ollut hyvässä kunnossa ja kromosomeja enemmän kuin nykyisillä lajeilla. Todennäköisesti raamatullinen ketun kantamuoto on sama kuin sudenkin, koska joidenkin arvioiden mukaan koira ja kettu ovat kyenneet lisääntymään.

      Punaketun 32 kromosomia ei ole vielä niin alhainen määrä, että se haittaisi lajin lisääntymistä tai ekologista selviämistä. Suunta on kuitenkin selvä, kromosomimäärät ainoastaan putoavat. Kromosomifuusio on hölynpölyä, kromosomeja todella häviää tumasta. Tämä voi tapahtua jo yksilön elinaikana, ja kun niitä tapahtuu kriittisissä soluissa, johtaa se myös sukusolujen muutokseen.

      • Kyllä sinä olet sitten nolo. Canis-suvun lajeilla on 78 kromosomia. Reikäpääsi mukaan siis 60 % genomista voi "rappeutua" noin vain pois ja laji senkuin jatkaa olemassaoloaan. Huh huh... hakeutuisit hoitoon.


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Kromosomifuusio on hölynpölyä, kromosomeja todella häviää tumasta.>>

        Voi Jeesus! Miten voit olla edelleen noin pihalla. Kerrotko sitten mitkä kotihiiren kromosomit ovat madeiran kotihiireltä muka kandonneet. Siinähän olet googlettamisen erityisasiantuntija, joten varmasti osaat löytää tieteellisen artikkelin, jossa tämä kerrotaan.

        Madeiran hiirellä voi olla jopa vain 22 kromosomia, kun kotihiirellä on 40. Eli sinun uskontosi mukaan noin 45% perimästä on kadonnut. Nyt voit kertoa, mitkä kotihiiren 20:stä kromosomiparista madeiran hiireltä puuttuu.


      • Nimi_Ja_Merkki kirjoitti:

        Kyllä sinä olet sitten nolo. Canis-suvun lajeilla on 78 kromosomia. Reikäpääsi mukaan siis 60 % genomista voi "rappeutua" noin vain pois ja laji senkuin jatkaa olemassaoloaan. Huh huh... hakeutuisit hoitoon.

        ROT näemmä uskoo, että sitä tarpeetonta roska-DNA:ta on ollut alunperin todella paljon ja suuri osa kromosomeista on ollut pelkästään sitä, koska niiden poistuminen ei ole tuntunut missään...


    • Epäjumalienkieltäjä

      Tämä on tyypillistä kretuilua. ROT selittää, että punakettu on rappeutunein koska sillä on vähiten kromosomeja. JC:n mielestä punakettu on "lajinmukaisin" ja vähiten rappeutunut, koska punakettu on yksi isoimmista ketuista (ja JC:lle koko ratkaisee) ja levinnyt laajimmalle. Mark5 taas on sitä mieltä, että kaikki kettulajit ovat luotu sellaisiksi kuin ne on.

      Eli jokainen kretu höpöttää mitä sylki suuhun tuo ja ainoa mikä heidän uskomuksiaan yhdistää on se, että "evo-oppi" on väärässä ja oma ad-hoc-kuvitelma on Jumalan lausuma totuus.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Tähän voi vielä lisätä Jyrbän "roska-DNA" hehkutuksen. Jyrbähän väittää, että mitään tarpeetonta DNA:ta ei ole, vaan jokainen perimän emäspari on älykkäästi suunniteltua ja tarpeellista. Samalla hänen kretu-veljensä ROT väittää, että perimästä voi hävittää kokonaisia kromosomeja (jopa 45% niistä) ja eläin jatkaa eloaan, joskin vähän "rappeutuneempana" (kuitenkin vain niin vähän, että esimerkiksi Madeiralla kromosomejaan "hukanneet" hiiret ovat pystyneet syrjäyttämään hiiret, joilta kromosomeja ei ole "hävinnyt").


      • IlkimyksenKoululapsi

        Ihanaa! Nyt voin sanoa opettajalle, että hänellä ei ole oikeaa totuutta, ja esitellä hänelle peräti neljä totuutta, jotka kaikki pitävät paikkansa ja kumoavat evoluutioteorian! Näen jo loistavan tulevaisuuteni ja sen kruunaa Nobelin palkinto.


    • Kannattaa myös tutkia ravinnon monipuolisuuden yhteys eliön fenotyypin pysyvyyteen. Mitä kaikkiruokaisempi eliö on, sitä vähemmän se varioituu ja sitä vähemmän sen genomi heikkenee. Ja kääntäen, mitä yksipuolisempaa ravintoa eläin syö, sitä enemmän se on kokenut varioitumista ja sitä heikommaksi käy sen genomi.

      • Hih. Eli se menee juuri väärin päin ketuilla ja canidaessa, mitä tulee reikäpäiseen kromosomien häviämisrappeutumiseesi.


      • Koirat ovat kaikkiruokaisia johtuen ihmisen toiminnasta ja kesyyntymisestä. Siksi niiden kromosomimäärät eivät ole vielä pudonneet, joskin merkkejä siihen suuntaan on jo havaittavissa.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Koirat ovat kaikkiruokaisia johtuen ihmisen toiminnasta ja kesyyntymisestä. Siksi niiden kromosomimäärät eivät ole vielä pudonneet, joskin merkkejä siihen suuntaan on jo havaittavissa.

        Et sitten taaskaan ymmärrä mistä on puhe. Ketuista on kaikkein laajimmalle levinnyt ja eniten generalisti tavallinen kettu (32 kromosomia) ja vähiten avauksessa mainittu korvakoira (78 kromosomia), joka syö pääasiassa hyönteisiä ja termiittejä.


      • jhghgkjhgjhghj
        Nimi_Ja_Merkki kirjoitti:

        Et sitten taaskaan ymmärrä mistä on puhe. Ketuista on kaikkein laajimmalle levinnyt ja eniten generalisti tavallinen kettu (32 kromosomia) ja vähiten avauksessa mainittu korvakoira (78 kromosomia), joka syö pääasiassa hyönteisiä ja termiittejä.

        ROT ei voi myöntää olevansa väärässä, vaikka asia on kaikille muille lukioille aivan selvä. Kun kanta on naulattu kiinni, niin uskonnolliseen fanatismiin eivät loogiset argumentit pure.


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Mitä kaikkiruokaisempi eliö on, sitä vähemmän se varioituu ja sitä vähemmän sen genomi heikkenee.>>

        Näitä juttuja ei vaan edes omat aiemmin postaamasti sepustukset tue.

        Korvakoira on lähes puhdas (yksipuolinen) hyönteissyöjä. Sillä on 72 kromosomia. Harmaakettu on kaikkiruokainen eläin joka syö kaikkea hedelmistä hiiriin ja sillä on 66 kromosomia. Amerikkalainen pikkukettu Vulpes macrotis on kahden edellisen väliltä. Sen tiedetään syövän myös hedelmiä, mutta sen kalorit tulevat pitkiä aikoja vain lihasta. Sillä on 50 kromosomia. Meidän punakettumme on taas huomattavasti korvakoiraa monipuolisempi dietiltään ja syö hyönteisten, nisäkkäiden, lintujen ja jopa kalojen lisäksi marjoja ja hedelmiä sekä viljaa. Sillä on vain 34 kromosomia.

        Eli korrelaatiota ei ole. Suurimman kromosomiluvun omaavalla ketulla on yksipuolisin ravinto ja toiseksi suurimman kromosomiluvun omaavalla ehkä monipuolisin dietti. Pienimmän kromosomiluvun omaavalla punaketulla on huomattavasti monipuolisempi ravinto kuin suurimman kromosomiluvun omaavalla ketulla.



      • mmömöm

      • Epäjumalienkieltäjä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/34172/title/Why-Insects-Should-Be-in-Your-Diet/

        Hyönteiset sisältävät erittäin monipuolisesti proteiineja, rasvoja, vitamiineja ja mineraaleja, eli lähes kaiken mitä kettu tarvitsee.

        Kiitos jälleen avusta, että osoitit väitteeni pitävän paikkansa.

        Tiede on kivaa.

        Juu ei. Totta kai punaketun nisäkkäitä, lintuja, hyönteisiä, kaloja, marjoja, hedelmiä ja jopa viljaa sisältävä dietti on monipuolisempi kuin pelkkiä hyönteisiä ja muita selkärangattomia (skorpionit, tuhatjalkaiset jne) sisältävä dietti.

        Esimerkiksi sinä todennäköisesti kuolisit tai saisit vähintään vakavan munuaisvaurion (keripukin lisäksi) jos söisit vuoden pelkkiä hyönteisiä ihan riippumatta miten monipuolinen hyönteisten valkuaisainekoostumus on.


      • "Tuosta voi jokainen tutkia lajiutumisaskelmien määrän ja sen korreloimisen kromosomimäärien kanssa."

        Ja sinäkö olit se, joka selitti, että evoluutiota ei tapahdu, koska sille ei muka olisi mekanismia?


    • Näyttäkää tapaus, jossa kromosomimäärä kasvaa aiheuttaen evoluutiota. Olen tätä samaa kysynyt johtavilta evoluutiobiologeilta ympäri maailmaa. KUKAAN ei ole kyennyt osoittamaan, että kromosomimäärät kasvaisivat. Informaatiota vain katoaa. Tämä fakta tuhoaa evoluutioteorian.

      • Laitapas tähän lista noista johtavista evoluutiobiologeista, joilta olet kysynyt asiaa - nimien kanssa. Kiitos.


      • "Olen tätä samaa kysynyt johtavilta evoluutiobiologeilta ympäri maailmaa."

        Unissasi.

        Vehnä.


      • IlkimyksenEsi-isänTäti

        "Informaatiota vain katoaa. Tämä fakta tuhoaa evoluutioteorian."

        Poikakulta, eihän tuo vaikuta evoluutioteoriaan millään lailla. "Rappeutuminenkin" (jos nyt oletetaan että sitä tapahtuu) on määritelmän mukaista evoluutiota. Sinäkin ilmeisesti yrität (mm. uskonveljiesi JC:n ja t-torpan tavoin) uskonkiimassasi määritellä biologian peruskäsitteitä uudelleen.

        Pätevyytesi on vähintääkin kyseenalainen.


      • åmåmåmä

        >Näyttäkää tapaus, jossa kromosomimäärä kasvaa aiheuttaen evoluutiota. Olen tätä samaa kysynyt johtavilta evoluutiobiologeilta ympäri maailmaa. KUKAAN ei ole kyennyt osoittamaan, että kromosomimäärät kasvaisivat. Informaatiota vain katoaa. Tämä fakta tuhoaa evoluutioteorian.

        Sä alat olla mielisairas ku oot noin harhainen ja kuvittelet käyväs jotain oikeaa keskustelua maailman johtavien evoluutiobiologien kanssa.

        Kato vaikka kirjoahvenien evoluutiota. Siellä on tapahtunut kromosomien fissioita vaikka kuinka paljon.

        http://bmcgenet.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2156-11-50

        Mut sähän taisit sanoa ettei kalat käy esimerkiksi ku ne ei sovi sun harhoihin :)

        Ei se mitään ku ihan samaa kromosomien fissiota on tapahtunut käytännössä kaikilla selkärankaisilla. Kanan kromosomeista kymmenkunta on fission seurausta, kolme fuusioitunutta ja loput suoraan kantamuodoilta.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3149497/

        Ihmisapinoidenki kromosomit 14 ja 15 on peräisin yhden kromosomin fissiosta.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3814877/

        Koita jo uskoa ettei sillä ole väliä kuinka moneen kromosomiin geneettinen informaatio on pakattu!



      • Semmoisenkin luin äskettäin PZ Meyersin vanhan blogipostauksen kommenteista, että noin yhdellä ihmisellä tuhannesta uusi fuusioitunut "tupla"-kromosomi. Yleensä se ei näy yksilöstä muuten kuin mahdollisesti heikentyneenä lisääntymiskykynä (kun partnerilla on kaiken todennäköisyyden mukaan normaalit 2 kromosomia vastikkeena). Se myös selittää minkä takia pienessä eristyneessä osapopulaatiossa kromosomifuusion fiksaatio tapahtuu satunnaisajautumisenkin myötä helpommin kuin isossa populaatiossa: muutokset voivat olla muuten melko neutraaleja, mutta laskea hedelmällisyyttä "seka"-populaatiossa.

        http://scienceblogs.com/pharyngula/2008/04/21/basics-how-can-chromosome-numb/

        Tuolta luin.


      • "Näyttäkää tapaus, jossa kromosomimäärä kasvaa aiheuttaen evoluutiota. Olen tätä samaa kysynyt johtavilta evoluutiobiologeilta ympäri maailmaa. KUKAAN ei ole kyennyt osoittamaan, että kromosomimäärät kasvaisivat. Informaatiota vain katoaa. Tämä fakta tuhoaa evoluutioteorian."

        Tämä alkaa olla jo täyttä hulluutta. Jos nuo "maailman johtavat evoluutiobiologit", joilta olet asiaa kysynyt ovat jättäneet vastaamatta sinulle tajutessaan saaneensa kysymyksen uskonnolliselta fanaatikolta ja denialistilta, niin tulkitset asian tietenkin niin, ettei kysymääsi biologista ilmiötä olisi olemassa. On se, olisit voinut itse lukea siitä vaikkapa Wikipediasta:

        "Polyploid is also a well known source of speciation, as offspring, which have different numbers of chromosomes compared to parent species, are often unable to interbreed with non-polyploid organisms. Whole genome duplications are thought to be less detrimental than aneuploidy as the relative dosage of individual genes should be the same."

        Tai sitten olisit voinut pohtia itse tarjoamaasi linkkiä Hawaiian silversword alliancen kromosomimääristä ja evoluutiosta.


    • vajakkiuskovaiset

      Mongoloidin perimää lisäämällä, ei jeesustelija parempaa maailmaa rakenna.

    • Ketut ovat kaikki jotain saatanan lähettiläitä ja ennustavat maailmanloppua. Ne pitää kaikki tappaa ennen kuin ne syö meidät kaikki.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1590
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1049
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      839
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      752
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      719
    7. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      644
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      620
    Aihe