Levitoimisesta järkevään politiikkaan

Lahden MM –kisat heijastavat hyvin Suomen poliittista ilmapiiriä, jota leimaa tekopyhyys ja ulkokultaisuus. Yksilö, joka edes yrittää puuttua epäkohtiin, laitetaan vaikka väkisin epäsuosioon ja häneltä viedään nekin vähät mahdollisuudet, joita käytettävissä on. Onneksi meillä on ystävällismielisiä naapurimaita, jotka eivät ole siinä määrin ahneita, etteivätkö voisi antaa muutamia voittoja jopa Suomelle. Suomen urheilijat näyttävät televisiokuvan perusteella joko liian laihoilta tai liian paksuilta. Urheilu on taitolaji, jossa yksi osatekijä on optimipaino. Tämä pitäisi ottaa huomioon myös politiikassa, jossa yliturpeus ei edesauta ilmeisestä vaikutelmastaan huolimatta kansakunnan hyvinvointia. Alipaino merkitsee sitä, ettei yksinkertaisesti jaksa. Sama pätee, yllättävää kyllä, myös ylipainoon.

Yhtäläisyys politiikkaan, kuten myös niin kutsuttuun talouselämään, löytyy kisoista myös sikäli, että tehtäviä suorittamaan on valittu väärät henkilöt. Onhan suorastaan järkyttävää, että ehdottomasti parhaat urheilijat eivät pääse edes koko kisoihin. Suomessa elää suorastaan ylijumalallinen kapitalistinen käsitys, joka sanoo, että omistaja saa päättää, ketä hän palkkaa ja mihin hintaan. Jopa jotkut karvanaamaiset yrittäjät ovat sitä mieltä, että yrittäjän oikeuksiin kuuluu myös oikeus saada valita asiakkaat. Oikeastaan on ihme, että valtakunnassa ylipäätään on taloudellista toimintaa. Siinä määrin pyöreäpäistä touhuamista valtakunnassa harjoitetaan.

Epäoleellisuudet urheilussa ovat niin ikään yhteys politiikkaan. Luulisi, että politiikassa, jos missä, keskityttäisiin olennaiseen, mutta eihän tämä juolahda edes mieleen. Kaikkea muuta pitää häslätä, mutta akuutit ongelmat jätetään silleen. Kapitalismin tulo urheiluun on muuttanut urheilun jo erittäin vastenmieliseksi. Normaali järki olettaisi, että urheilussa tärkein asia on urheilu, mutta kapitalismi on vääristänyt tämänkin asian sikäli, että tärkeimmäksi asiaksi urheilussakin on muodostunut raha.

Siinä missä politiikka, niin myös urheilu, on muuttunut lähinnä sirkukseksi, mauttomaksi mediatapahtumaksi, jonka tarkoitus ei suinkaan ole urheileminen, vaan kaikenlaiset pellentemput. Miten urheilija voi ylipäätään keskittyä mihinkään, kun jo lähes joka hengenvedolla joku pyöreäpäinen toimittaja tunkee mikrofonia kurkkuun? Suorastaan surkuhupaisaa on kuunnella niitä tapakouluttajan fraaseja, joita elämänsä ympyrää kiertänyt urheilija sitten ilmoille päästelee. Sama koskee tietysti kerrostalossa ikänsä asuneita ja pullaa napaansa ahtaneita poliitikkojakin, joita myös broilereiksi kutsutaan.

Lahden kisoihin tarvittaisiin perinteistä keskustalaisuutta, joka olisi vakaata ja järkevää politiikantekoa, joka sitten realisoituisi kisoissa järkevänä tekemisenä. Nykyinen kapitalismi on turmellut pahoin nämäkin kisat. Monta mitalia on mennyt sivu suun ja vallalla on ollut lähinnä maailmanlopun meininki. Itse asiassa keskustalaisuuden paluu olisi toivottava asia Suomen Keskustaankin. Nythän puolue suorastaan levitoi.

11

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monesti.todettu

      Aivan liian pitkä avaus keputolliskojen luettavaksi. Ymmärtävät kerralla korkeintaan yhden lauseen, siitäkin yhden lauseen sanoista kuuluu puolet olla kirosanoja tai alatyylin ilmauksia.

    • f22

      Julkkispappi Teemu Laajasalo tylytti
      Axl Smithiä Ylellä: Hyväksikäyttöä,
      vallan väärinkäyttöä, valehtelua

      Iltasanomat, netti

      Onkohan Jeesus noussut kuolleista uudelleen?
      Jämäkkyyttä kirkkoon "keput!"

      • f22

        Keskustavaikuttaja järkyttyi Paavo Väyrysen puheista: ”Inhottavaa – tätä ei voi hyväksyä”
        Joku Siika-aho kirjoittaa
        Uusi Suomi netti

        Jo toinen messias
        Mistä näitä sikiää?


    • Sepon.idoli
      • Seppo_Ilmarinen

        Mielenköyhää rahankäyttöä pitää vastustaa samoin kuin sitä tekopyhyyttä, hurskastelua ja murhanhimoisuutta, joka tuntuu suorastaan riivaavan yhteiskuntaa. Erityisesti riepovat nämä omatekoiset apostolit ja lähes pyhimykset, jotka omassa erinomaisuuden raivossaan käyvät lähimmäistensä kimppuun.


      • Herää_jo

        Siinäpä kepuloisen tuoteimmat uutiset, vuodelta 2011!


    • jooooooogaaa
      • f22

        Ainakin allekirjoittaneelle Luonnonlain puolueesta juolahtaa mieleen vihreät. "Itupetterit", eihän heiltä oikeastaan puutu muuta kuin joogalentäminen. Sekin vain sikäli miten termi määritellään.


    • MaisAnalAUJompenJohto

      Kyllä Sinä taas ihan oikeilla jäljillä olet mm. tuosta eri lajien urheilijoiden ihannelihaksistosta puhuessasi. Mm. Mäkäräisellä on siinä suhteessa kaikki kohdallaan, päätä myöten kuten myös Niskasilla.
      Keskusta on toki edennyt liiaksi nykyajan hömpötysten suuntaan, mutta on vaikea nähdä mitää muuta politiikan toimijaa, joka tervehdyttäisi nykyisen tilanteen, laskeutuen maan kamaralle. Ehkä Kristilliset voisivat olla toinen vaihtoehto.

      • Ongelma lähes puolueessa kuin puolueessa on kapitalistinen tartunta. Demaritkin ovat jo enemmän porvareita kuin porvarit itse Keskustasta puhumattakaan. Eihän julkinen organisaatio ole mikään liikeyritys valtiosta puhumattakaan. Perussuomalaisilla lienee jo tarttumisen maailmanennätys.

        Erityisesti Sote kauhistuttaa. Onko sitä lähdetty väsäämään vallan väärästä päästä? Pitäisikö ensin järjestää valtakunnan hallinto ja vasta sen jälkeen olisi aika selvittää se mitä kukin tekee?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5547
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      233
      3032
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      254
      2473
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      102
      2320
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1974
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      202
      1631
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      83
      1586
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      155
      1277
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1165
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1101
    Aihe