Jos uskoo Jumalaan, niin...?

votelo

Jos uskoo Jumalaan, niin uskooko myös silloin aivan kaikkeen siihen, mitä Raamatussa kerrotaan? Että esimerkiksi Aatami ja Eeva olivat ensimmäiset ihmiset maailmassa ja asuivat paratiisissa, kunnes käärme valehteli Eevalle Hyvän ja pahan tiedon puun hedelmästä ja sai tämän ja Aatamin syömään sen hedelmää ja heidät karkotettiin paratiisista ja he saivat kaksi poikaa, Kainin ja Abelin ja Kain surmasi Abelin ja että maailmassa oli ensin vain yksi kieli ja ihmiset rakensivat Baabelin tornin ja Jumala sekoitti ihmisten kielet.

22

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma käsitykseni on kunsitä Raamattuakin on ollut niin moni kirjottamassa ja niin pitkän ajan kuluessa että eiköhän siihen legendaakin oo pistetty. Lisäksi ajattelen että ne tarinat ovat symbolisia. Legendaa on lisätty että ihmiset kiinnostuisivat ja oppisivat tietyt moraalijutskat. Minä en ainakaan jaksaisi lukea mitään tee niin tee näin ohjeita..mukavampi lukea tarinoita joissa on se hyvä moraalinen opetus. Parhaita on ainakin Ne Jeesuksen opettamat ihan perusjutt joista tämä nykyinen maailma on yritetty saada toimivaksi. Mutta ihmiset ne ihmiset..aina voi käyttää kaikkee väärin. Valitettavasti. terveessä uskossa ei oo mitään vikaa. Hyvä juttu oli sekin etä löydettiin hyvinkin läheltä tuolta kaukaa avaruudessa 3 mahdollisesti elämää kantavaa planeettaa. Mitä kaikke tämä universumi meille paljastaakaan? Mietin kyllä usein mikä se Jumalan tarkoitus meille ihmisille on?? Kun tuntuu ettei osata elää ihmisiksi. Vaikka ne hyvät jutut ovat yleensä takuu hyvään pitkään onnelliseen elämään. Mutta ihmiset sekoilevat.

    • ole-varovainen

      Paholaisella on tietty tyyli kun se yrittää eksyttää, se sanoo: Sanoiko Jumala todellakin niin...?

      • voivoivoivoivoi

        Näin on. Olet oikeassa. Tuosta asetelmasta sen usein tunnistaakin läsnäolevaksi.
        Ja se juuri esitti tämän asian eevalle paratiisissa juuri tuolla tavalla.


      • Malaput

        Joskus on juolahtanut mieleen Saatanan osuus Raamatussa. Mistä sitä tietää etteikö Saatana ole sotkenut Raamatun tekstejä. Raamattu on ihmisen kirjoittamaa ja Saatanaa aivan varmasti on kiinnostanut vaikuttaa raamattuun.

        Saatana on myös eksyttänyt uskovat veljemme ja sisaremme useisiin lahkoihin ja uskontokuntiin alkuseurakunnan synnyn jälkeen. Saatana on tuonut evoluutiotieteet kouluihin. Pelottaa meidän uskovien puolesta: Kun katsoo ympärilleen niin näkee pahaa ja pahan voiman.


    • Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmiskunnalle. Sen "jutut" ovat tositapauksia ja on kirjoitettu meille opetukseksi ja varotukseksi ja ojennukseksi. Jokaisessa Raamatun kertomuksessa on siis opetus. Raamatun tekstit ovat ihmiset kiejoittaneet Jumalan Hengen sanelussa. Sen tähden esim. evankeliumit, jotka ovat kirjoitetut kauan Jeesuksen jälkeen, kertovat tarkasti mitä tapahtui Jeesuksen elämässä ja mitä Hän puhui. Pyhä Henki muistaa jokaisen Jeesuksen Sanan. Sen tähden Hän on voinut antaa ne evankelistoille tarkasti vuosikummenienkin jälkeen. Pyhä Henki voi muistuttaa myös sinua ja minua Jeesuksen Sanoista vielä 2000 vuoden jälkeenkin.

      Joka siis uskoo Jumalaan, uskoo myös Jumalaa, mikäli hän uskoo oikein. Ethän sinäkään usko vain esim. isäsi tai äitisi olevan olemassa. Kyllä sinä uskot myös mitä he sanovat. Sinä siis uskot heitä. Jumala on paljon luotettavampi kuin joku ihminen, se mitä Hän sanoo, on justiinsa niin. Meidän tulee siten uskoa mitä Jumala on ilmoittanut ja mitä Hän puhuu Raamatun Sanassa ja Sanan kautta. Jumalan Sana on elävä Sana ja Jumala itse puhuu siinä meille kun me luemme Raamattua ja tahdomme tietää mitä Hän meille puhuu juuri nyt.

      Kokeilepas avata Raamattu ja pyydä Jumalaa puhumaan sinulle Raamatun Sanan kautta.

    • Kuka uskoo, kuka ei. Monet pitävät Raamatun alkukertomuksia (1. Moos. 1–11) myyttisinä.

    • 12___13

      Minä uskon. :)

    • totta-maar

      Näin se on. Minä uskon kaikkeen tuohon, mitä kirjoitit aloituksessa ja aivan kaikkeen muuhunkin Raamatussa. Tietenkin.

    • Raamattu_antaa_elämän

      Kun uskot Raamatusta, että saat Jeesuksen kautta synnit anteeksi, pääset tuntemaan Jumalan rakkauden ja läheisyyden ja Hän muuttuu todelliseksi. Kun tuntee Jumalan, on helppo uskoa mitä Hän sanoo Raamatussa. Turvaa ensin Jumalaan ja löydä Hänet. Sitten on muutenkin helpompi luottaa mitä Hän sanoo Raamatussa.

    • muuan-toinen

      Hyvä kysymys ja hyviä esimerkkejä.

      Raamattuun voi suhtautua myös siten, että se pitää sisällään totuutta, mutta ei ole kokonansa totuus. Raamattu sisältää Jumalan sanaa, mutta se ei ole kokonansa Jumalan sana.

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/01/28/mika-on-puhdasta-ja-virheetonta-jumalan-sanaa/

      Luomiskertomukseen on syytä suhtautua varauksella, sillä siitä on kaksi erilaista versiota Raamatussa ja ne sulkevat osittain toisensa pois. Luomiskertomuksen syvin merkitys on sen kielikuvissa ja esikuvissa, sillä se kertoo ihmisen lankeemuksesta ja Kristuksesta, joka pelastaa langenneen ihmisen uhrinsa kautta. Kirjaimellisesti sitä ei kannata tulkita.

      Baabelin sekoitus on sekin kielikuva uskonnollisesta eksytyksestä pikemmin kuin tosi kertomus kielten sekaannuksesta. Ihmisiä asui tuolloin jo hyvin laajalla alueella eikä vain yhdessä kaupungissa, joten kielet ovat lähteneet eriytymään paikallisesti murteisiin jo ennen Baabelin sekoitusta. Kielikuvana Baabelin sekoitus kertoo katolisen kirkon ja katolisen uskon eksytyksestä, jonka alkuperä on muinaisessa Babylonissa 2000-luvulta eKr.

      • aimokas

        Olipa mielenkiintoinen artikkeli!

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/01/28/mika-on-puhdasta-ja-virheetonta-jumalan-sanaa/

        Alku on vähän luotaan pois työntävä, mutta kannattaa jatkaa silti. Teksti paranee artikkelin edetessä. Siitä paljastui asioita, joita en ole tullut ajatelleeksi, mutta ne ovat totta!

        Kun Raamatussa sanotaan, että "Pyhä Henki puhuu/sanoo/osoittaa", niin se on todellakin aina sellaista puhetta, jonka Jumala puhuu ihmisten suun kautta! En ollut aiemmin huomannut tuota asiaa!

        En ollut ajatellut sitäkään, että jokainen Raamatun kirjain ja sana ei ole Jumalan hengen vaikuttama vaan osa kirjoituksista on ihmisten kerrontaa ja sisältää jopa virheitä! Se selittää ne monet ristiriidat, joihin olen törmännyt Raamattua lukiessani! Aiemmin niitä ei voinut hyväksyä ristiriidoiksi, koska minulle oli opetettu, että Raamatussa ei ole yhtään todellista ristiriitaa! Olipahan helpotus huomata, että Raamattu ei ole sillä tavalla kokonaan "Jumalan sanaa" kuin on perinteisesti ja virheellisesti opetettu! Jospa tästä alkaisi into tutkia Raamattua tieteellisesti niin kuin Aimo T. Nikolainen teki? Sehän ei ole pois uskosta vaan päinvastoin - vahvistaa sitä!

        Njam! :-)


      • muuan-toinen

        Sekin on siis ollut valhetta ja harhaan johtamista, kun on sanottu, että Raamattu on kokonansa Jumalan sana(a), eikä siinä ole yhtään virhettä tai ristiriitaa. Ja se, että Jumalan lapsi ei voisi pyhän hengen opettamalla tavalla erottaa Raamatun kirjoituksista niitä kohtia, jotka ovat Jumalan sanaa, ja jotka eivät sitä ole. Juuri sen Jumalan pyhä henki meissä vaikuttaa: me pystymme erottamaan totuuden valheesta ja Jumalan sanan muusta puheesta. Eksyneet eivät siihen pysty.


    • Jumala on yleisnimi, joten jumalaan uskovan ei tarvitse uskoa raamatun tarinoihin ollenkaan.

      Ukko-ylijumala esimerkiksi on kolmiojumalaa paljon vanhempi, joten häneen uskovat pitävät raamattua vitsinä ja kolmiojumalaa epäjumalana.

    • niinkö_sinusta

      niinkö sinusta

    • Ajattelitko että sinun mielipiteitäsi pitäisi jotenkin pyrkiä muuttamaan.
      Eikö olisi parempi että muuttaisit itse mielipiteesi jos koet siihen tarvetta

      Uskonto ei ole totuus mutta se voi johtaa totuuteen. Kukaan joka oppii antamaan anteeksi ei voi olla muistamatta Jumalaa. Anteeksianto on ainoa mitä tarvitsee opettaa sillä se on kaikki mitä tarvitsee oppia

    • Brina

      Vastaukseni aloittajalle on, että ei todellakaan tarvitse uskoa yhtään mitään raamatusta uskoakseen Jumalaan, sillä raamatun vt-puoli yhden hyvin pienen kansanosan (oikeastaan suvun) kootut kertomukset heidän uskomuksistaan ja myyteistään (suurelta osin kopioita vanhemmista toisten kansojen uskomusmyyteistä). Eikä ut-puoleenkaan jäisi paljoa jäljelle, mikäli uskallettaisiin ottaa pois Paavalin kootut kirjoitelmat hänen uskomuksistaan (kristinuskohan perustuu juuri niihin, vaikka hän ei ollut edes Jeesuksen seuraaja),

      Vaan ei millään pahalla...kaikki uskomustiet vievät ennen pitkää perille ja aikansa kutakin...uskonnoissakin! Olemme ihmiskuntana koko ajan "valaistumassa" pikkuhiljaa näkemään "valheiden verhojen" taakse ja ymmärtämään vihdoin sen, että jokainen totuutemme on vain osaa Kaikkiallisesta Totuudesta....ja niinpä jokainen saa uskoa niin kuin uskoo sillä olemisen tasollaan kuin nyt on.....mutta mikään ei ole jatkuvasti samaa, pysyvää edes uskomuksissamme, vaan kaikki muuttuu...."valaistuu" eli tietoisuutemme kasvaa, ymmärryksemme kaikesta laajenee....ja jonain päivänä siirrymme "seuraavalle oktaaville" kehityksessämme....ehkä hyvinkin pian (mutta aikaa kun ei todellisuudessa ole, niin ihan sama milloin ;))) !

    • Etooapina

      Kaikkivoivaksi, kaikkitietäväksi, rakkaudeksi mainittu jumala, joka sallii esim. miljoonien viattomien lasten kärsimyksen ja kuoleman, on sanoinkuvaamattoman perverssi olio eikä ansaitse kunnioitusta saati palvontaa, on hän olemassa tai ei.

      Hihhulit eivät halua tämmöisiä kärsimyksiä ja kuolemia miettiä vaan ryntäävät selittämään, että pahuus, saatana jne. tulivat maailmaan, koska ihminen käytti väärin jumalalta saamaansa vapaata tahtoa. Jos ihminen vapaan tahtonsa aiheuttaman pahuuden käsittää, hän alkaa rukoilla jumalalta pelastusta jne.

      Selkeää? No, hihhulin voidaan huomata ajattelevan, että vapaata tahtoa joko on tai ei, se on absoluutti, jolloin vapaan tahdon omaava ihminen pystyy tahtomaan periaatteessa mitä tahansa. Mutta todellisuudessa ihmisen vapaa tahto on tietenkin aina rajattu, esim. keskiajan ihmisellä ei ollut mitään realistista mahdollisuutta tahtoa itselleen sähköpostia, facebook-tiliä tms.

      Mitä tämä seikka merkitsee? Koska ihmisen vapaa tahto on väistämättä rajallinen, niin jumala olisi epäilemättä voinut halutessaan rajata ihmisen vapaan tahdon myös niin, että ihminen pystyisi hankkimaan oppiläksynsä synnistä, pahuudesta jne. ilman, että esim. miljoonien viattomien lasten täytyy sen takia kärsiä ja kuolla. Näin ei jumala kuitenkaan halunnut. Ateismiin johtavat päätelmät ovat tästä eteenpäin helppoja, mutta hihhulin pitää sen sijaan alati velloa jumalan tutkimattomissa teissä, salatuissa tarkoitusperissä ja sen semmoisissa, kun hän yrittää selittää asiat itselleen parhain päin. En kadehdi hihhulin kohtaloa.

    • Herätyys

      Sen joka uskoo, tunnistaa Raamatun UT mukaisesti, = kaikille hyväksi Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, mukaisesti, = Kristillisesti / Oikein elämisestään, sanoistaan ja teoistaan, kaikille hyväksi hyödyllisistä harrastuksistaan ja käytöksistään.

      Pimeyden ruhtinaskin kyllä uskoo Jumalaan, mutta ei elä eikö toimi Kristillisesti = Raamatun UT, mukaisesti. Saa elää vain jumalattomia, Jumalaan uskottomia herätykseksi rusikoivasti.

    • Rumarilluma

      Kyllä tuo ihan oikeata on tuollainen usko, mutta Raamattu antaa esm aikamääreissä tulkinan varaa. Raamattu sanoo esm. että Jumalan aika voi merkitä sitä 1000 v on kuin yksi päivä ja yksi päivä kuin tuhat vuotta. Jumalan aika ei ole läheskään samaa kuin meidän päivyrimme. Edellä kirjoitetun mukaan siis luominen pantiin alulle silloin kun aika alkoi. Mutta se luominen jatkuu tänäkin päivänä esm mannerlaattojen ja saumakohtien liikkeenä Uusia saaria nousee merestä vielä nykyisenäkin aikana kun merenpohjassa oleva tulivuori purkautuu niin laavasta ja kiviaineksesta muodostuu viimein saari joka ulottuu merenpinnan yläpuolelle. Luomiskäsky siis on toteutumassa nykyisenäkin aikana. Jääkaudet ja ilmaston muutokset on olleet mukana tässä luomistyössä. Tästä Jumalan ajasta ja sen aika määristä siis löytyy yhtymäkohta, nykyisella aika määreelle: Evoluutio aika. Raamattu on ymmärrettävä nyky tietämyksen valossa ja kun näin ymmärtää, niin huomaa, että "Kas vain niinhän se on kuin Raamattu sen ilmoittaa.

    • Historiaan

      On laskettu, että Raamattua on ollut kirjoittamassa noin 40 henkilöä 1600 vuoden aikana. Sellaiselta joukolta voisi odottaa toisistaan eroavia mielipiteitä. Todellisia ristiriitoja ei kuitenkaan löydy. Raamattu on hämmästyttävän yhtenäinen kirja.

    • Mitä tarkoitat sanoillasi "jos uskoo Jumalaan"?

    • Kyllä jos uskoo Jumalaan, niin uskoo kaikkeen siihen, mitä Raamatussa kerrotaan, sillä Raamattu kertoo juusi Jumalasta. Jos ei usko siihen, mitä Raamatussa on kirjoitettu, niin ei usko Jumalaan. Tai kyllä, voi uskoakin mutta se on silloin toinen Jumala, oma keksintö, eli se ei ole Totinen Jumala.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3124
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      119
      2013
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      86
      1709
    4. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      125
      1672
    5. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      90
      1515
    6. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      98
      1512
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      94
      1365
    8. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1263
    9. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1160
    10. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      80
      1139
    Aihe