Nightwishin levy jäi julkaisematta

KiusaSeOnPienikinKiusa

Nightwishin facebook-sivustolta ja päivämäärältä 5.3.2017 käy ilmi, että bändi olisi halunnut julkaista 10-vuotisjuhlaversion Oncesta, mihin olisi tullut aiemmin julkaistujen kappaleiden lisäksi instrumentaaliversiot. Samaisessa kohdassa myös kerrotaan, ettei suunnitelmasta tullut mitään, koska pariskunta Marcelo Cabuli ja Tarja Turunen panivat vastaan, kun siinä ei laulanut joka kappaleessa Turunen.

44

1545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enpäuskotuota

      Ei niillä Holopaisen musiikkiin pitäisi olla mitään sanottavaa...

    • JebaJep

      Oho sielläkö on vanhoihin vihollisiin oltu yhteyksissä?! Nyt äkkiä soittoa paskalehtiin, että kaivavat tiedon ulos!

      Ei mutta joo, enpä usko minäkään. Kävin tsekkaamassa ja olet kyllä nähnyt omiasi :D

      • KiusaSeOnPienikinKiusa

        Nightwish facebook: Otsikko Did you miss IMAGINAERUM movie, 3.3.17, tämän alla bändin virallisen facebookin pitäjän postaus, joka on alla.

        View previous replies
        Nightwish We wanted to release a 10-year anniversary edition of Once (with instrumental as a second disc). But Cabuli family were against it. Because T does not sing in the instrumental. That´s how they are.
        19 · March 5 at 5:59am
        View more replies
        Tästä näkyy Nightwishin facebookista, että Cabulit torpedoivat ajatuksen julkaista Once uusintana ja instrumentaaleilla täydennettynä.


      • JebaJep

        Ha! Totta! Anteeksi. Ja ei muuta kun paskamyrsky käyntiin sitten ;)


    • kaikenlaistahöpinää

      Olihan taas noloa. Mitään tällaista ole sattunut. Tarjahan laulaa kaikissa biiseissä ja instrumentaalit on jo olemassa. Holopainen ja bändi voi tehdä ihan mitä lystäävät, kysymättä keltään mitään. Ideanakin joku 10-vuotisjuhlaversio on typerä kun bändikin on tuplasti vanhempi.

    • sallinappanahka

      Cabulit ajattelevat varmaan, että Once-juhlajulkaisu vie huomiota Tarjan soololevyiltä korostaen ja kohottaen entisestään Nightwishia Maestron bändinä. Tarjan viimeisin lätty on yllättävän katkerasävyinen ottaen huomioon, että erosta on kulunut jo yli vuosikymmen.
      Minua moinen ei potuta, sillä kaappasin alkuperäisen keräilyharvinaisuuden kirpparilta eurolla. Once on ollut tukevasti hyllyssä jo vuoden pari. Flooratut liveversiot eivät ole hyllyä ehtineet kuluttaa. Pikemminkin on alkanyt kuulostaa siltä, että Wishmasterin vuosikertaa oleva cd-soitin joutaa kirkuville vesilinnuille EFMBeetä pätkimästä.:)

    • ItseAnsaittua

      Holopainen voi mennä itteensä. Kaikki muistavat minkälaisessa tilanteessa Holopainen antoi lopputilin Tarjalle. Halpamaisempaa tapaa ei voi kuvitellakaan. Törkeyden huippu!
      Nyt maksaa siitä hintaa....

      • okjhgvfcd

        Nää Turusen puolustajat ovat varmaan samoja kuin Auerin ylistäjät. Tyyli ainakin sama.


    • sitäsaimitätilasi

      Tarjalla on biiseissä äänensä tekijänoikeus, ei sitä julkaista uudestaan ilman lupaa....

      tässä kopio gramexin (tekijänoikeus) sivulta.

      6. Muut tekijänoikeuslaissa suojatut oikeudet - lähioikeudet

      Esittävät taiteilijat

      "Teoksen esitystä ei esittävän taiteilijan suostumuksetta saa tallentaa laitteelle, jolla se voidaan toisintaa. Esitystä ei myöskään saa saattaa yleisön saataviin radion tai television välityksellä taikka suoraan siirtämällä. Tallennettua esitystä ei ilman suostumusta saa kopioida tai levittää yleisölle eikä tilauspohjaisesti välittää yleisölle tietoverkossa. Äänitteille ja kuvallisille musiikkitallenteille tallennettujen esitysten välittämisestä ja julkisesta esittämisestä muusikot ja laulajat ovat oikeutettuja korvaukseen (ns. Gramex-korvaus). Kaikilla esittävillä taiteilijoilla on lisäksi samat moraaliset oikeudet kuin tekijällä".

      kopio päättyy

      Holopainen voi pilliittää median sivuilla mitä tykkää ja mitä mediat kehtaa kirjoitta, mutta äänensä tekijän oikeudet on T.Turusella.... ja pysyy vielä kauan...

      Holopainen teki itsestään idiootin....

    • Jurrin_Ykä

      "Holopainen teki itsestään idiootin...." Höpö. höpö itelles! Kirjoitat siihen sävyyn, että Tuomas ja hänen oikeusavustajansa eivät tuntisi Gramexin säännöksiä? Taatusti tuntevat, mutta Mr Cabuli sai sen verran Suomessa nokilleen, että haluaa heittää paskaa propeliin heti jos siihen tulee pienikin mahdollisuus, vaikka siitä ei hänelle tai Turuselle olisi mitään hyötyä.

      Ei ne asiat ole ihan noin yksinkertaisia silloin kun hengentuotteen on säveltänyt Tuomas Holopainen ja mitä ilmeisemmin myös omistaa oikeudet omiin sävellyksiinsä Nightwishin kautta.Toiseksi riita- ja/tai epäselvissä tapauksissa oikeudet/velvoitteet ratkaiseen juristi, tuskin ne ovat "somen" ratkaistavissa.

    • sallinappanahka

      Tarjan sopimuksen täytyy olla sellainen, että hän tienaa alkuperäisen äänitteen myynnillä paremmin kuin juhlapainoksella. Olettaa sopii, että alkuperäisen version myynti romahtaa juhlapainoksen myötä.
      Esim. Jos Tarja saa 20 % alkuperäisestä myydystä levystä sidottuna levyllä olevan musiikin määrään, musiikin määrän tuplautuessa hän saisi vain 10 %.

    • oneandonlyniih

      Niin mikä tekisi Oncesta juhlapainoksen. Värikkäät vinyylit, muutama extra demo mukaan ja paitaa. Voe voe, aika mauton ajatus vaikkakin Once on suorastaan pyhä julkaisu alkuperäisenä ja alkuperäisenä hankittuna ja alkuperäiseen hintaan.
      Joo, bisnestä tääkin on tiedetään, mutta nyt pelkkää bisnestä. Kerrankin pöljä capuli teki fiksun liikkeen. On vain yksi Once.

      • ISVääristeliUutisen

        Tästä näkyy, miten Ilta-Sanomat muutti Turusen ja Cabulin tekstiä, joka sinällään oli ristiriitainen ja epäselvä. Joka tapauksessa Holopainen halusi kaksi CD:tä, joista toinen instrumentaali ja Cabulit vain yhden CD:n.
        Turusen ja Cabulin alkuperäinen vastaus (Soundi 10.3.2017):
        Around three years ago we got a phone call from the record company in Germany willing to do a special version of the album Once to celebrate the 10th anniversary of its release. Tarja was very happy to hear about the plans as she is very proud of that album in particular. Some of her favourites songs of her time in the band are part of “Once”.
        We suggested that a complete collection of “Once” related songs should be part of the set. All existing songs used as b-sides in the singles released at the time, plus all promotional photos and album artworks (there was more than one) in order to prepare a nice packaging. We even offered to the record company if they would need some comments from Tarja for media, related to the album, that she was up to.
        Unfortunately the answer we got was that Holopainen was not interested in doing that. Instead, they offered a double CD set including the album plus a bonus CD with the instrumental version of the album.
        The album was not conceived that way and Tarja wanted to keep it in the form it was originally conceived, that is with ALL the members that took part of the recording. It felt absurd to celebrate 10 years of the album without one of the members, as absurd and humiliating it would have been to propose a release of the album in a version without keyboards or drums.
        They didn’t propose to release an orchestral version of the album that would have been ONLY consisting in the orchestra. Their intention was to release the album with the orchestra, drums, guitar, bass and keyboards. Just no vocals. Sad.
        Ilta-Sanomat (10.3.2017, Mira Sharma)
        Turusen ja Cabulin lehdelle lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että Turunen olisi ilomielin julkaissut Oncesta juhlaversion levyn singlejulkaisujen b-puolilla ja kaikilla levyyn liittyneillä promokuvilla sekä kansikuvituksilla höystettynä. Nightwish olisi puolestaan lehden mukaan tahtonut julkaista ainoastaan instrumentaaliversion.
        – Tarja halusi pitää levyn siinä muodossa, jossa se tehtiinkin eli kaikkien bändin jäsenten panostuksella. Tuntui oudolta juhlistaa levyä jättämällä siitä yksi jäsen kokonaan pois, oli se sitten laulaja, kosketinsoittaja tai rumpali. He eivät ehdottaneet versiota, joka olisi käsittänyt pelkät orkestraatiot vaan version, jolla olisi ollut orkesteri, rummut, kitara, basso ja kosketinsoittaja, mutta ei laulua. Surullista, Soundille kommentoidaan.


      • JärkiKäteen

        Jos Nightwish olisi halunnut julkistaa Oncesta vain pelkän instrumentaalin, heidän ei olisi tarvinnut pyytää Tarja Turuselta lupaa. Lupa siis pyydettiin, koska Nightwish halusi sekä tavanomaisen lauletun version ja instrumentaalin Oncesta. Dark Passion Playsta lähtien Nightwish on rutiinisti julkaissut myös instrumentaaliversion albumeistaan. Oncestakin oli instruversio olemassa ja sitä oli julkaistu alun perin vain 500 kpl.
        Olisiko tämä taas niitä Diivan elkeitä, kun Tarja Turunen, kun ei sulattanut instrumentaalia.


      • hyvänäinnytkuitenkin
        JärkiKäteen kirjoitti:

        Jos Nightwish olisi halunnut julkistaa Oncesta vain pelkän instrumentaalin, heidän ei olisi tarvinnut pyytää Tarja Turuselta lupaa. Lupa siis pyydettiin, koska Nightwish halusi sekä tavanomaisen lauletun version ja instrumentaalin Oncesta. Dark Passion Playsta lähtien Nightwish on rutiinisti julkaissut myös instrumentaaliversion albumeistaan. Oncestakin oli instruversio olemassa ja sitä oli julkaistu alun perin vain 500 kpl.
        Olisiko tämä taas niitä Diivan elkeitä, kun Tarja Turunen, kun ei sulattanut instrumentaalia.

        Aivan, mutta mikä tekee Oncesta juhlaversion. Se että julkaisusta on kulunut 10v. Kyllähän ennemminkin syynä olisi tehdä puuttuva instrumentaali yleiseen jakeluun. Eihän tällainen myy. Tarvitseeko myydäkkään on sitten toinen juttu. Itselle Instrumentaalit ovat tärkeitä. Ihan vaan spekuloidakseni, niin nämä 500 onnellista alkuperäisen instrumentaalin omistavaa kuten Tarjakin, tietävät senkin arvon. Kaikki draama tämänkin ympärillä lisää vain tallenteen arvoa ja mystisyyttä.
        Oliskohan Oncen juhlaversiolle noin vaan ollut tilausta. Niin tai näin..


    • sanonpavaan

      suurin osa suomalaisia on edelleen sitä mieltä, että Tarjan jälkeen bändi ei ole ollut entisensä. Suuruuden päivät ovat ohi jne.

      Muutamia kommentteja tuosta is:n uutisesta. Suomalaiset eivät ole unohtaneet Tarjaa. Voidaan toki varmaan sanoa, että bändi menestyy edelleen, mutta jokin taika siinä on kadonnut. Iso yleisö Suomessa

      "Totuus vaan on se että nightwish oli jotain silloin kun Tarja Turunen oli solisti ei enään."

      "Niin, tuo yhtye ei ilman Tarja Turusta ole yhtään mitään,se loppui kun oikea solisti lähti yhtyeestä."

      "Tässä olen kyllä Tarja Turunen-Cabulin kanssa samaa mieltä: koska hän oli mukana alkuperäisessä Once:ssa laulullaan, miksi ei siis nytkin? Sotakirveet voisi jo haudata, elämä jatkuu."

      "Nightwish kohteli aikoinaan Tarjaa todella törkeästi, joten suu suppuun."

      "Tässä tapauksessa ymmärrän täysin Tarja Turusen kannan sillä, jos joku levy on tarkoitus julkaista uudelleen, niin pitäisihän siinä olla mukana kaikenlaista bonusmateriaalia ja remasteroidut versiot kappaleista. Mitä järkeä olisi julkaista vain instrumentaaliversio, josta jätetään laulaosuudet pois?"

      "Tässä asiassa mun ymmärrys on Tarjan puolella. Miksi ihmeessä Tarja suostuisi siihen että sen työ vedetään alta lipan ja muut ottaa kunnian. Ilman Tarjaa mä en ainkaan koko levyä ostas. Se on vaan niin että nightwish ei oo nightwish ilman Tarjaa."

      "Jos halutaan julkaista jotakin vanhaa niin tottakai silloin mukana täytyy olla kaikki jotka ovat alkuperäisessäkin kokoonpanossa onhan se törkeää jos vanhasta kokoonpanosta ottaa kunnian nykyinen kokoonpano vaikka kunnia kuuluu vanhalle kokoonpanolle myös niille jotka eivät enään ole mukana."

      "Hyvä Tarja! Aivan oikea ratkaisu sinulta. Pojat yrittävät omia kunnian joka tuolta ajalta sinulle kuuluu. Viitsivätkin vielä potkiä selkään kaiken jälkeen."

      "Nightwish-fanina ikävä sanoa, että bändi oli parhaimmillaan silloin kun Tarja Turunen oli solisti."

      "Tässä tapauksessa on vain sana sanaa vastaan, kukin uskoo sitten kumpaa tahtoo. Antaa kuitenkin Nightwishistä ikävän kuvan. Lopettakaa nillittäminen."

      "Päästä irti katkeruudesta Tuomas! Kyllä Nightwishin biiseihin kuuluu laulu! Olisi ollut silkkaa ilkeilyä julkaista levy ilman laulua! Tehkää seuraava levynne instrumentaalisena ja katsokaa uppoaako yleisöön?"

      "Kun Tarja lähti lakkasin kuuntelemasta koko bändiä - Tarja = Nightwish!!"

      "Nightwish nykyisellään on vain kalpea varjo siitä mitä se oli Tarjan aikaan."

      "Nightwish kuoli siihen kun antoivat Tarjalle kenkää."

      "Ei kyse ole siitä, ettikö Floor olisi hyvä laulaja ja varmaankin sopii NW. Mutta Tarja on se laulaja, joka nosti NW maailmanmaineeseen ja sillä vanhalla maineella Nightwish osittain ratsastaa. Tarjan arvostus ja legacy miesvaltaisella metalli musagenressä sinfonisen metallin esittäjänä / esiintyjänä on jotain sellaista, josta Floorit sun muut voi vaan haaveilla"

      "Kyllä Tarja turunen oli NW. Enää se on bändi joita on 20kpl tusinassa."

      "Jokaisen levyn ostin kun tarja oli mukana. Se on eri pändi nykyään."

      "Nightwish oli suuri Tarjan aikaan, Tarjan jälkeen rämpinyt syvissä vesissä. Holopainenkin on tehnyt jos jonkin näköistä sivu duunia, esim: useamman vuoden oli ja en tiedä vaikka olisi vieläkin Kotiteollisuuden kosketinsoittajana."

      • sallinappanahka

        Tarjan lukemattomat fanit eivät ole kiireiltään ehtineet vielä kommentoida idolinsa uusinta levyä S24:n Tarja Turunen -osastolla.:)


      • Jurrin_Ykä

        Cabulit mahtibändin rattaissa.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111514757146_uu.shtml
        Suurimman älämölön pitävät ne joilla ei ole mitään tajua musiikkibisneksestä saati itse Nightwishistä. Bändi ja Tuomas piti silloisen kiistan mölyt aika visusti sisällään. Toisten bändien (Nightwish muusikoiden tutut) kertomat ja Mape Ollilan kirja kertoi missä bändi-helvetissä Nightwishissä silloin elettiin.

        Mape Ollila tarkisti taustat/tiedot ja kirjoitti Nightwish-kirjan heittäen käräjien pelossa pahimman kuulemansa rötöstelyt siitä pois. Kalikka osui kuitenkin "koiralaumaan" joista Marcelo Cabuli ulvahti eniten.

        "Loukkauksen kohteena olivat syyttäjän mukaan yhtyeen ex-laulajan Tarja Turusen aviomies Marcelo Cabuli ja hänen kolme brasilialaista liikekumppaniaan." Erittäin luottettavan tuntuista sakkia nämä "Etelä-Amerikkalaiset liikemiehet" jotka kuitenkin vetivät vesiperän, he eivät pystyneet todistamaan kirjan juttuja perättömiksi.


      • sallinappanahka
        Jurrin_Ykä kirjoitti:

        Cabulit mahtibändin rattaissa.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111514757146_uu.shtml
        Suurimman älämölön pitävät ne joilla ei ole mitään tajua musiikkibisneksestä saati itse Nightwishistä. Bändi ja Tuomas piti silloisen kiistan mölyt aika visusti sisällään. Toisten bändien (Nightwish muusikoiden tutut) kertomat ja Mape Ollilan kirja kertoi missä bändi-helvetissä Nightwishissä silloin elettiin.

        Mape Ollila tarkisti taustat/tiedot ja kirjoitti Nightwish-kirjan heittäen käräjien pelossa pahimman kuulemansa rötöstelyt siitä pois. Kalikka osui kuitenkin "koiralaumaan" joista Marcelo Cabuli ulvahti eniten.

        "Loukkauksen kohteena olivat syyttäjän mukaan yhtyeen ex-laulajan Tarja Turusen aviomies Marcelo Cabuli ja hänen kolme brasilialaista liikekumppaniaan." Erittäin luottettavan tuntuista sakkia nämä "Etelä-Amerikkalaiset liikemiehet" jotka kuitenkin vetivät vesiperän, he eivät pystyneet todistamaan kirjan juttuja perättömiksi.

        En ole moisesta kirjasta ja käräjöinnistä tiennytkään. Asiaa on näköjään puitu täälläkin vuosia sitten. http://keskustelu.suomi24.fi/t/10885611/mape-ollilan-nightwish-kirja-mita-hyvaaarvosteltavaa-siina-on


      • Jurrin_Ykä

      • sallinappanahka
        Jurrin_Ykä kirjoitti:

        Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton? http://1.bp.blogspot.com/-OkZQ25PMOfc/U6-gcWM5CiI/AAAAAAAAAYU/4pryVKLSm2A/s1600/Tarja and Marcelo.jpg

        Täytyy katsoa kevään ensimmäisestä päivänkakkarasta.:)
        Managerin luulisi ymmärtävän, että juhlapainoksen julkaisuun puuttuminen nakertaa Tarjan suosiota. Tarjan uusimman levyn myyntiä vähensi varmasti sanoituksista paistanut katkeruus entistä työnantajaa kohtaan. Yleisilme on hyvin herkkä asia suosion kannalta.


      • Eisaatunäyttöä
        Jurrin_Ykä kirjoitti:

        Cabulit mahtibändin rattaissa.
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111514757146_uu.shtml
        Suurimman älämölön pitävät ne joilla ei ole mitään tajua musiikkibisneksestä saati itse Nightwishistä. Bändi ja Tuomas piti silloisen kiistan mölyt aika visusti sisällään. Toisten bändien (Nightwish muusikoiden tutut) kertomat ja Mape Ollilan kirja kertoi missä bändi-helvetissä Nightwishissä silloin elettiin.

        Mape Ollila tarkisti taustat/tiedot ja kirjoitti Nightwish-kirjan heittäen käräjien pelossa pahimman kuulemansa rötöstelyt siitä pois. Kalikka osui kuitenkin "koiralaumaan" joista Marcelo Cabuli ulvahti eniten.

        "Loukkauksen kohteena olivat syyttäjän mukaan yhtyeen ex-laulajan Tarja Turusen aviomies Marcelo Cabuli ja hänen kolme brasilialaista liikekumppaniaan." Erittäin luottettavan tuntuista sakkia nämä "Etelä-Amerikkalaiset liikemiehet" jotka kuitenkin vetivät vesiperän, he eivät pystyneet todistamaan kirjan juttuja perättömiksi.

        Ykä, jos ihan tarkkoja ollaan, Nightwish-kirjan kirjoittaja Mape Ollila todistajineen (muun muassa Angra-yhtyeen entinen laulaja Andre Matos) eivät pystyneet esittämään näyttöä siitä, että Marcelo Cabuli ja kumppanit olisivat syyllistyneet vilunkiin. Koska Mape Ollila oli kuitenkin kirjoittanut kirjansa varovaisesti ja laittanut siihen erilaisia mielipiteitä, myös Cabulia puolustavia, oikeus ei katsonut hänen syyllistyneen kunnianloukkaukseen.


      • Jurrin_Ykä
        Eisaatunäyttöä kirjoitti:

        Ykä, jos ihan tarkkoja ollaan, Nightwish-kirjan kirjoittaja Mape Ollila todistajineen (muun muassa Angra-yhtyeen entinen laulaja Andre Matos) eivät pystyneet esittämään näyttöä siitä, että Marcelo Cabuli ja kumppanit olisivat syyllistyneet vilunkiin. Koska Mape Ollila oli kuitenkin kirjoittanut kirjansa varovaisesti ja laittanut siihen erilaisia mielipiteitä, myös Cabulia puolustavia, oikeus ei katsonut hänen syyllistyneen kunnianloukkaukseen.

        Näin se meni.
        Kyllä Cabuli oli melkoinen limanuljaska. Miehen ongelma oli siinä, että hän ei tuntenut suomalaisia, vaan halusi esittää näille suuren maailman manageria. Kun Nightwish on aina vetänyt matalaa profiilia kaikilla tasoilla, niin Tarjasta timantteineen tehtiin kuningatar. Kun managerimiehensä myötä Tarja kasvoi Nightwishia suuremmaksi julkimoksi, se oli lopun alkua ja loppu onkin Nightwishin historiaa.


      • Hhheeeehh
        Jurrin_Ykä kirjoitti:

        Näin se meni.
        Kyllä Cabuli oli melkoinen limanuljaska. Miehen ongelma oli siinä, että hän ei tuntenut suomalaisia, vaan halusi esittää näille suuren maailman manageria. Kun Nightwish on aina vetänyt matalaa profiilia kaikilla tasoilla, niin Tarjasta timantteineen tehtiin kuningatar. Kun managerimiehensä myötä Tarja kasvoi Nightwishia suuremmaksi julkimoksi, se oli lopun alkua ja loppu onkin Nightwishin historiaa.

        Mörökölli holopainen ei osannut kommunikoida sympaattisen Tarjan kanssa, kosti kaiken raukkamaisesti, hhheee.


      • sallinappanahka

        Miten Tarja pääsi Angran vieraaksi Rock in Rioon v. 2011, jos Tarjan manageri oli vetänyt bändiltä välistä joskus aiemmin?


      • AngraHajosiAikojaSitten
        sallinappanahka kirjoitti:

        Miten Tarja pääsi Angran vieraaksi Rock in Rioon v. 2011, jos Tarjan manageri oli vetänyt bändiltä välistä joskus aiemmin?

        Angra hajosi jo vuonna 2000, ja siitä lähti pois kolme jäsentä. Angran laulaja Andre Matos väitti, että tietyt tahot ja yhteistyössä joidenkin Angran jäsenten kanssa ja muiden jäsenten selän takana olisivat tehneet bootlegeja Angran levyistä ja jakaneet rahat. Matos palkkasi aikoinaan jonkun henkilön (yksityisetsivän?) tutkimaan tapausta, mutta ei saanut pitäviä todisteita.


      • sallinappanahka
        AngraHajosiAikojaSitten kirjoitti:

        Angra hajosi jo vuonna 2000, ja siitä lähti pois kolme jäsentä. Angran laulaja Andre Matos väitti, että tietyt tahot ja yhteistyössä joidenkin Angran jäsenten kanssa ja muiden jäsenten selän takana olisivat tehneet bootlegeja Angran levyistä ja jakaneet rahat. Matos palkkasi aikoinaan jonkun henkilön (yksityisetsivän?) tutkimaan tapausta, mutta ei saanut pitäviä todisteita.

        Että niinkin reilua peliä.:)
        Muistan Marcon sanoneen jossakin haastattelussa, että bisneksessä on niin arveluttavia tyyppejä, että hän ei välttämättä suosittele muusikon uraa perillisilleen. Monia megatähtiäkin on viilattu linssiin pahemman kerran.


    • hmmmhmgkk

      Minusta on naurettavaa syyttää pelkästään toista osapuolta. Bändin jätkät eivät alunperinkään halunneet varmaan hyväksyä Kabulia. Eivätkä he varmaan ymmärtäneet Tarjan tarvetta esimerkiksi matkustaa mukavammin... Kelaa nyt olla jossain hikisessä keikkabussissa pelkien jätkien kanssa monta viikkoa. Hulluksi siinä tulee.

      Voi olla sekin, että jos aiemmin asiat hoidettiin pitkään bändin jäsenten kesken "näinhän sitä on aina tehty" -meiningillä, niin, kun kuvioon astuu ammattitaitoinen manageri, joka vahtii vaimonsa etua haukkana, niin tyypit nousevat vastareaktioon, vaikka Kabulin toiminta olisi sinänsä ihan ymmärrettävää.

      Toisaalta aika naivi asenne mimmilläkin, että rupeaa hoitamaan asioita managerinsa kautta noin vain, kun aiemmin on hoidettu ns. hyvässä hengessä. Toisaalta ei Tarja bändistä vieraantunut pelkästään omasta syystään, kyllä siellä varmasti on paljon muutakin taustalla, mistä me emme tiedä.

      Riidassa on aina kaksi osapuolta ja Itse uskon, että vikaa on ollut kummassakin osapuolessa. Ymmärrän sen, että Kabuli sotki kuviot ja että Tarjan sitoutuminen bändiin olisi voinut olla varmaan vahvempaa, mutta minun arvostukseni bändin poikia kohtaan laski erityisesti sen takia, että miten hoitivat Tarjan irtisanomisen bändistä. Se ei ollut kunniallinen tapa toimia.

      • AnsaitutPotkut

        Tuomas Holopainen ja Marco Hietala ovat molemmat julkisuudessa kertoneet, etteivät he Nightwishissa aikoinaan hoitaneen Tarja Turusen erottamista ammattimaisella tavalla. Se on kunnioitettavaa rehellisyyttä heidän taholtaan.

        Enpähän usko, että Tarja Turunen tulee julkisesti koskaan tunnustamaan, että hänessäkin oli syytä potkuihin, kun esimerkiksi kieltäytyi kahdesti Pohjois-Amerikan kiertueesta, minkä seurauksena kiertue jouduttiin perumaan v. 2005, sekä että hänen vaatimuksensa olivat joskus kohtuuttomia. Hän muun muassa halusi oman kampaajan mukaan Suomesta Sleeping Sun -videon filmausta varten Keski-Euroopassa ja pianon yöpymispaikkaan Norjassa, jotta voisi harjoitella joululauluja, kun Nightwish soitti kaksi keikkaa Norjassa alkusyksystä 2005.

        Loppuaikoina Nightwishissa Turunen ja Cabuli halusivat vain rahastaa isoilla keikoilla (Pohjois-Amerikasta heille tuli rahaa liian vähän) ja lisäsi Turusen käytöksessä oli diivailua. Nightwishin kannalta oli parasta hankkiutua parivaljakosta eroon mahdollisimman pian eli heti kiertueen loputtua.


    • Saatanollaväärässä

      Tässä vaiheessa on varmaan hyvä heittää peliin sellainen anekdootti, että Tarjahan ei koskaan ollut virallisesti bändin jäsen. Ei kuulunut taustayhtiöön ja hänen äänensä "ostettiin" levylle Marcelo Cabulin yhtiömikälie-yritykseltä Scene Nationin toimesta. Sitä ennen Tarja oli suostunut laulamaan vain "muutamalle demolle" ja homma levisi käsiin. Eli koko 2005 mediafiaskon selkäranka on katkennut työsopimus kahden yrityksen välillä. Silti 12 vuotta myöhemmin täällä mesotaan :D

      Helppoa rahaa ja mainosta niin Holopaiselle kavereineen, kuin Cabuleille

      • niinpäniinjoo

        Turunenhan olisi lähtenyt muutenkin puolentoistavuoden sisään - sekin tuntuu aina unohtuvan.

        Yritin yksi päivä käydä Cabulin firman sivuilla, mutta F-secure ilmoitti: "Tämä sivusto on haitallinen":D


      • sallinappanahka

        Miksi Tarja ei halunnut osakkaaksi bändiyhtiöön muiden jäsenten tapaan? On kummallista puhua bändin jäsenyydestä ja potkuista, jos laulajatar on vain laulua tuottava alihankkija.


      • RahatMuualle
        sallinappanahka kirjoitti:

        Miksi Tarja ei halunnut osakkaaksi bändiyhtiöön muiden jäsenten tapaan? On kummallista puhua bändin jäsenyydestä ja potkuista, jos laulajatar on vain laulua tuottava alihankkija.

        Kun Nightwishin jäsenet perustivat Scene Nationin hoitamaan bändin bisnes-asioita, Tarjaakin pyydettiin yhtiön osakkeenomistajaksi. Hän kieltäytyi.

        1. Tarja ei mieltänyt itseään metallilaulajaksi. Hänen kanttoriopintonsa keskeytyivät Nightwishin takia, mutta vähän myöhemmin, vv. 2001 - 2003 hän jatkoi lauluopintoja, opiskeli kolme vuotta klassista laulua Karlsruhen musiikkiyliopistossa Saksassa. Ensimmäisen kerran hän ilmoitti v. 2002 lähtevänsä Nightwishista klassiselle uralle suuntautumisen vuoksi. Tämä lähtö kuitenkin unohtui tai viivästyi, kun Century Child menestyi niin hyvin. Loppuvuonna 2004 Tarja ilmoitti taas lähtevänsä Nightwishista Oncea seuraavan levyn jälkeen. Kun Tarja suunnitteli lähtevänsä Nightwishista ainakin jollakin aikavälillä, hän ja miehensä eivät ilmeisesti pitäneet järkevänä sitoutua Nightwishiin hankkimalla Scene Nationin osuuksia.

        2. Marcelo Cabuli oli Tarja Turusen aviomies, manageri, raha-asioiden hoitaja ja managerointisopimuksen mukaan NEMS Enterprises -yhtiön omistajana Tarjan työnantaja. Tarjan ansiot levyistä ja keikoista maksettiin Argentiinan Cabulin yhtiölle, joka puolestaan maksoi Tarjalle palkkaa. Verotukselliset edut?


      • sallinappanahka
        RahatMuualle kirjoitti:

        Kun Nightwishin jäsenet perustivat Scene Nationin hoitamaan bändin bisnes-asioita, Tarjaakin pyydettiin yhtiön osakkeenomistajaksi. Hän kieltäytyi.

        1. Tarja ei mieltänyt itseään metallilaulajaksi. Hänen kanttoriopintonsa keskeytyivät Nightwishin takia, mutta vähän myöhemmin, vv. 2001 - 2003 hän jatkoi lauluopintoja, opiskeli kolme vuotta klassista laulua Karlsruhen musiikkiyliopistossa Saksassa. Ensimmäisen kerran hän ilmoitti v. 2002 lähtevänsä Nightwishista klassiselle uralle suuntautumisen vuoksi. Tämä lähtö kuitenkin unohtui tai viivästyi, kun Century Child menestyi niin hyvin. Loppuvuonna 2004 Tarja ilmoitti taas lähtevänsä Nightwishista Oncea seuraavan levyn jälkeen. Kun Tarja suunnitteli lähtevänsä Nightwishista ainakin jollakin aikavälillä, hän ja miehensä eivät ilmeisesti pitäneet järkevänä sitoutua Nightwishiin hankkimalla Scene Nationin osuuksia.

        2. Marcelo Cabuli oli Tarja Turusen aviomies, manageri, raha-asioiden hoitaja ja managerointisopimuksen mukaan NEMS Enterprises -yhtiön omistajana Tarjan työnantaja. Tarjan ansiot levyistä ja keikoista maksettiin Argentiinan Cabulin yhtiölle, joka puolestaan maksoi Tarjalle palkkaa. Verotukselliset edut?

        Tulkitsen Tarjalla olleen vain määräaikaisen alihankintasopimuksen, mikä päättyi Once-kiertueen lopussa. Jossakin Oncen aikaisessa bändihaastattelussa Tarja sanoi, että hän ei näe muita hommiaan esteinä jatkaa Nightwishissa. Pojat eivät näyttäneet erityisen tyytyväisiltä, mutta pitivät silloin suunsa kiinni. Julkinen erotuskirje oli moka, mutta muuten parku potkuista on ollut turhaa draamaa.
        Anette oli käsittääkseni Nightwishin kannalta myös laulupalveluja myynyt alihankkija.
        Floor on näin ollen Nightwishin ensimmäinen virallinen naissolisti, koska hänellä oli pokkaa asettua poikien kanssa samalle viivalle kantamaan osakkaana vastuunsa bändin tulevaisuudesta. MOT:)


      • Anonyymi

        Tarja oli ollut virallisesti bändin jäsen. Ei saa valehdella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarja oli ollut virallisesti bändin jäsen. Ei saa valehdella.

        Eipäs muuten ollut. Jäsenyyttä tarjottiin viimeiseen saakka mutta Nightwishin jäsenyys ei kevannut koska Cabulin pariskunta suunnnitteli Tarjan soolouraa ja vähät välitti bändistä.


    • Sivustaseuraajana

      Saadaan lukea vielä monta skandaali-paljastusta yhtyeeltä nyt kun arvet jo paranee. Ennenpitkää jompi kumpi osapuoli avaa sanaisen arkkunsa ja kaivetaan vanhat asiat esille. Kädenvääntö jatkuu vielä pitkään, ellei Tuomasta ja Tarjaa ala vanha suola janottaa ;) Sillähän tämän taistelun saisi loppumaan, kun kaksi diivaa saisi välinsä sovittua. Bändi ja Cabulihan tässä ovat vain kiistakapuloina.

      Ratkaisevat kaksi T:tä pitäisi kärrätä parisuhdeterapiaan.

      • jahasjoo

        Cabulin intohimona oli hallita bändiä ja määräillä sen tekemisiä yksinkertaisen maalaistytön kautta (ei ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun latnomies sellaista tekee), mutta se loppui lyhyeen aikoinaan, onneksi.


    • pitääköainaollahankala

      Mä kyllä haluaisin sen instrumentaali-levyn! Haistakoot Kapulit kakan.

    • oliskohannäin

      Niin, miettinyt tässä, että mitähän matskua tulevalla rundilla aiotaan pääsääntöisesti sitten esittää. Liittyikö suunnitelmat aiotun levyn tiimoille. Kiirettä alkaa pitää, koska Hahto selvästi ilmoitti suunnitteilla olevan, että keikkailu alkaapi maaliskuussa 2018. Kahlataanko vanhaa ja viimeaikaista materiaalia läpi, tuskin. Oncea instrumentaalina keikoilla isolla kädellä, olishan sekin ihan mielenkiintoista.

      • Jännäksimenee

        Minun arvaus on, että Nightwishin tulevalla kiertueella, joka alkaa 2018, soitetaan bändin vanhoja kappaleita ja kaikilta tai melkein kaikilta aiemmilta albumeilta. Tämä on realistisin vaihtoehto, tuskin Nightwish keskittyy vain yhteen ja tiettyyn vanhaan albumiin. Joka tapauksessa innolla odotan Floorin tulkintoja vanhoista ja rakkaista Nightwish-biiseistä, joita en ole kuullut aikoihin livenä.


      • JebaJep

        Lopun aikoja. Kuulostaa aina vain enemmän siltä, että kohta pistetään pillit pussiin. Noh, olihan se hyvä 20 vuotta ja rakkaita muistoja.


      • noinsemenee
        JebaJep kirjoitti:

        Lopun aikoja. Kuulostaa aina vain enemmän siltä, että kohta pistetään pillit pussiin. Noh, olihan se hyvä 20 vuotta ja rakkaita muistoja.

        Joo, niin minäkin luulen. Floorilla on vauva ja mies, joka on koko ajan kiertueella, tauotta, joten sieltä ei tule lapsenhoitoapua. Floorin vanhemmat ja muut sukulaiset asuvat eri maassa. Tuskin hän enää lähtee monelle kiertueelle, hyvä jos tuon jo suunnitellun pystyy vetämään.

        Muiltakin bändin jäseniltä taitaa olla suurin intohimo keikkailuun jo mennyt kun ikääkin on jo aika lailla. Veikkaan, että seuraavan kiertueen jälkeen jäädään tauolle jolta ei enää palata.


      • joopoajoo

        Turhaa lässytystä ja ihmetyttää sekin, minkälaisen hyypiön moinen asia voi tehdä onnelliseksi? Kyllä siinä ollaan jo luuseriuden ytimessä, hahaaha!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe