Mape Ollilan Nightwish-kirja: mitä hyvää/arvosteltavaa siinä on

yölintu24

Yksi kommentoija (zz) kehui toisessa keskusteluketjussa hänellä kesälomalukemistona ollutta Ollilan kirjaa. Minustakin kirja on kokonaisuutena varsin hyvä. Siinä kuvataan romantisoimatta tai kaunistelematta Nightwishin kehitys tuntemattomuudesta maailmanmaineeseen ja annetaan realistinen kuva rokkarielämästä.
Vaikka Ollila oli kuuullut monelta taholta samanlaisia juttuja Macelo Cabulin osallistumisesta Angran levyjen bootlegien tekemiseen, nämä jutut olisi kannattanut jättää kirjasta pois, koska Cabulia ei ollut syytetty eikä tuomittu mistään laittomasta toiminnasta. Toisaalta, Ollila ei kirjoittanut bootleg-huhuista ilman kritiikkiä, mikä pelasti hänet kunnianloukkaustuomiolta. Ollila laittoi kirjaansa myös erilaisia mielipiteitä ja varaumia. Esim. Emppu kertoi, että oli kuullut kauheasti juttuja Cabulista, mutta ei tiennyt, mihin uskoa. Jukka puolestaan kertoi, ettei Cabulin toimintaa voinut varsinaisesti pitää rikollisena, vaikkakin se oli ollut hyvin epämääräistä.

10

1871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikässiinä

      Kirja on ok, olen lukenut pariin otteeseen ! On vähän kuin 'tietokirja' bändin jäsenistä ja heidän elämänkaarestaan.
      Kyllä niitä jännitteitä on ollut bändissä muutenkin kuin vain Tarjan ja bändin välilllä, sehän siellä kerrotaan. Kovia poikia juhlimaan jne.

      ps. jatkoa odotelleen...

    • KiistanalaisetKohdat

      Marcelo Cabulin mielestä näillä Mape Ollilan Nightwish-kirjan sivuilla loukattiin hänen kunniaansa.
      1. Sivuilla 137-8 kerrotaan, että Marceloa oli epäilty lisenssirikkeistä ja levymyyntien vajaista tilityksistä.
      2. Sivuilla 271-2 kerrotaan, miten Marcelo ja kolme muuta henkilöä osallistuivat laittomien kopioiden tekemiseen Angra-nimisen brasilialaisen bändin levyistä.
      3. Sivuilla 166-7 kerrotaan Tarjan ja Marcelon välisestä managerointisopimuksesta ja sanotaan mm, että sopimus on voimassa 10 vuotta sen purkamisen jälkeen. Marcelo korjasi oikeudessa sopimuksen irtisanomisehtoja.
      4. Sivulla 278 kerrotaan Marcelon julkaisseen Tarjan joulusinglen ilman lupaa E-Amerikassa. Marcelo esitti luvan oikeudessa.
      5. Sivulla 335 sanotaan: "Olipa Marcelo sitten ahne ja lyhytnäköinen tai yksinkertaisesti vain luokattoman kyvytön manageri, häntä on turha demonisoida."
      6. Sivulla 336 lukee."Miksi epämääräisesti toimivalle bisnesmiehelle ei lyöty luuta kurkkuun silloin, kun hän vain harrasti lisensointitoimintaa? ....Miksi lähes kaikkiin Marcelon vaateisiin suostuttiin niin kauan kuin Tarja oli Nightwishissa?"

      Kohtien 1 ja 2 huhupuheille ei ole olemassa pitäviä todisteita. Oikeuden mukaan Ollila ei ollut kuitenkaan kirjoittanut niitä ilman kritiikkiä loukkaamismielessä. Kohtia 3 - 6 oikeus piti lähinnä Marcelon managerointitaitoja koskevana arvosteluna, mikä sekään ei täyttänyt kunnianloukkauksen kriteereitä.

    • NW-elokuvamusaa

      Mape Ollilan Nightwish-kirjasta löytyy muun muassa tiedot, missä elokuvissa on käytetty Nightwishin musiikkia. Ne ovat suomalainen Kohtalon kirja (End of All Hope), USA:ssa ensi-iltansa saaneet Alone in the Dark (Wish I Had an Angel) ja The Cave (Nemo) sekä monikansallinen yhteistyöelokuva Rings of the Nibelungs (Planet Hell).
      While Your Lips Are Still Red on Lieksa! -elokuvan tunnuskappale, jonka Tuomas on säveltänyt ja Marco laulaa.

      • riitoja, riitoja

        Mape Ollila oli töissä Spinefarm-levy-yhtiössä ja sai sieltä runsaasti materiaalia kirjaansa varten.
        Ollilan NW-historiikista käy ilmi, miten laajalla rintamalla Marcelo Cabuli oli joutunut riitoihin suomalaisten kanssa. Marcelon kanssa tuli toimeen ainoastaan Emppu bändin miesjäsenistä. Nightwishin managereille Marcelo oli piikki lihassa milloin minkinlaisine vaatimuksineen. Marcelo suututti myös Nightwishin levy-yhtiön Spinefarmin.
        Marcelo uhkasi, varmaankin Tarjan tukemana, että Spinefarm ei saa julkaista Tarjan tulevaa soololevyä, ellei se julkaise Tarjan veljen Timo Turusen albumia v. 2005. Spinefarm suostui Timon levyn julkaisemiseen, mutta jatkossa tämän tuntemattoman laulajan levylle ei löytynyt jakelijaa (ellei huippumanageri Marcelo ole myöhemmin pystynyt löytämään jakelijan).
        Kuvattaessa Sleeping Sun -videota kesällä 2005 Marcelo, ja varmaankin myös Tarja, vaati, että kuvauspaikalle Keski-Eurooppaan lennätetään Tarjan suomalainen meikkaaja ja Spinefarm maksaa meikkaajalle kulut ja palkkion. Spinefarm ei suostunut, ja Tarja sai tyytyä paikallisen meikkaajan palveluihin. Pariskunta toimi typerästi kohtuuttomissa vaatimuksissaan, ja Marcelo vielä uhkasi, että jatkossa Tarjalta on turha odottaa ylimääräisiä palveluksia, hänellä kun ei ole niihin sopimuksellisia velvoitteita.
        Toimiessaan todistajana Marcelon kunnianloukkausoikeudenkäynnissä Spinefarmin lakimies Jyri Kukkonen ei säästellyt sanojaan. Hänen mukaansa Marcelon yhtiön NEMS:n (käytännössä Marcelon) bisneksentekotavat olivat olleet ennenkuulumattomia, kammottavia ja mafiatyylisiä.


    • hehheh .............

      mape ollilla = tuopin oma pikku rakkikoira:)

      Mies joka ei vaivautunut edes haastattelemaan tätä "pahista" vaan syyti kioskiroskaansa vapaasti selän takana aivan kuin idolinsakin;D


      "Marcelo suututti myös Nightwishin levy-yhtiön Spinefarmin."

      Kukahan sen Spinefarimin on suututtanut , hmm miksihän NW ei enää ole siellä ahneutta kenties ja miksi spine julkaisi juuri sopivasti koosteen "vain" NW-klassikoista ja Tarjan aikaisista biiseista NW :n uuden levvyn kynnyksellä ?:P

      Eipä sen puoleen että Tarjaakaan olisi haastateltu muuta kuin kirjan alkupuolelta niistä jaksoista kun kaikki oli ns. hyvin. hyvin läpinäkyvää ja mätää touhua , oikeaa mafiatouhua.

      "Pariskunta toimi typerästi kohtuuttomissa vaatimuksissaan"

      Hah, jos rokkareiden vaatimuksia katsoo, niin nuo ovat aika pienia. Luultavasti nuokin rahat tarvittiin mieluummin jätkien alkoholituotteisiin :P

      "Tarjalta on turha odottaa ylimääräisiä palveluksia, hänellä kun ei ole niihin sopimuksellisia velvoitteita."

      SO? kaverihan on oikeassa, jos ei ole sopimuksia niin ei oel velvoitteitakaan, pitäshän tuon nyt tyhmimmänkin tajuta.

      "Spinefarmin lakimies Jyri Kukkonen ei säästellyt sanojaan"

      IHAN TOSI! :D NO missä se haaste siis viipyy?

      • Setämies666

        Olisi vaivautunut, mutta Cabuli ei suostunut haastateltavaksi.


    • sepisepittää

      Kaikesta päätellen Cabulin pariskunnalle nousi urea hattuun. Hölmöintä tuossa oli se kun he kyykyttivät omaa porukkaa, niitä jotka maksavat heidän laskunsa.
      Ollilan ongelma ei ollut materiaalin riittämättömyys, vaan se mitä voi julkaista ilman oikeustoimia. Kyllä materiaali riitti vaikka kolmeen kirjaan, ei niitä tarvinnut itse sepittää

    • oikeudenmukaista

      Mikko Välimäki puhuu asiaa turre.comissa toimittajan sananvapauteen liittyen. Harvoinpa näkee näin hyvin perusteltua päätöstä kuin mitä käräjätuomari Markku Saalasti teki Marcelo Cabulin kunnianloukkausoikeudenkäynnissä toimittaja Mape Ollilaa vastaan.

    • sinivalkea ääni

      Kerran jos toisenkin on tullut mieleeni, mitä paljastuksia mahtoivat Marcelo Cabuli ja Tarja Turunen pelätä niin paljon etukäteen, että yrittivät estää Ollilan kirjan julkaisemisen. Hehän yrittivät saada 250 000 euron uhkasakolla Nightwishin, levy-yhtiö Spinefarmin ja vielä Nightwishin managerit allekirjoittamaan sopimuksen, etteivät nämä kymmeneen vuoteen paljasta pariskunnasta ja Marcelon yhtiöstä mitään negatiivista tai yleensäkään sellaista, mitä pariskunta ei ole ennakkoon hyväksynyt.
      Minusta Marcelon ei tarvinnut niinkään pelätä huhupuheita osallistumisesta mihinkään laittomaan toimintaan, koska sellaisesta ei ollut mitään todisteita.
      Yksi tärkeä syy pariskunnan haluun sensuroida Ollilan kirja oli varmaankin heidän managerointisopimuksensa, minkä mukaan Tarjasta tuli Marcelon yhtiön palkollinen ja hänen Nightwish-tulonsa siirrettiin Marcelon yhtiöln tilille pois Suomesta matalamman verotuksen piiriin. Kuunnelkaapas tätä videota kohdasta 3:50 lähtien. Tarja vakuuttaa, että hän maksaa kaikista tuloistaan verot Suomeen ja antaa ymmärtää, että nämä "kaikki tulot" ovat hänen Nightwishista saamansa viidennnes. Hohhoijaa!
      http://www.youtube.com/watch?v=BMQPGKhTWU4

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe