Tuulivoimaa Lappajärvelle

TurustTuulee

Lappajärvelle Abo Winds firma suunnittelee tuulivoimaloita, lakkaako nyt kanat munimasta ja lehmät lypsämästä...

98

3059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikaajoiohittejo

      Tuulivoima on jo kalevalaista tekniikkaa.

    • Klkvvgg

      Kenen maille tulee

    • pio-kaasu

      Kuntalaisten perseisiin propelit, pierua nimittäin tulee ja ropeli pyörii tuottaen järjen valoa mieliin vajaisiin!

    • sithi

      Kolome myllyä tuloo mun maille. Aijesopimus on tehty, kohta on ilikas. Toivottavasti toteutuu ja saavat rahoituksen kuntoon. En uskalla vielä sanoa mihin, ettei ruveta lyömään kapuloita rattaisiin, kateuksissa.

      • ukcgkctkcuk

        Miksi kirjoitat Kauhavan murteella. Lappajärvellä ei puhuta noin.


      • Anonyymi

        Ei oo täyttä Kauhavan murretta.Kyllä sitä yritethin matkia .kyllä tuan näköö heti ettei tua aitua oo.54v. vuatta oon ollu pois,ei se tuu enää niin heleposti kun luulis.


    • Lukekaatämä

      Kannatta lukea:

      https://www.suomenuutiset.fi/infraaanen-vaikutuksille-virallinen-vahvistus-kuntien-laitettava-tuulivoimaloiden-rakennusluvat-jaihin-ihmisten-pinna-alkaa-loppua/

      • Anonyymi

        5 vuotta vanha juttu, jossa sanotaan, että tutkumus valmistuu puolentoista vuoden kuluttua, tutkimuksessa ei todettu mitään haittaa voimaloista, siksi ei kannata lukea juttua yhdestä mielenvikaisesta ihmisestä.


    • ihibubj

      Tällä hetkellä tuulivoimayhtiöt tekevät lähiasukkaiden (maanvuokraajat) kanssa sopimuksia, jotka kieltävät maanvuokraajaa korvausvaatimusten uhalla missään tapauksessa asettumaan julkisesti tuulivoimayhtiön etua vastaan, esim. myöntämään negatiivisia terveysvaikutuksia.

    • landder

      Periaatteessa maaseudulla vastustetaan aina kaikkea uutta. Yritysten tuloa, televisioa, pikiteitä. Kaikkea vastustettiin.

      • Anonyymi

        Uutta meidänkin talossa on ollut tuulimylly yli sata vuotta sitten


    • kuntamaksaavielä

      TOTUUTTA!




      Maan hallitus linjasi energia- ja ilmastostrategiassaan, että nykyisestä tuulivoiman syöttötariffijärjestelmästä luovutaan tämän vuoden lopussa.

      Ylimenokauden ratkaisuna sähkön tuotantotukea on tarkoitus maksaa vuosina 2018–2020 tarjouskilpailujen perusteella kustannustehokkaimmille uusiutuvan sähkön tuotantoinvestoinneille, joita voivat tuulivoiman lisäksi olla esimerkiksi aurinkoenergia, pienvesivoima ja biokaasu.

      Tuulivoiman tulevat tukiratkaisut ovat lisäksi kiinni työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä, toukokuussa valmistuvasta selvityksestä, jossa kartoitetaan myllyjen terveys- ja ympäristöhaittoja.

      Selvityksiä tekevät parhaillaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Säteilyturvakeskus, VTT, asiantuntijalääkärit ja Luonnontieteellinen keskusmuseo. Vasta sen valmistuttua tehdään poliittisia päätöksiä mahdollisesta uusien hankkeiden tuesta.

      Jos uusi, tuulivoimahankkeiden kannalta oleellinen ylimenokauden tuki toteutuu, siitä yritetään saada valtion rahapussin kannalta kevyempi kuin nykyinen syöttötariffi on. Siksi ollaan järjestämässä tarjouskilpailua.

      Vanha syöttötariffi koituu valtiolle ja veronmaksajille kalliiksi ja on joustamaton, toteaa Valtiontalouden tarkastusviraston tuore kertomus.

      Jo päätetty järjestelmä nostaa vuosina 2017–2030 sähkön markkinahinnan nykyisellä hintakehityksellä valtion tukimenot yhteensä 2–3 miljardiin euroon, laskee johtava tilintarkastaja Pertti Saarelainen tarkastusvirastosta.

      Tausta
      Vanha syöttötariffi antelias

      Vuoteen 2030 jatkuva tuulivoiman vanha syöttötariffi on tuulivoiman rakentajille varsin edullinen tukimuoto, mutta valtion varoja siihen kulunee vielä miljardeja. Sen kiintiö on jo täynnä, eli uusia hankkeita siihen ei enää oteta.

      Takuuhintainen syöttötariffi on sähkön markkinahinnan ja tuottajalle maksettavan tavoitehinnan erotus. Tuulisähkön tavoitehinta on vuodesta 2016 ollut 83,50 euroa megawattitunnilta.

      Kun sähkön markkinahinta vuonna 2011 kääntyi laskuun noin 50 eurosta megawattitunnilta päätyen vuonna 2015 noin 30 euroon, valtion maksettavaksi tullut syöttötariffi eli tuki nousi tuntuvasti.

      Esimerkiksi viime vuoden alkupuolella sähkön markkinahinnan kolmen kuukauden keskiarvo oli 31,62 euroa megawattitunnilta, jolloin tuottajille maksetun, valtion kustantaman osuuden määrä oli 51,88 euroa megawattitunnilta eli yli 60 prosenttia tavoitehinnasta.

      Kullekin nykyjärjestelmän mukaiselle tuensaajalle maksetaan tukea 12 vuoden ajan, eli 2020-luvulla vanhoja tuensaajia alkaa tippua järjestelmästä pois.

      SK.

      • kuntataloudenmestari

        Ei tuollalailla ajatella. Eikä pidäkään ajatella. Kuntatalouden kannalta toimitaan paljon lyhyemmällä tähtäyksellä. Talous pysyy paremmin kunnossa. Kuntamme talous on hyvässä kunnossa.

        Ota huomioon, että tuulivoimaloiden rakentaminen tuo myös rahaa paljon kuntaan. Pienelle kunnalle suuria summia. Rakennusmiehet asuvat Kivitipussa. Ostavat evästä kaupoistamme. Tankkaavat automme täällä. Myös rakennusalan työpaikkoja voi tulla. Kiinteistöverot kunnalle ja vuokratulot maanomistajille ja sitä kautta myös verotuloja kunnalle.


      • raikälaayyyy

        OSTAVAT EVÄSTÄ Voi jumalauta mitä paskaa


      • taloustaituri
        raikälaayyyy kirjoitti:

        OSTAVAT EVÄSTÄ Voi jumalauta mitä paskaa

        Ostavat myöskin alkkoholia paikallisesta alkkoholiliikkeestä


    • wind_wind

      Varokaa vaan tuulivoiman haittavaikutuksena on ihmisten harhaluulo. Alkaa kauhea älämölö ihme äänistä. Lepakot räjähtelee. Varjot vilkkuu. Lento ohjausvalot myllyjen päässä haittaa ja kuulemma aiheuttaa epileptisiä kohtauksia. Tässä esmerkkinä muutama mitä kuuli kun Lapualle myllyt tuli. Puhe on täysin laantunut ja kaikki on hengissä. Kukaan ei ole sairastunut tai seonnut. Itse enää edes kiinnitä koko myllyihin huomiota vaikka tuossa parin kilometrin päässä pyöriikin.

      • Ruhalaane

        Lapualla kuule moniki alaannu valittamaha ku myllyt alako pyäriä. Jotaki niis o, äikkis vehkehiä jos multa kysyyt. Juoni juttu muutenki.


    • huonollatolalla

      Teollisten tuulivoimaloiden rakentaminen maa-alueille asutuksen keskelle on alusta loppuun niin typerää, että sitä on ilmeisesti jopa hieman vaikea ymmärtää. Tavallinen ihminen ei halua edes ajatella, että joku asia voisi olla noin huonolla tolalla.

      Joku ulkopaikkakuntalainen tai ulkomaalainen koijarifirma raiskaa ihmisten elinympäristön yli 200metriä korkeilla voimaloilla, jotka ostetaan erittäin kalliilla ulkomailta ja maksatetaan veronmaksajien selkänahasta. Kohdepaikkakunnalle jää pelkästään haitat ja raha valuu ulos. Usein joku paikallinen päättäjä suostutellaan vuokrasopimuksella lahjomalla junttaamaan hanketta väkisin läpi. Haitta ulottuu monia kilometrejä kaava-alueen ulkopuolle, mutta mitään varsinaisia hyötyjä ei tule.

      Kun vielä huomioidaan tuulivoimaloiden negatiiviset terveysvaikutukset, palo- ja jääriskit, maankäyttörajoitukset, linnusto- ja muut vaikutukset eläimistöön, ylisuuret huoltotiet, sähkökadut, vaikutukset tutkiin ja viestiliikenteeseen, maanomistajan kohtuuton riski tuulivoimayhtiön luopuessa bisneksestä, ympäristöriskit voimaloiden voiteluaineista ja rakentamisajan kemikaaleista, jne. Voidaan todeta, että koko tuulivoimarakentamisessa ei ole mitään järkeä.

    • Tuulivoimaa

      Tuulivoima on sinänsä kannatettava mutta riittävän kaukana asutuksesta. On vaikea todistaa, että juuri nuo myllyt aiheuttavat sairauksia, etenkin kauaksi tunkeutuvat alhaiset taajuudet mutta miksi ottaa turhia riskejä. Ainakin se siipien loiske kuuluu kauaksi. On turhaa ottaa riskejä, kun vielä mitään ei ole rakennettu ja myllyt voidaan viedä turvallisille alueille. Ainoastaan riittävän laaja tutkimus samanlaisilla populaatiolla pystyy osoittamaan myllyjen ja ihmisten pahoinvoinnin yhteyden. Tarvitaan riippumatonta tutkimusta. Onhan noita myllyjä jouduttu purkamaankin, kun ovat olleet liian lähellä asutusta kuten Inkoon Degerbyssä. Eikä sekään ole halpaa. On olemasa teknisesti erilaisia toteutuksia, joten täytyy valita se paras ja äänisaastemeluttomin mylly. Sillä edellytyksellä, että tuulivoima on turvallista ihmiselle ja luonnolle hyviä paikkoja tuulimyllyille voisivat olla Ollilanmäki Lappajärvellä tai/ja Kärnänsaari sekä Lakeaharju Vimpelin puolella ja Pyhävuori Alajärven puolella. Näillä paikoilla luulisi tuulevan riittävästi ja alueet valmiiksi hyvien tieyhteyksien päässä, joten helppo huoltaa. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että tuulivoima on turvallista.

    • Ei_tuu_mittää

      Jokos maahanmuuttokriittiset on saanu sen kivitippunsa remontoitua, jotta kaikki miljoonat ja taas miljoonat turistit voivat majoittua Lappajärvellä. ;)

    • Miettikäävielä
    • hkjlhl
    • kseöööllöäää

      Miksi Lappajärvellä muutamat henkilöt (TIESIVÄT) tuulivoimapuiston tulemisesta lappajärvelle paljon ennen kuin tieto tuli yleiseen tietoon.Onko jollekkintaholle tarjottu rahaa?? ym herkkuja??????

      • justjust-

        Lappajärven hyväveli ilmeisesti on vielä toiminnas


    • Hggfrt

      Tätä hankettaan vastustavat YouTube viisaat joilla on yhtenä intressinsä oma harrastus eli metsästys joutuu ehkä kävelemään hieman pidemmälle sen hirven perässä ensialkuun.

      • Sopimusirti

        Metsästäjät metsästelee ilmaiseksi vuokramailla. Taidanpa sanoa vuokrasopimukset irti.


      • fbfre
        Sopimusirti kirjoitti:

        Metsästäjät metsästelee ilmaiseksi vuokramailla. Taidanpa sanoa vuokrasopimukset irti.

        Ilman muuta jos vuokralaisen ja maanomistajan intressit ovat eriävät saa vuokralainen lähteä. Toistaiseksi tehdyn vuokrasopimuksen voi irtisanoa heti 3 kk irtisanomisajalla.


      • tarkkaampuja
        Sopimusirti kirjoitti:

        Metsästäjät metsästelee ilmaiseksi vuokramailla. Taidanpa sanoa vuokrasopimukset irti.

        sullaki mottinokka pari hehtaaria mehtää ja sielläki muutama käkkärämänty,ihan sama vaikka sanot sopimukset heti irti.Hirvikin on niin iso eläin,että jos se syö sun puolelta niin perse on jo naapurin puolella


      • Sinäkinhyödyt
        Sopimusirti kirjoitti:

        Metsästäjät metsästelee ilmaiseksi vuokramailla. Taidanpa sanoa vuokrasopimukset irti.

        Niistä hirvistäkö ei ole haittaa sun taimikoille yms ?


    • naistenmiess

      Jotakin säteilyä tuulivoimasta täytyy tulla,aina kun ajan Lapualla tuulivoimaloiden ohi mulukku pärähtää pystyyn ja on niin kova kun rautakanki kerrankin särkyi housusta vetoketju,niin äkkiä rupes seisomaan

      • kkallekusttaaaa

        kyllä sun varmaaan kannatta sitten ajella siiinä etestakiasin,saatana lerppamuna,taikka muuuttaa asumaan semmoiselle alueelle missä näitä myllyjä on palijon,senkin eunukki


    • hflalafiejs

      Terveyshaitat ovat kiistattomia, mitä suotta enää kiistelemään? Kuntapäättäjiltä löytyy ymmärrys hankkeen torppaamiseen ja lappajärvi säilyy infraäänivapaana vyöhykkeenä? Luulisi kuntalaisten terveyden olevan päättäjien ykkösprioriteetti.

      • Voorttumo

        Pitää olla jo ennestään mielenterveysongelmainen joka noihin kaikkiin höpöjuttuihin uskoo, infraäänivyöhyke buahahahaa.
        Olis hyvä hakeutua hoitoon ajoissa.

        Tuulivoimalat on hyvä asia.


      • Infraäänivapaata aluetta ei ole olemassa.Kannattaa ottaa selville faktoista ,eikä uskoa jotain "maataloulomittajaa".


      • syölääkkkes
        Voorttumo kirjoitti:

        Pitää olla jo ennestään mielenterveysongelmainen joka noihin kaikkiin höpöjuttuihin uskoo, infraäänivyöhyke buahahahaa.
        Olis hyvä hakeutua hoitoon ajoissa.

        Tuulivoimalat on hyvä asia.

        sinäkö menit hoitoon auttoko


    • tosiasiat

      Tänne kirjoitetaan toisesta pitäjästä, asiasta joka ei niille kuulu,kateus tai vahingon teko mielessä.
      Keksitään kaikkea syitä maan ja taivaan väliltä,kunnassa tarvitaan toimintaa ja rahantuloja sillä kunta pysyy pystyssä ja itsenäisenä.

    • Tuulihirviöt

      Kärnänsaaren loma-asukkaat haluavat lepoa, rauhaa ja luonnonkauneutta, ei missään nimessä tuulimyllyjä alueelle. Kyllä jäis lomamökit tyhjilleen, mikäli mokomat härvelihirvitykset tulisivat alueelle.

      • Suosittelisin ostamaan Lappajärven kartan ja senjälkeen hakeutumaan sellaisen henkilön seuraan joka osaa näyttää sulle tulevan tuulivoimapuistohankkeen ja KÄRNÄNSAAREN.


      • kauraavaa

        Kärnä on hyvää tuulista aluetta,maanviljelys aivan retuperällä


      • samulije

        kaikki muukin ruma korjattava pois!


    • tuulemaan

      Nimimerkki:naistenmiess on aivan oikeassa,ei siitä tuulivoimasta mitään terveyshaittaa ole, vaan
      siitä on terveyshyötyä,kun tuulivoimasta johtuen vehje on paremmassa kunnossa ja asiat hoituu,
      Tuulivoimaa vaan lisään joka niemeen notkoon ja saarelmaan.

    • möökinmies

      Voimalat romahduttavat mökkien hinnat ja kivitipun orastava nousu tuhoutuu,kuka maksaa vahingot

    • Siipii

      Nykälässä on tuulimylly se saa riittää💪

    • Kärnänsaari

      Kärnänsaari avoimen ympäristönsä vuoksi on ilmiselvästi selvittämisen arvoinen vaihtoehto tuulivoimapuistolle. Tuulta riittänee sopivasti ja eihän kuitenkaan kovin paljon asukkaita ole. Lomamökeistä ei niin paljon tarvitse välittää, kun asujaimisto on paikalla vain vähän aikaa. Aina voi kuunnella vaikka spotifyä, jos äänet alkavat haitata.

    • 1hoopo

      Lappajärvellä KEPU päättää rakennetaanko tänne SAKSALAISTEN omistajien ( rahastajien ) massiivinen, 17 kappaletta ja jopa 200 METRIN korkeuteen nouseva VEROSYÖPPÖPUISTO. Yllätys saattaa olla meille monelle lappajärveiselle, että "sopiva" aluekkin oli jo löytynyt, tietojeni mukaan edellisen valtuuston puheenjohjallakin on tiluksia ko. alueella ( ainakin varma yhden myllyn paikka). Terveyshaittoista tehtäneen kattavat tutkimukset kunhan keretään ( aspestikin oli hyvä eristysaine). Taloudelliset haitat ( kiinteistöjen arvot ) myllyjen läheisyydessä noin 10 km:ä tulevat laskemaan rajusti, liian lähellä noin 5 km:n etäisyydellä ne muuttuvat negatiivisiksi ( purkulupa on maksullinen ). Onneksi Lappajärven-, Evijärven- ja Vipelin kuntakeskukset ovat pahimman vaaravyöhykkeen ulkopuolella nippa nappa ( siirry kartapaikalle: Kokkokangas ). Metsäpeura on yksi maailman uhanalaisimmista hirvieläimistä ( noin 2000 kpl:tta ) vain kaksi populaatioa on Suomessa, Kokkokangas on kekeisin talviruokailualue tälle toiselle populaatiolle, tämä riittänee hyvin kuvaamaan tehtyjä selvityksiä alueen sopivuudesta saksalaisyhtön tarpeeseen rahastaa ( varastaa ) suomalaiselta VERONMKSAJALTA. Lappajärven kunnanvaltuusto TE teette päätöksen, mutta myös kannatte vastuun, miten Lappajärvellä eletään meidänkin jälkeen.

      • Lappajärvi2

        Ei sitä enää miltään valtuustolta kysellä,sillä paikka on jo maakuntakaavassa.Yksi mylly tuo kuntaan noin 10000€ kiinteistöverotulot ja lisäksi metsänomistajille maksettavat korvaukset joista myöskin menee vero.Samallaisiin verotuloihin pitää olla aika monta marisijaa


      • Metsäpeura ei ole mikään uhanalainen,sillä sen metsästys on sallittua.Ikävä kyllä metsäpeurat eivät tuo mitään lisäarvoa metsänomistajille,eikä mitään verotuloja kunnalle


    • kannatetaan

      Kannatan edellistä puhujaa,tuulimyllyt tuo rahaa kuntaan ja sillä rahalla kunta voi hoitaa monellaista asiaa,ja siitä saa päästötöntä energiaa.

      • purkumaksaakunnalle

        Paljonko kuntaan on tähän asti tullut päästöjä?

        Tuulivoimaa tuotettaessa kasvihuonepäästöt ekvivalentteina hiilidioksiditonneina ovat 7–22 tonnia hiilidioksidia kohti tuotettua gigawattituntia sähköä. Suomessa käytetyistä energiantuotantomuodoista ainoastaan ydin- ja vesivoimalla päästöt ovat tätä pienempiä.
        WP.


    • Tanttara12
    • pärepihdissäsammuu

      Tuulivoima on valitettavasti vanhan aikaista tekniikkaa. Ennen kannattaisi hieman odotella jahka saavat etelä-suomeen sen reiän valmiiksi. Ongelmiakin tuntuu olevan mutta ongelmathan ovat ratkaistavissa.

    • Rristoreipas

      Iso Saapasneva aivan myllyjen vieressä,miksi ei tehdä turvevoimalaa.Tulisi paikkakunnalle töitä ja ei tulisi terveyshaittoja ja rahaa jäisi pitäjään moninkertainen määrä verrattuna tuulimyllyihin.

    • Tuulivoimaako

      Tuon alla olevan linkin kappaleessa 6 on käsitelty iso-saapasnevan alueen luontoarvoja jo 2010. Nyt voidaan näköjään tehdä "salaisia päätöksiä" ilman tarkempia selvityksiä. Näinhän se menee, ensiksi selvitellään, kunnes pian tulevat hankkeet, jotka jyräävät kaikki aikaisemmat luontoarvot.

      Kyllä Lappajärven on muilla toimilla saatava elinkeinoelämänsä toimimaan kuin passiivisilla vuokratuloilla. Siis muutakin kuin matkailu on kehitettävä.

      Mutta onhan Kärnänsaari aivan mahdollinen tuukivoimapuistona. Ainakin kannattaa tehdä selvitykset.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/10241113/iso-saapasnevan-turvetyomaan-vaikutus-lappajarven-ja-jokien

    • Saksassako_kielletty

      Huhujen mukaan suunniteltu tuulimyllytyyppi olisi ominaisuuksiensa vuoksi kielletty Saksassa. Liekö sitten totta. Niin, tännehän ne voikin dumpata. Kyllä tänne sopii.

      • romuttänne

        Saksassa on alettu purkamaan tuulivoimaloita kannattamattomana.


    • Lukekaatämä

      Katsokaapa tämä. Sitä saa mitä tilaa, jos välttämättä haluaa.
      http://tuulivahinko.blogspot.fi/2017/
      Myllyt olisivat kuntamme lopullinen tuho. Väki kaikkoaa ja kiintesitöje arvot laskevat. Herätkää mökinomistajat, ennenkuin se on liian myöhäistä.

    • ghjklgigl

      Elivoimaa vai tuulivoimaa Lappajärvelle? Pohjalaisen kirjoitus, jossa Tohtori Kananen peräänkuuluttaa kuntapäättäjien vastuuta päätöstensä seurauksista:

      https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-tuulivoima-vs-elinvoima-1.2266668

      • 1hoopo

        Sivua ei löydy? Me emme ole käsittäääkseni SUUR-_ SAKSAN alusmaa!


    • jotakinhyväää

      Paras hyöty tuulivoimaloista on kun tappavat hirvikärpäset monen kilometrin sätelltä.

    • joopjoop

      Ei tuulivoima tapa mitään eikä ketään,se on muutaman metsästäjän veruke ja pelottelua.oman etunsa ajamiseksi.

    • myllytuleemunmaalle

      Vestaksen tilinpäätös julkaistiin tänään.

      Tilinpäätös 2018

      - Uusien laitteiden tilaukset 10,6 Mrd tai 14,214 GW (11,176 GW 2017).
      - Liikevaihto uudet laitteet 8,465 Mrd, huolto 1,669 Mrd.
      - Tilauskanta yhteensä vuoden 2018 lopussa 26 Mrd, josta huollon osuus 14,3 Mrd. (20,1 Mrd 2017, josta huolto 11,9 Mrd)
      - Osinkoehdotus 30% tilikauden tuloksesta 1,04 e osinko. EPS 3,41 e. Osinko yht. 205 Meur.
      - EBIT 959 Meur (1230 Meur 2017)
      - Yhteisyritys MHIVestas, tilauskanta 2018 lopussa 3838 MW, uudet tilaukset 3180 MW, liikevaihto 1,112 Mrd, tulos 26 Meur

      Vuoden 2018 aikana tapahtunutta

      - Omien osakkeiden ostot 402 Meur
      - Orgaaniset investoinnit 602 Meur
      - Yritysostot 81 Meur

      Mietteitä

      - Vestaksen uusien laitteiden kannattavuus laski edelleen kovan kilpailun vuoksi. Sen sijaan hyväkatteinen huoltoliiketoiminta on kasvussa (EBIT margin 25%)
      - Vestaksen asennetun kapasiteetin hinnoittelu on laskenut muutamassa vuodessa noin 30%. Aikaisemmin uutta tuulivoimakapasiteettia myytiin noin 1 meur/MW --> nykyään 0,76 meur/MW.
      - Energiajärjestelmä muuttuu edelleen kohti sellaista tilaa, jossa ylijäämä energiaa kaupataan yli rajojen, esim. tuulisena päivänä. --> Sähköverkon siirtokykyky ja säätövoiman rooli kasvavat.
      - Mikä on ollut mielenkiintoista huomata, on, että moni perinteinen energia-alan toimija kuten St1, Exxon tai norjalainen Equinor (entinen Statoil) investoi tuulivoimapuistoihin. Lisäksi muita mainittavia, kuten Apple, Google, Ikea..
      - Offshorepuolelle toivoisi satelevan enemmänkin tilauksia, kun merellä olisi kuitenkin optimaaliset tuuliolosuhteet ja avointa tilaa.
      - Tyypillinen offshorepuolen tilaus on kuitenkin kasvanut 200-400 MW kokoluokasta 800...1000 MW kokoluokkaan muutamassa vuodessa. 2018 suurin yksittäinen tilaus oli 950 MW.


      Vestas Mcap tätä kirjoittaessa 14,56 Mrd (kun vähentää omat hallussa olevat noin 8,4 Mkpl)

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Se tietää lappajärven alasajoa. Kohta kriisikunta vimpelin seuraksi.


      • Anonyymi

        Ei se sitä päätä, vaan valtuusto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se sitä päätä, vaan valtuusto.

        Pankkihuijari,joka ei edes asukkaan Lappajärvellä käy vain hirven metsästyksessä,ja se luulee toisesta pitäjästä määräävänsä Lappajärven asioita.ei se katso kuin omaa etuaan
        ei ainakaan kunnan etua,että saisi kuntaan jotain tuloa ja pitkäksi ajaksi,monia vuosikymmeniä,tuulimyllyt tuottaa kunnalle tuloja.Siinä käy kunnalle niinkuin kävi
        Lappajärven seurakunnalle että se liitetään toiseen kuntaan ja sieltä määrätään sen jälkeen
        Lappajärven kunnan asiat jos Lappajärven kunta ei pärjää omillaan,ja pysty hoitamaan asioita ne hoidetaan ja määrätään isommasta kunnasta ,silloin sieltä määrätään myös tuulimyllyjen rakentamiset ja siihen ei enään Lappajärven äänet riitä.


    • Anonyymi

      Lappajärvetä on saatu kanat hvitettyä vuosia sitten ,kun söyringin suurkanala lopetti ei ole juurikaan kanoja pitäjässä ollut

    • Anonyymi

      Kutokaahan vaan mattoja.

    • Anonyymi

      Todella tyhmiä ja lyhytnäköisiä päättäjiä, kun vastustaa tuulivoimaa, nyt on pakko nostaa taas kiinteistöveroja tuntuvasti, että saadaan peitettyä tuulivoiman jättämän aukon, ja se koskee myös kaikkia huvilanomistajia ja kiinteistöjen arvo sen kuin putoaa verotuksen vanassa.

      • Anonyymi

        Tuulivoimalat tulevat sinne, minne alun perin suunniteltiinkin. sen verran hyvän hintaista on sähkö nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoimalat tulevat sinne, minne alun perin suunniteltiinkin. sen verran hyvän hintaista on sähkö nyt.

        Ei tule, jos nämä pöykärit saavat sen päättää, tuulivoimalan vastustajat haluava vain verojen korotuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tule, jos nämä pöykärit saavat sen päättää, tuulivoimalan vastustajat haluava vain verojen korotuksia.

        Ei tule verojen korotuksia ,pöykärit hävisivät (perussuomalaiset)


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Äänin 4-3 kunnanhallitus hyväksyi tänään Iso-Saapasnevan tuulivoimapuiston osayleiskaavan.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ei tullut kehitystä kuntaan taaskaan, kun tuulivoimala hanke meni nurin, aina on lappajärvellä vastustettu kehitystä ja uusien työpaikkojen luomista, taas saa odottaa verojen korotuksia ensivuodelle, toivottavasti nämä vastustajat ottaa sitten vastuulleen yritysten konkurssit ja lopettamiset kunnassa.

    • Anonyymi

      Maanantaina kaatunee kunnanhallituksen esitys .

    • Anonyymi

      Sisällissota pian Lappajärvellä tästä tuulivoimalahässäkästä.Sakemannit kusettamassa Suomen veronmaksajia Kepun tuki isäntien kanssa.

      • Anonyymi

        Toivotaan, että järki voittaa ja saadaan tuulivoimaloita, eikä vastustajat kuseta veronmaksajia lisääntyvillä veroilla, mitä joudutaan tekemään jos ei tuulivoimaloita tule, nytkin meni sähkön tuotanto tuulilivoiman ansisosta miinusmerkkiseksi, eli sinulle maksetaan siitä että käytät sähköä.

        https://www.hs.fi/talous/art-2000009113062.html


    • Anonyymi

      Tuulivoima on yksi puhtaimmista sähkön tuotantotavoista. Tuuli on niin valtava luonnonvara, että tuulet tuottavat vuorokaudessa 35 kertaa niin paljon energiaa kuin mitä ihmiset vuorokaudessa käyttävät. Tuuli on täysin uusiutuva luonnonvara eikä tuulivoimalan pyöriessä synny yhtään päästöjä, minkä johdosta tuulivoima on täysin uusiutuvaa ja päästötöntä.

      Mikäli moderni tuulipuisto sijoitetaan esimerkiksi tuuliselle rannikolle, saadaan tuulesta paljon enemmän energiaa irti verrattuna sisämaahan. Tällaisten tuulivoimaloiden huolto on myös melko yksinkertaista, eli voimalan ylläpitokustannukset ovat minimaaliset; tuuli tekee lähes 100-prosenttisesti kaiken työn muuntaessaan tuulen sähköksi.

      Tuulivoimaloiden ja varsinkin isompien tuulivoimalapuistojen kohdalla vastustaminen perustuu yleensä mielikuviin ja subjektiivisiin kokemuksiin. Osan mielestä tuulivoimalat ovat rumia ja pilaavat maisema-arvon. Tuulivoimalla tuotettu sähkö koetaan kalliiksi, koska perinteisesti tuulivoimalan pystyttämiseen on tarvittu valtion rahoitusapua. Tämä on kuitenkin vanhentunut kuva, sillä Suomessa oli vuonna 2019 yli 300 tuulivoimalaa, jotka tuottivat sähköä ilman mitään valtion tukia.

    • Anonyymi

      Saavat tariffitukea eli yli kuusinkertaisen hinnan sähköstä.Tämä jatkuu ainakin vuoteen 2030 saakka.Joten tukea pukkaa veronmaksajilta.valtiolta.

    • Anonyymi

      Te jotka niin myllyjä hinuatte.Ei tule lapset teitä hyvällä muistamaan.Olette osana vaikuttamassa luonnon,eläinten ja ihmisten tuhoon.

    • Anonyymi

      Tuulivoima tuskin menee ensi maanantaina valtuustossa läpi. Kaksi pahaa iskua Itäkylälle olisi liikaa. Koulun alasajo ja tuulivuomapuiston tulo. Lyödy lyötyä miestä. Se on vastoin täkäläistä oikeustajua pahasti.

      • Anonyymi

        Itäkylässä on kaikki myötämielisiä tuulivoimalle, jos joku on vastaan niin ne on niitä vähäväkisiä.


    • Anonyymi

      Ottakaa turve tuotantoon ja unohtakaa myllyt.Myllyjen myötä myös moni on valmiina jättämään saastuneen pitäjän.

      • Anonyymi

        Tuulivoima on yksi puhtaimmista sähkön tuotantotavoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoima on yksi puhtaimmista sähkön tuotantotavoista.

        Tuulivoimalan rakentamiseen käytetyt materiaalit ovat nykyään helposti kierrätettäviä: terästä ja lasikuitua. Sementtiä kuluu vähän, mikä on sementin valmistuksessa tapahtuvia päästöjä ajatellen hyvä asia. Kun mylly on saatu pystyyn, siivekkeet myös kestävät säällä kuin säällä yli kaksi vuosikymmentä, eli niitä ei juurikaan tarvitse uusia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoimalan rakentamiseen käytetyt materiaalit ovat nykyään helposti kierrätettäviä: terästä ja lasikuitua. Sementtiä kuluu vähän, mikä on sementin valmistuksessa tapahtuvia päästöjä ajatellen hyvä asia. Kun mylly on saatu pystyyn, siivekkeet myös kestävät säällä kuin säällä yli kaksi vuosikymmentä, eli niitä ei juurikaan tarvitse uusia.

        Älä puhu pashaaaaa! Siivet joudutaan eroosion takia vaihtamaan parin vuoden välein. Paiskovat mikromuovia maastoon tonnitolkulla. Lasikuitua eikä hiilikuitua osata vielä kierrättää. Mylly sisältää tuhansia litroja erilaisia öljyjä ja voiteluaineita. Mistä te siellä maalla oikein tietonne ammennatte?


    • Anonyymi

      Säkösyöppöjä kun niitä pitää lämmittää.
      Tyynehköllä säällä alle 5ms.sähkö kulkee myllyihin päin koska niitä pitää lämmittää.
      Öljyt vaihdettava 5000 litraa per mylly

      • Anonyymi

        Elä valehtele.ei siellä ole mitään öljyä,talvella myllyjen siipiä lämmitetään .ettei niihin kerry jäätä,aina senverran tuulee ,että se tuottaa sen sähkön mitä niihin kuluu.Taisi olla taasen
        vimpelissä asuva metallimies valehtelemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä valehtele.ei siellä ole mitään öljyä,talvella myllyjen siipiä lämmitetään .ettei niihin kerry jäätä,aina senverran tuulee ,että se tuottaa sen sähkön mitä niihin kuluu.Taisi olla taasen
        vimpelissä asuva metallimies valehtelemassa.

        Ristusnotta ettei ole muka öljyjä =D Koitas peräkammarin poika vaikka googlettaa tieto, ettei tarvi tänne tulla tyhmyyttään mainostamaan!


    • Anonyymi

      Täällä ei myllyjä tarvita. Piste.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi lestapäät vastustaa tuulimyllyjä

      • Anonyymi

        Lars Leevi kielti katsomasta pirun silmää,, kuten lentoestevalot, televisio, pesukoneen lasiluukku jnee.,,?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lars Leevi kielti katsomasta pirun silmää,, kuten lentoestevalot, televisio, pesukoneen lasiluukku jnee.,,?

        Taitaa vaan edustaa äänestäjiään, niinkuin valtuutettujen kuuluukin.


      • Anonyymi

        Molempien kannattajia löytyy, kuten muistakin


    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1609
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1301
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1079
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1058
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1051
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. 4
      942
    8. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      922
    Aihe