Ihmisen Y-kromosomi pienenee

http://genome.wustl.edu/projects/detail/y-chromosome/

Tässä se taas nähtiin. Ihmisen genomi rappeutuu johtuen epigeneettisten tekijöiden aiheuttamista sekvenssimuutoksista, jotka johtavat viallisiin geeneihin. Tämä johtaa kromatiinin pakkautumiseen ja kromosomien pienenemiseen ja häviämiseen.

Odotettavissa on uutisia ihmisen kromosomimäärien putoamisesta lähivuosina. Ja evoluutioteorian loppu.

30

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tomi, nuo artikkelissa kuvatut muutokset Y-kromosomiin ovat tapahtuneet satojen miljoonien vuosien aikana, eikä epigenetiikasta taaskaan jälleen kerran puhuttu halaistua sanaa. Minua hiukan ihmetyttää, kuinka se kelpaa sinulle todisteeksi Y-kromosomin muuttumisesta, kun sinun mukaasi nuo miljoonat vuodet ja siihen kuuluneet nopeamman muutokset kaudet, joista yksikään ei ole tapahtunut sinun äskettäisen mystisen elinkunnan taikomisen jälkeen ja monet jaetaan muiden tutkittujen lajien kanssa, koska tietsä, niiden kanssa jaetaan yhteinen esi-isä. Onko se tosiaan niin, että maniaa muistuttavassa henkisen tasapainon myrskyssä kelpaa mikä satama tahansa.

      Tiedettä ei tehdä hokemalla iskulauseita tämmöisillä nettifoorumeilla. Ihan riippumatta siitä, kuinka monta kertaa hoet kromosomikato ja/tai epigenetiikka, tutkimukset joihin itse viittaat eivät niistä koskaan puhu tai sitten mainitsevat ne tavalla, jonka olet suvainnut vääristellä tarkoitusperiisi sopivaksi olkinukeksi. Jos sinulla todellakin olisi parempi biologian alan kaikenteoria, joka selittää paremmin tulokset kuin vallitseva paradigma, niin ensimmäinen askel olisi ihan oikeat tieteelliset mallit siitä, kuinka se toimii. Että se esimerkiksi selittäisi tuossa vääristelemässäsi artikkelissa selitetyn Y-kromosomin pienenemisen paremmin kuin se artikkeli itse, sinulla pitäisi olla ihan oikea matemaattinen malli eikä iskulauseita.

      Ei sen vihaamasi evokkiteorian kumoaminen tapahdu huutamalla "Geenit eivät vastaa kehityksestä", vaan osoittamalla että ne eivät vastaa siitä. Sitä sinä et koskaan tule tekemään, koska sinulla ei ole oikeaa teoriaa, eikä edes hypoteesia. Sinulla on villi kuvitelma, epätasapainoinen mieli ja luja luottamus siihen, että asiat eivät näytä siltä miltä ne oikeasti näyttävät, vaan siltä mitä sinun spesifi nyrjähdyksesi raamatunpalvontaan sattuukaan vaatimaan, että niiden pitäisi näyttää. Mutta maailma tulee siitä huolimatta olemaan niin tuhma ja ilkeä sinulle, että se ei tule muuttumaan sen näköiseksi kuin miltä se luomissatulasiesi läpi sinulle näyttää. Revi siitä.

      • pysysasiassa

        Tioätsää että se yhteinen esi-isä on oletettu teoria jolle ei ole löydetty dokumentoitua todistetta.


      • pysysasiassa kirjoitti:

        Tioätsää että se yhteinen esi-isä on oletettu teoria jolle ei ole löydetty dokumentoitua todistetta.

        "Tioätsää että se yhteinen esi-isä on oletettu teoria jolle ei ole löydetty dokumentoitua todistetta."

        Sillepä löytyykin vuorenvarmat todisteet luonnosta.


    • Vääristelyä

      "Ihmisen genomi rappeutuu johtuen epigeneettisten tekijöiden aiheuttamista sekvenssimuutoksista, jotka johtavat viallisiin geeneihin."

      Missä kohtaa artikkelia tämä mainittiin? Tapanasi on lainailla tieteellisiä artikkeleja ja vetää ihan omia päätelmiäsi. Uskotko tosiaan, etteivät muut viitsi lukea ko. artikkeleja tai ymmärrä lukemaansa. Kirjoittelusi on räävitöntä valehtelua.

      • et.vaan.huomaa

        Ei itsestään selviä totuuksia kaikissa artikkeleissa mainita erikseen. Ne ovat kuitenkin selvästi siellä taustaoletuksina.


      • niinsevaao
        et.vaan.huomaa kirjoitti:

        Ei itsestään selviä totuuksia kaikissa artikkeleissa mainita erikseen. Ne ovat kuitenkin selvästi siellä taustaoletuksina.

        Oletukset eivät ole tosiasioita.


      • et.vaan.huomaa kirjoitti:

        Ei itsestään selviä totuuksia kaikissa artikkeleissa mainita erikseen. Ne ovat kuitenkin selvästi siellä taustaoletuksina.

        "Ei itsestään selviä totuuksia kaikissa artikkeleissa mainita erikseen. Ne ovat kuitenkin selvästi siellä taustaoletuksina."

        Haha. Kukaan rehellinen tutkija ei oleta, että epigentetiikka johtaisi ihmislajin genomin rappeutumiseen. Ei taustaoletuksena tai muutenkaan eikä niitä voi tuonne tekstiin kuvitella muuten kuin uskonnon sekoittamalla mielellä.


    • "Tässä se taas nähtiin. Ihmisen genomi rappeutuu johtuen epigeneettisten tekijöiden aiheuttamista sekvenssimuutoksista, jotka johtavat viallisiin geeneihin. Tämä johtaa kromatiinin pakkautumiseen ja kromosomien pienenemiseen ja häviämiseen."

      Linkissäsi kerrottiin kuitenkin näin:

      "Decay of the Y

      The decay of the Y has to do with nature barring the Y chromosome from recombining (forming new genetic combinations) with the X, except for at the tips. If not for this, the male-determining gene on the Y chromosome would sneak into the X, making everyone male."

      Eli luonto estää (luonnonvalinnan avulla) rekombinaatioita Y- ja X-kromosomin kanssa pienentämällä Y-kromosomia, jotta populaatio ei lopulta koostuisi vain miehistä.

      Ja sitten sinun linkissäsi kerrotaan näin:

      "Because the Y chromosome changes relatively slowly over time and is only passed along the direct male line, it may be used to trace paternal lineage."

      Mitään mainitsemaasi rappeutumista ei siis ole oletettavissa edes linkkisi mukaan.
      Ja epigeneettiset muutokset eivät sen kummemmin tuhoa geenejä, mutaatiovauhdissa ei ole ollut muutoksia, kromatiini ei pakkaudu sen nopeammin kuin aikaisemminkaan eivätkä kromosomit ole pienenemässä saati sitten häviämässä.

      "Odotettavissa on uutisia ihmisen kromosomimäärien putoamisesta lähivuosina. Ja evoluutioteorian loppu."

      Haha. Anteeksi, en saisi nauraa sairaudelle, mutta väitteesi on pähkähullu. Pelottaako muuten sinua, että kromosomimäärämme pienenisivät? Voin lohduttaa sinua, että täysin varmasti kromosomimäärämme ei ole vähenemässä lähivuosituhansina ellemme itse harrasta geenimanipulaatiota jonkin mahdollisuuksien rajoissa olevan hyödyn takia. Ja silloin parin tuhannen vuoden päästäkin tiedetään, että evoluutioteoria on totta eikä sen totuusarvo edes mitenkään riipu ihmisen kromosomimääristä.

      Yritä ryhdistäytyä.

      • Jospa ROTia pelottaa se mahdollisuus, että hän muuttuu epigeneettisesti Turnerin syndroomaa sairastavaksi naiseksi, kun se Y-kromosomi häippäsee.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Turner_syndrome

        Olisihan se kuitenkin jotenkin sopimatonta ja syntistä Jumalan karitsalle olla transsukupuolinen vankina naisen ruumiissa.


      • Nimi_Ja_Merkki kirjoitti:

        Jospa ROTia pelottaa se mahdollisuus, että hän muuttuu epigeneettisesti Turnerin syndroomaa sairastavaksi naiseksi, kun se Y-kromosomi häippäsee.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Turner_syndrome

        Olisihan se kuitenkin jotenkin sopimatonta ja syntistä Jumalan karitsalle olla transsukupuolinen vankina naisen ruumiissa.

        Josta puheenollen, ROT ei ole edelleenkään vastannut miten rappeutunut Jeesuksen kromosomisto oli ja löytyikö sieltä mitään Y:tä muistuttavaa jumalan pierun temppujen jäljiltä.


      • neliraaja
        utti kirjoitti:

        Josta puheenollen, ROT ei ole edelleenkään vastannut miten rappeutunut Jeesuksen kromosomisto oli ja löytyikö sieltä mitään Y:tä muistuttavaa jumalan pierun temppujen jäljiltä.

        Olet päätön pähkäiliä.
        Ihka älytöin. Aliveto.


      • neliraaja kirjoitti:

        Olet päätön pähkäiliä.
        Ihka älytöin. Aliveto.

        Tekstistä päätellen tämä tapaus on ROTin oppilas :D.


    • LiisaMoskova

      Tomi on numero yksi, Tomi on numero yksi.

      • Valehtelijoiden klubin vuosikokouksessa kuultua.


    • "Odotettavissa on uutisia ihmisen kromosomimäärien putoamisesta lähivuosina. Ja evoluutioteorian loppu."

      BUAHAHAA!

      Olet sinä uskomattoman harhainen tapaus, jos ihan oikeasti uskot noita höpinöitäsi.

      Samaan aikaan reaalitodellisuudessa: Et ole edelleenkään kyennyt katsomaan kuvaa ja toteamaan miltä näyttää oikeasti tapahtunut kromosomimäärän putoaminen eli fuusioitunut kromosomi:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14754705/nakotesti-rotille

      • Sitä paitsi ROThan on myöntänyt itsekin, että kromosomien väheneminen kuuluu evoluutioon, olkoonkin että hän nimittää sitä rappeutumiseksi. Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan.

        Kun tietäisi pitäisikö itkeä vai nauraa.


      • PuhuvaKärmes kirjoitti:

        Sitä paitsi ROThan on myöntänyt itsekin, että kromosomien väheneminen kuuluu evoluutioon, olkoonkin että hän nimittää sitä rappeutumiseksi. Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan.

        Kun tietäisi pitäisikö itkeä vai nauraa.

        Niinpä.

        Ainahan tuo ihmetyttää miten kretut sulkevat silmänsä todellisuudelta mutta näiden kromosomifuusioiden kohdalla tuo ROTin denialismi on poikkeuksellisen konkreettista.

        Viitatussa ketjussa on kuva jossa normaalisti kolmesta samanpituisesti pötkylästä kaksi on peräkkäin. Ja tuo höperö käytännössä samaan aikaan inttää että ei ne ole peräkkäin vaan yksi pötkö on kadonnut. Siitähän tässä nyt on kysymys.

        Tämä on niitä kertoja kun sitä todella toivoisi, että asian voisi käsitellä ihan kasvokkain ja lyödä eteen printin tuosta kuvasta, että katso nyt mitä näet tässä kohtaa. Ajatus siitä että ROT tuossa tilanteessa väittäisi ettei näe kuvassa niitä peräkkäisiä pötköjä tuntuu absurdilta. Mutta käytännössä tilanne on nyt se ihan sama, vaikka tässä onkin verkko välissä.

        Kyllä tuon tason denialismi on jo vakava mielenterveysongelma. Ja ajatus tuollaisesta denialistista opettamassa lapsia tuntuu jo jotenkin epätodelliselta.


      • JC_-
        PuhuvaKärmes kirjoitti:

        Sitä paitsi ROThan on myöntänyt itsekin, että kromosomien väheneminen kuuluu evoluutioon, olkoonkin että hän nimittää sitä rappeutumiseksi. Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan.

        Kun tietäisi pitäisikö itkeä vai nauraa.

        "Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan."

        Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton.

        En ole itse aloittajan tapaan nähnyt aiheelliseksi perehtyä tutkimuksiin perimästä noin yksityiskohtien tasolla. Ei minulla toki ole mitään epäilyksiä sen suhteen etteikö rappeutumista havaittaisi näkyväksi perimän rakenteessa - se on täysin luomisopin mukainen havainto. Täydellisimmillään ihmisen perimä oli alkuperäisissä ihmisissä, joissa Jumalan luomistyö ilmeni sellaisenaan ja tuli olevaksi. Sen jälkeen on tapahtunut hidas rappeutuminen sille tasolla jossa ihminen ja muu luomakunta nyt ovat. Moni laji on jo ehtinyt hävitä kokonaan, eikä yhtään uutta ole todistettavasti kehittynyt, kaikista evojen väitteistä huolimatta. Kuitenkaan ihmisen tai eläinten lajinmukaisuus ei yleisesti ottaen ole huolestuttavan heikkoa vaan elinvoimaa ja kykyä selviytyä on edelleen runsain mitoin jäljellä, lukemattomille tuleville sukupolville.

        Siitä olen aloittajan kanssa ilmeisen samaa mieltä että kouluopetuksessa on saatava muutos nykylinjaan. Luomisopin perusteet voidaan käydä läpi jo alaluokilla ja sitten syventää myöhemmin opetusta niihin kysymyksiin ja teemoihin joita moderni kreationismi käsittelee. Valitettavasti minulla on epäilykseni siitä kykenevätkö biologian opettajat (joista valtaosa on tunnetusti evolutionisteja) suoriutumaan luomisopin opetuksesta kunnollisesti. Hyvin mahdollisesti tehtävä on jätettävä luonnontieteiden tai uskonnon opettajien vastuulle.


      • JC_- kirjoitti:

        "Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan."

        Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton.

        En ole itse aloittajan tapaan nähnyt aiheelliseksi perehtyä tutkimuksiin perimästä noin yksityiskohtien tasolla. Ei minulla toki ole mitään epäilyksiä sen suhteen etteikö rappeutumista havaittaisi näkyväksi perimän rakenteessa - se on täysin luomisopin mukainen havainto. Täydellisimmillään ihmisen perimä oli alkuperäisissä ihmisissä, joissa Jumalan luomistyö ilmeni sellaisenaan ja tuli olevaksi. Sen jälkeen on tapahtunut hidas rappeutuminen sille tasolla jossa ihminen ja muu luomakunta nyt ovat. Moni laji on jo ehtinyt hävitä kokonaan, eikä yhtään uutta ole todistettavasti kehittynyt, kaikista evojen väitteistä huolimatta. Kuitenkaan ihmisen tai eläinten lajinmukaisuus ei yleisesti ottaen ole huolestuttavan heikkoa vaan elinvoimaa ja kykyä selviytyä on edelleen runsain mitoin jäljellä, lukemattomille tuleville sukupolville.

        Siitä olen aloittajan kanssa ilmeisen samaa mieltä että kouluopetuksessa on saatava muutos nykylinjaan. Luomisopin perusteet voidaan käydä läpi jo alaluokilla ja sitten syventää myöhemmin opetusta niihin kysymyksiin ja teemoihin joita moderni kreationismi käsittelee. Valitettavasti minulla on epäilykseni siitä kykenevätkö biologian opettajat (joista valtaosa on tunnetusti evolutionisteja) suoriutumaan luomisopin opetuksesta kunnollisesti. Hyvin mahdollisesti tehtävä on jätettävä luonnontieteiden tai uskonnon opettajien vastuulle.

        Kerros JC Flanders nyt vihdoin että missä se "luomisoppi" rappeutumisineen on määritelty? Ainakaan Raamatusta noita teidän rappeutumishörhöilyjänne ei löydy, ja tieteen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Joten antaa tulla lähdettä tuolle "luomisopille".


      • JC_- kirjoitti:

        "Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan."

        Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton.

        En ole itse aloittajan tapaan nähnyt aiheelliseksi perehtyä tutkimuksiin perimästä noin yksityiskohtien tasolla. Ei minulla toki ole mitään epäilyksiä sen suhteen etteikö rappeutumista havaittaisi näkyväksi perimän rakenteessa - se on täysin luomisopin mukainen havainto. Täydellisimmillään ihmisen perimä oli alkuperäisissä ihmisissä, joissa Jumalan luomistyö ilmeni sellaisenaan ja tuli olevaksi. Sen jälkeen on tapahtunut hidas rappeutuminen sille tasolla jossa ihminen ja muu luomakunta nyt ovat. Moni laji on jo ehtinyt hävitä kokonaan, eikä yhtään uutta ole todistettavasti kehittynyt, kaikista evojen väitteistä huolimatta. Kuitenkaan ihmisen tai eläinten lajinmukaisuus ei yleisesti ottaen ole huolestuttavan heikkoa vaan elinvoimaa ja kykyä selviytyä on edelleen runsain mitoin jäljellä, lukemattomille tuleville sukupolville.

        Siitä olen aloittajan kanssa ilmeisen samaa mieltä että kouluopetuksessa on saatava muutos nykylinjaan. Luomisopin perusteet voidaan käydä läpi jo alaluokilla ja sitten syventää myöhemmin opetusta niihin kysymyksiin ja teemoihin joita moderni kreationismi käsittelee. Valitettavasti minulla on epäilykseni siitä kykenevätkö biologian opettajat (joista valtaosa on tunnetusti evolutionisteja) suoriutumaan luomisopin opetuksesta kunnollisesti. Hyvin mahdollisesti tehtävä on jätettävä luonnontieteiden tai uskonnon opettajien vastuulle.

        Setäseni, me tervejärkiset katsomme evoluution määritelmän sanakirjasta.

        "En ole itse aloittajan tapaan nähnyt aiheelliseksi perehtyä tutkimuksiin perimästä noin yksityiskohtien tasolla. Ei minulla toki ole mitään epäilyksiä sen suhteen etteikö rappeutumista havaittaisi näkyväksi perimän rakenteessa - se on täysin luomisopin mukainen havainto."

        Kuten yhden jääjärven elämättömyys ja toisen elämällisyys.

        "Valitettavasti minulla on epäilykseni siitä kykenevätkö biologian opettajat (joista valtaosa on tunnetusti evolutionisteja) suoriutumaan luomisopin opetuksesta kunnollisesti. Hyvin mahdollisesti tehtävä on jätettävä luonnontieteiden tai uskonnon opettajien vastuulle."

        Mitä biologian opettajat ovat elleivät luonnontieteiden opettajia? Jos eivät ole, jättäisit ilmeisesti luomisopin opetuksen fysiikan ja kemian ja matikan opettajille. Noo, siinähän se kreationistisen todennäköisyysmatematiikan siivellä meneekin.

        Pienenä ongelmana on tietysti se, että luomisopista on jokaisella kreationistilla oma omituinen käsityksensä - ettehän te pääse yksimielisyyteen edes kettujen polveutumisesta. Millaista luomisoppia siis pitäisi opettaa, sinun, Mark5in, Rottiksen, kenen?

        En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.


      • JC_- kirjoitti:

        "Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan."

        Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton.

        En ole itse aloittajan tapaan nähnyt aiheelliseksi perehtyä tutkimuksiin perimästä noin yksityiskohtien tasolla. Ei minulla toki ole mitään epäilyksiä sen suhteen etteikö rappeutumista havaittaisi näkyväksi perimän rakenteessa - se on täysin luomisopin mukainen havainto. Täydellisimmillään ihmisen perimä oli alkuperäisissä ihmisissä, joissa Jumalan luomistyö ilmeni sellaisenaan ja tuli olevaksi. Sen jälkeen on tapahtunut hidas rappeutuminen sille tasolla jossa ihminen ja muu luomakunta nyt ovat. Moni laji on jo ehtinyt hävitä kokonaan, eikä yhtään uutta ole todistettavasti kehittynyt, kaikista evojen väitteistä huolimatta. Kuitenkaan ihmisen tai eläinten lajinmukaisuus ei yleisesti ottaen ole huolestuttavan heikkoa vaan elinvoimaa ja kykyä selviytyä on edelleen runsain mitoin jäljellä, lukemattomille tuleville sukupolville.

        Siitä olen aloittajan kanssa ilmeisen samaa mieltä että kouluopetuksessa on saatava muutos nykylinjaan. Luomisopin perusteet voidaan käydä läpi jo alaluokilla ja sitten syventää myöhemmin opetusta niihin kysymyksiin ja teemoihin joita moderni kreationismi käsittelee. Valitettavasti minulla on epäilykseni siitä kykenevätkö biologian opettajat (joista valtaosa on tunnetusti evolutionisteja) suoriutumaan luomisopin opetuksesta kunnollisesti. Hyvin mahdollisesti tehtävä on jätettävä luonnontieteiden tai uskonnon opettajien vastuulle.

        "Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton."

        Evoluution käsitteen määrittelevät tieteentekijät ja Kotus, et sinä eikä Jumala.

        S.Saluki tuossa ehtikin jo ensin.


      • kunhan.kysäisen
        JC_- kirjoitti:

        "Oletettu korvakoiran rappeutuminen punaketuksi olisi juuri evoluutiota ja vaikka kaikkien eliöiden kromosomimäärä putoaisi lopulta nollaan, sekin olisi määritelmien mukaista evoluutiota ja evoluutioteoria seisoisi edelleen tukevasti jaloillaan."

        Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton.

        En ole itse aloittajan tapaan nähnyt aiheelliseksi perehtyä tutkimuksiin perimästä noin yksityiskohtien tasolla. Ei minulla toki ole mitään epäilyksiä sen suhteen etteikö rappeutumista havaittaisi näkyväksi perimän rakenteessa - se on täysin luomisopin mukainen havainto. Täydellisimmillään ihmisen perimä oli alkuperäisissä ihmisissä, joissa Jumalan luomistyö ilmeni sellaisenaan ja tuli olevaksi. Sen jälkeen on tapahtunut hidas rappeutuminen sille tasolla jossa ihminen ja muu luomakunta nyt ovat. Moni laji on jo ehtinyt hävitä kokonaan, eikä yhtään uutta ole todistettavasti kehittynyt, kaikista evojen väitteistä huolimatta. Kuitenkaan ihmisen tai eläinten lajinmukaisuus ei yleisesti ottaen ole huolestuttavan heikkoa vaan elinvoimaa ja kykyä selviytyä on edelleen runsain mitoin jäljellä, lukemattomille tuleville sukupolville.

        Siitä olen aloittajan kanssa ilmeisen samaa mieltä että kouluopetuksessa on saatava muutos nykylinjaan. Luomisopin perusteet voidaan käydä läpi jo alaluokilla ja sitten syventää myöhemmin opetusta niihin kysymyksiin ja teemoihin joita moderni kreationismi käsittelee. Valitettavasti minulla on epäilykseni siitä kykenevätkö biologian opettajat (joista valtaosa on tunnetusti evolutionisteja) suoriutumaan luomisopin opetuksesta kunnollisesti. Hyvin mahdollisesti tehtävä on jätettävä luonnontieteiden tai uskonnon opettajien vastuulle.

        "Kirjoitustasi ei voi ymmärtää muuten kuin kritiikittömän evolutionismin ilmauksena. Haluat Kärmes uskoa avoluutioon vaikka rappeutuminen tuhoaisi perimän kokonaan - se on minulle jo käsittämätöntä. Todellisuudessa laji tietenkin olisi jo kauan ennen noin pitkälle edennyttä rappiota kokenut sukupuuton."

        Olisiko liikaa vaadittu, että opettelisit mitä evoluutio-sana merkitsee?


      • se.oikea.peltiseppä

        Montako kromosomia Aatamilla ja Eevalla mahtoi olla?


    • Niin miten on, kaurapuuroa syömällä saa kaurapuuron väriset hiukset. Mutta periytyykö epigeneettisesti hankittu ominisuus vai pitääkö seuraavankin sukupolven syödä kaurapuuroa saadakseen vaaleat hiukset? Kerro nyt kun tiedät asiasta.

    • Epäjumalienkieltäjä

      Jos jotkut kromosomit tulevaisuudessa (satoja tuhansia vuosia) fuusioituvat, niin fuusiossa ei ole XY / XX -kromosomiparit mukana. Vielä vähemmän Y-kromosomi voi kadota.

      • Kipitäs nyt vain hörhö tähän ketjuun katsomaan miltä kuvittelemasi kromosomin "katoaminen" oikeasti tarkoittaa:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14754705/nakotesti-rotille

        Sinun harhaisia väitteitäsi ei vahvista yhtään mikään vaan kaikki väitteesi vahvistavat vain harhaisuuttasi.


      • "Näyttää siltä, että ihmisen kromosomikato onkin luultua tavallisempi ilmiö. Kromosomikatoa voi tapahtua jo yksilön elinaikana esim.tupakoinnin seurauksena, mikä vahvistaa väitteitäni entisestään:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25477213

        Y-kromosomi voi todellakin näemmä hävitä veren punasoluista ihmisen elinaikana. Mutta se ei voi kadota kaikista soluista. Mikään kehittynyt laji ei edelleenkään kestä esittämääsi kromosomikatoa. Kromosomien määrät voivat niillä vähetä vain fuusioitumalla.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Näyttää siltä, että ihmisen kromosomikato onkin luultua tavallisempi ilmiö. Kromosomikatoa voi tapahtua jo yksilön elinaikana esim.tupakoinnin seurauksena, mikä vahvistaa väitteitäni entisestään:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25477213

        Y-kromosomi voi todellakin näemmä hävitä veren punasoluista ihmisen elinaikana. Mutta se ei voi kadota kaikista soluista. Mikään kehittynyt laji ei edelleenkään kestä esittämääsi kromosomikatoa. Kromosomien määrät voivat niillä vähetä vain fuusioitumalla.

        Jep, tuolla on hyvin vähän tekemistä sen kanssa että eliöillä tapahtuu sukusolujen kautta periytyviä kromosomimuutoksia.

        Elinaikana yksittäisissä soluissa voi tapahtua monenlaisia muutoksia. Ihmiselläkin tapahtuu tietyissä soluissa polyploidiaakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe