Epigeneettinen epätasapaino ja syöpä

Tuore tutkimus vahvistaa jälleen kaiken, mistä olen tällä palstalla kertonut. (Linkki ketjussa)

Häiriöt ja epätasapaino geenien epigeneettisissä kerroksissa, metyyliryhmissä, on osoitettu syyksi syöpäkasvaimien muodostumiselle. Kysymys on siis virheellisestä solun erilaistumismekanismista. Syöpäsolun mekanismit ovat pääasiassa samat kuin terveelläkin solulla, eli se lähettää signaaleja muualle kehoon.

Puuttuvat metyyliryhmät ovat ko. tutkimuksen mukaan merkittävin syy syöpäkasvaimien kehittymiselle. Häiriöt ja epätasapaino metyyliryhmissä saa aikaan myös sekvenssimuutoksia, minkä vuoksi aikaisemmat tutkimukset ovat keskittyneet etsimään syitä syöpien syntyyn geneettisistä mutaatioista.

Tutkimus vahvistaa aikaisemmat havaintoni myös virusten roolista syöpien aiheuttajana, koska virukset tarvitsevat metyyliä omaan lisääntymiseensä ja geenisäätelyynsä. Niiltä puuttuu mekanismi metyylin tuottamiseksi, joten ne ottavat sen isäntäsolulta. Mikäli tämä tapahtuu vaimennetulle, virheitä sisältävälle geenille, voi seurauksena olla virheellisen geenin päätyminen proteiinituotantoon, mikä voi aiheuttaa syöpäsolun muodostumisen. Voit lukea lisää esim. herpesviruksen yhteydestä syöpiin.

Hakusanat: herpes virus cancer, hpv virus cancer

Ihminen voi vaikuttaa itse epigenominsa hyvinvointiin ja siis näin ehkäistä myös geenimutaatioita ja genomimme rappeutumista. Merkittävin metyyliryhmiin vaikuttava tekijä on ravinto, joka ohjaa metyyliryhmien asettumista geenien päälle. Lähes kaikki luonnossa tapahtuva eliöiden varioituminen ja adaptoituminen perustuu myös ravinnon epigenomia ohjaavaan vaikutukseen.

Kaikki viittaa Luomiseen ja Suunnitteluun. Evoluutiolle ei ole olemassa mekanismeja.
Älkää eksykö, hyvät ihmiset. Pitäkää huolta itsestänne, syökää monipuolisesti, liikkukaa, välttäkää tupakointia ja alkoholia. Ja uskokaa Jumalaan. Siinä hyvinvoinnin aakkoset. Koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee.

55

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • upeaa.luettavaa

      Hyvä, että jaksat kertoa ateisteille totuutta päivästö toiseen, vaikka he ovatkin niin kivipäisiä näissä evoluutioasioissa.

      Jumalan siunausta sinulle.

      • Kiitos samoin sinulle!


      • NeekerinPillu
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kiitos samoin sinulle!

        Hyvä että jankutat näitä samoja asioita päivästä toiseen. Toivottavasti nämä syvälliset kirjoituksesi muuttavat kaikki homoateistitevokit takaisin normaaleiksi heterouskiksiksi jotka kaikki palvovat sokeasti jumalaa.


      • Fiksu.Kreationisti2
        NeekerinPillu kirjoitti:

        Hyvä että jankutat näitä samoja asioita päivästä toiseen. Toivottavasti nämä syvälliset kirjoituksesi muuttavat kaikki homoateistitevokit takaisin normaaleiksi heterouskiksiksi jotka kaikki palvovat sokeasti jumalaa.

        Homoateistievokit eivät kuulu palstan aihepiiriin.

        Ilmoitettu poistoon.


    • >>Tutkimus vahvistaa aikaisemmat havaintoni myös virusten roolista syöpien aiheuttajana...<<

      Käymällä opettajainkoulutuslaitos siis valmistutaan syöpä- ja virustutkijoiksi. Näin on. Mihinpä enää lääketieteellisiä tiedekuntia tarvitaankaan.

      • Luoja opettaa maailmaa monin tavoin. Koulut ovat hyviä, jos ne pysyvät totuudessa.


      • yurki1000js kirjoitti:

        Luoja opettaa maailmaa monin tavoin. Koulut ovat hyviä, jos ne pysyvät totuudessa.

        Ja uskonto uskonnontunnilla eikä biologian tunnnilla. Muinainen kulttuurifilosofinen höpinä ei liity luonnontieteisiin millään tavoin.


      • ravenlored kirjoitti:

        Ja uskonto uskonnontunnilla eikä biologian tunnnilla. Muinainen kulttuurifilosofinen höpinä ei liity luonnontieteisiin millään tavoin.

        RL. Ittees narraat. Rukoilen sinulle kutsua. Ellet saa tarpeeks vahvaa kutsua ennen seurakunnan ylösottoa, voit ymmärrykseni mukaan kääntyä ja pelastautua vielä vaivanajassa.

        Mark. 13:19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.

        Biblia (1776) Ja minä sanoin hänelle: herra, sinäpä sen tiedät. Ja hän sanoi minulle: nämät ovat ne, jotka suuresta vaivasta tulivat, ja he ovat vaatteensa pesseet ja ovat vaatteensa Karitsan veressä valaisseet.


      • 1234567---
        yurki1000js kirjoitti:

        RL. Ittees narraat. Rukoilen sinulle kutsua. Ellet saa tarpeeks vahvaa kutsua ennen seurakunnan ylösottoa, voit ymmärrykseni mukaan kääntyä ja pelastautua vielä vaivanajassa.

        Mark. 13:19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.

        Biblia (1776) Ja minä sanoin hänelle: herra, sinäpä sen tiedät. Ja hän sanoi minulle: nämät ovat ne, jotka suuresta vaivasta tulivat, ja he ovat vaatteensa pesseet ja ovat vaatteensa Karitsan veressä valaisseet.

        Ylös otto pyhille 1000-vuodeksi taivaaseen tapahtuu Jeesuksen toisessa tulemisessa. On valheellista opetusta, että ylösoton jälkeen voisi pelestua, EI VOI.


      • olin.paikalla

        Ikävä kyllä tempaus tapahtui vuonna 1274 eikä toistu koskaan uudelleen. Turhaan odotatte.


    • "Tuore tutkimus vahvistaa jälleen kaiken, mistä olen tällä palstalla kertonut. (Linkki ketjussa)"

      Missä kohtaa tuossa tutkimuksessa vahvistettiin tämä sinun väitteesi:

      "Lähes kaikki luonnossa tapahtuva eliöiden varioituminen ja adaptoituminen perustuu myös ravinnon epigenomia ohjaavaan vaikutukseen."

      • Solujen erilaistumismekanismi on tuossa varsin hyvin selvitetty. Sinunkin olisi jo korkea aika ymmärtää, että koska Italian seinäliskojen nopeaan varioitumiseen ei löydetty ainuttakaan syytä sekvenssimuutoksista, koska niitä ei tapahtunut, niin ainoa looginen ja jo tieteenkin tuntema syy on muutokset epigenomissa. Liskojen leuat pitenivät ja niiden suolistoon kasvoi uusi elin, cecal valve, ravintotyypin vaihtumisesta johtuen.

        Kaikissa eliöissä biologinen informaatio on jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Myös Hawaiian Silversword -kasveissa, joiden geeneistä n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua. Ravinto kytkee geenejä päälle ja pois. Tällaiset muutokset laukaisevat myös joitakin sekvenssimuutoksia, jotka johtavat laajassa mittakaavassa kromosomihäviöön.

        Tässä siis adaptoitumisen ja lajiutumisen peruskonsepti lyhykäisyydessään. Tietoa on jo niin paljon, ettei teillä evolutionisteilla ole mitään mahdollisuuksia näissä väittelyissä. Jumala pitää teille kuitenkin vielä hetken ovea auki. Tervetuloa mukaan!


      • Arvioisin, että asteikolla yhdestä viiteen Tomin hybriksen määrä on n. 16. Noin täynnä itseään niin vähästä aiheesta (kyvystään kategorisesti valehdella ja/tai väärinymmärtää kaiken mitä sanoo) voi olla vain seinähullu. Onks se jotenkin ironista, hei, että semmoinen tyyppi pistää palstanimeensä sanan totuus?


      • "Solujen erilaistumismekanismi on tuossa varsin hyvin selvitetty."

        Minäpä kysyin, että missä tuo sinun väitteesi vahvistetaan.

        "Sinunkin olisi jo korkea aika ymmärtää, että koska Italian seinäliskojen nopeaan varioitumiseen ei löydetty ainuttakaan syytä sekvenssimuutoksista, koska niitä ei tapahtunut, niin ainoa looginen ja jo tieteenkin tuntema syy on muutokset epigenomissa. Liskojen leuat pitenivät ja niiden suolistoon kasvoi uusi elin, cecal valve, ravintotyypin vaihtumisesta johtuen."

        Missä on tutkimus, jossa kerrotaan, etteivät niiden genomit olisi muuttuneet ja että kyse olisi vain epigenetiikasta? En ole sellaista löytänyt. Toki se on todennäköistä, mutta et ole esittänyt tutkimusta tuonkaan väitteesi vahvistukseksi.

        "Kaikissa eliöissä biologinen informaatio on jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Myös Hawaiian Silversword -kasveissa, joiden geeneistä n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua."

        Ja se tutkimus, joka vahvistaa väitteesi? Hawaiian silverswordin biologinen informaatio on peräisin muuntelusta ja luonnonvalinnasta aivan kuten todistit linkkaamalla tänne tieteellisen tutkimuksen, jossa kerrottiin säätelygeenien mutaatioiden olevan suuri syy noiden kasvien evoluutioon.

        "Ravinto kytkee geenejä päälle ja pois. Tällaiset muutokset laukaisevat myös joitakin sekvenssimuutoksia, jotka johtavat laajassa mittakaavassa kromosomihäviöön."

        Ehei. Kuten sanoit, mutaatiot, joita muuten tietenkin syntyy myös muista syistä kuin ravinnosta, ovat todellisia. Kromosomit eivät häviä, ne voivat kuitenkin toki fuusioitua. Mutta esim. Hawaiian silversword alliancen tapauksessa niitä toki voi hävitäkin, koska koko kasvisuku on peräisin kromosomiston duplikaatiosta ja näin geenit ovat siis tallella, vaikka kopio häviäisikin.

        "Tässä siis adaptoitumisen ja lajiutumisen peruskonsepti lyhykäisyydessään."

        Haha. Ethän sinä puhunut kuin epigentiikasta ja unohdit geenimutaatiot kokonaan, vaikka itse olet linkkaillut tänne palstalle tuhottomasti todisteita mutaatioiden aiheuttamista lajiutumisista, kuten vaikkapa viimeksi noiden madeiranhiirten lajiutumisesta kromosomimutaatioiden ansiosta. Ja tärkeimpänä kaikesta: linkkisi ei taaskaan vahvistanut väitettäsi, olet siis itse sen keksinyt.

        "Tietoa on jo niin paljon, ettei teillä evolutionisteilla ole mitään mahdollisuuksia näissä väittelyissä."

        Tietoa tosiaan olisi saatavilla, sinä sen sijaan esittelet valheitasi ja vääristelyjäsi. Taaskin väitit, että tutkimus tukisi sinun väitteitäsi, mutta eipä sitten tukenutkaan.

        "Jumala pitää teille kuitenkin vielä hetken ovea auki. Tervetuloa mukaan!"

        Varopa ettei sinulle suljeta ovea jatkuvien valheidesi vuoksi.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Solujen erilaistumismekanismi on tuossa varsin hyvin selvitetty. Sinunkin olisi jo korkea aika ymmärtää, että koska Italian seinäliskojen nopeaan varioitumiseen ei löydetty ainuttakaan syytä sekvenssimuutoksista, koska niitä ei tapahtunut, niin ainoa looginen ja jo tieteenkin tuntema syy on muutokset epigenomissa. Liskojen leuat pitenivät ja niiden suolistoon kasvoi uusi elin, cecal valve, ravintotyypin vaihtumisesta johtuen.

        Kaikissa eliöissä biologinen informaatio on jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Myös Hawaiian Silversword -kasveissa, joiden geeneistä n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua. Ravinto kytkee geenejä päälle ja pois. Tällaiset muutokset laukaisevat myös joitakin sekvenssimuutoksia, jotka johtavat laajassa mittakaavassa kromosomihäviöön.

        Tässä siis adaptoitumisen ja lajiutumisen peruskonsepti lyhykäisyydessään. Tietoa on jo niin paljon, ettei teillä evolutionisteilla ole mitään mahdollisuuksia näissä väittelyissä. Jumala pitää teille kuitenkin vielä hetken ovea auki. Tervetuloa mukaan!

        "Jumala pitää teille kuitenkin vielä hetken ovea auki."

        Minkäslainen jumalharha sinulla nyt oikein on? Jutteleeko jumala sinulle kenties henkilökohtaisesti ja kertoilee tuollaisia? Vai onko maailmanloppu piankin tulossa vai mitä?


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Solujen erilaistumismekanismi on tuossa varsin hyvin selvitetty."

        Minäpä kysyin, että missä tuo sinun väitteesi vahvistetaan.

        "Sinunkin olisi jo korkea aika ymmärtää, että koska Italian seinäliskojen nopeaan varioitumiseen ei löydetty ainuttakaan syytä sekvenssimuutoksista, koska niitä ei tapahtunut, niin ainoa looginen ja jo tieteenkin tuntema syy on muutokset epigenomissa. Liskojen leuat pitenivät ja niiden suolistoon kasvoi uusi elin, cecal valve, ravintotyypin vaihtumisesta johtuen."

        Missä on tutkimus, jossa kerrotaan, etteivät niiden genomit olisi muuttuneet ja että kyse olisi vain epigenetiikasta? En ole sellaista löytänyt. Toki se on todennäköistä, mutta et ole esittänyt tutkimusta tuonkaan väitteesi vahvistukseksi.

        "Kaikissa eliöissä biologinen informaatio on jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Myös Hawaiian Silversword -kasveissa, joiden geeneistä n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua."

        Ja se tutkimus, joka vahvistaa väitteesi? Hawaiian silverswordin biologinen informaatio on peräisin muuntelusta ja luonnonvalinnasta aivan kuten todistit linkkaamalla tänne tieteellisen tutkimuksen, jossa kerrottiin säätelygeenien mutaatioiden olevan suuri syy noiden kasvien evoluutioon.

        "Ravinto kytkee geenejä päälle ja pois. Tällaiset muutokset laukaisevat myös joitakin sekvenssimuutoksia, jotka johtavat laajassa mittakaavassa kromosomihäviöön."

        Ehei. Kuten sanoit, mutaatiot, joita muuten tietenkin syntyy myös muista syistä kuin ravinnosta, ovat todellisia. Kromosomit eivät häviä, ne voivat kuitenkin toki fuusioitua. Mutta esim. Hawaiian silversword alliancen tapauksessa niitä toki voi hävitäkin, koska koko kasvisuku on peräisin kromosomiston duplikaatiosta ja näin geenit ovat siis tallella, vaikka kopio häviäisikin.

        "Tässä siis adaptoitumisen ja lajiutumisen peruskonsepti lyhykäisyydessään."

        Haha. Ethän sinä puhunut kuin epigentiikasta ja unohdit geenimutaatiot kokonaan, vaikka itse olet linkkaillut tänne palstalle tuhottomasti todisteita mutaatioiden aiheuttamista lajiutumisista, kuten vaikkapa viimeksi noiden madeiranhiirten lajiutumisesta kromosomimutaatioiden ansiosta. Ja tärkeimpänä kaikesta: linkkisi ei taaskaan vahvistanut väitettäsi, olet siis itse sen keksinyt.

        "Tietoa on jo niin paljon, ettei teillä evolutionisteilla ole mitään mahdollisuuksia näissä väittelyissä."

        Tietoa tosiaan olisi saatavilla, sinä sen sijaan esittelet valheitasi ja vääristelyjäsi. Taaskin väitit, että tutkimus tukisi sinun väitteitäsi, mutta eipä sitten tukenutkaan.

        "Jumala pitää teille kuitenkin vielä hetken ovea auki. Tervetuloa mukaan!"

        Varopa ettei sinulle suljeta ovea jatkuvien valheidesi vuoksi.

        Tarjoan sulle kahvit jos löydät tutkimuksen, jonka mukaan Italian seinäliskojen varioitumisen syynä olivat muutokset geenisekvensseissä.


      • "Tarjoan sulle kahvit jos löydät tutkimuksen, jonka mukaan Italian seinäliskojen varioitumisen syynä olivat muutokset geenisekvensseissä."

        SInun väitteesi oli, että kyse oli epigenetiikasta. Tarjoa itse tutkimuslähde väitteellesi.


      • Luomispalstalla luomisen puolustajien tärkein argumentti on valehtelu. Tomin sekoilu jaksaa vain hämmästyttää, miksi esittää argumentti jonka hänen linkittämä lähde kumoaa? Mistä kumpuaa halu jäädä kiinni valehtelusta? Ja tämä on jatkuvaa? Ja opettajan toimesta?


      • lähetyssaarnaajabotti

        Minulla on ihan oikeasti joskus käynyt mielessä, että olisiko Jyrki jonkinlainen melko kehittynyt botti. Samat fraasit vähän eri tavoin yhdisteltynä vilisevät hänen viesteissään, ja viestien sopivuus asiayhteyteen tuppaaa olemaan vähän sinne päin, ei aivan väärin muttei aivan kohdallaankaan.


      • lähetyssaarnaajabotti kirjoitti:

        Minulla on ihan oikeasti joskus käynyt mielessä, että olisiko Jyrki jonkinlainen melko kehittynyt botti. Samat fraasit vähän eri tavoin yhdisteltynä vilisevät hänen viesteissään, ja viestien sopivuus asiayhteyteen tuppaaa olemaan vähän sinne päin, ei aivan väärin muttei aivan kohdallaankaan.

        Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta aika laillahan nuo kriteerit sopivat moniin muihinkin kreationisteihin. Sama fraasit luuppaavat vuodesta toiseen. Tällaisia ovat lusikka-, fillari-, ja autovertaukset, välimuotojankutus, käsitteiden vääristelyyn ja täydelliseen väärinkäsittämiseen perustuva "järkeily" ("alkuräjähdys ei voi tuottaa järjestystä koska räjähdykset tuottavat vain kaaosta") ja termodynamiikan väärinkäsittäminen yms.

        Useimmiten nuo jutut eivät myöskään sovi käytävän keskustelun aiheen kontekstiin, vaan niitä vain tarjotaan vuorotellen keskusteluun kuin keskusteluun kun ei osata mitään järkevää sanoa varsinaisesta asiastakaan. Tavoitteena näyttää olevan vain sinnikkäästi jankuttaa vastaan kunnes vastapuoli luovuttaa, eikä sillä näytä olevan väliä, että varsinaiset kiistat he häviävät kategorisesti vailla mitään poikkeusta kertaakaan koskaan missään.

        Toiset heistä vain tekevät sen vetoamalla "maalaisjärkeen" typerine auto metsässä -vertauksineen (satunnainen jokamieskreationisti) ja toiset yrittävät sumuttaa vähemmän tietäviksi luulemiaan lukijoita yrittämällä tieteellistää uskontonsa lainauslouhimalla ja väärinkäsittämällä tiedeartikkeleita (ROT). Osa heistä tekee sen jankuttamalla jotain yhtä ja samaa ajatteluvirhettään eri muodoissa (Mark5) tai muuta fiksaatiotaan (Jyri), osa spammaa samaa hörhölinkkilistaa (yurki1000js) ja osa heistä vain tuottaa joka kerta jotain näennäisesti uutta sanahelinää ("Peltiseppä").

        Oleellista taitaa olla nyt vain se, ettei noita pahimpia kreationisteja voi erottaa boteista siksi, etteivät he yksinkertaisesti ole bottia kummoisempia ajattelu- ja argumentointikyvyiltään. Vuosia asiaa seuranneena en voi muuta sanoa. Mitäs mieltä tästä ovat he, jotka ovat asiaa seuranneet peräti vuosikymmeniä?


      • Miten tämä liittyy opettajan harjoittaman jatkuvan valehtelun kritisointiin? Eihän tässä mistää raamatun supersankareista edes puhuttu vaan aallon valehtelusta ja sen motiiveista.


      • ravenlored kirjoitti:

        Miten tämä liittyy opettajan harjoittaman jatkuvan valehtelun kritisointiin? Eihän tässä mistää raamatun supersankareista edes puhuttu vaan aallon valehtelusta ja sen motiiveista.

        Kyse on palstantäyttäjien evoluutiovalheista.


      • "Kestäks totuuden?"

        Ottaen tiedonhaluisesti, kriittisesti, vilpittömästi, uskonnotta ja terveellä nöyryydellä vastaan sen mitä on, olen ainakin tähän saakka pärjännyt.

        "Olet palstantäyttäjä."

        Hah hah, vai olen minä tässä se palstantäyttäjä...

        "Aikas loppuu."

        Niinpä loppuu. Minulla ei tosiaan ole loputtomasti aikaa seurata loputonta sekoiluanne ja spammaustanne, jonka puolestani saatte pitää hyvänänne taas toistaiseksi. Katsotaan nyt sitten jos Trump vaikkapa saisi lietsottua kreationismin uuteen nousuun, mitä sitten voi tulla ihmettelemään. Vaikka hän ei mikään uskova taida ollakaan, niin ainakin hän on riittävän kova trolli laittamaan teikäläiset riviin.


      • Khaonaut kirjoitti:

        "Kestäks totuuden?"

        Ottaen tiedonhaluisesti, kriittisesti, vilpittömästi, uskonnotta ja terveellä nöyryydellä vastaan sen mitä on, olen ainakin tähän saakka pärjännyt.

        "Olet palstantäyttäjä."

        Hah hah, vai olen minä tässä se palstantäyttäjä...

        "Aikas loppuu."

        Niinpä loppuu. Minulla ei tosiaan ole loputtomasti aikaa seurata loputonta sekoiluanne ja spammaustanne, jonka puolestani saatte pitää hyvänänne taas toistaiseksi. Katsotaan nyt sitten jos Trump vaikkapa saisi lietsottua kreationismin uuteen nousuun, mitä sitten voi tulla ihmettelemään. Vaikka hän ei mikään uskova taida ollakaan, niin ainakin hän on riittävän kova trolli laittamaan teikäläiset riviin.

        sanahelinää


      • yurki1000js kirjoitti:

        Kyse on palstantäyttäjien evoluutiovalheista.

        Niistä juuri. Sinun, rot, mark ja muut jotka eivät osaa muutakuin valehdella ja syytellä.


      • yurki1000js kirjoitti:

        Kyse on palstantäyttäjien evoluutiovalheista.

        Turpa kiinni ennen kuin tulee turpaan (delegoin sen ylläpidolle).

        Kirjoitan vastauksen tuohon alemmas ettei sinun tarvitse vauvautua.


      • auto-union
        ilkimyksen.enovainaa kirjoitti:

        Turpa kiinni ennen kuin tulee turpaan (delegoin sen ylläpidolle).

        Kirjoitan vastauksen tuohon alemmas ettei sinun tarvitse vauvautua.

        kovis


      • ravenlored kirjoitti:

        Niistä juuri. Sinun, rot, mark ja muut jotka eivät osaa muutakuin valehdella ja syytellä.

        RL. Tarviit kutsun. Uskon maailmanlaajan kutsun alkavan pian. Sitä kutsutaan vaivanajaksi.

        Mark. 13:19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.

        Onko toivoa? On.

        Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.


      • yurki1000js kirjoitti:

        RL. Tarviit kutsun. Uskon maailmanlaajan kutsun alkavan pian. Sitä kutsutaan vaivanajaksi.

        Mark. 13:19 Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.

        Onko toivoa? On.

        Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Miten ajattelit toimia kun fantasiasi maailmanlopusta ei toteudukkaan?


      • ei-vastausta
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Solujen erilaistumismekanismi on tuossa varsin hyvin selvitetty. Sinunkin olisi jo korkea aika ymmärtää, että koska Italian seinäliskojen nopeaan varioitumiseen ei löydetty ainuttakaan syytä sekvenssimuutoksista, koska niitä ei tapahtunut, niin ainoa looginen ja jo tieteenkin tuntema syy on muutokset epigenomissa. Liskojen leuat pitenivät ja niiden suolistoon kasvoi uusi elin, cecal valve, ravintotyypin vaihtumisesta johtuen.

        Kaikissa eliöissä biologinen informaatio on jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Myös Hawaiian Silversword -kasveissa, joiden geeneistä n. 95% on epigeneettisesti vaimennettua. Ravinto kytkee geenejä päälle ja pois. Tällaiset muutokset laukaisevat myös joitakin sekvenssimuutoksia, jotka johtavat laajassa mittakaavassa kromosomihäviöön.

        Tässä siis adaptoitumisen ja lajiutumisen peruskonsepti lyhykäisyydessään. Tietoa on jo niin paljon, ettei teillä evolutionisteilla ole mitään mahdollisuuksia näissä väittelyissä. Jumala pitää teille kuitenkin vielä hetken ovea auki. Tervetuloa mukaan!

        Missä kohtaa tuo oli tutkimuksessa ? Et vastannut suoraan kysymykseen.


      • yurki1000js
        ravenlored kirjoitti:

        Miten ajattelit toimia kun fantasiasi maailmanlopusta ei toteudukkaan?

        RL. Sinua on KYLLÄ informoitu. Et voi sanoa vikalla tuomiolla, ettei kukaan kertonut sinulle Vapahtajasta.


      • yurki1000js kirjoitti:

        RL. Sinua on KYLLÄ informoitu. Et voi sanoa vikalla tuomiolla, ettei kukaan kertonut sinulle Vapahtajasta.

        Me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos vapahtaja näyttää todeksi yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja.


    • Mikään ei viittaa luojaan tai älykkääseen suunnitteluun. eVoluutiomekanismit ovat hyvintiedossa ja eikä ole olemassa vaihtoehtoista teoriaa mikä selittää luonnosta havaittavan lajiutumisen.

      • RL. Vihaatko Jeesusta todellakin niin paljon, että alistut nolaamaan ittes kerta toisensa jälkeen? Viestität ilmiselvästi, että sinua motivoi tietyn ihmisryhmän kiusaaminen. Etkä näin ollen ole yhtään tiedonhaluinen.


      • yurki1000js kirjoitti:

        RL. Vihaatko Jeesusta todellakin niin paljon, että alistut nolaamaan ittes kerta toisensa jälkeen? Viestität ilmiselvästi, että sinua motivoi tietyn ihmisryhmän kiusaaminen. Etkä näin ollen ole yhtään tiedonhaluinen.

        Marttyyrin asemaako yrität saada pukemalla henkilökohtaista tulkintaasi yhden uskontokunnan opeista universaaliksi luonnontieteeksi?


      • ravenlored kirjoitti:

        Marttyyrin asemaako yrität saada pukemalla henkilökohtaista tulkintaasi yhden uskontokunnan opeista universaaliksi luonnontieteeksi?

        Ymmärrän yskän. Saamasi pitää ;D:D:D
        https://youtu.be/lVbTTmEmDxY?t=30s


      • yurki1000js kirjoitti:

        Ymmärrän yskän. Saamasi pitää ;D:D:D
        https://youtu.be/lVbTTmEmDxY?t=30s

        Universaalista näkökulmasta katsoen yurki järkeistää käsitystämme kyseisestä asiakokonaisuudesta, mihin tavallaan liittyy myös huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja.


    • JUMALAONPELASTUS

      EVOLUUTTIO ON IHAN HARHAA MISSÄ RAAMATUN KOHDASSA MUKA SANOTAAN ETTÄ JUMALA OIS LUANU EVOLUUTION? HÄH NIIINPÄ EI MISSÄÄN JUMALA LOI IHMISEN JA NE ELELI SIELLÄ PARATIISISSA NIIN KUN RAAMATUSSA LUKEE SAATTE AIKA TYHMII OLLA JOS ETTE SOKEASTI USKO KAIKKEA MITÄ RAAMATTU SANOO

      • jkjkjkjkjkjkjkjkjkjkjkjk

        Missä Raamatun kohdassa kiistetään evoluutio?


      • gigigigi

        Psst, Gigantissa on hyviä tarjousnäppiksiä. Vähän surkeaa jos joutuu räpeltämään noin paskoilla vehkeillä mistä ei saa edes tavallisen kokoisia kirjaimia ulos.


      • jkjkjkjkjkjkjkjkjkjkjkjk kirjoitti:

        Missä Raamatun kohdassa kiistetään evoluutio?

        OPPIA TÄSTÄ

        Gen:
        1:1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
        1:3 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja valkeus tuli.
        1:4 Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        1:5 Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
        1:6 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä."
        1:7 Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
        1:8 Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
        1:9 Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin." Ja tapahtui niin.
        1:10 Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:11 Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on." Ja tapahtui niin:
        1:12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
        1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
        1:15 ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle." Ja tapahtui niin:
        1:16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.
        1:17 Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle
        1:18 ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:19 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, neljäs päivä.
        1:20 Ja Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla."
        1:21 Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:22 Ja Jumala siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä."
        1:23 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä.
        1:24 Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan." Ja tapahtui niin:
        1:25 Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat."
        1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
        1:28 Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet."
        1:29 Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi.
        1:30 Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi." Ja tapahtui niin.
        1:31 Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.

        KUVA PUHUU 1000 SANAA

        https://biblicalstuff.files.wordpress.com/2011/04/genesipicture1.jpg

        Katso. Ei eläimiä. Siksi sullakin on ihmisarvo eikä sua saa tappaa kuin eläintä. Muuten sais.

        https://cdn-assets.answersingenesis.org/img/articles/cm/v22/i4/p38and39_big.jpg


      • Raamattu ei siis kiistä evoluutiota. Kreationistitkin hyväksyvät sen hyväksyessään "lajin sisäisen muuntelun", mikä on juurikin määritelmän mukaista evoluutiota. Ja kun uskonveljesi Mark5 on sanonut, ettei edes ole tärkeää tietää lajirajoja, niin turha on sinunkaan potkia vastaan.


      • yurki1000js kirjoitti:

        OPPIA TÄSTÄ

        Gen:
        1:1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.
        1:3 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus." Ja valkeus tuli.
        1:4 Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        1:5 Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
        1:6 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä."
        1:7 Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.
        1:8 Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.
        1:9 Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin." Ja tapahtui niin.
        1:10 Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:11 Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on." Ja tapahtui niin:
        1:12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
        1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
        1:15 ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle." Ja tapahtui niin:
        1:16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.
        1:17 Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle
        1:18 ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:19 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, neljäs päivä.
        1:20 Ja Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla."
        1:21 Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:22 Ja Jumala siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä."
        1:23 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä.
        1:24 Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan." Ja tapahtui niin:
        1:25 Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat."
        1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
        1:28 Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet."
        1:29 Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi.
        1:30 Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi." Ja tapahtui niin.
        1:31 Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.

        KUVA PUHUU 1000 SANAA

        https://biblicalstuff.files.wordpress.com/2011/04/genesipicture1.jpg

        Katso. Ei eläimiä. Siksi sullakin on ihmisarvo eikä sua saa tappaa kuin eläintä. Muuten sais.

        https://cdn-assets.answersingenesis.org/img/articles/cm/v22/i4/p38and39_big.jpg

        Puppugeneraatori sylkee sontaa kovilla kierroksilla..


      • IlkimyksenUutisvahti kirjoitti:

        Raamattu ei siis kiistä evoluutiota. Kreationistitkin hyväksyvät sen hyväksyessään "lajin sisäisen muuntelun", mikä on juurikin määritelmän mukaista evoluutiota. Ja kun uskonveljesi Mark5 on sanonut, ettei edes ole tärkeää tietää lajirajoja, niin turha on sinunkaan potkia vastaan.

        Niin. Eipä sua taida kiinnostaa. Miksi sinulle on tärkeää saada uskoa luomiseen ja evoluutioon yhtäaikaa? Mutta. Jos kiinnostut, voit aloittaa vaikka täältä:

        LUOMINEN
        https://luominen.fi/

        CREATION
        http://creation.com/


    • EvokkiAtte

      Uskonnon ja tieteen fuusioiminen päätyy väistämättä naurun purskahdukseen, varsinkin kun tarinassasi et ole kyennyt Luomaan ensimmäistäkään yhtymäkohtaa niiden välille. Ensin kehität kyseenalaistavan tieteelliseltä kuulostavan tarinan ja yhtäkkiä hyppäät väitteeseen, että kaikki viittaa Luomiseen ja Suunnitteluun. Mmmmuuuaharharharhar...

      Tarinassasi on vain yksi looginen seikka. Se on Luova ja Suunnitelmallinen Eksytysyritys. Pysy vaan suosiolla sillä alueella minkä muinaiset heebot kehitteli todellisuuden korvikkeeksi, josta kirjoitti Eksytyskirjan.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe