Garminin karttapäivitykset tulee hitaasti

0654321

Meillä käytössä kolme kappaletta Garmin 2597 navigaattoria ilmaisilla karttapäivityksillä. Tähän asti tosi hyviä laitteita on olleet (mm bluetooth hansdfree, ääniohjaus...).
Tuli eka ongelma kun karttojen päivitykset tulee niin hitaasti. Kyselin Garminilta jo joulukuun 2016 alussa missä mahtaa olla Tampereen uusi tunneli kartoista. Olisi hyvä saada navigaattoriin kun on niin paljon liikennejärjestelyt muuttuneet.
No, ainakin pari karttapäivitystä sen jälkeen on tullut 2017.20 ja 2017.30, mutta ei tunnelia (on ollut tunneli kyllä Heren kartoissa pitkän aikaa johon Garminkin pohjautuu). Nyt ilmoittivat että tulee 2018.20 karttapäivitykseen (sitä eivät kuitenkaan sanoneet koska se ilmestyy).
Onkohan vaan niin että Suomi on pieni paikka, ja niitä ei niin paljon kiinnosta päivitellä tämän maan karttoja (vai johtuuko hitaus Heren myynnistä autofirmoille).
Aina olen ollut Garminin käyttäjä, mutta jos Tomtomin kartat päivittyy nopeammin, niin saatan vaihtaa merkkiä. Vai kerkiääkö tuleen navit ensin autoihin integroituna, tai sitten palaan käyttään puhelinta navigaattorina (menivät vaan siinäkin pilaamaan hyvän ilmaisen Here-karttaohjelman).

4

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heze69

      -yleensäkin näkyvät uudet karttapäivitykset haalaavan jäljessä siihen verrattuna että mitä uusia teitä on rakennettu
      -itselläni tähän asti ollut kokemusta vain tompan naveista, siihen kun hankin taannoin uusimman päivityksen niin ei siinäkään näkynyt tietä joka oli ollut jo toista vuota olemassa eli kyllä ainakin Suomen osalta tiestöpäivtykset laahaavat huomattavasti jäljessä -olletekin ollaan sen verran pieni markkina
      -taitaa olla vain markkinointikikka eri valmistajilla että vuodessa tulee jopa neljä uutta karttapäivitystä -liekö niissä mikään muu muutu kuin versionumero! ;-)

    • Heze69

      -no nyt oli tullut uusi 8.60 päivitys Garminille niin liekö siitä jo sitten löytyisivät kaipaamasi tunnelit ja muut uudet järjestelyt?
      -mutta kuten yllä oli jo juttua niin siinä menee aina "hetki" ennen kuin muutokset pääsevät kartoille asti!

      • 0654321

        Juuri ilmestyi 2018.20 kartat jossa vihdosta viimein tunnelisysteemit. Kerkesi tulemaan ainakin kolme karttapäivitystä jossa tunnelia ei ollut (ja näiden aikana netissä here.n kartoissa se jo löytyi). Kestää luvattoman kauan ennen kuin saa navigaattoriin sisään sen mitä here. n kartoissa jo näkyy (meni melkein vuosi). Ymmärrän jos joku pikkutie muuttuu niin ei ole varmaan kovin iso ongelma, mutta kun isossa kaupungissa muuttuu tiestö täysin niin pitäisi saada kartat vähän nopeammin naviin sisään.
        Toinen ihmetystä herättävä asia itsellä on että yhteen 2597 garminiin latautui 8.60 ohjelmiston päivitys mutta kahteen samanlaiseen vain 5.40 versio. Garminilta kysyttäessä uusin versio 2597 pitäisi olla 5.40 ja ihmettelivät miten yhteen on latautunut versio 8.60? Yhteen laitteeseen kaikki latautui ilman ongelmia, toiseen piti asentaa kahteen kertaan ja kolmas oli vähän aikaa ihan jumissa (sytytti ja sammutti vaan garminin alkunäyttöä) ennen kuin sain lopulta takaisin tietokoneeseen kiinni ja resetoinnin jälkeen ladattua kaikki uudestaan (johtuukohan latausohjelmasta vai siitä että euroopan kartat joutuu nyt lataan muistikortille kun navien muisti jo liian pieni).


    • GTom

      Muutama päivä sitten hankin Garmin Driven. Karttojen latauksen ilmoitettiin kestävän 2 h 40 min.. Vähän nopeammin kuitenkin meni.
      Valmistelin reitin ja käynnistin simulaatioajon, joka sujui huonosti. Reitti oli järjettömän mutkainen. Onneksi sain kaupan purettua.

      Aion selviytyä edelleen 2010 ostetulla TomTomilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe