Kaksineuvoisen johtajavalinta menossa uusiksi!

suosituseiolelaki

Kuntayhtymä kaksineuvoisen yhtymähallitus toteuttaa yhtymän johtajan henkilövaalin uudestaan ensi viikolla.
Kauhavan kaupunginjohtaja Lumio on vaatinut Kauhavan kaupungin puolesta, että yhtymähallitus korjaa valinnassa tapahtuneet menettelyvirheet.
Tämän päiväisen (11.3.17) Ilkka lehden uutisoinnin mukaan Lumio pitää käytännössä selvänä ettei valituksi tullut Antti Perkkalainen ole enää vaalissa mukana.
Lumion sanoin "edellytämme, että kuntayhtymän hallitus noudattaa omaa päätöstään viime joulukuulta ja valitsee yhtymän johtajan Etelä-Pohjanmaan sote-ohjausryhmän linjauksen mukaisesti sote-alueen sisältä".
Etelä-Pohjanmaan ohjausryhmä on antanut syyskuussa 2016 suosituksen siitä, että täyttäessään kuntien ja kuntayhtymien johtavia perusturvavirkoja, valinta tehdään oman organisaation piiristä. Jos tämä ei ole mahdollista, valinta tehdään E-P:n sote alueen organisaatisaatioista.

KYSYMYKSIÄ LUMIOLLE:
Miksi näitä ohjeistuksia ei ole aikaisemmin noudatettu kirjaimellisesti?
Miksi kuntayhtymän perusturvajohtajan määräaiseen virkaan valittiin 1/17 Pohjois-Pohjanmaan sote alueelta henkilö, vaikka omasta organisaatiosta oli kolme pätevää hakijaa? Tiedossa ei ole kuinka monta hakijaa oli Etelä-Pohjanmaan sote alueelta.

Miksi kuntayhtymän hoiva- ja hoitopalvelujohtajan virka ei ollut edes kuntayhtymän sisäisessä haussa vaan virkaan siirrettiin suoraan henkilö, joka ei nauti henkilökunnan luottamusta?
Tiedossa on, että tätä virkaa olisi havitellut useampi erityisen pätevä henkilö Etelä-Pohjanmaan sote alueelta, jos virka olisi aukijulistettu.

Miksi laatupäälikön sijaisuutta ei laitettu edes sisäiseen hakuun, vaan siihen siirettiin henkilö?
Miksi kuntaytymän avosairaanhoidon osastonhoitajan sijaisuutta ei aukijulistettu edes sisäisenä hakuna, vaan sijaisuuteen nimettiin henkilö, joka ei omaa minkääntasoista johtamiskoulutusta?

Ei kai Etelä-Pohjanmaan sote ohjausryhmä ole tarkoittanut, että tällä tavoin menetellään ja varmistetaan tietyille henkilöille sote:ssa työpaikat, ilman minkäänlaista valintaprosessia.
Tulevassa Sotessa merkittäviin virkoihin pitäisi valintaprosessissa liitää aina psykologiset soveltuvuustestit. Muualla tämä on työnhaussa enemmän sääntö kuin poikkeus.

5

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • antakaaBuranaaLumiolle

      Kaksineuvoisessa on potilaiden hoitotaso suorastaan romahtanut,moni on mennyt yksityiselle saamaan hoitoa.Kaksineuvoisessa on keksitty sairaksiin pätevä yleislääke BURANA,potilaalle määrätään jos herra tohtorilta saisi ajan vastaanotolle buranaa ja jos potilas on todella sairas kaksi buranaa,nimimerkki kokemusta on

      • surullistaihmettelyä

        Yksityisvastaanotolle joutui hakeutumaan myös henkilö viime kesänä, jolle Kauhavalta oli puhelimessa ilmoitettu ettei tutkimukista löydy syytä kivuille. No yksityispuoli löysi kivun syyn heti tekemällä samat tutkimukset uudelleen. Kivun syy oli laajalle alueelle levinnyt syöpä. Kyseinen henkilö oli käynyt sitten sanomassa Kauhavan poliklinikalla "suorat sanat" heidän toiminnastaan. Miten tämä palaute otettiin vastaan? Ei mitenkään. Miten olisi pitänyt toimia? Ottaa potilaan palaute vakavasti. Pyytää häntä tekemään kirjallinen potilasvahinkoilmoitus. Käsitellä asia organisaation sisällä, missä virhe tapahtui ja ilmoittaa se potilaalle kirjallisena. Tässä tapauksessa myös keskustelu henkilökohtaisesti olisi ollut mitä potilaslähtöisintä toimintaa. Vaikka sinällään pieleen mennyt Kauhavan toiminta ei potilaan tilannetta miksikään muuttanut, niin olisi se kyseisen potilaan kohdalla jollakin tavoin helpottanuttanut elämän loppuvaihetta.


      • mihinunohtuikunnioitus

        Niin tuossa edellä kuvatussa potilastapauksessa on unohtunut tärkein asia. IHMINEN LÄHTEE TÄSTÄ AJASTA VAIN YHDEN KERRAN. Parastumattomasti sairasta ihmistä tulee kunnioittaa pyytettömästi.


      • tapauksiaonpaljon

        Eikös sitä Buranaa määrätty kurkkusyöpäpotilaallekkin, joka meni kurkku ja nielemiskipuja valittamaan. Tohtori ei kuulemma ollut edes kurkkuun katsonut. Muualta piti diagnoosi tähänkin syöpään hakea.


      • hoidontarpeenarviointi

        Luvattoman paljon on kuntayhtymän alueella ollut viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana näitä hoidon laiminlyöntejä. Onko niin, että kun hoitohenkilökuntaa on palkattu "sukulaisuus-tuttavuus-puolue" periaatteella, niin tämä on alkanut näkymään? Hoidon tarpeen arvioinnissa on suuria puutteita!
        Johtajat ovat keskittyneet varmistamaan omaa paikkaansa tulevassa sotessa. Itse toiminnan ydinasia on unohdettu oman edun ollessa etusijalla.
        Onneksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johto ymmärtää sen, että osaavaa hoitohenkilökuntaa haetaan julkisen haun periaatteella. Työvoimahallinnon (MOL) sivuilla on avoinna olevia toimia. Tulevan laajan päivystyksen sairaalaan tarvitaan todellisia osaajia ja niitä ei valita muilla perusteilla kuin vahvan ammattitaidon, johon kuuluu myös eettinen osaaminen, perusteella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe