Sokea luolakala saa seuraa

Jokainen muistanee sokean luolakalan. Evolutionistit kuvittelevat, että satunnaiset mutaatiot ja luonnonvalinta aiheutti sen silmien menetyksen ja olivat shokissa huomattuaan, että meksikon kissakala sai silmänsä takaisin muutaman sukupolven jälkeen päästyään valoisaan elinympäristöön.

Tuorein seuralainen tähän samaan suunnittelua todistavaan ilmiöön on Xyliphius sofiae, Etelä-Amerikassa elävä banjokissakala. Senkin silmät ovat kadonneet ja pigmentti hävinnyt sen nahasta johtuen epigeneettisestä geenisäätelystä, joka on kytkenyt sen silmien kasvun ja pigmentin muodostamisen pois päältä.

Muistattehan, että kalan ihon pinnassa on fotoreseptoreita, joiden avulla se saa informaatiota siitä, mikä on sen elinympäristön valon määrä. Fotoreseptoreiden välittämä informaatio käsitellään kalan aivojen neuroneissa, jonka jälkeen tiettyjä geenejä aktivoidaan tai vaimennetaan, jotta päästään mahdollisimman energiataloudelliseen fenotyyppiin.

Hakusanat: catfish photoreceptors

Kaikki informaatio on kaikissa eliöissä jo valmiina paikallaan. Kyse on vaan siitä, että ominaisuuksia aktivoidaan tai vaimennetaan epigeneettisten mekanismien toimesta elinympäristön ja ravintotilanteen mukaisesti. Energiataloudellisuus on avainsana.

Kaikki viittaa suunnitteluun ja luomiseen. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

Linkki ketjussa.

9

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hieman ennenaikaista julistusta noin tuoreesta lajilöydöstä.
      http://www.asihcopeiaonline.org/doi/abs/10.1643/CI-16-456?code=asih-site

      Huomaa myös tämä:
      http://news.nationalgeographic.com/2015/09/150911-blind-cavefish-animals-science-vision-evolution/

      ' “Genetic studies show that about a dozen eye genes are mutated in Astyanax cavefish, and different genes are mutated in different cavefish populations, suggesting multiple driving factors,” Jeffery says. (See "Blind Cavefish Can Produce Sighted Offspring.") '

    • joopa_joo_joo

      > Evolutionistit kuvittelevat, että satunnaiset mutaatiot ja luonnonvalinta aiheutti sen silmien menetyksen ja olivat shokissa huomattuaan, että meksikon kissakala sai silmänsä takaisin muutaman sukupolven jälkeen päästyään valoisaan elinympäristöön.

      Ja tälle lähde, kiitos! Ainoa edes tuohon suuntaan viittaava artikkeli jonka löysin oli vuodelta 2000, jossa sokean kalan silmään siirrettiin toimiva mykiö, joka ohjasi muiden silmän rakenteiden kehitystä.

      >Tuorein seuralainen tähän samaan suunnittelua todistavaan ilmiöön on Xyliphius sofiae, Etelä-Amerikassa elävä banjokissakala. Senkin silmät ovat kadonneet ja pigmentti hävinnyt sen nahasta johtuen epigeneettisestä geenisäätelystä, joka on kytkenyt sen silmien kasvun ja pigmentin muodostamisen pois päältä.

      Lähde tällekin, kiitos! Sinun linkissäsi ei puhuta asiasta mitään. Viime vuonna ilmestynyt tutkimus toisesta sokeasta luolakalasta kertoo aivan päinvastaista mitä selität. Siinä kerrotaan lukuisista geneettisistä muutoksista. Linkki seuraavassa viestissä.

    • Se_oli_sillä_selvä

      "Kaikki viittaa suunnitteluun ja luomiseen."

      Pitäisi olla havaittuna, tutkittuna ja määriteltynä se suunnittelu ja luominen tämän asian kontekstissa, että noin voisi väittää. Kun tuo suunnittelu ja luominen ei ole mikään havaittu asia vaan on vain uskottu asia, niin siihen viittaaminen ei onnistu.

      "Luomisteorian" edustajien yritykset selittää luominen on ollut lähinnä käsienheiluttelua. Hehän vain väittävät, että jos jokin näyttää liian monimutkaiselta niin sitten sen täytyy olla luotua ja tuohon on vain valehtelua tai sitten puhtaasti argumentum ad ignorantiam.

      Mitä se monimutkaisuus sitten on? Jaa'a, on vaikeaa sanoa, koska suunnittelu-uskovaisethan uskovat joka tapauksessa aivan kaiken olevan suunniteltua ja luotua, joten käytännössä emme voi tarkastella tuota monimutkaista mitään epämonimutkaista vasten ja todella vetää rajoja ja määritellä kriteereitä. Eli koko juttu siis on sitä käsienheiluttelua vain.

      Minähän voisin muuten antaa tehtävän, että jospa ROT kumoaisi nämä väitteet omin sanoin keskustellen, mutta eihän hän sitä tee. Hänhän voi vain joko linkittää lisää juttuja ja väistää edellisten juttujen nostattamat nootit tai väittää, etteivät nuo nootit muka ole asiallisia. On ironista, että asiallisuudesta puhuu mm. satiirijulkaisuihin tosissaan linkittelevä mies. No ei se ole vain ironista vaan se on aivan naurettavaa.

    • Uskonsa sokeuttama ja kreationistisissa pohjamudissa elävä Tomi Aalto on ilmeisestikin menettänyt sekä silmänsä että aivotoimintansa ja näkee omissa lähteissäänkin vain olemattomia.

    • Ierika

      On paljon asioita joita ei vielä tiedetä ja ymmärretä. Sammutetut geenit esimerkiksi. Jokatapauksessa aloittaja todistaa hyvin evoluution voimaa.

      Jos jumala loi kaiken itseään ja ihmistä varten niin miksi päätti tehdä järjettömän kokoisen ja laajenevan universumin. Ja miksi hän oli niin sairaalloisen kiinostunut ötököistä ja pieneliöistä - loi niitä käsittämättömiä määriä ja osan ihan vaan kiusallaan.
      Olisi malttanut keskittyä kuuden päivän huseeraamisessaan oleelliseen. Hätäilyksi tuo meni siinnä ajassa joten ei ihme että lopputulos on melkoisen brutaali.

    • BipliaOikeassaKourassa

      Nämä Biibbelin sekoilut alkavat jo siinä määrin hivotella eeppisen rajoja,että parhaat palat kannattaisi kerätä yksiin kansiin.
      Ei tuollaista menoa muuten kukaan uskoisi,ja olisihan sillä jopa huumoriarvoakin.

    • kunhan.nyt.kysyn

      Onko luominen toistettavissa laboratoriossa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1769
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      75
      1126
    3. 45
      1055
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      70
      1037
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      919
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      870
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      823
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      808
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      772
    Aihe