Miksei juutalaisuus kelpaa kristityille?

Jeesus_on_Kuningas

Voisiko joku oppinut kertoa minulle, miksi kristinuskon synnyinseuduilla ei kannateta tätä oppia?

40

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuperTyhmäKysymys

      Järjetön kysymys tosiaan.

      Miksi uudestisyntyneen, ihanasti Jeesus-uskoon tulleen kristityn pitäisi muuttaa uskonsa juutalaisuuteen, jossa ei Jeesusta tunnusteta Messiaaksi lainkaan ainakaan vielä.

      • Hyvä_ymmärtää

        Jeesus toi uuden liiton juutalaisuuteen, siis ei uutta uskontoa, ja pelastus on juutalaisuudesta kuten Jeesus opettanut Juutalaisten Kuninkaana selvästi, ja Jeesuksen valtakunnan nimenä on Uusi Jerusalem ja täsmälleen sen maailmallisen navan eli Jerusalemin yllä on valtaistuimensa Moorian vuoren kohdalla, kuten Öljymäeltä nousi sinne valtaistuimelleen ja samoin laskeutuu alas lähitulevaisuudessa omaan juutalaiseen luvattuun maahansa ja Jerusalem on Suuren Kuninkaan kaupunki ja Daavid valloitti Jerusalemin ja Daavidin kotikaupunki on Beetlehem ja Jeesus syntyi Beetlehemissä ja Jeesus on Daavidin Juurivesa ja täyttä juutalaisuutta aina ollut ja sama myös aina kuten kirjoitettu.

        Lukekaa Raamattua ja anokaa Jeesuksen nimessä sitä ymmärrystä.


    • Koska kristinusko on tehnyt kaikkensa, että koko juutalaisuus unohdetaan, pyyhitään pois ja he itse ovat oikeita juutalaisia, Israel ja Sion.

      Siksi tilanne on nyt täysin uusi, Israelin uusi syntyminen ikäänkuin nosti ylös juutalaisuuden.
      Tuli yllätyksenä, että on olemassa juutalaisuus, joka pitäisi ottaa huomioon kun raamattua luetaan.

      • totisesti33

        Oikea kristitty siunaa juutalaisia ja rukoilee heidän puolestaan, että he ottaisivat Jeesuksen Messiaakseen.


      • Eivät he ala syömaan ihmisen verta ja lihaa kuvannollisestikaan, se on Tooran vastaista ja täysin hölmö rukous.


    • Jeesus_opettanut

      Jeesus Juutalaisten Kuninkaana opetti juutalaisille apostoleilleen että heidän tulee opettaa kaikille ihmisille se, mitä on itse opettanut heille ja Jeesuksen uuden liiton juutalaisuudessa on juutalainen opetus hyvin selvästi esillä ja samoin opettanut selvästi että pelastus ihmisille on juutalaisuudesta ja vertauskuva sydämen ympärileikkausta uskon kuuliaisuuteen ja palavaan rakkauteen Jumalaa ja lähimmäisiä kohtaan on myös täyttä juutalaisuutta ja tietysti tämä sopii kaikille ihmisille, sillä on vain yksi Jumala ja Nooa kaikkien ihmisten esi-isä, ja toki poikkeuksena voi olla langenneet enkelit ihmisten tyttäriin sekaantuneina, mutta mikä on todellisuutta tässä ajassa näissä asioissa, on epäselvää vaikka Jeesus opetti että tässä ajassa lähellä tulemustaan on kuin Nooan päivät, mutta viittasiko moniin edeltä kerrottuihin luonnonkatastrofiin kuten lukuisiin tulviin vain vai myös mahdollisesti väkivallan lisääntymiseen langenneiden enkeleiden tähden sillä tietävät myös tässä ajassa että heillä on enää vähän aikaa Jumalan tuomioon ja heidän sitomiseensa maan alle. Molemmat ovat mahdollisia ja laittomuus lisääntyy ja monien rakkaus kylmenee Raamatun ilmoitusta ja Jeesusta ja lähimmäisiä kohtaan, kuten nähdään tätä epätasa-arvon lisääntymistä hyvin selvästi ihmisten yhteiskunnissa tässäkin ajassa ja vain harvat päättäjät tahtovat sitä esille tuoda ja korjata tätä asiaa ihan konkreettisesti.

    • Jumalan_valtakunnasta

      Jumalan valtakunta Jeesuksessa on uuden liiton juutalaisuutta.

    • Jeesuksen_opetukset

      Jeesuksen opetukset hyvää juutalaisuutta ja pelastus on juutalaisuudesta ja rakkaus juutalaisuutta kohtaan on myös rakkautta Jeesusta kohtaan, kuten Herra opettaa veljistään ja sisaristaan ja apostolinsa juutalaisia. Tärkeä rakastaa jokaisen ihmisen Juutalaisten Kuningas Jeesusta ja myös kaikkia lähimmäisiään kuten Jeesus opettanut tekemään ja antanut konkreettisen esimerkin ristin kantamisesta ja Isän Jumalan palvelemisesta pyhässä kutsumuksessa.

      • Todellakin, rakastan Juudasta, jonka jeesus petti.


      • Älä_todista_väärin
        fari.g kirjoitti:

        Todellakin, rakastan Juudasta, jonka jeesus petti.

        Saatana petti Juudaksen ja pyrkii pettämään kaikki ihmiset sillä pyrkii eksyttämään ihmiset tekemään syntiä eli laittomuutta eli Jumalan tahdon vastaisia asioita. Saatana sai Juudaksen sydämessä aikaan ahneutta ja varastamista ja tämän rahan halun tähden Juudas myös tahtoi rahaa kavaltamalla Jeesuksen. Natsit myös maksoivat saksalaisille, jotka kavalsivat juutalaisten piilottajia.

        Nykyään yhteiskunnissa voivat lapset toimia vanhempiaan vastaan ja samoin vanhemmat voivat toimia lapsiaan vastaan ja puolisot toisiaan vastaan vaikka Jumalan tahto on hyvin selvästi esitetty Raamatussa näissä asioissa. Yhteiskunta voi myös yllyttää laittomuuteen omia kansalaisiaan jopa omia perheenjäseniään kohtaan, sillä elämme niin pahassa ajassa ja maailmassa, ja Jumalan tahdon tunteminen voi olla vaikeaa monille ihmisille. Kouluissa voidaan lapsille opettaa valheita totuutta vastaan vaikka kotona vanhemmat olisivat opettaneet lapsille sen Jumalan totuuden asioista ja tietysti tällainen voi aiheuttaa ristiriitaa ja lasten kunnioituksen vähenemistä vanhempiaan kohtaan vaikka se yksiselitteisesti on Jumalan ilmoittama tahto jokaiselle lapselle. Pahassa yhteiskunnassa valheet ja laittomuus lisääntyy moninaisesti ja yhteiskunnan arvojen vääristyessä laittomuudesta tulee yhteiskunnan yleinen tapa vähän samaan tapaan kuin ylinopeudesta liikenteessä, sillä jos ajaa nopeusrajoitusten mukaan syntyy jono taakse ja vaarallisia ohituksia ja ohittajat tietysti syyn näkevät nopeusrajoitusten mukaan ajajassa vaikka todellisuus on tietysti aivan toinen, ja samalla tavalla yhteiskunnassa laittomuuden lisääntyessä syytetyksi tulevat Jumalan tahtoa esilläpitävät ja syyttäjät itse laittomuuteen syyllistyviä, kuten ahneus on sitä varmuudella ja epäjumalanpalvelusta ja samoin valheiden hyväksyjät samoin, mutta heillä voi olla se valta yhteiskunnassa ja siksi myös Raamatussa on kirjoitettu ´ihmisten mielestä korkea, on Jumalalle kauhistus´. Tietysti tarkkana tulee olla näissä asioissa, että ymmärtää totuudellisesti Jumalan ilmoituksen ja tahdon eikä väärin ymmärrä asioita.


    • Miksi_ihmiset

      Miksi ihmiset vihaavat juutalaisuutta ja pyrkivät myös Israelin tuhoamiseen ja samoin voidaan lapsia opettaa vihaamaan juutalaisuutta ja kuitenkin ihmisten parhaan Jumala antanut juutalaisuuden kautta ja Jumala kehottaa siunaamaan Israelia ja rakastamaan Juutalaisten Herraa Jeesusta ja Raamattu kertoo tästä kaikesta, sekä hyvästä että pahasta.

      • Lue evankeliumia ja apostolien tekoja, siellä ne vihan siemenet on kylvetty.


      • Väärin_todistat
        fari.g kirjoitti:

        Lue evankeliumia ja apostolien tekoja, siellä ne vihan siemenet on kylvetty.

        Jeesus ja Paavali ja Pietari ja Johannes ja muutkin apostolit ja pyhät kirjoittajat uudessa testamentissa rakastavat juutalaisuutta ja tahtovat hyvää evankeliumia heille julistaa ja todistaa Jeesuksesta.

        Kirkon isiltä sitten löytyy juutalaisvastaisuutta.


    • Juutalaisuus on liian lakihenkistä.

      • Oikeuslaitos on parasta mitä juutalaisuudesta on tullut.


      • Juutalaiset_termit

        Raamatussa ´laittomuus´ ja ´laittomuuden salaisuus´ja Jumala todella käyttää Raamatussa paljon vertauskuvallisuutta varsinkin profetioissa. Ihmisten yhteiskunnassa laki voi olla täyttä laittomuutta Jumalan tuomioissa, ja jokainen ihminen tuomitaan oli hänellä sitten Jumalan laki tai ei ollut sitä koskaan ollutkaan. Jokainen ihminen joka tahtoo Jumalan tulla tuntemaan totuudellisesti sen myös tulee löytämään elämäänsä, sillä Jumala itse siitä pitää huolen. Samoin toki ihmisen on helppo eksyä uskonnollisesti epäjumalien palvelemiseen sillä Saatanalle pahuuden henkivaltana on annettu lupa ja valta seuloa ihmisiä ja pyrkiä heitä eksyttämään ihan syntyästään hautaansa asti, mutta jos ihminen vilpittömästi etsii Jumalan valtakuntaa elämässään, hän tulee myös Jeesuksen Juutalaisten Kuninkaana elämässään löytämään, sillä anovat saavat ja joka lähestyy Jumala, sitä Jumala myös lähestyy. Silti ihmiset helposti voivat syntyessään valheelliseen jumalakäsityksen perheeseen, myös elää sen saman läpi elämänsä, sillä ihmisen tulee henkilökohtaisesti etsiä ja janota elävää Jumalaa eikä vain tyytyä erilaisten uskontojen tuomaan valheelliseen maailman näkemykseen. Myös juutalaisuudessa on erilaisia näkemyksiä Jumalasta ja Jumalan valtakunnasta, vaikka se ainoa totuudellinen myös on annettu juutalaisuudesta eli Jeesuksen Herraudesta Jumalan valtakunnassa. Ihmiset tyytyvät helposti valheellisiin ja vajavaisiin näkemyksiin monistakin asioista, sillä ovat penseitä ja laiskoja ja toki tämä voi johtua myös aikamme rasittavuudesta kun informaatiota on niin paljon ja vähän totuudellista esillä tiedotusvälineissä ja ihmisten sydämissä ja huulilla.


      • Tietysti myös koulutus, se että kaikilla on mahdollisuus opiskella, myös tytöillä, eikä lakeja säädä vain diktaattorit, kuninkaat, tai pappisdynastiat, vaan eri lähtökohdista olevat ihmiset yhdessä.


      • Kirjoituksistasi näkee, että juutalaisuudessa ei anneta arvoa ruumiillisen työn tekijöille. Siitä pitkä miinus.


      • inti kirjoitti:

        Kirjoituksistasi näkee, että juutalaisuudessa ei anneta arvoa ruumiillisen työn tekijöille. Siitä pitkä miinus.

        On se hyvä että ruumiillisen työn tekijätkin osaavat lukea ja kirjoittaa, heitä ei ole niin helppo huijata ja orjuuttaa.


      • Juutalaiset_termit kirjoitti:

        Raamatussa ´laittomuus´ ja ´laittomuuden salaisuus´ja Jumala todella käyttää Raamatussa paljon vertauskuvallisuutta varsinkin profetioissa. Ihmisten yhteiskunnassa laki voi olla täyttä laittomuutta Jumalan tuomioissa, ja jokainen ihminen tuomitaan oli hänellä sitten Jumalan laki tai ei ollut sitä koskaan ollutkaan. Jokainen ihminen joka tahtoo Jumalan tulla tuntemaan totuudellisesti sen myös tulee löytämään elämäänsä, sillä Jumala itse siitä pitää huolen. Samoin toki ihmisen on helppo eksyä uskonnollisesti epäjumalien palvelemiseen sillä Saatanalle pahuuden henkivaltana on annettu lupa ja valta seuloa ihmisiä ja pyrkiä heitä eksyttämään ihan syntyästään hautaansa asti, mutta jos ihminen vilpittömästi etsii Jumalan valtakuntaa elämässään, hän tulee myös Jeesuksen Juutalaisten Kuninkaana elämässään löytämään, sillä anovat saavat ja joka lähestyy Jumala, sitä Jumala myös lähestyy. Silti ihmiset helposti voivat syntyessään valheelliseen jumalakäsityksen perheeseen, myös elää sen saman läpi elämänsä, sillä ihmisen tulee henkilökohtaisesti etsiä ja janota elävää Jumalaa eikä vain tyytyä erilaisten uskontojen tuomaan valheelliseen maailman näkemykseen. Myös juutalaisuudessa on erilaisia näkemyksiä Jumalasta ja Jumalan valtakunnasta, vaikka se ainoa totuudellinen myös on annettu juutalaisuudesta eli Jeesuksen Herraudesta Jumalan valtakunnassa. Ihmiset tyytyvät helposti valheellisiin ja vajavaisiin näkemyksiin monistakin asioista, sillä ovat penseitä ja laiskoja ja toki tämä voi johtua myös aikamme rasittavuudesta kun informaatiota on niin paljon ja vähän totuudellista esillä tiedotusvälineissä ja ihmisten sydämissä ja huulilla.

        "Jumalan valtakunnasta. "

        Entäpä jos joku prinssi ratsastaisi valkoisella hevosella taivaasta alas, niin mitä sen jälkeen?
        Ei olisi enää mitä odottaa. Toivo olisi mennyt.


      • Toivo_täyttyy
        fari.g kirjoitti:

        "Jumalan valtakunnasta. "

        Entäpä jos joku prinssi ratsastaisi valkoisella hevosella taivaasta alas, niin mitä sen jälkeen?
        Ei olisi enää mitä odottaa. Toivo olisi mennyt.

        Jeesuksen palatessa ja samoin Jumalan valtakunta alas laskeutuu ja alkaa tuhatvuotinen valtakunta. Tämä on toivon täyttyminen ja hyvän alkaminen ja evankeliumi antaa sen hyvän toivon Jeesuksen valtakunnan toteutumisesta maan päällä.


      • fari.g kirjoitti:

        On se hyvä että ruumiillisen työn tekijätkin osaavat lukea ja kirjoittaa, heitä ei ole niin helppo huijata ja orjuuttaa.

        Juu, koulutetut lakimiehet tienaa hyvin.


    • Raamatussa_totuus

      Juudan Jeesuksesta ja Juutalaisten Kuninkaasta. Jumala siunaa anovia ja sen tähden ei ole ihmisellä, ettei ano. Tärkeää myös kiittää ja pyhittyä totuudessa.

      • että_sellanen_kuningas

        Juutalaiset pilkkasivat Jeesusta ja tappoivat "kuninkaansa" ristille naulittuna.


      • että_sellanen_kuningas kirjoitti:

        Juutalaiset pilkkasivat Jeesusta ja tappoivat "kuninkaansa" ristille naulittuna.

        Kun Jeesus ei halunnut kuninkaaksi, hän halusi kuolla.


      • Jeesus_vaikuttaa_hyvää

        Jeesus vaikuttaa hyvää Jumalan valtakunnan kuninkaana myös nykyään ja jokaisen kannattaa Jumalan armoon panna toivonsa ja samoin rakastaa Jeesusta tekemällä opetuksensa mukaan eikä ole raskasta vaan hengellistä hyvää elämää ja täyteyttä ja juutalaisuutta, sillä Jeesus on Juutalaisten Kuningas ja uuden liiton perillisenä saamme elää sydän ympärileikattuna uskon kuuliaisuudessa ja toki tämä se tavoite ja hyvä päämäärä vaikka ihmisenä vajavaista on vaellus moninaisesti vaikka Pyhä Henki vaikuttaakin.


    • liikaaberokkaa

      Voieei, ei sitä kikkeliä kannata leikata, ellei ole valmis leikkauttamaan sydäntäänkään.

    • eikelepaa

      Ihmetyttää Ameriikankin tukemista Israilin juutalaisiin siirtokuntia laajenetaan palestinaisilta oikein nöyryytetään ihmisiä näemmä juutalaiset on jostain sieltä ja ameriikka menköön kans.

      • Napaman

        Eipä tuossa ollut juuri muuta selkeää kuin tuo alun "ihmetyttää". Minuakin ihmetyttää, miksi joku viitsii kirjoittaa tarkoituksella sellaista tekstiä josta ei saa selvää.


    • "Miksei juutalaisuus sovi kristityille?"

      Onhan meillä oikeuslaitos, tuomarit ja papit, paksu lakikirja, koululaitos, pankkitoiminta, terveydenhuolto ja lääkärit, parantajat, ja terapeutit, sekä kaupankäynti. Osataan jo pestä kädet ja astiat, pyllyt ja varpaat.
      Jopa pullapitko on juutalaisen mallin mukaan letitetty.

      Tämä kaikki toimi jo tuhansa vuosia sitten Juudan maalla, temppelin kupeessa.
      Sitten tapahtui alkuräjähdys ja tavat levisivät myös muuhun maailmaan.

    • vm41

      Juutalaisuus kulkee käsi-kädessä islamistien kanssa, kummallakin on ihan omat ruokavaliot, lepopäivät, rukoushetket, pellepäähineet, ajatukset naisten asemasta muuta muuta.
      Lisäksi kumpikin ideologia kieriskelee menneisyyksien syövereissä pääsemättä sieltä ihmisten ilmoille.
      Jeesus oli sentään radikalisoitunut maailman ensimmäinen kommunisti, joka halusi tasapuolisesti kaikille, niin naisille kuin miehille yhteistä hyvää.
      Homma meni jossain mielessä pieleen, kun Juudas SOSDEMINA meni rahan himossaan pettämään hyvän aatteen aloittajan.

      • Olihan siellä eräänlainen kommuuni myös, eli essealaiset, hyvin ankarine sääntöineeen ja messiaan odotuksineen. Se alkoi uskolla 'köyhät nöyrät tielle lähteneet' mutta messiaan odotus sai Herodeksen heidän niskaansa ja roomalaiset hävittivät heidät lopullisesti.


        Heistä syntyi kuitenkin luostarilaitos, johon kaikki maailmaan kyllästyneet vetäytyivät odottamaan kuolemaa ja maailmasta pois pääsyä. Harrastamaan hyvin askeettista, säädyllistä ja sääntörikasta elämää. Rituaalleineen.

        Kirkkoisät kirjoittavat ylistäen tätä ryhmää, enenkaikkea sen takia, että se oli veljeskunta, joka ei huolinut naisia ryhmäänsä, ei palvellut Venusta, kuten he sanovat. Plinius muistaakseni. " Heillä oli vain palmut seuranaan." On kuitenkin osoittautunut, että siellä oli myös naisia.

        Hyvin pitkään kristillisyydessä, naisilla ei ollut edes perimisoikeutta, ja tyttölapsen syntyminen oli muutenkin enemmän onnettomuus, kuin onnellinen tapahtuma.
        Muslimit käyttävätkin tätä kilpailukeinona, kertoen, että islamin tullessa myös naiset saivat perintöoikeuden.
        Musliminaosten vaatetus on perua nunnapuvuista, nunnakouluista. Nunnat olivat sitoutuneet neitsyyteen, ilmaiseen palvelemiseen ja nöyryyteen.

        Noin muuten, islamissa on hyvin paljon vanhoja roomalaisia tapoja, kuten varhainen naimaikä, joka parhaiten takasi tytön puhtauden. Peräisin Augustuksen ajalta.
        Isällä oli lapsiinsa ehdoton määräysvalta. ' Hän saattoi myydä lapsen orjaksi tai tappaa jos halusi. Naiset elivät miesten holhouksessa, heillä ei ollut edes omaa etunimeä. Esim..Claudia ja Julia ovat vain feminiinimuotoja suvun nimestä. '

        Josta ilmeisesti "Isän ja pojan nimessä " on myös peräisin.


    • Kohdassa ' kirkkoisät ylistävät tätä ryhmää' tarkoitan essealaisia, jos jää epäselväksi.

    • Hyvä_ymmärtää

      Tietysti juutalaiset saavat omistaa maata ja rakentaa asuntoja ihan koko luvatussa maassa sillä Jumalan kansan estäminen oman maansa asuttamisesta on ihan täydellistä mielettömyyttä ja toki tällaista tässä ajassa myös on koska on pilkkopimeää moninaisesti ja valheet ja viha hallitsevat maan päällä.

    • Ihan_kaikkialla

      Ihan kaikkialla on hyvä jokaisen ihmisen rakastaa Jeesusta tekemällä opetuksensa mukaan ja tämä on evankeliumia eli hyvä asia jokaiselle ihmisille, sillä Jumala antanut Jeesuksen Herraksi ja Kuninkaaksi Jumalan valtakunnassa ja parasta jokaiselle ihmisille uuden liiton juutalaisuus Jeesuksessa ja myös Suomessa. Täytytään Pyhällä Hengellä ja pidetään huolta että näin öljy on astiassamme ja lamput käytössä ja näin valkeutena ja totuutena saamme elää tässä maailmassa rukoillen ja hyvää tehden ja ihmisten palveleminen Jeesuksessa on pyhä kutsumusasia jokaiselle ihmiselle myös Suomessa ja Israelissa ja koko maailmassa.

    • Plinius kertoo essealaisista....... Mainitsin heidät aikaisemmin.

      "Essealaiset ovat asettuneet asumaan Kuolleenmeren länsirannalle, kuitenkin riittävän etäälle merestä välttääkseen sen vahingollisen vaikutuksen.

      He ovat yksinään eläviä ihmisiä, he elävät ilman naisia, eivätkä ole missään tekemisissä rakkauden jumalattaren Venuksen kanssa.

      He eivät myöskään välitä rahasta. Vain palmut ovat heidän ainoat toverinsa.


      Heidän veljeskuntansa aina uudistuu ihmisistä, jotka jokapäiväiseen elämäänsä väsyneenä liittyvät heidän riveihinsä. "

      Kirja: Kiista Kuolleenmeren kirjakääröistä

    • Raamatussa_Jeesuksesta

      Raamattu on Jumalan palvelijoiden kirjoittama pyhä kirjakokoelma ja todistus Jeesuksesta hyvin keskeinen, sillä Herran nimessä anoessamme ja kiittäessämme Isä Jumala kuulee jokaista ihmistä ja suo hyvää uuden liiton juutalaisuutta, kuten Jeesus on Juutalaisten Kuningas Jumalan valtakunnassa. Jumalan valtakuntakaupunki on nimeltää Uusi Jerusalem ja mitat noin 2000 km kanttiinsa kuution muotoisena ja Herran Jeesuksen valtaistuin siinä keskellä ja elävän veden virrat lähtevät valtaistuimelta Herran sanana ja hyvänä opetuksena ja johdatuksena. Jeesus on hyvä Herra ja Kuningas ja pelastuksemme toivo on juutalaisuudesta. Ylistetään Isää Jumalaa Pojan Jeesuksen nimessä ja Pyhässä Hengessä.

    • Parasta_ikinä_Jeesus

      Tietysti parhaimmin juutalaisuutta Jeesuksessa janoaa uudestisyntyneet pyhät. Kiitos ja kunnia Isälle Jeesuksen nimessä, Herra Jeesus on hyvä paimen ja toki me ihmisinä olemme moninaisesti vaikeita tapauksia, mutta Jumalan uskollisuus ja hyvyys ja juutalaisuus on sitä ainoaa hyvää Jeesuksen uudessa liitossa kuten Raamatussa kerrotaan tämä asia selvästi.

    • Suosittelen_kaikille

      Suosittelen kaikille Jeesusta ja juutalaiset Herran omana kansana aivan erityisessä asemassa tässä maailmassa, ja toki tästä syystä myös vainottuja olleet moninaisesti. Rakastetaan Jeesusta tekemällä opetuksensa mukaan ja pidetään esillä hyvä todistusta Israelin Herrasta ja Juutalaisten Kuninkaasta, sillä on parasta mitä kukaan ihminen voi saada tässä maailmassa.

    • rellupösösitukka

      Juutalaiset ei ole kiinnostuneet kristityistä kuten me heistä. juutalaiset ei kysy miksei kristilisyys kelpaa juutalaisille , he eivät muista meitä kuten me heitä. mikä onkin oikein ovathan he jumalan silmäterä: jeesus oli juutalainen ja kristitit myös paavali ja jne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      188
      1532
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1277
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      317
      1170
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1104
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      977
    6. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      105
      970
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      958
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      942
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      61
      930
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      895
    Aihe