Valtuustoryhmät päättävät vaalien jälkeen

meneäänestämään

Oikeasti valta kuuluu kansalle. Tämän toteuttamaksi vaalien jälkeen pienpuolueiden ja ryhmien pitää muodostaa valtuustoryhmiä ennekkoluulottomasti yli puoluerajojen. Sillä tavalla syntyy valtapuolueita suurempi ryhmä, jolle annetaan hallitus- ja lautakuntapaikkoja. Kannattaa laskea, muodostaako yhden vai kaksi ryhmää, jotka molemmat ovat suuremmat kuin valtapuolue. Kahden ryhmän tapauksessa valtapuolue tulee vasta kolmannelle tilalle hallitus- ja lautakuntapaikkoja jaettaessa.

Valtapuolueet äänestävät perustuslain vastaisesti kollektiivina. Valtuutetut ovat antaneet valtakirjansa puolueille, vaikka heidän pitäisi toimia vapaasti omana itsenään. Valtapuolueiden diktatuuri saadaan murrettua muodostamalla pienpuolueiden valtuustoryhmiä. Puolueet eivät ole tärkeitä. Ihmiset päättävät. Mitä enemmän hallituksessa ja lautakunnissa on omantunnon mukaan äänestäviä, sitä paremmin demokratia toimii. Valta kuuluu kansalle, ei puolueille. Suomessa on perustuslaillinen liittymisen vapaus ja sananvapaus. Ja kansalaisvelvollisuus äänestää!

8

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöpuhetta

      Oikeasti vala ei kuulu kansalle, ei ole ikinä missään, koskaan kuulunut kansalle. Ei kansasta ole vallan käyttäjäksi. Kansalla on aina oltava johtaja, tai johtotroikka joka valtaa käyttää.
      Demokratiassa on kansalla mahdollisuus äänestää edustajansa valtaa pitämään, se on systeemi, jossa kansa saa äänensä kuuluviin.

    • valtuustonjäsen

      """"Valta kuuluu kansalle, ei puolueille.""""

      Jaa, vai niin, mutta miten sitten kaikki kansanedustajat kuuluu puolueisiin, ja ei ole yhtäkään kansanedustajaa joka ei kuuluisi johonkin puolueeseen. Ja miksi puolueiden pamput saa määrätä miten pitää äänestää. Ja sama juttu kaikissa kunnanvaltuustoissakin, pamput päättää miten äänestetään missäkin asiassa.

    • kansaonpääosintymiä

      Kansa ei edes tietäisi mitä vallalla tehdään. Eräs oikeusoppinut totesi hyvin jo pelkästään kansan oikeustajusta. "Mikäli kansa saisi päättää, killuisi hirtettyjä joka lyhtypylväässä".
      Samaa tasoa olisi kansan ymmärrys myös vallasta.

    • HujanenG

      Pienpuolueiden valtuustoryhmät on olennainen seikka vapaan äänestämisen toteutumiseksi. Suurten puolueiden ryhmäpäätökset eivät ole vain perustuslain vastaisia vaan romuttavat myös demokratian, kun valtuutettujen enemmistön mielipide ei voita. Eikö ole demokratiaa, että enemmistön mielipide voittaa? Muu on diktatuuria.

      Edelliset kommentit aloitukseen puolustavat diktatuuria, Taitavat olla valtaryhmittymän edustajia, joiden housut alkoivat tutista, jos he eivät saisikaan käydä juomassa pullakahvia tästedes.

      Lukekaa perustuslakia. Eduskunta ei edellytä puolueiden olemassaoloa. Ryhmittymät saavat asettaa ehdokkaita. Eduskunnan tapa toimia on naurettava. Tänä vuonna siellä ei ole ollut yhtään tärkeää asiaa. Nyt keskustellaan, että tupakkalaki on tärkeä asia, edustajien pitäisi saada päättää oman tunnon mukaan. JOKAISESSSA ASIASSA PITÄÄ SAADA PÄÄTTÄÄ OMAN TUNNON MUKAAN. MUUTEN RAJOITETAAN SANANVAPAUTTA. Suomessa on purustulain mukaan sananvapaus ja liittymisen vapaus. Puolueiden ryhmäpäätökset ovat perustuslain vastaisia.

      Käykää äänestämässä ja muodostakaa valtuustoryhmiä, niin muidenkin kuin vain valtapuolueiden ihmisten ääni pääse kuulumaan. Mitä enemmän kunnanhallituksessa ja lautakunnissa on vapaasti oman tunnon mukaan äänestäviä, sitä paremmin demokratia toimii. On kuntia, joissa valtuustot koostuvat enemmän vapaasti äänestävistä kuin puoluediktaattorien ohjaamista määkijöistä.

      • hihihiänkyränmietteet

        Heh,heh, kyllä se demokratia toteutuu ihan hyvin isojen puolueiden kanssa, suurin osa kansalaisia on niitä äänestänyt. Pienpuolueet on usein yhden asian liikkeitä, tai muuten heidän näkemys eroaa suuresti isompien puolueiden näkemyksistä, sen takia ne on pienpuolueita, koska monikaan äänestäjä ei yhdy niitten näkemyksiin asioista.
        Ryhmäpäätökset on kyllä hyvin sitä näkemystä asiasta, mitä ryhmä pitää oikeana, ei kovin kauaa olisi ryhmiä, mikäli ihmiset olisivat eri mieltä asioista.

        Sinun jargonisi on vain änkyrän älinää siitä, että olet eri mieltä kaikesta, eli jonkun pienpuolueen kannattaja, sellaisen jonka mielipiteet on sellaisia, joihin vain hyvin harvat voivat yhtyä.


      • HujanenG

        Hoohoo itsellesi. Olet väärässä. Puoleiden ryhmäpäätökset ovat irvikuva demokratiasta.

        Tuusulassa on puheenjohtajakisa. Pienpuolueita ei kannata äänestää. Silloin menee ääni hukkaan. Keskittämällä äänet TuPulle voidaan saada muutoksia aikaiseksi. Vapaasti äänestävät kunniaan.

        Puolueiden sopulilauma on säälittävä. Miksi puolueista valitut ylipäätään menevät kokouksiin? Voisi laittaa "pahvisaulin" istumaan palaveriin, kun ääni on luovutettu puolueelle ja pomo päättää, miten äänestetään. Pahimmassa tapauksessa kysytään neuvoa puoluetoimistosta. Säälittävää. Demokratian irvikuva.


    • porvaritonpeestä

      Kokoomus pois puoluekartalta kokonaan ja erityisesti Tuusulan riitaisa kokoomus ! Rikkaat ei tajuu hevon hoota kansan elämästä ! Äänestäkää persuja, ne sentään vastustaa muslimejen haittamaahanmuuttoa !

    • mahollinenpaikka

      Puolueiden ryhmäpäätökset ovat demokratian irvikuva. Puolueen nimestä ei ole väliä. Kaikki ryhmäpäätöspuolueet ovat syvältä. Siihen pitää tulla loppu ja muutos jo seuraavien uusien jäsenten myötä. Muutaman valtaapitävän puolueen, jotka harrastavat ryhmäkuria, valta murretaan muodostamalla vaalien jälkeen pienpuolueiden ja sitoutumattomien ryhmien kesken valtuustoryhmiä yli rajojen. Näin puheenjohtajuudet ja enimmät paikat lautakunnissa menevät näille valtuustoryhmille ja valtapuolueiden diktatuuri hajoaa. Kun valtuustoryhmä koostuu jo sinällään eri puolueiden edustajista, niin poliittinen kenttä hajoaa ja demokratia toimii paremmin. Keskitytään asioihin ei puoluepoliittiseen valtaan. Tulee paljon parempi tulos, kun enemmistön mielipide voittaa. Ryhmäkuripäätöksenteossa enemmistön mielipide ei välttämättä voita. Se ei ole demokratiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe