Lähetystyön oikeutus

Eksyttäjäksikin_nimetty

Mistä saan varman tiedon siitä, että olen oikealla asialla halutessani pelastaa 'väärin' uskovat kadotukselta. Uskoni täytynee olla puhdas kun teen tätä arvokkaaksi mainittua käännytystyötä, jolla saatan entiset toisin uskoneet oman uskonjärjestelmäni mukaisiksi.

Miten kukaan lähetystyötä tekevä voi olla varma tekojensa oikeutuksesta. Toki lähetystyön saralle kuuluu/on kuulunut paljon hyväntekeväisyydeksi luettavaa toimintaa, jota ei käy kritisoiminen.

Siispä mistä oikeutus lähetystyölle, joka voidaan tulkita useissa tapauksissa yhteiskuntaa hajottavaksi toiminnaksi. Ei kai voi olla niin, että jos toimivan yhteiskunnan perusteena on Suuri kurpitsa ja Hänen tekonsa minulla olisi oikeus opettaa kansalaisensa harjoittamaan oman mallini mukaisia 'menoja' ja näin saattaa hajaannus alulle.

Miksi minun järjestelmäni ja maailmankatsomukseni on muita parempi tai oikeampi? Miksi en saa antaa omastani poikkeavan uskonnonharjoituksen jatkua entisellään vaan olen pakotettu sivistämään kaltaisekseni?

1

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teesydämesimukaan

      Ensinnäkin sinun tulee itsesi olla sisimmässäsi vakuuttunut, että se Raamatun Jumala on totta ja antanut itse lähetyskäskyn. On turha tehdä lähetystyötä jos ei itse ole kohdannut lähetyksen Herraa henkilökohtaisena Vapahtajanaan.

      Olen lähetysihminen, yhteiskristillinenkin ja en kompastu siihen, jos jokin Raamatun tulkinta esim. kasteesta poikkeaa omastani kunhan se Jeesuksen Kristuksen sovitus toimii punaisena lankana. Evankeliumin julistaminen ja lähetyskäskyn saattaminen päätökseen on kristityn pääasiallinen tehtävä uskoontulon jälkeen. Kuitenkaan Jumala ei ole minua lähettänyt livenä mihinkään maahan. En ole saanut koskaan selvää käskyä ja johdatusta matkustaa itse lähetys- tai kehitysaputehtäviin vaan rukoilen ja kerään varoja lähetyksen hyväksi.
      Ymmärrän kirjoituksestasi ettei usko Jeesukseen ole kirkastunut sinulle vielä niin todeksi, että kokisit lähetystyön henkilökohtaiseksi missioksesi.
      Kyllä se vakaumus, tieto ja lähetyskutsu täytyy tulla ihan henkilökohtaiseksi ja vakuuttua siitä, että tämä on elintärkeää.

      Vaikuttaa kyllä siltä, ettei sinua ole kutsuttu ainakaan vielä lähetystehtävään.
      Jos sitä hengellistä pointtia ei ole itse saanut, niin parempi silloin pysyä sivussa tai osallistua auttamiseen niissä puitteissa kuin itse kokee sydämessään oikeaksi. Jos auttaa esim. kehitysmaan naisia ja tyttöjä ihmisarvoiseen elämään, jottei he joutuisi ihmiskaupan uhriksi, silvotuiksi. Myös globaaliset ongelmat kuten kuivuus ja aavikoituminen ovat varmasti meille jokaiselle selviä ongelmia ja ei liene epäselvää onko väärin yrittää toimia niiden poistamiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe