Soite ja äidinkieli

RKPn-juttuja

RKPn valehtelijain kerho. Marianne Käcko Purmo

Keskipohjanmaalehden mielipide sivulla hänen kirjoitus, kirjoitettu suomeksi, eikä missään kerrota, että olisi joku toinen avustanut.

Sanoisin, että törkeetä ja on totta niin miksi siellä melkein kaikille makseta

8

211

  Vastaukset

  • vavvavva
   RKP n törkeyttä astuvat omaan paskaansa.
   Soite ja äidinkieli

   Tulin lähetteellä Pietarsaaresta Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan kovilla vatsakivuilla ja kuumeisena. Olen elänyt Ruotsissa, enkä osaa suomea, luulin sairaalan olevan kaksikielinen. Suomenkielinen hoitaja, joka otti minut vastaan, lopetti puhumisen, kun huomasi etten ymmärrä suomea. Yritin sekä ruotsiksi että englanniksi, tuloksetta. Eräs lääkäri, joka puhui auttavasti ruotsia, lähetti minut röntgeniin, missä puhuttiin ruotsia.
   Myöhemmin toinen lääkäri tiedotti suomeksi. Keskeytin, että en osaa suomea, mutta englanti käy. Hän selitti englanniksi että minulla oli akuutti paksusuolen divertikuliitti. Tulkkia ei haettu. Kysyin voinko syödä. Hän nyökkäsi ja haki sämpylän. Sain kiinteää ruokaa vielä kolme ateriaa. Joka kerta kysyin, saanko varmasti syödä. Muistelin, että vastaavassa tilanteessa olin saanut nestemäistä ruokaa.
   Viides ateria olikin nestemäinen, ohjeistus oli jäänyt huomaamatta. Illalla sain sietämättömiä vatsakipuja. Vatsa ei toiminut viiteen päivään, turposi ja tuskan hiki nousi pintaan. Soitin kelloa. Hoitaja tulee ja kerron että suoli on aivan tukossa, minun täytyy saada apua, tarvitsen kipulääkettä. Hän ei vastaa vaan lähtee pois ja palaa hetken kuluttua. Hän aikoo huuhdella suoltani. Protestoin, ei voi huuhdella, suoli puhkeaa, hakekaa lääkäri tai ruotsia ymmärtävä hoitaja! Täytyyhän täällä olla jokun osata ruotsia. Ainoat lauseet, mitkä saan vastaukseksi, on ’Ei oo’. Olin turhautunut ja kipeä, suutuin. Ellei löydy ruotsia ymmärtävää hoitajaa teen valituksen! Hoitaja poistui nopeasti ja palasi toisen suomenkielisen hoitajan kanssa, hän ymmärsi mitä tarkoitan. Kolmas hoitaja tulee antamaan kipulääkettä. Kivut laantuvat, uupuneena ja kuumeisena nukahdan. Suomalainen lääkäri käy aamulla mukanaan ruotsia puhuva hoitaja. Selviää, että leikataan myöhemmin mutta nyt saan lähteä kotiin. Henkilökuntaa ei näy kun jätän osaston. Jäi tunne että minua vältellään ruotsinkielisenä potilaana.
   Onko K-P:n keskussairaala kaksikielinen? Oli epämiellyttävä kokemus kohdata hoitaja, joka ei suostunut kommunikoimaan ja suomenkielinen lääkäri, joka ei ymmärrä minua. Petyin kohteluuni. Olen ollut yhteydessä potilasasiamieheen ja ylilääkäriin. Minulle on kerrottiin, että sairaalalla on selkeä strategia miten kohdataan ruotsinkielisiä omalla äidinkielellä. Miksi tämä ei toimi käytännössä? Minulla oli ehkä epäonnea, mutta ei saa olla tuurista kiinni miten tulee kohdelluksi. En vaadi, että kaikkien pitäisi osata ruotsia, enhän minäkään osaa suomea. Vaadin, että kaikkia potilaita, riippumatta äidinkielestä, kohdellaan tasavertaisesti ja ystävällisesti ja että henkilöstö hakee jonkun tulkkaamaan jos ei pysty kommunikoimaan potilaan kanssa.
   Marianne Käcko
   Purmo

  • Pekka Saviranta selvitä onko hän Kruunupyyn RKP agentti?

   MARIANNE KÄCKO
   06 727 2518
   Nordanåvägen 218, 68930 Purmo

   MARIANNE CHRISTINE KÄCKO
   050 343 2931
   Nordanåvägen 218, 68930 Purmo

  • Kumpi on tärkeämpää hyvät terveyspalvelut vai kielipalvelut?

   Suomessa pitää ensisijaisesti osata suomea, rannikon ruotsinkielisten esivanhempien jälkeläisenä olen integroitunut suomenkieleen.
   Kielten osaaminen hienoa, mutta "virallinen" kaksikielisyys
   Utsjoelta-- Hankoon tulee suomalaisille kaliiksi.

   Esim.
   Eduskunnassa suurta palkkaa nauttivat käyttävät kahtakieltä vaikka kaikki kuitenkin osaavat suomea, samoin monessa kunnassa maksetaan tarpeetonta kielilisää ja kaikki maksaa, turhuuteen panostetaan.

   Siellä missä tarvitaan jotakin kieltä, sinne voidaan valita kieltä osaava ja palkkahan sisältää aina kaiken tehtävään sisältävän rahan.

  • Kieli on ajattelun väline ja jos sen hallitsee huonosti, on oletettavaa, että sen ymmärtäminenkin on vaikeaa. Suomessa on kaksi virallista kieltä Suomi ja Ruotsi: 88,3 % / 5,3 % kielisuhteella..Perusteluja voi esittää vapaan kielivalinnan puolesta, jota suomalainen enemmistökin haluaa. Myös elinkeinoelämä on tätä painottanut., ilman että se olisi ruotsin kieltä tai suomenruotsalaisia vastaan.( voiko ruotsin kielen pakko opiskelua perustella vain historiaan ja kulttuuriin vedoten 2000-luvun suomessa ?)

   Internet on teknisesti yhdistänyt maat ja ihmiset. Sen lisäksi tarvitaan yhteinen kieli. Suomi ei ole maailmankieli, eikä ruotsikaan. Englanti , ( jota puhutaan on 80% mailman kielistä) on muodostunut kieli jolla pärjää laajimmin kansainvälisessä kanssakäymisessä. Viime vuoden lopussa Manner-Suomessa asui vieraskielisiä yhteensä 351 738 ja puhuttiin jo yli 150:tä eri äidinkieltä. Ruotsinkielisiä oli 263 948. Suomi on monikulttuuristunut ja -kielistynyt viime vuosina voimakkaasti kasvaneen maahanmuuton myötä. Tämä asettaa uusia vaatimuksia maahanmuuttajien muun kielitaidon tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöille.

   Myös heikon kielitaidon antoi tutkimus "Poliisista päivää, från polisen god dag” joka tarkastettiin lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa.”.”.Suomen Poliisijärjestöjen Liiton järjestöpäällikkö Mika Nygårdille poliisien heikko kieli- tutkimustulos ei ole yllätys.. " Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää väkisin virallisena kielenä koko maassa.

   Tätä tukevat e2 ilmestyvä tutkimus, jossa 56% suomenruotsalaisista käyttävät suomen kieltä julkisia palveluja käyttäessään, aivan luonnostaan, eivätkä he näe että heidän kansalaisoikeuksiaan rikotaan, asutaanhan suomessa. Myös samainen e2 tutkimus osoitti että oppilaista 23% on enään halukas opiskelemaan ruotsia, jota he eivät omassa arjessa kohtaa.Näin mailma muuttuu..toivotaan että suomi on kehityksessä mukana, eikä pidetä käsijarrua päällä, nuoret ovat tulevaisuuden päättäjiä sekä rakentajia suomessa.

   Hyvää tahtoa ja joulumieltä kaikille !

  • Totta "Suomi on edelleen maa, jossa lobbaamista ei säädellä laeilla eikä rekistereillä.”Siinä on julkisen ja yksityisen edun välinen ristiriita.Ketkä meillä suomessa päättää asioista? Nyt alkoholilaki vastoin asiantuntija lausuntoja, pakolla vietiin läpi. Natoon hivutellaan aseteollisuuden lobbareiden luomilla sodan uhkakuvilla-pakolla.Pakolla on kaikkien suomalaisten opiskeltava pakkoruotsia , lobbareitten ja lahjonnan avulla estetty demokratiaa toteutumasta- vapaata-kielivalintaa vuosikausia. Pakkoruotsia on valtion komennoin opiskeltava peruskoulusta yliopistoon kuin muinoin Neuvostoliitossa marxismi-leninismiä ikään. Niiltäkään ei yksikään sielu välttynyt-ja pakolla.

  • Sinulle valehdellaan. Se historia mitä sinulle opetetaan on pelkkää valetta. Kova väite? Kerrottiinko sinulle koulussa tämä?

   Käräjillä 1646 julistettiin: Jokainen suomalainen, joka ei tahdo oppia ruotsia, käydä kirkossa, käräjillä ja kokouksissa ja kaikin tavoin olla esivallalle kuuliainen ja tottelevainen pappisviranomaisille sekä hurskas ja lempeä ruotsalaisille, samaten kuin maan ja valtakunnan muut asukkaat, sen koti on poltettava, talonkirja tehtävä mitättömäksi ja on hän jokaisen ruotsalaisen edessä henkipatto...

   Hups? Eikö? Hmmm. Minäkin muistan opetuksen hieman toisin tuolta peruskoulusta, jonka tarkoitus on iskostaa eliitin ajatukset kansaan - siis eikun - valmistaa kansalaiset yhteiskuntaan ja työhön. Mutta entäpä tämä?

   Kolmannes suomalaisista kuoli sotiessaan Ruotsin puolesta vierailla mailla.

   Näin tapahtui vuosien 1600-1700 välisenä aikana, jolloin Suomen väkiluku oli runsaat 300 000 ja suomalaisia miehiä kaatui arvioiden mukaan ruotsalaisten puolesta 100 000 - 120 000.

   No mutta ei mutta hei, ei tällaisia saa tarinoida. Sitäkään ei saa sanoa, että Suomessa on joukkohautoja, joita museovirasto ei anna kaivaa ja tutkia tai sitä, että Suomessa aktiivisesti häivytetään historiaa.

   Ruotsista ei puhuta totta, ruotsalaisten ristiretket Suomeen olivat hirvittäviä. Lallin kirvesmurhaksi ristitty tapahtuma oli sissisotaa valloittajia vastaan, kyseessä ei ollut yksittäistapaus vaan maan tapa.

   Ruotsin vallan aikana suomalaista nostoväkeä on käytetty käytännössä kaikissa Ruotsin sodissa keski-eurooppaa myöden ja rahat on aina kannettu rosvoretkistä Tuhkolmaan.

   Oletko koskaan ajatellut minkä takia Ruotsi on Suomea rikkaampi? Tästä syystä! Suomi oli Ruotsin alusmaa, siirtomaa, jonka pojat tapettiin Ruotsin sodissa Ruotsin kuninkaan rikastuttamiseksi.

   Tosiasiassa Ruotsi on meille velkaa 600 vuoden ajalta aika paljon, mutta eliitti on tästä hiljaa kuin hiiri sukassa ja höpisee pehmeitä siitä miten Suomi kuuluu länsimaiseen arvoyhteisöön, jonka nimissä meitä tapettiin, raiskattiin, poltettiin ja tapatettiin vuosisatoja. Tämä totuus halutaan haudata ja omaksua valloittajien historiankirjoitus.

   Suomalaisten kapinoissa Ruotsin kruunua vastaan tapettiin hurjasti väkeä. Kerran tai pari tapettiin ainakin 10% väestöstä kapinan takia. Kannattaa pysähtyä hetkeksi tämänkin luvun ääreen. He olivat suomalaisia sankareita, jotka taistelivat kohtuutonta kruunua vastaan, perheen, kodin ja isänmaan puolesta, mutta myös naisia ja lapsia.

   Onko siis pakkoruotsi mitään muuta kuin edelleen jatkuvaa kulttuuri-imperialismia ja kenen puolella kaikissa yllämainituissa verilöylyissä mahtoi ja mahtaa olla se porukka, joka on sitä mieltä, että tätä totuutta ei saa kertoa? Kun tänään kävin kuvan patsaan luona, jonka nimi on hakkapeliittain kotiinpaluu, mietin, kuinka harva pääsi kotiin.

   Kun tänään kävin kuvan patsaan luona mietin, miten kenelläkään on otsaa, julkeutta ja röyhkeyttä valehdella tässä määrin Suomen kansalle. Kun tänään kävin kuvan patsaan alla, mietin, miksi pieni vähemmistö omistaa kolmasosan Suomen varallisuudesta ja minkä takia kaikki ovat aina Ruotsia, Viroa, USA:ta ja NATO:a myöten valmiita kuolemaan viimeiseen suomalaiseen.

   Mietin myös sitä, miksi suomalaisten päättäjien, kuten Cai-Göran Alexander Stubbin ja Carl Haglundin mielestä NATO on loistava idea ja sitäkin, onko Suomi jälleen tai edelleen länsimaisten imperialistien siirtomaa.

   • Ruotsille osuu omaan nilikkaan vuosisatojen rasismi suomenheimoa ja saamelaisia kohtaan....matut ottavat vallan siellä 20-30 vuodessa ja herrakansa on vähemmistönä orjan roolissa.....


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1949