Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi NORDEA ei valita sakoista

Miksihän

NORDEA taas vahvasti esillä , vaikka Nordea Bank Ab sai Finanssivalvonnalta 3,5 milj.€uron sakot v. 2013 ja 5,4 milj.€ sakot v. 2015 laiminlyönneistä ja rahanpesu- ja veronkiertotarkoituksiin käytettyjen yhtiöiden veroparatiisijärjestelyistä.

Ylen rikollista rahanpesua koskevassa ajankohtaisohjelmassa (MOT 20.3.2017) toimittajan esittämään kysymykseen, pitäisikö pankkien keskittyä näihin suuriin tekijöihin ja tosirikollisiin eikä jahdata Matti Meikäläisiä tuhannen euron talletusasiakkaita Finanssivalvonnan johtava lakimies vastasi myöntävästi ja jatkoi, että pankin tulee toki tuntea kaikki asiakkaansa, myös tonnin/kk tilillensä saavat eläkeläiset , joiden perustiedot tulee kerätä ja selvittää kun asiakassuhde luodaan. Tilanteen muuttuessa tiedot luonnollisesti tulee päivittää. Täysin sama henki on tavallisten ihmisten osalta kesän uudessa rahanpesulaissa. Ihan kuten sanoo talonpojan järkikin, joten tämä ei selitä Nordean mm. eläkeläisille lähettämiä uhkauskirjeitä, joissa vaaditaan ikävien seuraamusten uhalla ihmisiä pankkiin kuulusteltaviksi tapaamisiin, joissa on sitten helppo edistää pankin ja sen sidosryhmien omia bisneksiä, jospa vaikka eläkeläiselle on kertynyt sukanvarteen tai johonkin muualle vanhuuden ja sairastumisen varalle säästöjä.

Nordeahan sai 6.3.2017 jälleen uudet 1 milj.€ sakot ja julkisen huomautuksen ikäihmisille ( 70 – 90 v ) sijoituspalvelulain ja Finanssivalvonnan ohjeiden vastaisesti kauppaamistaan oman konsernin sijoituspalvelutuotteista. Selkokielellähän tätä voi kutsua ikäihmisten huijaamiseksi ja hyväksikäyttämiseksi.

Joka kerta kun sakot rapsahtaa, Nordeasta todetaan ettei pankissa ole mitään, vaan vika on Fivan tutkintamenetelmissä, liian pienessä otoksessa, väärässä kohderyhmän valinnassa, Fivan väärässä tutkimustulosten tulkinnassa etc. Tästä hyvänä esimerkkinä Nordean liiketoimintajohtajan 9.3.2017 iltalehdelle antama haastattelu. Fivan uskottavuutta ja arvovaltaa Nordean esittämät tämäntyyppiset väitteet nakertavat jo aika pahasti. Jos yritys saa Fivalta useat peräkkäiset väärin perustein annetut miljoonasakot sekä julkiset varoitukset, jotka romahduttavat yhtiön maineen ja julkisuuskuvan, niin eikö oikea tie olisi valittaa päätöksistä ( kun Fiva antaa siihen joka kerta mahdollisuuden ) ja puhdistaa maineensa sitä kautta. Nordea ei näin kuitenkaan menettele. Itse kukin voin pohtia miksi.

2

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa-ajatella

      on niin pieni summa pankille.
      jos valittaa, asiasta puhutaa myöhemminkin, näin asiasta hiljennytään.

    • EttäSillälailla

      Nordea haluaa välittää kuvan, että se toimii esimerkillisesti ja eturivissä rahanpesun torjunnassa. Siksi se lähettelee kirjeitä 1.000€ eläkeläiselle ja Matti Meikäläiselle teemalla " pankin tulee tuntea asiakas ja ymmärtää pankkipalvelujen tarve ja ennenkaikkea tarkoitus".

      Kuten MOT-ohjelm. kävi ilmi, veroparatiisiyhtiöiden tileille rahat kulkevat vapaasti ilman kyselyjä. Eihän niitä tarvita, Nordea tuntee näiden asiakkaiden pankkkpalvelujen tarkoituksen ja tarpeen erittäin hyvin, onhan se itse ollut niitä veroparatiisiyhtiöitä sinne perustamassa / konsultoimassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe