Voiko Allah luoda liian ison kiven liikutettavaksi

Kivitaskutasku

Voiko Jumala tehdä niin suuren kiven, ettei Hän voi liikuttaa sitä?
Voiko Jumala tehdä mitä vain?

Esimerkiksi: "Voiko Hän tehdä niin suuren kiven, ettei mikään voi liikuttaa sitä? Jos, eikö Hänkään voisi liikuttaa sitä? Vai onko Hänelle mahdotonta luoda mitään niin suurta, ettei Hän voisi liikuttaa sitä?"

Allah kertoo meille, että "Allah voi tehdä mitä vain haluaa". Meidän tulee ymmärtää, ettei Allah halua tehdä mitään, minkä takia Hän lakkaisi olemasta Allah. Hän ei voisi koskaan vaikkapa kuolla, koska sitten Hän ei olisi enää "Ikuisesti Elävä" (yksi Hänen Koraanissa mainituista ominaisuuksistaan).

Hän voisi siis tehdä kiven (tai mitä tahansa), joka olisi niin suuri tai painava, ettei mikään koko universumissa voisi liikuttaa sitä. Allah ei kuitenkaan ole universumissa, eikä Hän muistuta mitään luomaansa. Allah ei koskaan siis alistu luomisen lakeihin, koska hän on sekä Luoja että Lain Antaja. Aina kun Hän haluaa jotain, Hän vain sanoo: "Ole! Ja se on!"
Allah kertoo itsestään:

Hän on taivaan ja maan Luoja; kun Hän päättää jonkun asian, sanoo Hän ainoastaan »Tapahdu!» ja niin tapahtuu.
2:118

Jumalan ei ole soveliasta hankkia itselleen poikaa; kunnia olkoon Hänelle! Kun Hän päättää jonkin asian, Hänen tarvitsee vain sanoa: »Tapahtukoon!» ja se tapahtuu.
19: 35

Kuten näistä jakeista näemme, luominen ei ole Jumalalle ollenkaan vaikeaa. Hän vain antaa käskyn ja kaikki tapahtuu Hänen tahtonsa mukaan.

2

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raamatun.totuus

      Muslimit usein sanovat, että me olemme keskenämme veljiä ja sisaria. Näin voivat sanoa vain taqyyiaa harrastavat muslimit, tai tekopyhät muslimit, mutta koraani sanoo aivan toisin!

      Koraani 5:72. Totisesti ne ovat harhauskossa, jotka sanovat: »Jumala on Messias, Marian poika»; mutta Messias sanoi: »Oi, Israelin lapset! Palvelkaa Jumalaa, - minun Herraani ja teidän Herraanne.» Totisesti, kuka ikinä rinnastaa (muita) Jumalaan, häneltä Jumala kieltää pääsyn autuuden puutarhaan, ja Hänen asuinsijansa on tuli; siellä ei ole auttajia väärintekijöille.

      (Harhauskoinen =kristityt)

      Koraani 5:73. Totisesti ne ovat harhauskossa, jotka sanovat: »Jumala on kolmas kolmesta.» Eihän ole muuta jumalaa kuin ainoa Jumala, ja elleivät he lakkaa niin sanomasta, lankeaa tuskallinen kuritus niiden ylitse heidän keskuudessaan, jotka ovat väärässä uskossa.

      Ja mitä krisitylle pitäisi tehdä koraanin mukaan, tässä vastaus:

      Koraani 4:4. Kun siis kohtaatte taistelussa uskottomat, niin nujertakaa heiltä niskat, niin että voitatte heidät! Sitten ottakaa heidät vangiksi ja jälkeenpäin joko suosiollisesti vapauttakaa heidät tai antakaa heidän lunastaa itsensä vapaiksi, kun sota on päättynyt! Niin on oleva. Jos Jumala olisi tahtonut, olisi Hän varmasti voinut kostaa heille, mutta näin Hän tahtoo koetella teitä toistenne avulla. Jotka saavat surmansa Jumalan tiellä, heidän tekojensa ei Hän millään muotoa salli raueta tyhjiin.

      Koraanin suomentaja on jättänyt taas pois sanan, joka kuvastaa oikeasti sitä, että uskottomilta pitää nujertaa ensin niskat, siihen saakka kunnes olette tehneet suuren teloituksen heidän keskellään!

      Koraani 98:6. Totisesti ne, jotka eivät usko, sekä Kirjoituksen saaneet että pakanat, joutuvat helvetin tuleen ja jäävät sinne ikuisiksi ajoiksi. Nämä ovat ihmisistä kurjimpia.
      Kirjoituksen saaneet voidaan yksilöidä, eli ketkä kuuluvat helvettiin koraanin mukaan. Kirjoituksen saaneet siis tarkoittaa juutalaisia ja kristittyjä. Oikeastaan sana kurjimpia pitäisi olla luoduista pahimpia.

      Kaiken kaikkiaan voimme siis todeta, että emme todellakaan ole siis veljiä ja sisaria, vaan muslimit joko ovat tekopyhiä tai harjoittavat taqyyiaa sanoessaan olevansa tät mieltä.

      Koraanissa on 79 jaetta, joissa muslimeja kehoitetaan sotaan muita vastaan.

    • Sumayyah

      Hyvää ajateltavaa jollekin uskoviaislle katkeralle ateistille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe