Kahvipirtti 127 /2017

Huomenta, aloitan nyt uuden pirtin toivoen sitä, että saamme asiallisesti viestejä lähettää, aivan entiseen tapaan.

Nyt on mieli maassa, ei jaksa ajatella sisustuksen suhteen muutoksia, asettelen tavarat paikoilleen ja kukilla yritän saada ilon aihetta, tuore kanelipulla kori kahvipöytään.
Jospa aurinko ilmaantuisi ja toisi kevään tunteen tullessaan.
Nyt kahden asteen pakkasella mennään ja hissukseen lunta sataa, on kuin luonto masennuksen vallassa edellisen pirttimme sekavasta lopusta.
En osaa oikein ymmärtää tuollaista sotkemista, on kuin seinät olisi ryvettyneet, miksi näin?

Ymmärrän nuorten energian purkauksen kohteena olimme, mutta surullista tämänlaistako heillä on annettavana ja mitä he tällä voittavat.
Onneksi vain pieni ryhmä näitä purkauksia aikaan saa, mutta kaiken kaikkiaan leiman saa moni hyvin käyttäytyvä nuorikin.
Odottaisi, että empatia ja toisen ihmisen kunnioitus olisi kasvanut nuoriimme, heillä kaikki mahdollisuudet elää ja olla onnellisia, maassa joka heille valmiutta aikuiseksi kasvamiseen antaa.
Nyt olisi heidän vuoro näyttää se arvostus ja kunnioitus menneille polville, jotka taistelivat ja rakensivat maan tähän tilaan.
Rakentamista ja yrittämistä riittää eteenkin päin, aina ilmenee vaikeuksia, mitkä pitää voittaa, maailmassa ei kaikki ole läheskään hyvin, ponnistelua riittää kasvavalle polvelle.

Se että riehutaan tämän laatuisen pirtin kimpussa ei ihmeitä tuhoja aikaan saa, korkeintaan mielipahaa meille jo osamme tämän kotimaamme hyväksi tehneille.
Ei mikään konsti ole lopettaa pirttiin kirjoittelu, jos se hyvän mielen tälle häiriköintiä aiheuttaneelle joukolle antaa.
Mihin sitten tuota "keskustelua" suollatte?

Toivon ylläpidolta seurantaa ja kannanottoa , että pirtissä asiallinen kirjoittelu voisi jatkua, aika monelle pirtti on tullut leppoisan kahviseuran vastineeksi, arkisia asioita jutustellen aika kuluu ja yksinäisyyden tunne ehkä myös vähenee, lukijoidenkin kohdalla.

Laitan tähän entiseen tapaan, kynnys matala kaikelle rauhaa rakastaville kirjoittajille ja lukijoille, tervetuloa.
Aika erilainen aloitus, mutta toivon että jatkamme entiseen tapaan, kiitos kannustuksista vanhassa pirtissä.
Viikoksi poistun ja katselen sitten miten on pirtti rauhassa saanut olla.
Ilmianna
Jaa

213 VastaustaKiitos Skillan uudesta pirtistä. Yritin siivota entistä, mutta turha toivo, koska aina tuli lisää kakkaa jonkun jaloissa sisälle. Onneksi eivät tyhjentäneet baarikaappia, joten sikäli olivat kiireisiä käynnillään. D

Onhan täällä nähty ennenkin nuoriso mellakkaa, mutta se on ollut joka ketjussa. Tämä oli harvinaista, että juuri Kahvipirtti alkoi nyt ärsyttämään noin paljon ja onhan tämä ollut ärsyttävä joillekin meidän ikäisillekin joskus muutamalla kommentilla "teetupineen"!D

Sinä onnekas lähdet reissuun ja minäkin tein kauppareissun, mutta en malttanut mennä sellaiseen kauppaan, jonka edessä olisi noita vaali mainostajia kuuluisuuksineen. Olisi sieltä ehkä jonkun makkaran pätkän saanut maistiaisia, mutta nyt ei makkara maistu. Eilen vielä ajattelin, että varppina menen, mutta tänään en viitsikkään ja niin käy monessa muussakin asiassa kohdallani. Se on nääs´niin, kun ei ole tukka hyvin, eikä kelloa ranteessa, niin mitä sinne menee pällistelemään meikä mummo?

Hyvää matkaa sinulle ja omalta osaltani yritän siivoilla pirttiä, mikäli kutsumattomia vieraita taas piipahtaa sisään.
Ilmianna
Jaa
Välillä kurkkaan ovesta. Teillä on mukavat rupattelutuokiot aina meneillään.
Ihmettelen, miksi sinne joku hörhö nyt yritti. Ovatko nämä muut palstat jo niin tylsiä, ettei niissä enää viitsi häiriköidä, vai pirtin lämpöönkö vain pyrki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tunnistin eilen noissa hörhökirjoituksissa ihan varttuneen isoisän kirjoituksen. Esiintyy kiusaajanroolissa monella nettipalstalla.
Oletan että lahkolaistapauksena se tahtoo tukkia mun kirjoituskanavani, koska tunnisti minut naapurissaan asuvaksi äijäksi.
Sen takia en eilen kirjoittanut.

Varhaiskevään päiviä pitelee. Kun en yöllä ajele niin kesärenkaat voisi jo alle laittaa.
Ai niin. Kellojen siirtokin myöhäillalla jo ajankohtaista. Siitä luvunlaskujutusta sen verran että se antaa mahdollisuuden lisäuneen silloin kun siihen on aikaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kesärenkaat voisi olla, mutta kun vähän ajelen niin samapa tuo millä ne pätkät taittaa. Vielä voi laillisesti noin kuukauden verran ajella ja tarpeen vaatiessa kelien mukaan.
SillaNille hyvää matkaa! Tällä kertaa jätän tämän taputteluni tähän. Pärjäillään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Voi Skillan-kulta! Olet tämän palstan Sankaritar ja olet näyttänyt että periksi ei
anneta palstahäiriköille! Kahvipirtti on ainoa paikka, missä päivän kuulumiset
voi vaihtaa kutakuinkin rauhassa.
"Keskustelut" pirtin ulkopuolella eivät pahemmin houkuttele enää. Päin muotoa
tulee heti, jos jotakin kirjoittaa.
Joten jatka Kahvipirtin pystyssä pitämistä, kyllä tänne uskollisia kävijöitä aina
tulee!
1
Ilmianna
Jaa
Hyvä että löytyi uusi pirtti;)

Meillä näkyi tänään aurinkokin.

Valvoin taas yöllä,aamulla siinä 6-5 välillä katsoin itäistä taivasta,oli oikein verenpunainen,en ole aikoihin nähnyt sellaista väriloistoa.

Kun en muista sitä sanontaa aamuruskosta ja iltaruskosta,kummin päin se meni;(

Koetetaan jaksaa.
näkyillään...
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Iltarusko, ihana päivä, aamurusko "päivän paska"! Noin se meni meillä, muistaakseni.?

Yritetään nyt pitää pirtti puhtaana, joten jokainen, joka huomaa tuntemattomia vieraita, niin ilmoittaa siitä "napilla" ilmianna. Hienosti poistuu ainakin osa.

Nyt tännekkin Hämeeseen tuli tuuli ja kattopellit ovat kovilla. Aina ovat kestäneet tähän saakka ja toivottavasti kestävät edelleen.

Toivon kaikille Pirttiläisille uskollisuutta meidän Pirtin pysyvyyteen, kuten terroristien runtelemat tahot myös todistavat. Me emme luovuta.

Häpeä olisi luovuttaa Kahvipirtti taas Skillanille hänen lomansa jälkeen, jos antaisimme kaiken saastan täällä jyllätä, joten jokainen, antakaa "ilmianna" painiketta, niin ylläpito hoitaa homman.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Juutuupista kuuntelin viime vuonna kuolleen Lasse Mårtenssonin Laiskotellen-kappaleen. Laitan sen Kahvipirttiin soimaan. Minusta laulu sopii hyvin ynnämuun filosofiaan. Tokko hurskainen edes tietää mitä semmoinen laiskottelu oikein on :))
Itse taidan kyllä laiskottelun, niin olen itsekin tämän päivän viettänyt, istumapaikkaa vaihdellen. Kohta siirryn olohuoneen keinutuoliin seuraamaan Tanssii tähtien kanssa ohjelmaa.
Bumptsibumin tallensin myöhemmin katsottavaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
himpskatti!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=wKOJ8OLqv3Q
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tänään ei oikein mikään homma onnistanut. Jouduinpa antamaan periksi. Kevät eteni tänään vauhdilla.
Kun lehtiä hani aamulla p-laatikosta, nuoskaa lunta satoi kuin jalorätei, lumpui. Vedeksi se pian muuttuikin.

Linnun pesäpöntöt puhdistaa aina näin uuden pesinnän alkaessa. Siellä voi olla paljon linnun ulosteita tai jopa kuolleita poikasia,

Vai on emäntä matkoilla. Hienoja matkaelämyksiä toivotan hänelle.

Näin vaimovainajaa unessani. Hän seurasi ylätasolla mistä ääni kuuluu. Pidin ääntä. Sitten hän huomasi ja hymyili nätisti.

Eikö tuo liene suurien elämänmullistusten edellä. Muutkin unet vihjasivat ikävään reaalitodellisuuteen; en ole vielä löytänyt paikkaani maailmassa. Onhan se rähmän arvoinen mahdollisuus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Leppoisa päiväni on ollut, enimmäkseen makoilua selälläni. Kirja on ollut lumeena ryntäillä, että näyttäisi arvokkaalta puuhalta. On kyllä olevinaan lisäksi muukin syy loikoiluuni. Minuun ukkovarpaan niveleen iski muutama vuosi kihti. Sehän on kuulemma överiään elämän tuote ja seuraus. Sitä en ymmärrä, miksi se minua vainoaa, ihan kunnon proletaaria. On se varoittelun rajalla mennyt, mutta nyt se kihti iski ja teki minusta "nilkuttelijan." Siitä se kihti innostui, kun pistin kesäkengät jalkaani ja puristihan ne sitä nivelen pahkuraa.

Siinä se tekosyyni, että lojuin päivän ja odottelin paranemisani. Nyt jo on aivan selviä merkkejä kihdin kiusaamisen helpottamisessa. Ainahan kunnon laiskottelija syitä löytää. Kyllä Kat.leija oikeassa on, hyvät taipumukset minulle on laiskotteluun kehittyneet, voi sitä filosofiaksikin yleistää. Onhan meillä Hurskaisen kanssa iso ero. Hurskaisella on suuritöinen kiinteistö ympäristöineen huollettavana, joka vaatii - sanoisinko "eläimellistä ponnistelua" ja raatamista. Ei siinä ehdi missään välissä oppia laiskistumaan. Vai mitä Hurskainen? Minulla ne hommat on ulkoistettu taloyhtiön kautta kiinteistöjä hoitavalle firmalle. Se jo luo hyvät edellytykset laiskuusfilosofialle. Lopun hoitaa saamani synnynnäiset lahjani. Nämä piilevänä pysyneet lahjani ovat aktivoituneet ikäni karttuessa.

Aika mainio päivä oli tänään. Ikkunasta katsellen iltapäivällä aurinkoinenkin. Sen verran pistin nokkani ulos roskia kuskatessani, että tuulen tuiverruksen huomasin. Hyvää jatkoa teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ymmärrät ynnämuu varmaan että emmehän me oikeesti laiskoja luonteiltamme ole, sitä selittelee tätä iän tuomaa olotilaa ja vähentynyttä toimeliaisuuttaan ikäänkuin huumoriväritteisesti.
Viisautta on sekin, että on järjestänyt asiansa tähän malliin, että näillä vähenevillä voimavaroilla ja kaheksankymppisenäkin vielä pärjää kremppoineen kaikkineen.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
"Ymmärrät ynnämuu varmaan että..." Kat.leija kirjoittaa. Tottakai ymmärrän, ei mitään ongelmia.

Ymmärrän tämänkin, vaikka on toisen tyyppisestä asiasta kyse:

"kakkapirtti

25.3.2017 19:22

kahvipirtti voisi palaa helvetissä paskin paikka ikinä "

Näyttää siltä, että myös Ylläpito" ymmärtää" koska ei poista.

Ennen mutsi saattoi vähän suuttua, kun pikkutaaperolta oli karannut pöksyihin ja kaivoi pikkukätösellään kaman lattialle ja taputteli sitä. - Voi sinua senkin sontiainen, torui mutsi, ei kakkaa saa suuhun panna, eikä taputella käsin.

Näitä muistan, kun olin perheemme penskoista vanhin. Kun luin tuota "kakkaviestiä" ja muita tänne työnnettyjä kakkajuttuja, tuli mieleeni yksityisten ihmisten "evoluutio." Yleensä näitä kakkajutuista päästään eroon, kasvetaan ulos. Mutta ei sääntöä ilman poikkeuksia, joillekin ne jutut jäävät pyörimään murkkuikään saakka ja ohikin. Ymmärränhän minä, olen tuhottoman monta erilaista tallaajaa ja räkänokkaakin tässä maailmassa nähnyt.

Tulikohan tästä tälläkertaa Pirtin aamunavaus. Eipä ole "sijaisessa" kehumista, mutta kukin tavallaan. Aurinkoinen aamu ikkunastani näkyy!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ihan hyvin tuurasit ynnämuu. Minulla on epäilykseni tuosta taannoisesta palstahyökkääjästä.
En muuta jatka kuin että sota-aikana Karjalasta vanhempansa lähtivät, tuo palstahäirikkö mukana evakkoreessä.

Tämä päivä muuten osoitti että höperehtimiset lisääntyvät kuin raeheinät ikkunalla.
En antanut periksi. Pienen homman sain tehdyksi. Tarviin 2.5 suuruiset silmälasit. Pahukset rikoin.
Optikko sanoi ettei ilman näkötarkastusta kannata monitehoja hankkia. Viimeiset olivat 400 euroa+ näkötesti.

Kuulemma Virosta saisi samat puolta halvemmalla. Koska uskon, että kalja tuhoa kodin, tapetit ja kaikki niin en ole kiinnostunut tuontijuomistakaan.

Pidetään palstaa elossa. Terveisin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Hyvää huomenta!

Aurinko rökittää täysillä, taivas on melko puhtaan sininen, himpun verran lämpimän puolellakin mittari osoittaa. Ainakin sään puolesta näyttää päivä alkavan loistavasti.

Ketään tutulta tuntuvaa nimmaria ei ilmestynyt aamua aloittamaan. On näköjään muutama viestijä heti aamuyöllä, joku pahantuulinen ja pari ihmettelijää. Muuten... Ylläpito on nyt ihan hyvin toiminut tämän ketjun siistijänä. Kristiina 23 on kai ahkerasti antanut vinkkejä kuten hän mainitsikin.

Niin se vain on, että kun SkillaN on lomilla, ei Kahvipirtissä ole tuttua sujuvuutta.
Kunnollinen aamunavaus puuttuu. Hurskaisella on silmälasiongelmia. Täällä on ollut silmälasiliikkeillä alennuskampanja. Kävin testaamassa, kyllä ne alle viidenkympin yksitehot irtosi, eri vahvuuksilla silmien välillä. Käytän paljon halpoja, alle vitosen maksavia, joita tavarataloissa myydään. Nyt tarvitsen jo 3,5 numeron jotta reilusti näen. Kaukonäköön en laseja tarvitse, siis olen kaukonäköinen, heh.

Kirjoitelkaahan jos tuntuu huvittavan! Hyvää hyvän päivän jatkoa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olen todellakin heti aamulla yrittänyt siistiä pirttiä, mutta aina ei näköjään onnistu ja itse en oikein osaa tehdä aamunavausta.

Kova oli tuuli eilen ja viime yönä, mutta myös hailakat revontuletkin näkyivät. Kävin jo aamulla "leipäjonossa", koska täällä jaetaan sitä ilmaiseksi tuossa lähellä ja osaankohan enää itse paistaakkaan edes sämpylöitä? Tosin pullaa jouduin paistamaan, koska sitä ei ollut viimeksi, mutta nyt olisi ollut jos´jonkinlaista kakkua, joita en sitten ottanutkaan, kun tuo paino ja sokeritauti ei oikein pidä niistä.

Vaan nyt tuli mummille uusi ongelma, kun ei onnistu millään maksu uudelle tilille, koska siellä kysytään IBAN-numeroa ja mikään ei kelpaa. Ohjeetkin luin ja kysyin pankista, sain ohjeet, mutta ei silti onnistu. Olen kuullut ja lukenut myös pankin sivuilta näistä mobili sovellutuksista, mutta mites sitten, kun on vanha Nokialainen? Mitään älykännykkää en aio hankkia. Käsitinkö oikein, että kaikki muuttuu sellaisiksi, että tietsikalla ei pysty enää toimimaan?

Kyllä meni hankalaksi, kun on tuo olematon;) ylpeys, että tyttäreltäni en kysy, sillä olen jo saanut valmiiksi fossiilin maineen ja nyt pitäisi lapsenlapsen tilille saada maksu lähtemään. Hitsi, kun ennen osasin ja nyt taas en, koska ei ole laskua, vaan suullinen puhe.

Miksi hiivatissa kaikki tehdään niin vaikeaksi? Vai, onkohan? silti itseni ymmärrys heikentynyt, kun en valmista pankin antamaa numeroyhdistelmää saa menemään läpi.

Eipä hätiä mitään. Nostin juuri käteistä pankista ja se ainakin toimii, kun pistän rahat kädestä käteen, mutta hyvä on lapsenkin 12-v oppia käyttämään pankkia, jota mummi ei enää osaakaan!D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Päivää että pätkähtää ;))

Kyllä nuo uutuudet jää minullakin käyttämättä.Eilen puhuin yhden taksikuskin kanssa "miks nykyään tehdään NIIN VAIKEAKSI vanhemmalle ihmiselle kaikki.

Päättäjät kyllä toitottaa,pidetään vanhuksista huolta MUTTA minkälaista huolta.

Eihän sitä oikein uskalla noihin avustajiinkaan luottaa;(((

Kävin tuolla Takataskussa leipää hakemassa;)

Karmea tuuli,yks rouva sanoi että pelkäsivät parvekelasien tippuvan,kun yöllä myrskysi.

nyt aurinko kurkkii.

näkyillään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Koleana tuuli kävi päivälläkin, mutta onhan tähän totuttu. Meillä alkukevät, eteläisellä pallonpuoliskolla alkava syksy.
Ei meillä sisäilmaongelmia ole, mutta ulkoilmassa tuntee jotenkin voimistuvansa. Tarpeen se olikin. Kunto kuin vaahtomuovihöttöä.

Sorvilla tehty koivupuinen linnunpönttö oli käpytikan piloille hakkaama. Lentoaukon yläpuolelle se oli hakannut reiän katsoakseen onko siellä syötävää.
Manaillen otin se alas puusta. Laitan ympärille rautalankaverkon. Ainakaan pesärosvoille se ole enää mahdollinen ruokakomero.

Erityisen reteältä meno ei tänään maistunut, mutta jospa unikakkiainen toisi kevätelämään jotakin uutta.
Pian tästä käyn pötkölleni ja herään ensimmäiseen ennakkoäänestyspäivään kuntavaaleissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvää huomenta 🌷

Pitäähän Kahvipirttiin aamualoitus tehdä, tällä kertaa täältä eteläisestä suomesta.
Yö on ollut kylmä, mutta aurinko kultaa jo tienoon, joten lämmintä on jo päivällä mukavasti.

Eilen sain parvekeinnoituksen, ja se jatkuu tänään ensin siivouksen loppuunsaattamisena. Joudun tosin pistäytymään Helsingissä, mutta en jää sinne pidemmäksi aikaa.

Kunhan saan lattian pestyä parvekkeella, laitan maton jo paikoilleen, istuintyynyt ja kestäviä kukkia vähitelleen. Kyllähän siellä tulee istahdettua iltapäivä kahville, aurinkovarjoa suosin kyllä paahteella.

Meri näytti viimeksi käydessä pääkaupungissa jo pelkältä harmaalta sohjolta, saa nähdä jos " aalto vapaa välkkyilee" jo tänään.

Kevään suloista odostusta, ja aurinkoista mieltä kaikille 👱🏼‍♀️
Ilmianna
Jaa
huomenta pirttiläiset.

Aurinkoinen on aamu.

eipä ole mitään suunnitelmia.

Nyt ruokin kissat,kehräävät tyytyväisinä.

Poiketkaahan kahveelle.
näkyillään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Päiväkahvit tulikin tarpeeseen ja on tuota vadelmapitkoa teillekin.

Aamun suunnitelmat (en tee mitään) meni minulla uusiksi, kun lapsenlapsi oli sairaana kotona, joten saatuani viestin, lähdin sinne ja pravuurini on keittää mannapuuroa, josta lapset tykkää, kuin "hullu puurosta".

Ihmettelen itsekseni, kun he ostavat sitä joskus valmiina kaupasta, mutta nuoret on nuoria, mikä minä olen niitä neuvomaan. Lapsukaiset ovat kuitenkin ihastuneet minun keittämään puuroon, jossa on kyllä voita!D

Pankki ongelmakin selvisi hyvin, koska uusi tili ei ollut ilmeisesti avattu silloin, mutta heti tuli toinen ongelma. Puhelin, sellainen "puoliäly" hipaisu ja aina se heittää sen äänettömälle itsekseen. Nyt puhelun tullessa oli "avaa lukitus" ja missä sekin olisi ollut, koska ei ainakaan samanlainen, kuin Nokialaisessa, josta se ääni hävisi tyystin.

Onneksi puhelin on tuon lapsukaisen entinen ja just´ja just hän muisti, kuinka se toimii, sillä tietenkin hänellä on sellainen "tosi äly"!DD

Olihan tuosta reissusta hyötyäkin, kun muistin laittaa autoni lataukseen ja olihan siinä lataamista taas. Miksi sekin tyhjenee itsekseen? Täytyisi kai ostaa uusi akku, mutta autokaan ei ole akun hinnan arvoinen ja ainakaan silloin jos tankki on täynnä bensaa.D

Äänestystä täytyisi suunnitella, jos menisin vasta varsinaisena äänestyspäivänä. Omaltakohdaltani se voi olla hyvinkin riskialtis ja jää vielä menemättä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jo teini-ikäisessä kotterossa on akkua kuluttavia laitteita. Aina ne sippasi 3-4 vuoden ikäisinä niin että larauskerrat ne vaan tihenivät.
Sitten ostin lähihuoltsikalta ihan tavallisen näköisen patterin. Jostain syystä se vaan starttaa ja starttaa kun sitä kylmillä aina lokilämmitän.

Kunto kuin kiviaitaa. Ei niin kova kuin harvaa. Ulkorakennuksen vienlaittoon tilasin rakennusmiehen.
Sitä piti avustaa ovien saranoille nostamisessa, niille maasepän takomille. Vanha rakennus ilman hyvää kivijalkaa painuu vaan saveen.
Lärveä kuumottaa kuin hillonuijaa. Niin on aina kun olen pitempään ulkoilmassa. Nou hätä sanoi ihonhoitajatar Hoikkala.
Sellainen rasvatyyppinen iho nappaa helposti niitä tärkeitä D-vitamiineja.

Mukavia päivetyksiä ja päivityksiä teillekin greippaasti äänestysikäiset kansalaiset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onpas tuulinen päivä!!
Ilmianna
Jaa
Tuulinenhan päivä oli. Ei sentään myrskyinen ainakaan täällä. Normaalit kierrokseni linttasin tänäänkin. Hiukan se kihti vielä ukkovarpaani tyveä aristaa, onhan siinä pippuriteippi. Voi siitä hyötyäkin olla - ainakin uskonvahvistuksena.

Hyvä että s-s päivänavauksen Pirtissä suoritti ja muori 77 lähes samaan aikaan täydensi. Huomasin sen jo aamusta, suoritin pankkiasioitani, laskujahan niitä tulla tupsahtelee. Siinäpä samalla vilkaisin keskustelupalstoja ja täydennystä uutisiin ja sittenpä täytyikin lähteä kipittämään markettiin.

Niin tavallinen päiväni oli, ettei ole kerrottavaa, eikä muistiin merkattavaa.
Kevätlämpimiä odotellaan, jospa se virkistäisi. Pärjäillään...
Ilmianna
Jaa
Hyvää huomenta!

Tuuraan vielä SkillaNia aamun avauksessa, kylmän yön jälkeen. Enpä paljon muuta ehdikään päivän mittaan, kun on käytävä joka päivä Helsingissä parin viikon ajan. Saan täsmäsädetystä kasvaimeen, tykitystä kolmelta taholta, jonka jälkeen saan olla kesään asti rauhassa😁 (toivottavasti)
Hoito ei sinänsä tunnu miltään, ja on paremmin siedetty kuin solusalpaajahoito, ja mukavia tyttöjä jututtaa minua siellä kivasti. Saan kivaa palautetta pirteydestä, ja ilahduttavaa kannustusta heiltä.

Tuossa kuuntelin juuri Vappu Taipaleen haastattelua tv 1, jossa hän tähdentää ikäihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa ja elää täyspainoista elämää! Sairauksista huolimatta koen samoin, elämä antaa paljon nautittavaa loppuun asti, kun suhtautuu avoimin mielin tulevaan.

Oikein mukavaa keväistä päivää kaikille!
Ilmianna
Jaa
Päivää.

Kiitos sini-sirkku kun jaksat touhuta pirtissä.

Minä kävin eilen täyttämässä kansalais velvollisuuteni,eli äänestämässä.
kyllä noita ehdokkaita näyttää olevan vaikka kuinka.
Mikä niistä kaikista selvän ottaa.

Nyt on oikein aurinkoinen päivä näköjään.
Alkaa olla lämmintä täällä minun kämpässä,aamuaurinko porottaa puoleen päivään.

nyt ylö,ulos ja lenkille.
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista torstaipäivää pirttiin! Olen tehnyt jo pitkän lenkin, kun on niin hieno päivä.
Sain kotimatkalla seuraa toisesta eläkeläisestä, joka tulla huristeli potkurollaattorilla.
Hän jarrutteli sen verran että saimme toisistamme puheseuraa loppumatkalla.
Vanhukset ovat monta kertaa yksin päiväkaudet, ilman puheseuraa. Varsinkin sellaiset, jotka eivät omin voimin enää pääse liikkumaan.
Minun liikkumisen onnistuminen riippuu hyvistä kengistä, jotka pitävät jalkaterän luut
koossa ja tukevat kunnolla myös nilkkoja. Nivelrikko on kelju sairaus, ainakin minulle,
kun olen aina ollut kova ulkoilemaan.

Joku kertoi silmälasiongelmista ja niitten kalleudesta. Minäkin olen odottanut jo pari vuotta että pääsisin uusimaan lasit, mutta silmäklinikalla sanovat, että katsotaan vielä vähän aikaa kuinka pitkälle käsittelyt auttavat, ettei turhaan vaihdeta kesken kaiken kun silmälasit ovat niin kalliit. Kehoittivat ostamaan vaikka halvat Tiimarin lasit lukulaseiksi. Ei vaan ole tullut hankittua, vaan käytän suurennuslasia lukiessa.
Nyt en enää käytä silmälaseja ollenkaan kotioloissa, kun ei niistä ole paljon apua.
Tv:tä katsellessa olen niskat kenossa ja saan niskasärkyä. Parempi katsella ilman laseja.

Nettipankista minulla on kokemuksia sekä ruotsalaisesta systeemistä, että tästä suomalaisesta tunnuslukukorttisysteemistä. jollainen Ruotsissakin oli n 15 vuotta
sitten. Sitten vaihtui systeemi kortinlukulaitteeseen, jonka kaikki nettipankkiasiakkaat saivat. Kortinlukulaitteeseen kai täällä Suomessakin siirrytään, jos ei ole älypuhelinta.
Minulla ei sellaista ole, enkä varmasti hankkikaan.
Monta asiaa tuntuu vaikealta, kun ei enää pysy mukana uuden tekniikan kehittyessä.
Ilmianna
Jaa
Suomi24
New feedback from our lovely customers considering subject:

Keskustelu - discussion service

Message

70+ palstan Kahvipirtti, jossa on paljon asiattomia viestejä. Se pitäisi siivota pian, koska se on ainoa ketju, joka on pysynyt tähänsaakka hyvänä.

Username

Kristiina23

Tässä minun panokseni Kahvipirtin siivoukseen. Ilmoitin siis ylläpidolle ja sain jopa vastauksen siihen.

----------------

Vaan ei kaikki mene kuin Strömsöössä, sillä iloitsin jo tuon maksun(josta kirjoitin aiemmin) onnistumisesta ja mitä turhia, maksu oli palautunut tililleni takaisin merkinnällä, ei tiliä!

Ehdin jo eilen kiitellä (sairasta) lapsukaista, kun "korjasi" puhelimeni, että tilillesi on tullut rahaa, mutta ei saanut rahaa ja ei tullut puhelinkaan loppujen lopuksi kuntoon, sillä edelleen on joku lukko päällä, kun saapuu puhelu.

Kynnet verillä kaivelin vanhoista puhelimista kansia ja akkuja ulos, kokeilin latauksia ja sain jonkun toimimaan, mutta on siinäkin onneton soittoääni, joka nyt toimii.

MdK-MdK
30.3.2017 12:05 kirjoitti, kuinka Ruotsissa jo toimitaan pankkimaksujen kanssa ja Suomi tulee hyvänä kakkosena, kuten yleensä urheilukilpailuissakin!DDD

En tiedä, koska minusta on tullut kaiken uuden omaksuminen vastenmieliseltä, sillä en halua edes katsoa noita uusia "härpäkkeitä" lapsilla ja lapsenlapsilla ja ainakaan en itselleni niitä halua, ...tai, no, joo!! Olenhan minä kuvitellut jotain "härpäkettä", jolla voisin sängyssä makoillen katsella Areenan tai Katsomon ohjelmia!D Mahtaisinko sitten noustakaan sieltä muuta kuin vessaan ja syömään. Tuntuu vaaralliselta yhdistelmältä.

Kaukana on se aika, kun olin aina nuorin kaikessa ja jotenkin ärsytti minua ja etenkin silloin, kun "ylenin" kirjanpidon päälliköksi nuorimpana osastollamme. Voi sitä kateutta ja minulle vastoinkäymisiä.

Nyt ei ole sitä pelkoa, että olisin ahkerampi, yritteliäämpi tai mitenkään enää edes osaavaa, kuten silloin olin ja palkassa se korvattiin.

ps. pistin hieman jutun aiheita, vaikka "vanhat Pirttiläiset" on jo kertoneet omansa, mutta eikös meille kuulukkin asioiden kertaus, koska jo eilinen tahtoo unohtua!DDDD
Ilmianna
Jaa
Nythän näyttää Pirtin " kirjoitusalusta" ihan normaalilta ilman häiriköintiä, joten on Kristiina23 yhteydenotot toimineet. Voihan olla, että joku muukin on lähetellyt ilmoituksia. Hyvä, toivotaan vain rauha säilyy.

Vaikka en lue itseäni "vanhoihin Pirttiläisiin", olen kuitenkin muutamia vuosia voinut olla seurassa mukana. Niin paljon aikaa, että onhan siinä tullut kerrottua yhtä ja toista. "Urassani" ei ole paljon kertomista. Oppivelvollisuuteni suoritin viidessä vuodessa. Evakkoreissut sotkivat kulunkäyntini alkua. Sitten olin yhden vuoden savotassa, joka sattui olemaan lähistöllä. Tarpeen sekin apu oli vanhemmilleni. Hyvinhän se kouluni meni, väliin ylimääräinen luokka vuodessa, että sain "menetykset" kiinni. Tavallista duunarin hommaa tein. Yleensä urakkatyönä hinnoittelujen mukaan. Saihan siinä liikuntaa, jos meinasi palkoille päästä.

Minulta meni Nokialainen 5110 rikki. Olihan sillä jo käyttövuosiakin. Ostin hätäisesti marketista Maxcon merkkisen puhelimen. Ei hyvä, ei kyllä paljon maksanutkaan. Eiköhän pieneen käyttöön riittäne. Kunhan myytiin tulee uusittu nokia 3310, täytyy sitten katsella tulisiko siitä sopiva kalu.

Ilmojen puolesta ihan kelpo päivä tänäänkin. Ennusteet kertovat pariksi päiväksi kroisimpaa keliä, lunta ja räntää. Kaikkihan se on otettava! Heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olipa uutinen Ynnämuu; Nokia 3310 tulee takaisin.
https://www.gigantti.fi/cms/nokia-3310/nokia-3310-klassikon-paluu/

Minun 3310 koneesta rikkoutui se valintakehä. Sitten ostin huonomman koneen parillakympillä tutulta. Sen kolme viimeistä numeroa on 108.
Ehkä se on 3108. Kun se putoaa, akkukin irtoaa. Huono juttu.

Meilläpäin riehuu norovirusepidemia. Parasta pysyä kotikonnulla. Ulkona käydessään on pestävä kädet saippualla, ne varoittelevat.

Ne jotka vaihtoivat jo kesärenkaat autoihinsa, voivat vielä liukastella. Ennustivat aamuksi ohutta lumikerrosta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Toivottavasti Kahvipirtti saa olla nyt rauhassa häiriköiltä, vaikka en ihan vakio asiakkaisiin kuulukaan, mutta nyt taidan tulla aivan Pirtin lämpöön juomaan aina kupposen kuumaa..

Aina muistan sen oman typeryyteni, kun Porintien varrella on Kahvipirtti (oikeesti) ja luulin, että siellähän te kokoonnutte?

Ihmettelin teidän juttuja, joista mielestäni ei ollut päätä, eikä häntää, joten en osannut osallistua, saati pääsiäisnoidan lentoon! Mutta nyt tulen mukaan.

Oma "aamun avaus" on nykyisin, kone (tietsikka) päälle, kahvi tippumaan, joku leipä kahvin kanssa valmiiksi ja tupakka!?

Kahvipirtin avaan ja luen, mitä porukat ovat puuhanneet iltaisin ja odottelen Skillanin "aamun avausta", koska hän muistaa kaikki, jotka ovat illanmittaan kirjoitelleet.

Sitten selailenkin eri lehtiä uutisista ja tyhjennän s-postini roskapostista..

Niin, se kirjojen luku ja syöminen + päikkärit. Koneen suljen yleensä klo 18, joten hyvää yötä. Aamulla tavataan.
Ilmianna
Jaa
Pirtti on ylähyllylle saatava!!!!
Tervetuloa nimpparikahville, minä tarjoan. Soitin pojalle, joka sairaslomalla iskiaksen vuoksi ja käskin kurkkaamaan ikkunasta. Hän vaihdatti eilen autoonsa kesärenkaat ja nyt maa on valkoinen. No, lämpöasteet tekevät tehtävänsä, nyt on jo asfaltti aivan sula.
Minä en tiedä missä SkillaN on, mutta oiskohan jossain lämpimämmässä paikassa. Tervetuloa takaisin, kun sen aika on.
Nyt minä lähden tuohon lähikauppaan kahvipullaa ostamaan, naisia tulee kahville.
Ilmianna
Jaa
Hyvä että kohottelit Pirttiä, Katleija. Tässä se näkyy, SkillaNia ei pysty vähillä voimilla korvaamaan edes yhdeksi viikoksi. Siihen tarvitaan joukko, jotta aamunavaus tulee hoidetuksi. Etelässähän SkillaN on, peräti ihan Virossa. Kyllä hän siitä ennen lähtöään ilmoitti.

Kiitos Katleija kutsusta nimpparikahville. Valitettavasti en voi osallistua...on tuo ilmakin huononlainen. Onnittelut kuitenkin.

Ennusteiden mukaan ilmat tulivat. Aamulla oli tantereet valkoisina. Nyt tiet ja kudut ovat sulaneet lumesta. Huomenna on täällä markkinat - taas! Taitaa tulla räntää markkinoijien niskaan. Sitä ennusteet enteilee. Enpä huonolla kelillä lähde sinne seistä töröttelemään, ei ole tiedossani sellaisia hankintoja.

Hurskainen kertoo:"Meilläpäin riehuu norovirusepidemia." En ole kuullut, että täälläpäin sellaista riesaa olisi laajemmalti. Lorvikatarrista on kyllä talouskohtaisesti selviä tunnusmerkkejä, nimenomaan meilläpäin. En ole vielä ulos päässyt. Täytyy se roskiskeikka ainakin tehdä. No, tässä tänään kyllä juoksutin pölyimuria sellaisen valohoidon verran. Katsellaan...
Ilmianna
Jaa
Oikaisu, pirskatti sentään, po. kadut eikä mitkään" kudut."
Ilmianna
Jaa
Helei Pirtin väki! Minulla on kone tehnyt kiusaa jo pitkään, viestit ei lähde minnekään, vaikka kuinka kerron, etten ole robotti ja klikkailen kaikki kuvat, mitä tulee, niin eipä mitään!
Nyt kävi korjaaja ja luulisin, että tämä voisi lähteä, ainakin toivon niin!
SkillaNille oikein mukavaa lomaa, Virossa kevät onkin jo pidemmällä, taitaa tulppaanit ja krokukset jo olla kukassa!

Oksia talven jäljiltä olen joka välissä koonnut, puut ovat ihania, mutta työläitä,
Toisaalta saahan siinä mukavaa liikuntaa, kun niitä keräilee.
Hyviä, valoisia kevätpäiviä kaikille!
Ilmianna
Jaa
Onnittelut nimipäivän sankarittarelle keväisen tulppaanikimpun kera 💐ja kiitos kahvitarjoilusta !

Minäkin olen etelänpuoliselle avokuistille hiukan kevättä rakennellut, monen aurinkopäivän jälkeen herättiin tosin lumiseen maisemaan. Keksin uutta käyttöä suurille kynttilälyhdyille, laitoin niiden sisään suojaan ensimmäiset helmihyasintti - ja pikkunarsissiruukut. Ne voi tarvittaessa nostaa sisään yöpakkasten uhatessa. Pääsiäinen onkin myöhään, ihan vielä ei kannata rairuohoa kylvää. Yrtit kyllä jo viihtyvät keittiön ikkunalla ja herneenversoja pian saadaan napsia.

Toivottavasti Skillan tuo kevään auringon tullessaan lahden eteläpuolelta🌞Tsemppiä Sinulle reipas ja valoisa ystävämme Sini-sirkku ❤!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kiitos Ramoona sydämellisestä kannustuksesta, talvinen sää kyllä hillitsi parvekesisustamistani. Ei siellä kylmässä nyt viitsi värjötellä kahvimukin kanssa.

Eilen hoidon loputtua pyyhälsin Kaivopuiston cafe Ursulaan, ihailemaan avointa merta, ja nautiskelemaan katkarapuleivästä sisätiloissa 😋 Kyllä hauskaakin pitää elämässä olla, nyt onkin viikonlopputauko, mutta maanantaina alkaa taas 12 sädetyskertaa kaikkinaan.

Ihanaa olla kotona, tillilihakin on valmiina pakasteessa ja graavilohi. Lihapasteijoitakin leivoin pakkaseen, joten ehkä sunnuntaina vasta pistäydyn maitoa hakemassa.

Kirjoittelemisiin 😊
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PS. Katleijalle läpimät onnittelut 🌷ja kiitos nimpparikahveista!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jokohan Skoonessa voikukat kukkivat. Se on Pohjanmerta paljon lähempänä, on kai etelämpänäkin?
Yhtään leskenlehteä en ole tavannut kun en ole käynyt niiden lempparipaikalla. Voikkaallakin oli jo nähty. Se on lännempänä.

Huolsin tänään 2 linnunpönttöä. Kun en tiennyt pönttö-Koposen ohjeita, olin ripustanut pöntön ilman lisä takalautaa, vanhat pesätarvikkeet olivat kostuneet.
Peltiliuska puuta vasten tai Koposen mukaan filmifaneri ajaa saman asian. Mut tätä ei usko Erkki-enokaan; hain Jyskistä höyhentyynyn että sain siitä mahdollisille lintupennuille lämpimät pesäoltavat.

Oi pakko lahjoa, sen verran rumia ovat hj:n pesäpöntöt. Mut ei ne aina niin näe, siipiveikot. Ostin torikauppiaalta viime vuonna 2 sorvattua koivupönttöä.
Pesähalkaisija oli 75 mm. Ei oltu niihin pesitty.

Ennakkoääneni vei demariehdokkaalle. Työvaatteissa kelpasi sinne kirjastotilan äänestyspaikalle. Vaalitoimitsijat olivat melkein teini-ikäisiä.
Voipullat jätin kotteroon Kahvipirtissä käynnin ajaksi. Siellä on niitä vadelmaviinereitä kahvin lisäksi vielä jälellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rohkenen pistää päivän alulle Pirtissä, huomenta!

Ennusteissa ja ajan tasassakin näyttää ilma pilviseltä ja sumuiselta. Markkinat olisivat jo menossa. En ole vielä varma, ryhdynkö nyt vääntämään takkia takkia päälleni vai tarkkailenko mihin keli kääntyy.

Ajatukseni ovat vielä aamukohmeessa vaikka uudistäydennystä olen netistä jo selaillut. Olisihan sitä jotain asiaa, mutta olkoon nyt kun ei kuitenkaan ole mahdottoman tärkeää ja pikaisesti esitettävää.

Hyvää päivän alkua ja jatkoa teille! Kirjoitelkaa jos satutte olemaan sillä päällä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kyllä täälläkin hereillä ollaan ja oikein suututtaa, kun "kelloni" vie unet jo 4-5 aikoihin aamulla (Iihmekö, kun ilta 10, siis 22, uutisia en jaksa katsoa) ja sitten, kun yritän vielä nukkua, niin kahvia tekee mieli, en sano, että myös tupakkaa!;)

Koska yritän sulkea koneeni viimeistään klo 16-17, niin on kiva;((!! aamulla lukea, mitä illalla ja yöllä on porukoiden päässä liikkunut ja olihan niissä ja varsinkin nyt oli, kun joillakin oli avautunut se "perjantaipullo" vanhasta muistista työviikon jälkeen, ehkä....no eieläketulo, koska se on ainakin minulla vasta 3.pv, Mutta saivatko he ennakkoa naapurilta? Ei minulta, vaikka joskus saivatkin.

Minulla ei sanat riitä tuon sini-sirkun rohkeudelle, koska muistan sen ahdistuksen, kun olin mieheni kanssa Meilahden sairaalassa saamassa hänelle ensin "tuomiota" eturauhas syövästä ja sen jälkeisistä hoidoista, mutta nyt kun ajattelen, siitä on jo 10-vuotta ja mieheni elää.

Vaan meillä ei ole sirkkusen kanssa sitä eturauhasvaivaa, vaan minulla tupakanpoltto ja sirkkunenkin muistaakseni kirjoitti, että on lopettanut vasta äsken, siis mikä oli se "äsken? Ainakin olet rohkea ja avoin kaikissa kirjoituksisasi. Kiitos siitä.

Jaa, vai paltoota päälle ja markkinoille? Niin minäkin eilen ajattelin, mutta kun vesiräntää alkoi satamaan aamulla, niin ajattelin, että ei ne "puoluemakkarat" niin makoisia olekaan, joten otan kirjani esiin, koska nyt on jo loppuhuipennus, ...niin, vaikka olenkin jo lukenut lopun aluksi!DDDD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Josko kesäaika, normaaliaika-systeemi on EU:n laajuinen niin auttaako se kansalaisaloite kesäajan kaatamiseksi yhtikäs mitään.
Josko ne päätökset tehdään asiasta kuitenkin Brysselissä tai Strasbourgissa. Ehkä en sitten isoa meteliä nosta kellojen kääntämisistä kun jotenkin haitat ja edut kosettavat itseä ehkä kananpojan aivastuksen verran.

En käännä kelloja kesäaikaan kun aikaero on tasan tunti. Patterikellot saattaisivat pysähtyä virran loppumisen myötä. Joutuisi vaihtamaan patteria.

Vain radion hupiohjelmassa aprillattiin tänään. Joku oli är-kioskin myyjää yrittänyt höntsätä sillä että joku auto on ryyystänyt nurin asiakkaiden polkupyöriä.
Menetettiin perinteinen vappusää tämä tänäinen. Ei meillä sentään maa valjennu vaikka rivakanoloisesti räntää aamulla mättikin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kurkkasin vain, että Pirtti on siisti, kun emäntä saapuu takaisin. Jään odottelemaan Viron kuulumisia, joten tervetuloa takaisin Skillan.
Ilmianna
Jaa
Hyvää huomenta. Minkä merkkistä kahvia laitettaisiin ja mikäpä olisi parasta kyytipojaksi?
Ilmianna
Jaa
Sunnuntaiaamua ja sen rauhaisuutta, sää pilvinen ja niin oli eilenkin, kun kotiin pääsin.
Matkalaisten jäljet peittyi.
Täytyypä kiittää teitä jokaista, kun pirttiä niin hienosti olette hoidelleet ja erikoiskiitos Kristiina23:lle, kun olet ylläpidon avustuksella saanut pirttiin rauhan, voi toisiakin asialla olleita ollut, kiitos kaikille.
Vähän pelolla tulin illalla kurkkaamaan, että näinkö jatkon mahdollisuudet on ja tällä näkymin näin on.
Kiitos myös kannustuksesta teiltä jokaiselta jatkamiseen, yritän näin tehdä, vaikka hyvin olette toimineet ilman minuakin.
No täytyyhän sitä minun myös soppaa hämmentää;)D

Lueskelin kuulumisia, Hurskainen linnunpönttöjen kanssa touhuaa ja noro virusta kiertää, parasta onkin, se on sitkeä tauti.
Ynnämuu vähättelet pirtin vanhana oloa, kyllä vakio porukkaan kuulut, kuten kaikki toisetkin, kiva oli Mdk-Mdk :kin kuulumiset kuulla.
Sini-sirkku jaksaa hyvän tuulisena taistella tautiaan vastaan, sepä taitaa ollakin parasta taudin voittamisen kannalta, iloinen ja myönteinen ajattelu vie voittoon, onnea ja voimia uusille koettelemuksille.
Myrsky on riehunut täällä kotomaassa ja Neeasalle töitä lisännyt, no kuntoilusta se käy, kuten totesit.
Jälkikäteen onnittelut Irman päivän johdosta sinne Turkuun.
Ramoona, ikävä kyllä en aurinkoa tuonut, räntää satoi Pärnyssäkin, kun kotiin lähdettiin eilen aamulla, tasan kaksitoista tuntia matka kesti.
Laitan juhlamokkaa kahviin, minkä laitan tippumaan ja kaivelen hurskaisen tuomat pullat esiin ja komea tuliaiskakun vielä makeasta tykkääville.
Tässä vastaus "ylähuulileivällä" oleppas hyvä ja ota kuppi kuumaa;)

Sitten matka selostukseen, olimme Emmi nimisessä kylpylässä, pieni perheen omistama laitos, aivan sopiva.
Hoidot toimi aikataulun mukaa, ruoka annoksina pöytään ja oli makoisaa.
Aamiainen, lounas, päiväkahvi ja illallinen kuului pakettiin ja hoitoja niin, että aina jonnekin käsittelyyn oli matkattava.
Hissiä ei ollut, kolme kerrosta ja ne rappusten nouseminen ja laskeutuminen kävi hoidosta nekin.
Lääkäri oli sama mikä edellisen kerran käydessäni oli ja hän on hyvin herttainen samaan perheeseen kuuluva nainen.
Mangneetti hoitoja ylimääräisenä hoitona niskoihin otin ja hän ne antoi, totesi kyllä, että toinen viikko olisi pitänyt vielä olla.
Ei ollut kevät sen pidemmällä, mutta lumikellon tapaiset kukat oli lääkärin pöydällä, kertoi pihassaan niitä kukkivan.
Pienen matkan päässä oli iso marketti, sieltä tarvittavat puutteet löytyi, mutta hinta taso aivan samoilla lukemilla kuin meilläkin.
Jotakin oli halvempaa, kuten täytekakut ja leivokset, iso kakku seitsemän euroa, esimerkkinä.
Kyselin hoitajilta elämän kulkua siellä, sanoivat palkat olevan pienet ja kaikki nousee, hinnat, sähkö, vesi, ei meinaa riittää millään elämiseen.
Lääkäri pahoitteli matkaajien jatkavan Latviaan juuri halvempien hintojen vuoksi, alkoholi siellä halvempaa.
Laivamatkat meni hyvin, mennessä vähän keikutti, mutta siitä selvittiin.
Kuljettajana toimi hyvin avulias nuori nainen, siltäkin osin kaikki toimi mainiosta, kehoitti tekemään ostoksia paljon, ruumassa tilaa runsaasti, ei täyteen tullut;)
Onhan se vaihtelua, mutta ihana oli pötkähtää omaan vuoteeseen.
Ehkä vielä joskus sinne tulee lähdettyä, vaikka uhkailin viime reissuksi jäävän, matka on niin rasittava.

Nyt selvittelemään matkalaukun sisältöä ja pyykin pesuun, vielä kerran kiitos pirtin hyvästä hoidosta jokaiselle.
Ilmianna
Jaa
Hyvä että Kahvipirtin emäntä palasi matkaltaan virkistyneenä. Palstakin on pysynyt rauhallisena.
Odottamani lottovoitto jäi tällä kertaa vielä saamatta, mutta laitoin uutta matoa koukkuun. Joku uusi kioskin porukkajuttu. Nousviikolla saamme siitä vasta tietoja.
Sitä se eilinen sateinen päivä tiesi. Kun ei sokeen orin lailla liehunut töissä, uni loppui jo aamuyöllä. Se uusi lukusarjojen toistaminen antoi aamuksi vielä hyvän siivun unta.
Kehun myös Kristiina23 siitä että poistatti emännän loman aikana asiattomia viestejä.
Ilmianna
Jaa
Iltapäivää!
Matkalainenkin on kotiintunut. Kertomasta päätellen hyvin sujunut reissu. Onhan se vaihtelua, hoitoja ja vielä täysihoito. Hyvää se välillä tekee.

Emmi- nimisestä kylpylästä olen jutusteluissa kuullut. En ole käynyt siellä, Pärnyssä kylläkin. Siellä olen saanut olla "maanpäällisessä Paratiisissa", sen nimisessä kylpylässä. Ihan hyvä kylpylä, kuten muutkin joissa olen käynyt. En tiedä koska kohdallani kylpyläreissu tulee todeksi...tai tuleeko.

Täällähän me olemme viikon nuhjanneet ilman tuttua aamun avausta. Sitä suorittamaan ei ole nähdäkseni kilpailua ollut. Niinpä minäkin olen vaivalloisesti Kahvipirtin oven parikertaa avannut, ettei Pirtti pitkään kovin hylätyltä vaikuttaisi.

Kyllähän vähättelen Pirttiin kirjoittajana oloani - vanhoja kirjoittajia vaan on,se vaan on totta. En kyllä tästä kärsi alemmuuskompleksia. Kyllähän koko 70+ palstalla on esiintynyt sellaista henkeä, että jos ei ole vähintäin 10 vuotta ollut mukana palstalla, niin on kovin nuori näkemään, ei ole
pystynyt "kopsanterin"aikakautta ymmärtämään. Samantapaista muistan työuraltani. Ei se ollut mitenkään harvinaista, että joku vanhempi työtoveri muistutti kuinka kauan hän ollut ammatissa tai firmassa. Se ikään kuin vahvisti tietysti pätevyyttä ihan aiheestakin. Sillä kyllä annettiin ymmärtää, että se pätevöitti kaikkeen muuhunkin. No..en kyllä nuorempanakaan pahemmin näitä protestoinut ja siinähän se vuosien ja iän myötä "kuppi kääntyi" toisin päin. Yritin kyllä välttää käyttämästä ylen määrin ikääni todisteena tehtävieni pätevöitymiseen. Monta muuta seikkaakin on olemassa.

Nyt jutusteluni karkasi vähän ulalle, mutta kun yleensäkin pidän työtä arvossa, niin enpä pyyhkäise. Hyvää illan jatkoa teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Viime ja tämäkin yö on kai lämpimän puolella.Salpausselän eteläpuolella on ainakin jäätiköiden jämiä kun niitä on vielä varjopaikoissa meidän pihallakin.
Niin kova väsymys oli päällänsä että uni vei vaan mukanaan. Nyt sitten uni ei tule moneen tuntiin.

Reuma meillä on sukuvikana. Isoisä oli reuman runtelema. Naisten riesana ovat syövät. Kuitenkin vain isoveli kuoli imusolmukesyöpään.
Sanon tilannettani vapaaksi pudotukseksi. Tuntuu että trippimittari on tulossa vaan täyteen. Sellasista luonnollisista asioista en osaa ottaa pulttia.
(kuitenkin niistä tulee höpötettyä)

Katselin sivusilmällä Arman Alizadin ohjelmaa jostakin Thaimaan kaatopaikkayhteisöstä. Amerikkalainen Fred sanoo olevansa siellä käytännössä 40 köyhän lapsen huoltaja.
Veden hän kuskaa avoautonsa lavalla isossa pytyssä kaatopaikkayhteisölle. Tuollaiset hyvät ihmiset liikuttavat vanhan karpaasin syäntä.

Ja eikun pötkölleen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minunpa oli pyyhkäistävä keittiön työpinnat punajuurimehusta nimittäin.
En ymmärrä miten sotkin punajuuria viipaloidessani. Tein punajuuri & aurajuusto voileipiä uuniin, ja nuo keitetyt juurikkaat mehustivat yli muovialustan pitkin ja poikin.
Yllättävän kiva yhdistelmä on tuo kirpeä punajuuri ja munanvalkuaiseen murennettu aurajuusto leivällä, uunissa paahdettuina.
Hyvin maistuivat teen kanssa, ja vieraanikin lähtivät jo.

Kiva kun on pirtin emäntäkin taas mukana, kyllä SkillaN'in aamunavaus kuuluu minun aamuihini. Heippa!
Ilmianna
Jaa
Huomenta uuden viikon alkuun, lunta maassa ja nollan tietämillä säätila, joten ei kauankaan mene, kun lumet tipotiessään.
Aurinko pitkästä aikaa kipuaa taivaalla ja se saa mielen valoisaksi.
Matkaväsymys pois nukuttu ja äänestys suoritettu, kaikki jälleen entisillään.

Ikävää tuo yö valvominen, olen sen minä myös joskus kokenut, onnekseni en nykyään, toivon kovasti, että ei kolotukset vaan lisäänny.
Maailmassa on paljon hätää ja ei yltä kädet kovin laajalle heitä auttamaan, auttaisivatpa he joilla siihen on suuret mahdollisuudet.
Upporikkaita maailmassa paljon, heiltä ei moneltakaan apua heru.
Suvussa monet taudit kulkee polvelta toiselle, tuo syöpä juuri pelottava, siskoni kuoli syöpään, eipä kannattaisikaan miettiä tulevaa, kuten Hurskainen sanot.
Eletään päivä kerrallaan ja iloitaan olemassa olosta, niin kauan kun sitä jatkuu.

Pitääkin laittaa tuo voileipä uuniin minunkin, en ole koskaan sitä tehnyt, kiva kun uusia maku elämyksiä näin pirtissä pystyy saamaan.
Kovasti varovainen on punajuuren kanssa oltava, herkästi se sotkee paikat, näitä muutamia mausteitakin on, jotka tahtovat astioihin tarttua, kaupan maridoinut useinkin.

Joissakin asioissa tuo "nuorena" oleminen tosiaan katsotaan haitaksi, minua ei yhtään haittaa, kirjoitukset ne herättää huomion.
Taisi Hurskainen tätä palstan häirikköä arvailla pirtin sotkemisesta, en oikein usko aikuisen sellaiseen viitsivän, mutta onhan sekin mahdollista, pitkäaikaista vihaa pirttiä kohtaan on pitänyt.
Toivottavasti nyt kaikki sellainen on ohi ja pysyy myös eteenpäinkin.
Tuon nimisessä hotellissa en ole ollut mistä ynnämuu kerroit, Puistotalo, Valkeatalo ja Vihreätalo, Emmin lisäksi on tullut käytyä.
Ilta menot Villa Katriinassa olivat silloin alkuaikoina mukavia, nyt ei sinne edes kaipaa, sen verran on estoja tullut tanssin suhteen.
Kyllä Pärnyssä kylpylöitä varmasti vaativaankin tasoon löytyy.
Hyvin on aloitukset onnistuneet, voisitte tehdä niitä jatkossakin, minulta tämä tätä samaa vaan tahtoo olla.

Pesin eilen matkavaatteet ja nyt olisi silitettävä tarvittavat, kaikki ei silittelyä kaipaa.
Voisinkohan vähän kehuskella, että auringon toin, vaikka perässä hiihtelikin;)
Tänään juhlitaan käsityökerhossa yhtä jäsentä, se 80:nen täyttyi Virossa, siellä jo juhlittiin, nyt minulle jo rääppiäiset.
Pitää miettiä jospa jouluun eläisi, niin samalla tapaa karkuun lähtisi, vaikka Pärnyyn.
Oikein ihanaa päivää kaikille, eiköhän tuo aurinko joka kolkkaan paistele;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin se pilvipeite oheni tuntu tunnilta. Muistelen että siinä klo 17 haminoilla olisi hiukan paistanutkin. Josko toit sen emäntä tullessasi, väkihyvät sulle.

Sormia vähän silti kylmäsi. Niin kun autiotontin puissa oli kaksi linnunpönttöä. Käpytikkojen takia niitä pitää vähän pellittää.
Rautarohkea räkättirastas oli tehnyt pesänsä puolen metrin päähän pöntöstä. Kohteliaasti tehty räksä; ei ne kaikki siipiveikot pönttöjäni pelkää.
Ei niitä pitäis kehua kun sen toisen pöntön filmivanerista tehdyllä katolla oli kanssa räksän pesä. Kun oli tarkoitus jelpata niiden pienempien asunto-ongelmaa.
Nää kevät viikot ovat siitä huonoi että kuluvat ihan liian nopsaan, mut minkäs hälle mahtaa. Paarustetaan eteenpäin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
huomenta.

Nyt tuntuu pirtti niin kotoisalta,kun emäntämme on tullut kottii ;)

Olin lauantaina taas sielää Kumialla niitä kissoja paapomassa.
Olen kyllä ihan "kissa hullu"

Ihmettelin tuossa taksien hinnoittelusta,Nastola kuuluu nykyään Lahteen ja hinnat pitäisi olla sen mukaiset,mutta sama matka on toiseen suuntaan yli2€ enempi kuin toiseen suuntaan.
Annoin palautetta sinne.

Olen tässä ihmetellyt tuota keskussairaalan touhuakin,kuinka minäkin olen mukamas mies.
Sanoin kun soitin potilastoimistoon,olen entinen armeijan viestittäjä ja jos olisin tehnyt tuommosia töppäyksiä,meillä olisi varmaan sota vieläkin päällä.

Kyllä minä sen käsitän että virheitä sattuu,mutta ei pitäisi ihmisten kustannuksella;((((

Noh onneksi ei minun tarvitse enää töihin lähteä.

Kohta tulee siistijätytöt ja laittavat muorin huushollin kuntoon.

Se joku on taas käynyt täällä.
Eilen yhden naapurin kanssa ihmeteltiin kuka se joku oikein on;))

Hyvää jatkoa kaikille.
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Päiväni alkaa olla kulutettu. Kalastamassa kävin marketissa. Lohta 7.99/kg, kalan kohonneisiin hintoihin nähden menetteli. Kalahan muodostaa kolmasosan sapuskoistamme, joten useinhan pitää "kalassa käydä."

Niinpä näyttää, että Hurskaisella on ollut unihalut hukassa. Joskus satun minäkin torkahtamaan väärään aikaan, ennen varsinaista nukkumaan menoa. En kyllä ole huomannut sen paljoa yöuniani häiritsevän. Onhan siinä se mahdollisuus, että ajatukset saattavat ruveta kiertämään joutavissa asioissa.
Lampaiden laskemiseen en usko, on vain parasta komentaa itsensä uneen lopettamalla ajatuksiensa turha kiertokehä.

Mainitsin SkillaNille "Paratiisi" kylpylän - oikea nimi on Paradiis, neljä tähteä viiden asteikossa.

Uutiset ovat toistaneet Pietarissa tapahtunutta terrori-iskua. Juuri nytkin selostusta. Enpä enempää, tutkimuksethan jatkuvat.

Täällä oli pilvistä ja sumuista, eikä aurinko muistanut koko päivän aikana näyttäytyä. Tosin olihan minullakin tunnin hämäryys päivänokosten aikaan.
Eipä sen kummempia kuulu. Jatkoja, huomiseksi ennusteet lupaavat aurinkoa tännekin!
Ilmianna
Jaa
Huomentapäivää, pilvisenä alkoi tiistai, mutta nyt jo kirkastumassa ja lämmön puolella mennään.
Eilinen meni juhlimisen ja tyynyliina kankaiden laittamisissa.
Toin lakana kangasta Pärnystä, mukamas halvemmalla sain, tiedä sitten, taitaa samoissa hinnoissa olla täällä.
Sain kaikille kotitöitä mukaan ja joissakin kodeissa ompelukoneet hyrisee, itse pinnasin.
Pitäisi tuota niskaa varjella, näin sanoivat, mutta eihän sitä osaa ihan tekemättä olla.
Huomen aamulla on myyjäiset, toivoisi kaupan käyvän, meillä on niin paljon tarjottavaa, pääsee taas lisää tekemään.
Viitisenkymmentä pipoa taas lähdössä syöpäpotilaille, jospa tarpeeseen menevät, vaikka aina toivoisi, että vähenisi tämä ikävän soinnin saanut tauti.

Paradiis on tuttu sekin, vaikka en ole siellä ollut, hienoja ovat yrittäneet kaikista kylpylöistä tehdä, Emmi ei niistä kaiketi ihan parasta vaatimus tasoa kuitenkaan ole, mutta pienuus lisää viihtyvyyttä.
Surullinen tapaus taas tuo Pietarin räjähdys, nyt jo aika lähellä meitä, toivoa sopii, että jäisi taas tähän.
Ikäviä uutisia niitä riittää, voisi olla enemmän myös ilon sanomia mediassa, kai niitä kuitenkin on.

Samaa ajattelen kuin Hurskainen, päivät ja kuukaudet vierivät, kohta kesän kynnyksellä ollaan.
Mukava sinun on seuraille lintujen eloa, kun pihapiirin mökkejä olet niille laitellut, kohta touhua ja laulua aamusta iltaan.

Minun kai pitäisi aloittaa tuo joka keväinen ikkunoiden pesu, ei yhtään houkuta, sitä tehden verhojen vaihto ja matot myös, vähän kauhistuttaa koko homma, mutta tekemällä siitä pääsee.
En vielä aio ulkopuolisia siistijöitä haalia, itse tehden saa mieluisen tuloksen, kai.
Tytärtäkään en viitsi avuksi pyytää, hänellä omat hommansa, työ ja sitten kahden paikan kunnossa pito, yhdelle ihmiselle riittävästi ja kun vanhenee hänkin;)

Tuli ilmoitus, että taimilähetys tullut, niiden kanssa sitten tämä päivä meneekin, tomaatit ja samettiruusut hyvällä alulla ikkunalaudoilla, kohta parvekkeelle ne saan.
Laulamista ensin ja sitten istutusta mullan kanssa.
Toivoa sopii, että tuloksena kaunis parveke viihtymiseen.
Nyt sitten päivän touhuihin, mukavaa ja antoisaa päivää teille toisillekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihmiset joiden kotona on isot ikkunat tai peräti pergola, istuttavat ituja ja taimia vihersyötäviksi. Näin olen jostain lukenut.
Itsellä niin pienet ikkunat ettei edes rairuohoa tule istutetuksi.. Mutta että vehnän tai muita oraita voileiville.

En tikahdu nauruun vaikka virneeseen lärveä vetääkin - viisisenttisiä viljan oraita voileivän koristeiksi.

Kolmisen tuntia navakassa etelätuulessa puuhasin. Koko ajan gollegepuseron huppu korvilla, kun tuuli käyp korviin niin vimmatusti.

Tarkistin kaupan, ettei siellä mitään yliluonnollisesta esiintynyt. Pokkana katselin iltalehtien lööppejä siinä eteisessä.
Ynnämuun mainitsema orsi oli käytössä. Ei olisi ollut aikaa ja mitäpaitsi naamahan olisi tuulen vaikutuksesta punoittanut pian kuin hillonuija ikkään.

Sitä tämä elämä on; eräillä on tyylikkäät kengät ja kutimet, toisilla rasvainen, hengittämätön iho.
Tästäkin huolimatta viihtyisää alkukevään iltaa, sanoivat entiset iltalypsyläiset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olipas taas maukkaat kahvit pitkästä aikaa.
Ilmianna
Jaa
Juu...nimim. konjakki_ ainahan Pirtissä on maukkaat, parasta laatua kahvit. En tiedä oikein tarkkaan sen kuuluisan nurkkakaapin tilannetta. Onhan siellä yleensä ollut jalojuomiakin, mutta kun pidän välipaussia en ole kaappiin kurkannut. Siellä ei ole ollut mitään rähjävinettoa. LateVaan niistä hankinnoista on tietääkseni huolehtinut. Ei ole Latea vähään aikaan näkynyt, ei kai hänellä liene ongelmia.

Hyvin on SkillaNin kerhoissa ahkeroitu.Hyvä harrastushan se on neulepuikkojen heiluttelukin ja tuotetta tulee hyötykäyttöön.

Nujusin kellarikomerostani kesärenkaat auton takakonttiin. Joutuuhan niitä muutaman kymmenen metriä kantamaan kun ei viitsi siistejä lattiapintoja liata.
Ajattelin lähdössä, että onkohan renkaisiin tullut talven aikana lisää painoa, kun jo käveleminenkin tuntuu aina vain raskaammalta. Ei ollut renkaiden paino lisääntynyt, hyvin kulki yksi kerrallaan. Huomenna tai jonain päivänä pitää hakea renkaiden vaihtotyön tekijä jostain firmasta. Näin sitä hommaa riittää kun venytellen hommia hoitelee.

Tänään iltapäivällä sentään aurinkokin löytyi. Sitä herkkua se nyt säteillyt, mutta nyt jo lähellä kaukana näkyvien puiden latvoja. Nyt... heippa!
Ilmianna
Jaa
Olen useasti kurkkinut vanhaan pirttiin ja luullut pekkaspäivien jatkuvan, kunnes huvikseni katsoin Suomi 24 +70 niin ihmeekseni huomasin pirtin olevan oikeesti käytössä. Ei meillä mitään erikoista ole tapahtunut hölmöjä kun ollaan niin ei ole katsottu mitä oikeesti on pirtin laita.
Kiireellä nyt lueskelin kirjoituksia ja kaikki näyttää sujuvan vanhaan malliin. Kyllä mekin jotain sepustuksia aiomme kirjoitella, mutta tämä viesti nyt ilmoituksena, elossa ollaan.
Ilmianna
Jaa
Huomenta aikaiseen aamuun, aikaisin siksi, että on lähtö kaupantekoon, jospa asiakaita riittää.
Pilvinen on sää, lämmintä neljä astetta ja jopa on lumet hävinneet, mutta vielä ehtii lisää tulla.
Koivun oksat maljakossa antavat hiirenkorvineen lupauksen kesän tulosta.

Kahvit maistuu näin aamuisin hyvältä, mutta siihen jää jopa pirtin kahvi nautinnot, hyvää se tietenkin on, nurkkakaapilla kaikki hyvin, kai sitä pääsiäisen lennon aikoihin lämmikkeeksi tulee nautittua;)

Niin Hurskainen, kyllä on ikkunalaudat täynnä taas purkkeja parvekkeen täyttämistä ajatellen.
Ituja en ole kasvattanut, mutta tomaatit ja kukan taimet, eilen juuri sain lähetyksen puutarhalta jo kolme ruukkua täynnä miljoonakelloja ja vähän muutakin, ihan selkeästi näen ne parvekkeella komiasti kukkivina, aika näyttää miten käy.
Aina ei lopputulos ole onnistunut, mutta aina vaan uskon, että tällä kertaa ne tuottavat mielihyvää.

Niin ne auton renkaat, niiden vaihto yhtä varmaa kuin ikkunoiden pesu, ei aina miellytä, mutta tehtävä on.
Voimat hiipuu kaiken suhteen, mutta hidastetaan vauhtia, levätään välillä;)

Olen ollut vähän ihmeissäni Laten porukan pirtin käynnin suhteen, mutta elon merkit olen fasebookissa nähnyt, joten en ole muistutellut.
Kiva kuitenkin nähdä teitä myös pirtissä, vanhat tutut.

Nyt kone kiinni ja lähtöä tekemään, keväistä oloa ja sen merkkejä seurailemaan, lintujakin alkaa enenemissä määrin lisääntymään, ihanaa aikaa luvassa.
Ilosena sitä vastaan otamme ja ilolla mielemme täytämme.
Ilmianna
Jaa
Päivee tuas;)

Terveiset markkinoilta.
Tuossa on pöyvällä iso rinkel.
Pistäkee poskeen.

Vettä sato torilla oekkee ropiste.

Oliha siellä porukkata.

Ostin myös kylymäsavu lohta oun koukussa siihe;)

Äskön kuulin että siellä olj ollu jottae hämminkiä,papattia kaet ampuneet,ei mittää vakavampoo.

Eihä kohta taeja uskaltoo mihinkää lähtee ku pelottelloovat meitä vakkaeta immeisiä.

noh,näkkyillää...
Ilmianna
Jaa
Aamupäivän oli sateen tuhjakkaa. Hain renkaiden vaihtajaa Helsingin puolelta. Olen käynyt siinä liikkeessä monta kertaa. Nyt kun pääsin rengasliikkeen parkkipaikalle, huomasin hallin ovessa ison plakaatin: paikka vuokrattavana, eikä siinä enää ollut toimintaa.

Toisessa paikassa esitettiin, että jos jättäisit autosi tänne niin homma hoituisi. Koska sateli vettä, eikä minulla ollut sadevehkeitä, ilmoitin ettei se käy. Ilmeisesti halusivat pitää kiinni asiakkaasta, lupasivat hoitaa homman tunnin sisällä, kaatoivat kupin kahvia ja toivat iltapäivälehden ajankuluksi. Hyvinhän se meni, homma hoitui. Tekemätön työni siirtyi suoritettuna mappiin mielialaani häiritsemästä.

Sehän hyvä ettei Latella + kumppanilla ollut ylimääräisiä ongelmia. Sellainen mahdollisuus kyllä kävi mielessäni. Kyllähän minä kirjoitin "pekkaspäivistä", oli sellainen tympeä tilanne häirikköhyökkäyksestä. Taisin yhden päivän olla poissakin.

Seurailin eilenkin puolueiden puh.johtajien keskustelua. Olihan tuossa väliin vauhdikasta menoa, paljon yhtä aikaa puhumista. Sellaista loppukirin makua.
Eipä mitään suuria, uusia avauksia tullut. Paljon tulee kouliintuneilta puhujilta entisen kertausta, yhtä samaa. Ehkä käsitykseni johtuu siitä, että aika paljon seuraan menoa. No... onhan se kertauskin "oppimisen äiti." Vai liekö?

Nyt taas aurinko paistelee. On sitä mukavampi ikkunasta katsella. Hei vaan!
Ilmianna
Jaa
Täytyy nyt eilinen lupaus toteuttaa, eli muutama rivi täältä Nurmijärveltä.
eihän se ilma täälläkään aamulla näyttänyt kummoiseltakaan, mutta päivänmittaan aurinokiseksi muuttui ja selkeältä vieläkin näyttää. Lämpöäkin on ollut +8,6 joten hyvin tarkeni kaupassa käydä tuossa vastapäätä olevassa K marketissa, ei tarvinnut villapaitaa puseron alle.
Loppuviikoksi taidan ostaa kirjolohen saa fileroituna karvan alle kympin kilo.
Tuleehan sille hintaa kun lohesta jää ilman päätä ja luurankoa kolmasosa, tuleviin tarpeisiin, ehkä sopantekoon osasta apua.
Ei siellä nurkkakaapista mitään puutu, täällähän on omassa pitäjässä alkohoolitehdas ja minä saan ylijäämävarastosta ilmatteeksi kaikkea mitä kaupastakin löytyy, kaappi on taas tarkastettu.
Politiikan puolelta ei kummempia, kuulu samaa sotea jauhavat eiväkä taida vielä kukaan tietää mitä siitä tulee.
Kiinan preidentin vierailu täällä taitaa olla hyvä ja iso asia Suomellekin, kyllä sinne kannattaa pitää hyvät välit, onhan se mailman väkirikkain valtio ja kaupankäynti on erikoisesti Suomen kannalta tärkeää.
Kuntavaalit kohta loppusuoralla, kyllä mekin aiotaan mennä vaalipaikalle, taitaa olla alle satametriä matkaa, siksi jätimme ennakkoäänestyksen väliin.
Taitaa tässä tulla terveiset kaveriltakin samaan syssyyn, joten tässähän nämä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kerran menimme vaimovainaan kanssa äänestyspäivänä viralliselle äänestyspaikalle. Osa vaalilautakunnasta näytti muodostuvan erikoisten äänestäjien metsästäjistä.
Nehän melkein repäisivät vaalikostyyminsa kun paikalle saavuimme. Tein lupauksen etten enää avaisi vaalipaikan ovea sinä ilmoisna ikänä.
Onneksi sitten tuli ennakkoäänestyskäytäntö kai koko maahan. Nyt ei huolinut edes työvaatteita vaihtaa, arkipäivän ilta kun oli.

Hiukan päivä oli nuhjakkaan oloinen. Käsien reumapatit ovat kuumottaneet koko päivän. Kipugeeleistä ei ollut nyt apua.
Outoa kyllä että yöaikaan ne auttaa. Heti kivun tultua kun sivelee niin uni tulee ainakin pariksi tunniksi kerrallaan.

Lintujen mielestä kevät on parhaillaan. Peipot ja rastaat jo laulavat. Isot linnut uskaltavat lentää jo pesimäalueilleen, vaikka siellä on vielä täystalvi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta jälleen, päivä näyttää lupaavalta, vaikka pilvessä oli, kun heräsin.
Olisikin ihan suotavaa, että kauniiksi muuttuisi, lähden yllätyksenä itsellenikin sokkomatkalle.
Peruutus paikka tuli ja minut saivat houkuteltua mukaan.
Myyjäiset takana ja tulihan sitä kauppaakin jonkun verran.

Äänestys tehty onneksi, en ole vuosiin käynyt vaali päivinä äänestämässä, kun lyhempi matka ennakko äänestys paikalle.
Hyvin on Late nurkkakaapista huolehtinut, aina siellä lääkkeeksi on tarvittavaa löytynyt.

Olihan se joskus aika tärkeä tuo äänestyksessä käynti, kun piti ihan puku päälle laittaa, asiana aina tärkeä.
Nämä kivut seuraa milloin kovemmin, milloin helpommalla pääsee, mutta pois harvoin enää lähtee, kun on kerran epäkuntoon mennyt, niiden kanssa sitten eletään.

Minä kuuntelin myös sitä puolueiden keskustelua ja kovin häiritsi se päälle puhuminen, asiasta ei meinannut selvää saada, mutta samaa jauhamista se tuntuu olevan, tuleeko valmista koskaan.
Taitaa olla kova kilpailu myös autojen huollossa, asiakasta ei hevillä pois päästetä, nyt näyttäisi renkaan vaihto olleen paikallaan, lunta ei enää näy kuin auraus kohdissa.

Tulkaapa nyt kahville, muorin markkina rinkeli kyytipoikana, kiitos vaan, kupillisen join minäkin, vaikka kiire jo alkaa olla.
Aurinkoista päivää ja kevät mieltä kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No, mutta Skillan, tuohan on jo maailmanlopun enteitä, koska juuri tulit Virosta ja nyt jo sokkomatkalle! DD

Sain minäkin muistutuksen s-postiin meidän eläkeliiton matkoille ja oli sielläkin tämä sokkomatka, mutta tohdinko lähteä sinne?

Olihan siellä jos´jonkinlaista teatteri matkaa, mutta olen niin saamaton päättäjä, että vaali äänestys jäi sunnuntaihin. Silloin on pakko mennä ja "pyhäpuku" päälle! Laittaisinko kaikki koruni ja korkokengät?

Olen minäkin joitain vaalikeskuteluja kuunnellut ja muutan mielipidettäni, kuin kameljontti, vai mikä se oli, joka väriä vaihtaa?

Asiasta viidenteen. Millaista kangasta ostit Virosta? Oliko pellavaa? Ehkä ei tyynyliinoihin kuitenkaan?
Pellava on kestävää, jonka olen huomannut, kun lapseni sai isänsä tädiltä pellavapyyhkeitä, niin kestää kovankin käytön, samoin´kuin tältä tädiltäni perityt lakanat pitsikoristein.

Ihmeteltävän hyvin minullakin on kestäneet tädeiltäni perityt lakanat ja tyynyn-pääliset, kun taas nämä nykyiset ostokset hiipuu parissa vuodessa.

Vaan, apropoo Skillan! Sait jotenkin "siemenen itämään" minussakin! Jospa sittenkin varaisin matkan johonkin noista tarjonoista, joita oli runsaasti.

Tosin tuo siementen kasvatus taisi mennä taas pieleen, koska kurpitsat ovat liian hontelovartisia!;)))

Kiitos muorin(77) rinkelistä, ja joka jaksaa ylläpitää tuota savon`murretta, vai onko se peräti Pohjois-Karjalaa, koska tutulta tuntuu?

Kuka osaa vielä laittaa kotona ns. vesirinkeleitä, joita muistaakseni ensin keitetään vedessä ja sitten laitetaan uuniin paistumaan???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taitaa täällä olla ilmoilla järjestys: eilen oli sateinen, tänään aurinko paistoi, huomeneksi ennustavat taas sadetta. Järjestyshän se pitää olla, vaikka huonompikin.

Äänestyksen kävin jo sunnuntaina hoitelemassa kävelylenkkini yhteydessä. Eipä ollut jonoja. Onhan se mukavampi raitilla kävellä, jossa on lähes kaikilla puoluepäivystys jonossa. Ei tarvitse edes narrata kun vastaa: lippuni on jo vaaliuurnassa, virhe tai oikein, mutta ei voi korjata. Eipä ne tämän jälkeen makkaraa, kahvia tai ei edes karkkia tyrkytä.

Vai kohtelivat vaalilautakunnassa Hurskaista perheineen "erikoisina äänestäjinä." Jos nyt sattuu vaikka työruntteissa menemään vaaliuurnille, ei sen pitäisi mitenkään vaikuttaa. Jos ovat töllistelleetkin, turhan voimakkaasti olet reakoinut tekemällä äänestyslakon. No mutta kaikkihan on hoitunut ennakkoäänestyksillä. No joo...minulla on muotoutunut sellainen tapa, että pukeutumiseni ei kuulu kenellekään, ei missään tilaisuudessa. Kestän katsomisen ja sanomisenkin. Jos vaatteet on hyvin paikatut ja kohtuullisen puhtaat, se pitää riittää joka paikassa.

Aurinko ei ole tähän ikkunaani vielä häikäisyasennossa. Olen siis aikaisin lopettelemassa kirjoitteluani. Dekkarikin tulee heti töllöttimestä. Nähdään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Resu-Antilla oli aina sopiva vastaus, jos arveltiin ettei tuolla asulla parempiin paikkihin ehkä pääsisi - paremmat ovat paikattavana, se kuittasi.
Romua oli talven aikana kertynyt. Ainahan ne vesisekoitteiset maalit piimivät pakkasilla purkkeihinsa.
Syksyllä kuolleeseen kompressoriin piti porata reikä öljynlaskemista varten ennenkuin se jäteasemalle kelpasi.
Sen takia se sökähti, eli leikkasi kiinni kun en huomannut öljyä lisätä. Siitä tuli vuosien harmitus.

Aamulla 8 uutiset olivat meneillään kun unesta heräilin. Muistelen että pilvessä olisi ollut taivonranta.
Postilootalle pitää kävellä 50 metriä. Ennen tuotiin maksutta ovikatoksen postilootaan, mutta se oli ennen se.

Aamiaisen ja päivällisen jälkeen päiväeporutiinista ei pääse muuta kuin pötkölleen vaan päiväpeiton päälle.

Hyyvää vaali-illan odotusta vaan, ketä ne kiinnostaakaan Kanavia olisi muitakin, mutta tulee ne katsottua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ääneni kävin antamassa samalla maidonhaku reissulla viereisessä tavaratalossa. Lähietäisyys onkin suurin syy ennakkoäänestämiseeni. Montakaan askelta en tarvitse ottaa asian vuoksi.

Upea sää onkin hemmotellut meitä tänään. Parveketarvikkeita kävin Clas Ohlsonilla katsomassa, mutta Tokmanni samassa tavaratalossa oli kilpailukykyisempi.
Seinää vasten seisovan pienen metallisen yrttikasvihuoneen tilasin verkkokaupasta. Siinä on neljä hyllyä jotka saa peittoon vetoketjulla varustetulla muovisuojuksella, siihen on kiva laittaa sisäyrttini ulos kasvamaan.

Sinkkiruukkuja hankin myöskin, nyt vaan lämpöä odotellaan. Naapurin kanssa naurettiin, miten aina valtaa tuo kevätinnostus multasormiin, onneksi pienimuotoisena parvekkeella 🌞

Kyllä oli meri kimaltavan kaunis Kuusisaaren rantoja kun katselin. Kohta pitänee käväistä täällä Cafe Merenneidossakin, saamassa väriä kasvoihin.

Illan viihtyvyyttä, moikka!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mistä verkkokaupasta Sinisirkku löysit tuon yrttikasvihuoneen ja sinkkiruukkuja?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
aarinkoista iltoo;)

On ollut tosi hieno päivä +8c mittarissa,eikä tuulen häivääkään.

Kyllä se tuo savon murre on tuolla takaraivossa,olen syntyperäinen kuopiolainen.
Täällä vain on tarttunut karjalan murre,kun työ kaverit on olleet karjalaisia,suurimmaks osaks.

Ounhan minä oppina tuota hollolan ällälllääkin vähän ainakin.;)

On meillä tosi rikas kieli;)))
Sysmäläisittäin en oikein osaa,vaikka mieheni oli sysmästä.

Eipä kummempia,rauhallista iltoo kaikille.
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Huomenta sokkomatkan jälkeen, Iisalmessa käytiin, tutustuttiin luontomuseoon, oluen vanhojen tekemisien museoon ja ortodoksiseen kirkkoon.
Paljon uutta tietoa tuli, mikä sitten päässä pysyy, sen näkee.
Hyvä ruokailu ja kahdet kahvit, siinä koko matkan anti ja se maksoi 33 euroa, ei paha.
Siinä matkan edetessä myös paljon muuta näkyi, joutsenia muun muassa ja elämisen touhu kahden sadan kilometrin edes takaisin matkatessa.

Sekalainen on tämä minun puhekieli, mutta kyllä siitä savolaisuus päälimäisenä kuuluu.

Paljon suunnittelua myös minun "kasvihuoneeni" tarvitsee, vanhastaan muistan, että isoiksi tomaatit venyy niille on tukikepit vahvat sellaiset laitettava, onneksi ostin muutama vuosi sellaisia siistejä muovi keppejä, ehkä muutama lisää tarvitsen.
Kukkia on nyt ikkunalaudat täynnä odottamassa ulos pääsyä, tänään niitä taas muuttelen isompiin ruukkuihin, multa sotkua tiedossa.
Hyvänen aika, kun ulos vilkaisin, luntahan siellä sataa, vaikka plussan puolella kaksi astetta.
Isoja hiutaleita oikein, tällä menolla maa kohta valkeana.

Joskus uni vaatii osansa, kuten Hurskaisella aamu venyi, no mihinpä sitä eläkeläisellä kiire, huominen on koskematon;)

Tuosta pukeutumisesta ollut puhetta, ehkä liian "hienosti" pukeutuminen aiheuttaa enemmän hämmenystä kuin ne arkiset vaatteet.
Nykyisin kun kadulla ja turuilla ihmisiä katselee on monenmoista kerros vaatetusta ja huiveja jos jonkunlaisia, miehetkin on alkaneet rohkeasti pukeutumaan.
Vanha sääntö ehyttä ja puhdasta, pitäisi kelvata, vaikka nythän rikkinäisyyskin tehdään uusiin vaatteisiinkin.
Huppupäisiä, housujen polvet ja takamus rikki revittyjä näkee paljon.

Suru viestikin meidät matkalla tavoitti, yksi ystävä poistui yllättäen keskuudestamme, illalla kahdeksan maissa hymysuisena ja yöllä kello yksi oli nukkunut pois, niin arvaamaton on ihmisen taival.

Nyt kuitenkin päivän puuhiin, kaupalle ensin, ruokavarat aivan lopussa, ei pakkasestakaan ole nyt apua, mutta pianhan sinne taas varastoja aikaan saa.
Lumisade loppui, alkaa niitä kesäisiä kuurosade pilviä tekemään, päivä kirkastuu ja aurinko esiin tulee, sitä katselemaan ja siitä iloa mieleen saamaan.
Ilmianna
Jaa
Televisiota katsellessa huomasin, että naisiin on iskenyt ratsastamisvillitys keppihevosilla. Kuinkas kahvipirtissä? Onko hurjaa menoa?
Ilmianna
Jaa
Nyt on uutisia riittänyt. Viimeisin Tukholmassa tapahtunut, luultavasti terroriteko. Siitä on paljon kerrottu, mutta vähän epämääräistäkin. Kaipa tapahtumat ja tiedot tarkentuvat. Syyllinen/syylliset ovat vielä karkuteillä. Yhä hurjemmalta maailman meno vaikuttaa.

Mitäpä meikäläinen tekee, odottelee vaan uutisia ja ihmettelee. Päivä se on huomennakin. Katsellaan ja kuunnellaan...
Ilmianna
Jaa
Pirttiasiakkaat taitavat pitää vaaliviikonloppua kun käynnit ovat harventuneet. Jonkun sortin näivetystaudin oireita tässä itselläkin.
Ihan vakavasta ei ole kyse koskapa uni ja ruoka hyvin maittaa. On tullut pari lisäkiloakin.
On kai kevennettävä syömisiään eli kanindieedille kokeeksi viikoksi. Josko vaikka auttaisi pirtempään liikkumiseen.

Peipposet jo ulkona laulaa melskaavat. Tänään erotin puutarhasta jo punarinnan hiljaisen tirskutusaulun.
Otin irti ja piilotin varastoon sen viimekesäisen pesäpaikan kun harakka olisi sen kuitenkin merkannut taas ateriabaarikseen.

Niin ne on rahapelitkin tarkastettu. Maksajan puolelle kääntyi. Matkailujakin vaan lähiseudulle. Omakotterolla tietenkin.

Kovasti mediat ovat tohkeissaan tuosta uudesta teilaamismallista, että niitetään ihmisiä kuoliaaksi ajamalla väkijoukkoon. Hirmuista!
Ilmianna
Jaa
Outo kommentti hurskaiselta. Eikö saisi tuomita murhaajia !
1
Ilmianna
Jaa
Huomenta kauniisti alkavaan lauantaipäivään, aurinko jo korkealla.
Olen kahden vaiheilla tai haluttomuuteni miettii alkaisinko makuuhuoneen kevät siivoukseen, ei pienintäkään intoa kyllä ole.
Illalla olisi hyvä mieli, kun nyt ottaisin itseäni niskasta kiinni ja tekemisen meininkiin alkaisin.
Miten nämä siivous hommat aina vaan vastenmielisemmäksi ovat menossa.

Ymmärsin että, Hurskainen kauhisteli tuota Ruotsissa tapahtunutta, mutta ihmetteli median tiedottamista.
Olin minäkin ihmeissäni, kun samaa asiaa, ei siis mitään oikeaa tietoa, vaan arvailuja moneen otteeseen kertoivat.
Muutenkin tuo uutisointi on aivan yli runsasta, samoja uutisia joka tunnin päästä.
Kamala oli tuo tilanne Ruotsissa ja kysymys seuraavasta ilmassa leijuu, onko jo Suomen vuoro.
Kuitenkin liiallinen pelon lietsominen tekee paljon pahaa, ainakin herkkien ihmisten elämän voi vaikeaksi muuttaa, pelolle ei saisi antaa valtaa.
Tyttären pojan poika oli tapahtuma paikan lähellä koulussa ja vanhempien piti tulla hakemaan pois, oppilaita ei laskettu kuin vanhempien mukaan.

Noin se on, ei kättä eteen voi laittaa, on tyydyttävä vain odottamaan ja toivomaan, että maailma rauhoittuisi, ei näytä näin tapahtuvan.
Mitä tapahtuukaan noiden suurvaltioiden välisten asioiden kanssa, nekään ei oikeaan suuntaan ole menossa.

En tuohon "keppihevos" hommaan osaa sanoa mitään, onhan sitä joskus luudalla Kyöpeliin menty, kuinka käynöön tänä Pääsiäisenä?
En muuten ole huomannut mitään keppihevos huomiota telkkaristakaan, minkälainen hevonen liekään tämä lapastossukan heppa?;)

Nyt muuten aurinko paistaa siihen kyseiseen ikkunaan, joten pesu on ainakin puolille päivin siirrettävä, miten sen homman sitten käykään?
Mukavaa Palmusunnuntain aattoa, huomenna voi vaikka virpojat oveen kolkuttaa.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Nyt vaikenen asiassa kuin muuri.
Ilmianna
Jaa
Skillan on varmasti elämänmyönteinen ja huumorintajuinen nainen, toisin kuin kristiina. Anna hänen itse päätää, onko tuossa törkeää. Seksihän on kiva juttu ja mielikuvitus siinäkin tarpeen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ei-nipottaja, ....sinulle vastaan.

Ymmärrän, että minua ei kaivata tänne Pirttiin nipottajana, joten siirryn lukijaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei,hei, eipä nyt nipoteta kukaan, ei asiat sitä vaadi.
Vilkaisin makuuhuoneen siivouksen jälkeen tänne pirttiin ja huomasin sanavaihdon kiihtyneen, hyvä Kristiina23 kun yllä pidät järjestystä, vähän pohdin, että kaksimielinen oli tuo kysymys, mutta heittäydyn vielä tyhmemmäksi mitä yleensä olen.
Seksistä en tietenkään tykkää puhuttavan, se on yleensä kahden ihmisen asia ja siksi ei näin vanhana enää tuollaiset edes kiinnosta.
Jätetään sikseen ja kirjoitellaan edelleen, sinä myös Kristiina23.

Minulla on yksi ikkuna pesty, makuuhuone ripsuttu, verhot ja matot vaihdettu ja nyt odotan saunaan pääsyä. niin poikki olen kuin olla voin.
Näköjään riittää nykyisin yksi huone kerrallaan.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Täällä toinen väsähtänyt! Tänään kun ei ollut H:saan menoa, päätin kuurata parvekkeen kunnolla, No, tuli siinä pari mattoakin pestyä samalla ja pyykkikonekin surisi ahkeraan. Puhtaammaksi ei partsi voi enään tulla, nyt vain istun ja nautin illasta.
Tiistaina vasta on ikkunat vuorossa ja verhojen vaihto. Luojan kiitos on pienemmät tilat nykyään, moikka
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uskon että nainen pärjää miestä paremmin yksiasujana. Itse olen yhä pienessä lirissä vaimon poismenon jälkeen.
En ole tässä tilanteessa ainoa. Jouduin tavallaan maksamaan asunnostani tuplahinnan.
On pidettävä menojen suhteen matalaa profiilia että selviydyn tämän loppuajan.
Muuttaminen kerrostaloon, tuntuisi pahalta. Oen niissä asunut. En vaan sopeutunut.
Moni mies olisi luovuttanut tianteessa, että puolet talosta menee perunkirjoituksessa vaimovainajan edunsaajalle.

Tänään oli paras mahdollinen touhupäivä ulkona. Kasvutuoreet klapit oli pinottava hyvin ilmavasti ristikolle muovilavojen päälle.

Tiskaan ja siivoan vain välttämättömän verran. Uskon että kaikki vielä kääntyy hyväksi. Sen niskasta itseä ottamisneuvon voin unohtaa.
Kun kelpaa miten kuten, kierrellen kaarrellen itselleen, niin tyytyköön sivulliset siihen.

Oivallista vaalipäivää, te jotka eivät ole ennakkoäänestäneet.
Ilmianna
Jaa
Eihän tuossa Hurskaisen kirjoittamassa koskien Tukholman terrori- iskua, mitään outoa ollut, ellei sitä väkisin vääntäen hae. SkillaN jo käsitteli tämän. Ehkäpä media käsitteli sitä siksi, että terrorijärjestö Isis jakoi kentälleen ohjeen jo vuosia sitten, jossa opastettiin vohkimaan raskas kulkuneuvo, jolla tuhotyön voi suorittaa. Näitä onkin tapahtunut kolme - neljä tapausta ja suurta tuhoa on tehty. Tämä viimeinen isku on jatkoa saman tapaisella kaavalla.

Ihan hyvää keliä oli tänäänkin. Aurinkokin reilusti näyttäytyi. Niinpä oli hyvä tallustella asioiden hoiteluretkellä kohteesta toiseen. Siinä tuli monta kilometriä ja askeltaminen alkoi painaa. Parin tunnin iltapäivänokoset tuli isommin yrittämättä. Tottahan olisi autokin käytössäni ja kunnossa, mutta jos on kelpo keli niin kävelen. Taitavat sanoa masokistiksi tällaista itsensä tahallista rääkkääjää.
Hyvää jatkoa ja jos nikottaa niin voihan yrittää nieleskellä!
Ilmianna
Jaa
Kertokaapa pirtin sosiaalidemokraatit jotka niin näitä matuja haluatte maahan. Onko se meidän vika kun ei osata kotiuttaa eikä ymmärretä tätä monikulttuurisuutta ? Meidänkö vika kun terroritekoja alkaa olla joka viikko ja yhä lähempänä Helsinkiä ? Onko se niin vastoin ihmisoikeuksia kun jotkut tavalliset suomalaiset haluaa rajoittaa muslimien maahan pääsyä ???
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eiköhän tuo E U niitä pakolaisia tänne Suomeenkin kyyditse, asettaa kullekkin maalle kiintiöt ja näin ne hallitusherrat ottaa vastaan mitä määrätään. Turha syytellä muita hallitus on vastuussa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta ja hyvää sunnuntaipäivän alkua.
Vähän pilvessä meillä päivä alkaa, nollan tietämillä mittari lukemat, eiköhän siitä leppoisa päivä muodostu.

Mitäpä tuohon "kertokaa" mielipiteeseen voisi sanoa, päättäjät istuvat muualla ja en osaa sanoa kenen syy mikäkin asia on, demokraattisesti asioita päätetään ja enemmistön päätös lopputuloksen antaa.
On niin paljon asioita joita ei minunkaan mielestä oikein päätetä, olkoon sitten kenen syytä tahansa, tyytyminen on asiantilaan.
Taitaa pirtin kirjoittajiin kuulua monen puolueen kannattajia, ei minun kantaani voi koko pirtin kannaksi muodostaa.
Politiikasta en tahdo liiemmin pirtissä puhuttavan, jokaisella on oikeus omaan kantaansa.
Ympäri maailmaa noita terroristi tekoja tehdään, ei liene minkään maan oma vika, samassa maailmassa elämme.

Voi noinkin olla, mitä Hurskainen arveli, ehkä se naisen puuttuminen ainakin joillekin on avuttoman tuntuista elämistä, varsinkin jos on tottunut, että nainen hoitaa ruuat ja sen sellaiset puuhat.
Kaikkeen kyllä oppii ja näin tapahtuu Hurskaisenkin kohdalla, eläminen opettaa.
Tuo on niin tuttua, että tarkkaan on laskettava menojaan, että eurot riittää, onneksi ei ole velkaa.
Minun miehen kuoleman jälkeen sain jäädä asumaan kotiin, vaikka lapset puolet omistaakin, siis isänsä osan, vasta minun kuoleman jälkeen saavat kaiken.
Asun perikunnan asunnossa, puolet vaan minun osuutta.

Minä jätän parvekkeen siivoamisen viimeiseksi ja monen tunnin työ sekin, no tehdään aikanaan, jos jaksan.
Pikku hiljaa tehden ehkä kaikki onnistuu.
Pesin pyykin huuhtelu aineella ikkunan ja näytti kirkkaalta, Facebookista sellaisen ohjeen luin.
Pelkällä etikkavedelläkin kehoittavat pesemään.

Tänään olisi valmistettava viikon ruuat, eilen en jaksanut.
Jos innostuisi/jaksaisi viikon alussa nuo siivoukset tehdä, sitten pääsisi pääsiäisen viettoon helpottuneen oloisena.
Suuria en pääsiäiseksi leivo, ehkä rahkapiirakan teen ja munia keittelen, niitäkin nykyään kehoitetaan syömään taas paljon, näin ne komennot muuttuu.
Tänään ehdokkaat jännittää kellä onni päästä asioista päättämään, itse olen hyvilläni, että kaikki melkein kohdallani ohi, saan vain oman elämäni päätökset tehdä.
Mukavaa vaalipäivän seurantaa, jos kiinnostusta riittää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kansanedustajien vaaleissa on tunnelmaa, vähemmän näissä. Kun niissä mitataan puolueidenkin kannatusta niin tulee seurattua.
Äänestin vanhaa ja tuttua valtuustojyrää. Sellanen menee paremmin läpi.
Valitsin tekemättömistä tehtävistä tänään renkaiden vaihdon. Autotallin edessä oleva betonilaatoitus oli kuiva ja sääkin lämmin.
Kun en yöaikaan tartte kotterolla körötellä, niin riski loskakeliin joutumisesta on pieni.
Onneksi katsomo oli lähes tyhjä. Sepä hyvä kun puuhassa meni aikaa. Niin kun niissä kesälevypyörissä on peltivanteet ja pienemmät mutterit. Ne olivat häveyksissä. Pitkän noitumisen jälkeen löytyivät.

"Että heitä monisanaisuutensa takii kuultaisiin" luki jossakin. Ei siinä mikää auta kun yks rengas on lutussa, ilmat pihalla.
Silestone merkkisessä vararenkaassa oli ilmanpaine riittävä. Kyllä sillä voi mennä huoltamolle paikkauttamaan sen sisärenkaattoman vuotavan.
Muuten älyttömän hienot haalarit noilla jäätanssin Team Finland RCKD:lla. Katse hoipertelee...hyvästi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Iltapäivää! Kansalaisvelvollisuus on täytetty. Sen verran jo kotipihassa otti voimille, että ajattelin tekisinkö jotakin, mitä koskaan en ole tehnyt: jättäisin äänestämättä.
En jättänyt, ja nyt odottelen soosin lämpiämistä, että pääsen iskemään hampaani niin potattiien kuin ertyisesti uunilohen kimppuun. Nälkä on vähintään yhtä kova kuin varpusella jouluaattona.

Terkkuja koko poppoolle!
Ilmianna
Jaa
Kävelin päivällä raitilla, jossa vaalikopit sijaitsivat. Kaikissa oli "miehitys" paikalla. Kahvia tarjottiin, vaikka sanoinkin jo äänestäneeni. No en halunnut kahvitella, enkä ollut kovin kiinnostunut valistuksestakaan. Leppoisampaa ja jollain tapaa vapautuneempaa näytti vaalityökin olevan. Sellaista lopettelun alkua.

Hyvä kelihän oli kävellä, aurinkokin paisteli. Ehkäpä katselen vaalituloksia, ennakkoäänethän tulee jo heti 20. jälkeen. Voin kyllä nukahtaakin, eihän tulokset muutu vaikka tieto jäisi huomiseen.
Ilmianna
Jaa
Huomenta viikon alkuun, kansa on puhunut ja tulokset selvillä, voittoja ja tappioita, kaikilla ei onnea matkassa.
Toivottavasti paremmaksi elämä muuttuu, sekaiselta nuo tulevat asiat tuntuu, mutta jospa lopputulos parantaisi elämää kunnissa ja koko maassa.
Oma ehdokkaani meni läpi, kolmanneksi eniten ääniä sai ja uskon hänen oikeuden mukaisuuteen edelleen.
Yllättävän hidasta oli ääntenlasku, kello kolme yöllä vasta kuulemma valmis, itse katselin yhteentoista ja ajattelin nukkumaan mennä.

Olisi täälläkin torilla ollut makkara ja kahvi tarjoilua, mutta jäipä väliin, oma ehdokkaani oli tiedossa ja vaali lupailut ei kantaa enää muuta.
Hyvä, että jaksoit Venlastiina, onhan se niitä ainoita vaikuttamisen mahdollisuuksia, ainakin jo näin eläkkeellä ollessa ja kun aina on sen velvollisuuden hoitanut, olisi harmittanut väliin jättäminen.
Eikös kotiäänestys myös ole mahdollinen, ainakin sairaalassa näin on.

Aina se voitto on, kun jonkun homman saa hoidettua, onnittelut Hurskaiselle, auton alla kyvykkäät renkaat;)
Eikö hyllyjen laitto vielä auta tavaroiden löytymiseen?

Nyt olen kahden ajatuksen loukossa, pesenkö tämän yhden ikkunan ennen kerhoa, vai kerhon jälkeen, kumpikaan ajatus ei houkuta, mutta itseni tietäen unissanikin näitä hommia vatvon, kunnes saan valmista aikaan.
Nyt jos aloitan, voimia vielä tallella kiipeilyyn;)
Harmi sen puoleen, että nämä taiteiluni kaiken kansan nähtävissä, kun kadun varressa asun, voi joku sydän kurkussa katsoa mummon kiipeilyä.
Melkein lottovoitto on, kun taas kerran nämä hommat tehtyä tulee, lotto voitto tulikin, kaksi euroa
Nyt sitten ratkaisu tehty, tekemään, vaan, sitten tämäkin on ohi, mukavaa vaalien jälkeistä päivää, kivahan se on kuunnella tuloksien kommentointia.
Tuo Hesan pormestari asia sotki koko vaalituloksen, miksi se nyt olikin niin ajankohtainen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eikä kö autotallin hyllyt on vielä eri lukunsa, SkillaN hyvä! Ne rengasmutterit laitan johonkin tyhjään öljypulloon.
Lirautan voiteluöljyä niiden päälle ja pistän autotallin kymmenien samanlaisten joukkoon.
Muisti ei enää kerro, mikä törppö, mikä hylly. Uuden verstas/pajatilan hyllyillä on vaan ruuvei nauloi naskalii.
Tietysti myös koneita. Polttomoottori ja sähkökäyttöisiä.

Tuleeko teille ihmiset keväisin niitä asentohuimaustiloja? Viime viikon lopulla sellaisia alkoi ilmetä.
Kun lasehtii vaateriasentoon, sellain tyynyn vastapäisellä seinällä oleva sähkökellon näyttö lähtee kiitoon.
Hyökkää valkoisia kattolevyjä myöten valonsammuttajaa kohti. Kun nousee makuulta istualleen, maailma muuuttuhe karuselliksi.

Onhan niitä pahempiakin vaivoja; kulkusirjoita ja paiserutosta nyt puhumattakaan.
Pakotin aamuisesta huimauksesta huolimati pihamaan huoltotyöhön. Siellä olo kohentui.

Vuohenputken lilanpunaiset taimenalut jo ovat nupuillaan, mut klapeja ilmavasti pinoon laittelin. Radio aina paikallisasemalla.
Ollaan kuuntelulla!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eihän sitä vielä tiedä kenestä pormestari tulee, uusi valtuusto valitsee, täytyy saada enemmistö valtuuston äänistä.
Niinhän ne vaalit meni, sanoivat kokoomus voitti, vaikka sekin sai ääniä vähemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa. Moni muu puplue sai enemmän ääniä kuin aiemmin, vain yksi hallituspuolue hävisi rutkasti.
Omassa kunnassa sama tahti, en onnistunut äänestämään valittua, mutta sekin ääni oli tarpeen yksi lisäpaikka omalle puolueelleni.
Kummallisen lämmintä nyt +11,7, mutta kova tuuli ja pilvisyys pilaa päivän.
Noista ikkunanpesuista senverran, kun tässä tienpinnassa asutaan niin hyvä ettei vielä ole pesty. Ja nuo siivouksetkin jätän tuonnemmaksi, ehtii nämä pienet tilat vähän myöhemminkin.
Ilmianna
Jaa
Tulihan eilen illalla seurattua vaalilaskentaa puoleen yöhön. Tänään on saanut sitten lisätietoja.

Niin... lyhyesti, vihreät voittivat huomattavasti, Persut hävisivät reilusti. Siinä merkittävimmät muutokset. Kun nämä olivat kunnallisvaalit, ei ehkä ole valtakunnallisten äänimäärien perusteella vertailu aivan osuvaa, mutta melko lähelle gallup- lukuja äänet puolueilla menivät. Hallitusrintama on selvästi pienempi kuin oppositio. Saapa nähdä, tuleeko vaaleista seurauksia ja joillekin paineita.

Valtuustohan päätöksen Hesan pormestarista tekee. Taitaisi siihen vaihtoehtokin ylettyä, mutta se jo vaatisi sellaisen valtuutettujen vaaliliiton, joka ei toteutune.

Tänään oli aurinkoinen, vähän tuulinen päivä marketissa saapastella. Orellakin vähän istahdin ja puolituttujen kanssa huulta heitin. Rennosti käsiteltiin vaalitkin, kukaan ei hermostunut, vaikka ei siinä kaikki olleet samaa puoluetta äänestäneitä. Äänestäneitä kuitenkin, vaikka osallistuminen jäikin alle 60%.
Tämä tällä kertaa. Vaaliasiaksihan tuo meni, mutta menköön. Heippa!
Ilmianna
Jaa
On kulunut kuukausia, tulin antamaan elonmerkin itsestänikin.
-
Tuolla toisaalla joku kyseli tällaista:

"Mistä juontaa juurensa sana "edesmennyt"? Onko se edeltä mennyt vai jotain muuta?"

p.s. muistakaa kirjoittaa sana yhteen:
"Tätini on kuollut, mutta setäni ei ole edes mennyt"

No, vastausta tuskin kaivataan !

:)

Illoista pääsiäistä ja lämpenevää kevättä!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Oi, kun hyvät naurut sain tuolla "Tätini on kuollut, mutta setäni ei ole edes mennyt"!

Niin, joskus hautajaisilmoituksissa käytetään tuota , esim. Edesmenneiden sisarten lapset perheineen, sellaisen ilmoituksen kyllä olen nähnyt.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Itsekin mielelläni luen tekstejä, joista saa hyvät naurut.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Kiireinen päivä minulla on ollut tänään.
Nyt vasta huomaan, ettei tänään ole ollut Skillanin, Kahvipirtin emännän päivänavausta.

Mutta eipä ihme olekaan, sillä joskus on hänenkin hiukan pidettävä lomaa ja rentouduttava,
ollaan kiitollisia hänen panoksestaan palstalle 70 plus.

Ja iloista pääsiäisen odotusta kaikille!

.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onkohan Kahvipirtinpitäjä kupsahtanut kun en nähnyt aamun avausta? Musta huumori sikseen. Pian hän taas on ruotelissa.
Ilmianna
Jaa
Eiköhän se selviä miksi Pirtin aamuavausta ei tullut. Ainahan yllättäviä esteitä voi tulla, mitäpä niitä arvailee.

Niin hupaisesti päiväni on mennyt, että nyt vasta ehdin Pirttiin kurkkimaan. On ollut monenlaista puuhaakin... no ei sekään ole selitys. Täytyyhän laiskuudelle ja pelkästään olemisellekin aikaa antaa.

Jatkan tästä "niitä entisiä" ja toivon teille leppoisaa hyvää oloa. Heippa!
Ilmianna
Jaa
Kun nyt ei olisi pirtin emäntä pudonnut kiipeillessään ikkunan pesussa, siitähän tuo kirjoitti viimeks. No, voi se konekin reistata, anskattoo nyt!
Ilmianna
Jaa
Tai jos on vaan kone tiltannut Skillanilla. Mutta kaipa hän ilmottelee pian tai lähettää terveisiä jonkun tutun kautta.
Ilmianna
Jaa
Hyvää päivää ja aurinkoa, vaikka aika kylmää on.
Minua pitivät vähän aikaa arestissa, näin vain teidän kirjoitukset, mutta itse en päässyt kynäilemään.
Lähetin kyselyjä ja purin huoltani, yritin jopa itse toimia koneen suhteen, sitten ykskaks, pirtti ilmestyi entisen laisena.
Ehdin jo miettiä, josko joku ilkeilijä kiusaa teki, mutta ei kai sentään.

Mukavasti olette huolta kantaneet, kiitos siitä, kupsahtamistakin jo joku ehdotti, mutta mikäs pahan tappaisi, edelleen mustaa huumoria.
Kiipeilyt kiipeilty ja kaikki onnistui, mutta väsynyt olen, en enää vintille isoa mattoa jaksa tänään viedä, mutta ehkä huomenna jo jalat toimii.

Nyt jätän tähän, aamulla jos herään ja voimissani olen , palailen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä luotsikommandot pystyvät saamaan tietyn koneen käytön estettyä. He tekevät yhteistyötä ja saavat modeemin täyttymään.
Useimmat tietävät tämän kikan. He sammuttavat hetkeksi virran modeemista ja yhteys palautuu, kun se uudelleen etsii kanavat.
Tuo on vaan yksi keino. Niitä on heillä useita. Hyökkäyksellä saadaan myös verkkohäiriö. Asiantuntija tämänkin kertoi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sattuuhan näiden vehjeiden kanssa häiriöitä. No hyvä, että SkillaNin poissaololle ollut tuon pahempaa tapahtumaa.

Niin on käynyt minullekin, olen tehnyt "korjauksia" ja pieleen on mennyt. Toisaalta olen koettanut korjata ja se onkin onnistunut, vaikka en tiedä mitä oikein tein. Sellainen "mestari" olen, jotenkin vain olen tuurilla selvinnyt.

Viileämmäksi on ilma täälläkin muuttunut, kuitenkin oli sateeton, puoliaurinkoinen ilma. Ei paha. Jatkossa ennustelevat hiukan luntakin.

Eipä tässä kummempia kuulu. Joitain uutisia on tullut, kuten terrori-isku jalkapallojoukkueen linja-autoon, onneksi henkiä ei mennyt... näistä nyt tiedotettu uutisissa. Nämä ovat muistutuksia, että sekin toiminta jatkuu.

Hyvää illan jatkoa ja huomista kohti. "kevät keikkuen tulevi!"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jälleen menin siihen vanhaan koettuun halpaan kun menin hetkeksi lepäämään oikealle kyljelleni.
Rankani on pahasti skolioottinen. Pahempi sklioosi on juuri lannerangan alueella. Seurasi aivan kurja päivä. Selkä oli liian kipeä.
Otin siihen ensi erikoisvahvan 1000 mg tulehduskipulääkkeen. Kun ei kipu hellittänyt. otin vielä 400-Buranan.
Pienikokoiseen meikäläiseen se teki lääkemyrkytyksen.

Luulin jo selviäväni kipeästä selästä kunnes se myrkky sisälläni ulkotöissä ollessa alkoi vaikuttamaan. Ankara pyörrytys ja mahdoton hikoilu käynnistyi.
Raahauduin Armonlaakson vihreälle matolle pikälleni. Otin vadin viereen ylenantoa varten. Sitä ei kuitenkaan tullut.
Kauppaan olisi pitänyt mennä, mutta en vaan millään pysynyt pystyssä. Illan ja yön aikana voimat alkoivat palaamaan.

Kerroin tapauksesta tutulle miehelle. Se sanoi että vanhuudenoireita tuo vaan oli, et vaan myönnä. Kaikki kuitenkin lähti väärässa asennossa nukkumisesta.
Terveselkäinen ei pysty tätä uskomaan.
Ynnämuu on ainoa, joka on kertonut vastaavasta ilmiöstä. Yritän muistaa tämän vast'edes. Selinmakuu onnistuu aina.

Oi hapekas ulkoilusää tänään kun laittoi päälle tuulenpitävää taminetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei, SillaN ja Pirtin väki,

minäkin kävin jo Pirttiä nostelemassa, - sillä olisi tämä niin kiva jatkuessaan!

Minä olen nostanut kaikki jalalliset lasit ylimmille hyllyille, ne veivät tarvitsemaani tilaa alemmilla hyllyillä. operaatio "kodin ylähyllyt" on nyt valmis muiltakin osin.
Tavaraa ja varsinkin tarpeetonta 'roinaa' pitäisi jaksaa kantaa poiskin, sekin on aika työläs tehtävä.

Tässä olen asunut jo pitkästi yli kymmenen vuotta ja nyt vasta uusin ekan kerran patterit palovaroittimeeen. Nyt se piippaa taas nätisti sitä vipstagia painettaessa.

Kaikenlaiset kevättouhut vallalla.

Iloista pääsiäistä ja lämpenevää kevättä!
toivottaa MummeliMia.
Ilmianna
Jaa
mulla olis kysymys, tota meneekös kukaan tänävuoanna sinne kyöpelinvuorelle?Nääs kuh minullaki on nytten semmonen teollisuuspölynimijä joka kyl vieä 2ihmistä. jaa niih ettekukkaan varmaanka muista et mulle tuli noitalikka kyllään ja jäikn tännä muh seurakseni.Mukavaa pääsiäistä kaikille tutuille.
Ilmianna
Jaa
Huomenta kiirastorstaihin ja pääsiäisen alkamiseen, niin kevään merkit etenee,vappu jo parin viikon päästä.
Kirkas taivas ja aurinko jo korkealla, mutta ei lämmintä kumminkaan, mutta näinhän se keväällä sääkin kenkkuilee, kyllä se siitä lämmintä vielä tekee.

Lokari kyselee sieltä rapakon takaa, että onkos Kyöpeliin menijöitä, kovin epävarmalta tuntuu, ei ainakaan kukaan ole ilmoittautunut.
Lokarilla oma noitatyttö olisi kyytiin ja hyvä ajopeli.
Marja - Liisakin kyseli matka suunnitelmia pääsiäiskortissaan, katsotaan nyt miten käy.

Nuo kuulostaa aika tutun omaiselta MummeliMian puheet turhan tavaran paljoudesta, kyllä aika voimia viepä oli minullakin tämä siivous rupeama, mutta on myös hyvä mieli, kun on ohitettu sekin homma, syksyyn asti.
Aika perusteellisesti työt tein, taulut seiniltä alas ja ripsunta, siinä heikot niskat oli koetuksella, mutta nyt on ikkunat kirkkaat ja muutenkin raikas tuntuma.
Pesin pyykinpesu aineella pelkästään ja hyvät tuli, jostakin sen ohjeen löysin.
Tuota tavaraa kertyy kyllä tuhottomasti ja ei ne kellekään kelpaa, kun nyt pitää olla määrättyjä malleja joka asian suhteen.

Hurskaisella nyt kovasta vaikeaa, se huimaus voi johtua myös niskoista ja verenpainekin voi sen tehdä.
Kovasti vahvan annoksen otit särkylääkettäkin, toivotaan nyt ohi menevän nämä oireet.

Kehnompi tunari minä olen mitä ynnämuu kerroit olevasi, en tiedä oliko pirtin avautuminen minun vai jonkun muun korjaus, ehkä ei minun taidoilla kumminkaan, valitinhan minä Suomi24:kin, kai sieltä jostain apu tuli.
Kamalaa on nuo terroristi uhkat, otsikoissa oli, että lentokentällä täällä meilläkin aseistetut poliisit, en ehtinyt lukea oliko joku syykin näin varautua.

Kyllä kai keinoja löytyy niitä haluaville, kuten mainitsit "valitettava.totuus", mutta haluan uskoa, että ei kukaan viitsi näinkin vanhaa ja vaaratonta mummoa kiusata;)
Onhan se kiusan teko varmaan isokin ilo siitä nauttivalle.

Nyt pitää alkaa viimeistelemään noita siivouksen hommia, kylppäri vielä kokonaan koskematta, parveke jää sään lämpiämistä odottamaan.
Kaupassa pitää käydä, jotain pääsiäiseen liittyvää kaiketi ruuaksi haalia, jos kruunaisi siivouksen kukka kimpulla pöydälle.
Odotellaan nyt sitä lämmintä, vaikka lupaukset ei suuria anna, jospa ei lunta enää kumminkaan, iloa odotuksiin.
Ilmianna
Jaa
Juu, Helsinki-Vantaa lentoasemalla poliisit vartioivat pääsiäispyhinä kuularuiskut (sarjatuliaseet) näkyvästi esillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
muistostakin!
Eurooppa on ajautumassa muslimien terrorin alle.
Pääsiäinen,
tuo nimi pääsiäinen toisi vapauden,
mutta ei mitään veristä enää.

Veretöntä pääsiäistä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Etelärannikolla on kylmää, tummat pilvet purkavat välillä räntähiutaleita eikä paljoa keväisempää ei ole pääsiäisen pyhiksi luvassakaan. Ensi yöksi on tulossa monen asteen pakkanen, pitänee pikkunarsissi- ja helmililjaruukut pelastaa verannalta sisätiloihin.

Kävin tapani mukaan pääsiäisen alla Kirkkonummen ortodoksiluostari Pokrovan myyjäisissä virittäytymässä tunnelmaan ja ostamassa perinneherkkuja. Kasvisborssikeittoa ostin, pakastin siitä annoksia myös vegaanilapsenlapselle. Sen kanssa sopii kaalipiirakka, olen itsekin tehnyt, mutta tämä Pokrovan tuote on erityisen hyvää. Ostin myös pienen pashan, joka on niin tuhdin täyteläistä , ettei sitä kannata lusikalla suuhunsa lappaa. Tarjoilen sitä pääsiäisviikolla kahvileipänä pullaviipaleiden päällä, pirttiinkin toin pullapitkon ja pashapyramidin, jonka muotissa on perinteiset kirjaimet XB - maistakaapa. Pullapohjaisen rahkakapiirakan ja lusikkaleipiä leivon itse, pääsiäislammasta saadaan perinteisesti vävyn kokkailemana. Kala- ja kasvisvoittoista on kuitenkin tämä pääsiäisenkin ajan ruokailu. Mämmiä taidetaan maistaa vaikka iltapalaksi, yhden pienen tuokkosen ostin.

Kyöpelinlennot ovat olleet aina kiva elämys, asujen, kulkuneuvojen ja eväiden suunnittelu hupaisaa mielikuvituksen lentoa. Olisin valmis hauskanpitoon, jos vaan paikalle osuisin. Noitalennolla naisenergia oikein tiivistyy, ja tasa-arvon nimissä miehetkin pääsevät mukaan kulkuneuvovastaajina ja keitosten koemaistajina. Kylmää lupailee, kerrospukeutuminenhan on muutenkin noitien juttu, lämmintä alle ja vaikka jotain värikästä ja liehuvaa päällimmäiseksi.

Hyvää pääsiäisen aikaa !
Ilmianna
Jaa
Aattelin ottaa pääsiäisenä kunnon lääkkeet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lääkkeitä tässä tarvii kun paha huimaus tuli mukaan kuvaan. Melkein keppi pitää olla jo postilaatikolla käynnillä kun niin huippaa.
Useampa kevät on kyllä sama juttu. Jotkut puhuvat asentohuimaiuksesta, joka tulee ja menee,

Tuuria on jos lumikerrokselta säilytään Etelä-Suomessa. En ole lähdössä minnekään. Kotona oleilen.

Hyvää pääsiäisen aikaa ittekullekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vaihtelevaa säätä on tänään ollut, kaunista auringonpaistetta ja nyt taas pieni lumikuuro.
Eilen oli hyvää tuuria , kun matot ulos veimme tuulettumaan ja oli aurinkoa ja pikkupakkastakin niin, että hyvin ne raikastuivatkin siellä.

Ramonalle kiitos ihanasta pashasta, hyvää oli pullasiivun päällä kahvin kera sitä maistellessani! Otinkin oikein runsaasti, mutta jäi vielä toisillekin pirttiläisille!

Jos näen trullilaivuen tuolla taivaanrannalla lauantai-illalla, niin pinkaisenpa täältä luudallani mukaan. Kyöpelivuorella treffataan!
Hyvää pääsiäistä!
Ilmianna
Jaa
Viileetä on, aamulla maa lumivalkoinen, tosi vähän kuitenkin, yöllä kait pieni pakkanen, mutta lumi suli, kevät tuli.
Kaikkihan me Kyöpelinvuorelle lähdemme joilla vielä huumori kukkii. Lauantai iltana vain luudat kuntoon ja eikun menoksi.
Mekin Venlastiinan kanssa suunnittelimme oman kulkuneuvon, lähdemme rollaatorilla minä istun rollaattorin penkille ja Venlastiina pitää sarvista kiinni ja istuu luudanvarrelle, meillä sellainen pitkävartinen luuta sillä hyvin kaksi näin pientä ihmistä matkan taittaa.
Olemmehan monena vuonna siellä käyneet, joten reittikin on tuttu, kannattaa laittaa lämpöiset varusteet ylle ja ottaa nurkkakaapista lämmikettä liivintaskuun.
Muuten tämä pääsiäisen aika on hallinnassa, kaikki siivoukset tehty, varattu ruokaa pyhäpäivien yli, ei kuitrenkaan lampaan lihaa.
Toivottelen munarikasta Pääsiäistä kaikille pirtissä poikkeaville.
Ilmianna
Jaa
Jaaha... että Kyöpelinvuorelle. Enpä osaa lupailla mitään. Joka kertahan se lähtö on minulta mennyt mönkään. On vain tunnustettava, että taitoni ei oikein noin riskaapeliin matkaan riitä. En usko riittävästi itseeni noinkin huterilla ilmalentovälineillä. No, katsotaan.

Tänään aamulla oli kumoutunut vanhat kansanviisaudet. Niinhän sanoivat, että jos ei ole maassa lunta, niin ei ole katoillakaan. Tänään parkkipaikalla oli autojen katolla reilusti lunta, mutta maassa ei mitään. Sama tilanne oli naapuritalon peltikatolla, mutta viereinen katu ja jalkakäytävä oli aivan sulana. Sulahtihan lumet melko pian katoiltakin.

Johan tässä on ilmoittautumisen verran. Huomenna varaudutaan tavallista pitempään päivään - jos päivän nimi on enne. Hyvää jatkoa pyhäisille päiville!
Ilmianna
Jaa
Huomenta, seitsemän asteen pakkasesta tähän pitkään päivään lähdetään, muistini mukaan se pitkäksi aina lapsena muodostui, usein myös pilviseksi.

Mielikuvitusta mukaan ynnämuu, sillä kestää luudatkin ilmassa;)
Ehkä tuo leikkimielisyys on kaikkoamassa, aina enenemissä määrin ne entiset hauskuudet ei naurata, harmi sinänsä, naurulla se ikä vaan jatkuu;)
Valmis olen kyllä lentomatkalle lähtemään, pitääkin katsella mitä päälleen laittaisi, menisikö entisillä?
Huvaksi on lumen kohdalla käynyt, vain auraus kinoksien kasoja joku näkyvissä, se lumi mitä tuli, suli heti kohta.

Uskoinkin, että Venlastiina ja Late matkalle lähtevät, joka vuosi näin on ollut, hieno kulkupelikin teillä on.
Ohjaus onnistuu Venlastiinalta, kun on tuttu reitti, ellei nyt mitään houkutuksia tielle eksy.

Neeasa myös matkalle lupautunut, eiköhän kello 22.00 lähtö tapahdu, tuijottele niihin aikoihin taivaalle.
Muistelen matkan tuohon aikaan lähdettynä, vie puolen yön paikkeilla perille.

Ramoonalle kiitos tuliaisista, olen kerran minä tehnyt tuota pashaa, mutta on se sellainen makea, että todella himokkainkin makean nälkäinen täyttymyksen saa.
Hyvää pieninä annoksina, juurikin pullan päällä.
Tuosta Pokrovan luostarista juuri kertoikin pappi Iisalmen sokkomatkalla, että se on todella kaunis ja mainitsi myös nämä myyjäiset.
Minulla ei tuota perinteistä muottia ole, tein sen pashan suodatin telineessä.
Mämmiä aion tuokkosen ostaa minä myös, huomenna käyn kaupalla ja sitruunatkin unohtui, sitä rahka piirakkaan kaipaan.
Näin eilen kaupassa käydessä yhdellä kassa rouvalla oikean noidan hatun, sellaisen hankin, korkea suippo , isolierinen musta laitos, nauhoja ja höyheniä koristeena.
Vintille tuota mattoa kiipeän viemään, pitää katsoa löytyisikö jotakin päälle sopivaa, liehuvaa kuten Ramoona mainitsit.

"Pääsemistä- pahasta-" toivoit veretöntä pääsiäistä, näin varmaan toivomme kaikki, ainakin tämän ikäiset jo sodan nähneinä.
Ympäri maailmaa noita uhkia vaan leijuu, ei ihmiset pääse tavoistaan.

Aika moni tuon "konjakin" tapaan lääkitsevät itseään, toivottavasti iloa tuottavaa lääkettä nautit, kuin toisetkin;)

Voi että Hurskaista nyt koettelee, ajattelen että huimaus juuri siitä tasapaino elimestä tai niskojen jumittumisesta johtuu, nämä vaivat ilmenee minulla myös, lepoa suosittelen sinulle, kuin itselle myös, kun malttaisi.
Kotosalla ne pyhätkin menee, ehkä rauhoittumista elämämme kaipaa.

Minulta meni ohi se, että oliko odotettavissa joku vaara, kun niin aseistuivat siellä lentokentällä?

Hiljainen aamu, varmaan ihmiset lepäävät työpaineiden jälkeen, katsoin eilen illalla, kun Onni-bussi tuli etelästä, toi valtavan paljon väkeä näille meidän kulmille.
Ehkä liikettä odotettavissa, kun pääsevät vauhtiin;)
Minulla rauhallinen päivä, kaikki on tehty mikä mielessä oli ja nyt sitten vaan nautiskelen.
Huomenna leivon pullaa ja sitä rahkapiirakka, sitä tuon vaikka viemisiksi Kyöpeliin, oikein mukavaa ja hiljaista Pitkääperjantaita teille pirtin lukijat ja viestijät.
Ilmianna
Jaa
Kiitos Skillan.

Hyvää pitkäperjantaita kaikille.

Saa nähdä häviääkö taas viestini.:(

Eilinen olikin aika rankka päivä.Olin tuolla säätiöllä kokouksessa,ja kävelin sieltä kaupoille.

Kyllä se tuo "rollikka"on hyvä kaveri,ilman sitä en edes roskapussia mene viemään.

Aurinko paistaa tänne minun asuntoon nyt todella kuumasti.
Eipähän lämmin luita riko;)

Jos suinkin jaksan tulen mukaan lennolle.

näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Kun muistelen niitä ensimmäisiä ja toisiakin pitkiä perjantaita, mitä olen kokenut, niin kyllähän pitkätperjantait ovat lyhentyneet eivätkä ole niin pilvisiäkään kuin silloin kauan sitten.

Ja Kahvipirtin lennot ovat ilmeisesti ihan tallentuneet internettiinkin:

https://www.youtube.com/watch?v=orDHt1qosDg

Liehuvaista on vaatetuksessa, kuten täällä ystävät ovat kertoneetkin.

Varmaan minäkin luudalle nousen ainakin ajatuksissani, jos näen lentueen taivaalla.

* * * * * * * * * * * ' * * * *

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

"Anna meille maailman toivottomuuteen

pääsiäisen kirkkaus ja ilo!

Anna meille kipunoiva, sädehtivä hanki,

pajun nöyrä kuiskaus puoliksi lumen alta,

koivunsilmujen syvä uni tuulen käsivarsilta,

narsissien kiitos.

Sillä olemme voittaneet pitkän pimeän,

hapuilleet valoon, kevääseen."

(M.A.)

(Rukous tuntuu täyttyneen.)

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ ja lämpenevää kevättä!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Jopa löysit MummeliMia sopivan kuvan/tanssin miltä Kyöpelinvuorella näyttää lauantaina. Tosi upeita asuja, mutta kuinkas miehet pukeutuu? Jos on mustat suorat housut ja vielä musta takki, niin romaneiksi luulevat, mutta he ovatkin hyviä tanssimaan ja laulamaan. DD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Onpa vetävän kauniita naisia. Taidanpa lähteä pölynimurilla liikenteeseen. Käännän vain imun puhalluksen puolelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
konjakki_ kirjoitti:
Onpa vetävän kauniita naisia. Taidanpa lähteä pölynimurilla liikenteeseen. Käännän vain imun puhalluksen puolelle.
Konjak-pillerit ovat tarkoitetut kai laihduttamiseen. Ostin niitä. Niissä on bromia. Vaikuttaa etteivät sovi minulle.

On kai alettava sitten hyppäämään korkeutta. Laita patjoja alle ettei polviproteesi tykkäis harrastuksesta kyttyrää.

Mukavia pääsiäisen aikoja ihmiset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tässä sitä istuskelen miettien elämän ankeutta. Vasta parisen viikkoa sitten Late heitti roskiin ensimmäiselle Kyöpelinvuoren matkalle hankkimani ehdat Ainot. Sinne menivät monien pääsiäislentojen muistot ja juhlainnostuskin.
Hän tarjoaa nyt omia Reinojaan minulle, mutta en koskaan ole kuullut, että akka tulisi ukon jalkineissa vuoden kuuluisimpaan juhlaan. Mutta voidaanhan tästä muokata uusi perinne: piilotan Laten housut ihan viime tipassa ja juuri lähtöhetkellä tarjoan hänelle
rimpsuhameen. Pakko sen on kelvata, sillä hänen housujaan ei näy missään, vaikka kaikki nurkat ja jopa sängyunalustakin pengotaan. Kuinkas näkyisikään, kun minulla on isovaarivainaan täyspitkä ulsteri, jonka alta eivät näy edes Laten Reinot.

Siispä Kyöpelinvuorella tavataan!
On mukava nähdä traditioita kunnioittavia kahvipirttiläisiä. Sitä paitsi olen kiinnostunut Lokarin uusimmasta kulkunevosta. Kyllä se ilmeisesti on viimevuotista turvallisempi Atlantin ylittämisväline. Terveisiä vain Noitatytölle, ja katsokin, että kierrätte sen kirkontornin kaukaa tai korkealta.
Sama varoitus tietysti kaikille toisillekin, vaikka tänä vuonna sinne on varmuudeksi sijoitettu muutanmia laskuvarjoja...

Terveisin:
VenlASTIINA
1
Ilmianna
Jaa
Luuta näyttää olevan hyvässä kunnossa, ja voisihan ottaa vaikka pesumopin, jollei luutaa löydy, niinkuin tuossa kuvassa oli yhdellä noitanaisella.
Täytyy neuloa helyjä vielä ison huivin reunaan, jonka kiedon lantiolleni, sitten tanssiessa kuluu iloinen helinä, kun rytmikkäästi tanssimme "Hei mampo, mampo Italiaano"!
Mitähän juomaa he keittivät siinä isossa padassa? No, noitajuomaa titysti! Sitä maistetaan!

MummeliMiialle kiitos tuosta kuvasta, nyt on malli, miten puetaan!
Matkaksi kuitenkin turkki päälle!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Neeasa

Kuka ilviö on painanut sinulle punaisen peukalon?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Helskutti nyh meni koko lento päin .(.no jääkööön sanomatta) Mee kuh lähretiin lentoon niih täää noitatyttö istu ihan mukavasti ja piteli minusta kiinniki, mut sitten kun tultiin tohon lentokentän kohralle niih alko näytämään mulle jotain ja päästi kätensä irti niin siinä kävi etmää lentelinkih yksinseni, ja kattelin et missäs se likka oh. no enhän mää oikeen osannu muuta kuh lähtee takasi kotia . nyt mää sainkih soiton havajilta et tää noitatyttö olikih puronnu seehen ohi lentävään lentokonnseen ja jotenki pääsi sisään , nyh hän sano olevans havaijilla .sano et kaikki hyvin hän vierailee jonkun tutun noita ystävänsä tykönä.
sanoi vielä et kyl hän jostakin palmunlehtiä löytä et sa tehtyä jookunlaisenluutan jolla tulee tännä takasi, no mää toivoin tervetuleeks . et en määä pääsykän kyöpelin puorelle tänä vuonna. Terv:lokari.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenet Lankalauantaihin, niin se meni se pitkäksi sanottu perjantai, vähän laiskan oloinen olin, mutta eiköhän se ihan hyvää tekee näinkin.
Kaunis päivä noussut, pakkasen puolella on usean asteen verran, taivas kauniin vaalean sininen.
Tulipa hyvän oloinen päivä lentää Kyöpeliin, tuultakaan ei pahemmin, voi ne syrjään lennot epäonnistua;)
Ylikypsä on tuonut tervaksia, tosin toiseen ketjuun, mutta tänne on tarkoitettu, sytyttelen tulen takkaan, jos joku vaikka makkaraa haluaa ennen matkaa paistella.

Olipa onnistunut video MummeliMiaalla, noin saatiin pukeutumisohjeet, senkin vaan vaatetta niskaan, luutia varmaan löytyy, moppikin käy.
Ei tuo tanssi mallikaan niin vaativa ollut, etteikö mukaan pystytä.
Minulla on joskus hankittuna noita hely vaatteita sieltä etsin rimsuja rimsun päälle, kimallettakin löytyy.

Kyllä sitä jotakin viitan tapaista löytyy miehille myös, lämmintä jalkoihin, olisiko ne Reinot vai peräti huopikkaat, niillähän tanssikin sujuisi, mukaan vaan kaikki miehen puolet, aina se mies kuitenkin turvana tarvitaan.
Tiedä miten villiä siellä Kyöpelissä onkaan, voi olla, että matkaan lähtevät miehet sille tielleen jäävät, on ne noidat juomansa tehneet.

Konjakki_ jo ehti huomata noidat vetävän näköiseksi, no se on vientiä sitten, koeta nyt kumminkin imureinesi kotiin päästä, älä anna houkutuksen voittaa;)

Lähdeppä Hurskainen mukaan, voi olla että noitajuomia on varattu sinun vaivoihisi ja reissun jälkeen hypit vaikka minkälaisten patjojen päällä tai ilman niitäkin, hauskaa on luvassa.

Venlastiinalle pettymys, kuten meille kaikille tuo Lokarin epäonninen lento ja noitatytön kadottaminen, ei nähty hienoa laitetta mikä lentopelinä oli, kai se ei sitten niin hyvä ollutkaan, kun kyydissä olleen pudotit, vauhtiko oli liian kova.
Olisihan se yllätys, kun Late olisikin noidan asussa, mutta ei mikään este tuo vaihdoskaan, kunhan vaan mukaan tulette, lämmintä kovasti tarvitaan pakkasyön varalle.

Neeassa, käärmekeittoa siinä padassa porisi, hirvittää maistaa, kun muutenkin niin inhoan käärmeitä. mutta voihan niistä myrkkyineen oivan lääkkeen moneen vaivaan saada.
Muorikin, yritä vaan jonkun kyytiin tulla rollaattorin kanssa, kyllä se reissu palkitsee, on vuoden tapahtuma.

Kristiina 23 ja ynnämuu vielä mukaan olisi saatava ja missä sini-sirkku ja meri-kukka, aina ovat mukaan lähteneet, toivotaan kaikkien suunnitelmien toteutuvan ja illalla taivaalla lentelee melkoisen kummallisia luutia, kissatkin mukaan otetaan ja iso kahvipannu, onhan kahvit mukaan otettava jo kylmyyden vuoksi.
Kuppi kuumaa siellä lennon tiimellyksessä hyvää tekee, jos halua on nurkkakaapilla voi pienen lämmikkeen myös nauttia.
Nyt tätä oikeaa elämää viettämään, kauppaan kiirehdin, heippa!
Mielikuvitus lentämään ;););)
1
Ilmianna
Jaa
Täällähän sitä on jo haettu kellarihyllyltä shaalia ja pitkää samettihametta iltalennolle😊 Tuurista oli kiinni, kun poikani soitti jo aamusta, että tapaaminen lihapatojen äärellä siirtyi huomiseen tyttärensä lentokenttä työvuorojen takia.

Niinpä olen vapaana lentää minne mieli tekee, hoidotkin on selvitetty hengissä, ja keskiviikkona onkin lääkärin tapaaminen.
Vointi kun on erinomainen, ei voi kovin pahasti lukemat nyt olla, joten illalla hulmutaan💃🏼
Ilmianna
Jaa
Hyvää Pääsiäistä. Kävin eilen tuomassa tervaksia ja kerroin että tänä iltana taikamatto laskeutuu Kahvipirtin pihaan, jos joku tulisi kyytiin Kyöpelin vuorolle tilaa on.
Ilmianna
Jaa
Hyvää pääsiäisen aikaa Kahvipirttiläisille. Mukava kun tuo Lokarikin Lännestä ilmineeraa itsestään, mutta ny siltä jäi Kyöpelinlento tekemättä kun jäi orottelemaan noitatyttöänsä Havaijilta takasin kotiin.
Mahraisinko minä mukaan mahtua SkillaN, vaikka en joka vuonna porukassa ole ollutkaan. Kai sää muistat että on mulla joskus se kaksirivinen siellä mukana ollut ja humppamusiikista huolehdin.
Lennän minäkin kuten Venlastiina Kyöpelinvuorelle rollaattorillani, siinä on hyvä istua ja soitella.
Nykyään on hyvä kun on nuo navigaattorit niin ei tartte pelätä eksymisiä.
Laitan tästä polkallista lähtövauhtia noitaporukalle.
https://www.youtube.com/watch?v=0bZKIVO2QNQ
Ilmianna
Jaa
Onpa mukavaa, kun monella on noin lennokkaita suunnitelmia , varmasti väriloisto tulee olemaan upea , tyylikkäitä noitaladyjä malliksi videollakin sulokkaasti pyörähtelemässä. Olen penkonut vaatehuoneen perukoita , löysin erivärisistä sävy sävyyn valituista silkkisolmioista ommellun ihanan pitkän kaistalehameen, levenee helmaa kohti hienosti, silla tavoin ne kravatit ommeltu yhteen. Matkalle pitänee varustautua turkilla , mutta alle jotain kimaltavaa aion minäkin pukea, onhan minullakin matkoilta mukaan tarttuneita helyhuiveja. Kengät pitää hatkita tarkasti, etteivät jo lennossa karkaa jalasta. Nuotion ympärillä karkeloidessa on Ainot saaneet kyytiä, niitä on aamulla mitä kummallisimmista paikoista löydetty, paremminhan ne Reinot jalassa pysyy. Minulla on puolisääreen ulottuvat nirunarukengät, niissä on aerodynaamisen kapeat kärjet ja korkoa viitisen senttiä. Uusin kengännauhat heijastaviksi, ja laittelen heijastimia killumaan vähän joka puolelle, vähentää törmäysvaaraa, jos vaikka on hyvinkin tuhaan suihkii yötaivaalla matkalaisia. Mahdetaanko ihan lennonjohtoa tarvita.

Ihanaa, että Katleija ottaa haitarin, se sopii tunnelmaan kuin nenä noidan päähän. Valitsin menopelikseni keppihevosen, jolla on samettinen topattu pää ja kaula, hulmuava villalankaharja ja ohjakset, joista voi pitää kiinni. Tekninen avustajani asensi siihen propellin ja vanhan pyörän satulan. Evääksi otan suussasulavia lusikkaleipiä, vaihdan niitä perillä muitten herkkujen kanssa päikseen. Tarkkailen taivasta, onkohan se Katleija joka ensinnä starttaa lounaisrannikolta, me etelärannikkolaiset liitymme mukaan lentolaivueeseen.
Ilmianna
Jaa
Pullataikina kohoamassa, tulin kurkkaamaan pirttiin ja valmisteluihin lentoon.

Tottahan toki Katleija mukaan tulet ja tuon polkan tahtiin kun rollaattorit pyörii ja lentää, on siinä ihmettä kerrakseen.

Sini-sirkku laita nyt päälle kunnolla, että et vaan vilustu, ihana kun kuntosi kestää yöllisen lennon.

Ramoonalle ei vertoja puvun suhteen kaiketi kukaan vedä, ihan voin kuvitella sinun mielikuvituksin tehtyä asua, upea olet, no parasta laitetaan myös toiset.
Eihän se nyt millään muotoa puku kilpailu ole vaan yllätyksellinen näky kaikkiaan.
Voi miten kiva, kun väkeä kertyy, kai Paulamaria ylikypsän kyydissä myös mukana.
Yrittäkää nyt saada kaikki tulijat sopimaan jonnekin lentävään, jos sattuu,ettei minun luutani suostu yhteistyöhön etsin kyydin jostakin.
Ilma suosii ja näkyvyys hyvä, voi sitä lentoa seurata maan päältäkin;)
Siellä Kyöpelissä noidat keittojaan keittää ja odottaa joka vuotisia vieraitaan, kunhan ei mitään konnankoukkuja kumminkaan.
Heippa iltaan!
Ilmianna
Jaa
No voi hyvänen aika sentään... miten minä noin unohdin tuon tärkeän noitalennon.... Nyt tuli kiire etsiä varusteita ja kyytikin on vielä teillä tietymättämillä....
Paras turvautua pitkään mustaan hameeseen ja mustaan puseroon. Voinhan viskata tuon tummanpunaisen , vähän kimalteisen ison liinan hartioilleni. Hame lämmittää matkalla sääriä ja huivi hartioita. Hepenissä ei auta kylmään tuuleen lähteä. Mustat huopakengat reilusti jalkaan. Tämän ikäisenä arvostaa tuota lämpöä- muusta viis. Sain hiljan mustan neulotun myssyn jossa on iso tupsu. Ei muuten päätä palele. Ulkona on nimittäin inhottava pohjois viima.

Tyttären pojalta otan lainaan mustan kissan. Luutia löytyy omasta takaa, samoin nokisia kahvipannuja. Ne mukaan luudalle lentoon ihan vanhan tavan kunniaksi.
Pannuun voin ottaa jotain "voimajuomaa" matkalle. Niitä lusikkaleipiä minäkin tein- niitä taskuihin , joita voi sitten käärmekeittoa odotellessa nakerrella. Ja ties mitä herkkuja sieltä löytyy.
Kun ym:ta epäilyttää tuo lentoon lähtö, minun luudalla on kyllä perämiehen (purserin ) paikka avoinna. Vallan hyvin siihen mahtuu kissan ja pannun lisäksi. Voin kiivetä Kuopion hiihtotorniin vauhtia ottamaan. Sieltä kun luudalla hujautetaan lentoon ollaan jo puolessa välissä Kyöpeliä - tai sitten puskikossa nenällään ja kontallaan.
Ei sentään, hyvin se lento on aina onnistunut ja niin nytkin. Klo 22 lähtö taivaalle ja tuulta päin.

Meni melkein maaliskuu kaikkineen reissatessa kanarialla. Eikä ole selviytynyt pirttiin. Tie oli kyllä nytkin hyvin viitoitettu ja hoidettu. Kai sitä on vähän saamatonkin vaikka mielessä on monesti oll. Onneksi nyt kurkkasin pirttiin, niin tyystin oli unohtunut tuo sovittu matka Kyöpelille. Siellä nähdään sitten !
Siis terveiset kaikille sieltä lomamatkoilta ja hyvää kevään jatkoa ja hyvää lähestyvää pääsiäistä
Kaikille !
Ilmianna
Jaa
Kun minä eilen toin tervaksia, niin laitoin väärän taikamaton lentoajan. Lentohan lähtee vasta klo.22.00. Tulen kyllä kahvipirtin pihaan hyvissä ajoin.
Täytyyhän niitä SkillaN:in paistamia makkaroita syödä ensin, että jaksaa lennellä Kyöpeliin. Minä otan Vahaa Tallinnaa taskumatin mukaan, Se on sellainen taskumatti mistä ei juotava lopu koskaan, vaikka olisi satoja juojia. Nähdään!
Ilmianna
Jaa
Terveisiä saunasta! Kello lähentelee kuutta ja ulkona on oikein kaunis keli, joskin viileä. Sitä pääsiäismatkaa tässä suunnitellaan. Ylikypsä lähti omalle koneelleen, vissiin kertomaan oikean lähtöajan, jotta kakki halukkaat pääsevät mukaan huimalle reissulle!!!!!On siellä niin viileää että on ihan pakko pukea ainakin kaksin- tai kolminkertainen vaatetus.

Iloista ja noitamaista mieltä kaikille! Nähdään Kahvipirtillä myöhemmin!!! paulamaria
Piti vaihtaa nimimerkki, ei kelvannut entinen.
Ilmianna
Jaa
Nyt ei nyt tule yhtään mitään. Kirjoiti tekstin ja se hävisi taivaan tuuliin.
Joka tapauksessa minä tulen taikamaton kanssa Kahvipirtin pihaan hyvissä ajoin ennen 22.00, että ehditään syömään niitä SkillaNin paistamia makkaroita.
Minä otan Vanhaa Tallinnaa mukaan sellaisen taskumatin mistä ei juotava lopu koskaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Eilen iltamyöhällä havaitsin, että nyt on hyviä voimia liikkeellä. Selkä tuntui paremmalta ja huimauskin oli vähentynyt.
Uskalsin aamupäivällä ulkotupsintaan. Tietenkin vahvasti pukeutuneena. Jostain syystä ulkona sinnittely tekee hyvää.

Kaivoin varapakasteesta pussin punaisia marjoja. Lamppuvalossa näin edesmenneen vaimoni pussiin kirjoittaman tekstin: 2.8.2009 punaherukkaa.
Ei ne ikijäässä miksikään olleet menneet.
Napsin jäisiä marjoja hiukan, mutta liian kylmiä vattalle. Alkoi palelemaan.

Huikeit reissuja teille Kyöpelille reissaajat. Vana Tallin hörppy olisi nyt paikallaan. Päivällä tuli sakeita lumikuuroja. Suli maahan tultuaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Sain lapsuuden ystävättären miehineen yllätysvierailulle, joten siitä rakkaasta puhemyllystä 😃 väsähdin nyt iltaa myöten tarpeeksi.

Hengessä kuitenkin mukana, toivottaen hilpeää ilmalentoa Kyöpeliin. heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No niin täällä ollaan, laitan kahvin tippumaan ja kohentelen tulen makkaran paistoa varten.
Vahvat kahvit keitän ja makkarat valmiiksi leikkelen, jaksamme sitten lentoa alkaa tekemään kohti Kyöpeliä
Ketään ei näy vielä, mutta kaiketi kohta hoo hetki koittaa.
Harmi ettet pääse mukaan sini,sirkku, ehkä vuoden päästä.

Nyt kissoja silittelen ja kiikkuun istahdan toivottavasti en nukahda, jään koko lennosta,
Zzzzzzzzz
Ilmianna
Jaa
Missäs väki nyt on? Aikaa ei ole kovin paljoa lähtöön!!!!Makkaroita on vielä , tulukeepa syömään, että jaksatte. Hopi hopi!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lähtömusiikki jo soi ja lentue on valmiina, vaatetta on monin kerroin ja pipon päälle on vielä iso musta shaali korein kilistimin solmittu, Kyöpelissä tavataan, eli niinkuin kuorossa tavataan sanoa: "Fermaatilla tavataan!" :) ....käyn vain pirtissä katsomassa, ettei kukaan nukahtanut, ..... itseänikin kyllä nukuttaa kovasti......
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hallittu laskeutuminen kahvipirtin edustalle, nuotiotuli hyvänä kiitoradan merkkinä keppihepalla lentävälle. Piti niin tarkkana omaan lentoon keskittyä, en ehtinyt tunnistaa samaan suuntaan lentäviä härveleitä ohjaajineen. Oma menopelini onkin nopea kuin runoratsu, taputtelen sitä turpaan kiitokseksi. Pirtin emännän maan mainio kuuma mokkakahvi houkuttaa, hiukan tuli vilu vaikka anoppivainaan pitkä krimilammasturkki olikin lämmikkeenäni . Ehätin jo makkaranpalan laittaa tikun nokkaan kärisemään, energiaa tarvitaan kohti seuraavaa etappia. Tosin tämä pirtin kodikas lämpökin houkuttaa, kisut kiehnäävät jaloissa , otan syliin ja kyselen, josko lähtisivät keppihepan varrelle Kyöpelin lennolle. Taitaa olla pelkkää satua, että noidilla on kissa luudan varrella, nämä eivät ainakaan minun kulkupeliini luota...ja onhan pirtissä niin lämmintä .
Ilmianna
Jaa
No nyt se edellinen tekstikin on tullut. No siitähän selviää kaikki.
Ilmianna
Jaa
Viimetinkassa ehditään Kyöpelin reissulle. Piti hankkia uusi luudanvarsi ennenkuin päästiin pirtin pihaan. Nyt valmiina starttiin kello just 22,00
Ilmianna
Jaa
Onneksi pilvet vähän hajoaa, että tuolta varmaan laivue saapuu, siis menoksi,
luuta kiitoon , huii!
Ilmianna
Jaa
Huomenta tähän aamuun, voisin laulaa, että oliko se unta vai viinien huumaa, tässä tapauksessa noitien juomaa, en ole oikein selvillä, kävinkö Kyöpelissä.
Aivan kuin unessa olisin ylikypsän kyytiin istunut, ja varmaan näin oli, koska MummeliMiia sanoo käyneensä katsomassa, että pirtti tyhjä oli.
Viimeinen muistikuva mikä toden tuntuiselta tuntuu, on kun istuin kiikkutuoliin kissojen kanssa.
Kuitenkin koko pirtin väki (melkein) lentää liihotti kuka minkinlaisella menopelillä, Ramoonan hyvin hienona näin, olisiko Katleijan kanssa yhtä matkaa mennyt, kun jostakin kuulin polkan rytkeen, kai Katleija siellä tahtia polkan maliin antoi..
Suuntakin oli onnistunut, en huomannut kenenkään törmäilevän, no onhan sitä vuosia jo kuljettu, reittikin tutuksi tullut.

Paulamaria makkara kepin nenässä samalla matolla istui, MummeliMiia ohi hurautti ja huuteli, että Kyöpelissä tavataan.
Late ja Venlastiina rollaatorin kanssa myös hyvin näyttivät selviävän, Venlastiina tomerana ohjaili.
Taisi ollakin luuta, kun tarkemmin ajattelen.

Neeassankin näin pirteänä joukkoon liittyvän, pitkä oli lentorivistö, kai siellä muitakin oli.
Tälläinen unikuva jäi mieleen, noitien tanssit oli mahtavia, siinä sitä mukana yritettiin mennä ja nautittiin siellä padan antimia, hyvää oli, oliko sitten käärmekeittoa tai mitä.
Kyllä se MummeliMiian video hyväksi opiksi oli, ei näyttänyt kukaan tanssin pyörteissä sekaisin mennä.
Omasta sängystä sitten heräsin, oliko unta vai sitä viinien huumaa, kertokaa toiset.

Taas yksi onnistunut matka pirtin kirjoittajien kanssa tehty, kaikki varmaan omasta sängystä heräilivät ja hymy herkässä jokaisella, oli se niin mieltä piristävä juttu, että vuoden päästä uusiksi, vai mitä mieltä olette.
Kaikki onnistuu, kun mielikuvituksen antaa lentää ja sitä lajia sitä elämään joskus, useinkin kaipaa, on tämä arki niin samanlaista, näin vanhemmalla puolen ikää olevilla.
Pienet kolotuksetkin häviää, kun leikkiin joskus tohtii mukaan tulla.

Tänään menen poikani luo pääsiäislounaalle, siellä molemmat tyttäret myös, Espanjan matkaajakin lomalla, kiva tavata hänetkin.
Aurinko paistaa kirkkaasti ja pakkanen on pudonnut yön lukemista, ei ole lämmintä luvassa, mutta kyllä se vielä ehtii, jospa kesä sitten lämin olisi..
Oikein hyvää ja munarikasta Pääsiäispäivää ja kiitos lennolla mukana olleille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Pääsiäisaamun kirkkauteen heräsin omassa sängyssäni, väsyneenä vielä, mutta onnellisena! Mitään mielikuvaa ei Kyöpelistä palaamiseen jäänyt, mutta paljon meitä mahtui Ylkypsän ja Paulamarian lennolle, Skillanin kanssa kyytiin nousimme - ja Kahvipirtti jäi tyhjäksi.
Aivan ihanaa oli nähdä ja kokea pääsiäislento, lennetään ensi vuonnakin! Iloista pääsiäistä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Unta näin, että kyydissä ajelin,
mutta nyt kunnolla herättyäni ja kahvit nautittuani muistankin, että omalla kydillä menin, huiskuttelin ja huusin vauhdissa: " Kyöpelissä tavataan!"
Hauska reissu ja paljon osallistuneita!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihan umpipökkerössä tässä vielä ollaan... semmoinen vauhti korvissa humisee. luulen että jotain noitasekoituksia Kyöpelissä tarjoiltiin, ainakin vauhtia oli. sivuun lensi kaikki apuvälineet ja jalka nousi kuin nuorena ikään. Velhot osasivat kyllä huolehtia meiningistä ,menoa riitti nuotion ympärillä tanssijoilla. lieko vaikuttanut lisäksi tuo oma pannun sisältä- jossa oli oikeaa pääsiäisyön juomaa. Nälässä ei sieltä tarvinnut lähteä.
Oli niin tiivistä touhua että jäi ihan epäselväksi oliko luudallani perämiestä vai ei ? kissa siellä ainakin naukaisi välillä kun kysyin siltä jotain.
Tulomatkalla taskussa lämmitti jokin ,ai,silloin muistin että ne Skillanin paistamat makkarat. Voi hyvät hyssykät sentään. Nekin olin unohtanut, että laitoin taskuun Tuli vähän kiire lähtiessä ja ajattelin että nautin ne kaikessa rauhassa luudan varrella mennessä. No ,eipä mittää, hyviä olivat silloinkin- olihan ne tosin vähän nokisia je pehmenneitä ja ränsistyneitä
Ojensin toisen makkaran selkäni taakse, joku sen nappasi. vähän sekainen oli vieläkin tai sitten en muista mittää- sen muistan että kuopion hiihtotornista tähyilin onko kyytiin lähtijöitä !
Aamulla ymmärsin senkin miksi minulta kysyttiin ekana: missä sitä on könytty kun naama on noessa ja makkaran riekaleita vaatteissa roikkuu.
Semoinen noitalento. Oikeasti meillä kävi palmusunnuntaina 2 Ihanaa "pikkunoitaa" virpomassa meitä.
Kaikille kaunista ja hyvää pääsiäisen aikaa !!
Ilmianna
Jaa
Jesses kun tänne pääsy on tuskien takana. Emme millään meinanneet osata perille, kun kartta ja kompassi unohtuivat kotiin. Onneksi matkan varrella alkoi kuulua laulua tummasilmäisestä kasakkatytöstä, ja siihen konserttiinhan oli pakko poiketa. SUURI rakkauteni Leonid Haritonov vei taas palasen sydämestäni ja toisen Reinonkin. Tai oikeastaan Puna-armeijan kuoron voimallisella säestyksellä Laten tohveli lensi taivaan tuuliin.
Hyväntuulisina lensimme mekin, eikä toista takakoipeani yhtään palellut, vaikkei siinä ollut kuin risa villasukka. Late ei yhtää uskaltanut surra Reinoaan, vaan arveli, että ensi pääsiäislennollahan se saattaa tulla vastaan. Hän arveli, että voisimme esi vuoden pääsiäislennolla taas poiketa matkan varrella konsertiin, jos vaikka se tohvelikin löytyisi...

Oli oikein hauska porukka taas Kyöpelinvuorella koolla. Vahinko, että Lokarin noitatyttö pääsi livistämään jonnekin Havaijille, ja olisihan Lokarinkin tapaaminen mukavaa ollut.
Kärmekeitto oli entistäkin maukkaampaa, mutta juhlatohinassa jäi tänäkin vuonna resepti pyytämättä. Niinhän sed unohtuo viime vuonnakin...

Ensi vuonna sitten -- jos ei taaskin satu unoutumaan.
Kuten huomaatte, sisältää yllä oleva lauseke ilmoittautumisen jo ensi vuoden Kyöpelin-lennolle!
Ilmianna
Jaa
Sepä hyvä, että lento on onnistunut hyvin. Ei taida olla matkalla kadonneitakaan. Joo... huomasin M-K:n tarjouksen luudanvarren hännille. Kun vielä oli aikomus Puijon tornista vauhtia ottaa, viimeinenkin epäröintini katosi. En lähtenyt! Minulla on aivan onnettoman huonot kokemukset lennoista. Joensuun Niinivaaralla oli aikoinaan hyppyrimäki. Nousin silloin ylös ja kun pikkupojat hoputtivat menemään mäen alas, vastentahtoisesti laskin, ei ollut kanttia perua ja tulla vain portaita alas. Voi jessus sentään, kun tulin se alamäen pyörimällä alas! Onneksi olin silloin nuori ja notkea, eikä pahoja vammoja tullut. Siitä on aikaa lähes 60 vuotta. Se on lentoharjoitukseni, kyllin hyvä opetus. Jos tämän ikäisenä vain senkin veroisen riskin ottaisin, luuni olisi kerättävä säkkiin.

Tietysti olen nyt jälkikäteen hieman kateellinen teidän lennostanne ja lystin pidostanne. Toisaalta olen tyytyväinenkin, että elämänkokemukseni piti kutinsa, enkä antanut houkutuksen vallata mieltäni. Näinhän olen monesta muustakin todennäköisesti uhkaavasta vaarasta selvinnyt. Sanoohan kansanviisauskin, että parempi virsta väärää kuin vähän rohkeasti suoraa. Tarkoittanee lähinnä heikkoja jäitä, mutta soveltuu muuhunkin.

Nyt aurinko paistelee, mutta mittari jököttää nollassa. Kävi kiertämässä Kuusijärven. Kolmas osa oli lähes sulaa, vain viimeyön riite päällä. Lämmintähän vesi oli, ainakin siltä näytti katselin kuinka uijat reippaasti järveen menivät. Hyvää jatkoa Kyöpelinvuoren lentosankareille ja myös meille muillekin!
Ilmianna
Jaa
Rakkaat kanssamatkustajat!

Kaikki yölliset seuralaiset ovat varmaan päässeet onnellisesti takaisin omiin koteihinsa, näin olen ymmärtänyt. Hienoa! Olihan siellä menoa ja melskettä.Jossain vaiheessa olin näkevinäni pääsiäiskokon lähettyvillä sulassa sovussa tanssahtelemassa Putinin ja Trumpin, välillä näkyivät naukkailevan taskumateistaan, tapaamisen kunniaksi, Ennätin siitä sivusta hoihkasta, että tervetuloa vuoden päästä uudelleen . Kovasti kiittelivät järjestelyistä ja jatkoivat hummailuaan Missälienevt tällä hetkellä? Olisi hauska tietää. Olitteko toiset heidän juttusillaan? Tuure Kilpeläisen oli kutsunut lauleskelemaan, päähineekseen oli jostain saanut aidon noidan hatun,jonka hän sitten poistuessaan lahjoitti minulle. Arvatkaa, olinko otettu?

Vaikka tuo keli onkin ollut kaikkea muuta kuin pääsiäisen aikaista,kyllä siellä tarkeni loistavasti. Vaatetta oli meilläkin taatusti tarpeeksi, vanhat rekinahkaset matkalla päällimmäisinä. Siellä perillä varmaan tuli lämmin pääsiäishypyillä, Ylikypsäkn sai "polkata" sydämensä kyllyydestä paikalla olleiden naisten kanssa, kun minun polveni reistailee pahemman kerran.

Kyllä vaan oli ikimuistoinen Kyöpelin matka! Tuhannet kiitokset mukana viilettäneille. Otetaan tänään kunnon nokoset, olemme ne ansainneet. Aurinkoista pääsiäispäivää paulamarialta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Skilllan on varmasti elämänmyönteinen ja huumorintajuinen nainen, toisin kuin kristiina. "Anna hänen itse päätää, onko tuossa törkeää. Seksihän on kiva juttu ja mielikuvitus siinäkin tarpeen!"

Just ´joo päätää?Ja sinäkö sen määräät, kumpi meistä on mielestäsi suvaitsevampi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vieläkin kintut kipeänä siitä kovasta tanssimisesta, mutta niin hauska reissu oli, että nauratti koko homma vielä aamullakin.
Mennessä joku huusi edessänä, että vauhti hyytyy, sanoin että tartuppa kiinni minun lammasturkkini reunasta, se kyllä kestää ja kun tarkemmin katsoin, niin Katleijahan se siinä oli
ja niin menimme palan peräkkäin, kunnes moottori rupesi taas vetämään.

Tanssi oli täydessä käynnissä. Kuulin Skillanin sanovan, että tule nyt sitä keittoa maistamaan, mistä oli puhe! Kaadoin kauhasta mukiin ja maistoin, kohta jalat nousi ripeämmin polkan tahdissa! Komeat oli juhlat, kiitos mukanaolijoille!
Ilmianna
Jaa
Kahvipirtti oli koko päivä ns.luotsikommandon häiritsemänä. Viestit eivät lähteneet. Haku jäi vaan pyörimään. Lopuksi tuli punaisella tekstillä; lehetyshäiriö.
Tuo kaikki oli manuaalisesti ohjattua ja tarkoitushakuista häiriköintiä. Hyvin kuvaavaa, että hyökkäyksen takana oli luterilaisen kirkon tunnustuksellista porukkaa.
Ilmianna
Jaa
Toisen Pääsiäispäivän aamuun on herätty, vajaa neljä astetta pakkasta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Kuulostaa siltä, että onnistunut matka on kaikilla olut tuo luutalento Kyöpeliin ja se oikein kivalta kuulostaa.
Muistoja, niitä ihminen kaipaa tähän arkiseen elämään.
Nämä mielikuvitus reissut tätä maailman totisuutta poistaa ja eikös sen pitäisi vaan lisääntyä, kun tarpeeksi vanhaksi päästään.

Voisi sitä ajatella, että ynnämuu ei vielä sen lapsen ikään ole päässyt, mistä me toiset hassutellaan.
Totta on sekin, että kaikki ei edes halua moiseen hullutteluun, no riittää tuo ynnämuun periaattelinen kirjoittelu, mukava on lukea huumorilla höystettyä järkevää kerrontaa.
Elämän kokemukset ne kuitenkin viime kädessä sitä aidointa antia on ja niistä mielellään kuullaan.
Voi se vielä käydä niinkin, että huomaat joskus mukaan eksyneesi;)

Toivoisi olevan totta tuo suurten valtioiden päämiesten tanssahtelu mistä Paulamaria olit havainto nähnyt, jospa se toteutuisi.
Mitäpä suremaan yhtä Reino tossua, kyllä se talteen on otettu ja ensi vuonna se vastaan tulee.
Monenmoista nautintoa matka antoi, konsertista kiperään polkkaan , pääasia, että hauskaa oli.
Jokohan Neeassan kintut on parantuneet., jatka vaan harrastusta, siitä ne vertyy;)

Hyvä meri-kukka, että kissasi toit kotiin, olisi ollut noloa jos jostakin matkan varrelta olisi kerrottu, että luutalentäjät eivät eläimistä huolehdi.
Kiva sekin, että makkarat sinulle voimauttavia voimia antoi, sen juhlinnan jälkeen, ja vesi on lian lääke, naamakin nyt varmaan puhtoinen.
MummeliMia, olipa kiva että minut mukaan sait, aika homma saattaa unenpöpperöinen mummo ylikypsän matolle sieltä kiikkustuolista ja matkan varrella vielä ohittaissa hihkaisit, että Kyöpelissä tavataan, huolta pidit siis matkallakin, kiitos.

"Sivusta- seurasin" eihän ole kovinkaan tärkeää nuo viestit missä arvellaan jotain, jokainen toimii juuri oman ajattelun mukaan, ulkopuolisen päätökset ovat hänen mielipiteitään, niin hyvässä kuin pahassakin.
Suvaitaan vaan kaikenlaista, helpompaa se on;)
"Ikävä totuus" noinko on ollut, minulla ei mitään vaikeuksia tällä kertaa, voihan niitä tullakin, kun muistele aiempia kokemuksia.
Ikävä jos et saanut viestiä lähtemään, toivotaan asian korjaantuvan ja häiriköiden kiusan teon hiipuvan.

Tänään on päivä, jolloin en tiedä teenkö mitään, eilen pojan luona oli rikas pöytätarjoilu ja mukava seura.
Kävimme katsomassa tiloja mihin on kaikki sukellukseen liittyvä kalusto sijoitettu ja tavaraa oli.
Lepäillään nyt tämä päivä itsekukin, omalla tavallamme ja huomenissa alkaa arki taas sujumaan, heippa!
Ilmianna
Jaa
Nytpä kävi niin, että tekstini hävisi taivaan tuuliin. Yritän toiste.
Ilmianna
Jaa
Hauskaa ja kaunista aamupäivää!
Kyllä on uni maittanut, ja pää on ihmeen kirkas ja selvä, vaikka perinteistä kärmekeittoa tuli jonkin verran jopa santsattuakin.
Sääli, että suurvaltajohtajat eivät luottaneet kuin omiin eväihinsä. Vaikka heillä hauskaa olikin, olisi kärmekeiton taika varmasti tehnyt sellaisen tempun, että heistä olisi tullut kilttejä ja hyväntuulisia valtiomiehiä koko loppuelämäkseen. He olisivat soitelleet ja laulelleet iloisia lauluja, huolehtineet siitä, että kaikilla maailman ihmisillä olisi hyvä olo, ja maassa ikuinen rauha.
Kyöpelinvuoren-luutalennoista tulisi vuoden virallisin seremonia, ja kaikkialla laulettaisiin kaikilla kielillä maailman yhteistä kansallislaulua.

Valitettavasti tietokoneeni ei hallitse esim. ortodoksisia kirjaimia tai muita ev.lut.kirjaimistoista eroavia koukeroita, Oheinen näytteenpätkä sen vuoksi naputeltava ikään kuin foneettisesti:
"Mir i drusba, piis änd frendship, friiden und froindshaft, fred o venskap, paatse si priieteniie..."
Eikä passaa unohtaa rauhaa ja ystävyyttäkään.

Rauhaisaa ja aurinkoista pääsiäistä ja kiitos kaikille Kyopelivuorelle lentäneille iloisista muistoistoista ja hyvästä mielestä, joka bvarmasti kestää piiiiiiiiiiiiiitkäkke!
Ilmianna
Jaa
Nyt vasta alkaa olo selvenemään. Ikäänkuin jotain mukavaa ja kaunista unta olisi nähnyt.... Miksihän täällä pallolla ei voisi aina olla kuin tuolla Kyöpelinvuorella !
Kaikki sovussa ja yhteisymmäryksessä, kaikilla olisi mukavaa ja päälimäisenä yhteenkuuluvuuden henki. Kaikki huomioitaisiin ja huolehdittaisiin samalla lailla ketään syrjäyttämättä.
Mutta haavehan tämä on siksi ettei tuommoiseen olotilaan koskaan päästä. Sitä kohden voi tietenkin pyrkiä
Eipä tarvi eduskuntaa edemmäksi mennä, kun jo "sanoilla sotiminen" ja toisensa mollaaminen on päälimäisenä, mikä kansalle näytetään.
Kaikesta huolimatta ikimuistoinen luutalento...jälleen. Olin kyllä tosi vähällä unohtaa koko matkan. Nyt on taas vuodeksi hyvänmielen käärmekeittoa ja muita velhopiirakoita ja etanan sarvilla maustettuja juustokääryleitä. Mitä kaikkia herkkuja olikaan tässä vain osa niistä.....
Pääsiäispäiva jatkuu . Sen hyvää sujuvuutta toivottelen kaikella kansalle, etenkin pirtin väelle.
Nyt jäädään oottelemaan kevään edistymistä ja ilmojen lämpenemistä !
1
Ilmianna
Jaa
kaksi kohokohtaa: pitkämperjantain konsertti, jonne ei tarvinnut itse ajaa, vaan joukolla mentiin pojan perheen kanssa, ja eilinen pääsiäispäivällinen tyttären perheen kanssa. Tänään vielä lepäilen ja nautin valosta, joka tulvii ikkunoista. Huomennahan jo tavalliseen elämään palataan.
Hauskalta tuntui lukea Skinnanin aamuinen viesti hienosta lentomatkastamme, mielikuvitus on suuri lahja ihmisellä, ei tarvitse aivan tosikkomaisesti elämänpolkuaan veltaa. Kiitos kaikille kivoista matkakertomuksista. Lämpenevää kevättä!
t. MummeliMia.
Ilmianna
Jaa
Lieneekö edellinen tekstini ollut hieman kyöpelimäisissä tunnelmissa, kun katosi. Yritän nyt jotain saada aikaan.

Hyvin on nukuttu pääsiäislennon jälkeen, eilenkin vetäistiin parin tunnin päikkärit. Tämäkin päivä on mennyt sujuvasti laiskotellessa. Lintuja kyllä olen seuraillut hyvinkin tiiviisti, tosin vain ikkunan läpi. Aika harvinainen, ainakin näin pihapiirissä, viipyi äsken tuossa nurmikolla noukkien pikkulintujen tiputtelemia siemeniä. eli närhi.Talitinttejä, sinitiaisia, varpusia, peipposia iso lauma, rastaita, järripeippoja, punarintoja, harakka ja naakkoja miltei pilvin pimein, vihervarpusia. Peipot laulavat niin voimakkaasti, että kuuluu sislle asti. Joutsenia ja kurkia käymme seuraamassa tuolla Sääksmällä päin, siellä saattaa viipyillä useaita kymmeniä lintuja.

Toissa yönä oli satanut ohut kerros lunta, aamulla näkyi jäniksen jäljet pihapolulla, lumihan suli iltaan mennessä kokonaan pois.

Tämmöistä meille tänään, katsotaan mitä alkava viikko tuo tullessaan. Aurinkoa ja vähän lämpimämpiä ilmoja!!! toivottelee paulamaria
Ilmianna
Jaa
Kokeillaan taas onnistuuko.
Olen yrittänyt monta kertaa, mutta ei teksti lähde minnekkään.
Kyllä matka hyvin onnistui Paulan ja SkillaNin kanssa.
Strap ja Putiinikin olivat kyöpelinvuoren juurella, mutta ei ne huipulle päässeet.
Ilmianna
Jaa
Tällä kertaa meillä on ollut onnea säiden suhteen. Muistan pääsiäisen jälkivuosilta kun räntää satoi ja oli vieläkin koleampaa kuin nyt.
Kuivat tiet mahdollistivat autoliikkujille ongelmatton pääsiäisliikenteen. Menoliikenteessä muutama pelti hiukan ryttääntyi, mutta henkilövahingoilta kai vältyttiin.
Pääsen fysikaaliseenhoitoon nousviikolla. Mieluinen käänne kun uusi terveyskeskuslääkäri kirjoitti lähetteen kunnalliseen laitokseen.
Ihan mukava pääsiäisen aika herätä aamuisin valoon ja lumettomaan maisemaan.

On kai etsittävä paikka, josta saa ostaa luvan vesialueen käyttöön kalastusmielessä. Kalastushoitomaksun voi hoitaa kai Postin palvelutiskiltä.
Ilmianna
Jaa
Paljonpa on erilaisia lintuja paulamarian pihapiirissä. Jo niistä on seuraakin ja seurattavaa.
Melkoinen elämysmatka tuntuu Kyöpelinvuoren lento olleen. Enhän ymmärrä, enkä käsitä koko matkan todellista sisältöä "käärmekeittoineen." Jotenkin tuntuu että ihan kaikki ei ole totta, mutta se on epäilijän ja uskottelijan heikkous ja tietämättömyys. Se nääs on minun vaikea myöntää. Jätän tähän koko Kyöpelinvuoren koska en ole siellä matkaillut.

Tämä pyhäpäiväni meni nopsaan. Kävi vierailijoitakin. Mukavaahan se on jutustelukin, vaikka aikaa vierähtääkin. Eipä tässä aikani ole kortilla. Lainakirjaa, "Juurihoito", olen lueskellut. Koska silmäni ovat tulleet aristeleviksi, tuollainen reilu sivua tekstiä päivässä menee. Välillä täytyy pitää taukoja `hyvän sään aikana.` Oli tarkoitus pistäytyä marketissa katsomassa pyhäpäivän vilskettä, mutta se jäi kun ei ollut välttämätöntä tarvettakaan.

Sen verran kävin ulkona, että totesin ilman kylmän kaltsakaksi. Tosin tuulenpuuskat vilun tunnetta lisäsi. Niin se käy, kun jo ehti lämpimäänkin tottua. Huomiseen päin!
Ilmianna
Jaa
Korjaus ..." , tuollainen reilu sata sivua.." Pakko korjata, ei ukko ole sentään niin hitaaksi tullut yhden sivun lukemiseen menee päivä.

Hurskainenkin ehti ilmestyä. Kalastuluvista: minun mökkikunnassani ei ole tarvinnut yli 65 vuotiaille varsinaista kalastuslupaa. Verkoille ja katiskoille kyllä paikallisen kalastuskunnan lupamerkki, joita on myyty mm. paikallisessa marketissa. Kannattaapi kysellä paremmin.
Ilmianna
Jaa
Kalastuksesta kun puhutte, näin juuri facebookissa kuvia jälkipolven saavin pohjalla komea oli siika, ja isoja meriahvenia pohjalla..

Ai jai kun siika olis graavina tai savustettuna poikaa, mutta kylmä sielläkin tosin on. Nuorimmainen jäi viettämään lomaa yksin saareen, aina olen hieman huolissani kun yksin jää, mutta onhan tuo tottunut.

Itselläni oli ilo istahtaa täällä mantereella poikani pääsiäistarjoiluun, tavata sukua ja pikkuväkeä. Tuli kyllä herkuteltua kalasta eri lihalajeihin. Salaatit ja tillbehörit lisäksi, ja tietty jälkiruuat ja kahvit päälle.

Tää on nyt sitä hyvinvointia sanoi Väinö isä aina, ja sitähän se on. No, huomenna alkaa taas arki ja vaatimattomat ateriat, ei sitä jatkuvasti voi herkkuja syödä!

Mukavaa illanviettoa Kahvipirtin väelle 😃
Ilmianna
Jaa
Huomenta arkeen, nyt jo kylläkin tiistai aamuun, hyvällä alulla viikko.
Aurinko paistaa, taivas aivan pilvetön, lämpöä vaan puuttuu, no mistäs sitä valittaisi, jos ei jotakin aina aiheeksi löydy;)
Pari viikkoa Vappuun, jospa silloin jo olisi lämmintäkin.
Niin ne tämän vuoden matka Kyöpeliin on tehty ja monella iloisia muistoja, hyvä mielikuvitus;);)D

Hyvinvointia hyvinkin, kuuntelin pojan tyttären puhetta, miten kahvikin voi epäonnistua, jos ei ole oikea merkkinen pannu.
Moccamaster sen pitää kuulemma olla, monella suulla vakuuttivat, minä kampoihin laitoin ja sanoin oman keittimen kahvia hyväksi sanotun, hyväksyivät, ehkä on mahdollista.
Tällä kertomalla tarkoitan sitä, että maailmassa aina vaan vaativaisemmiksi ihmiset tulevat, keksitään jos jotakin.
Siikaa olen monesti savustettuna saanut nauttia ja hyvää se on.

Ehdin minä jo ajatella, että huonoksi on silmät ynnämuulla menneet, onneksi korjaus tämän luulemisen muutti, kyllä ne vanhemmiten aika herkiksi silmät tulevat, jo pelkkä ikkunasta ulos katsominen kirkkaalla säällä herkistää .
Tuntuu kuin ei näkisi mitään ja vettä vuotaa, luulisi kosteutta olevan, kun yli menee;)
Samoilla ajatuksilla olen noista kalastus luvista ynnämuun kanssa, verkoilla pitää liput liehua ja katiskat myös merkattava.
Mato ongella saa ahvenia kiskoa ilman lupalappuja.

Onpa hienoa että Hurskainen on päässyt hoitoon, toivotan onnea matkaan, usein niitä hoitoja on kotona jatkettava, jos sen tyyppistä hoitoa antavat.
Maanteillä keli on varmaan melkoisen hyvä ollut, vaikka sivutiet hyvinkin kuoppaisia, sen koin pojan luo mennessä, vauhti piti sovittaa kuoppien mukaan.

Ongelmia nämä koneet aina väliin tuottaa, sen olen kokenut minäkin.
Lintujen seuranta jää melkein taivaalle tuijotteluun, kun ei linnut tuossa maantiellä parveile, no puistossa kylläkin, mutta ei siellä pesimässä kukaan käy.

Nuo yhteiset kokoontumiset elämään väriä antaa, kuten MummeliMia kerroit, meillä vaan aika harvoin näin tapahtuu, kaikki niin kiireisiä ovat.
Tuo mielikuvitus, sitä luulen runsain määrin omistavani, joskus haitaksi asti, kun jotain ikävää sattuu, mielessäni sen suurennella osaan.
Myös sisustus minulla mielikuvituksen myötä aika poikkeavaksi vaihtuu, verhot muuttavat muotoaan, ei vaan ikkunan sivuilla vaan milloin mitenkin ,rutistetuna ja ruseteilla kiristettyinä.
Aina muodon muutos hyvältä näyttää,,,,vähän aikaa,, sanovat levottomaksi luonteeksi tälläistä;)
Käsitöitäkin pyrin suunnittelemaan omin mallein, joskus onnistunkin.
Erilaisia ihmiset olemme ja se on sitä rikkautta sekin.

Meri-kukan ja Venlastiinan tavoin minäkin toivon, että päättäjät löytäisivät sovun ja tasapainon maailmalle, mutta eipä taida mummojen ääni minnekkään kantaa.
Kun lukee noita noita kirjoituksia mitä tänä aamunakin vastaan tuli tällä koneella, pitää miettiä onko ne valtioiden päämiehet edes viisaita, kun sodasta vaan puhutaan.
Vallan tavoittelu niin mittavaa, että ei tajuta mitä tuskaa nämä aikaan saavat, miten ja mikä saisi ajatukset muuttumaan?

Tänään laulelemaan ja sitten huomenna iso kerho, siitä se elämä kulkee uomiinsa, lämpöä nyt odotetaan ja toivotaan, kaikki ihana edessä päin, hyvää päivän jatkoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Aurinkoista aamupäivää!
Skillan kirjoitti mielikuvituksesta, enkä malttanut olla tarttumatta aiheeseen. Olen lapsesta asti omannut vilkkaan mielikuvituksen, mutta niin vilkas se ei ole, että osaisin kuvitella itseäni ilman mielikuvitusta. Sitä tarvittiin leikkeihin, tarinoitten keksimiseen pikkusiskolle ja mielipahan tai yksinäisyyden karkoittamiseen.
Kaikki leikkitoverini olivat poikia, mutta sitten isä teki minulle kauniin kassin, joka oli ommeltu värikkaistä nahanpaloista. Sen yläreunus oli kiiltävänmusta, ja siitä roikkui pieni läppä, johon isä oli kirjaillut nimen Iris. Olin niin iloinen, että oli pakko mennä liinavaatekaapin peilin eteen ihailemaan aarrettani. Peilissä oli minua vastassa tyttö, jolla oli melkein samanlainen kassi kuin minulla. Sen läpässä vain ei ollut iris vaan siri. Se oli tytön nimi, ja hän asui liinakaapin peilin takana ja hänen kotinsa oli aivan samanlainen kuin minun kotini. Huonekalut olivat ihan samanlaiset, mutta Sirin kotona ne olivat päin vastoin kuin minun kotonani.
Tapasimme Sirin kanssa monta kertaa päivässä ja juttelimme. Emme puhuneet ääneen, ettei vauva heräisi, mutta ymmärsimme toisiamme oikein hyvin. Sitä paitsi emme voineet ääneen puhuakaan, koska äiti oli aina vihainen nähdessään minut Sirin luona. Hän komensi minut heti pois peilin edestä ja joskus jopa nurkkaan,. En ymmärtänyt syytä, mutta kuulin hänen valittavan isälle, että on se kumma kuinka itserakkaaksi toi tyttö on tullut. Kaiket päivät se seisoo peilin edessä ja höpöttää omiaan.

Maailma muuttui, Syttyi sota, ja pommi putosi asuintalomme pihaan. Äiti oli punainen kuin joulupukki, ja vasta myöhemmin ymmärsin hänen olleen niin verinen. Ilmanpaineesta rikkoutunut ikkuna oli lennättänyt sirpalaita hänen silmiinsä.
Kun äiti vihdoin pääsi sairaalaan ja pitkän ajan kuluttua sieltä pois, muuutimme muutaman kilometrin päähän pieneen mökkiin. Huonekalutkin saatiin vihdoin uuteen kotiimme, kun muilta kiireiltä löytyi isäntä, joka laittoi renkinsä avustamaan muutossa.
Liinavaatekaappikin oli taas kamarissa, mutta vaikken tähän päivään mennessäkään ole Siriä unohtanut, oli elämä niin muuttunut, etten enää tapaillut häntä. Kun viisivuotiaana opin lukemaan, sain yllättäen muistutuksen Siristä. Tajusin, että hänen nimensäoli oman nimeni peilikkuva.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Video Kyöpelinvuorelta on hyvä voimisteluohjelma, meidänkin jumpparyhmässä on puisia keppejä, joiden kanssa tehdään vartalon kiertoja ja sivutaivutuksia, kahdeksikkoja ja venytyksiä.
Minusta musiikin kanssa tehtyinä ovat tehokkaita, jos ne tekee oikein perusteellisesti. Ainahan ei jaksa yhtä hyvin kuin parhaana päivänä.

Ihana satu Siristä, Venlastiina, tykkäsin, sillä se toi lhelle oman lapsuuden, jolloin parhaan ystäväni kanssa teimme näytelmää koulumatkoillakin, esitimme sitä joskus hiidenkivellä, joka oli metsässä matkan varrella.
Pojat olivat kerran seuranneet meitä ja olivat kuuntelemassa kiven toisella puolella. Kun jokin yskäisy paljasti heidät, ajoimme heitä takaa jonkin mataa ennenkuin käännyimme takaisin kotiin päin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Venlataas" kirjoitti mielikuvituksesta mielestäni erittäin hyvän jutun. Ja vieläpä hyvän loppuratkaisun. Tämän on paljolti yksitoikkoisen tosikon arviointi.

En tunne olevani mielikuvitusrikas, mutta en pahemmin ymmärrä tätä puutteellisuuttani pitää suurena vajavaisuutenanikaan. Tähän maailmaan mahtuu monenlaista saappaan kuluttajaa ja tuskinpa olen aivan ääripää tässäkään mielikuvitusasiassa. Mielikuvitusta voi käyttää ratkaisujen hakemiseen ja päättää kykyjensä mukaan rationaaliselta pohjalta. Näin vaikkapa neuvotteluissa. Onhan hyvä kuvitella vastapuoli, mitä hän mahdollisesti esittää, sanoo ja tietää. Näin valmistautuneena ei tule turhan helposti yllätetyksi.

Jonkun verran olin työaikanani tehtävissä, joissa käytiin useinkin "alemman tason" neuvotteluja. Kohtuudella taisin yleensä selvitä. Turhan päiväinen hulluttelu puheissani täytyi myös suuressa työkavereiden joukossa rajoittaa. Oli monta korvaa kuulemassa ja vaanimassakin puheitani. Niistä sitten napsittiin herkkupaloja irroitettuna asiasta ja pianpa kuului kuiskeita, "se sanoi sitä, tai tätä." Näin tulin myös joukon kouluttamaksi enempi tosikoksi, vain konkreettista asiaa puhuvammaksi. Ylpeydestäni ei muuttuminen johtunut.Tuskinpa se hassumpi koulutus olikaan pysyä asiassa. Usein se elämä jälkensä jättää...vieläpä "pysyvästi."

Ainahan elämässä on tarvinnut mielikuvitustakin. On asioita, jotka on ratkaistava. Mielikuvissa voi käydä vaihtoehdot. Voihan se silti johtaa tunarointiin, mutta eipähän ole suinpäin syöksynyt metsään. Tällaista puolivakavaa höpinää päästelin naputellen.

Sää on hyvä, yleinen puheenaihe. Sillähän tuntemattomat yleensä juttunsa aloittavat. Tuntemattomiahan minulle on täällä kaikki. Siispä: hieno ilma oli koko päivän, aurinko paistoi, kura ei roiskinut ja lämmintäkin oli - tosin niukanlaisesti hellevarusteille. Hyvää jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Tapahtumiltaan pääsiäinen jä osaltani melko vaatimattomaksi. Siitä hyvä ettei tullut isoa vaivaa könytä kynnyksen yli arkiaamuun.
Oli jo itapäivä kun ehdin kompostin tekoon. Nyt lehtikasa oli ilmavuutensa takia sula. Mätin ne hätäilemättä muoviseen kompostikehikkoon.

Matkaradio siinä ulkona luki jo 17 uutisia kun viimeisiä haravoin ojista ja pihalta maatumaan. Mielikuvituksellin suuria laskujakaan ei posti tuonut.
Lehtiyhtiölle piti soittaa kun tuli huomautus maksamattomasta vuosimaksusta. Kaivoin verkosta maksetun laskun.
Kustantajan sihteeri sanoi luurissa että olit maksanut 3 € enemmän mitä he olivat laskuun laittaneet. No anteeksi pirskatisti hövelyyteni, kuittasin.

Yks kaveri kävi siinä työmaalla. Ei ollut ilahtunut niukkasanaisuudestani. Sen verran ohjeisti, että sinua tylsemmät pääsevät oitistansa kyllä hoitoon.
Ilmianna
Jaa
Huomenta edelleen kauniiseen auringon paisteeseen ja lupailivat lämpimämpään suuntaan mentävän.
Hoitoon minäkin Hurskaista lähetin, tarkoitin kyllä sitä fysikaallista hoitoa, mitä kerroit tällä viikolla saavasi.
Hyvää multaapa saatkin. kun kompostoit, parasta lannoitetta maalle.
Saitko sen kolme eurosen takaisin?

Tuttua tuo "se sanoi sitä jne" mutta kai se on vaan aiheen puuttumista, kun kertaillaan toisten sanomia.
Mielikuvat on kaiketi meillä kaikilla arjessakin, "sielun" silmin näämme asiat monelta kannalta ja mielikuvin niistä suunnittelua syntyy.
Ei kai ole ihmistä jolla ei mielikuvitus lennä, toisilla vaan liian kanssa;)
On myös niin, että nauraminen ei meinaa enää onnistua, ei yleensä naurata oikeastaan mikään ja niin hyväksi kuin se olisi.

Olen aamu voimistelua tehnyt minä myös joka aamu ja melkein uskon, että apua on ollut, missään ryhmässä en käy.
Uiminen on myös jäänyt, onko niin, että kiintiö täyttyi silloin nuorena, kun kaiket kesät uimalla vietettiin.
Uimamatkat kesti kauan, siinä matkalla jos jotakin hommaa keksittiin, kotiin tultiin ja lähdettiin ilmoituksen jälkeen uudelleen.
Miten sitä vanhemmat uskalsivatkaan luottaa lapsien pärjäämiseen veden äärellä.

Tuosta saisi vaikka sadun aikaan, eikun tallennukseen, vai oletko niin tehnytkin Venlastiina.
Muistelen sinun joskus maininneen niistä pöytälaatikko kirjotuksista ja olemme nuo kirjalliset kykysi havainneet.

Tänään kerhoon ja matkalla käyn ostamassa maalipurkin, aion maalata parvekkeen kukkaritilän kauniimmaksi.
Ehkä ilmat nyt alkavat lämmetä kohta pääsee pesemään parvekkeenkin.
Nautittavaa päivää kaikille, varmaan aurinkoa riittää kaikille ympäri suomen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
SkillaN on siis uimarikin. Ainakin nuorempana sitä harrastanut. Aikuisikään mennessä minulla uiminen jäi.
Kerran meillä tuli työtaistelu. Lakkoon se johti. Oli aikaa mennä uimahallille kokeilemaan vedenpinnalla pysymistä.
Talviallas oli 25 metriä. Se penskana hankittu taito oli tallella. Vedin kroolia harvakseen, ehkä puoli kilometriä.
Kun työt käynnistyivät, harrastus jäi. Sitten tapahtui työmatkatapaturma. Kaaduin polkupyörällä. Vasempaan peukaloon tuli ns. Bennetin murtuma. Pieni peukalontyven luu halkesi.
Se kesä 1969 oli erikoinen. Merivesi lämpesi vielä elokuun lopussa. Opettelin tapaturmaloman aikana uimaan merssä pitkiä matkoja.
Lutusin rantojen lähellä kilometrimääriä.
Se talviuintiharrastus tavallaan koukutti. Avantoa piti auki eläkemies, pienellä kuukausipalkalla. Piti uimakopin lämpimänä ja avannon auki.
Avanto oli ehkä 2x 4 metriä.
Kerran kävin talvella uimahallissa. Sain siellä nuhan. Siitä on jo vuosia. voisin matalassa luonnonvedessä yrittää joskus pinnalla pysymistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Täytyy ensiksi palata eiliseen, MummeliMia kirjoitteli käyneensä usein kotimatkallaan Hiidenkivellä.
Ajattelin oliko se täällä A Kiven maisemissa jossa jukolanveljekset olivat sonneja karussa.
Täällä kun tuon Venlastiinan kanssa koko ikämme asuneet olemme myös käyneet siellä Hiidenkivellä. olemme tietysti käyneet myös Aleksin syntymäkodissa ja useaan otteeseen Taaporin vuorella katsomassa Seitsemän veljeksen ja Nummisuutarien esityksiä.
Siellä paikalliset voimat ovat esittäneet Kiven tuotantoa jo viisikymmen luvulta lähtien joka vuosi.
Tuo Venlastiinan peilikaappi on myös meillä ja se on pullollaan niitä satuja ja muita kirjoituksia sekä matkakertomuksia yhteisiltä matkoiltamme ja vähän muitakin juttuja.
Noista ynnämuun juttuista minullakin paljon kokemuksia yhteisten asioiden hoitamisesta, ei niitä oikeastaan koskaan voi sanoa minä sain aikaan, vaan kaikki on kiinni yhteistyöstä on tingittävä omista ajatuksista , mutta niitäkin saa läpi jos yhteistyö on moleminpuolista. Eihän se yhteistyötä olekkaan jos aina täytyy sanoa ei.
Aika minullakin jättänyt tuonlaisen toiminnan, mutta on kiva tavata niitä eri puolueiden edustajia jotka aikoinaan olivat mukana samaan aikaan.
Kyllä me käsipäivää aina sanotaan. Tosin joukko on paljon harvennut, vain muutamia on jäljellä.
Ilma täälläkin vaihteeksi taas kaunis ja aamun pienestä pakkasesta tuli oikein mukava päivä.
Sain kaikki petivaatteet hyvin tuuletettua ja puhtaat lakanat sekä tyynylinat vaihdettua, sekä koneellisen pyykkiä pestyä.
Ilmianna
Jaa
Iltapäivää!
Samana ovat päivän säät pysyneet, yöllä pikku pakkasta ja päivällä aurinko paistelee. Ei valittamista ja vaikka olisikin niin se ei auttaisi.

Huvitti tuo Hurskaisen lausuma hänen työmaallaan käyneestä kaverista." Ei ollut ilahtunut niukkasanaisuudestani. Sen verran ohjeisti, että sinua tylsemmät pääsevät oitistansa kyllä hoitoon." Varmaan olisi mielellään jutustellut. Minulla oli kerran työkaveri, kimpassa hommaa tehtiin. En tuntenut häntä ennestään. Ihan hyvä kaveri ja työkin sujui. Melko pian huomasin, että hän oli aina samaa mieltä kanssani. Siitä huolimatta, vaikka oli kymmenkunta vuotta vanhempi. Niinpä päätin kokeilla, että mihin saakka hän vain myötäili. Esitin älyttömiä, tuulesta temmattuja juttuja ja kysyin mitä mieltä hän on. Kyllä vastaus pysyi samana: juu olen samaa mieltä. Niinpä otin selväsanaisesti asian esille ja sanoin, että miksi hän on aina samaa mieltä, vaikka se ei ole totta.
- Minä olen samaa mieltä... olen rauhan mies, tuli empien vastaus. Siinhen jätimme sen keskustelun ja parikuukautta teimme yhdessä keikkaa ja hyvinhän kaikki sujui.

Kyllähän pienikin aamuvoimistelu tekee terää. Olen ennen ylös kapuamistani vetänyt jalat rauhallisesti koukkuun kymmenkunta kertaa. Kun pääsen ylös otan sängynpäästä kiinni tasapainon vuoksi ja kyykkyyn, ylös puolenkymmentä kertaa. Sitten vielä kunnolla heränneenä käyn kuntokämpässä varttitunnin rimpuilun melkein joka päivä ja näin jo monia vuosia.
Hiljaisemmalta kirjoittelu näyttää noin yleisemminkin. Voihan ne pitkät pyhätkin painaa.
Ilmianna
Jaa
Huomenta torstai päivään sää jatkuu vielä yhtä kauniina ja pakkastakin vain yksi aste, kun heräsin.
Huonompaa säätä luvattu, mutta parempi, kun huonot nyt pitää, kesä sitten kunnolla pääsee vauhtiin.
Pölyä on joka puolella, katujen pesuun ei kuulemma pääse kuin puolilta päivin pakkasten vuoksi, voihan olla, että vettä tulee taivaasta, sitten vaan harjat pyörimään.

Hurskainen, ei voi puhua uimarista, poikani kyllä on sitäkin, voitti jopa piirin mestaruuden joskus nuorena, tuskin hänkään enää juurikaan ui, mutta laitteiden kanssa vedessä jopa työskentelee, eli elantonsa hankkii.
Lapsena sitä päivät meni järvellä melko paljon ja uskallustakin oli hyppiä monen metrin korkeudesta, nyt ei edes uiminen houkuta, senkin halun ikä vienyt.
Uimahalli vesi ei minulle oikein sovi, niin hyvää kuin saattaisi tehdäkin.
Ei kai se uimataito mihinkään häviä, kyllä sitä jonkun ajan vedessä selviäisi, jos sellainen tilanne eteen tulisi.

Usein se mielipiteen esiin tuominen aiheuttaa keskustelua, mutta niin pitääkin, kun asiallisesti tapahtuu.
Periaatteita kunnioittaen joudun useinkin eri mieltä olemaan, ei oikeastaan suututa mikään enemmän, jos ihmisillä ei mielipiteitä ole.
Onhan niitä varmaan kaikilla, mutta ehkä on monenkin mielestä helpompi olla niistä puhumatta.
Keskustelu loppuu lyhyeen, jos ei erilaiset asiat pistä vauhtia juttuun, ei kuitenkaan tarkoita riitelyä, vaan vaihtoehtojen esille tuloa.
Sehän se oikeaa keskustelua on jos eri mielipiteistä pystytään yhteinen sävel luomaan, voihan siinä joutua tinkimäänkin omista ajatuksistaan se on sitä demokratian toteutumista.
Aina se on vaikeaa ollut, mutta nyt näkyy vielä vaikeammaksi monen asian kohdalla mennä.
Tämä tapahtuu paikallisella kuin myös valtakunnan asioissa.
Juuri tämän aamun lehdessä oli niitä toivomuksia, että yhteen hiileen olisi valtuuston puhallettava, että asiat sujuisivat, siinäpä haastetta onkin.

Niinhän se on, että näitä "rauhan miehiä" toivoisi löytyvän, mutta hankalaa on kuunnella joo, joo miehiä, kuin myös niitä, jotka kaiken osaavat ja aina oikeassa ovat.
Kaikenlaista sitä maailmaan mahtuu, minä ominen mielipiteineni ja samoin toisiakin, joilla mielipiteitä asioista löytyy, kiva jos joskus ajatukset kohtaa, tai oppii elämään erilaisuuden kanssa.
Se onkin taito hyväksyä asioita toisin miten itse ajattelee, kunpa oppisi.
Voimistelua harrastan minä myös aamuisin, en tiedä onko suurempaa apua ollut, eilenkin kun kotiin tulin, olin hyvin väsynyt, olisiko kolmisen kilometriä matkaa tullut.
Kai voi olla onnellinen, kun vielä ilman apuvälineitä jaksaa tuonkin matkan raahustaa.

Tänään heittäydyn maalariksi ja taatusti maalia löytyy muualtakin kuin siitä kohteesta mihin sitä laitan.
Onnistuu varmaan jos ei hyvin, niin huonosti;)
Päivän touhujen viettoon, nauttikaa auringosta, kohta taas pilviseksi muuttuu, taivas oli aamuruskon punaisena, se tietää sateita, heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Heräsin vasta 8 tienoilla. Aurinko valaisi koko maiseman. Taisi jo silloin tuulla, pakkasta vielä pari astetta. Pakkasmittarilta aamiaisen valmistamiseen.
Ne työt aamiaisen ja päivällisen välissä ovat pieniä. Pitää ehtiä päiväunille.

Oikeasti se viimesyksyinen rehkiminen vei kai viimeiset mehut. Se kuitenkin kannatti, Avo-oja painajainen on nyt ohi.
Näin kuiva ja tuulinen kevät olisi täyttänyt kuivilla lehdillä sen ojan, jonka sadealue on yli hehtaarin.
Putkitin ojan ja sitten sepeliä riittävä kerros päälle. Oli helppo huki lakaista kuivat lehdet sepelin päältä kompostiin.

Tämänpäiväinen kovan tuulen käytävä ei ehkä yllä Pohjanlahdelle saakka. Lounaistuuli kasaisi ahtojäät kiintojäätä vasten leveäksi ahtojäävyöhykkeeksi.

Ajelin joutilaana kesärenkailla VT-15. lounaan suuntaan En kuitenkaan 7-tielle saakka. Päätiet ovat olleet päivisin sulana jo viikkokausia.

En osaa sanoa, mitkä olivat fiilikset vuosi sitten. Näin keväänkorvalla mielialat ovat aina heitelleet kuin jäätelejä merellä vaihtelelevissa tuultensuunnissa.
Nyt on ihan terveyden kannalata ottaa viikon verran rauhallisesti.

Kolmen kilometrin yhtämittaisesta kävelystäni on minulla jo vuosia aikaa. Alaraajat suosittavat tuotakin matkaa jo mammafillarilla,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Torstai 20.04.2017

AAMUN AJATUS Positiivareilta

Yksi tärkeimmistä tavoista
ilmaista rehellisyytensä
on olla lojaali niille,
jotka eivät ole läsnä.

Facebook Twitter Jaa Aamun Ajatus
Ilmianna
Jaa
Ei tullut kolmen kilomerin kävelyä yhtäsoittoa, mutta kaksi parikilometristä. Aamulla markettireissu ja nyt illasta talon yhtiökokous n. kilsan päässä. Siellä venähtikin aikaa, tottahan kun ihmiset pääsee puhumaan. Eipä siellä ollut suuria ongelmia, en edes ottanut puheenvuoroa. Kunpahan mukana olin ja tuleehan siellä tietoakin talon asioista.

Jotenkin tuntui olleen rasittava päivä. Enpä siihen tilaan pääsemiseksi näköjään paljon tarvitse. Nyt ei tunnu ajatus kulkevan. Niinpä lopettelen...ulkona näkyy satavan vettä. Tuulihan nujakoi jo silloin kun palailin kokousreissustani. Olipa tuuriakin, etten jäänyt sateeseen. Katsotaanpa sitten huomista millainen päivä siitä tulee. Heippa!
Ilmianna
Jaa
Huomenta viikonlopun alkuun, pilvessä ja kuitenkin pari lämpöastetta mittarissa, jospa se nyt rupeaisi pikku hiljaa lämpenemään.
Eiliset maalaus hommat sujuivat ja nyt ritilä paikoillaan, odottaa sitä soihtuköynnöksen kasvua ja lonkeroitumista kauniine kukkineen siihen.
Saa nähdä kuinka sitten meneekään?
Hiljaista on oven käynti ollut, kevät kiireet vai väsymyskö on kyseessä?

Tekemättömät työt edestään löytää näin sanotaan, mutta onnittelut Hurskainen sille, että jaksoit viime syksynä sen ojan kunnostaa, nyt sitten pääset helpommalla.
Viisaat sanovat, että kevät saa vahvasti mielialat heilumaan, hulluuteen asti ja itsemurha tilastot kasvavat.
Luulisi päin vastoin, valoisuus ja kasvun alkaminen intoa nostaisi, mutta ehkä se on liian voimakas ilmiö herkälle ihmiselle.
Kyllä illalla tuuli oli reipasta, nyt ei nimeksikään, luntakin satoi, mutta sulaneet jo pois.

Ajatusten Aamiaista en ole lukenut pitkään aikaan, kyllä se postiin ilmestyy, pitäisi taas ruveta vilkuilemaan onko jotakin uutta sillä suunnalla.
Noin juuri on, ihminen useinkin selän takana puhuu pahaakin, edessä sitten hyvää pataa esittää.
Kyllähän se suoraan puhuminenkin on riskaapeliä, pitää tuntea ihminen hyvin, ennen kuin uskaltaa totuudet päin naama kertoa.
Aika moni tämän laisen rehellisyyden unohtaa ja se lojaalisuus unohtuu, siihen kuitenkin pitäisi pyrkiä, oma mielikin siitä hyvän olon saa.
Juoruiluksi monta kertaa menee ja poissa olevat ovat hampaissa, tämänkin asian korjaaminen on omissa käsissä.

Meillä ei ole yhtiö kokousta vielä ollut ja osanottaja määrä on yleensä olematon, juuri saavat sen verran väkeä kokoon, että kokous saadaan kunnialla päätökseen, tili ja vastuuvapaus hallitukselle.
Kiitollinen saa olla, että sen verran kiinnostuneita kumminkin on, että hallitus oman talon asukkaista kokoon saadaan.
Minä en ole vuosiin kuulunut hallitukseen ja ei jaksa innostaa edelleenkään.
Vastuu on painanut, nyt ei enää muuta kuin omat asiat jaksaisi.
Minulla jäi ehkä kilometrin matkaan jäi kävely ja työlästä oli sekin.

Tänään sitten tutkiskelen löytyisikö jotakin pientä puuhaa (löytyyhän sitä) aina joku paikka kohentamista kaipaa.
Pistäytykää pirttiin, kuppi hyvää kahvia saa päivän alkuun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jouduin iltamyöhällä könyämään vessaan. Näin verhoa siirtämällä että lumiräntää tulee taivaan täydeltä.
Että hyvä oli köllähtää pötkölleen. Arvelin ettei se etelän pikiteille kerrosta tee vaan sulaa sitä mukaa pois. Niin kai on käynytkin.

Tänään piti ottaa rokulipäivä. Kertakaikkiaan! Tasapainohärö eli asentohuimaus jäi päälle.
Pitkät päiväunet helpotti vähän sitä. Pääsin illansuussa lähikauppaan. Ostin sieltä yksilöpakattuja sillejä pari kappaletta.
Söin puoli silliä kotiin tultuani. Ne vei sitä etovaa tunnetta poikkeen. Ehkä se siitä.
Vaikka ei paistanutkaan aamulla, niin varjoisella puolella pihaa yöllisen lumisateen jälkiä oli vielä näkyvissä.

Oispa hyvä olla nyt Pariisissa. Lehtipuissa näkyi alkukesän vaalea vihreys lehtipuissa. Uutisista nähtyä) Kohta se on meilläkin. Tösöstösös!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niin, pitääkö motkottavalle akalle aina, hänen kysyessään, kertoa totuus asiassa, joka ei häntä varsinaisesti mitenkään koske, mutta kiinnostusta hänellä on tietää miten ukon jokin homma on sujunut? Jos on ukon työ mennyt pieleen, tulee mieleen jättää hankaluudet kertomatta, koska kokemuksen mukaan tietää, että syyttelyä ja motkotusta tulee. Tuntuu kuin olisi rikoksen tehnyt. Eihän lakituvassakaan syytetyn tarvitse itseään syyllistää, koska hänellä on kriminointisuoja.
Ilmianna
Jaa
Aamupäivän sateisen jälkeen onkin aurinko paistaa rojottanut ja lämpötilan ylittänyt +10. Mikäpä on kesäisiä kelejä odotella!

Valkoiset valheet nimim. pohtii, että "Niin, pitääkö motkottavalle akalle aina, hänen kysyessään, kertoa totuus asiassa, joka ei häntä mitenkään koske,..." Enpä osaa sanoa, onko niin tarkkaa "säännöstöä." Sattuuhan sitä useinkin, että homma saattaa mennä pieleen. Olen sen kokenut. Jos ronskista pieleen menosta on kyse, josta jää selvät merkit tulevaan ja se hankaloittaa tai vahingoittaa jatkossa elämänmenoa, lienee parasta selvittää asia aikanaan. Se lienee helpointa. Eihän kaikista pikku vastoinkäymisistä kannata numeroa tehdä ja kertoilla, ellei sitä pysty huumorilla jalostamaan. Nämä ovat niitä harkintoja.

SkillaN jo vastasi "lojaalisuus - kysymykseen." Enpä tiedä siihenkään tarkkaa sääntöä. Jotain sanoakseni: jos" kolmatta henkilöä" käsittelee kielteisessä sävyssä, on se parasta tehdä esimerkin omaisena yleisellä tasolla, nimeä mainitsematta. Jos asian kertoo nimellä, se pitäisi pystyä sanomaan myös " päin naamaa." Mielestäni ei kuitenkaan kannata takertua tarkalla sihdillä vähäpätöisiin ja ehkä huumorilla heitettyihin sanoihin. Nämä kaksi asiaa joihin sekaannuin vastaamalla, ovat vain mielipiteinäni - ei opetuksia.

Aamusta kävin marketissa heti kun sade lakkasi. Orsi oli istujia täynnä, taisi siinä pyöriä muitakin istahtamispaikkaa odottelevaa. Kaipasin paikkaa, minulla oli ongelma. Joku puristi toisen jalan varpaita kiusaksi asti. Ronskisti heitin kengän, oletin villasukan jääneen ryppyyn. Se olikin kengän pohjallinen, joka oli liukunut kengän kärkeen kasaan. Eipä istuin naapurit olleet moksiskaan. Joku vain sanoi, että sehän oli hyvä kun vian löysit.
Nyt on mittarissa lämmintä +18,5. Tosin siihen paistaa aurinko. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Eipä olisi eilen illalla tai vielää tänään aamullakaan uskonut miten hieno iltapäivästä tulee. Aika mukavan lämmintä eikä tuulikaan tuule. Kaikki tämä vain ikkunasta katsottuna, ei ollut asiaa kylille, tässä vain muisteltu menneitä ja syöty hyvin.
Siinä sivussa vain ne pakolliset kotihommat hoidettu.
Viikolla sain suvikumit autoon ja samalla peseytin talven pölyt pois, nyt taas näyttää auto vähän nuoremmalta.
Kenellehän nuo valkoiset-valheen puheet oli tarkoitettu vai oliko vain neuvoksi meille yksinkertaisemmille, ettemme puutu toisten tekemisiin.
Onneksi nuo yhtiökokoukset ovat kodallani ohitse, tulihan niissä käytyä reilut 40 vuotta,
No onhan näissä vuokrataloissakin kokous keväisin, tämä on kunnallinen vuokratalo ja niitä kunta omistaa useita, kun se on kunnallinen liikelaitos niin tällainen kokous on pidettävä ja jokaisesta talosta voi osallistua muutama kokoukseen. Siellä kuulee talojen tilanteista ja hyväksytään liikelaitoksen tilit. Osanottajat voivat keroa huolensa jos jotakin on korjattavaa, tai puutteita.
Ehkä vielä täytyy yksi asia kertoa kaokki ikkunat vielä pesemäti tässä on vilkas liikenne ihan tuossa vieressä ja kun katutasossa asutaan pöly vielä lentelee joten säästetään myöhemmäksi.
Jahka tulee ruoho maahan ja lehti puuhun, silloin se on kesä näyttää kesältä.
Ilmianna
Jaa
Kaunis päivä on iltaan ehtinyt Täällä Espoossakin. SkillaN pientä puuhaa enteili, ja löytyyhän sitä. Itse aloitin vasta iltapäivällä pientä kohennusta, mitä nyt jääkaapin ja keittiöpintojen pyyhkiminen onkaan 🙂 Suurempia taloustöitä en ole tarvinnut tehdäkään, huomenna tosin on hankittava ruokaaineita taas varastoon.

Lukeminen aamupäivällä veti niin puoleensa, ihan piti riistäytyä muuhun suorittamiseen ja ulkoiluun. Lapsista 2 on saaressa, eiköhän sieltä kuvia taas ilmesty viikonlopulla.

Perjantai-ilta ja viikonloppu edessä, rantakahvila Katiskaan olisi tänään pitänyt auringossa mennä, huomenna taitaa sataa. Ehkäpä viihdynkin hellan luona luomassa jotakin mieluisaa, heippa!
Ilmianna
Jaa
Lauantai aamua elellään ja kauniina se alkaakin, pakkasta pienesti yöllä, mutta nyt aurinko on lämmön puolelle sään nostanut.
Taivas on niin kirkas, että ei kirkkaampi voi olla ja eilisen vesisateen jälkeen taas hyvältä tuntuu.
Siivousta, sitä viikko sellaista tässä aloittelen ja ehkä kauppaan pitää mennä, jotakin heräte ostoja tekemään.

Sini-sirkku arvelit sateista teillä tänään olevan, vaikea uskoa, kun meillä on näin kaunista, no onhan suomi pitkä maa, monenlaista säätä riittää.
Hellan ääreen se vetää, jotain valmista on pakkaseen saatava, on niin mukava sitten viikon aikana sieltä ottaa.

Meillä on nämä ympärillä olevat kadut pesty ja pölyn määrä vähenee, onhan niin, että joka viikko saisi ikkunat ulkoa päin pestä, kun tässä liikenteen keskellä elää.
Syksyyn nyt mennään.
Noista valkeista valheista, kyllä ne taitaa aika yleisiä olla ja jos tilanne on sen kaltainen, että ei vahinkoa sillä aikaan saa, haitanneeko?
Periaatteessa kyllä sitä mieltä olen, että rehellisesti se pienessäkin asiassa kannattaisi toimia, sillä sen valkean valheen tiimoilta saattaa paisua isokin riita.
Kyllähän se harmittaa, jos parhaansa yrittää ja sitten vaan nurinaa tulee, ehkä se ymmärrys pitäisi molemmilla osapuolilla olla, virheitähän kaikille sattuu.

Ohjenuorana omissa puheissani olen juuri tuota pitänyt kuten ynnämuukin kerroit, jos jostakin henkilöstä juttua tulee, pitää uskaltaa myöntää puheensa ja se perättömien puhuminen on jo sitten ihan toinen juttu, muuntelua en harrasta.
Kysyttäissä suora vastaus, joskus diplomatiaa käyttäen, tilanteet sen muokkaa.
Opettamaan en minäkään pysty, hyvin olen puolinainen joka asiassa, mutta näin ajatuksiani kerron, jokainen oman parhaansa tietää ja osaa.

Luulisi janon Hurskaiselle tulleen noin paljosta sillin syönnistä.
Joskus tulee "tuima" olo ja kaipaa todella jotakin suolaista, suolakin on tärkeä, vaikka siitä paljon kielteistä puhutaan.
Eräs ystävätär joutui suola kuurille, kun niin vähiin se meni.
Niitä huimauksia, kuin muitakin outoja tunteita päivittäin tulee ja menee, kai ne kuuluu ikään, näin olen yrittänyt ajatella.
Ehkä kuitenkin olisi hyvä lääkärin lausumaa hakea, jos elämä hankalalta alkaa tuntua.
Älä hätäile Hurskainen, kyllä se kohta on lehti puussa meilläkin.

Ajattelin vain muutaman sanan viestin laittaa, mutta venyy ja venyy, nyt kuitenkin pistän pisteen jorinoille ja toivotan iloista päivää ja aurinkoa teille toisillekin, sitä meillä ainakin tällä hetkellä on.
Nyt sitten kirjautuminen karannut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Hyvää huomenta SkillaN ja muutkin pirttiläiset!

Kyllä nukutti tänään, kerran heräsin yöllä ja nukahdin uudestaan ja heräsin 9.50, eli tein pohjat heräämisilleni.

Viime viikolla oli paljon menoja ja olihan pääsiäisenäkin samoin, nykyisin on jo tottunut vähemmälle.

Eräiden hautajaisten muistoja olen vuosipäivänä muistellut, vanhempi sisareni oli lapseton leski ja me vielä elossa olevat olimme järjestämässä ne siellä lapsuuden kotikirkossamme,. Vanha sisareni oli ollut ensin pikkulottanakin ja myöhemmin molempien veljieni ollessa jo rintamalla hän oli Rukajärvellä lottana, eli kaikki kauheudet joutui nuorena heti kokemaan.
hän opiskeli kuitenkin kaiken ohessa, ja oppikouluni puolivälissä sai viran koulukaupungistani ja sain asua toisen siskoni kanssa hänen luonaan.

Aina kun kuulen tämän virren 61, tulee itku, kun muistan hänet:

"Ja vuoroin polttaa helle,
vuoroin routa,
ja myrskytuulet pyyhkivät,
ja pieni siemen kuolee,
ja pieni siemen kuolee..."

1920-luvulla syntyneillä oli useilla kova kohtalo.
Hän otti eläkkeelle päästyään vielä hoitoonsa vanhempani, viimeksi äitimme, joka meille muille oli suuri helpotus.

Kukaanhan ei tietenkään ole virheetön, jokaisessa meissä on varmaan omat särönsä ja vikansa, mutta hyvänä ihmisenä me jälkeenjäävät hänet muistamme. Ja kun emme asu enää siellä, niin haudan hoidon, kesäkukat ja kynttilät jouluisin laitoimme rahastoon 25 vuodeksi hänelle.

.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Muistotilaisuudessa silloin 14-vuotias tyttärenpoikani soitti tämän.
hän tunsi tätinsä hyvin, sillä kävimme siellä usein.

https://www.youtube.com/watch?v=Mou3m3IuwlY
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuo kappale oli myös romaanihahmo, urheilusankari Elmon mielimusiikkia. Kirjailija oli ehkä Peltonen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Rauhoittava ja surumielinen onkin Armas Järnefeltin Kehtolaulu. Berceuse.

Niin oli, Juhani Peltonen oli Elmon kirjoittaja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos ihmisellä on narsistinen persoonallisuushäiriö, vaikea sitä on muuttaa. Mielipiteitään on helppo muuttaa, mutta kun on asenne tai jopa kaavoittuma - niin vaikeaksi menee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"meitä_on_joka_junaan" kirjoitti narsistista.

"Narsismi viittaa henkilön käyttäytymiseen, jossa korostuu itsekeskeisyys, itserakkaus, huomionkipeys, käsitys omasta tärkeydestä, tarve tulla ihailluksi ja kyvyttömyys ottaa toisia huomioon." (Kopioitu)

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tämän viestin lähettäjä tarkoittaa tällä toteamuksellaan juuri täällä Kahvipirtissä?

Otappa kuppi kahvia ja ehkä terästys tuolta nurkka`kaapista, niin mietitään asiaa oikein porukalla, sillä tänne tulee muutakin porukkaa piakkoin, kun huomaa sinun olevan täällä. !! DD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
että Rituliini sanoi että Moonica on tullunna takas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aamupäivää! Olen tässä toista tuntia vahtinut ilman kirkastumista. Kyllä se aste asteelta vaalenee. Nyt jo uskaltaa väittää, että vielä se aurinkokin herää!
Heti herättyäni kävin parvekkeella haukkomassa happea, kun mielestäni paikallinen automaattituuletus ei sovi minulle. Ainakaan ennen muinoin Helsingissä ei saanut avata ikkunoita, jos talossa oli automaattituuletus. No, minä availen parvekkeen ovea. Kukaan ei tiettäväst ole valittanut...
JEAH! Nyt on jo taivaalla vaaleansinisiä läiskiä. Kyllä se suvi tästä pikku hiljaa selkenee.

Voikaapa hyvin ja kirjoitelkaa, että meikämuijalla piisaa luettavaa!
Ilmianna
Jaa
Aamupäivää.

Minulta on hävinnyt muutama päivä,mihi lie männeet;)

Tuon selkäni kanssa on pitänyt "tapella")
Kuin myös tuon reumani,se kun on semmonen ilmapuntari,reagoi noihin sään vaihteluihin herkästi.

Eilen satoi vettä,lunta ja räntää;((

Nyt aurinko yrittää kurkkia,vaan mustia pilviä näkyy jo;(

Olen katsellut noita luonto-ohjelmia ja olen onnellinen ettei meillä ole noita kamalia otuksia.
Minä en varmaan pääsisi ulos koskaan;)

Eipä kummempia kuulu,voikaahan hyvin.
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Olen tuhlannut tätä lähes arvotonta aikaani muutaman päivän lukuhommiini. Sen yli kolmesataa sivua "Juurihoitoa" sain perille kolmessa päivässä. Nyt on menossa J. Tervon
"Matriarkka". Siitä taitaa tulla kova urakka - jos mielenkiintoni pysyy edelleen sen lukemisessa. Onhan siitä vasta kolmasosa luettuna.
Tuntuu siltä, että se on paremminkin unilääkkeeksi kelvollinen minulle. Nämä mieltymyksethän ovat henkilökohtaisia. Kunhan nyt katson, kyllä lukemattomia riittää valikoidenkin. On se lukeminen onnistunut, silmäni rasittuu, mutta taukoja pitää ottaa.

Tilasin muuten kolmet lasit optikolta, tehoja vähän lisää. Se oli tarjous, kahdet samanlaiset ja aurinkolasit kaupan päälle vahvuuksilla. Hinta yht. 79 euroa, ei paha. Täällä on kolmessa optikkoliikkeessä suunnilleen sama tarjous. Liikkeiden nimiä en mainitse, ettei mene mainostamisen puolelle.

Mitäpä tässä muuta. Venlastiina toivoi kirjoitettavan lukemista. Tästä nyt ei paljon iloa ole. Ehdottaja olisi parempi lukemisen tuottaja. Onhan jo monta viestiä tänään tullutkin, en nyt niitä kommentoi. Sattuu olemaan kiire - sitä yhtä huisketta se on eläkeläisen elämä!
Vähän sateinen päivä alkaa olla lusittuna, saunaan täytyy vielä ehtiä Jatkoja teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Luin ensin SkillaniN'in valoisan palautteen. Oikeasti uskon tuon huimauksen kääntyneen pahempaan suuntaan Konjak pillereillä.
Ne on tarkoitettu ruokahalua vähentävään suuntaan. Sori vaan, niiden kromi ei sovi elimistölleni...kaikkeen juutakseen sitä haksahtaakin.

Kun uni ja ruoka maittaa niin äkkiä sitä kuntoutuu. Uusi huoli tuli ergonomisesti heikosta istuimesta. Alaselkä kipeytyy liikaa.
Hain keittiöstä tavallisen jämäkän tuolin. Siinä on hyvä selkänoja niin ettei selkä liikaa pääse kaarelle.

Tein "työpalvelua" ulkona parisen tuntia. Siinä rakeitakin taivaalta ropsautti. Tuntuu hyvemmältä nyt. Ulkotouhuaminen on kuin lääkettä ikkään.

Peesaan demareitten hyvää vaaliteemaa: Pidetään kaikki mukana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Melkoisen kaunis sunnuntai aamu aluillaan, ehtii vielä muuttua monta kertaa päivän mittaan.
Pakkanen ei viime yönä luontoa kurittanut ja siitä se alkaa lämpeneminen ja kesän tulo.
Viikon päästä Vappu, muistan vappuja jolloin voikukat jo kukki, nyt ei mitään luonnon kukkaa näköpiirissä,, narsissit tuossa puistossa työntävät lehteä, ehtiikö yksikään kukkaan vapuksi.
Vappu tulee ja kesäkin, kertaakaan ei ole jäänyt tulematta, toivoa on ilmassa.
Katuja on pesty urakalla ja alkaa puhdasta ollakin tässä ympäristössä.

Ihana kappale MummeliMia ja sopiva tuollaiseen tilaisuuteen.
Kauniita muistoja siskostasi, näin toivoisi jokaisen kohdalta vain hyviä muistoja jäävän, aina ei näin ole, katkeruutta ja vihaakin.
Sukuriidat ja kateus saa aikaan paljon ikävää.
Ei mitään pahaa minunkaan vanhempien, siskon ja veljen jälkeen muistoihin jäänyt, aina rakkaudella heitä muistan.
Sanotaan että aika muistot kultaa, noin ei kohdallani ole.
Hyvä maku tällä Elmolla, kirjaa en ole lukenut, henkilöstä kyllä kuullut ja nähnytkin.

Tuo vaikeus huomata mihin, kehen viittaukset osoittaa on hankalaa, jälleen oksapuuta kaipaan.
Se että itsekkyys tai ihmisten huomiotta jättäminen ei tapana pirtissä ole, yhteinen kirjoittelun sävel on löytynyt ja mitään narsismiin viittaavaa en ole huomannut.
Jos kerron, esimerkiksi minä vain itseäni koskevia asioita, tuttua ja turvallista, se on sitä lähellä minua olevaa, voihan se itserakkaalta kuulostaa.
Pirtissä ei kukaan mielestäni ole itsetilitykseen joutunut viestiensä johdosta, ymmärrystä riittää;)

Minulla myös parvekkeen ovi auki liki koko päivän kesä aikaan, en ole kuullut mitä se tekee koneelliselle tuuletukselle.
Luulen että meillä onkin tuuletus päällä vain määrättynä aikana.

Muorilta noita päiviä katoaa, niin kai multakin, kun aika niin nopsaan menee, vasta olimme joulussa, nyt jo kesän kynnyksellä..
Ja ikää karttuu, vasta juhlimme edellistä täyttä kymmentä ja kohta jo seuraavaa, no tallella ikä eletty;)

Aurinko lasit piti laittaa silmille, kun eilen kauppaan lähdin, niin häikäisee tuo kirkkaus, kun ikkunasta ulos katsoo, näkö hämärtyy.
Pitäisi sälekaihtimet päiväksi ikkunoissa alas laittaa kirkkauden vuoksi, mutta en millään haluaisi niin tehdä, kuitenkin se valoisuus niin hyvältä näyttää.
Ehkäpä tähän loisteeseen silmät pikkuhiljaa tottuu.
Noita tarjouksia täälläkin monessa liikkeessä, mutta kun minä laseja uusin, ei koskaan minua tavoita tarjoukset, satasia vaan saa pöytään laittaa.

Unohda ne keinotekoiset painon pudotukset Hurskainen ja elä elämää nauttien kaikesta mahdollisesta, ei tätä enää kovin monta vuotta jäljellä meillä ole, eikö saisi jo unohtaa niin painoindeksit, kuin muutkin suositukset.
Olen menettänyt toivoni laihtumisesta ajat sitten, nyt vaan toivon, että suurimmilta kivuilta säästyisin.
Kyllä oikea tapa istua on hyvä tarkistaa, tässä koneellakin ollessa.
Minulla on sellainen konttori tuoli, mikä pyörii ja siihen asettaudun huolella, selkää topakasti nojaa vasten, silti niskoihin käy, pitäisi vielä tuki niskalle olla.
Aika vaikeaksi niin suorassa olisi kirjoitusten tekeminen, kai nämä vaivat kestettävä.
Ulkohommat ovat hyvinkin terveellisiä, vaikka selkä niissäkin tiukilla, mutta muuten aika kuluu ja näkee kättensä jäljet, ihanaa olisi möyhiä mullan kimpussa, nyt vaan on annettava periksi.
Nyt vaan nostelen ruukkuja parvekkeelle ja sisään, kun yritän totuttaa kasveja kesän tuloon.

Mutta nyt sitten menenkin taas ruukut kantamaan ulkoilmaa haistelemaan , siinä touhussa muun touhun lisäksi päivä hupenee, voikaa hyvin, iloitkaa auringosta, tämä ei käsky, vaan toivotus;)
Ilmianna
Jaa
Ulos lähdössä olen,
mutta vielä ajatuksissa viipyilevät nuo sodan kokeneet naiset, ja se miten heidän elämänsä muuttui sodan yllättäen eskaloituessa Suomenkin rajan yli.
Kun melkein 100 000 nuorta miestä Suomesta tapettiin sinne rintamille, niin kyllähän se muutti koko kansan elämää ja suunnitelmia monen naisenkin kohdalla. Useiden mies tai sulhanen tai rakastettu olikin yhtäkkiä kuolleiden listoilla.
Jos rakkaus oli syvää ja suurta, niin voi käydä niin, ettei naimisiin mennytkään enää sitten.

Vanhin siskonikin , josta kerroin, meni naimisiin vasta eläkeiässä ikäisensä miehen kanssa.
Mies tykkäsi ajaa autoa ja sisko tykkäsi laittaa ruokaa, joten hynttyiden yhteen lyöminen sopi hyvin, usein heidän autonsa kaarsi meidän rivitalopihaamme ja hauskaa heillä oli, molemmat niin huumorintajuisia ja kivoja ihmisiä.
Lapsia eivät tietenkään siinä iässä enää saaneet.
Mutta molemmat vanhempamme he hoitivat hyvin, usein kävivät katsomassa.

Kerran kun menimme kylään heille, oli suuri sanomalehden ristisanatehtävä juuri valmiina, vain yksi sana puuttui. he kysyivät mikä on särkikala, jossa on 7 kirjainta. Mieheni sanoi: TOUTAIN. Nauruthan siitäkin seurasivat.
___

Koulussa muistan naismaikan, joka opetti historiaa, hän käytti isoja leveäliereisiä hattuja, ja piti kättään siellä päälaellaan tuulisella kadulla kulkiessaan. Hän toivoi meidän keskustelevan sodasta. Minä viittasin ja sanoin, että yhtäkään miestä ei olisi saanut surmattavaksi lähettää, olipa syy mikä tahansa.
Maikka aivan kauhistui, hän kysyi: "Kuinka sinsä voit sanoa tuolla tavalla?"

Hän oli muuten ihan mukava ihminen, keski-ikäinen nainen, ja hän kutsui usein kotiinsa iltapäiväteelle.

___

Näitä asioita ei ruuhkavuosina päähän mahtunut, mutta nyt on tilaa ja aikaa palata näihinkin muistoihin.

.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Jaa, pitikö niitä miehiä lähettää? Kerrotaan, että Neuvostoliitto on jälkeenpäin myöntänyt ampuneensa ns. Mainilan laukaukset ja hyökänneensä Suomeen vuonna 1939. Puna-armeijan tarkoitus oli lahjoittaa Suomi Stalinille 60 vuotislahjana joulukuussa 1939.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mutta ajattele, jos sinä olisi se mies,
joka surmattaisiin sinne Karjalan korpeen 21-vuotiaana?

Heitä surmattiin melkein sata tuhatta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voi ei! nyt se alkaa tuo sata tuhatta toistaa täälläkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
se on ollut ja varsinkin niiden surmattujen mielestä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
puolustusko_tarpeeton kirjoitti:
Jaa, pitikö niitä miehiä lähettää? Kerrotaan, että Neuvostoliitto on jälkeenpäin myöntänyt ampuneensa ns. Mainilan laukaukset ja hyökänneensä Suomeen vuonna 1939. Puna-armeijan tarkoitus oli lahjoittaa Suomi Stalinille 60 vuotislahjana joulukuussa 1939.
Presidentti Jeltsin ainakin tosiaan myönsi Mainilan laukaukset NL-provokaatioksi. Sanoi puolustavansa Suomea jos se apua pyytää neukuilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kauheaa kirjoitti:
Voi ei! nyt se alkaa tuo sata tuhatta toistaa täälläkin.
Satumeriliimummeli on puolueellinen. Montako venäläistä nuorta miestä suomalaiset tappoivat ? Sota on sotaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Laajalla yleisellä tasolla näitä ihmisten käyttäytymisluonteita täällä on käsitelty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kansanmurhasta siitä pitääkin puhua, muuten Suomi menee taas typerästi tapattamaan
kaikki nuoret miehensä.
Ei enää sotaa. Jatkossa täytyy puhumalla ja neuvottelemalla päästä rauhaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
MummeliMia kirjoitti:
Kansanmurhasta siitä pitääkin puhua, muuten Suomi menee taas typerästi tapattamaan
kaikki nuoret miehensä.
Ei enää sotaa. Jatkossa täytyy puhumalla ja neuvottelemalla päästä rauhaan.
Kun olisimme ottaneet Stalinin joukot vapauttajina, kuten puna-armeijan joukoille oli teroitettu, lippumme ei olisi sinivalkoinen.
Pohjola on ollut rauhallinen reilut 70 vuotta. Ohjaksia on pidettävä tiukoilla ettei meidän tarvi antautua pakolaistulvankaan takia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Niin... sotajuttuja näyttää olevan. Olen minäkin pannut merkille, että se nimim.` kauheaa` viestin mainitsema "satatuhatta" on 70+ palstalla vuosien aikana ollut ahkerasti esillä.

Olen kyllä jonkun verran tutustunut tältäkin osin historiaan niin" viralliseksi" luokiteltuun aineistoon kuin myös toisenlaisia vivahteita sisältäviin selontekoihin. Ainahan historiasta löytyy uuttakin, salassa ollutta ja pidettyä aineistoa. Olen sitä ikäluokkaa, että en ole millään tavalla ollut "historiaa tekemässä". Se on jäänyt sodan pelkääjän osaani ja pariin evakkoreissuun. Toki sukuani on käskystä osallistunut ja monta on sille reissulle jäi.

Vainajat on haudattu yli 70 vuotta sitten, tappiot on surtu lähinnä jo minua vanhempien toimesta. Jätän mieluummin tämän aiheen, onhan se jo täytynytkin jättää ja jatkaa elämää. Jätän sen siksi, että jos jatkaisin se ei olisi vain kymmenen sivun juttu. Ja silläkään ei tulisi "hullua hurskaammaksi."

Tänään aamulla tuli lunta reippaasti isoina rätteinä. Eipä se pysähtynyt valkoiseksi vaipaksi, vaan muutaman lämpöasteen lämmössä sulahti pois. Iltapäivällä on aurinkokin paistellut. Niinpä kävin Kuusijärveä katsomassa. Jäät olivat lähteneet. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Kotiutunut olen minäkin Suvisaaristosta. Siellä oltiin kasvisruuilla vaihteeksi, mutta pyörittelin äsken lihapullat paistumaan uuniin, ja paistoin pannulla kauraryynejä voin ja sokerin kanssa ripoteltavaksi mustikkakiisseliin.

Voi, että maistui muutama lihapulla ja kiisseli muruineen jälkkäriksi. Ulkona kun oltiin iltapäivällä meri-ilmassa niin ei purjoperuna sosekeitto pitänyt nälkää kovin pitkään 🙂

Talvitakki oli minulla ulkona ylläni, no haravoidessa olin tosin pelkällä villatakilla. Kummityttöni tuli kahvitauolla meitä tervehtimään, en muutamaan aikaan olekaan nähnyt häntä. Pääsinkin hänen kyydissään kotiin, lihapullia uunissa vahtimaan, samalla kuuntelin Karita Mattilan leiskuvaa puhetyyliä Arto Nyberg'in ohjelmassa.

Nyt alkaa ramasemaan niin kuin vain ulkoilmamyrkytyksessä voi, pitänee juoda extra kahvit, että hereillä pysyy! Illan rauhaa kaikille.😊
Ilmianna
Jaa
Tästä päivästä piti tulla hyvä päivä. Valpastuin aamuyöstä suunnittelemaan liikaa päivän rojektia. Liian vähä nukkuminen tällä iällä huono lähtö päivälle.
Sitä vaan väsyy enemmän. Rähjäsin ulkona ainakin neljä tuntia.

Pihakeinu oli ollut pressuilla peitettynä 5 vuotta. Pressujen alle olin tallettanut kaikkea roinaa, kaatopaikkakamaa. Siinä se päivä kului lajitellessa.

Säähän oli ihan keväinen. Raappahousuja en tietenkään hylännyt, mutta yhden vilapaidan jouduin päältä riisumaan.
Mämmiä on vielä jääkaapissa vähän jälellä. Ei sekään homehtumatta viikkoja kestä. Pikasiman ehtisi vielä tekaista vapuksi.

Ai. Huomenna alkaa vapunalusviikko kertoo vilkaisu kalenteriin.
Ilmianna
Jaa
Uuteen pirttiin, olkaa hyvät.
Ilmianna
Jaa
huomenta, huomenta.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kahvipirtti 127 /2017

Huomenta, aloitan nyt uuden pirtin toivoen sitä, että saamme asiallisesti viestejä lähettää, aivan entiseen tapaan.

Nyt on mieli maassa, ei jaksa ajatella sisustuksen suhteen muutoksia, asettelen tavarat paikoilleen ja kukilla yritän saada ilon aihetta, tuore kanelipulla kori kahvipöytään.
Jospa aurinko ilmaantuisi ja toisi kevään tunteen tullessaan.
Nyt kahden asteen pakkasella mennään ja hissukseen lunta sataa, on kuin luonto masennuksen vallassa edellisen pirttimme sekavasta lopusta.
En osaa oikein ymmärtää tuollaista sotkemista, on kuin seinät olisi ryvettyneet, miksi näin?

Ymmärrän nuorten energian purkauksen kohteena olimme, mutta surullista tämänlaistako heillä on annettavana ja mitä he tällä voittavat.
Onneksi vain pieni ryhmä näitä purkauksia aikaan saa, mutta kaiken kaikkiaan leiman saa moni hyvin käyttäytyvä nuorikin.
Odottaisi, että empatia ja toisen ihmisen kunnioitus olisi kasvanut nuoriimme, heillä kaikki mahdollisuudet elää ja olla onnellisia, maassa joka heille valmiutta aikuiseksi kasvamiseen antaa.
Nyt olisi heidän vuoro näyttää se arvostus ja kunnioitus menneille polville, jotka taistelivat ja rakensivat maan tähän tilaan.
Rakentamista ja yrittämistä riittää eteenkin päin, aina ilmenee vaikeuksia, mitkä pitää voittaa, maailmassa ei kaikki ole läheskään hyvin, ponnistelua riittää kasvavalle polvelle.

Se että riehutaan tämän laatuisen pirtin kimpussa ei ihmeitä tuhoja aikaan saa, korkeintaan mielipahaa meille jo osamme tämän kotimaamme hyväksi tehneille.
Ei mikään konsti ole lopettaa pirttiin kirjoittelu, jos se hyvän mielen tälle häiriköintiä aiheuttaneelle joukolle antaa.
Mihin sitten tuota "keskustelua" suollatte?

Toivon ylläpidolta seurantaa ja kannanottoa , että pirtissä asiallinen kirjoittelu voisi jatkua, aika monelle pirtti on tullut leppoisan kahviseuran vastineeksi, arkisia asioita jutustellen aika kuluu ja yksinäisyyden tunne ehkä myös vähenee, lukijoidenkin kohdalla.

Laitan tähän entiseen tapaan, kynnys matala kaikelle rauhaa rakastaville kirjoittajille ja lukijoille, tervetuloa.
Aika erilainen aloitus, mutta toivon että jatkamme entiseen tapaan, kiitos kannustuksista vanhassa pirtissä.
Viikoksi poistun ja katselen sitten miten on pirtti rauhassa saanut olla.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta