Löytyykö palvelutalo, missä palvellu ei ole töykeä

kennostossaolija

Onko kellään Helsinkiläisten vanhustenpalveluasumisesta sellaista tietoa, palveluasuinnoissa asuvilla, tai heidän omaisillaan, että onko jossain Helsinkiläisessä palvelutalossa oikeasti sellainen henkilökunta, joka kohtelee asukkaita ystävällisesti/ hyvin?

4

125

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enolepitänyt

      Varmaan sellainen, jossa vanhukset eivät ole liian huonokuntoisia ja pystyvät vastavuoroisuuteen henkilökunnan kanssa. Ovat toisilleen kuten ihminen ihmiselle! Hoitokontakti on jotain muuta, kun iänikuinen takapuolen kanssa läträäminen.

      Työpäivät ovat mielekkäämpiä ja vanhukset voivat paremmin, kun ei ikää turhaa pitkitetä, eikä alisteta ihmistä alleenlaskevaksi tukka pystyssä edestakaisin käytävää kulkevaksi ihmisenkuoreksi.

      Puhutaan arvokkaasta ja laadukkaasta vanhustenhoidosta, mutta onko se sitä kaiken alleenlaskevana, ei päivää yöstä erottavana ylilääkittynä, ei enää itseään tuntevana kummajaisena. Sitäkö ihmiset toivovat itselleen?

      Sitten kun löytyy sellainen kevyen hoivan paikka, minkä teemana on luomukoulema, niin sinne itsekin haluaisin!

    • 7767uj786u786u876u

      Huonohenki tarttuu helposti ja muukin huonot asiat, yksittäiset ns hyvät hoitajat ei pääse edukseen jos koko muu työyhteisö voi huonosti, sitten ne näkyy kaikessa.

      Esimiehen pitäisi nähdä tämä ja kyetä puuttumaan.

      Yhtälailla hyvä henkikin tarttuu, yksi työntekijä voi nostaa koko yksikön hengen aivan uudelle tasolle, pienestä nämä usein on kiinni. Esimieskin, johtaja voi nähdä asioita mitkä voi piristää yksikköä, jokin uusi tehtävä, vastuu voi motivoida ja kannustaa työntekijää, liian kauan saman "paskan" jauhaminen toistaminen uuvuttaa kenet tahansa, liiallinen liuhihnatyö laitostaa, kyynistää.

      Itse otin oma-aloitteisesti uusia haasteita, vaativempia tehtäviä, niitä olen saanut ja on motivoinut ihan kivasti tekemään työtä, joku jo sanoi että pyydä lisää palkkaakin sitten.. pitäiskö

    • nähty

      Helsingistä en tiedä mutta muualta tiedän. Jotkut nuoret hoitajat on empaattisia ja yrittävät tehdä jotain, sen sijaan jo vanhemmat eläkettä lähentelevät ovat ihan leipääntyneitä. Esimerkkejä omaiseni hoivakodista:
      vanhus huusi yksinään huoneessaan. Nuori hoitaja olisi mennyt vanhuksen luo mutta vanha hoitaja sanoi vaan että anna sen huutaa. Hetken kuluttua nuori hoitaja meni vanhuksen luo, kysyi vaan että mitä M.... ja silitti kädestä. Huuto loppui heti.
      Toinen vanha hoitaja tekee kaiken tiukan aikataulun mukaan. Jos vanhus nukkuu kahviaikana niin pitää herättää tai ei saa kahvia ollenkaan. Nuori hoitaja kysyi että eikö kahvia voisi keittää termoskannuun että vanhus saisi herättyään kahvinsa mutta se ei käynyt päinsä.
      Ilmeisestikin hoitajasukupolvet on koulutettu eri aikana eri tavalla. Ennen ei taidettu empatiaa opettaa. Ja kautta aikojen hoitajiksi on päässyt ja päätynyt henkilöitä jotka ei ole ollenkaan oikealla alalla. Asiakaspalvelualahan se on hoitajankin ala.

    • w4thg6444444

      Kannattaa välttää ainakin sellaisia paikkoja missä henkilökunta koostuu maahanmuuttaja taustaisista, jotenkin vaan saanu sellaisen kuvan että väsymys ja haluttomuus näkyy näissä paikoissa eniten, potilasta ei juuri kuulla kun on kielitaito puutteita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe