taksiyrittäjäksi palkkakuskilla

raatihansentietää

ajattelin selvittää kannattaisiko ostaa auto ja laittaa se taksiksi. itse en ajaisi lainkaan mutta pitäisin palkkakuskia. kai siitä voittoa tonnin kuukaudessa silti saisi. mitä raati on mieltä?

8

116

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porvarillisuus

      tuotto tuskin iso on mutta aina kun auto liikkuu, se tuottaa jotain vaikka menojakin on kuten palkka, polttoaineen ja huollut sekä vakuutukset. luulisin että kannattaa koska renkejä taksilaiset paljonkin pitää. lupien saanti vain voi olla haaste.

    • eisepelaaajokapelkää

      Hommaa kymmenen (10kpl) autoja niin tienaat jo 10 000,00€ tai vielä paremmaksi niin osta 100kpl niin tulot on jo yli milli vuodessa.
      On se vaan niin helppoa olla yrittäjä, rahaa tulee....

      • yksikeinotämäkin

        vuoraa 100 autoa. pitää niitä takseina vuoden. kerää miljoonan taskuun voittoja luovuttaa autot pois. sitten sijoittaa miljoonan asuntoihin 15kpl ja elää vuokratuloilla 50 vuotta kunnes 90 vuotiaana myy ne ja rellästää rahat naisiin ja viinaan.


      • tarkkana
        yksikeinotämäkin kirjoitti:

        vuoraa 100 autoa. pitää niitä takseina vuoden. kerää miljoonan taskuun voittoja luovuttaa autot pois. sitten sijoittaa miljoonan asuntoihin 15kpl ja elää vuokratuloilla 50 vuotta kunnes 90 vuotiaana myy ne ja rellästää rahat naisiin ja viinaan.

        Suunnitelma aukoton.

        Vuosittaisiin terveystarkistuksiin kannattaa myös satsata, ettei missään tapauksessa pääse käymään niin että lähtö tulee yllättäen saappaat jalassa ennenkuin on päästy itse asiaan, eli vaiheeseen viina ja naiset.

        Muutenhan asialla ei olisi väliä, mutta hankittu omaisuushan täytyy ehtiä käyttää itse rellestämiseen, ettei se jää perillisille tuhlattavaksi joutavuuksiin.


    • feafs
    • automiäs

      Ei kannata. Taksi on lupa-aikana ollut bisnes, joka on tuottanut varmasti, mutta vähän. Lupien määrää on säädelty sen mukaan miten yritykset ovat tehneet tulosta. Rikastumaan ei ole saanut päästä koska kyseessä on ollut valtiojohtoinen hintakartelli. Konkurssiin ei ole saanut mennä koska takseilla on ollut julkisen palvelun velvoite.

      Nyt tämä kaikki on muuttumassa ja takseilta loppuvat julkisen palvelun velvoitteet asemapaikkoineen ja päivystyksineen. Samalla poistuu säädelty hinnoittelu ja luvanvaraisuus. Seurauksena tullee olemaan autojen määrän lisääntyminen ja osa-aikaisuus. Ts. uudet yrittäjät ajavat silloin kun asiakkaita on ja tekevät jotain muuta kun asiakkaita ei ole. Tämä tulee leikkaamaan niiden muutamien viikottaisten huipputuntien tuottoa ja sitä kautta tekemään koko toiminnasta kannattamatonta. Muutaman vuoden päästä homma vakiintuu ja markkinat tulevat ainakin suurissa kaupungeissa keskittymään muutamalle isommalle firmalle. Ennen sitä ei alalle kannata yrittää koska siirtymävaiheen kilpailu tulee olemaan veristä ja kaikin puolin epäreilua.

      • 30-vuottataksissa

        Tämä oli täydellinen vastaus.


    • Taksin-vakioasiakas

      Tuhoon tuomittu ajatus, mutta anna palaa vaan, tyhmempäänkin on rahaa haaskattu, minä ainakin.

      Kun tämä uusi systeemi tulee, jään kaipaamaan mahtavia taksikuskejamme joihin pystyi aina luottamaan. Ulkomailla käydessänne näette mihin Suomessa ollaan menossa.

      Ei, en ole taksikuski, poikani kyllä suoritti sen kokeen, että saisi ajaa taksia, mutta ei kylläkään ehtinyt ajamaan, kun sai paremman homman.

      Olen vain käyttänyt paljon takseja, välillä tolkuttomassakin kunnossa, mutta aina minut on perille viety, vaikken matkasta mitään muistakkaan. Kotirappusetkin on talutettu ylös, ja katsottu etten jää kylmään kuistiin makaamaan.
      En pidä taksejamme kalliina, hyvä palvelu maksaa, ja vaikka olenkin hankala asiakas, (juoppo joka nukahtaa taksiin matkalla kotiin), minua on aina palveltu hyvin. Kotimatkani kapakasta maksaa 50,- mutta mielelläni olen antanut vielä kympin tai kaksi tippiä, miten nyt on rahaa sattunut olemaan.

      Olen minä ajellut muuallekin, kerrankin istuin taksiin, ja sanoin, että ajetaan Tallinnaan. Kuski kysyi, piisaako raha, vai käydäänkö ensin pankissa, ja että minun täytyy ketoa hänen vaimolleen, ettei hän pääse syömään kotiin, (mukava vaimo, muttei tainnut tykätä minusta juuri sillä hetkellä). Mentiin, mutta sitä loppulaskua hotelleineen ynnä muineen en kauheasti halua muistella, mutta sekin onnistui suomalaisella taksilla.

      Entä sitten, kun ei ole enää näitä mukavia tuttuja kuskeja, potkivat pihalle lumihankeen, kun on kiire hakea uutta kyytiä, no sehän kyllä poistaa kaltaiseni hankalat asiakkaat ihan luonnolista kautta. Tervetuloa uusi uljas taksilaki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe