mitä pidätte w10 päivityksestä?

yanne

Sain sen jo ja odottelen mitä mieltä olette...

20

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • odotus_jatkuu

      Vähän kumulatiivista päivitystä suurempi päivitys, joka kuitenkaan ei sisällä mitään merkittäviä kosmeettisia, tai muitakaan uudistuksia. Ei ole syytä innostua enempää kuin tavallisista kumulatiivisista kuukausipäivityksistä.
      Ei siis löydy läheskään kaikkia niitä ominaisuuksia, joita lokakuun lehdistötilaisuudessa demottiin ja joita kaikki odottavat.
      Odotus jatkuu edelleen loppuvuoteen asti kunnes RS3 julkaistaan. Lehdistötilaisuudessa demotut ominaisuudet kuten My People on siirretty seuraavaan feature-päivitykseen.

    • mikä-päivitys

      Mitä päivitystä tässä tarkoitetaan? Insider - testaajat saavat tai vissiin on jo saaneet Creators- Updaten, jos tässä aloittaja tätä tarkoittaa. Jakeluun tulee ilmeisesti huhtikuussa, jos ei tule mitään esteitä esim. toimimattomuus, niin kuin kuukausipäivityksissä olemme nähneet viivästyksiä. Mikrobitti tarjoaa tästä jonkun linkin millä sen saisi jo nyt, itse on lähtisi latailemaan tuntemattomista lähteistä. Siinäkin viitattiin siihen, että jos lataa ja jokin osa ei toimi niin korjausta ei ole.

      • saa_jo_päivittää

        Ei tietenkään tuntemattomista lähteistä pidä mitään ladata. Voit ladata 15063 iso-imagen ms:n omilta palvelimilta, ja toinen vaihtoehto on käyttää MS:n update assistant -ohjelmaa kympin päivitykseen. Näin saa koneen päivitettyä vaikka ei liity insideriksi.

        Windows Updaten kautta päivitys tulee jakoon vasta 11. huhtikuuta - kymmenet miljoonat käyttäjät ovat sen jo asentaneet, mutta 11.4. tulee vielä satoja miljoonia käyttäjiä lisää, ja vanhassa versiossa roikkujat jäävät vähemmistöksi (lähinnä business-käyttäjät, jotka pysyvät CBB-branchissa - kaikki muut koneet päivittyvät viimeistään 11.4.).


      • on_luotettava

        http://www.mikrobitti.fi/2017/03/paivita-windows-10-creators-updateen-vaikka-heti-nain-se-onnistuu/

        Tuossa mikrobitin artikkelissa on linkki update assistant ohjelmaan, Windows10Upgrade9194.exe joka ladataan lähteestä download.microsoft.com. Se ei ole missään tapauksessa tuntematon lähde, vaan ihan yhtä luotettava kuin esim. Windows Update.

        Creators Update on siis jo julkaistu ja kaikkien saatavilla ja päivitettävissä vaikka heti, jos ei malta odotella ensi kuuhun jolloin viimeistään loputkin hidastelijoiden koneet päivitetään automaattisesti.


      • mikä-päivitys

        Mitäpä jos ei toimi, vaikka lataa. Korjausta ei siis ole?


      • iso-imaget_saatavilla

        Eilispäivän aikana pystyi päivittämään assistant-ohjelmalla. Tänään se on alkanut sanoa että win10 on ajantasalla, ei enää päivitä.

        Seuraava vaihtoehto on ladata viralliset ISO-imaget, esim. tuosta artikkelista löytyy suorat latauslinkit MS:n palvelimelle myös suomenkieliseen versioon, ja päivittää tuplaklikkaamalla setup.exe:
        http://winaero.com/blog/windows-10-creators-update-rtm-build-15063-official-iso-images/

        Ne ovat ns. permalinkkejä ja pysyvästi voimassa, ei 24 tunnin linkkejä kuten normaalit insider-versiot. Niiden lataamiseen ei tarvita mitään tunnuksia.

        Ei pidä antaa tiedostonnimen hämätä, myös vanha 14393 iso-image media toolilla ladattuna on bitti bitiltä sama kuin heinäkuussa insidereille julkaistu image, sekä RTM ja MSDN imaget.


    • mikä-päivitys

      Latailkaa vaan, minulla ei ole kiire odotan rauhassa. Eipä juuri mitään mullistavaa tuo mukanaan, osa semmosta mitä en edes käytä.

      • ruuhkan_välttäminen

        11.4. klo 20 tulee ms:n palvelimille kauhea ruuhka, ja päivityksen lataaminen kestää monta tuntia, kun automaattiset päivitykset alkavat. Sitä ennen kun lataa, iso-imagen saa helposti ja mukavasti alle 5 minuutissa ladattua. Jos ei tee mitään, joutuu pahimpaan ruuhkatungokseen.


    • mikä-päivitys

      Tuo sama tilanne on ollut muissakin päivityksissä esim. kun Windows 10 sai päivänvalon 2015 kesällä. Se ei ole asiakkaan tehtävä selvittää mitään ruuhkaa, eikä kukaan sen takia lataile mitään. Microsoft hoitaa jakelun se tulee taas porrastetusti niin, kuin aiemmin ruuhkan välttämiseksi. Jotkut joutuu odottamaan pitempään, kuin toiset.

      • odottaminen_hauskaa

        "Jotkut joutuu odottamaan pitempään"

        Ei kukaan joudu odottamaan, vaan voi tehdä päivityksen juuri silloin kun haluaa. Jos haluaa päivittää esim. 11.4. tasan klo 20.02, lataa asennustiedoston nyt vaikka jo valmiiksi ja aloittaa päivityksen täsmälleen tuohon kellonaikaan.

        Ne jotka odottavat, tykkäävät odottamisesta eivätkä haluakaan heti päivittää vaan vasta sitten kun win10 oma-aloitteisesti ilmoittaa päivityksen olevan valmiina.


      • mikä-päivitys

        Mikä kiire on päivittää? Päivityksessä piilee aina riskit, jokin bugi yms. Tuota insider-testaajat nyt käyttävät ja selvittävät missä ongelmia ja mikä ei toimi, eli tässä on vajaa 2 viikkoa julkaisuun ja saadaan vakaa järjestelmä siihen mennessä. Kaikilla tuo ei heti välttämättä toimi, niin kuin pitää sehän on nähty jo nyt.


      • valmis_versio

        Testivaihe on jo ohi - virallinen valmis versio on 15063, joka jaetaan myös Windows updaten kautta 11.4., ja on valmiiksi asennettu myös uusiin tietokoneisiin jotka tulevat kaupan hyllylle 11.4.
        MS on jo virallisesti ilmoittanut julkaisupäivämääränkin:
        https://www.neowin.net/news/windows-10-creators-update-microsoft-announces-rollout-will-begin-on-april-11

        Myös iso-tiedostot ovat taas uudelleen saatavilla ms:n palvelimilta. Lähinnä kaikki webadminit ja muut softankehittäjät haluavat testata, että heidän ohjelmansa ja sivunsa toimivat valmiissa win10-versiossa ja uudessa edgessä, ennen kuin ne tulevat automaattiseen jakeluun. Itse Windowsissa kuitenkaan ei ole mitään vikaa tai korjattavaa.
        Jopa kaikkien blogikirjoittajienkin on suositeltavaa nyt jo asentaa uusin kymppi ja testata että heidän bloginsa toimii ja poistaa/korjata toimimattomat viritykset.
        Harvassa ovat niin passiiviset loppukäyttäjät, jotka eivät nyt heti tarvitse Creators Updatea.


    • 23r23r2

      Kyllä minä pidän päivityksistä paljon

    • 465yg456y

      Minä en pidä. Pelola saa odottaa että mitä ongelmia sieltä taas tulee käyttäjän kiusaksi.

      • ongelmat_harvinaisia

        Kannatta aina testata uutta versiota virtuaalikoneessa ennen päivitystä ja selvittää jo etukäteen, mitä ongelmia on odotettavissa ja miten ne korjataan. Harvoin kuitenkaan mitään ongelmia ilmenee. Itse huomasin sellaisen ongelman, että edgen database ei toimi jos sen suoraan kopioi uuteen versioon (esim. puhtaan asennuksen jälkeen). Muuten on kaikki ohjelmat toimineet täysin ongelmattomasti.
        Kyseessä on kuitenkin aika pieni päivitys, verrattavissa kumulatiivisiin päivityksiin, eikä sen mukana tule juuri ongelmiakaan.


    • päivitystä-päivitystä

      Toimisi nuo kumulatiiviset päivitykset ensin, ennen kuin uutta versiota aletaan päivittämään. Creators-Update piti julkaista alun perin jo tammikuussa, eli myöhässä jälleen. Sitten 11.4 jälkeen kuullaan taas, kun mikään ei toimi ja Creators-Update sotki koneen.

      • hyvin_toimii

        Lähinnä haittaohjelmat ja virukset voivat sotkea koneen - normaalia ja korruptoitumatonta windows-asennusta päivitykset eivät sotke. Ennen päivitystä kannatta skannata kone, ja ajaa myös eheyden tarkistus (sfc /scannow).

        Päivitys tulee virallisesti loppukäyttäjien saataville ke 5.4. jolloin update assistant alkaa taas toimia, ja WU:n kautta 11.4.
        Eilen siihen tuli myös ensimmäinen kumulatiivinen päivitys 15063.11.


    • ei-toimi-vieläkään

      Latasin Update Assistant työkalun, mutta eipä näy uutta päivitystä vieläkään. Tämä päivä on kohta mennyt.

      • insider

        1703:n tuli pari päivitystä kun sen käynnistin muutaman päivän jälkeen.


    • nyt-oli-tullut

      Joo elikkä nyt aamulla löysi sen, täytyy jossain vaiheessa asentaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      2190
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      59
      1851
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1685
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1612
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1584
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      135
      1483
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe