Kun solujen erilaistuminen ei toimi

Koska populaatiogenetiikka ja evoluutio-utopiaan perustuva molekyylibiologia eivät tutki solua avoimesti, eli ilman evoluutio-opin mukaisia olettamuksia, ovat tutkijoiden päät sekaisin eikä logiikka toimi.

Ihmiset on aivopesty ajattelemaan, että solun geenit ohjaavat solun toimintoja ja ovat jonkinlaisia master kontrollereita solun tehtävän määräytymisessä. Tragikoominen esimerkki tulee tällä kerralla Johns Hopkins:in lääketieteen oppilaitoksesta, jossa tutkijat ovat yrittäneet tuottaa mm. sydänlihassoluja laboratoriossa. Tutkijat ovat turhautuneita, koska eivät ole onnistuneet tehtävässään. Valmistetut solut eivät toimi edes sairauksien hoidossa. Mikä oikein menee vikaan?

Solun erilaistumiseen tarvitaan tarkkaa ohjaavaa informaatiota kudoksen muilta soluilta. Solut lähettävät signaaleja solunulkoisten vesikkelien avulla, jotka toimivat kantajina mm. microRNA-molekyyleille. Nämä välittävät tarvittavan tiedon siitä, miten geenien ja histonien epigeneettiset markkerit tulee laittaa paikoilleen, jotta solun erilaistuminen tapahtuu täsmällisesti ja oikein. Lisääntymisessä alkion epigeneettisten merkkien asettamisesta vastaavat myös tuhannet erilaiset miRNA-molekyylit. Informaatio solun erilaistumiseksi annetaan solun ulkopuolelta. Siksi immuunipuolustusjärjestelmä voi vaihtaa lennossa solun tehtävää. Ihmisestä otetut kantasolut alkavat erilaistua hiiren sydämessä, koska hiiren sydämen solut ohjaavat epigeneettisten merkkien paikalleenasettamisen geenisekvenssiin, joka on hyvin samankaltainen hiiren ja ihmisen välillä.

Koska informaatio jaetaan periaatteella ylhäältä alaspäin, eli vanhemmilta alkiolle, ei yksisoluisen eliön kehittyminen monisoluiseksi ole mahdollista. Sama periaate, eli miRNA-ohjattu epigeneettisten markkereiden tiedonsiirto toimii mm. pienimmillä monisoluisilla eliöillä, kuten sukkulamato C. Elegans:illa, jolla on vain 1031 solua.

Palstan ateistitkin voisivat jo soittaa kyseisen oppilaitoksen tutkijoille ja antaa muutaman valistuneen ohje siitä, miten solun erilaistuminen tapahtuu. Geenit eivät ohjaa elämää, elämäntapa ohjaa geenejä. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

Linkki ketjussa.

16

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Toisaalta miRNA:n tuottaa ja sitä säätelee DNA (Wikipedia):

        "Encoded by eukaryotic nuclear DNA in plants and animals and by viral DNA in certain viruses whose genome is based on DNA, miRNAs function via base-pairing with complementary sequences within mRNA molecules."


    • Aivopesty epälooginen sekopoltsi taas projisoimassa...

      Ei näille jutuille voi enää kuin nauraa.

      • Knark5

        Kun tietäis mikä tuota heppulia pohjimmiltaan vaivaa. Tuollaisen ymmärtämiseen ei maalaisjärki enää riitä ja kaupunkilaisjärjelläkin on vaikeuksia.


    • Muuten puuttumatta hömpötykseesi:

      "Koska informaatio jaetaan periaatteella ylhäältä alaspäin, eli vanhemmilta alkiolle, ei yksisoluisen eliön kehittyminen monisoluiseksi ole mahdollista."

      Tuollasia yksisoluisten organismien muuttumista monisoluisiksi kannoiksi ja niiden solujen erikoistumista eri tehtäviin on havaittu useamman kerran eri laboratorioissa, joten väitteesi ei ole totta.

      • Höpöhöpö. On havaittu esim. Volvox -leväsolujen ajautumista solurykelmiin, jotka ovat pian hajonneet, kun solut ovat jääneet ilman ravintoa.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Höpöhöpö. On havaittu esim. Volvox -leväsolujen ajautumista solurykelmiin, jotka ovat pian hajonneet, kun solut ovat jääneet ilman ravintoa.

        "Höpöhöpö. On havaittu esim. Volvox -leväsolujen ajautumista solurykelmiin, jotka ovat pian hajonneet, kun solut ovat jääneet ilman ravintoa."

        Haha. Juu, eliöt kuolevat ilman ravintoa. Tuliko tämä yllätyksenä lapsille biologiaa opettavalle opettajalle?


      • MikäOnLiianVaikeaa
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Höpöhöpö. On havaittu esim. Volvox -leväsolujen ajautumista solurykelmiin, jotka ovat pian hajonneet, kun solut ovat jääneet ilman ravintoa.

        "Kun biologit olivat karsineet ja kasvattaneet valikoiduista levistä uuden leväviljelmän 73 kertaa, levät alkoivat käyttäytyä uudella tavalla. Ne asettuivat itsekseen ryhmiin yhteisen kalvon suojiin. Yksisoluiset levät olivat siis aikeissa lyöttäytyä yhteen ja muodostaa yhden elimistön. Yksisoluisista eliöistä oli kehittynyt monisoluisia yksilöitä.
        Levässä käynnistyi kaksivaiheinen elinkierto
        Kun eliö oli aikansa kasvanut, siitä erkani soluja. Irronneet solut lähtivät omille teilleen, kasvoivat, alkoivat jakautua JA KEHITTYIVÄT UUSIKSI MONISOLUISIKSI LEVIKSI."


      • Kerropa mistä monisoluiset levät saivat epigeneettisen informaation, mikä tarvitaan kunkin leväsolun erilaistumiseen? Jos kaikissa soluissa on vain sama geenisekvenssi, ei erilaistumista tapahdu.


      • Epäjumalienkieltäjä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Höpöhöpö. On havaittu esim. Volvox -leväsolujen ajautumista solurykelmiin, jotka ovat pian hajonneet, kun solut ovat jääneet ilman ravintoa.

        Pelkästään sienikunnasta löytyy kaikki yksisoluisen ja monisoluisen eliön välimuodot aina jakautumiskykyisestä haploidisesta yksisoluisesta lähtien. Sinulla taas usko on tärkeämpää kuin todellisuus.


    • aito.oikea.peltiseppä

      "Palstan ateistitkin voisivat jo soittaa kyseisen oppilaitoksen tutkijoille ja antaa muutaman valistuneen ohje siitä, miten solun erilaistuminen tapahtuu."

      Ja näin kreationisti-nihilisti myöntää ettei oma uskallus riitä, vaan pitää turvautua ateistien apuun.

      • Uskalluksesta se ei ole kiinni, mutta ateisti kuuntelee mieluummin toista ateistia.


      • ateistit
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Uskalluksesta se ei ole kiinni, mutta ateisti kuuntelee mieluummin toista ateistia.

        Ehkä siksi että tietää tämän toimivan ja ajattelevan todellisuuden pohjalta.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Uskalluksesta se ei ole kiinni, mutta ateisti kuuntelee mieluummin toista ateistia.

        Entä mistä tiedät Johns Hopkinsin tutkijoiden mahdollisen ateistisuuden?


    • >>Koska populaatiogenetiikka ja evoluutio-utopiaan perustuva molekyylibiologia eivät tutki solua avoimesti, eli ilman evoluutio-opin mukaisia olettamuksia, ovat tutkijoiden päät sekaisin eikä logiikka toimi.<<

      Soluja biologian alalla tutkitaan lähinnä solubiologia -nimisen tieteenhaaran piirissä. Ei populaatiogenetiikassa tai molekyylibiologiassa, joiden painotusalueet ovat hieman erit kuin solubiologian.

      Eli sekaisin eivät ole tutkijain päät, vaan ketjun aloittajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      150
      2259
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      94
      1723
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      87
      1424
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1394
    5. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1382
    6. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      146
      1313
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      949
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      113
      939
    9. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      923
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      36
      872
    Aihe