1-2lk oppilaiden kilometrirajat laskettava

AhdistunutVanhempi

Kunnan maine tulisi palauttaa lapsiperheiden osalta. Moni lapsiperhe karsastaa kuntaa ja muuttaa lapsiystävällisempiin kuntiin. Onhan se kohtuutonta että pienet liikenteeseen kypsymättömät lapset pakotetaan kävelemään kouluun 3-5km.

40

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjattavaa

      Todella, kirjoitat monien ajatuksin ja asia on merkittävä asia lapsiperheille.

    • KilometrirajatEnnalleen

      Lapset tuovat leivän tullessaan, on edelleen paikkansa pitävä vanha sananlasku. Nyt pienet koululaiset, ovat pian heitä jotka tekevät sekä työt, että maksavat verot ja pyörittävät yhteiskuntaa. Lapset on pääomaa jolla on pitkässä juolsussa paras tuotto ja korko.

    • TOTTAnääs

      Lapsiperheelliset on ikärakenne ja ajallisesti se ryhmä joka maksaa pisimpään veroja sekä sen ansiosta eniten veroja kuntaan.

    • Haloooooooooooo

      HALOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!unohtuiko nuo eskarilaiset

    • liikaonliikaa

      Lapsiperheitä ja heidän jaksamistaan arjessa tulisi helpottaa, monille vanhemmille voi olla kynnys lähteä työmarkkinoille, kun on seinää vasten. 0-2lk koululaiset tarvitsevat vielä niin paljon tukea ja pitkät koulumatkat on vaarallisia ja tuottaa paljon vaikeuksia, itkua ja moninaisia ongelmia.

    • MuuttoJäihin

      Kyllä tulisi tarpeeseen, eikä tarvitsisi muuttaa muualle.

    • Kannatus

      Tosi tärkeää monen perheen kannalta. Elämä helpottuisi ja verotulot kasvaisi kun pystyisi käymään työssä.

    • KANNATETAAN

      Kannatetaan lämpimästi.

    • KILOMETRIRAJAT

      Lapsiperheitä ja lapsia tulisi tukea, heidän arkeaan helpottamalla, eikä heittää kiviä rattaisiin.

    • 5000bonus

      Tämä on uuden valtuuston ensimmäinen käsiteltävä asia.
      Viety tuhkatkin pesästä ...6 miljoona on juurikin otettu näistä tärkeistä tuista
      Kyllä hävettää päättäjien puolesta, äänestämällä asiat kuntoon.
      Koululainen tarvitsee turvallisen ,kunnan maksaman kuljetuksen.

    • PelkoaTuntien

      Jossain päin voitaisiin tuota pitää lasten heitteille jättönä, jota se minun mielestäni tavallaan on, kun huomioidaan pieni lapsi joka kulkee omin neuvoin lähes 5km, mietitäänpä kuinka monelle vaaralle tälläinen 0-2lk., 5v-10v,-lapsi altistuu noin pitkällä matkalla(?). Ei edes voi kirjoittaa mitä pahimmillaan ..........................................
      Lapsi on pienen kokonsa lisäksi hyvin haavoittuvainen ja puolustuskyvytön, hänellä ei ole riittäviä valmiuksia ja harkintaa tilanteissa. Lisäksi; Avaimet jäävät kotiin, pissahätä iskee kouluunmeno matkalla ikävin seurauksin. Jne, jne. jne...............................................

    • ASIAkorjattava

      Pitäisi olla selviö tuollainen asia, ja kuka lasta puolustaa ellei vastuunsa tuntevat aikuiset.

    • Muuttava

      Monet perheelliset hyvät veronmaksajat, niin työssäkäyvät, kuin yrittäjätkin ovat harkinneet muuttavansa toiselle paikkakunnalle, jossa asian tärkeys on ymmärretty.

    • NiinSEtoimii

      Nykypäivän vanhemmat on valistuneita ja miettivät tarkkaan minne kotinsa perustavat, tai talonsa rakentavat, ja niin he ottavat netistä selvää koulukyydityksistä ja joukkoliikenteen palveluista. Mielekkäät tontit sijaitsee usein 3-5 km etäällä kouluista ja siksi he mielummin muuttavat muualle kuin tänne.

    • MistäKiikastaa

      Kyl on huonosti hoidettu asiat kunnassa, jos pitkämatkalaisia pieniä kersoja ei ole varaa kyyditä kouluihin. Vai asuuko tääl niin huonosti tienaavia asukkaita, ettei tule verotuloja?

    • Häpeällistä

      Päättäjät saisi hävetä, sillä sitä tosi asiaa ei muuta mikään, että pienille 0-2lk oppilaille on koulumatka 3-5km, liian pitkä, rasittava, turvaton, ja vaaroja täynnä

    • EI-OO-todellista

      HYVÄÄ PÄIVÄÄ! Ekaksi lapset suojellaan niin, ja kas, yht äkkiä heillä pitäisikin olla valmiudet kulkea yksinään 5km suunta

    • Varhaiskasvattaja

      Kaikki tietävät, mille kaikille vaaroille lapset altistuvat jos he joutuvat keskenkasvuisina
      ja kypsymättöminä taivaltamaan yksinään noin pitkiä matkoja.
      Ja lapset joutuvat myös hyvin eriarvoiseen asemaan vanhempiensa varallisuuden tai kotiolojensa takia, jos matkaa koululle tulee 3-5km ja toisia kuljetaan autoilla, maksetaan kuljetukset, mutta osa joutuu kulkemaan matkat kävellen.
      Ei ole lapsen syy jos vanhemmillaan ei ole rahaa tai mahdollisuutta kuljetta autoilla ja osalta kenties puuttuu jopa mahdollisuus julkisenliikenteen käyttöön sen puuttumisen vuoksi.

    • TuntuuYtimissä

      Perheissä Lapsien sydäntäsärkevä itku ja kipeät nivelet muistuttaa joka ilta tai aamu siitä missä mennään.

    • Tsempaten

      Uusi valtuusto , teillä on nyt mahdollisuus palauttaa usko ja toivo lapsiperheille, niin että kaikki voisivat kokea turvallisuutta ja tulleensa kuulluksi.

    • Suojelua

      SE on tärkeysjärjestys Yksi, että koululaisten kilometriraja muutetaan kolmeksi. Se on melestäni meidän velvollisuus, huolehtia että lasten koulumatka on kohtuullinen, turvallinen joka ei eriarvoista lasta asuinpaikkansa takia.

    • Toivmmd

      Nyt odotetaan toiveikkaana muutosta,

    • PlussatAsiassa

      Uuden valtuuston tulisi tuoda koulukyyditys asia takaisin käsittelyyn. Kilometrirajan palautus toisi paluumuuttajia takaisin kuntaan, elävöittäisi kunnan taloutta, keskuksen kauppaa, palveluita ja elinkeinoa ja kiistatta toisi uusia hyviä veronmaksajia.

    • Muutosta

      Moni vakavarainen lapsiperhe haluaisi rakentaa kotinsa kuntaan, ja kaikki eivät vaan voi asua 3km säteellä yhä harvenevien koulujen läeheisyydessä ( 0-3km). Joten yli 3km suuntaan oleville koulumatkan kyyditykset olisivat hyvin odotettu parannus ja edelleen välttämättömyys lapsiperheiden työn, arjen- ja perheen yhdistämisen kannalta. Kyydityksistä tulevat säästöt, syö itsensä ja on laskennallinen, joka ei ota huomioon kokonaisuutta.

    • KysymysPäättäjille

      Moniko kilometrimuutoksen takana olevista kävelee itse työpaikalleen jokaikinen arkipäivä 3-5km suunta? Vaikka se olisi suhteessa heille lyhyt matka aikuisten kokoon ja ikään nähden.

    • jjkkfld

      Ei yksikään. Edustusmäärärahoista voisi nipistää Lasten hyväksi

    • HuonoaMainosta

      Nuoret perheelliset kirjoittalevat enemmän muissa foorumeissa tästä aiheesta, ja asiasta käydään keskustelua esim. työpaikoilla aina kunnan rajojen ulkopuolellakin.

    • Lastenasialla

      Uudelle Valtuustolle! Tämä asian pitäisi tärkeydessään laittaa ensimmäiseksi kuntoon.

    • KannatasNääs

      Anteeksi Kangasala, mutta muuttakaa Nääs Nokialle tai vastaavaan, jossa nääs on pienten koululaisten kilometrirajat alhaisemmat

    • ArvotRatkaisee

      Enemmistössä kaikista Suomen kunnista on vastuullisesti nähty asia nii,n että pienemmät 0-2lk oppilailla on perustellusti kilometriraja 3km. Useissa on vielä tuotakin paremmin.

    • jhguig

      Lapsi tuo leivän tulessaan on vanha sananlasku, jossa piilee suuri viisaus. Nämä lapsiperheet maksavat pitkässä juokusussa huomattavan paljon erilaisia veroja. Ja moni lapsista aikuistuttuaan jää kotikuntaansa edelleen maksamaan veroja.

    • VaraaValita

      Kyllä parhaat veronmaksajat kiertää tälläisen kunnan kaukaa. Onneksi on tilaisuus valintaan ja niitä lapsiystävällisiä kuntia riittää ja valinnanvaraa on. Ei tarvitse katsoa kuin missä kunnissa kilometrirajat on 0-2lk. oppilaille enintään 3km, niin se puhuu puolestaan, miten kunta lapsiaan arvostaa.

    • Talouspolitiikkaa

      Kilometrirajat on Kangasalalle tappio ja muualle voitto. Olen kuullut miten useat kunnat satsaa lapsiperheisiin jakaen heille 'porkkanoita' ja se on kantanut myös hedelmää. Porkkanan jako on pitkässä juoksussa tuo enemmän verotuloja ja elinvoimaa kuntiin.

    • suharinne

      Muuttakaa lapsiperheet taajamiin, oletteko tietoisesti asettuneet kauas kouluista ja nyt sitten vaaditaan yhteiskuntaa kustantamaan koulukuljetuksia.

    • ÄimistynytÄitee

      Olen hakemassa paikkakuntaa johon muuttaisin ja omat lapseni on jo isoja, mutta edelliseen komentti, että mikäli kouluja on lopetettu ja sen vuoksi matkat kouluun on pidentyneet. Tai jos on muuttaessaan alueelle, on kyyditysraja ollut 3km, tai muuta vastavaa, niin ei ole voinut kuvitella moista kilometrirajan nostamista. Onhan se nyt käsittämätöntä .
      Samoin jos kaavoitetaan asuntoalueita lapsiperheille, niin luulisi että koulumatkat olisi kohtulliset.

    • OlisiOikein

      Olisi oikein jos päätösten takana olevat kunnan virkamiehet ja valtuutetut laitettaiisiin kävelemään töihin joka arkipäivä säässä kuin säässä, tietokoneet mukanaan, mennen tullen 5km suunta. Vaikka ovat aikuisia ja helpommin osaavat ennakoida , pukeutua olosuhteisiin oikein ja hoitaa pissalla käynnit ennen matkoja. Aamulla sää poikkeaa päivästä melkoisesti ja aamulla puettuja vaatekappaleita on kannettava kassissa tmv. sekä välillä ylimääräisiä mappeja mukanaan, kuten koululaiset liikuntapäivinä kuljettavat välineitään.

    • LAPSETonLapsia

      HALOO!!!!!!!!!!!!! Lapset ovat 5-10v vielä osin kypsymättömiä liikenteessä, heillä ei ole vielä samaa tarkkaavaisuutta ja hahmotuskykyä kuin aikuisilla. Pitkän matkan väsyttämillä lapsilla helposti tarkkaavaisuus herpaantuu ja eikä heillä ole kykyä eikä ymmärrystä huomioida montaa liikenteen varaa ja tapahtumien mahdollisia seurauksia.

    • Hintansa

      Ymmärrystä veljet ja siskot, kyllä nuo Johtajien boonukset on jostain otettava.

    • MuistiOnpitkä

      Lapsien selkänahasta on helppo ottaa, he kun eivät vielä kykene pitämään puoliaan päätösten teossa. Mutta ei mene kauaakaan kun he jo saavat äänioikeuden ja ovat vallankahvassa ja pyörittävät tätä yhteiskuntaa. Lapsissa on tulevaisuus ja jos anatavat samalla mitalla takaisin , niin silloin päättäjien ollessa vanhoja, niin taitaa säästöheiluri kohdistua niistä palveluista.
      Ei kumpikaan ole toivottua ja ensikädessä pitäisi hoitaa inhimillisyys ihmisiä kohtaan ja vasta toissijaisesti laittaa verovaroja ei välttämättömiin rakennuksiin ja bonuuksiin.

    • dddddddddddddd

      Häpeällistä on laittaa 5-10v lapset tepastelemaan 3-5km suunta, aivan kuin heitteille jätettäisiin.
      Toiset vanhemmat pystyvät kuljettamaan itse, mutta on väärin jos lapset joutuvat eriarvoiseen asemaan, ehkä vanhempien työaikojen tai varallisuuden mukaan ja ehkä jonkun muun syyn vuoksi.
      Lapsilla kun ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, eikä autoja, niin he vaan oireilevat tilanteesta kuka mitenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      231
      2183
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1456
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      69
      1217
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1205
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      155
      1077
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      1019
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      86
      918
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      848
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      64
      819
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      769
    Aihe