Mesikämmen- ja pandavalitukset

Hallintooikeus

Elukkapuiston Mesikämmenkaupasta valitettiin. Vaasan hallinto-oikeus on antanut 14.3.2017 päätöksen: jättää asian tutkimatta.

Nyt leikitään siis sellaista leikkiä, että Elukkapuisto on ihan itsenäinen firma, jolla ei oikeastaan ole mitään tekemistä kaupungin kanssa. No, eihän tämä leikkiä ole, lakien mukaan päätetään.

Lainaus kaupungin vastineesta Mesikämmen-valitukseen:

Kaupunginvaltuuston päätös on omistajaohjausta koskeva periaatepäätös ollen täten valmistelua eikä se siten ole muutoksenhakukelpoinen. Päätöksellä ei voitu oikeudellisesti sitovalla tavalla määrätä yksityisoikeudellisen yhteisön eli osakeyhtiön toiminnasta.

Lainaus Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen perusteluista:

Valtuuston päätöksellä ei kuitenkaan ole oikeudellisesti sitovalla tavalla määrätty kaupungin hallinnosta erillisen yksityisoikeudellisen osakeyhtiön toiminnasta. ... Näillä perusteilla kaupunginvaltuuston päätös koskee kuntalain (365/1995) 91 §:n tarkoittamalla tavalla vain valmistelua, eikä päätöksestä saa tehdä kunnallisvalitusta.

36

1612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voitätärahantuloo

      Tämäpä on sitten yksinkertaista. Kun kaupungilla ei ole mitään osuutta asiaan niin nythän elukkapuisto mesikämmen alkaa maksamaan takaisin kaupungille ne useat miljoonat eurot ja markat mitkä vuosien aikana sinne on lapioitu. Vielä korkojen kera.

      • Eiolevelkakirjaa

        Elukkapuisto ei ole kaupungille mitään velkaa. Jos kaupunki on käynyt talkoissa niin ei siitä velkaa synny.


      • matkailuKuluttaKaiken

        uus ny valittava valtuusto rahoittaa kottikärry kaupalla elukkapuisto/matkailua. Ja tätäkin voi kutsua talkoiksi. Kyllä kuntalaisista imetään irti kaikki liukenevat eurot ennenkuin nämä hullutus hankkeet on maksettu ja eräiden yrittäjien myös.


      • 0790765

        Lopeta jo nyt ruikuttamasta. Sulla ei näytä olevan tajua asioista yhtään enempää kuin Sahimäelläkään


    • Blackorwhite

      Pandatakauksestahan on valitettu myös kuten kaikki tietävät. Eipä taida sekään johtaa mihinkään, koska kaupungilla ei oikeastaan ole mitään sanomista elukkapuiston asoihin ja takausriski on vaivaiset 0,3 miljoonaa eli ei juuri mitään.

      Lainaus kaupungin vastineesta pandavalitukseen:

      Takausvastuu toteutuessaan merkitsisi ehkä kertasuorituksena 0,3 miljoonan euron suuruista maksuerää.

      Ähtärin kaupunki on tehnyt päätöksen takauksen antamisesta ja yhtiön hallitus on tehnyt päätöksen Panda-talon rakentamisesta. Kyse on siis kahdesta erillisestä päätöksestä joita ei tule yhdistää huomioiden, että osakeyhtiö on yksityisoikeudellinen yhteisö. Kaupungin päätös koskee vain rahoitukselle myönnettävää takausta.

      • Selvähomma

        Todellakin, kaupungin takauspäätöksellä ja elukkapuiston päätöksellä rakentaa pandala ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.


      • Kautokuru

        No otetaan esimerkki : jos ja kun Zoon liiketoimet eivät tuota niin paljoa että niillä voisi hoitaa velan lyhennykset ja maksut pandoista ym . liiketoimeen kuuluva.
        Kuka nämä lyhennykset ja maksut hoitaa no tietenkin se joka omistaa Zoon eli me Ähtäriläiset veronmaksajat (omistamme 99,0 % yhtiöstä), kyllä se sieltä meille kiertää vaikka miten täällä jotkut yrittää selvää asiaa venkoilla.
        Zoo haki jopa kymmenen vuotta vanhoihin lanoihin taas takajaa ,on uskomatonta että kymmenessä vuodessa ei lainoja ole saatu maksettua, tämä kertoo joko kannattamattomasta toiminnasta tai yhtiön huonosta johtamisesta.


    • kummiajuttuja

      takasin kaverin lainaa ja jouduin maksumieheksi.joka sentin jouduin maksamaan korkoineen.. ei ihme että ähtärin talous kuralla tuollaset älykääpiöt kun sitä pyörittää.äännestäkää uuden porukan remmiin vanhat on taitonsa näyttänyt.

    • Olikovalsittenkkallis

      Ilkka kertoo tänään Ähtärin vuoden 2016 hyvästä tuloksesta, reilu kaksi miljoonaa euroa. Hienoa. Ilkan uutisen loppu on mielenkiintoinen: Lainamäärä oli viime vuoden tilinpäätöksessä 16,2 miljoonaa euroa, kun vuodelta 2015 vastaava summa oli 15,3 miljoonaa euroa.
      – Käytännössä lainamäärä ei silti ole noussut, vaan hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen johdosta kaupunki on joutunut kantamaan omana taakkanaan lainaa, joka kuuluisi toiselle toimijalle eli eläinpuistoyhtiölle.

      Onko kaupunki siis ottanut pandalainan tässä vaiheessa vastuulleen? Miten se raha sitten sinne yksyisoikeudellisen elukkapuiston laskujen maksuun saadaan siirretyksi?
      Puheet satojen tuhansien lisäkustannuksista pandavalituksen takia taisivat kuitenkin olla liiottelua.

    • Epistä7887

      Hesarissa kaupunginjohtaja kertoo pandavalituksesta 5.4:

      Hallinto-oikeus antoi viime perjantaina välipäätöksen, jossa se kielsi kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon, kunnes asia on lainvoimaisesti ratkaistu. Siihen menee vielä kuukausia. Pienimäen mukaan välipäätös ei estä rakentamista.

      ”Valitus koskee takauksen täytäntöönpanoa. Kun kaupunki antoi 8,2 miljoonalle omavelkaisen takauksen, niin sitä takausta ei nyt voi täytäntöönpanna, mutta tämä ei koske rakentamista”, Pienimäki sanoo.

      Hän näkee valituksen kiusantekona, mikä kertoo lainsäädännön tilasta, jossa mahdollisesti paljonkin haittaa aiheuttavien valitusten teko on helppoa. Hän myös muistuttaa, että kaupunginvaltuusto ja -hallitus ovat olleet yksimielisesti hankkeen ja takauksen takana.

      ”Puhutaan maaseutumaisen pienen kaupungin valtavasta mahdollisuudesta, minkä voi sitten yksi eläkeläinen kyykyttää, niin onko se sitten oikein. Pitäisikö meidän vain istua olohuoneen lattialla ja odottaa, että joku tulee ja sammuttaa kaikki valot? Nyt haetaan elinvoimaa, vireyttä ja työpaikkoja.”'

      Minusta on Ihan epistä syyttää yhtä ihmistä, moni on ollut samaa mieltä, koska ei ole tiedotettu reilusti ja asiallisesti tai ainakin sellainen tunne on tullut. Nyt kun tässä todella on valtiojohtokin mukana niin eiköhän rahaa panda- ja muuhunkin elukkatutkimukseen löydy valtion kassasta, jos maksavia kävijöitä ole riittävästi.

      • Kautokuru

        Onko meillä noin typerä kaupunginjohtaja nyt pistetään herra lujille ja potku perseelle.


      • Yksityisestipanda

        Nimilista ja pois,kuten Lea. Oltiihan sitä yksimielisiä,kun painostettiin,pakotettiin koin jopa uhattiin...Piti laittaa nimi ettei puhu mitään ja Pandaut tulee..kepun hanke koko paska.Eikö olekin typerää pahempaa kuin Venäjällä..


    • TosiAjattelija

      Hienoa demokratiaa !!
      Kielletään valittaminen, kielletään kaikki !!
      Ei nyt sentäs Kiinasta diktatuuria kopioida.
      Suomessa on laki ja ihmisoikeudet.

      Kyllä kaupunginjohtajalle on demokratia, laki ja oikeudet kelvanneet kun on hänen paikkaansa täytetty.

      Okei. Jospa erotetaan kaupunginjohtaja !
      Alkaisi siinä yksi ihminen äkkiä löytämään valitusosoitetta monine oikeuasteineen ja lakipykälää mitä soveltaa

    • Mustavalkoinen_

      Olli Sahimäki, muuta pois Ähtäristä, jos et hyväksy sen kaupungin toimintaaa. Yksinkertaista!

      Omasta kokemuksesta voin kertoa, että näin on parempi. Olen muuttanut pois sieltä, missä minulla ei ollut hyvä olla. Ja tässä kaupungissa olen muuttanut pois siitä kerrostalosta, jossa tupakoitsijat terrorisoivat parveketupakoinnillaan naapureita.
      Jatkuva tupakanhaju omassa kodissani aiheutti jatkuvan päänsäryn. Muutin pois!

      Elämää on turha tuhlata itsensä stressaamiseen ikävillä asioilla, joihin voi itse vaikuttaa. Niin kauan, kun ne ikävät asiat voi jättää taakseen.

      Kun sairaus iskee, sitä ei voi paeta. Sen kanssa on elettävä loppuun asti.
      Säästetään itseämme niin kauan kuin voimme. Kerätään voimia tulevaisuutta varten.

    • kalliitanallukoita

      Olli on oikeessa. Hyvä että joku uskaltaa olla asiasta oikeeta mieltä.. Melkein persaukinen Ähtäri ottaa nyt Kiinasta saakka elätettäviä eikä millään pikkurahalla....

    • Kautokuru

      Kaupungin johto ja zoon johto teki kardinaali munauksen kun rahoitus hoidettiin noin olisi pitänyt ottaa valtio mukaan ja eu:ta myös apuja ,todella suuri töppäys silmittömällä kiireellä.
      Hyvä Olli !

    • Kepulointiako
    • Kuntalainen123

      Nimilista Sahimäen tueksi! On niin oikeassa.

    • muuttoedessä

      Taitaa eläintarha olla liian iso hanke noin pienelle pitäjälle. Oikea paikka olisi Vaasa tai Seinäjoki. Ei muutaman miljoonan riskit paljon tuntuisi.

    • Eikiitospandalle

      http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005158600.html
      Kyllä on prosentit pielessä. Oikeasti lähes kaikki pitävät koko pandapelleilyä haihatteluna ja verovaroilla uhkapelaamisena.
      Ollilla on oikeus valittaa. Se on demokratiaa.
      Naurettavaa kaupunginjohtajan esittää nyt mielensäpahoittajaa. Olisivat odottaneet laillista päätöstä ennen aloittamista.

      • exähtäriläinen

        hallintooikeus katsoi asian niin vakavaksi että antoi välipäätoksen täytäntöönpanokielto.joten sahimäen valitus oli aiheellinen ja lopullinen päätös on varmaakin sama. eli sahimäki esti rikoksen jonka kaupungin johto oli yksintuumin tekemässä.törkeää käytöstä kaupungin johtajalta nosta olli syyte lynkaukseen yllyttämisestä.


    • Saanähdämitenkäy

      Jos tämä Ollin valitus menee hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa läpi, niin kaupunginjohtaja saa lähteä!

      • Anonyymi

        Olit oikeassa. Kaupunginjohtaja sai lähteä.


    • Häpeämäki

      Miehekäs mies tuo kaupunginjohtaja!
      Eläkeläisiä on mukava vielä nostaa tiukun nokkaan mutta odotettavissa on kunnon mediasotaa.

      Ihmis- ja Eläinoikeusjärjestöt vasta virittelevät kampanjoitansa Kiinan ihmisoikeuloukkauksia ja uhanalaisten eläinten riepottelua vastaan.

      Saattaa olla isompi sakki ja mediakoneisto vastassa kun rumba alkaa.

    • Anonyymi

      Kauan siinä meni ennen kun kaupunginjohtaja sai lähteä - ja sinä aikana velkamäärä kasvoi ainakin nelinkertaiseksi ja kasvaa yhä.

      Aloituksessa mainittiin velkamääräksi 15....16 miljoonaa, nyt ihan eri luvut.

      • Anonyymi

        Aloittajalla ei taida olla mitään ymmärrystä taloudesta.
        Eikä mistään muustakaan.


    • Anonyymi

      Tässä nähdään koko surkuhupaisa panda- ja jarmojuttu.
      Pyrkyä oli paljon enemmän kuin järkeä, viisautt

      • Anonyymi

        viisautta ei yhtään.


    • Anonyymi

      Ihan oikeessa olleet kohta kymmenen vuotta...

    • Anonyymi

      Kiitos Olli !

      • Anonyymi

        Kiitos munankin puolesta....
        Oli oli oikeassa


    • Anonyymi

      Yli 2 miljoonan tappio tulossa tilinpäätöksen mukaan vuonna 23.

      • Anonyymi

        Ähtärin älykköveljekset saavat tämän vuoden Johanna Tukiainen palkinnon, huikeista saavutuksista taloustieteen saralla.


    • Anonyymi

      Hyvävelieliitillä on hätä suorastaan paniikki , koko kunta romahtamassa heidän suuruuden hullujen päätösten takia.

    • Anonyymi

      oi miks o miks?

    • Anonyymi

      Menetin poikuuteni mesikämmen alakerran pallomeressä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2457
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      86
      1951
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      155
      1408
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe