Geenit vastaavat elämästämme

DRHouse

Koska palstan harhaisimmille kretuille, kuten jyri ja bibbeli on noussut uudeksi evankeliumiksi se etteivät geenit ja geenisekvenssi (jokaisella meistä on vain yksi) vaikuta mihinkään, niin lienee aika tehdä aloitus aiheesta, että mihin geenit ihan todistetusti vaikuttavat. Seikkoja on toki muitakin, mutta otetaan nyt muutama esimerkki:

1: Käytös. Nature genetics lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan on havaittu että 38 eri geeniä vaikuttavat siihen milloin puberteetti alkaa tai milloin henkilö saa ensimmäisen lapsensa MRCn ja Cambridgen tutkijat tutkivat yli 100 tuhannen ihmisen DNAn.

2: Älykkyys. Kaksostutkimus, jossa tutkittiin yli 6 tuhannen kaksosen geenejä todistaa että geenit vaikuttavat selvästi älykkyyteen.

3: Oppimistulokset. Sama tutkimus kuin yllä paljasti myös että geenit vaikuttavat motivaatioon, persoonallisuuteen, itsetuntoon ja tusinoihin muihin asioihin jotka kaikki vaikuttavat siihen miten hyvä oppija ihminen on.

4: Pituus. Myös tätä geenit hallitsevat.

5: Persoonallisuus. Toinen kaksostutkimus kertoo, että geenit ovat paljon suuremmassa osassa persoonallisuuden muodostumisessa kuin esimerkiksi kotiolot tai ympäristö.


Joten huomaamme että todellisuudessa geenit ovat vastuussa hyvin suuresta osasta elämäämme. Oikeastaan voi sanoa että ne määräävät meidän elämämme suunnan. Kuten totuttua, linkit seuraavassa viestissä kohtia vastaavin numeroin.

15

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jospa DRHouse joskus lukisit huolellisesti, mitä sinulle on opetettu:

      GeeniSEKVENSSIT eivät sanele ominaisuuksia. Ominaisuudet määräytyvät epigeneettisten informaatiorakenteiden perusteella. Elämäntapa ohjaa näiden tietokerrosten tilaa. Ravinto, ilmasto, stressi, ympäristömyrkyt, tupakka, alkoholi jne. vaikuttavat genomiin kaikkein voimakkaimmin.

      • kkkåkååå

        Ominaisuudet rakentuvat geenien informaation pohjalta. Epigeneettinen säätely on merkittävä muttei ainoa säätelymuoto ja epigeneettinen säätely sanelee fenotyypin muutoksia vain geenien ja niiden geneettisten säätelyelementtien sallimissa rajoissa. Tämä on fakta.


      • DRHouse

        Kuulepas tampio, kun geenit ovat osa geenisekvenssiä. Kaiken lisäksi kun tutkimuksissa nimenomaan sanotaan että geenit vaikuttavat voimakkaammin kuin luettelemasi asiat, niin ei liene epäselvää kumpi meistä on oikeassa.


      • ROT_on_hupiukko

        "Jospa DRHouse joskus lukisit huolellisesti, mitä sinulle on opetettu"

        Ja blaa blaa!

        Milloin sinä ROT tajuat, että et sinä ole mikään opettaja, ainakaan täällä netissä, missä "oppilaasi" eivät ole lapsia? Sinä olet pelkkä apologeettaa leikkivä julistaja, joka on niin pihalla, että kreaationtodistelupaniikissaan viittailee jopa avoimesti satiiria edustaviin julkaisuihin.

        Tämä ristiretkesi tällä foorumilla ei tule päättymään siihen, että laitat natsat hihaasi ja Jeesus teleporttautuu taivaasta palkitsemaan sinut soturinaan. Ei tällä touhullasi ole mitään muuta kohtaloa kuin se nykyisyyden tila, että sinulle nauretaan.

        Noh, senkus toimit varoittavana esimerkkinä siitä mihin uskonto voi miehen viedä...


      • Opetettu? Sinusta ei ole mikrobiologian opettajaksi. "Opetuksesi" ovat olleet joukko väärinkäsityksiä, yksisilmäisiä tulkintoja ja välillä tuntuu, että suoranaista valehtelua. Vedät tutkimusartikkeleista johtopäätöksiä, joita tutkijat itse eivät niistä tee. Ja ihan peruskouluopettajan pätevyydellä.


      • DRHouse

        Ja kuten aloituksessa sanotaan, genetiikka vaikuttaa enemmän.


      • Ja hankinnaiset, kuten giljotiini.


    • Ja tietysti geenisekvensseihin kohdistuneet muutokset aiheuttavat geneettistä rappeutumista ja informaation katoamista. Mutta KAIKKI ominaisuudet säädellään epigeneettisesti.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Väännä nyt rautalangasta, mitä rappeutuminen vaikuttaa, jos ratkaiseva tekijä on geenien "päällä" oleva epigeneettinen säätely? Jos geenit sanoo, että on tummaihoinen sani (keskipituus alle 150cm), niin miten epigenetiikka tekisi minusta kaksimetrisen valkoisen?

        Miksi sanien keskuuteen ei ilmesty lapsia joista kasvaa kaksimetrisiä aikuisia tai miksi kantasuomalaisille ei synny lyhytkasvuisia saneja?


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Väännä nyt rautalangasta, mitä rappeutuminen vaikuttaa, jos ratkaiseva tekijä on geenien "päällä" oleva epigeneettinen säätely? Jos geenit sanoo, että on tummaihoinen sani (keskipituus alle 150cm), niin miten epigenetiikka tekisi minusta kaksimetrisen valkoisen?

        Miksi sanien keskuuteen ei ilmesty lapsia joista kasvaa kaksimetrisiä aikuisia tai miksi kantasuomalaisille ei synny lyhytkasvuisia saneja?

        "Miksi sanien keskuuteen ei ilmesty lapsia joista kasvaa kaksimetrisiä aikuisia tai miksi kantasuomalaisille ei synny lyhytkasvuisia saneja?"

        Juuri noin. Ei tarvita kuin muutama hyvin kohdistettu kysymys, ja kreationistinen houre on kampitettu.


      • DRHouse

        Niin, taas bibbeli vääntää ihan omia harhojaan.


      • ROT_naurattaa

        ROT ei osaa vastata näihin huomioihin mitään, vaikka hän käytännössä on itse helvetinmoisella jankkaamisella ne nostattanut esiin. Mitä hän oikein tekee täällä? Mitä hän olettaa seuraavan toimistaan? Olettaako hän, että kukaan vain ei osaa sanoa yhtikäs mitään?

        Hän varmasti lähinnä olettaa väärin. Onnittelen teitä ROT:in sekoilut neutraloineita kommentoijia. Jos teitä ei olisi, niin netissä jauhettaisiin vain pelkkää paskaa. Ei kreationismi sillä tietenkään sinänsä leviäisi, koska kreationismi vetoaa vain uskonnollisiin idiootteihin, joihin faktoihin vetoaminen ei auta.

        On uskonnottomiakin idiootteja, mutta heihin sitten vetoaa uskonnoton huuhaa eikä uskonnollinen huuhaa, kuten kreationismi. Ja ennen kuin joku jauhopäinen hihhuli edes yrittää, niin evoluution hyväksyminen havaituksi ja selitetyksi tosiasiaksi ei ole uskonnollista eikä uskonnotontakaan huuhaata, koska se ei ole huuhaata vaan ihan normaalia asioihin perehtymistä ja sen seurausta.


      • DraamattuOnSotus

        Kuten olen kertonut,niin paksua valetta ei olekaan,ettei sitä rukoilemalla saisi anteeksi.
        Minä tämän tiedän,olenhan aktiivinen uskovainen ja vielä luokanopettaja!
        Tiedottamiseni on selvästikin vaikuttanut epigeneettisten mekanismien kautta opettamiini luokkiin,ilmapiirin ihmeparantumisesta kertoo jo se pidätelty naurunpurskahtelu astuessani luokkaan!
        Elkää tekään eksykö,ystävät!


    • Vaikka kaikki ominaisuudet säädeltäsiin epigeneettisesti, mikä ei varmaan pidä paikkaansa, niin kaikki ne ominaisuudet vaativat toimivan genomin. Genomi opn kaiken perusta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1688
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1315
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1137
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      922
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      875
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      837
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      768
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      702
    Aihe