Mitä suurimman kuntapuolueen asema ratkaisee?

PieniPiruVasempaan

Kolmen suurimman puolueen galluperot ovat reilusti virhemarginaalin sisällä. Varmaa on, että joku niistä on suurin ja joku pienin. Voi olla niin, että eri puolue saa eniten ääniä kuin se, joka saa eniten paikkoja vähän samalla tavalla kuin USA:n presidentinvaaleissa.

Ymmärrän, että suurimpana oleminen antaa oikeuden paukuttaa henkseleitä, mutta mitä sitten?

SDP:n sisällä ehkä kyse on myös rinteen uskottavuudesta koska hän on jo etukäteen ilmoittanut voitosta, toisaalta voitto tulee joka tapauksessa jopa kolmanneksi suurimpana olemisesta.
Kokomusta taas ei suurimpana oleminen paljoa hymyilytä koska joka tapauksessa se häviää edellisiin vaaleihin verrattuna.
Keskusta taas voittaa edellisistä kuntavaaleista riippumatta siitä onko ensimmäinen vai kolmas.

Olennaisempaa on miten äänet jakautuvat eri kunnissa koska niissä päätöksetkin tehdään. Kannatuksen laskulla tai nousulla ei ole merkitystä elle se tuo lisäpaikkoja niin, että valtasuhteet muuttuvat. Enemmistön muuttuminen vahvemmaksi tai heikommaksi on kivaa nippelitietoa, mutta ei se muuta mitään käytännössä.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tuuliviiri45

   Näissä kunallisvaaleissa ei ole kysymys vallasta, sillä jos kahden (keskusta&kokoomus) kauppa ( ei sotea ilman valinnanvapautta tai päinvastoin) onnistuu, niin tulevien valtuustojen valta tullee olemaan suuruusluokkaa:
   100 %:n vallasta siirtyy sosiaali- ja terveydenhoidon osalta 60 % maakuntatasolle.
   Koulutuksen ( lienee noin 20 %) osalta valta on jo siirtynyt osin maakuntatasolle ja seutukuntatasolle. Elinkeinoelämän osalta samoin kuin edellä. Kuntien kaavoituksen osalta olemme jo vahvasti sidoksissa maakuntakaavoihin.
   Arvioin, että tuleville valtuutetuille jää noin 10 % kaikkinaisesta päätösvallasta, MUTTA SITTEN TÄRKEIN MIKSI KAIKKI OVAT NIIN AKTIIVISTI MUKANA VAALEISSA ?

   NÄILLÄ VAALEILLA LUODAAN POHJAA MAAKUNTAVAALEILLE, PUOLUEIDEN SUURELLE VAIKUTTAVUUDELLE. MAAKUNTAVAALEISSA USKOTTAVUUS KÄRSII, JOS KUNTAVAALEISSA ON OLLUT HEIKKO MENESTYS. SUOMI ON NÄIDEN VAALIEN VAUHDITTAMANA SIIRTYMÄSSÄ TULEVIEN MAAKUNTAVAALIEN AVULLA KOLMIPUOLUEJÄRJESTELMÄÄN, jossa maan hallitustasolla kaksi hallituksessa ja yksi + pari räksyttäjäpuoluetta oppositiossa. Muille tuskin löytyy sijaa " majatalossa"? Jo maakuntavaalien tuloksessa tullaan näkemään ( ellei äänestäjät sitä huomioi äänestyskäyttäytymisessään) että äänestystuloksessa neljännelle, viidennelle jne tilalle yltäneet lähinnä vain hyllytetään päätösvallan käyttäjinä.
   SE SIITÄ KESKUSTALAIS/KOKOOMUSLAISESTA demokratiasta, leveistä hartioista ja huomisen huolenpidosta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   13241
  2. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   1554
  3. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   67
   1284
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   56
   1125
  Aihe