Pohjois-Korea ja fundamentalistit

On aina yhtä naurettavaa kuinka fundamentalistit haluavat tuoda Pohjois-Korean esille esimerkkinä ateismista vaikka se on tosiasiassa nimenomaan täydellinen esimerkki teokratiasta.

Siinä missä fundamentalistit täällä päässä maailmaa uskovat yliluonnolliseen mutta näkymättömään jumalaansa niin Pohjois-Koreassa he uskovat yliluonnollisiin tekoihin pystyvään Suuren Johtajaansa jonka asema on vain vahvempi kuin täkäläisten fundisten jumalalla on täällä. Se johtuu ensiksikin siitä että siellä heidän jumalansa on konkreettisesti näkyvä hahmo ja toiseksi siitä että Suureen Johtajaan uskomattomuudella on siellä kuolemanvakavat seuraukset.

Niin fundisteokratiasssa kuin Pohjois-Koreassa halutaan maalata itsestään kuva marttyyreina koko maailman edessä ja jolla sitten oikeutetaan armoton aseistautuminen. Ja jota sitten loppujen lopuksi käytetään kuitenkin oman kansan tiukassa lieassa pitämiseen. Sekä naapureille uhitteluun ja heidän helvettiin toivottamiseen.

Molemmissa yhteiskuntamalleissa on suvaitsevaisuus erilaisuutta kohtaan nollassa ja ihmisten ajattelukin halutaan pitää tiukassa kontrollissa. Jälkimmäinen saavutetaan alkuksi kattavalla naapurien kyttäysmentaliteetilla joka tulee uusien sukupolvien myötä helpommaksi kun ihmiset on saatu lapsesta saakka indoktrinoitua systeemin aivopesemiksi orjiksi.

Kumpikaan yhteismalli ei hyväksy minkäännäköisiä ihmisoikeuksia eikä ihmisillä ole muutenkaan mitään oikeuksia vaan he ovat täysin muutaman etuoikeutetun mielivallan armoilla. Teokratiassa alussa etuoikeutetun asemaan pääsevät uskonkiimaisimmat kun taas Pohjois-Koreassa alussa vallassa olivat fanaattisimmat vallankumoukseen osallistuneet. Mutta eipä aikaakaan kun tilanne muuttuu ja johtajuudesta tulee perinnöllinen perheessä kulkeva virka. Siinä ei ole demokratialla mitään tekemistä eikä edes ihmiskunnan yleisellä pyrkimyksellä saada johtajikseen jossei nyt ihan aina päteviä niin edes jotenkuten kelvollisesti sopivia johtajia.

Uskonkiima on nostanut ja pitää monia muidenkin maiden johtajia viroissaan. Fundispiirit nostivat Trumpin presidentiksi ja eipä aikaakaan kun valtion rahoja ja virkoja jaetaan jo Trumpin perheelle ja lähipiirille. Sama meno Venäjällä missä ortodoksikirkko on Putinin vahva tukija. Putin on tosin ollut virassaan jo niin pitkään ja varastanut niin paljon että häneen verrattuna Trump on kuin lähi-Siwaan yöllä kilikalikeikan tehnyt kaljavaras. Sekä tulosten että tyylin puolesta.

Turkissa, Puolassa ja Unkarissa meno on kääntymässä samaan suuntaan. Ja kaikissa näissä on takana uskonto ja uskovaiset. Islamistivaltioista nyt puhumattakaan.

Kun fundamentalistit puhuvat Pohjois-Koreasta heidän tulisi katsoa peiliin ja tajuta että uskonnollinen fundamentalismi on juurikin oikotie Pohjois-Korean kaltaiseen suljettuun, ihmiselämän arvoa nollassa pitävään yhteiskuntaan. Siinä ei hyvä tahto eivätkä kauniit aikomukset auta sillä historia on jo niin monta kertaa osoittanut kuinka siinä tulee käymään.

Voinpa sanoa kokemuksesta että uskonnollinen fundamentalismi on suoraan Saatanasta. On uskonto mikä hyvänsä.

3

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • o.hermes

      Pohjois-Korea ei välttämättä ole sulkeutunut maailmasta. Sitä on vain pidetty USA:n johdolla monenlaisessa saarrossa ja siihen suhtaudutaan kuten koulukiusaajat suhtautuvat uhriinsa. Juche-aate on eräänlainen uskonto.
      Kuuba oli pitkään samassa asemassa.

      Muutoin aloitus peilaa uskonnon roolia valtapoltiikassa siedettävän oikein.

    • Lukekaa.Raamattunne

      Kristittyjen vertaaminen korealaisiin pakanoihin on kyllä pohjanoteeraus jopa ateistien laisilta pakanoilta.

      Koko aloitus on täysin arvotonta roskaa.

      • Lukekaa.Raamattunne

        Avauksen jälkeen siirrytään sitten tässä Raamatussa -Uuteen Testamenttiin joka on mielestäni: Alkua suurempaa valetta ja eksytystä.

        Miten sotia ja PK:n kaltaista anarkiaa luovat uskonkirjat saavat olla? Pornoa ja insestiä täynnä ja Jopa se Jumala tekee syntiä (nai vaimoja, tappaa, valehtelee) rikkoo itse 10.stä käskystä 15.

        Raamattu on kuin Cod, mutta huonomalla juonella


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe