Keravan tulevaisuus

Veropakolainen

Keravalla on oltu tarkkoja menoista ja talous onkin ollut varsin hyvässä kunnossa. Vuoden 2016 tilinpäätöksessa velat per asukas olivat 1296€.

Saa nähdä miten käy kaupungin talouden nyt kun vasemmisto ja vihreät saivat vaalivoiton. Veikkaanpa näin ihan mutu-tuntumalla että velat per asukas moninkertaistuvat tulevalla valtuustokaudella. Uimahalli vie siitä toki osan, mutta tuskin tämä menojen hillitön kasvattaminen siihen pysähtyy.

Tarvitaan uusi jalkapallohalli, koulujen liikuntasalit ilmaiseen käyttöön lasten iltaharrastuksia varten, lisää rahaa kiinteistöjen korjaamiseen ja ylläpitoon, lisää hoitajia päiväkoteihin, lisää hoitajia vanhuksille, halvempia vuokra-asuntoja köyhille, ilmaisia kondomeja nuorille, pienemmät luokkakoot kouluihin, lisää rahaa kulttuuriin...

Veroja tuskin paljon nostetaan, kun kunnallisvero ei ole progressiivinen eli köyhätkin joutuvat maksamaan kunnallisveron samalla prosentilla. Velaksi siis mennään ja kun ollaan konkurssissa liitytään vaikka Vantaaseen ja siirretään velat Vantaan vastuulle. Keravasta tulee tällä menolla Vantaan lähiö, Korson takapiha jossa asuu vain pohjasakka. Kiinteistöjen arvo romahtaa ja tyhjät liikekiinteistöt voi sitten muuttaa vaikka päideongelmaisten virkistystiloiksi tms.

29

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuusulajärvenpääkerava

      Kuntaliitosta pukkaa pikkuhiljaa. Ei ehkä niin huono juttu ollenkaan.

    • Vaihtoehtoratkaisu

      Ehkä velkaa parempia vahtoehto on ulkoistaminen. Miksi kaupungin pitää omistaa kaikki kiinteistöt? Suosittelen tutustumaan eri vaihtoehtoihin.

      • kummastuttaa

        Keravan kaupungin vuokra-asunnot ovat niin kovahintaisia, että ei niissä keskituloisella ole varaa asua. Kaupungin vuokrataloissa asuvat ainoastaan sosiaali- ja vuokratukia saavat.

        Ihmettelen tätä kaupungin asuntopolitiikkaa! Miten se näin voikin olla, jotta kaupungin vuokra-asunnot ovat ne kaikkein kalleimmat asunnot? Yleensä se on kait päinvastoin!


    • RanetheKing

      Ei ole Keravalla tulevaisuutta itsenäisenä kaupunkina. Onneksi Keravalla on sähkölaitos, joten ehkä Kerava kelpaa kuntaliitoskumppaniksi jollekin naapureista.

    • nnnnnnnnmmm

      Kaikki kykenevät ja vähänkin järkevät muuttaa pois Keravalta.

    • helluvaa

      Kerava on pystyyn kuollut nukkumalähiö. Kaupungissa ei ole muuta kuin autioitunut kävelykatu ja rähjäinen prisma.

    • Vastuullisuus

      Verot alas ja velat maksuun kiitos.

    • myydäänkaupunki

      ""Kaupungissa ei ole muuta kuin autioitunut kävelykatu """

      Nyt ei ole sitäkään, vain työmaata ja aitoja. Kun tulee valmiiksi, autioituminen jatkuu, vain kummitukset ja friikit vaeltaa Keravan kaduilla tyhjä katse kasvoilla. Kaupunginjohtaja miettii olisiko parempi myydä koko paska Vantaalle, ja laittaa kauppahinnan bonukset(n. 800000€) omalle tilille, ja sitten LasPalmasiin eläkepäiville.

    • Hometalkoot

      Keravalla on niin paljon korjausvelkaa ja välttämättömiä investointeja, että kaikkeen ei millään riitä kaupungin omat rahat tai resurssit. Tarvitaan apua yksityisiltä palveluntarjoajilta. Toivottavasti päättäjillä riittää ymmärrystä, että investointeihin otettava velkakin on velkaa ja maksettava joskus takaisin. Ideologia ei saa olla este ostaa palveluita yksityisiltä, jos siihen on selkeä tarve ja perusteet.

    • kandid

      Luvassa lisää ilmaisia pyllynpyyhkijöitä, kortsuja ja uusia vuokra-asuntoja kaupungin kalleimmille neliöille. Niillä saadaan heikompiosaisille (laiskoille) paremmat oltavat. Mutta mikäs siinä kun porukla näin äänestää. Sitä saa mitä tilaa.

    • Jotain.hyvääkin

      Yksi ja sama luuseri nillittää täällä itselleen vastaillen. Kerava on hoitanut hyvin taloutensa ja tulee pärjäämään jatkossakin. Jos kuntaliitoksia joskus pukkaa, niin mitä sitten? Ei maailma siihen lopu.

    • töttöröötöö

      Hei, tietääkö joku, onko tää sama, kun kirjottelee Keskarin yleisönosastoon ja kommentoi omia kirjotuksiaan, että kun näin luki lehdessäkin?

    • kovapolkemaan

      Vassarit valtaan ja kansalle ilmaiset kumit :)

    • halvempiriittääteille

      Köyhille kumeja ja käyttöohjeet niin syntyy vähemmän tulevia köyhiä.

    • hhhhhhhhhhhh

      No, vanhemmat keravalaiset kyllä tietää tämän provon nillittäjän, syntyperäisistä puhumattakaan. Koska on niin hapan ja äärimmäisen ilkeä suustaan.

      • ghjklö

        Kerro meillekin. Ole niin kiltti. Mikä tekee ihmisestä pahan?


    • MorrisMinor

      Melko röyhkeää tuo pahuuden ehdottaminekin! Ehkä kyseessä onkin yhteisömme väärinymmäretty hyväntekijä ja alueen mielipidevaikuttaja, joka saa osakseen ymmärrystä vasta jälkeen oman aikansa, kuten niin monet suuret vaikuttajat ihmiskuntamme historiassa. Jos hän itse uskoo sanomaansa ja toimii oman vakaumuksensa pohjalta, toimii hän oikeamielisesti ja toivonkin että kaikki ihmiset saisivat itsensä tuolle matkalle, joka arvon omalle ihmisyydelleen ja tarjoaa muille oikeuden inhimillisyyteen ja mahdollisuuden tuottaa lisäarvoa yhteisölleen, vaikkei siien aina ymyssäsuin pystyisikään. Pahuudella syyttely on johtanut kautta historian valtavaan uhrimäärään, kuten vaikkapa uskonpuhdistukset, ristiretket, noitavainot ja muut massamurhat joissa yksipuolisesti pahuudesta tuomittiin ja henkilökotaiset vakaumukset, sekä mielipiteet oli tuhottava pahuuden uhkakuvina. Emmehän tahdo toistaa historian verisimpiä syytöksiä, vain siksi ettei kaikesta voi olla samaa mieltä ja näin tuomitsemme muita, mutta millä oikeudell?

      • wwwewe

        Hahhahhaa!

        Väärinymmärretty? Tuskin.
        Narsisti? Todennäköisesti.

        Sen ajan mitä käyttää tänne nillittämiseen, voisi käyttää yhteisössään paljon paremmin, vaikkapa ihan itsenäisesti ja omin pikku kätösin keräten roskia oman kotikaupunkinsa kadulta.

        Ilkeä nettikirjoittelu on helppoa pyrstöllään istuen jos ei ole aikomustakaan laittaa tikkua ristiin.


      • Johan-on

        Miten voi käydä mitään keskustelua jostakin henkilöstä X. Onko tämän arvostelu jotenkin parempaa käytöstä? Mielestäni ei.
        Vai onko itseasiassa Keravalla ongelmana se, että jos ajattelee asioista toisin,
        Niin sakki hivuttaa hiljaiseksi. Ja miksi näin tekevät?
        Jos kaikki on hirveän hyvin, mistä pelko?
        DDR:ssä kytättiin.


    • pannupizza

      Kuka edes oikeasti on henkilö X? Turha täällä on edes yrittää arvailla kuka minkäkin tekstin takana on. Narsistiksi nimittely kertoo itse nimittelijästä enemmän kuin sen kohteesta. Miksi ei voida käydä keskustelua asioista eikä asioiden esittäjistä? Yleensä se menee niin, että kun omat vasta-argumentit loppuu, niin aletaan solvaamaan niiden esittäjää.

      • Johan-on

        Pannupizza
        Olen samaa mieltä.


    • bbbbbbbbbbbb

      Se nyt vaan on niin, että vasemmistolainen politiikka tuhoaa kaiken. Mitä vähemmän vasemmistopolitikoilla on valtaa, sitä paremin yhteiskunnassa menee.

      • kokkari

        Olisi käyttöä eläkeläisvaramummolle ku ei ole sukulaisia täällä. Roskienkerääminenkin hyvä idea. Hyvätuloinen kokoomuslainen olen


    • Nipettiin

      Kerava on niin sisäänpäin lämpiävä kylä kaikki tuntee toisensa ja kaveripiirissä tehdään päätöksiä. Vanhat pierut yrittävät ohjata vanhoilla vitseillä, tulos on kylä on autio ja palvelut ovat kadonneet. Keskustassa asuu köpö ukkoa pilvinpimein hörisevät tietääkseen jostakin. Jokun näistä taitaa hapata kylän valtuustossa kun ei ymmärrä antaa tilaa nuoremmille. Elokuvan tekijöille paikka tehdä elokuva aavekaupungista.

    • köyhätpoiskevaravalta

      Ei enää yhtään lisää vuokrataloja Keravalle. Kerava tarvitsee lisää hyvätuloisia veronmaksajia. Köyhiä ja sosiaalituilla eläjiä on jo ihan liikaa. Saataisiin kaupunki paljon siistimmäksi kun häädettäisiin vuokrataloista asukkaat ja myytäisiin ne jollekin grynderille joka laittaisi kuntoon tai rakentaisi uutta ja myisi kovalla rahalla maksukykyisille.

    • huomioitavaa

      Ei ystävä hyvä Keravasta voi tulla Vantaan lähiö tai vielä vähemmän Korson takapiha, kuten ajattelet. Kerava on sentään itsenäinen pikkukaupunki. Siis kaupunki, ei Helsingin lähiö kuten Vantaa tai Vantaan takapiha kuten Korso.

    • empatiaakehiin

      Miksi ei voida käydä keskustelua asioista eikä asioiden esittäjistä?

      Samaa mieltä! Ei toinen toistensa solvaaminen johda mihinkään.

      Eikä työtön ole työtön omaehtoisesti. Jos itsellä sattuu juuri nyt menemään hyvin, on niin helppoa arvostella toisia.

    • lfjkkhggjk

      Empatiaa kannatan niin minäki mutta kun tää "hapan narsisti" on vaan todella niin ilkeä ihminen, riidankylväjänä tunnettu, katkera kai kun aina pitää ottaa joku hampaisiin.

    • riutuiioo

      Toki joka kaupungista täytyy vähintään yks kylähullu löytyä,,,

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe