Kuntavaalit, ihmisläjädemokratian riemuvoitto

Tieteen mukaan ihminen on apinasta jollakin tavalla syntynyt eläin. Tarina kertoo, että ihmisen alkuperä on Afrikassa, mutta jos näin on, niin minkälaisesta apinasta suomalaiset ovat kehittyneet? Suomalaisen, kalkkilaivan kapteenia muistuttavan eläimen luulisi pikemminkin olevan peräisin jostakin Alaskan lumikentiltä kuin Afrikasta. Oli niin tai näin, niin joka tapauksessa näyttää siltä, että evoluutio on jäänyt pahasti kesken, ainakin suomalaisten osalta. Harvinaisen hyvä todistus tästä saatiin viimeisimmistä kuntavaaleista, joiden tulos oli paitsi järkyttävä, niin myös ennen näkemättömän epärationaalinen.

Paitsi epärationaalinen, niin vaalitulos on myös epädemokraattinen. Ei kai voi olla niin, että jonkin ison kylän päällikön vaali ratkaisee aivan toiset vaalit myös muualla maassa? Jos kysymyksessä on kuntavaali, niin ei siihen pidä sekoittaa vaaliin kuulumatonta ainesta. Muutoinkin poliittinen järjestelmämme on ajastaan jäljessä ja heijastelee lähinnä pimeää keskiaikaa, josta valistuksen aikaankin on useampi sata vuotta. Itse asiassa ennen evoluutiota maailman voi ajatella luonnostaan olleen porvarillinen. Luonnossa vallitsi vapaana rehottava kilpailu ja kukin sai vapaasti syödä kenet tahansa ilman että kenelläkään oli asiaan mitään sanomista. Vahvin oli vahvin ja heikot sortuivat elon tiellä, sikäli kuin ylipäätään ehtivät syntyä. Vasta evoluution myötä syntyi ihminen ja sosialismi, rationalismi ja itse ihminen sanan varsinaisessa merkityksessä. Täyttä varmuutta siitä, onko ihminen tullut jo täyteen ihmisyyteensä, ei tieteellä ole esittää, kuten ei juuri paljon muutakaan.

Voiko demokratia olla yhden ison ihmisläjän demokratiaa? Miksi koko valtakuntaa pitäisi kehittää yhden ihmisläjän ehdoilla? Kysymys herää sitä suuremmalla syyllä mitä erilaisemmissa olosuhteissa ihmiset elävät. Pitäisikö kaikkien ihmisten asua samassa läjässä? Miksi? Eikö demokratian olemukseen kuulu vapaus? Eikö yhden ihmisläjän demokratia ole sama asia kuin diktatuuri? Onko enemmistödemokratia jotenkin demokraattisempi kuin saneluvalta? Eikö lopputulos ole sama?

Porvarit pitävät itseään kykypuolueena. Porvarit ovat ikään kuin luonnon dinosaurukset, jotka omalla mahtavuudellaan ovat muiden yläpuolella ja katsovat tämän suuren kokonsa vuoksi olevan oikeutettuja käyttämään pienempiä elollisia omien pyrkimystensä välikappaleina. Ihmisyhteiskunnassa nämä välikappaleet ovat luonnollisesti työläiset ja jopa työttömät, joita ei suinkaan edes haluta työllistää, mutta joita pitää kuitenkin jonkin merkillisen luonnonlain mukaan ainakin vainota. Tästä vainosta tosin käytetään nimitystä aktivointi, termi, joka näyttää kutkuttavan jopa television uutisankkureita. Ei päivää, ettei joku tötteröhuuli kerro viimeisimmistä hallituksen aktivointitoimista.

Kuntavaalin lopputulos heijastelee myös ajalle tyypillistä ilmiötä, jossa äänestäjä kuvittelee liike-elämän miljoonamiesten olevan eräänlaisia pelastajadinosauruksia, joilla on kyky ja taito hallita talouselämää ja saada valtio tuottamaan hyvinvointia paremmin kuin perinteiset poliitikot. Juuri tässä kuvitelmassa piilee vaalien suurin epärationaalisuus. Porvarithan ovat itse omilla toimillaan ajaneet taloudet ahdinkoon ja aina ennen ovat kansalaiset, pääosin työläiset, pelastaneet porvarit pulasta, mutta nyt äänestäjille on syntynyt harhaluulo, että porvarit jotenkin kykenevät pelastamaan itse itsensä. Lopputulos tästä kaikesta on kuitenkin se, ettei porvari pelasta, vaan ryöstää loputkin. Ortodoksisempi termi on tietenkin riisto, mutta ei olisi ensimmäinen kerta, kun voitaisiin puhua jopa ryöstöstä.

Koulujärjestelmän rapautuminen on pyöristänyt kansalaisen pääkallon muotoa siinä määrin, ettei tämän päivän kansalaisella ole edes hajua siitä, mistä politiikassa on kysymys. Kaikkein vähiten kansalainen ymmärtää käsitteestä intressi. Kun porvari julistaa televisiosta, että vastakkainasettelujen aika on ohi, niin kansalainenhan suorastaan huokaa ”ah niin sivistynyt ihminen” edes tajuamatta, että juuri tuo sivistynyt ihminen juo lasisi tyhjäksi ja syö vielä tilaamasi ruoka-annoksenkin. Kerta kaikkiaan pahalta tuntuu, että kansalainen joutuu vaihtamaan puoluetta, kun entistä puoluetta johtaa kävelevä katastrofi. Kävelevästä katastrofista kai voidaan puhua, jos porvari pystyy pyyhkimään pöytää useammankin puolueen puheenjohtajalla. Kansalaisen olisi aika havahtua. Kohta meillä on Villi länsi Suomessakin.

7

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Ei kai voi olla niin, että jonkin ison kylän päällikön vaali ratkaisee aivan toiset vaalit myös muualla maassa? <<

      Helsingin pormestarivalinnat eivät vaikuttaneet minkään muun kunnan vaalitulokseen. Käsittämätöntä että asiantuntijoina pidetyt ryhtyivät edes spekuloimaan asialla Yleisradion vaali-illassa eilen. Valtaosa suomalaisista tuskin edes tiesi Helsingin tai Tampereen pormestariteemasta, sillä vaikka olisivat siitä tv-uutisissa kuulleetkin, asia oli mennyt saman tien toisesta korvasta ulos.

      Puolueista vihreillä, vasureilla ja kristillisillä oli nostetta, mutta ainoastaan vihreillä merkittävästi. Ehdokasmäärän nousu ja ilmeisesti myös kohtalainen laatu toivat heille ensisijaisesti reippaan vaalivoiton sen ohella, että Ville Niinistö on onnistunut saamaan puolueelleen runsaasti näkyvyyttä televisiossa. Ilmeisesti myös Niinistön terrierimäinen esiintyminen on vedonnut äänestäjiin paremmin kuin Antti Rinteen änkyttävä ja laiska olemus. Ennen kaikkea koulutusasiat olivat parempi paasauskohde kuin sote.

      • Kyllä ison ihmiskasan vaikutukset näkyvät nykyisenkaltaisessa demokratiassa. Keskusta olisi maantieteellisesti suurin puolue, mutta kun mennään ihmiskasoihin, niin tulos tippuu. Se merkitsee, että valtakuntaa kehitetään ikään kuin väärä pää edellä, siis maakunnista asiaa tarkasteltuna.

        Kansalaisten poliittinen tietoisuus on niin ikään järkyttävällä tasolla. Siitä osoituksena onkin nykyisenkaltainen saneluvalta ja kyykytys. Äänestävä kansalainen muistuttaa päivä päivältä yhä enemmän ja enemmän pientä sopulia, joka silmät ymmyrkäisinä ja monttu ihailusta apposellaan osoittaa suosiotaan raha- ja muille ruhtinaille ja sitten haukkuu kommunisteja veneen keikuttajiksi.

        Perussuomalaiset ovat kommunistikauhuissaan omaa luokkaansa. Puolue, jolla ei ole edes aatetta, kenties muukalaisnurjamielisuutta lukuun ottamatta, ja sehän ei ole paljon se. Tämän lisäksi jonninjoutavia itu- ja fiilis -puolueita syntyy kuin sieniä sateella.


      • MaissiAnaalAUJombenJohto

        Kyllä vihreiden menestykseen on vaikuttanut myös spekulointi suurimman ihmiskasan pormestarista.
        Kyllä aika monet asiat ovat sidoksissa toisiinsa. Kun niitä mediassa puidaan, niin ne usein synnyttävät puolesta/vastaan asenteita.


    • kaupungitmenestyksentai

      onnea ja menetystä teille joutaville jokeltelijoille sinne ihmisälyn jättömaille...

      • Sopulit ovat tunnettuja "kaupunkilaisia" siinä mielessä, että niitä esiintyy laumoittain. Sopulin älystä ei ole juuri puhuttu. Luultavasti sopulin toimintaa ohjaa lauma, ei niinkään oma ajattelu. Sama näyttää pätevän nykyaikaiseen kaupunkiinkin. Ei siellä juuri päätä tarvitse vaivata.


    • MaissiAnaalAUJombenJOHTO

      Aika mojovaa tekstiä taas jälleen. On suuri kunnia sympatiseerata tasapainoisemman menon "apostolia"

      Mainittakkoon kuriositeetina, että eräs maan suurimman ihmisläjän pormestariehdokkaista oli alaisenani kolmisen kuukautta ja muistan hänet kohtalaisen hyvin juuri Tsadi-keskeisenä, älyllisesti keskinkertaisena.

      Peruskoulussa pahimpana asiana näen sen tasapäistävän vaikutuksen. Liikunta tulisi saada jokapäiväiseksi, kuten WHO:kin suosittaa. Taideaineita, erityisesti musiikkia tulisi käyttää huomattavasti enemmän "jään sulattamiseen".

      Oikein hyvää kevään jatkoa Sinulle!

      • Koulujärjestelmässä, jos missä, olisi paljon korjattavaa. En ole peruskoulun kannattaja, koska pidän peruskoulua lähinnä varastona, jonne nuoriso kootaan, kun työtä tai muuta mielekästä toimintaa ei ole tarjolla.

        Lukemaan ja laskemaan oppii ymmärtääkseni jo kotona, viimeistään tarhassa tai päiväkodissa. Sieltä voisi hyvin lähteä oppimaan ammatteja tai mennä korkeakouluun jatko-opintoihin.

        Olisihan se maailmalle näytön paikka, kun meillä olisi alle kymmenvuotiaita tohtoreita. Etuna vielä se, että ajattelu tässä vaiheessa olisi vielä sangen joustavaa, eikä niin rautakankimaista kuten yleensä. Tarina ainakin kertoo, että ihminen käy kankeaksi vanhetessaan.

        Kiva, että palstalla on luku- ja kirjoitustaitoisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe