Olen koukussa viinaan...

Juobbo

Jos otan viinaa, niin en pysty lopettamaan. Tästä minulle koituu kaikkia kommelluksia.

7

2983

Vastaukset

 • Itselläni oli samanlaista, kävin katkolla ja aloitin AA:ssa käynnit. Nyt on 31 vuotta raitista elämää takana ja en vaihtaisi pois! Itsellä on valinta,... että siitä vaan...

 • Perustetaan klubi...been there times 1000. Eilen kuulin eräältä huippu-urheilijalta termin `funktionaalinen alkoholismi´ (oma suomennos emmekä - toivottavasti- puhuneet minusta). Anyway, ihan älyttömiin asioihin/tilanteisiin/ juttuihin on tullut mentyä Suomessa ja monella mantereella :)

  Itse en usko AA hommiin omalla kohdallani, vaan niiden asioiden saavuttamiseen/takaisin ottamiseen/löytämiseen/uudelleen löytämiseen miksi puuduttaa tilannetta elämässä. Ja juomistilanteiden muuttamiseen, kärjistetysti mene juomaan tilanteisiin jotka eivät tue tuttua haitallista tyyliä ja ehkä jopa vaativat muita asioita ja jätä väliin ne paikat ja tilanteet jotka tukevat johdattavat kannustavat old styleä.

  • AA:sta just voi löytää sen miks puuduttaa itteens. Ihan tuo perus keskustelu muiden kokeneiden kanssa


  • aaaaaaaapppp kirjoitti:

   AA:sta just voi löytää sen miks puuduttaa itteens. Ihan tuo perus keskustelu muiden kokeneiden kanssa

   AA juuri keskityy siihen juomiseen ja sen laskemiseen eikä syyhyn. Nykyään löytyy onneksi jo rööpin mainitsemia näkökulmia ja jotka toimii oikeasti. Se että keskustelee muiden kokeneiden kanssa ei ehkä ole se ideaali ratkaisu. Kaupparatsu/bilehero/työtön/pissis/bisness by wiuna/baarityöntekijä....ei mikään "peruskeskustelu" vaan tajuaminen miksi ja mitä kaipaa. AA tyypit sortuu isolla prossalla ja jäätävintä että heti 100 lasiin. Tuo oman käytöksen ymmärtämiseen johtava suunta voi muuttaa pysyvästi.
   Mutta kun näkee puita niin näkee puita ja kannustamalla kaarnaa....


  • Mikä tahansa tapa, jolla voi vähentää/lopettaa juomisen on pelkästään hyvä asia. Itsellä oli mennä täysipäiväiseksi, kun työhön kuului edustamista. Kun yli 200 aamua heräsin krapulassa, niin piti tehdä jotakin. Sitä oli jatkunut jo vuosia, enkä ollut enää se nuori, joka kestää.
   Luulin ratkaisun olevan siinä, kun vaihdan työpaikkaa, jossa työt tehdään säännöllisesti.
   Ei se niin mennyt. Menin lääkärin vastaanotolle ja kerroin riippuvuudetani, Sain heti passituksen tutkimuksiin ja sen jälkeen hoitosuunnitelman miten edetään. En ole absolutisti, mutta nyt ei ole alkoholi toistaiseksi maistunut kuukausiin. Alussa ei ollut helppoa, mutta saman kokeneiden avulla pääsin yli ja pahin alkoi helpottaa.
   Joillekin vain täysi raittius on mahdollisuus. Avun hakeminen ei ole heikkoutta. Päinvastoin. On taas mukava herätä aamuun. Se vaaatii rohkeutta myöntää, että alkoholi tai muut huumeet halitsee, enkä minä. Kokeikaa.


 • Ihmisillä voi olla vähän elämäntyylikin erilainen: jotkut ottavat tuplaviskin tavatessaan, kuin normaalisti... normaalia elämää joillekin tuollainen.

  Mutta alkoholinkäytöstä tulee ongelma jos siihen jää riippuvaiseksi sitten että aina pitää saada viinaa...

 • Ottaa kuin Martin Beck Calvadosta.

Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.