Kahvin juonti syntiä?

Monet adventistit ovat Ellen Whiten harhoihin vedoten pitäneet kahvin juontia jopa syntinä. Monelle adventistille kahvin juojat on kauhistus.

Kahvissa on kuitenkin lukuisten tutkimusten perusteella todettu olevan huikeita terveysvaikutteita. Säännöllinen kahvittelu (1-6 kuppia päivässä) edistää huomattavasti terveyttä.

1. Kahvi alentaa merkittävästi riskiä kuolla muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, kakkostyypin diabetekseen ja Parkinsonin taudin kaltaisiin aivosairauksiin.

2. Kahvin bioaktiiviset ainesosat vähentävät insuliiniresistenssiä ja tulehduksia.

3. Kofeiini auttaa pilkkomaan rasvasoluja ja hyödyntämään rasvaa polttoaineena treenissä.

4. Kahvi laskee riskiä sairastua eturauhassyöpään.

5. Kahvi laskee sydänkohtauksen riskiä.

6. Veren korkea kofeiinipitoisuus vähentää riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Kahvi myös laskee dementian riskiä.

7. Kofeiini stimuloi keskushermostoamme ja kiihdyttää välittäjäaineiden kuten serotoniinin, dopamiinin ja noradrenaliinin tuotantoa, joka nostaa mielialaa. Kaksi kuppia kahvia päivässä laskee itsemurhariskiä 50 %.

8. Kahvi parantaa fyysistä suorituskykyä.

9. Kahvi näyttäisi ehkäisevän ihosyöpää. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan yli viisi kupillista päivässä pienentää ihosyöpäriskiä 30 prosentilla kahvia juomattomiin verrattuna.

10. Säännöllinen kahvinjuonti pienentää maksakirroosin riskiä.

54

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iloinen_naurajaa

      Luin tänään lehdestä, että suomalaiset juovat edelleen eniten kahvia koko maailmassa. Yli 10kg per henkilö vuodessa! :-D

      • terveet.kuin.pukit

        Ja siksi meillä ei ole maksakirroosia, ei eturauhasvaivoja, rytmihäiriöt on pois, eikä unettomuutta. Eli halleluja, kuinka hyvin suomalaiset ovat kirkkokahveillaan parantuneet entisistä taudeista ja jopa se piristää, paremmin kuin kukinnot piipussa, se taas käy keuhkojenpäälle, vai puhallatko sinä piippuusi


    • Yksi-usko

      >>Monet adventistit ovat Ellen Whiten harhoihin vedoten pitäneet kahvin juontia jopa syntinä. Monelle adventistille kahvin juojat on kauhistus.>>

      Höpsistä. En usko, että kenellekään adventistille kahvin juojat olisivat kauhistus. Suomessa on niin paljon kahvin juojia, että kyllä jokainen adventisti on kahvin juojiin tottunut, vaikka ei itse kahvia joisikaan.

      Minut on kotona totutettu kahvin juomiseen sen vuoksi, että jos kylässä ei ole muuta tarjolla. En pitänyt kahvista lainkaan, mutta opettelin juomaan sitä. Nykyään ei tarvitse sitä enää ajatella, että sen vuoksi pitäisi opetella kahvia juomaan. Kofeiini on kuitenkin piriste, tosin vähäinen. Joillakin tutuilla saattaa tulla pään särkyä, jos ei saa kahvia.

      Minä en nykyään kotioloissa juo kovin usein kahvia ja silloinkin kofeiinitonta kahvia (esim. Nescafen kofeiiniton kahvi). Tosin eräs adventistiystävä menetti siitäkin yöunet, mutta minä en ole huomannut siinä mitään.

      • Ellen.tuomion.profeetta

        "Tosin eräs adventistiystävä menetti siitäkin yöunet, mutta minä en ole huomannut siinä mitään."

        Oli varmaan psyykkinen reaktio, kun Ellenin tuomion sanat ja kadotuksen pelko vaikuttivat alitajunnassa.


      • Ellen.tuomion.profeetta

        "Höpsistä. En usko, että kenellekään adventistille kahvin juojat olisivat kauhistus. Suomessa on niin paljon kahvin juojia, että kyllä jokainen adventisti on kahvin juojiin tottunut, vaikka ei itse kahvia joisikaan."

        Niin varmaan epäpyhien pakanoiden ja babylonin porttouskovaisten kahvinjuontiin, mutta entäs adventistisisarien tai -veljien kahvinjuontiin?

        Onko edes sellaisia julkisesti kahvia juovia hartaita adventisteja vai piilotetaanko kahvinkeittovälineet, kun adventisteja tulee kylään ja laitetaan yrttiteet esille?


      • Yksi-usko
        Ellen.tuomion.profeetta kirjoitti:

        "Höpsistä. En usko, että kenellekään adventistille kahvin juojat olisivat kauhistus. Suomessa on niin paljon kahvin juojia, että kyllä jokainen adventisti on kahvin juojiin tottunut, vaikka ei itse kahvia joisikaan."

        Niin varmaan epäpyhien pakanoiden ja babylonin porttouskovaisten kahvinjuontiin, mutta entäs adventistisisarien tai -veljien kahvinjuontiin?

        Onko edes sellaisia julkisesti kahvia juovia hartaita adventisteja vai piilotetaanko kahvinkeittovälineet, kun adventisteja tulee kylään ja laitetaan yrttiteet esille?

        >>Onko edes sellaisia julkisesti kahvia juovia hartaita adventisteja vai piilotetaanko kahvinkeittovälineet, kun adventisteja tulee kylään ja laitetaan yrttiteet esille? >>

        Kun liityin adventtikirkkoon, niin pari vanhempaa sisarta, joiden luona vietin joskus sapattia, keittivät aina sapattikahvit. He olivat tottuneet (varmaan lut. taustaisia) juomaan joskus kahvia, ja he halusivat juuri sapattina juoda sapattikahvit. He kyllä sanoivat minulle, että älä sinä ota tällaista mallia. :))


    • Hep-

      Kahvi vaikuttaa hermostoon. Sitä ei myrkkyjä latkiva ihminen huomaa. Mutta jos vuoden päivät latkit vain yrittihauduketta, ja sitten juot 2-3 kuppia vahvaa kahvia, niin huomaat että aikuinenkin on humalassa kahvista, eikä nuku seuraavana yönä vaikka olisi kahvin aamupäivällä juonut.
      Tässä piilee kasvatustekijä, miksi uskovaiset muutkin -mm. mormonikirkon ihmiset usein haluavat välttää kahvia. Kun lapsi latkii kahvia, on lapsen hermosto hyvin herkkä, ja lapsi oppii lapsena stimuloimaan eli ärysttämään hermostoa. Seuraava on sitten virkistysjuomat, ja sitten keskiolut kun sitä saa käsiinsä. Aineilla on tapana vahvistua kun hermosto turtuu, eli lisää kiihoketta sitten suuremmasta määrästä ja vahvemmasta hermosto-stimulaattorista.
      > Tässä piilee siis kasvatusteknillinen asia. Perheiden lapset jotka kasvavat raittiisti kaikessa ovat sitä sitten usein tavallisesti aikuisina, eli vanhemman vastuu lapsistaan on tässä se taiga.

      “Tee ja kahvi vaikuttavat myös turmiollisesti elimistöön. Tee on jossakin määrin päihdyttävää. Se kiihottaa ja ärsyttää elimistöä, ja pakottaa sitä luonnottomaan toimintaan jättäen sen vaikutelman että se lisää voimia. Tee kuluttaa hermovoimia. Teen antamaa keinotekoista piristystä seuraa raukeus ja heikkous.” “Kahvin vaikutus on jossakin suhteessa samanlainen kuin teen, mutta sen vaikutus elimistöön on vieläkin pahempi. Se kohottaa mieltä normaalia virkeämmäksi, se kuluttaa ja uuvuttaa sitä. Teen ja kahvin käyttäjillä on merkkinsä kasvoissa. Iho tulee kellertävän ja elottoman näköiseksi. Terveyden punaa ei näy kasvoilla. Tee ja kahvi eivät ravitse elimistöä. Niiden antama apu on äkillinen. Ne ärsyttävät vatsahermoja, jotka välittävät kiihotuksen aivoille, ja ne vuorostaan kiihdyttävät sydämen toimintaa, ja antavat koko elimistölle lyhytaikaista tarmoa. -Väärää voima, joka saattaa meidät huonompaan kuntoon. Ne eivät anna luonnollisia voimia.” (Ellen White:Todistusarteita III. s. 182)

      Tutkimuksista joita on tehty kahvin puolustamiseksi -niistä kannattaa katsoa minkälainen taho tutkimuksen maksaa. Maksaako Kaffecompany oy tutkimuksen?
      Tutkimuksen maksajalla on ihmeellinen vaikutus tutkimustuloksiin.
      Sitä massaa mistä tutkimus mitataan voi aina manipuloida, eli valita tutkimukseen vain tietyn tyypin ihmisiä, joilla on joku tutkimukseen edullinen vaikutus sen mukaan miltä tutkimus halutaan saada näyttämään.
      Rahalla voi teettää vaikutusvaltaisissa tutkijoissakin tutkimusta. Rahalla on vaikutusta ihmeellisesti luottavissakin lähteissä, jotka jatkuvasti tarvitsevat varoja toimintaansa.
      Suurilla yhtiöillä on varaa maksaa myynnin edistämisestään.

      En nyt kuitenkaan on kantaa "tutkimukseesi" sillä siitä ei näkynyt mitään kuka mahtaisi tutkimuksesta vastuuta kantaa.

      t. jarinhotelli

      • Ellen.tuomion.profeetta

        Olen samaa mieltä, että lasten ei pitäisi juoda kahvia, mutta enpä usko, että aikuisella iho tulee kellertäväksi ja elottoman näköiseksi, vaikka joisi 1-2 kuppia kahvia päivässä. Jos vain käyn lenkillä ja ulkoilen riittävästi, niin niin on terveyden punaa kasvoilla kahvin juomisesta huolimatta, että ihan huuhaata nuo Ellenin höpinät.

        Ja sinulla tuo kahvin ja teen juomattomuus ei ainakaan näytä vaikuttaneen mitään, sillä niin on hermosto stimuloituneessa tilassa, kun välillä tekstiä tulee solkenaan aivan palstan aiheen ohi esimiehistä ja juoruavista akoista ja perseneitsyydestä ja ties mistä. Et kai vaan ole nauttinut silloin salaa kahvia?

        Jos et, niin voi vaan kuvitella, mitä tapahtuisi, jos joisit kahvia - mikäli uskoo Ellenin tuomion höpinöihin...

        Lisäisin kuitenkin lopuksi, että liika kahvin juonti todellakin on epäterveellistä ja toinen kysymys on myös se, että tuotetaanko sitä eettisesti hyväksyttävällä tavalla?

        Avokadojen syönti on käsittääkseni terveellistä ja pidän niistä erittäin paljon, mutta nyt vaivaa omantuntoani se, että pitäisikö niidenkin syönti lopettaa, koska niiden kasvattamiseen kuluu niin valtavasti vettä?

        Mikä on eettisesti hyväksyttävää näiden ja monien muiden elintarvikkeiden kohdalla?


      • ravitsemus_ohjaaja

        Ensinnäkin: kahvin juomisesta ei tule humalaan. Kahvi aiheuttaa ylivireystilan, ei humalaa. Nämä ilmiöt ovat kaksi täysin eri asiaa. Harva edes nauttii kofeiinin vaikutuksesta itsessään vaan on ikäänkuin pakotettu juomaan lisää kahvia, kun sen aiheuttama vieroitusoire rupeaa potkimaan.

        Toiseksi, kahvinjuonti ei johda alkoholin juomiseen, tuskin myöskään virkistysjuomien kokeilu. Tämä kuuluu sarjaan urbaani legenda, jota levitetään netissä. Jarikin on nyt haksahtanut tähän ansaan. Vähän niinkuin Jarin väitteet siitäkin, että alkoholi tuhoaisi ihmiselimistössä D-vitamiinia, kun itseasiassa monia vitamiineja valmistetaan alkoholiuutolla. Laitapa Jari linkkiä tieteellisistä tutkimuksista aiheesta, niin joku voi tuommoiseen huuhaaseen uskoakin.

        Siinä olet oikeassa, että hermosto tottuu mutta se ei totu aineisiin, esim alkoholiin, vaan hermostoärsykkeeseen, jota esim. aiempaa suurempi dopamiinin määrä hermosolujen reseptoreissa aiheuttaa. Lisäksi usein toistuva hermoärsyke saa hermoradat välittämään tietoa nopeammin, jolloin ihminen herkistyy hermoärsykkeiden singnaaleille. Tämä kaikki yhdessä vaikuttaa esim. dopamiinin aiheuttaman ärsykkeen aistimiseen herkempänä mutta se ei lisää dopamiinin määrää eikä lisää hyvänolon tunnetta vaan nimen omaan heikentää sitä. Siitä syystä jotkut joutuvat kasvattamaan annostusta mutta esimerkiksi alkoholin tapauksessa se koskee lähinnä tapakäyttäjiä, joiden annos on suuri. Mutta tämä ei johda automaattisesti vahvempaan kahvin määrän annostukseen kahvin tapauksessa. Alkoholin ja huumeiden tapauksessa kylläkin.


      • Ellen.tuomion.profeetta kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että lasten ei pitäisi juoda kahvia, mutta enpä usko, että aikuisella iho tulee kellertäväksi ja elottoman näköiseksi, vaikka joisi 1-2 kuppia kahvia päivässä. Jos vain käyn lenkillä ja ulkoilen riittävästi, niin niin on terveyden punaa kasvoilla kahvin juomisesta huolimatta, että ihan huuhaata nuo Ellenin höpinät.

        Ja sinulla tuo kahvin ja teen juomattomuus ei ainakaan näytä vaikuttaneen mitään, sillä niin on hermosto stimuloituneessa tilassa, kun välillä tekstiä tulee solkenaan aivan palstan aiheen ohi esimiehistä ja juoruavista akoista ja perseneitsyydestä ja ties mistä. Et kai vaan ole nauttinut silloin salaa kahvia?

        Jos et, niin voi vaan kuvitella, mitä tapahtuisi, jos joisit kahvia - mikäli uskoo Ellenin tuomion höpinöihin...

        Lisäisin kuitenkin lopuksi, että liika kahvin juonti todellakin on epäterveellistä ja toinen kysymys on myös se, että tuotetaanko sitä eettisesti hyväksyttävällä tavalla?

        Avokadojen syönti on käsittääkseni terveellistä ja pidän niistä erittäin paljon, mutta nyt vaivaa omantuntoani se, että pitäisikö niidenkin syönti lopettaa, koska niiden kasvattamiseen kuluu niin valtavasti vettä?

        Mikä on eettisesti hyväksyttävää näiden ja monien muiden elintarvikkeiden kohdalla?

        Ellenin höpinää ei ole yhtään pätkää, juo pannullinen päivässä.

        Ainoa oikea raittiuskasvatus on ehdoton raittius. Vanhempien viisautta on olla juottamatta lapselle aineita jotka ärsyttävät herkkää lapsen hermostoa.
        Tenunenänä -jos olet? -et pysty asiaa käsittämään.

        t. jarinhotelli


      • Ellen.tuomion.profeetta
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        Ellenin höpinää ei ole yhtään pätkää, juo pannullinen päivässä.

        Ainoa oikea raittiuskasvatus on ehdoton raittius. Vanhempien viisautta on olla juottamatta lapselle aineita jotka ärsyttävät herkkää lapsen hermostoa.
        Tenunenänä -jos olet? -et pysty asiaa käsittämään.

        t. jarinhotelli

        "Ellenin höpinää ei ole yhtään pätkää, juo pannullinen päivässä."

        Kiitos vaan, mutta minulle riittää se 1-2 kahvikupillista (ei siis mukillista) päivässä ja välillä en juo kahvia lainkaan.

        "Ainoa oikea raittiuskasvatus on ehdoton raittius. Vanhempien viisautta on olla juottamatta lapselle aineita jotka ärsyttävät herkkää lapsen hermostoa."

        Juurihan minä kirjoitin, että olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei lasten tulisi juoda kahvia.

        Mutta että ihan oikein "raittiuskasvatusta"???

        Minun äitini on juonut koko ikänsä kahvia ja Suomi on täynnä mummoja, jotka ovat juoneet kahvia koko ikänsä, jotkut pannukaupalla, eikä heille ole tullut mitään viinanhimoa siitä tai ongelmia alkoholin kanssa.

        "Tenunenänä -jos olet? -et pysty asiaa käsittämään."

        En ole tenunenä, mutta sinä olet adventismin sokaisema ja aivopesemä Ellenfani. Tarkemmin määritellen ihmispalvoja (Ellen, adventistipastorit)


      • Yksi-usko

        >>Sitä ei myrkkyjä latkiva ihminen huomaa>>

        Kahvi ei ole myrkkyä, ei tietenkään. Tuossa Jarilla menee kyllä yli. Runsas kahvin juominen on kylläkin epäterveellistä. Mistään myrkystä ei ole kyse eikä edes aineesta, joka aiheuttaa riippuvuutta. Joillakin voi tulla pään särkyä, jos ei saa kahvia, mutta ei kaikilla. Kun itse jätin kahvin pois, niin minulle ei tullut minkäänlaisia "vieroitusoireita".


      • ettäs.tiedät
        Yksi-usko kirjoitti:

        >>Sitä ei myrkkyjä latkiva ihminen huomaa>>

        Kahvi ei ole myrkkyä, ei tietenkään. Tuossa Jarilla menee kyllä yli. Runsas kahvin juominen on kylläkin epäterveellistä. Mistään myrkystä ei ole kyse eikä edes aineesta, joka aiheuttaa riippuvuutta. Joillakin voi tulla pään särkyä, jos ei saa kahvia, mutta ei kaikilla. Kun itse jätin kahvin pois, niin minulle ei tullut minkäänlaisia "vieroitusoireita".

        Kahvi aiheuttaa riippuvuutta. Sen näkee sukulaisissani, jotka ovat kuin sätkyn saaneet, jos jää kahvit väliin. Kahvissa on kofeiinia ja nikotiinia, molemmat riippuvuutta aiheuttavia narkoottisia aineita.


      • Anonyymi
        ettäs.tiedät kirjoitti:

        Kahvi aiheuttaa riippuvuutta. Sen näkee sukulaisissani, jotka ovat kuin sätkyn saaneet, jos jää kahvit väliin. Kahvissa on kofeiinia ja nikotiinia, molemmat riippuvuutta aiheuttavia narkoottisia aineita.

        Ei ole kahvissa nikotiinia, mutta jos kahvinäytteestä joskun löytyykin hyvin pieniä määriä nikotiinia on se tullut ulkoisesta lähteestä siihen.


    • tätäkö.se.elämänne.on

      Onko sinulla adventtiairut jokin ongelma elämässäsi, kun veivaat kaikennäköistä samaa-asiaa, kuin taikinaa palstalla?

      En tunne niin Ellenin asioita, mutta mitä tuolla ajalla on asiasta ajateltu, ja mitä se pohjaa tänään, sitäkin sopii miettiä, oletko sitä puntaroinut. Et.

      Puhut ehkä tämänpäivän erään näköalan mukaan ja julistat olevasi tuomari, eikös vain? Korostat minuuttasi, sitähän se on.

      No, katsotaan, ja en tiedä, mitä tulevaisuus meihinpäin katsoo, oletko sinä tai minä heidän silmissään sitten halpa makkara- ja tämänpäivän tieto on taas silloin vajaamittaista.

      Eihän se kahvi ole muutakuin piriste - eikös vain? Elämän kannalta sillä ei ole sellaista hyvettä, että sitä on pakko nauttia. Moni on tee - ihmistä ilman uskontoa, onko he sitten harhaisia - koska eivät tunne adventismia ja Elleniäsi. Mietipä.

      Kahvi kyllä tietämyksen mukaan koukuttaa- olen juonut koko ikäni, enkä ole edes adventisti, mutta en ihannoi ja glooriaa nosta kahvellee.
      Ja jopa maailmalla alkaa pian olla ongelmia tuon kahveen suhteen, eli pian tuo lääkkeesi saattaa olla kiven alla (laatu ja kasvatusongelma, taudit). Jää monelta mummolta kirkkokahveet väliin.

      Onhan kahveella monia vaikutuksia.

      Pahin vaikutus on ateistiseen luonteenlaatuun, jolla sitten rassataan lähimmäisiä.
      Nähdäänhän se tälläkin palstalla.

      Yrittäkääs olla ihmisiksi ja olkaa kerrankin miehiä, joilla olisi rakkaudellinen ajatuskanta, haastakaa itsenne, vai onko sydämessänne niin perkeleitä täysi, ettei pysty, vaan se piristää teitä kahvin lailla, kun pääsette juttuihinne aina kiinni.

      Airuellakin - onko luonteessa jotain vinoutumaa- ateistikin voi muuttaa kantojaan, jos vain haluaa.

      Mielestäni vapautemmekin on sitä, että jos joku tai jotkut haluaa pitäytyä kahvista - sekin on luvallista. Onhan siitäkin Uudessatestamentissa kirjoitus - kun sinä aikana eli uskovaisuudessa asketismia - eikä heitä tuomittu - minka ajatuksen toi piispa Kaila - Roomalaiskirjeen selitysteoksessa.

      Siis tuomittaisiinko me.

      Uskovaiset ja ateistit voi elää aivan normaaliakin elämää, kunhan vain haluaa.

      • jaarittelija

        "Puhut ehkä tämänpäivän erään näköalan mukaan ja julistat olevasi tuomari, eikös vain? Korostat minuuttasi, sitähän se on."

        Itse myös valehtelet ja teet aivan perättömiä väitteitä ihmisistä. Mitäs se sitten on? Nöyryyttä vai?


      • suunsahan.sen.kertoo
        jaarittelija kirjoitti:

        "Puhut ehkä tämänpäivän erään näköalan mukaan ja julistat olevasi tuomari, eikös vain? Korostat minuuttasi, sitähän se on."

        Itse myös valehtelet ja teet aivan perättömiä väitteitä ihmisistä. Mitäs se sitten on? Nöyryyttä vai?

        Kyse on adventtiairueen suun todistusvuorojen ajansaaton viestipurku.
        Kyse on vain tarkoitushakuinen panettelu, ei muuta. Se ei siten ole perätön. Lue niitä ja ymmärrä, nöyryys olisi sitä, että myöntäisit sen totuuden.

        Siksi on tarpeen hieman purkaa teidän todistusvuorojanne, ettei väitteenne jäisi vain yhdeksi puheenvuoroksi.


      • jaarittelija
        suunsahan.sen.kertoo kirjoitti:

        Kyse on adventtiairueen suun todistusvuorojen ajansaaton viestipurku.
        Kyse on vain tarkoitushakuinen panettelu, ei muuta. Se ei siten ole perätön. Lue niitä ja ymmärrä, nöyryys olisi sitä, että myöntäisit sen totuuden.

        Siksi on tarpeen hieman purkaa teidän todistusvuorojanne, ettei väitteenne jäisi vain yhdeksi puheenvuoroksi.

        "Kyse on adventtiairueen suun todistusvuorojen ajansaaton viestipurku.
        Kyse on vain tarkoitushakuinen panettelu, ei muuta. Se ei siten ole perätön. Lue niitä ja ymmärrä, nöyryys olisi sitä, että myöntäisit sen totuuden."

        Huom! Minä en ole ottanut kantaa adventtiairueen aloitukseen.

        Nyt otan: minä EN ole samaa mieltä hänen kanssaan.

        "Siksi on tarpeen hieman purkaa teidän todistusvuorojanne, ettei väitteenne jäisi vain yhdeksi puheenvuoroksi."

        Huom! Otin siis kantaa sinun perättömiin väitteisiisi, josta edellä jälleen yksi esimerkki.

        Mutta ehkäpä tämä on sinun kohdallasi nöyryyttä, sillä olethan sinä uskovainen, etkä mikään rikollinen ja valehteva ateisti, jollaisia he kaikki ovat...?


    • Kahvinjuonti

      Kun kahvinjuonti on tutkimusten mukaan noin huikean terveellistä, niin pitäisihän paljon kahvia juovien suomalaisten olla "huikean" terveitä!

      • iloinen_naurajaa

        Keitin taas aamukahvit. Juon kakis mukillista ennen töitä.


    • pureudutaan.asiaan

      1. Kahvi alentaa merkittävästi riskiä kuolla muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, kakkostyypin diabetekseen ja Parkinsonin taudin kaltaisiin aivosairauksiin.

      (Kysymys, miksi tuota ei ole otettu "lääkkeeksi"? kun se on väitetty näin hyväksi)?

      2. Kahvin bioaktiiviset ainesosat vähentävät insuliiniresistenssiä ja tulehduksia.

      (Tuskin, ei ole toiminut minulla ja lääkinnyt koko ikäni itseäni kahvilla)

      3. Kofeiini auttaa pilkkomaan rasvasoluja ja hyödyntämään rasvaa polttoaineena treenissä.

      (eiköhän tuo treeni sen tee, että rasvasolut pilkkoontuvat. Kyse on vain mainonnan tekemistä kahville. Näkeehän sen sisällöstä)

      4. Kahvi laskee riskiä sairastua eturauhassyöpään.
      (Miettikääs vähän tätäkin tyhjää väitettä. Suomalaiset ovat kahvia kittaavaa kansaa, ja mitä tilasto kertoo? Eturauhassyövät paranevat paremmin, kun syö terveellisemmin, ei tupakoi jne? Pohtikaas edes väitteitä, kun tuotte esiin.)

      5. Kahvi laskee sydänkohtauksen riskiä.
      Ei laske. Aiheuttaa rytmihäiriöitä jopa nuorelle. Ainut apu sydämelle on, jos verenpaine on liian alhaalla. Mutta, kofeiini nostaa verenpainetta ja se on sydämelle vaarallinen. (Olen sydänleikattu ja tiedän hieman asioista). Tuskin alan lipittämään kahvikupillisia, että kohtaus jäisi. Korkeintaan aamukahvi leivän kanssa.

      6. Veren korkea kofeiinipitoisuus vähentää riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Kahvi myös laskee dementian riskiä.
      (hölypölyä, täysin puppua. Kyse on vain utopisesta väitteestä. Ko. sairaudet ovat maassamme kyllä riittävä yleiset, että sillä pohjalla väitteeseen peukku alaspäin)

      7. Kofeiini stimuloi keskushermostoamme ja kiihdyttää välittäjäaineiden kuten serotoniinin, dopamiinin ja noradrenaliinin tuotantoa, joka nostaa mielialaa. Kaksi kuppia kahvia päivässä laskee itsemurhariskiä 50 %.
      (ehkä tuo itsemurhariskin alenema johtuu siitä, että on joku juttukaveri siinä kahvikupilla mukana. Moni käy vaikka Teboililla aamukahvilla siksi, kun ne kaverit on siinä ympärillä)

      8. Kahvi parantaa fyysistä suorituskykyä.
      Tuskin. Fyysinen suorituskyky paranee halonhakkuulla, tuskin kahvikupilla.
      Korkeintaan se pitää pienen tauon siihen halonhakkuun välissä.

      9. Kahvi näyttäisi ehkäisevän ihosyöpää. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan yli viisi kupillista päivässä pienentää ihosyöpäriskiä 30 prosentilla kahvia juomattomiin verrattuna.

      (Tuon väittämän kyllä uskon. Eli henkilö tulee auringonpaisteesta sisälle varjoon siksi aikaa, kun juo sitä kahvia ja voi näin siten "näyttyäytyä" ""näyttäisi"" ehkäisevän ihosyöpää) Onneksi on sana näyttäisi - se on sana, joka ei väitä, että se tekee sen. Adventtiairut nyt kyllä lukee sen niin että se ehkäisee, jättää tuon näyttäisi sanan pois.

      10. Säännöllinen kahvinjuonti pienentää maksakirroosin riskiä.
      No, miksi pienentää??? Maksakirroosi on ilmeisesti alkoholistin sairaus ja nyt kun ottaakin viinan sijasta kahvit, niin pienentäähän se sen maksakirroosin vaaraa.
      Eli ehkä näin, mutta kova on halu mainostaa kahvinperään.

      joka on pian kalliinpaa ostaa - ainakin mitä tiedotusvälineet kertovat sen kasvatusongelmista.

      • Ellen.tuomion.profeetta

        Nimimerkillä "pureudutaan.asiaan" oli järkevät argumentit, mutta nuo Ellenin "kellertävän ja elottoman näköinen iho" höpinät kahvin juomisesta johtuen ovat aivan huuhaata.

        Tietenkin, jos istuu vain sisällä kahvia hörppimässä eikä ulkoile ja harrasta liikuntaa, niin kyllä siinä muuttuu kenen tahansa iho kellertävän ja elottoman näköiseksi, vaikka ei joisi kahviakaan.


      • Ellenisti.nisti

        Adventismin ja Ellen Whiten harhat julki.
        Ellen veteli kireästä myssystään kaikenlaista paskaa, mitä ihmisen mieleen saattaa juolahtaa. White korosti aina, että hänelle näytettiin. Aivovaurion saanut ihminen näkeekin kaikenlaista huuhaata.

        Ellen White on kiistatta vain vetänyt kaiken omasta sairaasta päästään.


      • Ellen.tuomion.profeetta
        Ellenisti.nisti kirjoitti:

        Adventismin ja Ellen Whiten harhat julki.
        Ellen veteli kireästä myssystään kaikenlaista paskaa, mitä ihmisen mieleen saattaa juolahtaa. White korosti aina, että hänelle näytettiin. Aivovaurion saanut ihminen näkeekin kaikenlaista huuhaata.

        Ellen White on kiistatta vain vetänyt kaiken omasta sairaasta päästään.

        "Ellen White on kiistatta vain vetänyt kaiken omasta sairaasta päästään."

        No ei kai nyt aivan näinkään voi väittää, sillä eikös hän plagioinut aika paljon muilta kirjoittajilta, esim. näitä terveysjuttujakin, jotka on sitten ominut itselleen?


      • pyhpyhjapyh5616
        Ellen.tuomion.profeetta kirjoitti:

        "Ellen White on kiistatta vain vetänyt kaiken omasta sairaasta päästään."

        No ei kai nyt aivan näinkään voi väittää, sillä eikös hän plagioinut aika paljon muilta kirjoittajilta, esim. näitä terveysjuttujakin, jotka on sitten ominut itselleen?

        Teidän molempien väitteet ovat silkkaa valhetta.


    • pyhpyhjapyh

      Kahvi on myrkkyä. Ihan sama mitä aloittaja valehtelee.

    • 1234567---

      Kahvi ei ole samalla tavalla inhoittavaa kuin sianliha, sika kuuluu saastaisiin eläimiin. Kahvinjuonnissakin liika on aina liikaa. Ilmankin tulee toimeen.

      • Ellen.tuomion.profeetta

        Kerrankin samaa mieltä kanssasi.


      • mausta.kiinni

        Saludoa ei juo kukaan, thyi- mutta Juhla- mokka ja Presidentti on hyvää.
        Eli saludo on syntistä liotusvettä. Hahah


    • Päämäärä.selvä

      Adventtikirkon pastorit kieltävät kahvin juonnin juuri jäsenistöltä siitä syystä, et he toivovat seurakuntien vanhusten sairastuvan muistisairauksiin. Muistisairasta pastorin on helpompi käyttää taloudellisesti hyväksi.

      • pyhpyhjapyh

        Paskapuheesi ei hetkauta.


    • Kahvia.elämäksi

      Lääkäri sanoi minulle, että minun tulee juoda vahvaa kahvia 4 kuppia päivässä kuuden tunnin välein. Ellen juo, niin sydämeni saattaa tehdä lopullisen stopin. Kahvi virkistää laiskaa sydäntäni. Pulssini ilman kahvia on alle 35 lyöntiä/minuutti. Kahvia juomalla pulssi pysyy siellä 50 korvissa.

      • Ihminentarvitseeuskon

        Kyllä kahvi on lääkettä laiskalle sydämmelle, jotkut vanhemmat ihmiset ottavat kahvin jauhetta suuhunsa sinältään, sydämmen elvytykseksi.


    • lääkär1

      Vaihda lääkäriä!

      • Kahvia.elämäksi

        Kahvi on hyvä lääke vaivaani ja kun se vielä estää muistisairauksiakain ja muita sairauksia, niin miksi vaihtaisin lääkäriä ja "lääkitystäni"? Kahvi toimii kohdallani erittäin hyvin, eikä tarvitse syödä muita kalliita lääkkeitä.


    • Adventismi-on-tätä

      Onko omasta terveydestä huolehtiminen syntiä?
      Adventtikirkko lahkona taitaa olla ainoa suomessa, joka on kieltänyt jäseniltään kahvin juonnin. Perusteluina en näe muuta kuin sen, että adventtikirkon johtajat toivovat seurakuntalaistensa sairastuvan ainakin nyt muistisairauksiin. Tämä on tietysti ymmärrettävää, koska muistisairasta vanhusta on helppoa käyttää hyväksi niin taloudellisesti kuin henkisestikin.


      http://www.is.fi/terveys/art-2000005165277.html

      • Yksi-usko

        >>joka on kieltänyt jäseniltään kahvin juonnin.>>

        Ei ole kieltänyt, mutta kahvin epäterveellisyydestä kyllä toitotetaan. Sitähän se tietenkin onkin, koska siinä on kofeiinia ja kofeiini on piriste.


    • Kirkkolainen

      Näitä syntiasioita minäkin aijoin kysellä tämän päivän uskovilta pää asiassa Helluntai seurakunnasta ku synti asiat sielläkin on muuttuneet sitten sotien jälkeisten vuosien, jollon Hellarien kokouksissa kävin. Silloin pidettiin esm naisten meikkaamista suurena syntinä, tämän päivän uskovat meikkaavat poikkeuksetta joka seurakunnassa, kun heitä olen TV7: ssä katsellut. Ennen se ainakin hellarien mielestä oli Jumalan kuvan turmelemista ja vaikkamitä, jota sanottiin synniksi. Itsekkin ymmärrän tästä jotain syntinä, kun naiselle ei kelpaa itsensä sellaisena kuin Jumala on hänet luonut. Miten on tämän päivän seurakunnissa sanotaanko meikkaamista synniksi? Onko seurakunnissa syntikäsitys muuttunut. Jonkin helluntai seurakuntalaisten nuorten kuorolaisista oli kesällä tavallisissa tanssiaisissa ja hän on vieläkin aktiivi lauluryhmäläinen, tanssiminen oli ennen pahimmia syntejä. Miten on tämän asian kanssa, onko seurakunnat maallistuneet, tarkoitan näitä vähemmistö seurakuntia kuten Hellareita.
      Itsekkin uskon Jumalaan mutta kuuntelen mielelläni vanhoja iskelmiä jota nuoruudessani laulettiin ja soitettiin, kuten Vieno Kekkosta Brita Koivusta ym iskelmä laulajia, Nämä asiat oli ehdottomasti sodan jälkeisinä vuosina syntiä ja joka kokouksessa niitä synniksi puhuttiin.
      Olen ajatellut tätä synti käsitystä uudella tavalla. Kun me olemme päästäneet Jeesuksen sydämmeemme, niin hän suojelee meitä meidän varsinaiselta pahuudelta kuten vihalta toisia ihmisiä kohtaan, kateudelta ym pahalta, jotka johtavat meidät varsinaisiin synnin tekoihin lähimmäistämme kohtaan.
      Miten on hyvät vähemmistö seurakuntalaiset hellarit ja muut onko kirkkonne maallistunut, vai onko syntikäsitys vanhastaan muuttunut? Olen muuten EVLUT seurakunnassa joka jo vanhastaan on tunnettu vapaa mielisyydestään.

    • Yksi-usko

      Ihmisten suhtautuminen kahvista kieltäytymiseen on kaksijakoista:

      Jos kieltäytyy sen vuoksi, että pitää enemmän teestä, eikä tiedetä, että olen adventisti, niin kukaan ei sen kummemmin kommentoi. Voin juoda teetä aivan rauhassa kun toiset juovat kahvia.

      Jos kieltäydyn sen vuoksi, että pidän enemmän teestä, ja tiedetään, että olen adventisti, niin sitten kuulee yleensä keljuiluja. Varsinkin muiden seurakuntien uskovaiset ottavat tästä aina herneen nenään.

      • pyhpyhjpyh5616

        Ne muiden seurakuntien typerykset ansaitsevat potkut persauksilleen.


    • Teen.juojat

      Itseasiassa teen juonti, jossa on kofeiinia, on myös adventisteilta kielletty. Hedelmä- ja marjateet sekä yrttiteet, joissa ei ole kofeiinia, ovat vain sallittuja.

      Aikanaan adventtikirkossa juotiin innolla afrikkalaista ja Keniassa tuotettua Masai-teetä. Ko. teestä paljastui kuitenkin, että se sisälsi huumaavia ainesosia mm. jonkin verran oopiumia.
      Masai-tee vedettiinkin jossain vaiheessa pois kaupoista, kun selvisi, mitä tee piti sisällään.

      • teen.juojille

        No juo kamomillaa tai roibosta. Molemmat teen korvaavia yrttiteitä ilman kofeiinia ja oopiumia.


    • hoono.kieleni

      Monet adventistit ovat Ellen Whiten harhoihin vedoten pitäneet kahvin juontia jopa syntinä.
      Onneksi on tuo JOPA. Siis eivät ole pitäneet syntinä.

      Ei minunkaan kohdalla. Join kahvia, oli keitin kotona, keitin vierailleni teetä ja join itse sitä kahvia, vaimoni kanssa. Tosin vaimo on enemmän teen ystävä aina ollut, tämä vanha - helluntalainen.
      Ei kaikki pidä kahvista- aivan "jumalatonta" käytän hieman huvittuneena tuota lainausmerkkisanaa, - mutta serkkuni. Hieman yli 60- vuotias, ei juo kahvia, ei pidä, vaan juo teetä.
      Hirvittävää tietenkin ateisteista, kun ilman elleniä hän on eksyksissä, eikös vain?
      Mitens häntä mitataan? Päriskääs hieman keskenänne, että pilkkakirveenne saatte terotettua taas teräänne ja päivänne pelastuu.

      Voi kauhistus, kun taas tuo teitin alootus sai palstatilaa. Jos jotkut näkevät kahvin kohdalla, että se ei niin sykähdytä, ok.

      Kun tuo kofeiini on niin hieno ja terveellinen, sekä poistaa näppylät nokanpäästä, niin miksi energiajuomat on alaikäisiltä kiellettyä kamaa kaupassa.? Mieleeeenkiintoista.

      Tappaahan se kofeiinikin, jos niikseen tulee.

      • "Tappaahan se kofeiinikin, jos niikseen tulee."

        Tuo nyt oli harhaisen uskovan esittämä valhe. Kofeiini ei tapa kuin liian suurina annoksina.
        Kakki liian suurina annoksina otettuna tappaa aivan varmasti. Porkkanamehu liiallisina annoksena tappaa siinä missä vesikin.

        Lahkojen orjille kohtuus on ilmeisen tuntematon käsite.

        Adventtikirkko on hyvin fundamentalistinen ja ahdasmielinen lahko, jossa valvotaan tarkasti jokaisen lahkon jäsenen toimia.

        Lahkon sisällä toimii ns. ilmiantajat, jotka kertovat seurakunnan pastorille kunkin jäsenen tekemisistä ja jos joku seurakunnan jäsen sitten tavataan esim. juomassa olutta ruuan kanssa, niin varmuudella henkilö joutuu pastorin puhutteluun ja seurakunnan johtokunta käsittelee tuon "hairahtuneen" tekosia ja mahdollisia hairahtuneelle langetettavia sanktioita.


      • kysynpävaan
        Adventtiairut kirjoitti:

        "Tappaahan se kofeiinikin, jos niikseen tulee."

        Tuo nyt oli harhaisen uskovan esittämä valhe. Kofeiini ei tapa kuin liian suurina annoksina.
        Kakki liian suurina annoksina otettuna tappaa aivan varmasti. Porkkanamehu liiallisina annoksena tappaa siinä missä vesikin.

        Lahkojen orjille kohtuus on ilmeisen tuntematon käsite.

        Adventtikirkko on hyvin fundamentalistinen ja ahdasmielinen lahko, jossa valvotaan tarkasti jokaisen lahkon jäsenen toimia.

        Lahkon sisällä toimii ns. ilmiantajat, jotka kertovat seurakunnan pastorille kunkin jäsenen tekemisistä ja jos joku seurakunnan jäsen sitten tavataan esim. juomassa olutta ruuan kanssa, niin varmuudella henkilö joutuu pastorin puhutteluun ja seurakunnan johtokunta käsittelee tuon "hairahtuneen" tekosia ja mahdollisia hairahtuneelle langetettavia sanktioita.

        Ilmiantajat ?? En ole kuullut enkä nähnyt täällä etelässä! onko tästä jo vuosia ?


      • "En ole kuullut enkä nähnyt täällä etelässä! onko tästä jo vuosia ?"

        Ihan sama missä seurakunnassa olet. Ilmiantajia on jokaisessa seurakunnassa. Heitä kutsuttiin pienissä kylissä ennen "juoruakoiksi". He saavat "orgasmeja" siitä, että pääsevät kertomaan raflaavia juoruja yhteisönsä henkilöistä. Muulla keinoin he eivät sitten koe minkäänlaista tyydytystä mistään.


      • missä.harhat.sielläkö
        Adventtiairut kirjoitti:

        "Tappaahan se kofeiinikin, jos niikseen tulee."

        Tuo nyt oli harhaisen uskovan esittämä valhe. Kofeiini ei tapa kuin liian suurina annoksina.
        Kakki liian suurina annoksina otettuna tappaa aivan varmasti. Porkkanamehu liiallisina annoksena tappaa siinä missä vesikin.

        Lahkojen orjille kohtuus on ilmeisen tuntematon käsite.

        Adventtikirkko on hyvin fundamentalistinen ja ahdasmielinen lahko, jossa valvotaan tarkasti jokaisen lahkon jäsenen toimia.

        Lahkon sisällä toimii ns. ilmiantajat, jotka kertovat seurakunnan pastorille kunkin jäsenen tekemisistä ja jos joku seurakunnan jäsen sitten tavataan esim. juomassa olutta ruuan kanssa, niin varmuudella henkilö joutuu pastorin puhutteluun ja seurakunnan johtokunta käsittelee tuon "hairahtuneen" tekosia ja mahdollisia hairahtuneelle langetettavia sanktioita.

        totesit viestissäsi. ...
        Tuo nyt oli harhaisen uskovan esittämä valhe. Kofeiini ei tapa kuin liian suurina annoksina.
        Kakki liian suurina annoksina otettuna tappaa aivan varmasti. Porkkanamehu liiallisina annoksena tappaa siinä missä vesikin.
        No, oliko yllättävää??

        16-vuotias amerikkalaispoika kuoli kofeiinin yliannostukseen – oli juonut kahvin, energiajuoman ja limun /// kertoi lehti Julkaistu: 17.5. 2017

        Näytin uutisen eräälle naiselle, ikää noin 27- vuotta, vanhemmat molemmat lääkäreitä ja aika hyvä tietoisuus on tällä neitokaisella terveysasioista, mutta - hän totesi lukemastaan paripäivää myöhemmin. Olen jättänyt energiajuomat.

        uutinen jatkuu.
        16-vuotias poika menetti henkensä kofeiinicocktailin takia.
        Yhdysvaltalainen teinipoika Davis Allen Cripe, 16, kuoli Etelä-Carolinan osavaltiossa sydänkohtaukseen, jonka aiheutti kofeiini.

        Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

        Poika oli juonut kahden tunnin sisällä kahvin, ison kevytvirvoitusjuoman ja energiajuoman. Poika luhistui 15 minuuttia energiajuoman juomisen jälkeen.

        Richlandin piirikunnan oikeuslääkäri Gary Watts totesi tiistaina, että tapaus oli hyvin harvinaislaatuinen. Hän sanoi kuolemaan vaikuttaneen erityisesti sen, että poika nautti kofeiinia niin lyhyessä ajassa niin paljon.

        Jill Michels paikallisesta Palmetton myrkytyskeskuksesta huomautti kofeiinin vaaroista.

        – Aikuisten täytyy tarkkailla omaa kofeiinin kulutustaan. On myös tärkeää, että vanhemmat tietävät kasvuikäisten ja lasten kofeiininkulutuksen riskit, hän sanoi tiedotteessa.

        – Puhukaa lapsillenne kofeiinipitoisten juomien vaaroista.

        Yhdysvalloissa suositus kofeiinin kulutukseen on sama kuin EU:ssa: enintään 400 milligrammaa päivässä. Se tarkoittaa 4–5 kupillista.

        Consumer Reportsin vuoden 2012 tutkimuksen mukaan energiajuomissa saattaa olla jopa 240 milligrammaa kofeiinia.

        Energiajuomat ovat suosittuja etenkin nuorten keskuudessa. Terveysasiantuntijat ovat ilmaisseet huolensa niiden korkeista kofeiinipitoisuuksista, jotka voivat aiheuttaa rytmihäiriöitä ja nostaa verenpainetta nuorilla.

        Tommi Koivunen
        http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005213967.html

        Meillähän nuoret pitävät energiajuomaa linnunmaitona, hieman sama kun viinamies alkoholia. Olisiko riippuvuudesta kyse.

        Sulla kun on riippuvuus adventismista, panetteluun taipuvaisuus, sekä onnellisuus, että saa viestiä ,mitä se sarvipää haluaa sinun viestiä. Taitaa pikkasen kuljettaa sinua, kuin pässiä narusta. Tapahan se on tuokin elää, mutta oletko onnellinen?


    • Tunnustakaa-rehdisti

      Olisi muuten kiva, jos te adventistit tunnustaisitte vaikka tällä polstalla, että olette juoneet olutta ja käyneet vieraissa ja puhuneet toisistanne paskaa, koska niinhän te toimitte.

      Adventtikirkossa kaikki on opetettu siihen, että ei tunnusteta, vaikka mikä olisi.

      Adventistipastori jos jää kiinni vieraissa käymisestä ja hänet tavataan itse teosta toisen naisen sängyssä, niin pastori sanoo, että ei ollut vehje sisällä ja jos sitten paljastuu, että olikin sisällä, niin pastori sanoo, ettei hän liikuttanut.

      • entäs.sitten

        No, silloinhan teillä kummallakin on samat taipumukset. Onko vaakapunnukset nyt tasan?

        Tuomiolla molemmat sitten helvetin tulessa.


    • lopunajat

      Kahvi on koukuttava huume. Itse olen kyennyt lopettamaan helposti tupakoinnin ja alkoholin käytön. Kahvin juonnista en pääse eroon millään ilveellä. Sanalla sanoen perkeleellinen juoma.

      • totta.maar

        Ilmankos ne vanhanat ihmiset kävelevät kumarassa. Ovat kahvista saaneet koukuttavan huumeen ja sen oireet.
        Koukkuniemeen sitten vanhuutta odottamaan.


      • Nukkukaa-idiootit

        Sä oot idiootti.
        Kahvi ei ketään koukuta.
        Kahvia juodaan, koska se piristää aamutuimaan mukavasti ja päivän saa käyntiin ihan mukavasti kahvilla.
        Teillä lahkon idiooteilla on ikuinen kooma, joten teille kahvi ei sovikaan. Nukkukaa koomassanne ja pastoreidenne aivopierujen hajussa.


    • Kannattaa laittaa linkki tuohon avausviestin tietoon, niin se tietenkin helpottaa näkemään sen, että millainen eukko Ellen Ehite oli, eli valehteleva eukko tai sitten se tyyppi oli, jolta Ellen White sai näkyjänsä.

      Tässä sisätautien erikoislääkärin, professori Antti Aron näkemys kahvista Terveyskirjaston sivuilta ja tieto on tuoretta, vuodelta 2015:

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01000

      Ei ole helppoa olla sellaisen lahkon jäsen, jonka profeetta sai näkyjään 1800-luvulla. Ne ovat puutaheinää ihan kaikki vuonna 2017 ja senhän näkee tietenkin jäsentilastoista niissä maissa, jossa uutta tietoa on näppärästi saatavilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe