Pikkuteiden lanaus

123456789987654321

Mikähän mahtaa olla vikana sorateiden lanaamisen suhteen? Parkanossa jokainen pikkutie on aivan täynnä reikiä. Nappiperän tiet on reikiä täynnä, lapinnevan tiet reikiä täynnä, lamminkoskella tiet reikiä täynnä. Eikö tien kunnossapitäjille makseta siitä, että ne korjaa ja ylläpitää tiet ajettavina, eikä päinvastoin?

25

2749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunnossapito

      on vasemmisto- ja viherpolitiikan uhri. Miksi lanata teiden väyliänne kun sama tili tulee käpälään kotona makoillenkin? Suomalainen, parkanolainenkin mukaan lukien, ei ole enää halukas maksamaan suomalaisen ay-liikkeen junttaamaa palkatasoa oheiskuluineen, jolloin urakoitsija tulee kenties jostain lahden tuolta puolen ja toimii sen aikaa kun valuutta riittää. Liian kevyellä kalustolla tietä aikansa lääpittyään nuo katoavat maisemaan, kuten talviaurauksienkin tiimoilta on tutuksi tullut.

    • tämätästävieläpuuttuisi

      Kuka maksaa jos auto hajoaa tiellä???

    • kyntäjävapaana

      Ajeleepa ihmiset hiljempaa, koska sivukylilläkin asuu ihmisiä ja ehtivät alta pois. Yleensä kun on lanattu alkaa kaasujalka painua syvemmälle ja pari päivää niin samaa kyntöpeltoa koko tie.

      • koheltajille

        Saman huamannu, nappikylän tiälläki ajellaa nii miähekkäästi kovaa että. Menis isommille teille koheltaan.


    • peräketo

      taakaleet niitä lanailee tiedä häntä tuleeko siitä mitään. Jotkut tahot ovat sanoneet että eivät osaa ajaa rattorilla. Kukaan ei korvaa niitä kopperoita kun rikkovat tahallansa

    • Pjxfrhnäsrmofhö

      Ettekö te vitun mäntit tiedä että ensin täytyy roudan sulaa ja sit vasta lanataan. Voi mennä tie pilalle pitkäksi aikaa jos liian aikaisin menee lanaamaan

    • hutii

      Sie kuule mäntti et tiedä mistään mitään. Minä kuule olen lanannut teitä jo ennen kun teikäläisiä olikaan. Teitä pikku vahingot ei olut olemassakaan.

    • 184839385932

      Luulisi roudan olevan jo sulanu, vai eikö aivot toimi?

    • mällikö

      Mitä se pikku vahinko siellä mellastaa? Oleppas nyt hiljaa kun et mistään mitään tiedä.

    • LanaajaVtuHöyläri

      Tien lanaus aloitetaan keväällä ja ensimmäiset kerrat varovaisesti . Myöhemmin kesälläkin riittää pinnan raapaisu kevyesti. Sorateitä ei saa lanata syväitse. Nostaa vaan kiviä ja murskat uppoo tai sekoittuu ruuppaan. Moni tie pilataan kun lana painetaan tien pohjamutiin asti. Eli kevyesti vaan pinta.

      • lanaajan.asiakas

        Meitin mökkitien höylää siinä naapuris asuva isäntä, vetää kuopat pohjia myöten kevätkesällä ja pölynsidonnan samaan aikaan. Hyvin on toiminut.


    • Skeisari

      Juuh,monasti oon nähny et tuotu murskaa ja sit lanaus het perään. lanauksen jälkehen tiehen jääny niin ohut murskakerros ettei tiä onko tiehen tuotu mitään.Kun murskaatte tien älkää lanaamalla viekö niitä murskia pois.

      • aatelismiähelle

        Tiäkunnan kokoukses pitäis saada suunsa auki, täältä hyväkki neuvot jää pääsemättä pöytäkirjaan ja viimmekädes sinne tienhoitoon.


    • Pikkutietreikiintyy

      Taas on vähän unohtunut työvelvollisuus traktorimiehiltä...

      • valmetin.rengas

        Suomen Tieyhdistys on julkaissut netissä Yksityistien Kunnossapito-ohjeita kunnossapitotöiden suunnittelun ja toteutuksen perusteeksi.
        Sen lisäksi tälläkin maantieteellisellä sijainnilla Pirkanmaan pohjois-osassa voisi olettaa maalaisjärjen käytöllä sekä hyvillä tavoilla ihmissuhteissa olevan huomattavaa merkitystä onnistuneeseen tienpitoon.
        Hyvää Kesää itsekullekin.


    • Anonyymi

      Peruslanauksen pitää tosiaan ulottua kuoppien pohjiin saakka niin tie kestää paremmin kunnossa. Isot nopeudet kuitenkin pilaa sotatien nopeasti. Pitäisi kaiketi olla 60- rajoitus ja valvontakin.

      Sitten ihmejuttu jotkin tienpätkät eivät mene montuille, toiset menevät. Pitäisi tutkia mikä pitää tien kunnossa niillä osilla ja tehdä koko tie sellaiseksi. Ikuinen työ, ikuinen nälkä. Työllistää pitää ja veroina maksellaan.

    • Anonyymi

      Enää ei ole edes kunnon tiekarhu kalustoa kun Destia meni ne myymään köyhyyksissään ja tarjoaa "halvimman" tarjouksen ojien täyttöä irtosoralla (irtosora ajautuu viikon sisällä ojien pohjalle) kun nyt pitää mennä yli siitä missä aita on matalin

    • Anonyymi

      Ajonopeus laskettava 40km/h koska sillä vauhdilla keritään taajamissakin ja kaupunkialueella asiat.hoitaa. Turha koohotus pois ja järki mukaan matkalle.

    • Anonyymi

      Sijoitusten 5prosentin ,lasku,niin kyllä ainakin Nivala tähän ostoon lanaa,toisen varastetut pankin tilitiedot .riitely halu Op ryhmä (Saastamoinen.)

    • Anonyymi

      Tämä on sama juttu joka paikassa, TVL tai myöhempien aikojen Destia myi pois kaikki tiekarhut ettei sitten varmana enää lanata teitä missään kaadetaan vain soraa joka on kohta viikon päästä kaikki ojien pohjilla

    • Anonyymi

      Kannattaa vaihtaa ooppeli vähän kestävempään autoon kun montuista hajoo.

    • Anonyymi

      se on siitä kiinni kuinka tehdään. meidän mökkitien entinen turveurakoitsija veti jyrsimellä .sitte kevyt lanaus. sen jälkeen jyrällä. ei ole se tie ollu 30 vuoteen noin tasanen ja hyväs kunnos.kun vähä näkee vaivaa .ja toi tie kestää vuosia ei tarvi ku ajella.

      • Anonyymi

        Kuka tekee noin hyvin ei tuollaisia olekaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tekee noin hyvin ei tuollaisia olekaan

        nimiä mainitsemata sukunimi alkaa a-kirjaimella.2 vuotta nyt käytetty tätä tietä ei vaikuta sateet eikä routa keväällä.viimeviikolla katseltiin että hyvinki 5-6 vuoden päästä katsotaan mikä on kunto .mut täs sen näkee kerralla kunnolla niin kestää.aikonaan olin tvh firmas töis näki heti ties kun alettiin säästään ja ajaan ohempia kerroksia .niin muutamas vuodes korjauskunnos .vanha sanonta pätee kun pohjatyöt tehdään kunnolla niin kyllä kestää. ei se ole mitää säästöä että tehdään halvemmalla mutta kohta joudutaan korjaan tulee kalliinmaksi.


    • Anonyymi

      osaakos joku sanoo mistä nämä ns, nimismiehenkiharat tulee.kun niitä on osassa tietä mut ie koko matkalla.josain teissä ei ole ollenkaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4803
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1121
    10. 23
      1102
    Aihe