Missä lapset oppivat sanan Ryssä?

lolmikämaaaa

Olen aina luullut että lapset oppivat "ryssä" sanan kotonaan, mutta olen ollut väärässä koko ajan.

Suomen koulujärjestelmässä on opetussuunnitelma missä lapsille kerrotaan että Venäläinen on ryssä. Loppupäivä ja lukuvuosi onkin sitten ryssittelyä.

Uskomatonta että koulun opettaja kiihottaa tiettyä kansanryhmää vastaan "ai täällä onkin yksi venäläinen oppilas" luokassa. Tai kuten oli julkisuudessa Virolaisen oppilaan omaa alkuperäiskansaa mollattiin, ja sai siitä korvauksen. Mitäköhän Venäläisten oppitunneilla kerrotaan Suomesta, ja suomalaisista?

34

2620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huorasuvakkihomo

      Jotenkin tuntuu, että suomi24 modet kerjäävät tappouhkauksia itselleen kun eivät kestä suvakkilasien läpi katsottua maailmaa

    • totuuttaVälillä----

      "Ryssä" ei ole haukkumasana. Miettikää millä nimityksellä kaikki muut kansat ja jopa venäläiset kutsuvat itseään.

    • kansalaisvelvollisuus

      Olipas harvinaisen typerä avaus!

      Ryssä -sanan käyttö yleistyi kun Venäjä miehitti Suomen 1809 ja jälleen 1939 lähtien kun Venäjä yritti samaa uudestaan.

      Ryssä on Suomen ikiaikainen vihollinen ja suomalaisilla on jo dna-tasolla ryssäviha hyvästä syystä.

      Siihen asti kun Venäjä palauttaa Suomelta ryöstämänsä Karjalan alueet, ryssä -sanan käyttö on jokaisen isänmaallisen suomalaisen kansalaisvelvollisuus.

      • OletTyperys

        Suomen todellinen perivihollinen on Ruotsi! Venäjä pelasti koko suomalaisuuden valtaamalla maamme 1809. Suomi alkoi HETI vaurastumaan ja kehittymään, kun PÄÄSI Venäjän alaisuuteen. Jatkuvat sodat loppuivat täysin. Suomalaisia ei enää tapatettu kuin kärpäsiä vain Ruotsin edun mukaisissa sodissa. Saimme VIHDOIN pitää oman verotuottomme.

        Olet typerys, kun uskot tuohon svekopropagandaan!


      • Anonyymi

        Suomeen kohdistetaan informaatiovaikuttamista. Venäjällä on palkattu trolleja kirjoittelemaan Venäjämyönteistä propagandaa eri maiden keskustelufoorumeille. Aloitus voi olla tällaista.


      • Anonyymi

        Tässä on pointti. Suomalaisilla ei ole mitään venäläisiä vastaan, mutta ryssiä vastaan on.


      • Anonyymi
        OletTyperys kirjoitti:

        Suomen todellinen perivihollinen on Ruotsi! Venäjä pelasti koko suomalaisuuden valtaamalla maamme 1809. Suomi alkoi HETI vaurastumaan ja kehittymään, kun PÄÄSI Venäjän alaisuuteen. Jatkuvat sodat loppuivat täysin. Suomalaisia ei enää tapatettu kuin kärpäsiä vain Ruotsin edun mukaisissa sodissa. Saimme VIHDOIN pitää oman verotuottomme.

        Olet typerys, kun uskot tuohon svekopropagandaan!

        Tämä ystävällinen naapurimme, jota ei saa rumasti kutsua ryssäksi on ainoa joka Suomen kimppuun on hyökännyt ? Ja nyt lähiaikoina on vaan painostanut , uhkaillut valehdellut eli käyttäytyy kuten ryssä aina on tehnyt ?


    • Kaksplusvaranumero

      Niin,tulee mieleen kuka tämän ryssittelyn on aloittanut.
      Juteltiin kaverin kanssa asiasta ja hän ihmetteli sitä,että Venäläiset ovat kuitenkin tehneet täällä paljon hyvääkin ja hän oli sitä mieltä,että kyllä ne"Suomenruotsalaiset tätä kansakuntaa vasta päähän ovat potkineet enemmän kuin Venäläiset.Eiköhän se vuosisadanalun niinsanottu isänmaallisuusliike ollut silloisen eliitin"ruotsinkielisten ajamaa asiaa".Ja se eliitti on edelleen täällä ja sillä on poliittista valtaa edelleen.Tulee mieleen karjalaisten uudelleen asuttaminen,johon ruotsinkielisten rannikkokuntien asukkaiden ei tarvinnut osallistua maiden luovutukseen(osoitus isänmaallisuudesta ja sympatiasta suomalaisia kohtaan).Kuten myös Ahvenanmaan itsehallinto joka edellyttää suomalaisilta ruotsinkielen osaamista,mutta muuaalta tulleille tätä vaatimusta ei ole.Kaikki mitä 1100-luvulta suomea kohtaan hallinneelta Ruotsilta tuli oli pakko ruotuväki (,mitä eräs kanta-hämäläinen kunta juhlii ylpeänä ja kehuu kuinka suomalaiset hakkapeliitat sitä ja tätä vaikka todellisuudessa tuskin semmoista perhettä joka vapaaehtoisesti sinne parhaassa iässä oleva poikansa lähettänyt),pakko verotus,pakkouskonto(voin kuvitella kuinka kansa pakolla ajettiin kirkkoon kuuntelemaan huonosti suomea puhuvaa pappia)jolla oli myös verotusoikeus.Ja jos totta puhutaan se hurriviha ei oo kadonnut näiden vuosisatojen saatossa minnekkään.
      Oikeestaan pitäis vedota samalla lailla kuin Saamelaiset,että mehän(suomalaiset)olimme täällä ensin vuosisatoja ennenkuin hurrit saapui tänne.Sumi vapaaks HURREISTA !

      • PROFEETTA

        Mistä tulee inho jotain kansaa kohtaan, Sydämestä, kenen sydämestä on lähtöisin sana "ryssä"
        Kun muistelemme aikaa ennen viime sotia, Saksa ja Neuvostoliitto
        Teki hyökkäämättömyys sopimuksen ja keskenään liiton,he jakoi eurooppaa, jossa palttianmaat
        Puolet puolasta ja suomi kuuluisivat Neuvostoliitolle, toinen puoli kuuluisi saksalle ja monet euroopan maat, Neukkula sai helposti osaPuolan ja palttian maat
        Mutta suomessa tuli suunnattomia
        Ongelmia ottaa maa haltuunsa, viisi vuotta naapuri painosti suomea kaikin mahdollisin valheellisin keinoin, Ei onnistunut valtaamaan
        Suomea, ajoi kuitenkin yli neljäsataa tuhatta suomalaista pois kodeistaan tienpäälle, yritti katkaista suomea oulun korkeudelta ei onnistunut, lopputuloksen me tiedämme miten heille kävi, Miten kävi niille 6000 Raatteen tien venäläis vangille
        neuvostoliitossa? Kuinka paljon neukkulassa likvinoitiin oman maan kansalaisia suurten puhdistusten aikana, Mitä teki Herra Hitler samaan aikaan euroopassa ja omassa maassaan?
        Kun näitä asioita miettii ja muistelee löytyy varmasti kysymyksen mistä on lähtöisin sana
        Ryssä, ei ole lähtöisin lapsen suusta
        Ei yhdenkään suomalaisen suusta vaan Hitlerin ja Stalinin sydämestä
        Sana ryssä kuuluu itse isän perkeleen sanavarastoon.
        Neuvostoliiton kansa ei ollut syyllisiä aloitettuihin sotiin, en koskaan usko että he olisi halunneet näitä kärsimyksiä itselleen ja naapureilleen, Mutta senaikainen johto räätälöitsi asiat,
        Sana ryssä tulee elämään vielä kauvan suomalaisten suussa ja se ei tarkoita sitä että venäjän kansa olisi ryssiä vaan se sotainen aika jonka stalin loi,
        Länsimaiseen oikeustajuun kuuluu jos rikoksen tekijä tunnustaa rikoksensa hän pyytää ensin tekemiään asioita anteeksi, näinhän Neukku on jo tehnyt mutta hänen pitäisi myöskin korvata tekemänsä rikokset, nyt kävi niin että suomi lyötiin ristille ja syyllinen on vapautettu kaikista rikoksista, Sana ryssä voi olla käytössä suomessa niinkauvan kun neukkulassa kaikkien oikeustaju ja ymmärrys alkaa käsittämään asiat
        Mitä on tapahtunut, ja rikokset on oikaistu. Länsimaisen oikeustaju ja ymmärryksen mukaan.


    • beethooven

      Oppivat apinoimalla omia rakkaita pissipäisiä vanhempiaan vielä tietenkin.

    • TässäTietoa

      Ryssä-sana tuli suomen kieleen lainana tietysti ruotsin kielen rysse-sanasta!

      Ruotsin kielessä on vieläkin kaksi halventavaa kansallisuus-nimitystä. Ne ovat (yllätyskö?) rysse ja FINNE!

      Ruotsin kielen kansallisuus-nimitykset ovat muotoa svensk, tysk, polsk, dansk ja jne. Vain venäläisen ja suomalaisen kohdalla on poikkeus?

      On aivan selvää, että nuo poikkeukset pitää poistaa ja ottaa käyttöön rysk- ja finsk-nimitykset.

      Mutta härskit ruotsalaiset eivät ole poistanet halventavia nimityksiä, vaan ne kuuluvat jopa kirjakieleen.

    • Hernekö.nenässä

      Ryssland..............ei ole haukkumasana! Suomalaiset lyhentää sanan "ryssä".
      Eipä vedetä hernettä nenään pienistä. Mitä kiihottamista tuossa on kansanryhmää vastaan? Muissakin maissa lyhennellään ja nimitellään lyhennöksillä toisen maan kansalaisia. Mietipä mitä suomalaisista sanotaan esim. Ruotsissa.

      • ontuva_logiikkasi

        Onko "Ryssland" muka suomea!?


    • PROFEETTA

      Venäläiset ovat suomessa tänään isona vähemmistönä, Heistä ei erotu millään tavalla ulkomaalaisuus, ovat sopeutuneet maahamme hyvin, heitä ei erota millään tavalla suomalaisista,
      Eivät ole lehtien palstoilla nekatiivises muodos, ne joita tunnen
      En käyttäisi sanaa ryssä, ovat kaikki hyviä ystäviä monet jopa parempia kuin me, monet ovat työelämässä juuri
      Niinkuin kuka tahansa suomi poikakin.
      Mistä se viha kumpuaa, Pyhä Raamattu kertoo vapahtajamme Jeesuksen suulla " SYDÄMESTÄ LÄHTEE HUONOT AJATUKSET, SIELTÄ LÄHTEE MURHAT VÄÄRYYDET HAUREUDET RIKOKSET JNE: LLEEN ,synti ei tartu sinuun kaduilta ei huonoista kavereista, vaan jokaisen meidän omasta sydämesta.

    • ffdgfd

      RAUTAA RAJALLE PERKELE !

      • mamutulvat

        Mutta LÄNSIrajalle! Sieltä päin Suomea nykyisin vallataan .


      • Anonyymi
        mamutulvat kirjoitti:

        Mutta LÄNSIrajalle! Sieltä päin Suomea nykyisin vallataan .

        Kuinka muka vallataan? Onko länsimainen elämäntapa ja demokratia uhka?


    • Bror-Erik1974odin

      Ryssä-sanaa käyttävät vain ne vaivoin lukutaitoiset jotka sanan tunnistavat ulkomuistista ja
      siitä riemunsa läkähdykseen asti saavat.-Het eivät ymmärrä ettei kukaan täällä tarkkaan ymmärrä mitä on tapahtumassa mutta kukaan ei pääse tästä iapahtumasta myöskään irti!

      • Anonyymi

        Entä nyt?


    • Anonyymi

      Missä lapset sellaisen sanan voisivat kuulla?

    • Anonyymi

      diktaattorit stalin, saddam hussein, idi amin, putin, ceausescu, kim kaikilla äö alle sadan ja pieniä miehiä, venäjällä stalin tappoi älymystön, omaa kansaansa, putin tekee samaa, diktaattoreita molemmat.

      • Anonyymi

        Putin ollut jo sotarikollinen pitkään, nyt ukrainan sota tuonut sen enemmän esille, putin pikkumies ei uskalla vierailla rintamalla, mutta ukrainan presidentti jo useasti, kumpi on pelkuri ja kumpi sankari?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putin ollut jo sotarikollinen pitkään, nyt ukrainan sota tuonut sen enemmän esille, putin pikkumies ei uskalla vierailla rintamalla, mutta ukrainan presidentti jo useasti, kumpi on pelkuri ja kumpi sankari?

        Miljardörit ei mene rintamalle. Ukrainan pressa osti juuri korruptio rahoilla 74 miljoonan purren. Niitä mitä suomalaiset keräävät köyhiltä suomalaisilta. Käynyt jossakin takalinjoilla vihreä paita päällä. Eturintamalle tuo miljardööri ei ole mennyt. Se on satavarma asia.


    • Anonyymi

      Venäjällä aivot surkastuneet evoluution saatossa, stalin tappoi älymystön jonka jälkeen kehitys kääntyi laskuun. se näkyy sivistymättömyydessä yms toiminnoissa.

    • Anonyymi

      SUHNA

    • Anonyymi

      tuntemattomassa ryssiteltiin

    • Anonyymi

      Puskaryssä,korjaan pensas neuvostoliittolainen

    • Anonyymi

      Venäjä kohdisti taas tykistötulta lastentarhaan ja ensiapuasemaan. Sotarikolliset kremlissä pelkäävät kansainvälistä oikeutta kuollakseen.
      he ovat tehneet tekoja jotka ovat ihmisyyttä vastaan, diktaattorit saavat lopulta ansaitsemansa kohtalon.
      Niin tai näin, näkee putinin naamasta että ei hyvin mene.

    • Anonyymi

      Hyvä kuitenkin muistaa, että suomalaiset ovat "finnejä".

      Eli mätäpaiseita, jotka pitäisi puhkaista.

      • Anonyymi

        Evaan finnjävel


    • Anonyymi

      Pitäisikö sellaista kansaa joka hyökkää naapureidensa kimppuun tappaa ihmisiä ryöstää maat, miksi niitä pitäisi kohdella kauniisti ja kohteliaasti. Vihollisia silitetään päästä niin että luu näkyy. Kysy Ukrainan, Puolan , Eestin ,Latvian ja Liettuan väestöltä mitä mieltä ne on ryssistä ?

      • Anonyymi

        Millä nimellä sinä kutsut Ukrainan presidenttiä joka on korruptioitunut ja ryöstää omalta kansalta. Siinä sunkin moraali


    • Anonyymi

      Joko niitä ryssyä pääsee lahtaamaan. Rupeaa Suomessa olemaan työttömiä jo melkonen armeija.

    • Anonyymi

      ME ALEXANDER I.,
      Jumalan Armosta,
      Kejsari ja Itsewaldias yli koko Ryssänmaan
      etc. etc. etc.
      Suuri Ruhtinas Suomen maasa

    Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe