Pitääkö ateistit pääsiäisenä vapaata?

mitesonoo

Pääsiäinenhän on uskonnollinen juhla ja monilla työpaikoilla palkallinen vapaa. Kun ette usko Jumalaan ja Jeesukseen oletteko tällöin töissä vai kelpaako teille kuitenkin uskonnon tuomat edut?

40

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskovie

      Kovin kateellinen olet.

      • mitesonoo

        Mistä?


      • notietysti

        Muiden vapaapäivistä valitat, on pikkusieluisuuden merkki. Ehkä yleistä uskovaisissa?


      • sunnuntaisin.töissä

        Pikemminkin sopisi kysyä pyhittävätkö uskovat lepopäivän.


    • vapaat_pois

      Aivan hyvin laista voitaisi poistaa kaikki uskoon perustuvat vapaapäivät.
      Ken sitten haluaisi viettää uskonnollisia vapaapäiviä, voisi tehdä sen virkavapaalla ilman palkkaa. Miksi työnantaja olisi velvollinen maksamaan uskonnon harrastamisesta?

      • Epäjumalienkieltäjä

        Tenkisesti tämä muutos pitäisi tehdä ehdottomasti. Eli vapaapäiviä ei saisi sitoa uskonnollisiin pyhiin, jotka on määritelty kirkkolaissa. Kirkkolakiahan eduskunta ei voi pelkällä omalla päätöksellään muuttaa, mikä on synti (!) ja häpeä, jos mikä.

        Eli vapaapäivät pitäsi määrätä suoraan laissa ja uskovaiset voisivat juhlia mitä lystäävät. Nythän jopa uusivuosi ja juhannus on määritelty "uskonnollisina juhlapyhinä", vaikka niiden linkki uskontoon on hyvin keinotekoinen.


    • Mieluummin pitäisin kaikki vuotuiset vapaapäivät syksyllä itse valitseminani päivinä, mutta työnantaja ei salli sitä. Harmittaa kuin virsikirjansa hukannutta hihhulia. Toisaalta tänään on kaunis ilma, joten taidanpa mennä vaihtamaan autoon kesäkumit alle.

    • Ihan itse ovat uskonnolliset tahot nämä tällaiset pyhäpäivät sekulaarinkin maailman käyttämään kalenteriin tyrkyttäneet. Niinpä sitä saa ateistikin palkallisen vapaapäivän tai työpäivänsä tuplapalkalla. Samalla tavalla uskovaiset hyötyvät sekulaarin maailman, esim. tieteen hyödyistä. No mites on, pitävätkö esim. tiedettä jatkuvasti parjaavat hihhulit vapaata tieteen hyödyistä? Pysyvätkö poissa tietokoneilta ja internetistä, ja jättävätkö lääketieteelliset palvelut käyttämättä? Eivät he yleensä taida jättää. Kyllä vaan kelpaavat sekulaarit ilot hihuillekin!

      • 1234567---

        Kalentereissa olevat päivät muutettiin, niin että sunnuntaista viikon ensimmäisestä päivästä tehtiin viikon seitsemäspäivä v.1973 Jumalan antamasta sapatista lauantaista tehtiin näinollen viikon kuudespäivä. Tämä muutos oli Majesteettirikos Luojaa kohtaan.

        Suuri osa vapaidenkin suuntien julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Näin he kulkevat paksu peite silmillään, eivätkä näe, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.


    • asdfgasdfgasg

      Pitäisikö minun siis mielestäsi mennä työpaikalle nyt notkumaan, vaikkei siellä tapahdu mitään? Miksi? Ja mitä kuvittelet työnantajani sanovan, jos alan vaatimaan palkkaa tuolta ajalta, vaikken ole voinut töissä mitään tehdä? Synnyitkö idiootiksi vai pitikö harjoitella?

      • Aloittajan toivoma uskonnottomia kohtaan kostonhimoinen skenaario lienee se, että et saisi palkkaa pyhäpäiviltä, toisin kuin uskovat, jotka ainoastaan ovat hänen mielestään palkkansa vapaapäivältäkin ansainneet, vaikka ne sinullekin olisivat vapaapäiviä. Aloittapa on sitten hyvä ja menee ja ottaa yhteyttä eduskuntaan ja liittoihin jne. ja perustelee, miksi uskonnon/uskonnottomuuden perusteella syrjimistä pitäisi saada tässä asiassa toteuttaa.


      • Mutta eihän uskova saa tehdä työtä pyhäpäivänä!


    • ikäviätotuuksia

      En ole ollut laatimassa nykyisiä voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia. Työnantajani toimii niiden mukaisesti ja minä tietenkin työntekijänä noudatan työnantajani päätöksiä ja voimassa olevaa työehtosopimusta. Kyse ei siis ole minun päätöksestäni eikä asiasta jonka voisin itse jotenkin valita.

      https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/arkipyhat_hallitus_kirkkolaki-40127

      "Kirkollisten juhlapäivien palkallisesta, vapaapäiväluonteisesta tai työaikaa lyhentävästä vaikutuksesta on sovittu virka- ja työehtosopimuksissa."

      Jos tämä asia sinua noin kauhiast ketuttaa, kuten näyttää tekevän, niin siitäpä vain tekemään ehdotuksia kirkkolain ja työehtosopimusten muuttamiseksi. Se vain ei ole ihan helppo homma, kuten edellä olevasta linkistä selviää.

    • ateistin-pyhäpäivä

      Hehheh, ateistit ovat kovin kieroutunutta porukkaa. Kovasti ovat uskovaisia silloin, kun vapaapäivä olisi tiedossa. Muuten sitten ei.

      • Hehheh, hihhulit ovat kovin kieroutunutta porukkaa. Kovasti ovat sekulaareja silloin, kun eism. sekulaarin tieteen etuja olisi tiedossa. Muuten sitten ei.


      • ateistin-pyhäpäivä

        No uskovaiset todella jyrää päälle jos jotain sanoo heistä neutraalia.. ja jos saavat jostain ne jyrän avaimet.... Ennen Jeesus jyräsi kaikki aasilla nyt aasit (uskovaiset,nyky) jyräävät kaiken jeesuksella


      • vapaata_työstä

        Vapaapäivä on lakiin perustuva ja vapaapäivä on silloin pidettävä, jos työnantajan kanssa ei muuta sovita. Laki on laki vaikka se olisi uskomuksiin perustuva. Onneksi esim.lakituvasta on jo jumala hävitetty eikä vannota jumalaan vedoten.


      • ateistin-pyhäpäivä

        Noudattavatko uskovaiset tätä lakia jos ajavat autolla torille pyhäisin?


      • uskonpasko

        Voimassa olevan työehtosopimuksen noudattaminen ei tee kenestäkään uskovaista, mutta ymmärrän kyllä että tätä on uskova aivoilla mahdotonta käsittää, koska sehän edellyttäisi kykyä käsittää asioita, tai edes jotakin. Uskovillahan moista kykyä ei ole, minkä vuoksi säälittävät reppanat sokeasti luulevat että mytologiset taruolennot ovat todellisia.


      • Sama.malli.eteenpäin
        vapaata_työstä kirjoitti:

        Vapaapäivä on lakiin perustuva ja vapaapäivä on silloin pidettävä, jos työnantajan kanssa ei muuta sovita. Laki on laki vaikka se olisi uskomuksiin perustuva. Onneksi esim.lakituvasta on jo jumala hävitetty eikä vannota jumalaan vedoten.

        ## Vapaapäivä on lakiin perustuva ja vapaapäivä on silloin pidettävä, jos työnantajan kanssa ei muuta sovita. Laki on laki vaikka se olisi uskomuksiin perustuva. Onneksi esim.lakituvasta on jo jumala hävitetty eikä vannota jumalaan vedoten. ##

        - oho, menette eteempäin, kun Jumala nimenomaan kieltää vannomasta. :D

        Matteus 5:
        . 33. Vielä olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä vanno väärin', ja: 'Täytä Herralle valasi.' 34. Mutta minä sanon teille: älkää ensinkään vannoko, älkää taivaan kautta, sillä se on Jumalan valtaistuin, 35. älkääkä maan kautta, sillä se on hänen jalkojensa astinlauta, älkää myöskään Jerusalemin kautta, sillä se on suuren Kuninkaan kaupunki; 36. äläkä vanno pääsi kautta, sillä et sinä voi yhtäkään hiusta tehdä valkeaksi etkä mustaksi; 37. vaan olkoon teidän puheenne: 'On, on', tahi: 'ei, ei.' Mitä siihen lisätään, se on pahasta.

        Raamatun päälle ei idä sormiaan asettaa vannomismielessä.

        On aloitettu Raamatun Sanan noudattaminen, hyvä ateistit, jatkakaa samaan malliin.


    • yleis-sitovaisuus-

      Sama asiako esiintyy työehtosopimuksissa. Liitot on ajaneet työehdot neuvottelemalla, mutta ehtoja noudattaa kaikki työntekijät, vaikkei kuulu liittoihin.

    • Kingdomecome

      Hyvää muutakin, kuin ainoastaan Pääsiäistä.

    • Kiirustorstaista-

      - piiiiiiiitkäääääään perjantaihin.

      Ei ehdi vapaita pitelemään.

      Täällä on täys tohina päällä, kun riennämme salskeina ja kuulasotsaisina a-teisteina masentamaan pääsiäistä viettäviä ja siinä ohessa trollailevia kiihkokristittyjä tolloja - nato kiimakkoja.

      Masentukaa te siionin turhamulkut ja täyttäkää hullujenhuoneet, sanoi Jumala sanassa.

    • Epäjumalienkieltäjä

      Kirkon oman tiedon mukaan tänä kristikunnan suurimpana juhlana kiirastorstain Jumalanpalveluksiin (jotka ovat pääsiäisajan suosituimmat) osallistui 116 tuhatta ihmistä eli alle 3% kirkon jäsenistä ja vähän yli 2% suomalaisista.

      Eipä ole legendaarisen ihmisuhrin uskonnollinen juhlinta suomalaisen kristikunnankaan keskuudessa järin suosittua.

    • Severus76

      Ahkera uskovainen sitten vastaavasti touhuaa reippaana työssä Vappuna ja Itsenäisyyspäivänä, kun ne eivät ole uskonnollisia vapaita?

      • Epäjumalienkieltäjä

        Eikös uskovainen voi ostaa itselleen orjan tekemään työt? Raamatussahan on säännökset siitä miten orjia pitää kohdella, joten eihän orjien pitäminen ole mitenkään epäkristillistä.


      • rusinatpullastavaan
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Eikös uskovainen voi ostaa itselleen orjan tekemään työt? Raamatussahan on säännökset siitä miten orjia pitää kohdella, joten eihän orjien pitäminen ole mitenkään epäkristillistä.

        Raamatussa on hyvinkin tarkkaa ohjeistusta siihen miten orjia voi hankkia, miten orjia tulee kohdella ja miten orjat voi pitää ainaisesti omaisuutenaan ja vielä testamentata lapsilleenkin, niin etteivät orjat pääse vapaaksi edes orjaisännän kuoltua.

        Hihhulit selittelevät epätoivoisesti, etteivät nuo säädökset ole enää muka voimassa - vaikka samaan hengenvetoon tiukasti korostavat, että samasta raamatun osasta löytyvät toiset säädökset taas ovatkin ja niitä tulee ehdottomasti noudattaa.

        Moinen säälittävän läpinäkyvä kaksinaismoraali onkin sitten se ainoa moraali joka krisseleiltä yleensä löytyy. Otetaan raamatusta vain ne kohdat jotka sopivat omiin mielipiteisiin ja kaikista muista väitetään etteivät ne päde enää nykyään.


    • Kipsinaamio

      Oikeus vapaaseenhan ei tule uskonnosta, vaan on osa työsuojelua. Mutta miksi kristinuskolla olisi erioikeus johonkin tiettyyn päivään? Ateismi ei pyri olemaan vastakohta kristinuskolle, joten ihan sama päivä passaa. Mitä jos alkaisimme kutsumaan tätä päivää "laiskottelupäiväksi"?

      • Matkoilla

        Lesta järjesti kiky-päivät, sen myötä on ollut päiviä että on muodollisesti töissä, mutta kuitenkin omilla asioilla, sitä sai mitä tilasi.


    • kunnon.uskova

      Kunnollinen uskova tekeekin sitten kaksitoistatuntista työpäivää kuutena päivänä viikossa silloin, kun ei ole kirkollinen pyhä.

    • Kantapää

      Voisin mennä siihen, että osapuilleen kaikki kristinuskon juhlapyhät on joko plagioitu tai varastettu muilta uskonnoilta ja kulttuureilta, mutta lukuun ottamatta sitä miten poskettoman tekopyhää aloittajan harjoittama "kristillisten" juhlapyhien aikana vapaitaan pitävien ateistien moralisoiminen kyseisen faktan valossa on, sillä ei oikeastaan ole edes mitään väliä..
      Lakisääteinen vapaa on lakisääteinen vapaa ja yksi hailee, mihin se perustuu..
      Miksi tämä sama turha ja itsestään selvä asia on pakko tavata ratapalkista joillekkin tupauunoille joka saamarin joulu, pääsiäinen ja juhannus..?

    • Simple_as_that

      Ateistit saa nuo palkalliset vapaapäivät vapaaksi siinä missä uskovatkin,vaikka eivät viettäisikään mitään uskon juhlia,ja pelkästään uskon syrjinnän kieltävän lain voimalla. Ateisti vain käyttää vapaansa muuhun kuin jumalien ja jeesuksien palvontaan.

    • uskomatonmaksaa

      Kirkko uskovaisineen luopumassa oikeudesta yhteisöverotukseen?

    • mitesonoo

      Tekevätkö kristityt vappuna töitä, jos silloinkaan? Työhän on vain materian (rahanI) tavoittelua...

    • syylänenässä

      Uskovaiset juhlivat pekkaspäiviä ja kesälomaa?

    • "Pääsiäinenhän on uskonnollinen juhla ja monilla työpaikoilla palkallinen vapaa. Kun ette usko Jumalaan ja Jeesukseen oletteko tällöin töissä vai kelpaako teille kuitenkin uskonnon tuomat edut?"

      Mitkä uskonnon edut? Mieluummin ottaisin kyseiset päivät vapaavalintaisina lomapäivinä kuin olisin pakotettu ottamaan sen juuri tiettyinä päivinä.

    • herrat.vai.työläiset

      Mikähän ryhmä ajoi nämä lauantai vapaat ? Lauantaihan oli aikoinaan työpäivä.

      • Yhteiskunnallinen ja tekninen kehitys.


    • "Kun ette usko Jumalaan ja Jeesukseen oletteko tällöin töissä vai kelpaako teille kuitenkin uskonnon tuomat edut?"

      Ainoa hyöty, joka jessestä seuraa, on muutama vapaapäivä vuodessa.

      Jotkut joutuvat toki olemaan töissä tällöinkin, mutta saavat tästä lisätienestiä, josta osuus menee kirkolle.

      Kirkko verottaa.

    • Tasaarvosuunnitelma

      Tämän voisi hoitaa siten, että muutetaan jeesusarkipyhät palkattomaksi ja siirretään se osa liksoista muun ajan palkkaan. Jokainen saisi kuitenkin itse päättää pitääkö palkatonta vapaata vai onko töissä näinä jessepäivinä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      206
      2750
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      98
      1843
    3. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1652
    4. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      88
      1512
    5. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      155
      1480
    6. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1464
    7. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      123
      1072
    8. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      3
      1016
    9. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      989
    10. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      973
    Aihe